Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pan Śmierci
18.04.2026 13:02
Aż mi się przypomniało ożywienie na początku covidu. Kiedy to było w ogóle xD

Sprzedawca prac domowych
16.04.2026 19:29
szkoda... spędziłam tutaj świetny czas :/

Mugol
15.04.2026 22:26
Cześć :) wracam po paru latach, a tu fandom umarł ;(

Specjalista ds. sprzedaży
12.04.2026 11:40
ja wczoraj napisałam pół posta w hogwarcie po czym stwierdziłam, że mi się nie chce i usunęłam xD

O choinka!
11.04.2026 17:22
Mnie się parę razy śniło, że Hogwart ożył

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Magia w naszym życiu
anesse
Ciekawi mnie, czy zdarzyło się Wam spotkać magię w Waszym życiu...

Proszę o większe rozbudowanie przedstawienie tematu. - Szakal
Edytowane przez Prefix użytkownikaBumSzakalaka dnia 06.05.2016 16:06

Gizmolina
Oczywiście!! Właśnie dzisiaj, wyglądając przez okno, zobaczyłam śmigającego na miotle Harry'ego Pottera!! Myślałam, że padnę!! A jakby tego było mało, podeszła do moich drzwi rudowłosa piękność i poprosiła mnie o szklankę soku dyniowego, bo zmęczyła się lataniem. Harry zawrócił i razem z Ginny weszli do mojego domu. Skoro nie miałam soku z dyni, poczęstowałam ich jabłkowym. Powiedzieli mi, że ja też jestem czarownicą, ale moje moce objawią się trochę później. Na końcu pokazali mi jak czarować różdżką i polecieli spowrotem. I jak tu nie wierzyć w magię??

(Pff... Głupi temat)
WWW.VERITASERUM.CBA.PL

anesse
Ach widzę że niektórzy rzeczywiście są nieźle ograniczeni... Nie mówię tu o Harrym i jego świecie: i w naszej rzeczywistości spotykamy magię (np. uroki, karty Tarot itp). Ale skoro nie rozumiesz... No cóż, to świadczy że jesteś MUGOLEM:)

Gizmolina
A czy tarot i inne bzdurne wróżby są magią? Skoro tak, to się z tym spotkałam: w prawie każdej gazecie. Jakaś kobieta siada w redakcji i na poczekaniu wymyśla jakieś głupie historyjki dla danego znaku zodiaku (taka profesor Trelawney :D), a później my to czytamy i lamentujemy: "Ojej, stracę posadę w pracy i miłość!!". Czy to jest mądre...? :|
A mój kolega miał ostatnio 'proroczy' sen. Śniło mu się wtedy, że przejedzie mnie samochód i obudzę się w trumnie (czy jakoś tak). I co? I żyję. Bzdura, bzdura, bzdura!!
WWW.VERITASERUM.CBA.PL

Prefix użytkownikaFleurEvans
Oh, Gizmolina, jak możesz być tak ograniczona! Czy ty nie wiesz, że Tarot to ważna część życia, potrafi cię ostrzec przed niebezpieczeństwem! A planety? Wiesz, że Jowisz jest w niekorzystnym dla ciebie położeniu! Jak możesz być takim mugolem!

Anesse, uważasz, że jak nie wierzymy starym oszustkom i ich taliom kart, to jesteśmy ograniczone?
Ograniczeni są ci, którzy im wierzą.

loona94
Kiedyś naprawdę sprawdził mi się horoskop. Nie był to wyczytany z gazety tekścik napisany przez niewiadomo kogo, tylko zrobiony na podstawie dokładnej daty urodzenia przez ,,wróżkę" w lunaparku. Poszłam do niej tak dla zabawy, i tak nie wierzyłam w takie rzeczy. Ale się sprawdziło. Bylam bardzo zaskoczona.

Delivered
Wystarczy wejść na tandetną stronę z czarami prowadzoną przez wróżki o czarowaniu. Wszedłem kiedyś na taką...żałosne:
Ładowanie run
Zaklęcie na szczęście
Świadome sny
Ćwiczenie 3 oka (przewidywanie przyszłości)
Robie avy, bannery itp. na życzenie.

Prefix użytkownikaOLCIA
Hmm.. są różnepoglądy na temat istnienia magii. Mam koleżanke która regularnie chodzi do wróżki, za każdym razem do innej i zawsze wszystko się sprawdza. A te wszystkie zdarzenia które nam sie wydają, ze kiedys juz miały miejsce?? koś tak miał bo ja często, nie wiem czy to można nazwać magią, czy zwykłym przypadkiem. Nie zagłębiam się w sprawy magiczne, nie czytam horoskopów i gazetek zwiazananych z tymi rzeczami. jeżeli istnieje magia to byc może kiedys wszyscy się o tym przekonamy.
Szczęśliwy człowiek jest wtedy, kiedy przestaje narzekać na problemy które ma, a zaczyna doceniać jak wiele ma ich za sobą

Sabinka1991
Gizmolino, myślę, że te głupie horoskopy w gazetach mogą stać się magią jeśli ktoś w nie uwierzy:)
A odp na pytanko cały świat to magia, wszystko co nas otacza jest magiczne i chociaż nie zdajemy sobie sprawy to rzeczy codzienne są rzeczami niezwykłymi.

izka_cz
A ja naprawdę miewam prorocze sny :D Kiedyś mi się śniło, że mam wira na kompie, na drugi dzień patrzę: "O, trojan" :D A propos tematu, to myślę, że czasami spotykamy się z magią, chociaż sami nawet o tym nie wiemy. Oczywiście nie chodzi o to, że nagle idąc ulicą spotkamy czarodzieja, :D ale to jest to, o czym mówiły Sabinka1991 i Wielki Inkwizytor Hogwartu. Cały świat to magia.
"Pasja jest przewodnikiem do największych tajemnic."

Pasja nr.1 - strzelanie:

imageshack.us/photo/my-images/705/pict0674t.jpg

"Ważne jest tak zwane skupienie, czyli jak blisko siebie padają kolejne strzały. A celność i opanowanie rąk to kwestia treningu."

Pasja nr.2 - taniec:

img111.imageshack.us/img111/6960/z18430080771sk1.jpg

"Muzyka jest niewidzialnym tańcem, a taniec niesłyszalną muzyką."

"Taniec jest najwznioślejszą, najbardziej wzruszającą, najpiękniejszą ze wszystkich sztuk, bo nie jest tylko prostą interpretacją czy wyobrażeniem życia; jest samym życiem."
Havelock Ellis

Pasja nr.3 - przyroda:

"Im bliżej natury jesteśmy, tym więcej czujemy w sobie Boga."

img175.imageshack.us/img175/160/obraz047ud0.jpg

"Najcenniejszym przymiotem natury jest jej rozmaitość."
Aleksander Świętochowski

img175.imageshack.us/img175/4695/obraz041gb9.jpg

Monotonia jest prawem natury. Zobacz, w jaki monotonny sposób wschodzi słońce.

img142.imageshack.us/img142/6043/2001071hj4.jpg

"Żaden promień słońca nie ginie, lecz zieleń, którą on budzi, potrzebuje czasu, aby wzrosnąć."
Albert Schweitzer

"Nic się nie spełni, jeśli nie jest wpierw marzeniem."
Carl Sandburg

img111.imageshack.us/img111/1791/rx9n974142139l1xe4.jpg

'Ostatecznie, dla należycie zorganizowanego umysłu, śmierć to tylko początek nowej wielkiej przygody.'
A.P.W.B.Dumbledore

img142.imageshack.us/img142/1069/arkadiuszgolas7806971ab4.jpg

Wielka fanka Manchesteru United!!!

img232.imageshack.us/img232/1351/manchesterunitedmf0.jpg

Wielka fanka Wayne'a Rooney'a!!!

img232.imageshack.us/img232/1646/wayneroonebz7.jpg

A Cristiano Ronaldo niech się kopnie w zadek :D

img211.imageshack.us/img211/772/manutdcristianoronaldosx2.jpg

Przepraszam wszystkich fanów Ronaldo.

KONIEC

Black Cat
Wielki Inkwizytor Hogwartu napisał/a:
Z poza tym to przecież istnieją prawdziwe wróżki i jasnowidzowie, ktorych przepowiednie się sprawdzają.

Ja mam swoją teorię na ten temat, ale chyba jej tu nie zaprezentuję, bo chyba się spotkam z krytyką. Kwestia jasnowidzów i wróżek to kwestia wiary.
img208.imageshack.us/img208/6294/101218183636wp1.png
Czarny Kot nie przyniesie pecha

img207.imageshack.us/img207/4808/81218183997mu4.png
W kolorze lepiej^^

img292.imageshack.us/img292/1470/981218184133fx9.png
Harry Potter!

img237.imageshack.us/img237/1724/371218184232gb1.png
www.virhogwart.dbv.pl - fajne^^

Kendra
Ja się zgadzam zdecydowanie z tym, że cały świat jest magią! Trzeba tylko tą magię zauważyć;) A jeśli chodzi o miłość, o której mówił Wielki Inkwizytor Hogwartu - oo tak! To musi być coś niesamowitego, nie do opisania, coś, co musisz poczuć samemu, aby poznać co to właściwie jest. To na pewno jest magiczne.

A tak w ogóle, ja ogólnie w takie rzeczy raczej nie wierzę (raczej..., różnie bywa), ale mam wrażenie że mnie i pewnego chłopaka łączy jakaś magia, dziwne przyciąganie. Non stop spotykam go na mieście, zawsze musimy się minąć, całe "wielkie" miasto a my zawsze musimy trafić na siebie. Może to przeznaczenie? Nie mam pojęcia, być może chcę wierzyc w coś takiego bo ten chłopak mnie interesuje...:)

The only one to kiss.
The only one to hold.
The only one to LOVE.
*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*

image.blingee.com/images15/content/output/000/000/000/415/244548766_605098.gif

www.youtube.com/siasia93
Prefix użytkownikaSheeby
Ja czasami naprawdę mam styczność z magią. Na przykład. Jestem sobie z siostrą w sklepie spożywczym, obie stoimy w kolejce do kasy i patrzymy na półkę ze słodyczami, gdy nagle jakieś cukierki z niej spadają. To była moja pierwsza taka przygoda, a od tamtej pory, czepiałam się do każdej dziwnej chwili, jako że jest magiczna.
45.media.tumblr.com/32c9bbab3da0f54d7b04292d879417f7/tumblr_mv1sjcR8RD1rz2bopo1_500.gif

Julia part smart

31.media.tumblr.com/43e3ae49ca2101eb09376df0d80310b2/tumblr_inline_mqc21nrBPO1qz4rgp.gif

Prefix użytkownikaplump_ginewra_17
Magia....? Oczywiście, że miałam z nią styczność! Cały czas spędzony na poznawaniu przygód Harry'ego był magicznym czasem:)
Może nie do końca o taką odpowiedź Ci chodziło anesse zadając to pytanie, no ale ja innych magicznych zjawisk wokół siebie nie dostrzegam...cóż, narazie...:)
Zbyt ona piękna, zbyt mądra zarazem, zbyt mądrze piękna, stąd is­tnym jest głazem.

Prefix użytkownikaCordiale
No przecież. Jadąc w autobusie widziałam latający motor na którym siedział Syriusz i Harry. Uciekali przed (chyba) śmierciożercami na miotłach i walili w siebie zaklęciem po zaklęciu.

Magia nie istnieje. głupi temat.
"Dobra, marudo, nie marudź już tak, bo zamarudzisz mnie na śmierć."

31.media.tumblr.com/a4680331a0e696af3a51b345db3fc2b3/tumblr_mfvcyqBCrE1ra5xmxo1_500.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=dLhFDYQHDQY

Prefix użytkownikaTascha Moon
Dla mnie magia to jest miłość. Popatrzcie jak rodzina nas kocha, to jest nierozerwalne uczucie tak mocne, że nic tego nie pokona. Magiczne jest to, że choć kłócimy się z rodzeństwem, czasami z rodzicami zawsze się pogadzamy. Jest dużo złych chwil w rodzinie ale też pełno szczęśliwych i mimo przeciwności miłość pokonuje wszystkie przygody.
Magią też jest prawdziwa przyjaźń. Wszystkie chwilę spędzone z najlepszymi przyjaciółmi.

Ale tak dla żartów raz była taka magiczna chwila. Raz jak byłam z siostrą w pokoju- mieliśmy może z 6 czy 7 lat pokłóciliśmy się o banana.
Ja się tak wkurzyłam że wyszłam z pokoju i trzasnęłam szklanymi drzwiami. Szkło posypało się na mnie, ale wypadło tylko na nadgarstek. Wszędzie były odłamki szkła, moja siostra się śmiała oczywiście.Mogło być o wiele gorzej. Pamiętam przerażoną minę mamy, kiedy mnie zobaczyła. To była chyba magia że nie stało się gorzej.

Prefix użytkownikaYourSmile
Cordiale napisał(a):Magia nie istnieje. głupi temat.

Cordi, Ty mugolu! xD
Dla mnie magią jest muzyka. To czasem przechodzi ludzkie pojęcia co ona potrafi zdziałać. Wykonawcy są w stanie poruszyć serca. Muzyka jest najprawdziwszą magią.

Taki cytata z HP i KF:
"Ach, muzyka! - powiedział ocierając łze w oku. - To magia większa od wszystkiego, co tu robimy!" ~Albus Dumbledore

Prefix użytkownikaharry7potter
hmmm ja tam wierze ze cos jednak jest ale nasz umysl jest zbyt sceptycznie nastawiony heh jak to powiedzial kierowca Blednego Rycerza Ernie -mugole po prostu nie potrafia patrzec-.

moja sp prababcia miala jakies zdolnosci nie wiem jak to nazwac,z okolicznych wsi przychodzili do nie po porady,po jakies ziola na dolegliwosci a jedna sprawa mojej mamie jej wnuczce bardzo utkwila w pamieci i mnie to przekazala-kiedys przyszla do niej dziewczyna z rekami obsypanymi kurzajkami a ona czyscila akura piec po wypieku chleba i jak tamta do babci mowila o swoim problemie to moja babcia omiotla jej rece i cialo az do stop ta miotelka-po kilku dniach kurzajki zniknely.znow moja babcia pamieta jakieos faceta ktory usilowal wmowic ludziom ktorzy szli z lasu z chrustem ze tu p[lynie gleboka rzeka i ponoc ludzie podwijali spodnie,kobiety dzwigaly spodnice jakby faktycznie plynela tam woda a tylko ta moja prababcia mowila -coscie ludzie glupi tu zadnej wody nie ma!

moja mama potrafi powidziec czy jakies przedsiwewziecie sie powiedzie w 99%sie sprawdza.

ja mialam czasem prorocze sny,albo ogarnia mnie czasem jakis dziwny niepokoj az kluje w piersiach choc nie wiem dlaczego ale zawsze w ciagu max 2 dni cos sie zlego zdarza.
aaa z kart kiedys tez wrozylam i mialam bardzo duza sprawdzalnosc przestalam jak wyszlo mi w kartach ze moja chrzesnica dziecko fizycznie uposledzone umrze,moze po godzinie zadzwonila moja kumpela i powiedziala ze mala nie zyje! Wrzucilam karty do szuflady i moecie mi wierzyc ze do tej pory cos blokuje mnie zeby je sprzatnac albo wyrzucic,walaja sie po dnie szuflady przywalone dokumentami itp. rzeczami.

Tak wiec mnie sie wydaje ze cos jest ale co to niewiadomo ;)
Pottermore - dom:Gryffindor, różdżka: głóg, włos jednorożca,14.5 cala, względnie giętka

http://www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najwiekszy_potteromaniak_harry7potter.png

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/autor_najlepszego_fanarta.png

"Dotknij mnie tylko, to cię zabiję do krówki nędzy"

"Bo widzisz, Harry, to nasze wybory ukazują, kim naprawdę jesteśmy, o wiele bardziej niż nasze zdolności."

"Im więcej ludzi pokochasz tym będziesz słabsza"

"Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoim słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie."

"-Emocje, kaprysy, fascynacja i gra. Uczucia i ich brak...Dary, których nie wolno przyjąć...Kłamstwo i prawda.
Czym jest prawda? Zaprzeczeniem kłamstwa? Czy stwierdzeniem faktu?
A jeżeli fakt jest kłamstwem, czym jest wówczas prawda?Kto jest pełen uczuć, które nim targają a kto pustą skorupą zimnego czerepu?Kto? Co jest prawdą, Geralt?Czym jest prawda?
- Nie wiem, Yen. Powiedz mi!
- Nie- powiedziała i spuściła oczy. Po raz pierwszy. Nigdy przedtem nie widział, by to robiła. Nigdy.
-Nie- powtórzyła, -Nie mogę Geralt. Nie mogę ci tego powiedzieć. Powie ci to ten ptak, zrodzony z dotknięcia twojej dłoni. Ptaku? Czym jest prawda?
- Prawda - powiedziała pustułka- jest okruchem lodu.

Prefix użytkownikaGinewraWesley
Nie wiem czy magia istnieje ale sądzę ze tak. a przynajmniej bardzo bym chciała w to wierzyć.
Jestem trochę zwariowana i zamknięta w swoim wymyślonym świecie co wypomniała mi ostatnio Tascha Moon. Nie wiem może ma rację ale ja wierzę w magię,magię przyjażni,miłości i w ogóle. ale najbardziej to w magię książek.
Ma oczy zielone jak pikle z ropuchy
Jego włosy są czarne jak tablica.
O, gdyby moim został, bohater mych snów,
Służyłabym mu jak diablica.

Obojętność i lekceważenie często wyrządzają więcej krzywd niż jawna niechęć.

Prefix użytkownikaUpadly Aniol
Pod tym względem jestem Mugolem ;p. Nie, nie ma takich rzeczy u mnie jak Tarot, wróżby, talizmany, horoskopy...Nie wierzę w nie. HP to dla mnie przede wszystkim dobra książka fantastyczna, i tyle. Ideologii sobie do tego nie dorabiam.
24.media.tumblr.com/tumblr_m8xhishKur1qhr8kmo1_400.gifauto.img.v4.skyrock.net/7396/7977396/pics/160621264.gif

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: