Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Domowa biblioteka z/bez HP??
|
|
Moony Alex |
Dodany dnia 12.07.2008 11:47
|
![]() Postów: 1059 Dom: HufflepuffPunkty: 3278 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 24.02.07 |
No niech będzie ^^. Ja mam wszystkie części po polsku, w tym podwójny egzemplarz siódmej części. Jedną wygrałam w konkursie MR, drugą kupiłam, bo mi się czekać nie chciało aż przyjdzie. Mam też HPiWA po angielsku. Przeczytałam kawałek, nie jest takie straszne ^^. A mam takie pytanie. Chciałam zasięgnąć zdania innych. W Tesco jest wyprzedaż. Siódma część po angielsku za 34,50. Przecena z 69 zł, początkowo kosztowała prawie 100 zł. Chyba się skuszę. Jak byście zrobili na moim miejscu?
|
|
|
|
Potteroholiczka |
Dodany dnia 12.07.2008 14:11
|
![]() Postów: 715 Dom: SlytherinPunkty: 1525 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 09.04.08 |
Moony to Ty masz nieźle wyposażoną bibliotekę... x] mimid współczuje. Co za parszywe świnie! x/ A mam takie pytanie. Chciałam zasięgnąć zdania innych. W Tesco jest wyprzedaż. Siódma część po angielsku za 34,50. Przecena z 69 zł, początkowo kosztowała prawie 100 zł. Chyba się skuszę. Jak byście zrobili na moim miejscu? ![]() Na Twoim miejscu bym kupiła
|
|
|
|
susan |
Dodany dnia 12.07.2008 17:11
|
![]() Postów: 36 Dom: RavenclawPunkty: 80 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 30.03.07 |
Ja oczywiście posiadam wszystkie książki! Nie wahałam się w sklepie! Po prostu kupiłam i jestem z nich naprawdę zadowolona! Nie żałuję wydanych pieniędzy, gdyż mogę sięgnąć do lektury, wtedy kiedy tylko chcę! Oczywiście dodatkowo mam wszystkie filmy! Wielka kinomanka! ![]() |
|
|
|
| Serea |
Dodany dnia 12.07.2008 22:50
|
![]() Postów: 1400 Dom: Brak przydziału Punkty: 3927 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 17.06.07 |
Ja mam 3 i mi wystarczy. Wolę wydawać kasę rodziców na inne książki. Kryminały, horrory, tajemnice. Za resztę Pottera na półce podziękuję. Jest tylu autorów, a mi miejsca na półkach brakuje. Nie żałuję wydanych pieniędzy, gdyż mogę sięgnąć do lektury, wtedy kiedy tylko chcę! Osobiście bym chyba żałowała. Kocham książki i z największą chęcią wykupiłabym całą księgarnie, no ale cóż. Narazie wystarczą te trzy książki miesięcznie. No chyba, że w Empiku trafi się na coś ekstra. ![]() Tak. On ocieka cholernym seksem i jest cholernie cudowny. A jego francuski to marzenie. ![]() FAN CLUB SoLL pod patronatem Trio: Sol, Villemo i Ingrid ![]() * Io ![]() * Sarahis! (dopisałam się sama, sorry )Esey * losiek13 * E-Vaire * Kyinra Zapisy czynne ; P OBSESYJNA FANKA STEPHANA LAMBIELA. I odrobinę mniej obsesyjna kwartetu, który wraz z nim tworzą Brian Joubert, Johnny Weir i Evgeni Plushenko. PseudoBETA do wynajęcia -> Sarahis poleca Wielbicielka palantowatych tworów wyobraźni Serei i Sarahis ![]() ![]() |
|
|
|
| agatqa92 |
Dodany dnia 19.07.2008 01:10
|
![]() Postów: 486 Dom: Brak przydziału Punkty: 1509 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 01.07.07 |
