Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Marzenia
|
|
Upadly Aniol |
Dodany dnia 14.04.2014 23:11
|
![]() Ostrzeżenia: 3 Postów: 641 Dom: HufflepuffPunkty: 4098 Ranga: Sprzedawca prac domowych Data rejestracji: 10.03.14 |
Marzenia dobra rzecz. Nie trzeba za nie płacić, i nie idzie się za nie do więzienia. Chyba, że ktoś zechce je realizować - ale te bardzo złe ;p. Pewnie, że warto mieć. Trochę optymizmu nie zaszkodzi. Tylko o czym właściwie mi marzyć...Chyba tylko o tym, żeby kiedyś na żywo zobaczyć mecz reprezentacji Argentyny w piłce nożnej. Prawda jest jednak taka, że jak ktoś ma sprecyzowany cel, i decyduje się na pewne wyrzeczenia, to wiadomą sprawą jest, że nie spełni swoich marzeń. I tych najbardziej skrytych, i tych nawet 'przyziemnych'. Proszę powiedzieć osobie skazanej na dożywocie, że niech sobie marzy o podróży do Ekwadoru. Chyba, że ucieknie. Takie marzenia wtedy cholernie męczą, mogą przyczynić się do depresji, nasilić stany lękowe, nerwicę. U osób bardzo wrażliwych może pojawić się rozpacz. "Wiem, że nigdy tego nie dokonam". Po co wtedy marzyć, o czymś nieosiągalnym ? Ale nie uważam, że to jakaś tragedia. Bo mi się wydaje, że celem ludzkiego życia nie jest spełnianie swoich marzeń. ![]() ![]() |
|
|
|
MrsBlackHP02 |
Dodany dnia 06.12.2015 20:46
|
![]() Postów: 57 Dom: SlytherinPunkty: 171 Ranga: Postrach pierwszaków Data rejestracji: 02.10.15 |
Ja mam tyle marzeń, że chyba nie dałabym rady policzyć Urodziłam się marzycielką, cóż zrobić. Oczywiście że warto mieć marzenia, to one wyznaczają jakiś cel w życiu, niektóre z moich się już spełniły np. to że jestem w kadrze małopolski (YAY!)Od 3,5 roku czekam by pojechać na koncert One Direction ( i chyba jezcze poczekam :gnebi ![]() Marzę o MVP Polski w koszykówce ale to raczej nie w tym stuleciu, chociaż kto wie... Mam tego sporo ale większość to raczej sprawa osobista It Matters Not What Someone Is Born, But What They Grow To Be ~ A.P.W.B.D
Dark Lord is back, you know it Power=Slytherin Those cunning folk use any means to achieve their ends ![]() Od cnoty Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie. So so what? I'm still a rock star I got my rock moves And I don't need you And guess what I'm having more fun And now that we're done ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ |
|
|
|
BumSzakalaka |
Dodany dnia 17.12.2015 20:57
|
![]() Pochwały: 9 Postów: 1359 Dom: RavenclawPunkty: 17304 Ranga: Pogromca Parchatego Trolla Data rejestracji: 30.11.15 |
Rzeczywiście marzenia to piękne słowo, a jeszcze piękniejsze, jeśli przerodzi się w czyny. Uważam, że marzenia się nie spełniają od tak. Potrzebna jest do tego nasza determinacja i przede wszystkim ciężka praca. Ale warto. ![]() Hm. Moje marzenia są nierealne, bynajmniej tak je postrzegają Ci, którzy je znają. Chciałabym zostać choreografką, wiem że mam do tego możliwości. Jednak szkoła i droga, którą obrałam przyjmuje "taniec" jako zwykłe hobby i nie do końca daje się mu rozwijać. Wiem, że nie mogę zmienić kierunku, ponieważ samym tańcem raczej na chleb nie zarobię.. Trzeba myśleć przyszłościowo, a żeby rozwinąć talent najpierw trzeba coś w to włożyć. Takie rozterki życiowe, tak się dzieje kiedy nie wiesz czy masz się kierować sercem, czy rozumem. 03.01.2019 r. - Pogromca Parchatego Trolla ![]() W Hogwarcie: Madison Dixie ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587. - My name is OLIVER QUEEN. ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem? - Jesteś czymś więcej, Ciri. Czymś więcej. ![]() _____________________~*~_____________________ BumSzakalaka Przyjaciółko ma najdroższa! Pisać wiersze sprawa "prosta" W dniu miłości coś wypada, Prawie głowa mi odpada... Gdzieś zniknęłaś, takie życie.. I na pewno nie w Madrycie. Nasz rysunek gdzieś zgubiłem, Jestem Ci go jednak winien. Szkoła chyba cię wykańcza, Jednak lepsza niż szarańcza ;D Kwaśne żelki mam pod biurkiem, Nie otworze ich więc z hukiem, Bo z tęsknoty już usycham I w te kąty je upycham. Wszędzie różu, kiczu schyłki Życie, zabierz Walentynki. Ps. Z tym obrazkiem to serio ![]() XOXO ~ Erynia. Wielkie serducho ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 02.01.2016 17:03
|
![]() Pochwały: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzedaży Data rejestracji: 09.04.15 |
