Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pan Śmierci
18.04.2026 13:02
Aż mi się przypomniało ożywienie na początku covidu. Kiedy to było w ogóle xD

Sprzedawca prac domowych
16.04.2026 19:29
szkoda... spędziłam tutaj świetny czas :/

Mugol
15.04.2026 22:26
Cześć :) wracam po paru latach, a tu fandom umarł ;(

Specjalista ds. sprzedaży
12.04.2026 11:40
ja wczoraj napisałam pół posta w hogwarcie po czym stwierdziłam, że mi się nie chce i usunęłam xD

O choinka!
11.04.2026 17:22
Mnie się parę razy śniło, że Hogwart ożył

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Domowa biblioteka z/bez HP??
Prefix użytkownikaMoony Alex
No niech będzie ^^. Ja mam wszystkie części po polsku, w tym podwójny egzemplarz siódmej części. Jedną wygrałam w konkursie MR, drugą kupiłam, bo mi się czekać nie chciało aż przyjdzie. Mam też HPiWA po angielsku. Przeczytałam kawałek, nie jest takie straszne ^^.
A mam takie pytanie. Chciałam zasięgnąć zdania innych. W Tesco jest wyprzedaż. Siódma część po angielsku za 34,50. Przecena z 69 zł, początkowo kosztowała prawie 100 zł. Chyba się skuszę. Jak byście zrobili na moim miejscu? xD

Prefix użytkownikaPotteroholiczka
Moony to Ty masz nieźle wyposażoną bibliotekę... x]

mimid współczuje. Co za parszywe świnie! x/

A mam takie pytanie. Chciałam zasięgnąć zdania innych. W Tesco jest wyprzedaż. Siódma część po angielsku za 34,50. Przecena z 69 zł, początkowo kosztowała prawie 100 zł. Chyba się skuszę. Jak byście zrobili na moim miejscu? xD

Na Twoim miejscu bym kupiła;)

Prefix użytkownikasusan
Ja oczywiście posiadam wszystkie książki! Nie wahałam się w sklepie! Po prostu kupiłam i jestem z nich naprawdę zadowolona! Nie żałuję wydanych pieniędzy, gdyż mogę sięgnąć do lektury, wtedy kiedy tylko chcę! Oczywiście dodatkowo mam wszystkie filmy!

Wielka kinomanka!

friendsofdoom.com/gz/img/post/rev/2007-12-23-SweeneyTodd_hardcover.jpg

Serea
Ja mam 3 i mi wystarczy. Wolę wydawać kasę rodziców na inne książki. Kryminały, horrory, tajemnice. Za resztę Pottera na półce podziękuję. Jest tylu autorów, a mi miejsca na półkach brakuje.
Nie żałuję wydanych pieniędzy, gdyż mogę sięgnąć do lektury, wtedy kiedy tylko chcę!

Osobiście bym chyba żałowała. Kocham książki i z największą chęcią wykupiłabym całą księgarnie, no ale cóż. Narazie wystarczą te trzy książki miesięcznie. No chyba, że w Empiku trafi się na coś ekstra. :D
img217.imageshack.us/img217/8311/tumblrkyee1na7tq1qzmh77.gif

Tak. On ocieka cholernym seksem i jest cholernie cudowny. A jego francuski to marzenie.

img.userbars.pl/19/3689.png

FAN CLUB SoLL pod patronatem Trio: Sol, Villemo i Ingrid xD
* Io xD
* Sarahis!
(dopisałam się sama, sorry xD)
Esey
* losiek13
* E-Vaire
* Kyinra

Zapisy czynne ; P

OBSESYJNA FANKA STEPHANA LAMBIELA.

I odrobinę mniej obsesyjna kwartetu, który wraz z nim tworzą Brian Joubert, Johnny Weir i Evgeni Plushenko.

