Ostatnie
Artykuły Fan Fiction

Historia pod skórą z...

Kategoria: Wywiady
Autor: Prefix użytkownikaAnastazja Schubert

Każdy tatuaż niesie ze sobą jakąś historię. Jakie niosą te fanowskie, związane z młodym czarodzie...
>> Czytaj Więcej

Prorok Niecodzienny ...

Kategoria: Prorok Niecodzienny
Autor: Syriusz32

Wydanie stworzyli: Klaudia Lind, Sam Quest, Mikasa, Roksolana Delakur, Shanti Black, Krnabrny, Co...
>> Czytaj Więcej

I ty możesz zostać c...

Kategoria: Świat magii
Autor: Quatromondis

Przygody Harry'ego Pottera przeczytane kilkunastokrotnie, filmy obejrzane, a gry przegrane. Mam t...
>> Czytaj Więcej

Nie lubię cyklu ksią...

Kategoria: Teorie, przemyślenia...
Autor: Infans secundo generationis

Gdyby nie rozkoszne dementory - naprawdę przemiłe stworzonka - pół-światek Harry'ego Pottera byłb...
>> Czytaj Więcej

Prorok Niecodzienny ...

Kategoria: Prorok Niecodzienny
Autor: Prefix użytkownikaPaulaSmith

Wydanie stworzyli: Nedelle, Shanti Black, CoSieDzieje, Nieoryginalna, Syriusz32, Aneta02, Takoizu...
>> Czytaj Więcej

Harry Potter and the...

Kategoria: Recenzje
Autor: Prefix użytkownikaAnastazja Schubert

Subiektywna recenzja i przemyślenia po obejrzeniu filmu o Harrym z pistoletem.
>> Czytaj Więcej

Ranking momentów z E...

Kategoria: Materiały z Pottermore
Autor: Prefix użytkownikaSam Quest

Tekst jest tłumaczeniem rankingu zamieszczonego w serwisie Wizarding World.
>> Czytaj Więcej

>> Więcej artykułów! <<

Martwy

Tytuł: Martwy
Gatunek: Miniaturka
Autor: Prefix użytkownikaRazowaPanda

Śmierć Harry'ego i kłamstwo Narcyzy z jej perspektywy.
>> Czytaj Więcej

[NZ]Rozdział 12. Bo...

Tytuł: Rozdział 12. Bogowie i królowie
Seria: To się działo na początku
Gatunek: Przygodowe
Autor: Prefix użytkownikagordian119

Święto Zbiorów. Mistrz ma zginąć, a na jego zwłokach ma wyrosnąć jedna Brytania. To nie może skoń...
>> Czytaj Więcej

Poznaj moich ro...

Tytuł: Poznaj moich rodziców
Gatunek: Miniaturka
Autor: Prefix użytkownika_GinGinny

James i Lily poznają dziewczynę swojego jedynego syna, Harry'ego, Ginny.
>> Czytaj Więcej

[NZ]Czająca się groza

Tytuł: Czająca się groza
Seria: Dziki pyłek
Gatunek: Przygodowe
Autor: Prefix użytkownikaKlaudia Lind

W tym rozdziale dowiadujemy się o planie wskrzeszenia dwóch potężnych czarnoksiężników. Rozdział ...
>> Czytaj Więcej

[NZ]Rozdział 6 - Po...

Tytuł: Rozdział 6 - Ponowne spotkanie
Seria: Zaginiony Miecz
Gatunek: Przygodowe
Autor: Prefix użytkownikaNedelle

Przyjaciółki zdobyły potrzebne lekarstwo. W tym rozdziale ponownie spotkają się ze starymi znajom...
>> Czytaj Więcej

[NZ]Więzień

Tytuł: Więzień
Seria: Zemsta jest najgorszym napędem
Gatunek: Obyczajowe
Autor: Prefix użytkownikaKrnabrny

