Ostatnie
Artykuły Fan Fiction

Prorok Niecodzienny ...

Kategoria: Prorok Niecodzienny
Autor: PaulaSmith

Numer stworzyli: Sam Quest, Takoizu, Krnabrny, CoSieDzieje, Angelina Johnson, Aneta02, monciakund...
>> Czytaj Więcej

Pojedynki czarodziejów

Kategoria: Świat magii
Autor: Prefix użytkownikaania potter

O sposobie rozwiązywania sporów w świecie czarodziejów
>> Czytaj Więcej

Która wiedźma? - tes...

Kategoria: Materiały z Pottermore
Autor: Prefix użytkownikaAneta02

Test zamieszczony na Pottermore.
>> Czytaj Więcej

Życie i kłamstwa Alb...

Kategoria: Inne
Autor: Prefix użytkownikaania potter

Powstanie biografii Albusa Dumbledore'a napisanej przez Ritę Skeeter
>> Czytaj Więcej

Miecz Godryka Gryffi...

Kategoria: Magiczne przedmioty
Autor: Prefix użytkownikaania potter

Kilka słów o tajemniczym mieczu legendy Hogwartu.
>> Czytaj Więcej

Buchorożec

Kategoria: Stworzenia
Autor: Prefix użytkownikaAneta02

Buchorożec to jedno z magicznych stworzeń znanych głównie z filmu "Fantastyczne Zwierzęta i jak j...
>> Czytaj Więcej

14 lat HPnet!

Kategoria: HPnet
Autor: Prefix użytkownikaRebecca Conran

Raport z najgorętszych urodzin w roku
>> Czytaj Więcej

>> Więcej artykułów! <<

To ludzie są po...

Tytuł: To ludzie są podli!
Gatunek: Drabble
Autor: Prefix użytkownikaNedelle

Przemyślenia dziewczyny, dla której ludzie nie mieli litości. Może słusznie?
>> Czytaj Więcej

Powrót

Tytuł: Powrót
Gatunek: Drabble
Autor: Prefix użytkownikaAneta02

Praca jest sprzed kilku lat, więc proszę o wyrozumiałość.
>> Czytaj Więcej

[NZ]2. James

Tytuł: 2. James
Seria: Powrót do domu
Gatunek: Obyczajowe
Autor: Prefix użytkownikaSam Quest

Czasami, zamiast wyszukiwać komuś zajęć i rozrywek, wystarczy z nim posiedzieć i pomilczeć. Bądź ...
>> Czytaj Więcej

Finite

Tytuł: Finite
Gatunek: Poezja
Autor: Prefix użytkownikaNquus

Severus o miłości
>> Czytaj Więcej

[NZ]Rozdział 1 - Ra...

Tytuł: Rozdział 1 - Ratunek
Seria: W poszukiwaniu lepszego jutra
Gatunek: Pierwsze Fan Fiction
Autor: Prefix użytkownikaLauraB

Pierwsza przygoda. wszystkie opowiadania pod adresem: https://w-poszukiwaniu-lepszego-jutra.blogs...
>> Czytaj Więcej

[NZ]VI

Tytuł: VI
Seria: Finite
Gatunek: Pierwsze Fan Fiction
Autor: Prefix użytkownikaValeriea

Harry i Draco spotykają się w Hogsmeade. Potter mało co pamięta z poprzedniego wieczoru i boi się...
>> Czytaj Więcej

[NZ]1. Hermiona

Tytuł: 1. Hermiona
Seria: Powrót do domu
Gatunek: Obyczajowe
Autor: Prefix użytkownikaSam Quest

Kochała swoje dzieci, ale tęskniła za tamtym czasem i wolałaby znowu narażać swoje życie, niż pow...
>> Czytaj Więcej

>> Więcej fan fiction! <<
Statystyki
Online Statystyki
Goście online: 36
Administratorzy online: 0
Aktualnie online: 2 osoby
Prefix użytkownikaKatherine_Pierce (Członek Rady Magii)
Prefix użytkownikafuerte (Zapełniacz Azkabanu)
Łącznie na portalu jest
44,356 osób
Ostatnio zarejestrowany:

Rekord osób online:
Najwięcej userów: 250
Było: 16.01.2020 20:17:01
Napisanych artykułów: 1,065
Dodanych newsów: 10,110
Zdjęć w galerii: 21,317
Tematów na forum: 3,716
Postów na forum: 313,733
Komentarzy do materiałów: 219,639
Rozdanych pochwał: 3,220
Wlepionych ostrzeżeń: 4,152
Puchar Domów
Aktualnym mistrzem domów jest  GRYFFINDOR!

Gryffindor
Punktów: 3522
uczniów: 3299
Hufflepuff
Punktów: 2548
uczniów: 3250
Ravenclaw
Punktów: 2264
uczniów: 3998
Slytherin
Punktów: 1684
uczniów: 3342

Ankieta
Dumbledore zakazał opuszczania Hogwartu z powodu zarazy. Jak sobie radzisz?

idę do biblioteki i wertuję wszystkie książki. Muszę wiedzieć wszystko o tej zarazie!
12% [8 głosów]

nic sobie nie robię z kwarantanny i tajnym przejściem wymykam się do Trzech Mioteł. Kremowe piwo to świetne antidotum!
10% [7 głosów]

zamykam się w lochach i próbuję uwarzyć Eliksir Odpornościowy, zanim wszyscy padniemy jak bahanki
16% [11 głosów]

szwendam się po korytarzach, liczę obrazy i segreguję je na te w złotych i srebrnych ramach. Ta wiedza na pewno mi się przyda
3% [2 głosy]

kradnę zapas mydła i papieru toaletowego z Łazienki Prefektów. Żaden wirus mi niestraszny, kiedy mogę wytapetować dormitorium papierem!
7% [5 głosów]

ustawiam się w kolejce pod kuchnią, żeby zrobić zapasy. Wpuszczają po jednej osobie
12% [8 głosów]

proszę opiekuna domu, żeby przydzielił mi jednoosobowy pokój. Jakoś niewyraźnie się czuję
7% [5 głosów]

zastanawiam się, kogo w szkole nie lubię najbardziej, żeby móc na niego nakaszleć. O, idzie Malfoy
33% [23 głosy]

Ogółem głosów: 69
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 25.03.20

Archiwum ankiet
Ostatnio w Hogwarcie
RavenclawRuby Anderson ostatnio widziano 07.04.2020 o godzinie 04:14 w Wieża Ravenclawu
RavenclawChris Lorenzo ostatnio widziano 07.04.2020 o godzinie 03:54 w Wieża Ravenclawu
RavenclawRuby Anderson ostatnio widziano 07.04.2020 o godzinie 03:44 w Wieża Ravenclawu
RavenclawChris Lorenzo ostatnio widziano 07.04.2020 o godzinie 03:25 w Wieża Ravenclawu
RavenclawRuby Anderson ostatnio widziano 07.04.2020 o godzinie 03:16 w Wieża Ravenclawu
RavenclawChris Lorenzo ostatnio widziano 07.04.2020 o godzinie 03:08 w Wieża Ravenclawu
Książę Półkrwi - recenzja i informacje (PC)

"Harry Potter i Książę Półkrwi"

Gatunek: gra akcji / familijna

Producent: EA Games
Wydawca: Electronic Arts Inc.
Dystrybutor PL: Electronic Arts Polska

Data premiery na świecie: 30 czerwca 2009
Data premiery w Polsce: 03 lipca 2009

Tryb gry: single player
Nośnik: 1 DVD
Wymagania wiekowe: 12+
Cena: 119,90 zł



Minimalne wymagania systemowe:

*System operacyjny Windows 2000/XP/Vista
*Procesor 1,8 GHz Intel Pentium 4 lub odpowiednik
*RAM 256MB
*Karta graficzna 64MB z Direct 9.0c
*Dysk twardy 5GB wolnej przestrzeni
*DVD ROM 8-krotny

Oficjalna strona gry: http://harrypotter.ea.com/

RECENZJA:

Harry Potter i Książę Półkrwi - na premierę tej gry czekałem od dawna z zapartym tchem. Autorzy obiecali fanom fantastyczną grę, której największymi atutami miały być pojedynki, możliwość ważenia eliksirów, Quidditch oraz rozległy Hogwart. Czy autorzy wywiązali się ze swych obietnic? Przeczytajcie, a się przekonacie.