U mnie jest dosyc ciekawie. Posiadam część pierwszą, która ma już 8 lat. Dwójkę, trójkę i czwórkę czytałam z biblioteki. Piątkę, szóstę i siódemkę mam- zresztą bardzo wyczekiwaną. Staram się skusić na siódemkę po angielsku, ale trochę mnie to przeraża. Po pierwsze- słyszałam, że lepsze. Po drugie- że dokładniejsze. Po trzecie- strasznie podoba mi się okładka, a jeszcze bardziej 'pożółke' strony. Tak jakby czytało się coś starego. Świetne uczucie. Co do filmów posiadam wszystkie. Pierwsze cztery części na kasetach. Piątą na dvd ;] 'Nie wiem czego szukam, ale jestem pewna, że to znajdę'
|
|
|
|
Potteroholiczka |
Dodany dnia 19.07.2008 21:14
|
![]() Postów: 715 Dom: SlytherinPunkty: 1525 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 09.04.08 |
agatqa92 hehe;d Faktyczni ciekawie jest u Ciebie![]() A co do mojego topicu to chyba niedługo bd miała wszystkie części i to nie dlatego, że je sobie kupie, tylko...dostanę! Moja ciocia kupowała swoim synom książki HP, ale oni mają teraz po 20 lat i książki leżą na strychu, no i ona powiedziała, że mi je ODDA!! Yeah! ;D
|
|
|
|
| Cho Chang 321 |
Dodany dnia 20.07.2008 21:05
|
![]() Postów: 5 Dom: Brak przydziału Punkty: 360 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 06.07.08 |
Ja mam WSZYSTKIE części no i Album z Zakonu Feniksa. Bez trych książek nie umiem żyć Są SUPER. codziennie przed snem (choć przeczytałam wszystki po chyba 3 razy)Czytam jeszcze z 2 rozdziały... Harry Potter t moje życie , Harry Potter to ja . Dziękuję J.K. Rowling
|
|
|
|
| agatqa92 |
Dodany dnia 21.07.2008 15:11
|
![]() Postów: 486 Dom: Brak przydziału Punkty: 1509 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 01.07.07 |
Ja przeczytałam wszystkie chyba z 9 razy ;] Ale za Deathly nie mogę się zabrać, mimo, iż jest według mnie druga z najlepszych (po Czarze Ognia) ;] Przeczytałam dopiero 2 razy ;] Cały czas planuję przeczytać wszystkie części po kolei, ale narazie nie mogę się za to zabrać. Edytowane przez agatqa92 dnia 21.07.2008 22:38 'Nie wiem czego szukam, ale jestem pewna, że to znajdę'
|
|
|
|
| tina ledung |
Dodany dnia 25.07.2008 19:51
|
![]() Postów: 184 Dom: Brak przydziału Punkty: 375 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 01.03.07 |
Właściwie to posiadam wszystkie części. Tylko, że Zakon Feniksa mam wydrukowany. I ciągle zastanawiam się czy kupić tą część. Ale nawet jakbym kupiła to nie w najbliższej przyszłości, bo wolę te 50zł wydać na jakąś inną książkę, a poza tym nie mam pojęcia za ile lat przeczytam ponownie HP(o ile w ogóle to zrobię...). a-tinka.blog.onet.pl
biblioteka-a-tinki.blog.onet.pl |
|
|
|
Christina |
Dodany dnia 31.07.2008 21:18
|
![]() Pochwały: 15 Postów: 3325 Dom: SlytherinPunkty: 25495 Ranga: Niezwyciężony Mag Data rejestracji: 27.05.07 |
U mnie na półeczce leżą wszystkie części, ale tylko wyłącznie dlatego, że pierwsze 3 kupili mi rodzice. A potem stwierdziłam, że "kurcze, i co będą stały tylko 3 ? " I kupowałam każdą cześć. Mi nie jest szkoda kasy na książki, bo one zostają na długo. ![]() That's all they really want ![]() Some fun ![]() When the working day is done ![]() All girls - they want to have fun ![]() ![]() ![]() ![]() Nagroda za Najlepszą Miniaturkę Wojenną - Niebo pośrodku piekła Nagroda za Najlepszą Serię o Ciemnej Stronie - Krwawy Zmierzch ![]() |
|
|
|
| Snivellus |
Dodany dnia 05.08.2008 13:25
|
![]() Postów: 16 Dom: Brak przydziału Punkty: 96 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 07.07.08 |