PseudoBETA do wynajęcia -> Sarahis poleca

Wielbicielka palantowatych tworów wyobraźni Serei i Sarahis xD

img.userbars.pl/162/32343.gif

http://myanimelist.net/animelist/Andromeda69
agatqa92
U mnie jest dosyc ciekawie. Posiadam część pierwszą, która ma już 8 lat.
Dwójkę, trójkę i czwórkę czytałam z biblioteki. Piątkę, szóstę i siódemkę mam- zresztą bardzo wyczekiwaną. Staram się skusić na siódemkę po angielsku, ale trochę mnie to przeraża. Po pierwsze- słyszałam, że lepsze. Po drugie- że dokładniejsze. Po trzecie- strasznie podoba mi się okładka, a jeszcze bardziej 'pożółke' strony. Tak jakby czytało się coś starego. Świetne uczucie.
Co do filmów posiadam wszystkie. Pierwsze cztery części na kasetach. Piątą na dvd ;]
'Nie wiem czego szukam, ale jestem pewna, że to znajdę'

agatqa92 hehe;d Faktyczni ciekawie jest u Ciebie:)

A co do mojego topicu to chyba niedługo bd miała wszystkie części i to nie dlatego, że je sobie kupie, tylko...dostanę!xD xD Moja ciocia kupowała swoim synom książki HP, ale oni mają teraz po 20 lat i książki leżą na strychu, no i ona powiedziała, że mi je ODDA!! Yeah! ;D

Cho Chang 321
Ja mam WSZYSTKIE części no i Album z Zakonu Feniksa. Bez trych książek nie umiem żyć
Są SUPER. codziennie przed snem (choć przeczytałam wszystki po chyba 3 razy)Czytam jeszcze z 2 rozdziały...;)
Harry Potter t moje życie , Harry Potter to ja . Dziękuję J.K. Rowling

agatqa92
Ja przeczytałam wszystkie chyba z 9 razy ;] Ale za Deathly nie mogę się zabrać, mimo, iż jest według mnie druga z najlepszych (po Czarze Ognia) ;] Przeczytałam dopiero 2 razy ;]
Cały czas planuję przeczytać wszystkie części po kolei, ale narazie nie mogę się za to zabrać.
Edytowane przez agatqa92 dnia 21.07.2008 22:38
'Nie wiem czego szukam, ale jestem pewna, że to znajdę'

tina ledung
Właściwie to posiadam wszystkie części. Tylko, że Zakon Feniksa mam wydrukowany. I ciągle zastanawiam się czy kupić tą część. Ale nawet jakbym kupiła to nie w najbliższej przyszłości, bo wolę te 50zł wydać na jakąś inną książkę, a poza tym nie mam pojęcia za ile lat przeczytam ponownie HP(o ile w ogóle to zrobię...).
a-tinka.blog.onet.pl
biblioteka-a-tinki.blog.onet.pl

www.mo-je-o-po-wia-da-nia.blog.onet.pl
Prefix użytkownikaChristina
U mnie na półeczce leżą wszystkie części, ale tylko wyłącznie dlatego, że pierwsze 3 kupili mi rodzice. A potem stwierdziłam, że "kurcze, i co będą stały tylko 3 ? " I kupowałam każdą cześć. Mi nie jest szkoda kasy na książki, bo one zostają na długo.
i65.tinypic.com/2d7bmkw.jpg
That's all they really want
i63.tinypic.com/fc8xht.jpg
Some fun
i65.tinypic.com/1zgcchl.jpg
When the working day is done
i64.tinypic.com/68xamr.jpg
All girls - they want to have fun
i66.tinypic.com/24o5d1j.jpg

i64.tinypic.com/214waz4.png
i64.tinypic.com/258waba.png
zapodaj.net/images/d9840e51c9400.png