Zacznijmy od fabuły, która nie jest mocną stroną gry. Jest krótka i ma niewiele wspólnego z fabułą książki. Zadania polegają głownie na bieganiu po szkole, warzeniu eliksirów, ćwiczeniu Quidditcha i pojedynkowaniu się. Jest też kilka nocnych misji, które różnią się od reszty i nieco poprawiają słabą fabułę. Dzięki nim gra nie nudzi się tak szybko. Autorzy bardzo ciekawie wykorzystali też fragment, w którym Harry działa pod wpływem Eliksiru Szczęścia - Felix felicisa. Kamera przełącza się na widok z oczu bohatera, a wszystkie bonusy jakie złapiemy mnożą się kilkukrotnie. Również podczas walki z Crabbem i Goylem wszystkie nasze uroki docierają do adresatów.

Grafika nie jest najlepsza, ale dzięki temu wymagania gry są niskie i gra odpali również na starszych pecetach. Wspaniale dopracowana jest za to oprawa dźwiękowa. Muzyka przesycona jest magią i nadaje odpowiedni nastrój, a bohaterom podkładają głosy ci sami lektorzy co w filmie.

Mocną stroną gry są eliksiry. Przy ich tworzeniu możemy się poczuć jak uczniowie Hogwartu. Musimy dbać, by wywar był odpowiednio podgrzany, wymieszany i by wszystkie wymagane składniki w nim się znalazły. Plusem są też pojedynki. Do wyboru mamy kilka ciekawych zaklęć i możliwość unikania uroków rywala. Autorzy nie przyłożyli się jednak do Quidditcha. Polega on na lataniu po torze ułożonym z gwiazdek. Przelecenie przez gwiazdkę daje nam czas na dolecenie do kolejnej. System ten nie przypomina Quidditcha tylko wyścigi samochodowe.

Najmocniejszą stroną gry jest jednak z pewnością ogrom miejsc, które możemy zwiedzić. W Hogwarcie znajdziemy prawie wszystkie miejsca, które przewinęły się w filmach: Wielkie schody, błonia, skrzydło szpitalne, łazienkę Marty, lochy, Pokój Wspólny Gryfonów, Wielką salę i co jeszcze dusza zapragnie. Na zwiedzenie wszystkiego musimy poświęcić przynajmniej kilka godzin. Do tego dwie lokalizacje umieszczone poza Hogwartem: teren wokół Nory (domu Weasleyów), oraz jaskinię, w której walczymy z inferiusami.

Ciekawie rozwiązany jest też system odkryć. Polega on na zbieraniu tarcz i mini tarcz ukrytych w całym Hogwarcie. Poszczególne odkrycia dają nam bonusy, które zwiększają życie w pojedynkach czy dają możliwość rzucania łajnobomb ukrytych w zamku. Razem jest sto pięćdziesiąt tarcz ukrytych w całej szkole, więc jest co robić.

Plusy gry:
- Rozbudowane lokalizacje
- Wspaniała oprawa dźwiękowa
- Atmosfera Hogwartu
- Misje nocne
- Sliksiry i pojedynki
- System odkryć

Minusy gry:
- Kiepska grafika
- Krótka fabuła
- Quidditch

Uważam, że jeśli jesteś fanem Harrego Pottera, to gra jest stworzona dla Ciebie. Jeśli jednak nie interesuje Cię Harry Potter, to lepiej zainwestuje pieniądze w porządną przygodówkę, bo ta gra jest stworzona dla fanów, którzy wybaczą wszystko... no, prawie wszystko.

OCENA: 4+


Źródła: Gry-online.pl, strona producenta, własne informacje.

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo
Facebook - Lubię To:


Komentarze
avatar
Prefix użytkownikaAnix  dnia 08.07.2009 23:28
Ciekawe, czy ktoś zgadnie, gdzie znalazło się moje krótkie uzupełnienie zdania =3
Żeby nie było offtopu, powiem - niezła recenzja, u mnie na mocne P. Trochę się powtarzałeś, więc gdzieniegdzie musiałam poprawić, ale i tak nieźle ^^

U mnie na laptopie z Vistą i małą kartą pamięci pewnie nie ruszy - a jak ruszy to będzie się ścinać tak jak nieszczęsne Simsy -.- nie podoba mi się to =( wychodzi na to, że pozostaje mi grać w Komantę Tajemnic *załamana*. Ktoś jeszcze może się wypowiedzieć czy dużo tracę?
avatar
Prefix użytkownikaRazorBMW  dnia 09.07.2009 08:39
Po co skopiowane info z GOLa? :S
Poza tym... gry o Potterze ssą i tyle w tym temacie. Praktycznie to samo co Zakon... ta sama żałosna optymalka i grafa... gra banalna, blur przeszkadza...
Do ukończenia w 3 godziny.
Quidditch jest żałosny, na padzie od X360 gra się lepiej, bo mycha ma zrypaną czułość. Nawet max i wysokie DPI sprawiają, że i tak ciężko manewrować.
Tak samo pojedynki: na analogach są banalne. Na myyszce jest ciężej, bo gra czasem nie wykrywa zaklęć.

Typowa gra dla dzieci, które ulegną i jadą na marce "HP". Czyli standard...

+ relase od RAZOR1911 był już 30[a w sumie to 29, ale nfohump musiało zweryfikować *nfo, więc się nieco wydłużyło], a premiera dopiero 3 lipca, buehehehehe jezyk

Generalnie: nie warto, lepiej kupić sobie CoD'a 4 - świetny singiel i zarąbisty multi na wiele godzin jezyk.
avatar
Geralt  dnia 09.07.2009 09:26
Ja bym do minusów cene jescze dodał :)

Razor a czego ty chesz? HP to gra nastawiona na dzieci, łatwa w sterowaniu, krótka nieskomplikowana fabuła ot zrecznosciowka z elementami przygodowki.

Jak ktoś chce ciekawej fabuły to niech gra w RPG :]
a jak juz Razor napisales o CoD 4 to jaka ty tam masz fabule? Tez krotka nieskomplikowana ;]

Gra z fabula - Wiedzmin ale radze najpierw siegnac po ksiazke
avatar
Prefix użytkownikaMagnus Walter  dnia 09.07.2009 10:28
Jestem w trakcie przechodzenia gry, ale w niektórych kwestiach muszę zgodzic się z autorką artykułu - słaba grafa (min. 256 RAMu???) , świetna oprawa dźwiękowa oraz krótka fabuła. Właściwie w każdej misji, na każdym rogu musisz z kimś walczyc. Lubię pojedynki, więc te nie sprawiają mi one problemu, a zaklęcie "wzmocnienia" to jest coś.
No i - oczywiście - słaby quidditch, świetne eliksiry. Jeśli chodzi o quidditch to ja bym połączył dwa PIERWSZE pomysły. Swoboda latania (jak w KF) i możliwośc złapania znicza przez przeciwnika (jak w KT, w KF praktycznie to było nie możliwe). Do tego możnośc włączenia "śladu" złotego .
Eliksiry to po prostu Szkoła Magii Hogwart w najlepszym wydaniu.

Anika
pozostaje mi grać w Komantę Tajemnic *załamana*. Ktoś jeszcze może się wypowiedzieć czy dużo tracę?



Wiesz, mówiąc szczerze, KT jest chyba najlepszą grą o Harrym. Naprawdę. Grafikę ma słabą, ale cała reszta jest dobrze dopracowana. Ja, osobiście, grę przeszedłem z dwanaście razy xD. I za trzynastym zdobyłem wszystkie brązowe karty...
Zapewne dodałaś to ostatnie po wielokropku.
avatar
Mr__Potter  dnia 09.07.2009 11:04
fajne to?
już wyszło?
ile kosztuje?