ja miałam długo, długo tylko 3 i 4 cz. (dostałam w prezencie) - po przeczytaniu kupiłam natychmiast 1 i 2 cz. W te wakacje w końcu zaopatrzyłam się w pozostałe trzy tomy, których mi brakowało - ile można pożyczać teraz nawet zakupiłam 3,4 i 5 po angielsku, ale tylko 3 udało mi się przeczytać, 4 i 5 chyba poczekają do następnych wakacji - rok przerwy w nauce ang zrobił swoje, większości nie jestem w stanie zrozumieć, mam nadzieję, że za rok będzie lepiej
|
|
|
|
| mylene |
Dodany dnia 12.08.2008 10:56
|
![]() Postów: 7 Dom: Brak przydziału Punkty: 250 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 06.07.07 |
Ja mam oczywiście wszystkie tomy idealnie ułożone według kolejności Mogę sięgnąć po nie zawsze, a w bibliotece może książki nie być akurat wtedy, kiedy chcę ją przeczytać, poza tym nie wszyscy są na tyle rozgarnięci, aby wiedzieć, że w książkach się nie pisze i nie zalewa się ich kawą czy herbatą Dlatego mam wszystkie tomy własne, zresztą zazwyczaj książki kupuję, nawet lektury - raczej nie wypożyczam. L'impossible, c'est rien |
|
|
|
| Claire Lethal |
Dodany dnia 12.08.2008 16:11
|
![]() Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: 14 Ranga: Mugol Data rejestracji: 12.08.08 |
Nie uważam się za maniaczkę Pottera. Już nie. Tak, mam wszystkie tomy Harry'ego Pottera. Niektóre mam kupione dwukrotnie, ze wzglądu na wypadające stronnice ( nie ma to jest wydawanie pieniędzy na marne, nieprawdaż? :rol . Oprócz tego posiadam siódmy tom w wersji anglojęzycznej. ^^Do tego mnóstwo książek - lektur uzupełniającyh. M.in. "Quidditch przez wieki", "Fantastyczne zwierzęte i jak je znaleźć", "Tezaurus Harry Potter I-IV", "Tezaurus Harry Potter I-VII", "Księga wiedzy czarodziejskiej I-IV", "Magiczna Myślodsiewnia". Mam jeszcze jakieś, ale nie pamiętam tytułów ^^. Na Pottera jakiś rok temu potrafiłam wydać ponad 100 zł na nic. Jakieś głupie duperele. Dobrze, że to już koniec. ;> |
|
|
|
| Santino |
Dodany dnia 12.08.2008 16:52
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 58 Dom: Brak przydziału Punkty: 889 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 24.03.08 |
Ja posiadam wszystkie części Harry'ego. Ponadto mam również kilka innych, dodatkowych lektur (między innymi ,,Quidditch przez wieki" i ,,Tezaurus I-IV" ). Planuję także kupić w najbliższym czasie kolejne książki związane z Harrym. Z wielką niecierpliwością czekam na pojawienie się ,,Baśni Barda Beedla". |
|
|
|
| izka_cz |
Dodany dnia 16.08.2008 15:32
|
![]() Postów: 162 Dom: Brak przydziału Punkty: 338 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 30.07.08 |
Ja np. Księcia Półkrwi kupiłam dopiero po trzykrotnym przeczytaniu go (pożyczałam od kumpeli). Mam wszystkie części, ale teraz zastanawiam się nad kupnem nowych od I do V bo są straszanie zniszczone:smilewinkgrin:. I czy ja nie jestem maniaczką Pottera? :lol: "Pasja jest przewodnikiem do największych tajemnic." Pasja nr.1 - strzelanie: ![]() "Ważne jest tak zwane skupienie, czyli jak blisko siebie padają kolejne strzały. A celność i opanowanie rąk to kwestia treningu." *** Pasja nr.2 - taniec: ![]() "Muzyka jest niewidzialnym tańcem, a taniec niesłyszalną muzyką." *** "Taniec jest najwznioślejszą, najbardziej wzruszającą, najpiękniejszą ze wszystkich sztuk, bo nie jest tylko prostą interpretacją czy wyobrażeniem życia; jest samym życiem." Havelock Ellis *** Pasja