Moim zdaniem warto marzyć, a jeszcze lepiej te marzenia spełniać. Ja mam kilka i myślę, że są do realizacji. Pojechać do New York City, mam już listę miejsc, które tam zobaczę. Spróbować jazdy konnej, kupić grę Harry Potter, mieć własnego starego Mercedesa, byle nie biały. Zawsze móc kupować nowe książki. Jest jeszcze kilka bardziej prywatnych, chociażby Założyć kiedyś rodzinę i mieć dzieci. Być szczęśliwa. zrobić coś dobrego w życiu, z czego będę serialnie dumna. Kiedyś przeczytałam : To możliwość spełniania marzeń , sprawia, że życie jest takie fascynujace. i tego się trzymam ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 02.01.2016 18:46
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Obecnie nie mam chyba jakichś konkretnie sprecyzowanych marzeń. Fajnie byłoby może pojechać do Francji na EURO 2016 i wspierać naszych zawodników. Kiedyś marzyło mi się, żeby udać się w rejs luksusowym statkiem Quinn Marry. A tak poza tym staram się żyć z dnia na dzień, i sam już nie wiem kiedy o czymś marzyłem przez dłuższy okres... Edytowane przez batalion_88 dnia 02.01.2016 19:12
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 02.01.2016 19:06
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 525 Dom: RavenclawPunkty: 10701 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 13.12.14 |
Większość moich najważniejszych marzeń już się spełniła, ale mam jeszcze kilka prościutkich. Aby je spełnić potrzebuję wolnego czasu i świętego spokoju. Co też jest najczęściej marzeniem i aby je spełnić muszę kogoś już od rana (nie)zdrowo "objechać". Nigdy nie wybiegam zbyt daleko do przodu, dlatego prościej nazwać je planami. Trzeba mieć jakieś plany i marzenia, bo to pozwala konsekwentnie dążyć do celu. Np. rano wstać i zabrać się za jakąś robotę:czarodziej :. Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubię kuzynów. Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy. |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 03.03.2019 19:08
|
![]() Pochwały: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 14.05.09 |
A ja mam takie marzenie, którego nie potrafię spełnić. Chciałabym mniej mówić, serio, to jest marzenie od zawsze. Chciałabym tez mniej żartować, ale czasami mam tak, że nie potrafię przestać. Np. w pracy pod koniec dnia, kiedy wszyscy przychodzą już odbić karty, to mi sie włącza żartowniczy słowotok i mówię bez zastanowienia. Chciałabym posiąść wiedzę jak przestać! Ktoś, coś? To naprawdę czasami utrudnia życie. Bo ja wszystko komentuje w żartach. Ja nawet z przełożonych potrafię się śmiać, co jest trochę creepy, ale na szczęscie im to nie przeszkadza. Chciałabym byc poważniejsza. To jest moje marzenie ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Klaudia Lind |
Dodany dnia 03.03.2019 19:35
|
![]() Pochwały: 13 Postów: 1044 Dom: HufflepuffPunkty: 34220 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 31.01.17 |
Ulka nie wiem jak temu zaradzić, bo ja jestem średniomówna i rzadko żartuje:/ Jedyne co przychodzi mi do głowy to samokontrola. Moim marzeniem jest wyjazd do Norwegii oraz zdobycie Wielkiego Szlaku Beskidskiego. To jedyne moje większe marzenia, które nie łatwo będzie mi spełnić. ![]() ![]() ![]() O tym zawsze pogadam ![]() *rysowanie*książki*anime*wiedza ezoteryczna*Saga o Ludziach Lodu Znajdziesz mnie na: blogu:https://sagaoludz...gspot.com/ instagramie:http://www.pictam...5597626476 mrauuuu Ulubione anime - Noragami![]() Ulubione filmy - seria Jurrasic ![]() [color=#ffff00]Ukochane bajki ![]() ![]() Dzięki za odwiedziny ^^[/color] |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 03.03.2019 19:44
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 21 Postów: 2007 Dom: RavenclawPunkty: 22743 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Ulka, co jakiś czas, zanim się odezwiesz lub zażartujesz, możesz spróbowac policzyć do dziesięciu, głęboko oddychać i zaśmiać się w duszy z własnego żartu Albo zamiast mówić na głos, napisz coś do chłopaka czy kogokolwiek, skieruj swoją wenę gdzie indziej, haha. Powodzenia! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię 

Hufflepuff

MrsBlackHP02
Slytherin
Urodziłam się marzycielką, cóż zrobić. Oczywiście że warto mieć marzenia, to one wyznaczają jakiś cel w życiu, niektóre z moich się już spełniły np. to że jestem w kadrze małopolski (YAY!)

Ravenclaw

Gryffindor