Nagroda za Najlepszą Miniaturkę Wojenną - Niebo pośrodku piekła
Nagroda za Najlepszą Serię o Ciemnej Stronie - Krwawy Zmierzch
oi66.tinypic.com/n36vcy.jpg

http://xchristix.tumblr.com
Snivellus
ja miałam długo, długo tylko 3 i 4 cz. (dostałam w prezencie) - po przeczytaniu kupiłam natychmiast 1 i 2 cz. W te wakacje w końcu zaopatrzyłam się w pozostałe trzy tomy, których mi brakowało - ile można pożyczać ;) teraz nawet zakupiłam 3,4 i 5 po angielsku, ale tylko 3 udało mi się przeczytać, 4 i 5 chyba poczekają do następnych wakacji - rok przerwy w nauce ang zrobił swoje, większości nie jestem w stanie zrozumieć, mam nadzieję, że za rok będzie lepiej :)

mylene
Ja mam oczywiście wszystkie tomy idealnie ułożone według kolejności ;) Mogę sięgnąć po nie zawsze, a w bibliotece może książki nie być akurat wtedy, kiedy chcę ją przeczytać, poza tym nie wszyscy są na tyle rozgarnięci, aby wiedzieć, że w książkach się nie pisze i nie zalewa się ich kawą czy herbatą :) Dlatego mam wszystkie tomy własne, zresztą zazwyczaj książki kupuję, nawet lektury - raczej nie wypożyczam.
L'impossible, c'est rien

Claire Lethal
Nie uważam się za maniaczkę Pottera. Już nie.
Tak, mam wszystkie tomy Harry'ego Pottera. Niektóre mam kupione dwukrotnie, ze wzglądu na wypadające stronnice ( nie ma to jest wydawanie pieniędzy na marne, nieprawdaż? :rol:). Oprócz tego posiadam siódmy tom w wersji anglojęzycznej. ^^

Do tego mnóstwo książek - lektur uzupełniającyh. M.in. "Quidditch przez wieki", "Fantastyczne zwierzęte i jak je znaleźć", "Tezaurus Harry Potter I-IV", "Tezaurus Harry Potter I-VII", "Księga wiedzy czarodziejskiej I-IV", "Magiczna Myślodsiewnia".
Mam jeszcze jakieś, ale nie pamiętam tytułów ^^.

Na Pottera jakiś rok temu potrafiłam wydać ponad 100 zł na nic. Jakieś głupie duperele. Dobrze, że to już koniec. ;>

Santino
Ja posiadam wszystkie części Harry'ego. Ponadto mam również kilka innych, dodatkowych lektur (między innymi ,,Quidditch przez wieki" i ,,Tezaurus I-IV" ). Planuję także kupić w najbliższym czasie kolejne książki związane z Harrym. Z wielką niecierpliwością czekam na pojawienie się ,,Baśni Barda Beedla".

izka_cz
Ja np. Księcia Półkrwi kupiłam dopiero po trzykrotnym przeczytaniu go (pożyczałam od kumpeli). Mam wszystkie części, ale teraz zastanawiam się nad kupnem nowych od I do V bo są straszanie zniszczone:smilewinkgrin:. I czy ja nie jestem maniaczką Pottera? :lol:
"Pasja jest przewodnikiem do największych tajemnic."

Pasja nr.1 - strzelanie:

imageshack.us/photo/my-images/705/pict0674t.jpg

"Ważne jest tak zwane skupienie, czyli jak blisko siebie padają kolejne strzały. A celność i opanowanie rąk to kwestia treningu."

Pasja nr.2 - taniec:

img111.imageshack.us/img111/6960/z18430080771sk1.jpg

"Muzyka jest niewidzialnym tańcem, a taniec niesłyszalną muzyką."

"Taniec jest najwznioślejszą, najbardziej wzruszającą, najpiękniejszą ze wszystkich sztuk, bo nie jest tylko prostą interpretacją czy wyobrażeniem życia; jest samym życiem."
Havelock Ellis

Pasja nr.3 - przyroda:

"Im bliżej natury jesteśmy, tym więcej czujemy w sobie Boga."

img175.imageshack.us/img175/160/obraz047ud0.jpg

"Najcenniejszym przymiotem natury jest jej rozmaitość."
Aleksander Świętochowski

img175.imageshack.us/img175/4695/obraz041gb9.jpg

Monotonia jest prawem natury. Zobacz, w jaki monotonny sposób wschodzi słońce.