nr.3 - przyroda: "Im bliżej natury jesteśmy, tym więcej czujemy w sobie Boga." ![]() "Najcenniejszym przymiotem natury jest jej rozmaitość." Aleksander Świętochowski ![]() Monotonia jest prawem natury. Zobacz, w jaki monotonny sposób wschodzi słońce. ![]() "Żaden promień słońca nie ginie, lecz zieleń, którą on budzi, potrzebuje czasu, aby wzrosnąć." Albert Schweitzer ******* "Nic się nie spełni, jeśli nie jest wpierw marzeniem." Carl Sandburg ![]() 'Ostatecznie, dla należycie zorganizowanego umysłu, śmierć to tylko początek nowej wielkiej przygody.' A.P.W.B.Dumbledore ![]() *** Wielka fanka Manchesteru United!!! ![]() Wielka fanka Wayne'a Rooney'a!!! ![]() A Cristiano Ronaldo niech się kopnie w zadek ![]() ![]() Przepraszam wszystkich fanów Ronaldo. *** KONIEC |
|
|
|
OLCIA |
Dodany dnia 28.08.2008 14:28
|
![]() Postów: 41 Dom: HufflepuffPunkty: 1369 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 16.05.07 |
Kiedy IŚ pojawiły sie w księgarniach to oczywiście chciałam ją przeczytac i dzięki mojej kochanej siostrze miałam mozliwośc bo mi ja kupiła. jednak niestety nie miałam poprzednich części zawsze porzyczałam. Zawsze chciałam miecje wszystkie bo lubie do nich wracac co jakis czas. I wcale nie uważam, ze to glupota kupowac te ksiązki skoro juz po pare razy sie je czytało. jak najbardziej jezeli ktos tak bardzo lubi je czytać i wracac do nich to warto je kupić. Ja juz mam wszystkie części i jestem bardzo dumna, bo codzien rano spoglądam na nie i obiecuję sobie ze jak tylko znajde chwilke to napewno do nich zajrzę. Szczęśliwy człowiek jest wtedy, kiedy przestaje narzekać na problemy które ma, a zaczyna doceniać jak wiele ma ich za sobą
|
|
|
|
Kerle |
Dodany dnia 29.08.2008 12:18
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 37 Dom: RavenclawPunkty: 2002 Ranga: Praktykant w Ministerstwie Magii Data rejestracji: 12.06.08 |
Teoretycznie mam wszystkie częśći, ponieważ mój brat cioteczny dał mi na przechowanie 2,3,4 i 5 część. Sam też jest fanem HP, ale oczywiście nie takim jak ja . On nie czyta ich tysiąc dwieście razy w nocy o północy, za to ja tak. 1,6 i 7 część kupiłam sobie sama. Niestety te części, które od niego przetrzymuje będę musiała kiedyś mu oddać, a wtedy nie przeżyje bez nich długo i sądze, że od razu będę próbowała sobie kupić pozostałe części. Te które posiadam w tej chwili i są moją własnością są w twardych okładkach i pozostałe też chciałabym sobie kupić w twardej oprawie, ale są nieco droższe i musiałabym kupować je na raty. Ale na przyszłość chce mieć wszystkie książki, abym mogła dać je swoim dzieciom. Po za tym posiadam biografie Rowling autorstwa Seana Smitha oraz Mugole i Magia. Zamierzam też kupić albo Tezaurusa I-VII, albo Księgę Wiedzy Czarodziejskiej oraz obowiązkowo Baśnie Bardla Beedla. Ogólnie to kocham wszytsko co jest związane z HP.Co do twojego dylematu to idź i kupuj, jeżeli masz trochę kieszonkowego . Pamiątka ze strony:
Zarejestrowanych: 14,781 Najnowszy Użytkownik: Kerle ![]() I love her... ![]() ... and her... ![]() ...and him! ![]() SO MUCH <3 *** "W wieku sześciu lat chciałem zostać kucharką. Gdy miałem siedem - Napoleonem. Odtąd moja ambicja nie przestawała rosnąć, podobnie jak moja mania wielkości." - Salvador Dali "Magia nie zmienia zbytnio świata. Właściwie jeszcze bardziej go komplikuje. " - Joanne Kathleen Rowling "Życie jest niewiele warte, ale nic nie jest warte życia." - Andre Malraux "Pamiętasz ten moment, kiedy jako dziecko, w wieku koło siedmiu lat, malujesz obrazek i niebo to niebieski pasek u góry kartki? I wtedy przychodzi ten moment rozczarowania, kiedy nauczyciel mówi ci, że tak naprawdę niebo zajmuje cała wolną przestrzeń na rysunku. I to jest ta chwila, kiedy życie zaczyna być coraz bardziej skomplikowane i nieco nudniejsze, ponieważ zamalowywanie kartki na niebiesko jest raczej nużącym zajęciem." - Alan Rickman "Zawsze udawaj głupiego."- Terry Pratchett "Mówienie jest rzeczą głupców, milczenie - tchórzy, a słuchanie rzeczą mędrców." - Carlos Ruíz Zafón "Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy." - Éric-Emmanuel Schmitt "Jeżeli moja teoria względności okaże się słuszna, Niemcy powiedzą, że jestem Niemcem, a Francuzi, że obywatelem świata. Jeśliby miała się okazać błędna, Francja oświadczyłaby, że jestem Niemcem, a Niemcy, że jestem Żydem. "- Albert Einstein "Nie pragnij być lepszym od innych, najpierw bądź samym sobą." - Fiodor Dostojewski "To co oczywiste, przeczytaj jeszcze raz." - Piotr Szreniawski "Kłopot z życiem polega na tym, że nie ma okazji go przećwiczyć i od razu robi się to na poważnie." - Terry Pratchett "Nie ma pokoju bez sprawiedliwości, nie ma sprawiedliwości bez przebaczenia." - Jan Paweł II (Karol Wojtyła) "Patrząc na ciemność lub śmierć boimy się nieznanego - niczego więcej." - Joanne Kathleen Rowling |
|
|
|
Potteroholiczka |
Dodany dnia 30.08.2008 21:20
|
Potteroholiczka napisał/a: A co do mojego topicu to chyba niedługo bd miała wszystkie części i to nie dlatego, że je sobie kupie, tylko...dostanę! Moja ciocia kupowała swoim synom książki HP, ale oni mają teraz po 20 lat i książki leżą na strychu, no i ona powiedziała, że mi je ODDA!! Yeah! ;DTiaaa... Wypaplałam i nic z tego nie wyszło... Ciocia poszła na strych, a tam...nie ma książek. Po dłuższych domysłach okazało się że mój kuzyn je sprzedał. I jak na razie nici z posiadania 7 tomów... Ach![]() Co do twojego dylematu to idź i kupuj, jeżeli masz trochę kieszonkowego .Ech... Nie dawno wybrałam się na zakupy i jestem spłukana... ;/ Mój tata nie wierzy jak ja to robie, że jednym wypadem na zakupy opróżniam portfel... ![]() Więc znów książki muszą poczekać. No cóż... ;/ |
|
|
|
| niezapominajka |
Dodany dnia 01.09.2008 00:41
|
![]() Postów: 10 Dom: Brak przydziału Punkty: 41 Ranga: Charłak Data rejestracji: 30.08.08 |
Ja mam w domu wszystkie tomy Harry'ego, oprócz "Więźnia Azkabanu", bo najmniej mi się podobał. No i wszystkie tomy mam w twardej oprawie, więc mogę sobie spokojnie czytać po kilkadziesiąt razy i mam pewność, że mi się nie rozklei książka |
|
|
|
jackpotter |
Dodany dnia 25.01.2013 21:28
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 11 Dom: RavenclawPunkty: 85 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 18.01.13 |
Ja od razu zakupywałem wszystkie książki po kolei, bo czułem, ze przez Pottera będę się przedzierał wiele razy.No i miałem rację, po tych kilku latach od nowa zacząłem czytać. To już chyba cos koło 10 razu ;D Edytowane przez jackpotter dnia 25.01.2013 21:44
|
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

Hufflepuff
Slytherin

Ravenclaw