Dalszy losy Michaela...i Alie.
>> Czytaj Więcej

Miała być zabawa

Tytuł: Miała być zabawa
Gatunek: Drabble
Autor: Prefix użytkownikaSam Quest

Jest to drabble.
>> Czytaj Więcej

>> Więcej fan fiction! <<
Statystyki
Online Statystyki
Goście online: 37
Administratorzy online: 0
Aktualnie online: 0 osób
Łącznie na portalu jest
47,618 osób
Ostatnio zarejestrowany:

Rekord osób online:
Najwięcej userów: 250
Było: 16.01.2020 20:17:01
Napisanych artykułów: 1,088
Dodanych newsów: 10,439
Zdjęć w galerii: 21,459
Tematów na forum: 3,868
Postów na forum: 318,815
Komentarzy do materiałów: 221,774
Rozdanych pochwał: 3,302
Wlepionych ostrzeżeń: 4,163
Puchar Domów
Aktualnym mistrzem domów jest  RAVENCLAW!

Gryffindor
Punktów: 502
uczniów: 3938
Hufflepuff
Punktów: 850
uczniów: 3790
Ravenclaw
Punktów: 912
uczniów: 4437
Slytherin
Punktów: 270
uczniów: 4060

Ankieta
Admini uwięzili Cię w najnudniejszym dziale na forum i nie puszczą, póki nie odpowiesz na pytanie: Który konkurs jest Twoim ulubionym?

Turniej FF/Fan art, nie ma artysty, który mógłby się ze mną równać
18% [12 głosy]

CKM w nowej formule, uwielbiam podążać tropem zbrodni
6% [4 głosy]

Stary CKM - burza mózgów w dormotorium to coś, za czym tęsknię!
8% [5 głosów]

Szukanie ukrytych obiektów na stronie bo nic się przede mną nie ukryje!
17% [11 głosów]

Konkurs na memy, nic tak nie poprawia humoru w tych dziwnych czasach jak śmieszne obrazki z kotkami!
8% [5 głosów]

Quiz, w końcu nikt nie wie o stronie tyle co ja!
2% [1 głos]

Quiz wiedzy o Harrym Potterze! Pokażę wszystkim, że jestem największym potteromaniakiem!
25% [16 głosów]

SUMy lub OWUTEMy - nie chodzę do własnej szkoły, to chociaż poczuje stresik egzaminów w Hogwarcie ;)
17% [11 głosów]

Ogółem głosów: 65
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 02.03.21

Archiwum ankiet
Ostatnio w Hogwarcie
Hufflepuff[P]Louise Lainey ostatnio widziano 05.05.2021 o godzinie 18:57 w Sala OPCM
HufflepuffDaryl Grimes ostatnio widziano 05.05.2021 o godzinie 18:10 w Sala OPCM
Hufflepuff[P]Louise Lainey ostatnio widziano 04.05.2021 o godzinie 18:59 w Sala Numerologii
Hufflepuff[P]Louise Lainey ostatnio widziano 02.05.2021 o godzinie 14:38 w Klasa Historii Magii
HufflepuffValerie Adams ostatnio widziano 01.05.2021 o godzinie 16:53 w Sala transmutacji
Hufflepuff[P]Louise Lainey ostatnio widziano 01.05.2021 o godzinie 14:21 w Sala transmutacji
Quiz - Mniej znani bohaterowie serii
Tekst jest tłumaczeniem quizu zamieszczonego w serwisie Wizarding World.


Każdy zna Harry'ego, Rona, Hermionę bardzo dobrze. Jednak w serii pojawiło się również wielu innych bohaterów, tych mniej znanych czy też tylko wspomnianych. Jak dobrze ich zapamiętaliście?




1. Kto odrzucił kandydaturę Prawie Bezgłowego Nicka na Bezgłowe Polowanie?

a) Sir Francis Manford
b) Krwawy Baron
c) Sir Patrick Delaney - Podmore
d) Lady Elizabeth Flame


2. Który uczeń Hogwartu próbował pozbyć się krost za pomocą zaklęć?

a) Seamus Finnigan
b) Hanna Abbott
c) Eloise Midgen
d) Ron Weasley


3. Jak miała na imię przyjaciółka Cho, która razem z nią dołączyła do Gwardii Dumbledore'a?

a) Marietta Edgecombe
b) Hanna Abbott
c) Luna Lovegood
d) Terry Boot


4. Jak miał na imię pracownik Ministerstwa Magii, który przybył do domu Gauntów we wspomnieniach Dumbledore'a?
a) Ludo Bagman
b) Bob Ogden
c) Evan Rosier
d) Augustus Rookwood


5. Która krewna Rona podarowała diadem Fleur na jej ślub z Billem?

a) Babcia Pomona
b) Ciotka Muriel
c) Ciotka Tessie
d) Molly Weasley


6. Która Krukonka chodziła z Percym?

a) Penelopa Clearwater
b) Cho Chang
c) Helena Ravenclaw
d) Padma Patil


7. Kto był ogrodnikiem w domu Riddle'ów i został zabity przez Lorda Voldemorta?

a) Charity Burbage
b) Frank Bryce
c) Dirk Cresswell
d) Peter Pettigrew


8. Jakie było nazwisko opiekunki Toma Riddle'a, gdy ten był w sierocińcu?

a) Pani Cole
b) Pani Gaunt
c) Pani Grange
d) Pani Morag


9. Jak miał na imię przyjaciel Dumbledore'a, którego Harry i reszta spotkali na weselu Billa i Fleur?

a) Dedalus Diggle
b) Elfias Doge
c) Gellert Grindelwald
d) Aberforth Dawlish


10. Podczas urodzin Dudleya w Kamieniu Filozoficznym wuj Vernon zaproponował, by Harrym zajęła się jedna z przyjaciółek ciotki Petunii. Jak ona miała na imię?

a) Marion
b) Yvonne
c) pani Figg
d) Peter


11. Kto poszedł na Bal Bożonarodzeniowy z Fleur Delacour?

a) Roger Davies
b) Bill Weasley
c) Anthony Goldstein
d) Cormac McLaggen


12. W którego pracownika Ministerstwa Magii zamieniła się Hermiona w Insygniach Śmierci?

a) Bellatrix Lestrange
b) Amelia Bones
c) Mafalda Hopkirk
d) Gryzelda Marchbanks


13. Kto pokazał Tomowi Riddle'owi medalion Slytherina i czarę Hufflepuff?

a) Narcyza Malfoy
b) Borgin
c) Andromeda Tonks
d) Chefsiba Smith


14. Kto nie był jednym z braci Peverell?
a) Tertius
b) Kadmus
c) Ignotus
d) Antioch


15. Jakie nazwisko nosiła profesor astronomii w Hogwarcie?
a) Trelawney
b) Stargaze
c) Sinistra
d) Burbage


Quiz skończony? Pora na odpowiedzi!

Spoiler :: Pokaż
1 - c
2 -c
3 - a
4 - b
5 - b
6 - a
7 - b
8 - a
9 - b
10 - b
11 - a
12 - c
13 - d
14 - a
15 - c


Jak wam poszło? Macie znakomitą pamięć, czy wręcz odwrotnie? Dajcie znać!


Źródło: Wizardingworld.com

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo
Facebook - Lubię To:


Komentarze
avatar
Prefix użytkownikaSam Quest  dnia 10.08.2020 18:12
Miałam 14/15, wpadłam na pytaniu 10 i w sumie ono mi sprawiło największą trudność i strzelałam między a i b, no i źle strzeliłam :(

Uwilebiam quizzy, więc cieszę się, że się pojwiają, a najbardziej się cieszę, że sama go nie przetłumaczyłam, bo bym była do tyłu z robotą Śmiech

Dobra robota Rachel!
avatar
Prefix użytkownikablad logiczny  dnia 08.09.2020 18:33
Też 14/15 i też pytanie 10. W sumienie nie mogłem sobie przypomnieć tej osoby, bo HP i Kamień Filozoficzny ostatnio czytałem już chyba ze trzy lata temu. Ta postać nie jest potem już nigdy wspominana, więc nawet nie jest postacią mniej znaną tylko "jednorazową" Śmiech
avatar
Prefix użytkownikaLiliana2194  dnia 13.09.2020 11:06
Też 14/15 i też źle odpowiedziałam na 10 xD Chyba dobrze mi poszło, zważywszy na fakt, że dawno nie czytałam HP. Nadal mam to w planach i jakby co tak, na pewno mi się kiedyś uda xp Postaram się zacząć jeszcze we wrześniu, w październiku nie będę już miała tyle czasu wolnego.