By Anika: Naucz się czytać. W artykule masz wszystkie informacje. -.- a jednak głupota ludzka nie zna granic...
avatar
Lucy13  dnia 09.07.2009 14:02
chciałabym ją mieć, ale nie mam kasy na nią:( czy ktoś wie, skąd można ściągnąć jakąkolwiek grę HP ??? błagam o źródła...
avatar
mazanm  dnia 09.07.2009 14:24
Fred-Weasley dnia 09/07/2009 12:51
Wątpie że Quidditch jest minusem. Ten koleś skądś to skopiował i nawet nieprzeczytał co wsadza!

ej bez takich. sam napisłem całą recenzje:/
a co do Aniki: jak poszły ci Simsy 3 to i Harry Potter pójdzie:D
avatar
MadzinkaG  dnia 09.07.2009 14:26
na pewno to skopiowal i nie przeczytal.Jakim cudem Quiddich jest minusem??
Daje n za to ze ci sie chcialo chociaz nacisnac przycisk=kopuj=:upset::sourgrapes:
avatar
mazanm  dnia 09.07.2009 14:31
Weź człowieku najpierw zagraj w gre i zobacz jak jest skopany quidditch, a nie przepisuj to co jakiś ignorant napisał::rip::mad:
Powtarzam po raz ostatni, że recenzje pisałem SAM. Nie wierzycie to się spytajcie Adminów.

Anika: Potwierdzam. Nie skopiowane. Howgh.
avatar
Prefix użytkownikaRazorBMW  dnia 09.07.2009 14:57
Grałem w grę. Chcecie wiedzieć, dlaczego Q jest skopany?
Polega na tym, że... przelatujesz przez żałosne gwiazdki. Na koniec Pottuś SAM łapie znicz. Banał...

EA nie nauczyło się od czasów 1 części... i się nie nauczy, skoro po raz 7 z rzędu sprzedaje produkt dla dzieci... co, my już nie dzieciaczki! Dlatego kocham wersje na PSX i PS2 pierwszych 3 części <3
avatar
Vivianne111396  dnia 09.07.2009 15:45
daję N bo nie lubie gier o potterze. Są nudne wolę orginał książki niż głupie fabuły gier

Anika: Daje warn, bo nie lubię jak ktoś chrzani głupoty.
avatar
Roger  dnia 09.07.2009 16:49
Mam ta gre i najbardziej nie podoba mi się Quidditch i grafika. Ale reszte to spoko najbardziej podobaja mi sie pojedynki:)
avatar
malywiktor  dnia 09.07.2009 22:00
Gra na xbox-a jest spoko ale rzeczywiście grafika jest taka sama jak w Zakonie Feniksa
avatar
firmakrk167  dnia 10.07.2009 10:44
Moim zdaniem gra jest w miarę... patrząc na zakon ta bardziej mi sie spodobala. Duzym plusem jest rozmiar hogwartu. moglaby byc jednak dluzsza, bo nadal, jak kazda gra hp jest do przejscia w jeden dzien. Gra jest do sciagniecia na stronie www.tnttorrent.info :)
avatar
Prefix użytkownikaRazorBMW  dnia 10.07.2009 11:23
@Up.

peb, rs/os/netload i tyle w tym temacie.

Publiczne trackery w Polsce można sobie wsadzić, za granicą jest NIECO lepiej, ale i tak prywatne trackery rządzą :]
avatar
znurb06  dnia 10.07.2009 13:42
Zamiast "Sliksiry" chyba powinny być "eliksiry";(ale to literówka)
Rozumiem, że to wszystko co masz do powiedzenia? Głębokie.
MC.
avatar
Prefix użytkownikaMagnus Walter  dnia 10.07.2009 14:00
Taka moja recenzja. Nie będę wysyłał na arta, po co dwie w odstępie kilku dni?

* * *

Przeszedłem w 6 godzin. 130 zł poszło... w piach? No tak prawie. Od początku.

Gra graficznie kuleje. 256 MB RAM i karta 64 MB w 2009 roku? To chyba jakieś żarty. Postacie niby dopracowane, ale patrząc na linie ust i mimikę twarzy można pomyśleć, że to jakiś żart. Na szczęście miejsca w czarodziejskim świecie przedstawiają się o wiele ładniej. Osobiście jestem pod wrażeniem tych wszystkich korytarzy - na boisko quidditcha czy z lochów do gabinetu Slughrona. Świetne są też Wielkie Schody, ale w porównaniu do ZF w ogóle się nie zmieniły.

Oprawa dźwiękowa to już zdecydowanie coś piękniejszego. Z zachwytem znalazłem tu tą piękną melodię towarzyszącą w menu HPiKT. Jest nastrojowa, nie narzuca się, acz jest zauważalna. Polski dubbing to też nie jest już dukanie z kartki tylko słychać w tym trochę więcej... emocji. Ogólnie najlepiej z całej gry przedstawia się właśnie dźwięk.

Jak się w nią gra? Ogólnie tak samo jak w ZF. Nie ma dużych zmian w kierowaniu postacią (tu właściwie - żadnej). Pozmieniali jedynie ruchy, jakie trzeba wykonać myszką, żeby Harry rzucił zaklęcie. Latanie na miotle jest bajecznie... nudne. Ze złapaniem znicza poradziłoby sobie dziecko z wadą wzroku. Kierowanie miotłą jest nużące, a przelatywanie przez gwiazdki - ograniczające. To ostatni quidditch, jakiego uraczyliśmy - mogliby się postarać. Cały czas marzy mi się połączenie rozgrywki z tą z KF i, tą z KT. Czyli - swoboda w lataniu z możliwością złapania znicza przez przeciwnika. Dodatkowo mogliby usunąć ten ślad znicza (opcjonalnie) - wtedy gracz poczułby się jakby naprawdę grał w quidditcha. Mogę pochwalić warzenie eliksirów. Najlepiej dopracowana minigierka, w której poczułem się jak czarodziej. Mieszanie i podgrzewanie kociołków, opary dymu, dodawanie odpowiednich składników w odpowiednich ilościach. To naprawdę coś. Pojedynkowanie się to właściwie powtórka z rozrywki, więc nie będę się nad nimi rozwodzić. Powiem jedynie, że Kluby Pojedynków przypadły do mojego gustu, szczególnie, że pokonać Mistrza Domu nie było łatwo (pomijając Hufflepuff). Znajdowanie tarcz i minitarcz to właściwie Punkty Odkrycia. Różnica w tym, że Punkty Odkrycia były nudne (osobiście nie wysłuchałem żadnego wywiadu), a tarcze hogwarckie dają nam różne możliwości. Zabrakło mi robienia misji dla portretów.

Fabularnie "Książę Półkrwi" (gra) nie zawiódł. Fabułę przeszedłem w kilka godzin. Jest prosta i ogranicza się jedynie do ciągłego pojedynkowania się (w co drugiej misji trzeba było walczyć z Crabbe'em i Goyle'em), warzenia eliksirów (lub ponczu) albo gry w quidditcha. Trudno mi coś o fabule więcej powiedzieć - same minigry, choć w sumie czego się spodziewać? A... załamałem się (nie wiem czy to dobre stwierdzenie), gdy zobaczyłem zakończenie. Jeśli takie będzie w filmie... to okaże się, że się nie myliłem. Yates rozwalił film jedną, acz najważniejszą sceną. Avady nie widać. Rozmowa ogranicza się do "Expelliarmusa" i "Tak, to ja rzuciłem urok na Katie Bell". Do tego na Wieże wchodzą Bellatriks i Greyback, zamiast kilku zamaskowanych śmierciożerców. Ja nie mówię, że ma być w filmie i grze dokładnie słowo w słowo rozmowa Dumbledore'a z Draco (w końcu to kilka stron). Ale tak chamsko to obciąć? Oby to była tylko MALUTKA cząstka tego, co ma być w filmie.

W sumie gra prezentuje się słabo. Mam tylko jedno do powiedzenia:

KOMNATA TAJEMNIC RLZ
avatar
Prefix użytkownikaAnix  dnia 10.07.2009 15:32
Komata Tajemnic faktycznie rulz. Nie wiem dlaczego, ale uwielbiam tą część, mimo niewyględnej grafiki. Świetny dźwięk, nie taka prosta fabuła, przyjemniejszy quidditch (którego mimo wszystko pomijam, bo nie jestem w tym dobra - w KF nie było takiej możliwości i bardzo często utykałam).
Udało mi się zobaczyć jak moja znajoma gra sobie w Księcia Półkrwi i jak dla mnie ta część jest taka... bo ja wiem? Bezpłciowa? Jak na mój gust mogli się postarać i chociaż fabułę dobrą stworzyć. Bo dźwięk nawet niezły, jak to Magnus już powiedział. Quidditch to jakaś żenada, latanie przez gwiazdki? Wtórność i to mało przyjemna z Kamienia Filozoficznego, ale cóż...
avatar
Cimcia  dnia 11.07.2009 13:38
Fajnie , fajnie.
Dam W, a co ! :)

Dam Ci warna, a co! : ) W końcu pieprzysz od rzeczy w prawie każdym komentarzu : )
LMJ

avatar
kolek323  dnia 11.07.2009 19:03
Muszę w tę grę zagrać tylko mam nadzieję, że nie będzie widoku tak, jak w czwartej części czy piątej. Wolalbym powrócić do starego widoku z pierwszych trzech części, ale zapewne to prawdziwym potteromaniakom nie przeszkodzi ;) Już nie mogę się doczekać kiedy w nią pogram :D

Trzęsie mną, jak mam poprawiać błędy, które sam mógłbyś napisać poprawnie. Twoje delikatne paluszki nie potrafią wcisnąć alta? =.=
LMJ
avatar
philips4000  dnia 11.07.2009 23:28
jeszcze jej nie mam ale będę miał widziałem zwiastun jest zawalista :) najbardziej podobają mi się pojedynki!!!!!
avatar
Prefix użytkownikaRazorBMW  dnia 12.07.2009 08:38
...które są banalne, prawy analog do góry, walisz bez przerwy w przeciwnika i tyle. Zero filozofii, łatwizna.
avatar
Harry Potter487  dnia 12.07.2009 09:54
Pewnie super gra i nawet mi pójdzie:D, ale narazie nie mam funduszy, żeby ją kupić:)
avatar
mazanm  dnia 12.07.2009 11:24
Widok z kamery jest podobny do tego z Komnaty Tajemnic i KamieniaFilozoficznego, więc tak, jak woli większość.
avatar
Eskarina Smith  dnia 12.07.2009 11:37
Obecnie jestem na etapie zbierania pieniążków na grę. Co jak co, ale we wszystkie części HP gram, ot, dla przyjemności. Ewentualnie z nudów. Prawdą jest, że wszystkie części gry nie są zbyt wymagające, ale ja całkiem lubię przechodzić te zadania kolejny raz. Jeśli będę chciała czegoś ciekawszego, to mam pod ręką wcześniej wspomnianego Wiedźmina chociażby. W gry o HP gram dla odprężenia.
Komnata Tajemnic jest cudowna! :D

Przy okazji - świetna recenzja. Bardzo pomocna. Daję W. :)
avatar
Internet  dnia 12.07.2009 13:40
Gra bardzo tandetna. Rozumiem film, ale żeby grę tak okroić z fabuły... kompletny bezsens. Przecież mogli ją bardziej rozbudować, a tu kolejny zawód. Szkoda słów.
avatar
Shedao Shai  dnia 12.07.2009 17:43
Według mnie KP nie było takie złe. Graficznie nie było najgorzej, grałem na full detalach i nie narzekam. Muzyki nie będę opisywał, bo jest ta z filmów i poprzednich gier, więc miodzio. Fabularnie nie zaskakuje. Bez przerwy trzeba gdzies isc, walczyc lub robic eliksir. Nudaa... W piątce mozna bylo chociaz sie powspinac i przestawiac rzeczy, ale nie jest zle. Pojedynki z początki są fajne, lecz gdy mozna rzucic juz wszystkie zaklecia robi się monotonnie. Najlepiej wypadają eliksiry. Mozna poczuć się jak prawdziwy czarodziej. No i pozostaje jeszcze Quiddich. Tandeta. Jak pisali koledzy wyzej najlepszym rozwiazaniem byloby polaczenie tego z KF z KT, ale trudno... Mamy co mamy. Ogolnie jest srednio biorąc produkt skierowany dla dzieci.
avatar
GinnyPotter97  dnia 13.07.2009 17:40
Czy mam rozumieć,że KP ma gorszą grafię od Zakonu Feniksa?Ja osobiście lubię Quiditch w grach HP więc się z niego cieszę.No i minusem jest cena.Mam grę Harry Potter i Zakon Feniksa i bardzo mi się podoba więc mam nadzieję że KP nie jest gorsza. :)
avatar
krzysiekchorzow  dnia 14.07.2009 17:02
Ciekawe jak będzie się grało... Recenzja całkiem nie zła, ale na pewno nie mistrzowska. PO
avatar
kumpelmacka  dnia 14.07.2009 19:39
KP ma trochę lepszą grafę( widziałem demo). Na pewno kupię jak trochę stanieje bo 130 zetek za te grę to kiepski żart.
avatar
terry91  dnia 15.07.2009 11:42
Mam pytanie jak zdobyć te godła zawieszone na flagach?

Ukraść. Wynająć mafię. Zestrzelić. To nie jest solucja, tylko recenzja =.=
Anika
avatar
silent_whisper  dnia 15.07.2009 15:53
Właśnie zastanawiam się nad kupnem tej gry. A co do recenzji to moim zdaniem jest dobra i zasługuje na P.
avatar
kubab979797  dnia 15.07.2009 23:26
ja posiadam wszystkie 7 części gier które wyszły łącznie z tą ( WA i CO piraty ) i oczywiście CO , ZF , KP , MŚWQ mają lepszą grafikę to mam nieodparte wrażenie że ZF i KP są o wiele krótsze od pozostałych osobiście to KP przeszedłem w 3g i 40min :)
avatar
George-Weasley  dnia 16.07.2009 11:16
Jeszcze nie grałęm KP recenzsja dobrze napisana i wlaśnie to jest ten problem z Zf i KP że są bardzo krótkie.Ocena PO
avatar
Pospoliciak  dnia 16.07.2009 11:26
Recenzja jest świetna. Ja mam ochotę na kupno tejże gry, choć na pewno nie w lipcu... Ale nie mogę się doczekać, aż ją dorwę! ^^ Daję W.
avatar
Hermi223  dnia 16.07.2009 21:09
Super art.Widzialam tą grę! Jest dosyĆ droga. Kosztuje ponad 120 zł albo więcej albo mniej xDD
Poczekam aż będzie tańsza i wtedy spokojnie ją kupię :)
ale wróĆmy do artu:confused:
jest skopiowany:rip::rip:
avatar
mazanm  dnia 17.07.2009 12:43
Droga Hermi223. Podejrzenia trzeba podpierać dowodami, a ty ich nie możesz mieć, bo recenzje pisałem ja i nie jest skopiowany z żadnej strony:upset: Pomyśl, zanim zaczniesz kogoś oskarżać.
avatar
G i n n y  dnia 17.07.2009 16:37
Widać, że grafika jest o wiele lepsza niż w poprzednich częściach. Poczekam aż cena spadnie i wtedy dopiero ją kupię.
avatar
Fawkes16  dnia 18.07.2009 18:26
Ja uważam że ta gra jest nawet nie zła ale o wiele bardziej fajniejsze są Komnata tajemnic oraz Czara Ognia.
avatar
Prefix użytkownikaRazorBMW  dnia 21.07.2009 12:17
Nie.
Słaba grafa... procek też pewnie P4, za mało RAMu...
Od biedy być może pójdzie, ale 10 fpsów...
avatar
msbronek  dnia 21.07.2009 17:04
ale zakon feniksa mi poszedl na najwyzszej grafice a muwią ze KP nie ruzni sie grafika od ZF
avatar
Prefix użytkownikaMistrz Eliksirow  dnia 21.07.2009 22:57
Msbronek, nie umiesz czytać? Na początku arta są podane wymagania sprzętowe MINIMALNE, żeby gra poszła na najsłabszych detalach. Nie wiem, może twój komputer czaruje i będzie szedł na wysokich detalach pomimo, że za wiele nie masz.
avatar
msbronek  dnia 21.07.2009 23:56
to znaczy ze mi pujdzie czy nie bo ja na punkcie pottera mam zajoba
tak bardzo bym chcial zagrac w KP przeszedlem wszystkie częsci i chcialbym zagrac w tą.
avatar
Ficc  dnia 22.07.2009 12:34
Po recenzji uznaję ze musi być zarąbista gra, aczkolwiek nigdy nie gralam w grę HP... ;/ ale chciałabym. Recenzja bardzo dobra ;)
avatar
Sol Angelika  dnia 22.07.2009 12:45
Ciekawe, przynajmniej czegoś się o tej grze dowiedziałam:D Chyba w nią zainwestuje, ale jeszcze nie jestem pewna.
avatar
Prefix użytkownikaRazorBMW  dnia 22.07.2009 22:04
Bo ogranicza się do przelatywania przez gwiazdki. I jest banalny.

