Ostatnie
Artykuły Fan Fiction

Test wiedzy o Remusi...

Kategoria: Materiały z Pottermore
Autor: Nieoryginalna

Każdy ma swojego ulubionego Huncwota. Jeśli Twoim jest Remus, sprawdź swoją wiedzę o Lupinie w ty...
>> Czytaj Więcej

Noworoczne postanowi...

Kategoria: Inne
Autor: Prefix użytkownikafuerte

Tłumaczenie artykułu zamieszczonego na Wizarding World.
>> Czytaj Więcej

Ranking eliksirów i ...

Kategoria: Materiały z Pottermore
Autor: Prefix użytkownikaAneta02

Ranking eliksirów; artykuł jest tłumaczeniem tekstu zamieszczonego na Pottermore.
>> Czytaj Więcej

W świetle życia Dean...

Kategoria: Materiały z Pottermore
Autor: Prefix użytkownikaAneta02

Tłumaczenie tekstu o Deanie Thomasie.
>> Czytaj Więcej

Prorok Niecodzienny ...

Kategoria: Prorok Niecodzienny
Autor: PaulaSmith

Numer Magiczne rodziny stworzyli: CoSieDzieje, Angelina Johnson, ulka_black_potter, Nieoryginalna...
>> Czytaj Więcej

To J.K.Rowling ustal...

Kategoria: Teorie, przemyślenia...
Autor: Prefix użytkownikaSam Quest

Artykuł jest tłumaczeniem tekstu zamieszczonego w serwisie Mugglenet.
>> Czytaj Więcej

Gra Trivial Pursuit ...

Kategoria: Recenzje
Autor: Prefix użytkownikaSam Quest

Krótka recenzja gry Trivial Pursuit: Harry Potter
>> Czytaj Więcej

>> Więcej artykułów! <<

[NZ]4. Rita pisze p...

Tytuł: 4. Rita pisze ponownie
Seria: Rozkwit odwagi (Courage Rising)
Gatunek: Przygodowe
Autor: Prefix użytkownikaNicram_93

Harry spędza wakacje, wynajmując pokój w Dziurawym Kotle. Pewnego dnia spotyka Hermionę i jej rod...
>> Czytaj Więcej

[NZ]Prawdziwy ojciec

Tytuł: Prawdziwy ojciec
Seria: Dziewczyna z porcelany
Gatunek: Kryminał
Autor: Prefix użytkownikaAlette

Gdyby wcześniej był bardziej wnikliwy, bardziej dokładny, zauważyłby. Zaślepiły go własne przekon...
>> Czytaj Więcej

[NZ]Andrew Rogers

Tytuł: Andrew Rogers
Seria: Dziewczyna z porcelany
Gatunek: Kryminał
Autor: Prefix użytkownikaAlette

To pochmurne niebo, ta biedna roślinność nosiła w sobie nutę nostalgii, chociaż nie miał pewności...
>> Czytaj Więcej

[NZ]Rozdział I

Tytuł: Rozdział I
Seria: Niewolnik własnych myśli
Gatunek: Dramat
Autor: Prefix użytkownikaAneta02

Życie pełne jest wyborów człowieka i wyrzeczeń, jakie musi ponieść, by ich dokonać. Jednak dla n...
>> Czytaj Więcej

[NZ]Ten świat jest...

Tytuł: Ten świat jest...
Seria: Dziewczyna z porcelany
Gatunek: Kryminał
Autor: Prefix użytkownikaAlette

Nie patrz wstecz, nie myśl o przeszłości. Ona nie ma znaczenia. Ona nie istnieje. Przyszłość, tyl...
>> Czytaj Więcej

[NZ]Nad rzeką dla ś...