img142.imageshack.us/img142/6043/2001071hj4.jpg

"Żaden promień słońca nie ginie, lecz zieleń, którą on budzi, potrzebuje czasu, aby wzrosnąć."
Albert Schweitzer

"Nic się nie spełni, jeśli nie jest wpierw marzeniem."
Carl Sandburg

img111.imageshack.us/img111/1791/rx9n974142139l1xe4.jpg

'Ostatecznie, dla należycie zorganizowanego umysłu, śmierć to tylko początek nowej wielkiej przygody.'
A.P.W.B.Dumbledore

img142.imageshack.us/img142/1069/arkadiuszgolas7806971ab4.jpg

Wielka fanka Manchesteru United!!!

img232.imageshack.us/img232/1351/manchesterunitedmf0.jpg

Wielka fanka Wayne'a Rooney'a!!!

img232.imageshack.us/img232/1646/wayneroonebz7.jpg

A Cristiano Ronaldo niech się kopnie w zadek :D

img211.imageshack.us/img211/772/manutdcristianoronaldosx2.jpg

Przepraszam wszystkich fanów Ronaldo.

KONIEC

Prefix użytkownikaOLCIA
Kiedy IŚ pojawiły sie w księgarniach to oczywiście chciałam ją przeczytac i dzięki mojej kochanej siostrze miałam mozliwośc bo mi ja kupiła. jednak niestety nie miałam poprzednich części zawsze porzyczałam. Zawsze chciałam miecje wszystkie bo lubie do nich wracac co jakis czas. I wcale nie uważam, ze to glupota kupowac te ksiązki skoro juz po pare razy sie je czytało. jak najbardziej jezeli ktos tak bardzo lubi je czytać i wracac do nich to warto je kupić. Ja juz mam wszystkie części i jestem bardzo dumna, bo codzien rano spoglądam na nie i obiecuję sobie ze jak tylko znajde chwilke to napewno do nich zajrzę.
Szczęśliwy człowiek jest wtedy, kiedy przestaje narzekać na problemy które ma, a zaczyna doceniać jak wiele ma ich za sobą

Prefix użytkownikaKerle
Teoretycznie mam wszystkie częśći, ponieważ mój brat cioteczny dał mi na przechowanie 2,3,4 i 5 część. Sam też jest fanem HP, ale oczywiście nie takim jak ja xD. On nie czyta ich tysiąc dwieście razy w nocy o północy, za to ja tak. 1,6 i 7 część kupiłam sobie sama. Niestety te części, które od niego przetrzymuje będę musiała kiedyś mu oddać, a wtedy nie przeżyje bez nich długo i sądze, że od razu będę próbowała sobie kupić pozostałe części. Te które posiadam w tej chwili i są moją własnością są w twardych okładkach i pozostałe też chciałabym sobie kupić w twardej oprawie, ale są nieco droższe i musiałabym kupować je na raty. Ale na przyszłość chce mieć wszystkie książki, abym mogła dać je swoim dzieciom. Po za tym posiadam biografie Rowling autorstwa Seana Smitha oraz Mugole i Magia. Zamierzam też kupić albo Tezaurusa I-VII, albo Księgę Wiedzy Czarodziejskiej oraz obowiązkowo Baśnie Bardla Beedla. Ogólnie to kocham wszytsko co jest związane z HP.

Co do twojego dylematu to idź i kupuj, jeżeli masz trochę kieszonkowego:D.
Pamiątka ze strony:
Zarejestrowanych: 14,781
Najnowszy Użytkownik: Kerle
2.bp.blogspot.com/-NKhJ7KKU1sU/Th0TCPR3sNI/AAAAAAAAEX4/ibecEAdAFsM/s1600/Tumblr-images-harry-potter-15941631-500-281.jpg

I love her...

www.media-courses.com/blog/wp-content/uploads/2011/01/helena-bonham-carter-083.jpg

... and her...

i2.listal.com/image/486750/600full-sandra-oh.jpg

...and him!