EOT.
avatar
hagrid14  dnia 23.07.2009 20:48
nie wiem co o tym myśleć. szczerze mówiąc czekałem na tą grę, a ta recenzja trochę ostudziła mój zapał. zobaczymy trzeba zagrać to się przekonam
avatar
Ginny_323515  dnia 24.07.2009 11:09
A mi gry o Potterze bardzo się podobają. To jedne z lepszych w jakie grałam (chociaż może nie trafiałam na takie dobre ;)).
avatar
Prefix użytkownikaRazorBMW  dnia 24.07.2009 19:14
Sam sprawdź, generalnie Mi Książę gorzej chodził od zakonu[który i tak kiepsko chodził + framelock]... masz demo, to ściągnij i zobacz.
avatar
HermionaHarryRon4  dnia 24.07.2009 22:20
Czytałam streszczenie, oglądałam zwiastun...Książki nie czytałam i niestety nie przeczytam :';( Nie mam na to czasu...
A co do tej części będzie światna jak wszystkie inne!!! Uwielbiam ''Harrego Pottera'' . Nie moge sie doczekac wyjazdu do kina albo obejżenia w TV !!!! b29;jezyk:D:smilewinkgrin:
avatar
Ginny1995  dnia 25.07.2009 15:11
Słyszałam, że ta gra jest prosta w przejsciu, ale nie bd w nią grać, bo wgl nie lubie gier ;d
Fajny art.
avatar
msbronek  dnia 26.07.2009 13:44
ty peter a ta gra pojdzie mi na 256 ramach procek 2.0Ghz karta geforce 440 mx 64 mb??????
bo harry zf poszedł mi na najwyzszej grafice i sie nawet nie zacinal
avatar
drakoms  dnia 27.07.2009 10:42
Gra jest cool... Troche lepsza od Zakonu Feniksa..
Grafika.. Całkiem Całkiem.

To mi też poszło...
avatar
msbronek  dnia 27.07.2009 13:11
gralem w demo i quiddich jest super co z tego ze przelatuje sie przez gwiazdki mi sie tam podoba
avatar
bojhaker  dnia 29.07.2009 06:59
Nie kupujcie tej gry zreobicie blad przeogromny kupcie ja dopiero jak bedzie za 50 zl i tak przeplacacie , jestt daremna bo jest dla dzieci w wieku 8 / 10 lat , przeszedlem misje w 1dzien zostalo zbierac glupie znaczki hogwartu
Grafika : na najwyższych detalach ujdzie
Grywalność : 10 na 10 poprostu kapittalnie
z plusow to prawda rozbudowanie hogwartu jest troszke wieksze ale widoczne super !
mozna warzyc eliksiry kiedy sie chce +
sa pojedynki ale w klubach inaczej nie mozna sie bic ( chyba ze na ciebie na padna crabe i goyle ) to +/-
Quidditch tez nie jest genialny ale mozna pograc mnie troche nawet wkrecil daje 6 na 10
Sama gra jest fajna tylku w ciu* krotka , ale co moze ucieszyc gracza sa slowa z filmu jak i z ksiazki :) sa sceny z filmu co oczywiste jak i z ksiazki co mnie bardzo cieszylo , a wielki minus znow duzo filmikow a mao akcij nie liczac misji nic sie nie dzieje potem , ron hermiona sa tylkow misjach potem ich nie ma , a plus kolejny mozna wezwac nicka zeby wam pomogl sam z niego wiele razy z korzystalem :) no to moja recenzja troche chaotyczna jezyk
avatar
Prefix użytkownikaRazorBMW  dnia 30.07.2009 19:01
Poziom jak skok z mostu na q3dm6...:F

Q jest banalny, gdyż
1] Ogranicza się do przelatywania przez durne gwiazdki
2] jest banalny.

EOT.
avatar
msbronek  dnia 31.07.2009 19:02
wal sie na ryj skurwielu jebany w dupe pierdolona cioto zajeban (to do Dziaga)
avatar
roby  dnia 03.08.2009 15:06
No to pojechałeś....
Quidditch może jest i banalnie prosty, ale nie jest aż taki zły . I nie przypominam sobie wyścigów w których przelatywalibyśmy przez kolorowe obręcze i sterowalibyśmy myszką.
avatar
Prefix użytkownikaNovik  dnia 14.08.2009 21:49
Muszę się przyznać że jeszcze nie miałem okazji obejrzeć najnowszego filmu ale zapewne kupie grę oryginalną ;) Dobrze że spełniam wymagania sprzętowe, mam nadzieję że Hogwart jest tak samo pięknie odwzorowany jak w poprzedniej części gry.
avatar
Ciriana98  dnia 18.10.2009 18:32
to chyba najbardziej rozbudowana(w sensie że
wszędzie można pójść itd.)gra jaką widziałamTak.
daje W .za artykuł
avatar
GinnyPotter97  dnia 05.11.2009 14:03
Baardzo bym chciała mieć tą grę,ale na razie jest trochę za droga,więc może na Wigilię.:D
Poza tym mam tylko 1 pytanie:czy oprócz tego,że jest inny 'scenariusz',gra dużo się różni od Zakonu Feniksa?Za artykuł daję...W
avatar
potter221  dnia 09.11.2009 22:07
Tak Anika dużo traciszTakTo według mnie Najlepsza gra pod słońcem:D:D:D wiem bo ją mam i grałem. 140zł ale było warto.4+ to słaba ocena dla niej.Jej się należy 6+:).Kto nie grał ten dużo traci.A tak nawiasem GinntPotter97 scenariusz jest inny.GRA NAJLEPSZA NA ŚWIECIE:D:)B)Tak
avatar
Prefix użytkownikaRazorBMW  dnia 10.11.2009 18:32
Hahahahahahaha ;DD CoD 4 jest lepszy. Multi chociażby.
Potter najlepszą grą... proooszęęę :ASDASDASD
Tej gry to się nawet ściągać z neta nie opłaca... krótka, banalna, brzydka :F
avatar
mazanm  dnia 12.11.2009 15:52
Nie no. potter221 nie przesadzaj:/ Ocena 4+ i tak jest zawyżona. Gra jest fajna ale dla dzieci:D
Nie powiem, że gra się głupio, ale mistrzostwo świata to to nie jest. A co do GinnyPotter97 to gra to praktycznie to samo co ZF tylko fabuła inna i troche dodatków typu quidditch i eliksiryjezyk
avatar
philips4000  dnia 21.11.2009 12:55
najlepsza gra harrego mam ją chociąż trochę przykrutkie mój brat przeszedł w 2 dni!!! szczeże polecam!!!!
avatar
kkKubakk  dnia 28.11.2009 12:06
Muszę w tę grę zagrać tylko mam nadzieję, że nie będzie widoku tak, jak w czwartej części czy piątej. Wolalbym powrócić do starego widoku z pierwszych trzech części, ale zapewne to prawdziwym potteromaniakom nie przeszkodzi smiley Już nie mogę się doczekać kiedy w nią pogram smiley:)
avatar
Prefix użytkownikalosiek13  dnia 28.12.2009 22:26
Gra just super. Tak jak wszyscy mówią poziom niski. Nie jest zbyt skomplikowana. Fajnie warzy się eliksiry. Tylko pojedynków mało i do tego są zbyt łatwe. Na koniec walczymy tylko 3 razy(o ile dobrze pamiętam) ze śmierciożercami i koniec gry. Dobra rozrywka na dwa dni:D Polecam:)
avatar
Prefix użytkownikapanna-granger  dnia 26.01.2010 21:44
Osobiście uważam, że minusem nie jest grafika a same pojedynki. Ile trzeba się namęczyć, żeby odpowiednio wykręcić myszkę. A najgorzej mają posiadacze laptopów. :/
Muzyka naprawdę świetna, bardzo podobały mi się dialogi. :)
Ale fabuła naprawdę mało rozwinięta. Grę przeszłam w jeden dzień. Na szczęście u kolegi. Nie musiałam kupować jej sama. Bo tak jak wspomniał Magnus Walter - pieniądze w piach.
Daję W, bo pięknie napisane. :)
avatar
Fleur_Delacour000  dnia 11.04.2010 16:40
Maam. Podoba mi się. Moim zdaniem Quidditch nie jest minusem, raczej plusem, tej gry. Uwielbiam warzyć eliksiry i zwiedzać zamek. Art wyczerpujący i pełen informacji, ale jakoś nie przypadł mi do gustu...Takie moje zdanie. Dobrze, że jest cena i + oraz -. Daję mocne P.
avatar
potter999  dnia 17.04.2010 18:40
Kupiłem tą grę zaraz po wydaniu:D i warto było. Jest naprawdę warta pieniędzy. Grafika najlepsza ze wszystkich części gier z cyklu z Harry Potter. Dabbing to kolejna zaleta tej gry.
Pojedynki-W
Quidditch-P
Eliksiry-W
PolecamTak:D
avatar
kudziadunio  dnia 18.04.2010 17:53
fajny jest ten książę półkrwi, jednak bardziej podobał mi się zakon feniksa;)
avatar
Prefix użytkownikaAlia Bianco  dnia 28.04.2010 11:46
Mam tą grę iżeczywiście można ją szybko skończyć ale i tak ,mi się podobała
avatar
Syriusz_Black_4187  dnia 07.05.2010 20:27
mam już Harrego Pottera Half Blood Prince.
Przeszedłem.
Ma ciekawą fabułę ale pojedynki są denne a quidditch beznadziejny bo trzeba przez jakies gwiazdki przelatywac.
Gra jest krotka ale warta zakupu.
Polecam:D
avatar
Bellatrix Lastrange045  dnia 24.05.2010 19:50
Mam wersję na kompa i przeszłam całą, banalna.
Grze daję ocenę 4, autorowi P.
avatar
hermironka  dnia 25.05.2010 16:27
nie mam na raxie tej gry ; <
ale zamierzam ; D
z komentarzy widzę że banalna więc super ; pp :D:D:D
avatar
harrypotter199708  dnia 23.06.2010 16:28
moja ulubiona część to eliksiry i pojedynki. Quidich jest niedopracowany, a Harry powoli chodzi, ale ogólnie gra jest extra :D
avatar
dzikol744  dnia 23.07.2010 21:54
gra świetna!!! najbardziej spodobał mi się ten pomysł z Klubem Pojedynków i Eliksirów:D
avatar
Vesemir93  dnia 27.07.2010 01:42
Gra boska :D Najfajniej zrobili pojedynki jezyk chociaż gra w sumie prosta :rip: to chyba jedyny - jaki jest w tej grze ;) a tak to same +
avatar
Prefix użytkownikaNovik  dnia 27.07.2010 23:26
widziałem niektóre komentarze opisujące grafikę w tej grze jako kulejąca. na tle innych gier to tak wypada słabo ale względem poprzednich Potterów wypada znakomicie, oddaje to uczucie bycia w Hogwarcie, muzyka nadaje klimatu. Ci którzy grali w poprzednią część zauważą, że prawie niczym innym się nie różnią prócz fabuły i ustawienia kamery oraz menu. Plusem tej gry i to ogromnym jest wieloplatformowość jak i nie wysokie wymagania. Pojedynki są zrobione świetnie chociaż mam nadzieję że w kolejnej części będą one ciekawsze bo wciskać klawisz albo machać myszką ciągle te same ruchy i za chwile skończyć to po czasie nudzi gracza. Zagadki są niezłe chociaż nie tak pomieszane jak w poprzedniej części. Podsumowując grę to jest bardzo dobra chociaż strasznie krótka względem głównego wątku i czasem nudząca ale prawdziwy Potteromaniak da temu rade i odkryje wszystkie tajemnice Hogwartu. : )

Mam nadzieję że kolejna część przygód nie będzie w jednej grze w całości. Moim zdaniem lepiej by było gdyby zrobili pierwszą część gry i drugą w taki sposób by obydwie się dopełniały w takim samym czasie w jakim film, czyli nie wszystko na raz. Dziękuję za uwagę. Pozdro siema.
avatar
Famous-Smile  dnia 11.08.2010 15:54
Niektórzy piszą, że gra jest do bani, inni zaś chwalą. Jestem w rozterce... miałam dziś kupić, i nie wiem czy to zrobić. Oszczędzałam bardzo długo..
Aha... i czy to gra na laptopie Fujitsu Siemens?
Bo jak grać nie będzie to się załamie...:(Nie:|:);)
avatar
one night only  dnia 20.08.2010 12:01
tak,gra zdaje się b.fajna
ha ha,jestem maniaczka i jeszcze jej nie mam! xD
Ale zamierzam właśnie w najbliższym czasie kupić,teraz to taniocha ;)
avatar
Grabol  dnia 24.08.2010 16:52
Ja nie grałem w 6 część bo mam oryginalna i zainstalowalem i nie chciala sie wlaczyc i nie wiem jak sie w nia gra ale raczej podobna do 5 jest i nawet lepsza a 7 bedzie najlepsza. Za artukuł W
avatar
szympi088  dnia 26.08.2010 14:27
Bardzo fajny artykuł o bardzo fajnej grze ;). Jednak moim faworytem chyba zostaje Kamień Filozoficzny... ;).
avatar
Famous-Smile  dnia 29.08.2010 20:17
kupiłam tę grę za 50zł, zainstalowałam i .... ogarnęła mnie złość. Wydałam 50 zł w błoto. Nie warto kupować tej gry. Więcej jest tam filmików video niż prawdziwej gry, i wszystko się w niej udaje... nie ma w ogóle strategii... przeszłam w 4 h.
Żenada...:upset:
avatar
__Mineko__  dnia 30.08.2010 14:32
Akurat dość uboga grafika jest wielkim plusem tej gdy. Nie trzeba się obawiać, że karta graficzna nie przeżyje jej ciężaru.
Ale co prawda, to prawda, grałam w tę grę ( niestety ) i nikogo nie zachęcam do tego samego. V część jest zdecydowanie lepsza.
avatar
karol-deka  dnia 05.09.2010 14:51
nawet nawet...mam coś do powiedzenia
mam na PS2 Harry'ego i zdradzę wszystkie ruchy do wykonania zaklęcia
by rzucić czar trzeba odpowiednio poruszać prawą gałką:
czary:
Wingardium Leviosa - Przytrzymać góra,lewo,prawo
Reparo - góra obracaj w prawo
Incendio - góra,dół,góra,dół
Uroki:
Drętwota - Góra
,,Drętseria" - szybko i ciągle góra
Potężna Drętwota - przytrzymaj dół aż z jednej kulki zrobią się dwie i wtedy góra
Super-Drętwota - to samo co wyżej ale trzy kulki
Potężna ,,Drętseria" - W nieskończoność dół,góra,dół,góra,dół...
Expelliarmus - Lewa Gałka (LG) lewo Prawa Gałka (PG) prawo
Protego - dół
Levicopus - LG Prawo PG Prawo
Petrificus Totalus LG Prawo PG Lewo
Miłej gry,zbierajcie godła! :D
avatar
Zaborek  dnia 07.09.2010 14:48
Mam tą gre i przeszedłem ja w 1 dzien.Łatwa do przejscia.Teraz bede zbieral godla i odznaki.Niedlugo bede mial gre harry potter i zakon feniksa.dobry art daje wybitny:):):)
avatar
fanka242  dnia 09.10.2010 15:05
Potrzebuję pomocy! Mam grę HP i KP ale jak jestem na przyjęciu u Slughorna to nie mogę zrobić ponczu bo jak dam taki jeden właściwy składnik to mi wybucha! Nie wiem co robić!Nie
avatar
Prefix użytkownikaselfish fish  dnia 14.10.2010 13:12
Ludzie ogarnijcie się, to nie solucja tylko recenzja gry. Po pomoc zgłaszajcie się na odpowiednich forach czy stronach...
avatar
ElectroVip  dnia 31.10.2010 13:37
Nie wiem czemu ten Quidditch aż tak wam nie pasuje, był znośny. Może i dlatego że grałem na konsoli... Fabuła rzeczywiście jest minusem, a misje nocne były MEEEGA xDDD
Tak Tak Tak
avatar
Prefix użytkownikaGreenWizard  dnia 09.12.2010 14:01
Rzeczywiście małe wymagania, ale gra wygląda naprawdę bardzo ładnie. Z moim nowym kompem mogę sobie pozwolić na wymaksowanie rozdzielczości i detali :) Ale nie to jest najważniejsze. Mimo, że gra taka krótka, mi się bardzo spodobała, po skończeniu fabuły zacząłem uganiać się za godłami Hogwartu. Quidditch rzeczywiście mógłby być zrobiony świetnie, no ale cóż. Chociaż i tak nawet fajnie się lata i wygląda to tak dynamicznie jak w filmie. Eliksiry super, pojedynki banalne, ale fajne. Słabe są tu te zlepki przerywników filmowych, które mają niby wyjaśniać o co chodzi, a tak na prawdę, jeśli nie ma się za sobą książki lub filmu, za cholerę nie da się skumać o co tu chodzi.
Natrafiłem też na bardzo ciekawą rzecz. Myślałem, że autorzy tej gry nie czytali książki, ale się chyba pomyliłem. Na siódmym piętrze znajduje się gobelin przedstawiający Pomylonego Barnabasza uczącego trolle baletu. Była o nim mowa w książce. Może jest więcej takich smaczków, zaraz lecę poszukać :D
Ogólnie gra bardzo fajna, szkoda tylko, że taka krótka. No ale zawsze można się w coś pobawić, ja np. układałem wieżę z ławek za pomocą Wingardium Leviosa :)
A co do recenzji, wyczerpująca i bardzo fajnie napisana. Dam W ;)
avatar
Prefix użytkownikaDawid2795  dnia 27.02.2011 12:42
I ja tez grałem w demo :DI gra powala poprzedników na ziemią, najbardziej mi się podobała. A artykuł - recenzja fajny, chciałeś zdj. zamieścić, ale ja go nie widzę. Ale mi to nie przeszkadza, fajnie to opisałeś. :D

Ocena: Wybitny
avatar
Wiktor9864  dnia 13.03.2011 21:42
Mi tam gra się podoba, jak dla mnie grafika jest wystarczająca. Quidditch jest fajny(bynajmiej mi się podoba), jednak eliksiry niezbyt mi się podobają, lepiej było w częściach 1-3 gdzie były fajne lekcje, pojedynkowanie się jest super. Ale tez niepodoba mi się że jest zbyt krótka no i ta cena. Ale gra jest wciągająca :)
avatar
Prefix użytkownikaIzuniaGinny  dnia 07.04.2011 14:44
Fajnie nawet napisane to jest. widze ze jest dużo komów. Musze tą gre kupic, jak ja kupie to bede caly wolny czas w to grała. minusem jest ten Quidditch ale jakoś przezyjeTak
avatar
Prefix użytkownikanatalia94  dnia 31.05.2011 11:57
zgadzam się absolutnie, że gra stanowczo za krótka. można ją pzrejść w parę godzin. natomiast jeśli chodzi o grafikę, to według mnie jest tu lepsza niż w 5, ale to moje skromne zdanie
avatar
Daredevil  dnia 13.06.2011 09:06
Dobra końcówka,heh :) Quidditch minusem.? Dla mnie nie,fajnie się grało (szczególnie Ginny :D) ;).
avatar
Prefix użytkownikaVovero  dnia 22.07.2011 15:00
Szósta część w miarę fajna. Nareszcie jest Quidditch! Grafika dobra, ale są duże niedociągnięcia w pewnych momentach. Masa lokacji co jest ogromnym plusem!

Za artykuł daję W.;)
avatar
Prefix użytkownikaHermiona98_98  dnia 10.08.2011 09:43
Mam tą grę i jest super . Dużo lokacji daje możliwość pozwiedzania świata Harrego , daje W !!!
avatar
Prefix użytkownikaLupinos  dnia 01.01.2012 17:27
Mam tą grę na komputer i nie dam jej pochlebnej recenzji. Moja opinia(minusy i plusy):
- Jest nienajlepsza grafika
- Za dużo się biega, nie ma momentu na oddech.
+ Świetny Quidditch i eliksiry są ciekawe. To jest moja opinia i mogą się niektórzy ze mną nie zgadzać :bigrazz: Masz PO
avatar
Prefix użytkownikakamlot1003  dnia 29.01.2012 10:19
Nie wiem ja narazie 2 dni po 2,5 roku zamówiłem ją na allegro to insygnie juz mam a księcia dopiero teraz kupuje za artykuł dajE w
avatar
Prefix użytkownikaJessica Clarke  dnia 01.02.2012 15:53
Przyznam, że na grze trochę się zawiodłam. A w szczególności - na grafice i Quidditchu. Czy tylko ja zauważyłam, że w EA oszczędzają na kolorach w grze? Porównajcie sobie kolorystykę Kamienia Filozoficznego i Księcia. Co najbardziej podobało mi się w grze? Hm.. Chyba moment, kiedy Ron był nafaszerowany eliksirem miłosnym ;) Zamiast minigodeł wypadały wtedy serduszka, co na początku bardzo mnie rozbawiło. No i jeszcze ta romantyczna muzyka do tego! Na końcówce fabuły też się zawiodłam. Ta "walka" z inferiusami... Porażka.
Gierkę kupiłam jakiś czas po wydaniu - z serii EA CLASSICS. Być może dlatego, że była z tej serii, miała o wiele niższą cenę.

Co do artykułu - jest dobrze napisany, zauważyłam kilka błędów i literówek, ale nadrobiłeś sobie plusami i minusami gry - absolutnie się z Tobą zgadzam. Dlatego tez daję Wybitny :)
avatar
Prefix użytkownikanatalia94  dnia 05.02.2012 11:27
po raz pierwszy grałam w nią rok temu, a kilka dni temu z nudów zainstalowałam ją znowu. jedynym jej plusem jest bardzo duża powierzchnia Hogwartu, większa nawet niż w 5, która jest zdecydowanie moją ulubioną grą. w 6 brak fabuły, co chwilę ktoś coś od nas chce, w większości są to sucharskie zadania, najgorsze jest jednak to, że mam wrażenie jakbym oglądała film, a nie grała w grę. łączna długość wszystkich przerywników których nie idzie pzresunąć jest chyba dłuższa od samej gry.
grę można przejść w jeden wieczór dlatego naprawdę żałuję piniedzy które na nią wydałam
avatar
Prefix użytkownikaulan1989  dnia 04.04.2012 01:01
Oj słabo, słabo... Bardzo się zawiodłem na Księciu. Co prawda Hogwart jest bardziej rozbudowany niż w Zakonie, ale gra i tak nie dorasta swojej poprzedniczce do pięt. Nie trzyma klimatu, a fabuła jakaś taka nijaka. Niepotrzebnie też zrezygnowali z tych niebieskich punktów doświadczenia i dali jakieś głupawe tarczki, które przywodzą mi na myśl fasolki z pierwszych części. Zarzucili też takie rzeczy jak naprawa uszkodzonych przedmiotów, trzepanie dywanów, gry czarodziejów i wiele innych rzeczy... W zamian za to mamy tylko marnej jakości quidditcha i możliwość warzenia eliksirów (to akurat chyba jest jedyna porządna zmiana). Ech, po prostu brak mi słów, zero magii w tym Księciu...
avatar
Eocksin  dnia 05.04.2012 21:34
Pozwolę to sobie skopiować :

Plusy gry:
- Rozbudowane lokalizacje
- Wspaniała oprawa dźwiękowa
- Atmosfera Hogwartu
- Misje nocne
- Sliksiry i pojedynki
- System odkryć

Minusy gry:
- Kiepska grafika
- Krótka fabuła
- Quidditch

I jest to kompletna prawda ja jak byłem w szczytowej formie to potrafiłem ją skoczyć w 3.5 godziny.