Ogólnie prosty test, szczególnie pytanie 15, trudno by było nie znać doskonale nazwisk profesorów po tylu latach lekcji w naszym Hogwarcie :D
avatar
Prefix użytkownikakkinga123  dnia 04.10.2020 13:14
15/15 Pamiętam ten cytat, "a może ta, jak jej tam było Yvonne", więc pytanie 10 nie było mi straszne ;p Liczyłam na odrobinę trudniejsze pytania, ale moją przewagą jest chyba fakt że odświeżyłam sobie wszystkie tomy w okolicach maja, szukając kolejnych sposobów jak się sobą zająć w czasach korony Wrozka
avatar
Prefix użytkownikaAuri  dnia 13.10.2020 22:29
Ja również miałam 14/15 i również odpadłam na 10 chociaż przy braciach też się trochę zastanawiałam ale jednak udało mi się wybrać dobrą odpowiedź
avatar
Prefix użytkownikaAnastazja Schubert  dnia 02.11.2020 00:36
Ja miałam dwa źle, reszta dobrze. Nie pamiętałam imion braci Peverell i imienia koleżanki ciotki Petunii. No nie czarujmy się, kto zwraca uwagę na znajomych Dursley'ów! jezyk W sumie pytania dość proste, przyjemne, ciekawie się rozwiązywało.
Dobre tłumaczenie, wszystko zgrabnie sformułowane po polsku, podoba mi się.
avatar
Prefix użytkownikaEmily-Birch  dnia 04.11.2020 13:58
12/15 - chyba muszę się wziąść za czytanie i oglądanie serii od nowa :)
Świetny quiz Czarodziej
Dodaj komentarz
Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.
Oceny - Błąd
Nie możesz oceniać artykułu póki go nie skomentujesz.
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Instagram
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Praktykant w Ministerstwie Magii
05.05.2021 22:19
O, nie słyszałam w ogóle o tym miejscu. Widzę w Googlach, że ciekawy mają wystrój

halo, regulamin
05.05.2021 22:17
Zgredziak, różne rzeczy, w necie na pewno jest menu

Anastazja Schubert, zapytałam brata, chce się udać do Sekty

Najlepszy wśród szkolonych
05.05.2021 22:15
Zgredziak, a różnią się czymś od tych ze stacji paliw? xD

Prefekt Gryffindoru
05.05.2021 22:01
monciakund, ja się muszę udać do Dziurawego Kotła, a tak z ciekawości co tam serwują ?

Praktykant w Ministerstwie Magii
05.05.2021 22:00
Jest tak sobie, ale jeszcze teraz otworzyli drugi bar, właśnie Ministerstwo Tajemnic i bym się tam przeszła. Przez szybę wygląda ładniej, ale byli zamknięci prawie cały czas to nie było jak sprawdzić

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Avatar

Posiada 59630 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Avatar

Posiada 56601 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Avatar

Posiada 45879 punktów.

4) Prefix użytkownikaShanti Black

Avatar

Posiada 43981 punktów.

5) Prefix użytkownikaSam Quest

Avatar

Posiada 43126 punktów.

6) Prefix użytkownikaania919

Avatar

Posiada 38215 punktów.

7) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Avatar

Posiada 36661 punktów.

8) Prefix użytkownikalosiek13

Avatar

Posiada 34114 punktów.

9) Prefix użytkownikabatalion_88

Avatar

Posiada 31890 punktów.

10) Prefix użytkownikaMarcus Clinton

Avatar

Posiada 30892 punktów.

Losowe zdjęcie
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2021 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Theme by Andrzejster
Copyright © 2006-2015 by Harry-Potter.net.pl
All rights reserved.
Wygenerowano w sekund: 10.4