Tytuł: Nad rzeką dla świata
Seria: Dla większego dobra
Gatunek: Pierwsze Fan Fiction
Autor: Prefix użytkownikaMikasa

Jak mógł wyglądać typowy dzień dwumiesięcznej przyjaźni Dumbledore'a i Grindelwalda?
>> Czytaj Więcej

[NZ]Przynęta

Tytuł: Przynęta
Seria: Potter musi umrzeć
Gatunek: Kryminał
Autor: Prefix użytkownikaBluecube

Potter musi umrzeć - rozdział 3
>> Czytaj Więcej

>> Więcej fan fiction! <<
Statystyki
Online Statystyki
Goście online: 35
Administratorzy online: 0
Aktualnie online: 0 osób
Łącznie na portalu jest
44,103 osób
Ostatnio zarejestrowany:

Rekord osób online:
Najwięcej userów: 250
Było: 16.01.2020 20:17:01
Napisanych artykułów: 1,060
Dodanych newsów: 10,025
Zdjęć w galerii: 21,280
Tematów na forum: 3,668
Postów na forum: 311,114
Komentarzy do materiałów: 218,789
Rozdanych pochwał: 3,209
Wlepionych ostrzeżeń: 4,144
Puchar Domów
Aktualnym mistrzem domów jest  RAVENCLAW!

Gryffindor
Punktów: 1599
uczniów: 3266
Hufflepuff
Punktów: 1705
uczniów: 3195
Ravenclaw
Punktów: 2626
uczniów: 3955
Slytherin
Punktów: 541
uczniów: 3277

Ankieta
W hogwarckim zamku wysiada piec i na dwa dni odwołane są lekcje. Co robisz?

zakładam najgrubszą szatę i lecę na błonia ulepić całą rodzinę bałwanów w szalikach mojego hogwarckiego domu
8% [6 głosów]

korzystam z jednego z tajnych przejść i uciekam do Trzech Mioteł, gdzie rozgrzeje mnie miód pitny
39% [28 głosów]

kradnę sanki ze składzika Filcha i lecę z kolegami na górkę do Hogsmeade. Aberforth dostanie szału!
10% [7 głosów]

zakładam na siebie cztery warstwy ubrań i idę do biblioteki czytać książkę o gościu, który utknął samotnie na tropikalnej wyspie
11% [8 głosów]

biorę Lunę pod ramię i lecimy pojeździć na łyżwach na zamarzniętym jeziorze. Wielka Kałamarnica będzie nas gonić!
17% [12 głosy]

zwołuję drużynę na trening Quidittcha - przerzucanie kafla przez oblodzone obręcze - to jest dopiero widok!
10% [7 głosów]

pakuję różdżkę oraz śrubokręt i idę pomóc skrzatom w naprawie pieca - lekcje są zbyt ważne, żeby je opuszczać
4% [3 głosy]

Ogółem głosów: 71
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 17.12.19

Archiwum ankiet
Ostatnio w Hogwarcie
Hufflepuff[P]Valerie Adams ostatnio widziano 21.01.2020 o godzinie 16:14 w Chatka Hagrida
HufflepuffElizabeth Cooper ostatnio widziano 21.01.2020 o godzinie 00:06 w Kuchnia
RavenclawRuby Anderson ostatnio widziano 20.01.2020 o godzinie 23:59 w Kuchnia
HufflepuffElizabeth Cooper ostatnio widziano 20.01.2020 o godzinie 23:31 w Kuchnia
RavenclawRuby Anderson ostatnio widziano 20.01.2020 o godzinie 23:22 w Kuchnia
HufflepuffLouise Lainey ostatnio widziano 20.01.2020 o godzinie 22:48 w Kuchnia
Kolejne recenzje "Księcia Półkrwi"!
Książe PółkrwiDla tych, co nadal nie wiedz?, czy op?aca si? i?? do kina i sypn?? grosza, czy mo?e film jest tak s?aby, ?e nie warto - mamy dawk? "wspomagaczy"!
Oczywi?cie s? to recenzje najnowszego filmu o nastoletnim czarodzieju!
Dwie pozytywne i dwie negatywne - dla równowagi.

U?ytkownicy portalu Studente.pl postawili filmowi mocn? siódmk? (w skali 1-10). Recenzentka, Joanna Bolanowska, uwa?a podobnie, nie wymieniaj?c praktycznie ?adnej wady filmu. Czy ci, co ju? film obejrzeli, i mog? poradzi? swoim internetowym przyjacio?om "tak" lub "nie", zgadzaj? si? z szanown? pani?, ?e czasem w filmie by? taki nat?ok "romansów", ?e mo?na by?o zapomnie? o g?ównym w?tku i walce ze z?em?

Nast?pn? opini? o filmie wysun?? Wojciech Busz. Tutaj mamy do czynienia z obszrniejszym tekstem, jednakowo? recenzja "Ciemno?? podkr?ca tempo", podobnie jak wy?ej wymieniona autorstwa pani Joanny, okre?la film jedynie w "ró?owych" kolorach. Autor uwa?a, ?e film zosta? wykonany wzorowo. Ma racje?

Dodaj?c do wspomnianej frazy s?ówko "s?abe", dostajemy kolejn? porcj? recenzji. Jeste?cie ciekawi? Czytajcie wi?cej...

"S?abe harry-marry", taki tytu? nosi recenzja Przekroju. Jak mo?na si? domy?li? - nie uwa?a "Pottera" za jakie? dzie?o sztuki filmowej. Jednak owe "wypociny" gazety s? równie krótkie, jak w?osy Radcliffe'a w "Zakonie Feniksa". Ale czy bezwarto?ciowe?

Magia czy nie magia? Oto jest pytanie! Jest to oczywi?cie parafraza od najs?ynniejszego pytania na ?wiecie "by? czy nie by?". Fan "Harry'ego Pottera" (jak sam siebie okre?la), stawiaj?c samemu sobie takie trudne pytanie, odpowiada na nie... negatywnie, niestety. Jako fan ksi??kowej serii jest rozczarowany filmem. Uwa?a, ?e jak z?y fabularnie by? "Zakon" tak z?y fabularnie jest i najnowszy film w re?yserii Davida Yatesa. Czy rzeczywi?cie fabu?a tak kuleje?

?ród?o: wy?ej wymienione stronki

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo
Facebook - Lubię To:


Komentarze
avatar
bojhaker  dnia 28.07.2009 10:37
Fabuła 6 jest dobra , wrecz wyjasnia wszystko dlaczego voldemort jest taki potezny , idiota by powiedzial ze jest daremna , ale jak już mowilem dwie scenny mnie rozczarowaly walka i pogrzeb nie bylo tego a tak na to czekalem wiec osobiscie daje 8.5
avatar
Auraya  dnia 28.07.2009 10:43
Ja oceniłam film na 8. Szczerze, to musze się zgodzić w połowie i z pozytywnymi i negatywnymi komentarzami. Ale wiadomo nigdy, nic nie będzie idealne. ;]
avatar
agnesskt  dnia 28.07.2009 11:11
Dla mnie, pomijając zastraszające uproszczenia fabuły, został kompletnie pozbawiony klimatu. Kiedy oglądałam Księcia miałam wrażenie jakbym widziała parodię a nie właściwy film. Cały składa się ze śmiesznych scen i nie jest w stanie poruszyć w żaden sposób tak jak robi to książka. Zero strachu czy wzruszenia..;)
avatar
Ginny1995  dnia 28.07.2009 11:13
Nie zgadzam się ofc z ostatnimi recenzjami, chociaż film mógł być trochę lepszy ;p
avatar
remuskaa  dnia 28.07.2009 11:52
Przeczytałam wszystkie te recenzje i co mogę powiedzieć? Wiadomo, nie jest to film idealny, ma swoje wady i zalety. Niektórym się podoba innym nie i żaden film nigdy nie podobał się tak naprawdę wszystkim. Bo dla zagorzałych fanów film będzie dobry jeśli: wszystkie wątki zostaną ukazane DOKŁADNIE tak jak sobie wyobrażali, postacie zagrają swoje role DOKŁADNIE tak jak fani sobie życzą a film będzie trwał osiem godzin, natomiast krytycy czy inni ludzie uznają ten film za totalnego gniota. Yates wszystkim nie dogodzi, uważam więc, że spisał się całkiem nieźle.
avatar
fanka harrego  dnia 28.07.2009 12:10
Mnie film podobał się średnio, więc zgadzam się po części z niektórymi recenzjami. Fabuła tego filmu była strasznie uproszczona. Podobno film miał być mroczniejszy od Zakonu, a czułam się tak jakbym oglądała komedię romantyczną :(
avatar
hagrid14  dnia 28.07.2009 12:37
moim zdaniem ''książę'' był najlepszym filmem całej serii.
avatar
LORDEK-@-VOLDEK  dnia 28.07.2009 15:08
Mi film się podobał jednak koncówka mnie zawiodła. Myślałam że będzie jakaś walka i dramatyzm a tu klapa. Szkoda mogło być zakończenie pełne smutku a było takie nijakie:rip::(
avatar
Prefix użytkownikaSasume  dnia 28.07.2009 17:20
Film niestety okazał się dla mnie bardzo słaby. Przesuneli go bo sami zauważyli ,że jest gorszy od innych i postawili na reklamę. Porażka..
avatar
Prefix użytkownikaNanevil  dnia 28.07.2009 18:09
A ja jeszcze nie widziałam, ale wiem już chyba o nim wszystko: wszelkie błędy, zmiany w fabule, pominięte wątki. Jak widać po recenzjach, kwestia gustu. Irytuje mnie to, że nie ma wiele scen z przeszłości Voldemorta, a są jakieś podrywy kelnerek i sznurowania butów xD. W końcu najważniejsza w książce była historia Czarnego Pana oraz tytułowy Książe Półkrwi. Zresztą rozmawiałam z fanami samych filmów i mam wrażenie, że oni nie do końca wiedzą o co w tym wszystkim chodzi xD.
avatar
OneMoreDay  dnia 28.07.2009 19:45
Ja jestem bardzo rozczarowana. dla mnie to harry potter i love story a nie ksiąze połkrwi. ocztwiscie gra toma feltona jest swietna i uwazam ze dzieki niemu, film jako tako sie trzyma. nie ma wcale ostatecznej walki, nie wiem po co w takim razie smierciozercy wchodzili do zamku jak z nikim nie walczyli. a to podpalenie nory to tez niewiadomo po co. moze i fajne, ale nie az tak strasznie trzymające w napięciu. pomimo, iz 5 tez odbiega BARDZO od ksiazki jets owiele lepsza.
avatar
Prefix użytkownikapanna-granger  dnia 28.07.2009 20:50
Więc tak. Jeśli mam ocenić po swojemu to było tak dobre, że można przekląć. Bo było to co ja chciałam najbardziej, a myślałam, że to właśnie pominą.
Ale patrząc okiem prawdziwego fana to nie skupili się na najważniejszym. Czyli na tym o czym mówiła Navevil.
I było za mało mojego Księciusia! xD
avatar
Prefix użytkownikaE-Vaire  dnia 29.07.2009 00:16
Przesunęli, Sasume, bo nie chcieli, żeby Mroczny Rycerz tego naszego Księcia 'przyćmił'. A z pewnością by to zrobił, zważając na to, jak wielki sukces odniósł. Ludzie zazwyczaj nie chodzą do kina co chwila i wybraliby pomiędzy.
avatar
Totenrap  dnia 29.07.2009 00:46
Po obejrzeniu 6 części zaczynam się zastanawiać, czy reżyser robi film na podstawie książki, czy po prostu film.
6 część z perspektywą książki jest... denna.
6 część jako komedia romantyczna... kapitalna.
To co wyprawiali Rupert, Emma i Dan był niesamowite, kapitalnie grali, jednakże moim zdaniem film nie był na tyle ciekawy i mroczny, tak jak na to zasługiwał, czasami po prostu wiało nudą. Śmierć Dumbledora, została zrobiona niechlujnie, jakby wcale nie miała znaczenia, śmierciożercy wbiegli do zamku pełnego czarodziei bez żadnych problemów.

Ocena? 6/10. Dobrze zrobiony. Niestety dla widzów 10-14 lat. A zapowiadali, że będzie od 15 lat, tylko ja się pytam, niby z jakiego powodu?
Ani jednej sceny brutalnej nie było, nawet sama śmierć Dumbledora, była bardziej komiczna niżeli brutalna, wbiegł Snape i "Avada Kedavra", koniec filmu.
avatar
Prefix użytkownikaAlette  dnia 29.07.2009 08:15
Ja zgadzam sie z jedną wypowiedzią w recenzji - wszystkie watki były, ale tak na odwal się. Wkurzył mnie wątek Harry'ego i Ginny, bo duzo go było a tak naprawdę nic z tego nie wychodziło - ani walka wewnętrzna ani w ogóle nic. Śmierć dyrektora też była, ale na odwal się - postarali się o dobry klimat smierci, ale Śmierciożercy zaatakowali hogwart, a cały zamek spał oczywiście. Nic nie wzbudzało we mnie emocji - jak dobre streszczenie na ekranie
avatar
pudzianek  dnia 30.07.2009 09:28
Byłem na filmie i mi się spodobał!:)
avatar
bellatrix666  dnia 30.07.2009 21:42
Cóż ja narazie nie mogę się wypowiedzieć, bo jeszcze nie widziałam tego filmu. ( dopiero dzisiaj rano wróciłam z wakacji) Jak widzę zdania są podzielone. Jednak po przeczytaniu waszych komentarzy wniąskuję, że film nie był powalający. Tak czy inaczej mam zamiar się na niego wybrać i przekonać się na własne oczy jakto wygląda.
Z wypowiedzi poprzedników dowiaduję się, iż w filmie pominięto co ważniejsze wątki i zrobiono z niegocoś na kształt komedii romantycznej.
avatar
LadyofLake  dnia 06.01.2010 21:00
To prawda, że te wszystkie romanse w pewnym momencie trochę przytłoczyły główny wątek, ale bez przesady, spokojnie można było się rozeznać. :D Zgadzam się z panem Wojciechem. 'Książę Półkrwi' jest filmem na medal, jak najbardziej wzorowym. Wcale nie uważam, jakoby 'fabuła kulała'.
Dodaj komentarz
Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.
Oceny
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą oceniać zawartość strony
Zaloguj się lub zarejestruj, żeby móc zagłosować.

Wybitny! Wybitny! 100% [2 głosy]
Powyżej oczekiwań Powyżej oczekiwań 0% [0 głosów]
Zadowalający Zadowalający 0% [0 głosów]
Nędzny Nędzny 0% [0 głosów]
Okropny Okropny 0% [0 głosów]
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Łowca czarnoksiężników
21.01.2020 23:20
Ja będę mogła za 2 lata, zakładając że dożyję i skończę

Śmierciożerca
21.01.2020 23:18
Ja nie będę mogła powiedzieć, że skończyłam z HPnetem 3 szkoły, bo nawet do tylu nie będę chodzić ;/

Łowca czarnoksiężników
21.01.2020 23:15
Chociaż pierwsze zarejestrowane konto było w 2012 żeby zrobić tiarę, a później zapomniałem i istnieniu tej strony xD Dopiero jakoś po roku ogarnąłem że kiedyś już się rejestrowałem

Wielki mag
21.01.2020 23:14
Syriusz32, high five

Łowca czarnoksiężników
21.01.2020 23:13
A ja nie będę mógł powiedzieć że skończyłem z HPnetem trzy szkoły bo tuż po skończeniu podstawówki się zarajestrowałem :<

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Avatar

Posiada 58851 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Avatar

Posiada 54371 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Avatar

Posiada 42079 punktów.

4) Prefix użytkownikaShanti Black

Avatar

Posiada 41857 punktów.

5) Prefix użytkownikaania919

Avatar

Posiada 35246 punktów.

6) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Avatar

Posiada 34785 punktów.

7) Prefix użytkownikalosiek13

Avatar

Posiada 32842 punktów.

8) Prefix użytkownikabatalion_88

Avatar

Posiada 31890 punktów.

9) Prefix użytkownikaMarcus Clinton

Avatar

Posiada 30623 punktów.

10) Prefix użytkownikaSam Quest

Avatar

Posiada 30464 punktów.

Losowe zdjęcie
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2020 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Theme by Andrzejster
Copyright © 2006-2015 by Harry-Potter.net.pl
All rights reserved.
Wygenerowano w sekund: 0.93