Ale dla mnie jest to jak najlepiej zrobiona gra (ALE BRAKUJE JEJ CIEKAWYCH I TRUDNYCH ZNAJDZIEK )

A i co jest najsmutniejsze nie mogę jej odpalić na monitorze 30 calowym Dellu w rozdzielczości 2560x1600 i to jest dla mnie smutne Nie:confused:
avatar
Prefix użytkownikaulan1989  dnia 24.04.2012 09:49
Odnośnie mojego poprzedniego komentarza, to trochę przesadziłem. Byłem po prostu nastawiony na coś znacznie lepszego i trochę się zawiodłem. Jednak z perspektywy czasu muszę stwierdzić, że nie jest tak źle (co nie znaczy, że nie mogłoby być lepiej).
avatar
Bella-Black d-_-b  dnia 06.07.2012 17:43
Gra (jak wynika z twojego opisu) jest fajna. Chciałabym ją dostać, ale jestem poniżej granicy wiekowej. Za sam Art dostajesz W
avatar
Prefix użytkownikaMonteQiu  dnia 08.06.2013 20:11
Fajny art. Mi się szósta część średnio podobała. Lepsza jest piąta. Więcej fajnych dodatków. Dam W.
avatar
Prefix użytkownikaMagia01  dnia 20.07.2013 19:03
Jak nietrudno się domyślić, fabularnie nowy HP nawiązuje do książki i filmu. Harry wraca do Hogwartu, gdzie czekają na niego przygody związane z nauczycielami, Dumbledorem, odwiecznym wrogiem Draco Malfoyem oraz... dziewczynami. Wszak nawet słynny czarodziej jest podatny na uroki płci pięknej i trudno, aby całe życie spędzał tylko z różdżką w ręku. Na papierze fabuła prezentuje się całkiem interesująco, jednak w rzeczywistości szybko staje się mdła. Pojawia się wprawdzie kilka epizodów znanych z książki czy srebrnego ekranu, ale tak naprawdę cała historia podczas rozgrywki schodzi na drugi plan. Dla niezorientowanego gracza jest to zlepek kolejnych fragmentów, które ani ziębią, ani grzeją. Fanom cyklu nie będzie to zapewne przeszkadzać, ale wszysTradycyjnie cała akcja toczy się w Hogwarcie i okolicy. I jak zwykle wszystko prezentuje się okazale. Mamy zatem niekończące się korytarze, dziedzińce, komnaty i nieśmiertelną salę z latającymi schodami oraz gadającymi obrazami. Po całym kompleksie cały czas spacerują uczniowie i widać wyraźnie, że cały ten magiczny świat żyje. Jeśli mamy problemy z dotarciem do jakiejś lokacji, wystarczy wezwać Prawie Bezgłowego Nicka, ducha, który jak rasowy przewodnik wskaże odpowiednią drogę do celu. Aby zwiedzanie kolejnych lokacji nie znudziło się zbyt szybko, autorzy znów przygotowali całą masę przedmiotów do znalezienia. Tym razem wybór padł na godła dzielące się na dwa typy r11; duże i małe. Pierwsze są poukrywane w różnych zakamarkach Hogwartu i poza nim, natomiast drugie pozyskujemy ze świecących elementów otoczenia, na których należy użyć specjalnego czaru. Zdobycie wszystkich godeł jest świetnym sposobem na przedłużenie rozgrywki tym graczom, którzy muszą wetknąć nos w każdy możliwy kąt. Niestety, wszyscy nie posiadający żyłki poszukiwacza skarbów mogą się na Księciu Półkrwi srogo zawieść, ponieważ do ukończenia głównego wątku fabularnego wystarczy zaledwie niespełna pięć godzin gry. Ja osobiście czułem się rozczarowany, kiedy fabuła zaczęła się w końcu rozkręcać, a tu nagle na ekranie pojawiły się napisy końcowe. I chociaż do zrobienia w Hogwarcie było jeszcze sporo, to niesmak pozostał aż do końca rozgrywki. tkim, którzy nie chcą sobie psuć zabawy przed przeczytaniem dzieła J.K. Rowling lub obejrzeniem filmu, polecam odłożenie gry na później. A na koniec chce powiedzieć ze jestem fanem Harrego Pottera :)
avatar
Prefix użytkownikaZuzka987  dnia 21.06.2014 13:58
W tej grze najlepsze jest robienie eliksirów. Eliksiry to mój ulubiony przedmiot w Hogwarcie i tylko czekałam aż mogłam je robić.
Recenzja jest bardzo dobra, daję ci W.
avatar
Prefix użytkownikaalekskot  dnia 25.06.2014 21:07
Opis jak opis.mimo to musiałeś poświęcić trochę czasu na napisaniu tej recenzji.
na pewno zasługujesz na zadowalający
avatar
Prefix użytkownikaVictoria Owl  dnia 14.10.2015 22:22
Nie grałam w tą gre choć gdybym mogła zagrałabym. Jestem ciekawa co do tych eliskirow które są tak chwalone. Moze kiedyś uda mi się zagrać. A recenzja dobra, P.
avatar
Prefix użytkownikaRescent1  dnia 18.05.2016 16:35
Według mnie recenzja zrobiona dobrze i rzetelnie. Z większością się zgadzam, zwłaszcza z eliksirami i znajdźkami. Ogólnie gra jest jedną z moich ulubionych o Harrym Potterze.
Daję P :)
avatar
Prefix użytkownikaAdersYooo  dnia 16.02.2017 14:01
Tu juz mamy kolejna czesc:D to super :D szkoda ze do artykulu ktos nie wstawil screenow z gry zebysmy mogli sie przyjrzec, to duzy minus dla tego artykulu, bo trzeba sobie samemu szukac, co do gry to w nia nie gralem, polecacie?:D
avatar
Prefix użytkownikawolfer12  dnia 23.02.2018 20:49
Wiecie co, poczekam sobie na dobrą grę w uniwersum Harry'ego Pottera
*20 lat później*
Spokojnie, mi się nigdzie nie spieszy !
avatar
Prefix użytkownikaklara6969  dnia 24.12.2018 10:15
Moim zdaniem dobrze zrecenzjonowana gra, ponieważ sama w nią grałam i byłam zadowolona :) Grając w to czułam się jak w świecie Harrego. Bardzo fajne efekty. Polecam :D
avatar
Prefix użytkownikaKlara Lorine  dnia 30.12.2018 22:03
Gra fajnie zrecenzjonowana. Nie wiem do czego się przyczepiły poprzednie komentarze. Grałam w tą grę i polecam każdemu. Racja są błędy MAŁE ale wszytko inne jest OK. Polecam grę.
Dodaj komentarz
Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.
Oceny - Błąd
Nie możesz oceniać artykułu póki go nie skomentujesz.
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Instagram
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Morderca Pająków!
07.04.2020 04:03
Nquus, :<
Dobranoc i miłej (hehe) pracy Chmurka

Wróg ciemnej strony
07.04.2020 04:01
Rue Riddle, przez chwilę był rószowy..dobra co jak co.. fajnie się gada (przynajmniej mnie), ale popracować też chwilę muszę, więc dobranoc życzę ;) Hug

Morderca Pająków!
07.04.2020 03:58
Wgl jakiś bullshit w internetach, bo miał być różowy księżyc, a ja patrzę i biały :<

Morderca Pająków!
07.04.2020 03:58
Lilyatte, asz, mogłam się spodziewać xD
Dobranoc Wrozka

Wężorożec
07.04.2020 03:55
Poszedł

Dobranoc Wrozka

Poproszę ładny długi w moim pojęciu odpis

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Avatar

Posiada 59193 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Avatar

Posiada 55409 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Avatar

Posiada 43277 punktów.

4) Prefix użytkownikaShanti Black

Avatar

Posiada 41953 punktów.

5) Prefix użytkownikaania919

Avatar

Posiada 35588 punktów.

6) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Avatar

Posiada 35321 punktów.

7) Prefix użytkownikalosiek13

Avatar

Posiada 32976 punktów.

8) Prefix użytkownikaSam Quest

Avatar

Posiada 32936 punktów.

9) Prefix użytkownikabatalion_88

Avatar

Posiada 31890 punktów.

10) Prefix użytkownikaMarcus Clinton

Avatar

Posiada 30733 punktów.

Losowe zdjęcie
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2020 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Theme by Andrzejster
Copyright © 2006-2015 by Harry-Potter.net.pl
All rights reserved.
Wygenerowano w sekund: 1.38