www.sirlin.net/storage/post-images/dr_house_65.jpg

SO MUCH <3

"W wieku sześciu lat chciałem zostać kucharką. Gdy miałem siedem - Napoleonem. Odtąd moja ambicja nie przestawała rosnąć, podobnie jak moja mania wielkości." - Salvador Dali

"Magia nie zmienia zbytnio świata. Właściwie jeszcze bardziej go komplikuje. " - Joanne Kathleen Rowling

"Życie jest niewiele warte, ale nic nie jest warte życia." - Andre Malraux

"Pamiętasz ten moment, kiedy jako dziecko, w wieku koło siedmiu lat, malujesz obrazek i niebo to niebieski pasek u góry kartki? I wtedy przychodzi ten moment rozczarowania, kiedy nauczyciel mówi ci, że tak naprawdę niebo zajmuje cała wolną przestrzeń na rysunku. I to jest ta chwila, kiedy życie zaczyna być coraz bardziej skomplikowane i nieco nudniejsze, ponieważ zamalowywanie kartki na niebiesko jest raczej nużącym zajęciem." - Alan Rickman

"Zawsze udawaj głupiego."- Terry Pratchett

"Mówienie jest rzeczą głupców, milczenie - tchórzy, a słuchanie rzeczą mędrców."
- Carlos Ruíz Zafón

"Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy." - Éric-Emmanuel Schmitt

"Jeżeli moja teoria względności okaże się słuszna, Niemcy powiedzą, że jestem Niemcem, a Francuzi, że obywatelem świata. Jeśliby miała się okazać błędna, Francja oświadczyłaby, że jestem Niemcem, a Niemcy, że jestem Żydem. "- Albert Einstein

"Nie pragnij być lepszym od innych, najpierw bądź samym sobą." - Fiodor Dostojewski

"To co oczywiste, przeczytaj jeszcze raz." - Piotr Szreniawski

"Kłopot z życiem polega na tym, że nie ma okazji go przećwiczyć i od razu robi się to na poważnie." - Terry Pratchett

"Nie ma pokoju bez sprawiedliwości, nie ma sprawiedliwości bez przebaczenia." - Jan Paweł II (Karol Wojtyła)

"Patrząc na ciemność lub śmierć boimy się nieznanego - niczego więcej." - Joanne Kathleen Rowling

Potteroholiczka napisał/a:
A co do mojego topicu to chyba niedługo bd miała wszystkie części i to nie dlatego, że je sobie kupie, tylko...dostanę!xD xD Moja ciocia kupowała swoim synom książki HP, ale oni mają teraz po 20 lat i książki leżą na strychu, no i ona powiedziała, że mi je ODDA!! Yeah! ;D

Tiaaa... Wypaplałam i nic z tego nie wyszło...;( Ciocia poszła na strych, a tam...nie ma książek. Po dłuższych domysłach okazało się że mój kuzyn je sprzedał. I jak na razie nici z posiadania 7 tomów... Ach;(

Co do twojego dylematu to idź i kupuj, jeżeli masz trochę kieszonkowego :D.

Ech... Nie dawno wybrałam się na zakupy i jestem spłukana... ;/ Mój tata nie wierzy jak ja to robie, że jednym wypadem na zakupy opróżniam portfel... xD
Więc znów książki muszą poczekać. No cóż... ;/

niezapominajka
Ja mam w domu wszystkie tomy Harry'ego, oprócz "Więźnia Azkabanu", bo najmniej mi się podobał. No i wszystkie tomy mam w twardej oprawie, więc mogę sobie spokojnie czytać po kilkadziesiąt razy i mam pewność, że mi się nie rozklei książka :)
images43.fotosik.pl/6/e40901a05c96d232.jpg

Prefix użytkownikajackpotter
Ja od razu zakupywałem wszystkie książki po kolei, bo czułem, ze przez Pottera będę się przedzierał wiele razy.No i miałem rację, po tych kilku latach od nowa zacząłem czytać. To już chyba cos koło 10 razu ;D
Edytowane przez Prefix użytkownikajackpotter dnia 25.01.2013 21:44

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: