Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Czy chcielibyście uczyć się w Hogwarcie?
|
|
Emille _Tonks |
Dodany dnia 11.12.2013 19:52
|
Postów: 10 Dom: Slytherin Punkty: 72 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 10.12.13 |
1. No jasne, a kto nie? 2. Slytherin 3. Tak! Odejmowałabym punkty jak Draco 4. Numerologia, ONMZ i wszystkie obowiązujące 5. Naturalnie z każdym ślizgonem |
|
|
Fhurer |
Dodany dnia 11.12.2013 21:26
|
Pochwały: 3 Postów: 20 Dom: Ravenclaw Punkty: 311 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 10.01.13 |
1. Nie. Nauka w takiej szkole pomija takie gałęzie wiedzy jak matematyka, fizyka, etc. Co to za życie bez całkowania... 2. Dom mogę jednak wybrać! Ravenclaw 3. Nie, użerać się z resztą? Być odpowiedzialnym za kilkaset dzieciaków? Nie, nie, nie... 4. Runy, Numerologia 5. Nie jestem wybredny. Z każdym, kto miałby na to ochotę. |
|
|
Emma Lewis |
Dodany dnia 05.01.2014 10:30
|
Postów: 31 Dom: Gryffindor Punkty: 254 Ranga: Nieustraszony Gryfon Data rejestracji: 15.12.13 |
1.no jasne 2.gryffindor 3.nie - zbyt dużo obowiązków,duża odpowiedzialność 4.Opieka Nad Magicznymi Stworzeniami,Starożytne Runy,Transmutacja,Obrona przed czarną magią,Zaklęcia,Eliksiry. 5.Fred , George ,Luna,Hermiona ew.Huncwoci, |
|
|
Aleane |
Dodany dnia 09.01.2014 20:54
|
Postów: 6 Dom: Gryffindor Punkty: 122 Ranga: Pogromca chochlików Data rejestracji: 31.12.13 |
1. zdecydowanie tak 2. Gryffindor, ostatecznie Hufflepuff 3. nie 4. transmutacja, eliksiry, obrona przed czarną magią, zaklęcia, może zielarstwo 5. Z Neville'm, Ronem, Bliźniakami i Huncwotami |
|
|
Bankai |
Dodany dnia 09.01.2014 21:05
|
Postów: 96 Dom: Gryffindor Punkty: 750 Ranga: Bohater Hogwartu Data rejestracji: 02.01.14 |
1. tak tak tak 2. Gryffindor 3. Nie 4. Eliksiry , transmutacja , obrona przed czarną magią , zklęcia 5. Fred i George |
|
|
Luna17 |
Dodany dnia 09.01.2014 23:52
|
Pochwały: 2 Postów: 5 Dom: Gryffindor Punkty: 418 Ranga: Nieustraszony Gryfon Data rejestracji: 07.02.10 |
1. Oczywiście , a kto by nie chciał ? 2. Wybór zostawiam Tiarze , ale nie Hufflepuff. 3. Myślę że do tego się nie nadaje. 4. Obrona przed czarną magią , eliksiry , starożytne runy , transmutacja i numerologia . 5. Bliźniaki i Lee . Gdzie skarb wasz, tam i serce wasze Nie oklumencja cię ocaliła, ale twoje serce... "Jeden z nich był Ślizgonem i prawdopodobnie najdzielniejszym człowiekiem jakiego znałem" -No dobrze. Dobrze. Ale nikomu o tym nie powiesz, Dumbledore! to musi pozostać między nami! Przysiegnij! Nie moge znieść... zwłaszcza że to syn Pottera... Daj mi słowo! -Dać ci słowo, że nigdy nie ujawnię tego, co w tobie najlepsze? ...a potem odwrócil się do Snep'a.Oczy miał pełne łez. -Przez te wszystkie lata?... -Zawsze. Spójrz... na... mnie-wyszeptał. Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych czarnych oczach zanikło , stały się nieruchome, puste i martwe. |
|
|
xluna |
Dodany dnia 14.09.2014 18:36
|
Postów: 3 Dom: Ravenclaw Punkty: 14 Ranga: Mugol Data rejestracji: 13.09.14 |
1.Jasne że tak! 2.Chciałabym być w Ravenclawie 3.z jednej strony tak z drugiej nie, za dużo obowiązków 4.Eliksiry, OPCM, zaklęcia, transmutacja, runy, numerologia, zielarstwo 5. Hermiona, Fred, George, Harry, Ron, Luna, Neville |
|
|
-kochankamalfoya- |
Dodany dnia 14.09.2014 22:22
|
Postów: 3 Dom: Slytherin Punkty: 10 Ranga: Mugol Data rejestracji: 14.09.14 |
1. pewnie że tak <3 2.Slytherin 3.nie ;< 4.eliksiry , transumtacja 5.Draco <3 Od cnoty Gryfonów
Kretynizmu Puchonów Wiedzy Krukonów Chroń nas Slytherinie |
|
|
Monica_Granger |
Dodany dnia 16.09.2014 18:49
|
Postów: 8 Dom: Hufflepuff Punkty: 16 Ranga: Mugol Data rejestracji: 15.09.14 |
Oczywiście, że tak. Gryffindor, a jeśli nie to byleby nie Slytherin! Nie chciałabym bym Prefektem! Przedmioty hmm na pewno eliksiry, opieka nad magicznymi zwierzętami, numerologia i obrona przed czarną magią . Chciałabym się przyjaźnić z bliźniakami, Ginny, Luną , Harrym, Ronem i Hermioną Lumos maxima!
|
|
|
Nedelle |
Dodany dnia 16.09.2014 19:16
|
Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 2 Postów: 1086 Dom: Hufflepuff Punkty: 11317 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 26.08.14 |
Po pierwsze: No pewnie! Znasz osobę, która nie chciałaby uczyć się w Hogwarcie? Jeszcze mogłabym uczyć się w Beauxbatons, ale nie jestem (niestety) wilą. <Trudno..> Po drugie: Zostanę w Hufflepuffie, dobrze mi tutaj. :> Ale pamiętam, że i tak Tiara Przydziału (należąca kiedyś do Godryka) ma tutaj najważniejszy wpływ. Po trzecie: Nie nadawałabym się na to, ale jeśliby mnie wybrali, to i tak nie miałabym nic do powiedzenia. Po czwarte: To co inni, tzn. eliksiry, transmutacja, OPCM, runy itd. Po piąte: To dla mnie nie ma różnicy. Mógłby być nawet Ślizgon, ważne, by był miły i sympatyczny! Hic sunt leones "Z pokojem wspólnym Ravenclaw była taka fanowska teoria, że uczniowie starszych roczników mają tak bardzo gdzieś te zagadki (bo chcą po prostu wejść do siebie, czy po coś jak mówiliście), że odpowiadają na nie na olewkę. Przykładowo: - Co ma wspólnego budzik i wiosło? - Obu tych rzeczy nie powinno się wsadzać sobie w du... - No.... w sumie racja. A pierwszoroczni patrzą wtedy na nich ze zgrozą i traktują jak bohaterów " Jesteśmy winni Szeregowemu przeprosiny. Szkoda, że nie pieniądze! Co to jest? Błyszczy i jest niepokojąco duże! Na pierwszy rzut oka to krystaliczny węgiel. Wynik oddziaływania ciśnienia i wysokiej temperatury. Kowalski! W prostych żołnierskich słowach! Inaczej najlepszy przyjaciel kobiety. Paralizator? Life's a piece of shit When you look at it Life's a laugh and death's a joke, it's true You'll see it's all a show Keep 'em laughin' as you go Just remember that the last laugh is on you Cóż za draka, jaka farsa Knedel nam odwala dansa Sznejp aż oczy swe przeciera. gdy do niego ta dociera. Kluska bierze Sznejpa w tany Slughorn cały uhahahany Zaraz z nimi tańczyć chce a to wszystko sen, hehe - SQ <3 Knedlu! Orędowniku Klusek! ty jesteś jak zdrowie. Ile Cię trzeba wielbić, ta Kluska się dowie, Co w Twą niełaskę wpadnie. Dziś wielkość Twą i chwałę Widzę i opisuję, bo mam nadzieję, że literkę dostanę! |
|
|
Katherine_Pierce |
Dodany dnia 04.11.2014 19:18
|
Pochwały: 29 Postów: 5926 Dom: Gryffindor Punkty: 47342 Ranga: Członek Rady Strachu Data rejestracji: 31.10.14 |
1. No baaa 2. Gryffindor - za bardzo zależy mi na przyjaciołach więc np S. odpada (choć pewnie nie, głupie stereotypy ) Do R. się nie nadaję (nie ten poziom wiedzy ) a w sumie przyznam szczerze nie wiem co ce****e tak do końca H. 3. A broń mnie Boże przed zostaniem prefektem 4. Nie mam pojęcia, ale chyba nie Opiekę Nad Magicznymi Stworzeniami bo ja się boję tych nie-magicznych więc co dopiero tych drugich. Mugolarstwo chyba tak bo pewnie nie musiałabym się wysilać, choć jak sobie przypomnę książkę jaką czytała Harmiona w WA podczas imprezy po meczu to nie jestem pewna. Numerologia wydaje mi się być ciekawa (wiem wiem, ale ja jestem matematyczny umysł więc może by mi się spodobało). 4. Pewnie z kim by się dało jak z czasów HP to z bliźniakami i Lee. Moja chrisowa TOP5 1. Always&Forever Chris Wood 2. Chris Hemsworth 3. Chris Evans 4. Chris Pratt 5. Chris Pine Maybe, you don't know Katherine at all. Did it ever occur to you that you have no idea who I really am? [/center] Mam talenty różne, lecz nie należy do nich poezja staram się klecić słowa aby była w tym finezja. Obietnice złożyłam, więc spełnić ją należy admin co nie dotrzymuje słowa? Kto mu uwierzy? Z przeprosinami do Ciebie Kath pędze aby nie popaść w wieczna nędzę. Kiedy Mafia się z wielką pompą rozpoczęłą, nie chciałam aby osoba z miasta zginęła. Choć początkowo w mych oczach byłaś podejrzana, wymówka z brakiem czasu, zdawała się odgrzewana. Gdy zaś ufać zaczęłam w twe piękne słowa, mafia nie pozwoliła, by lekka stała się ma głowa. Rozkazali głosować wbrew mojej woli, musiałam się pilnować aby nie wyjść z roli. Swojego słowa bronić miałam zacięcie, najlepiej tak aby wśród innych miało ono wzięcie. Przepraszam najszczerzej, lecz nie cała moja jest wina, głosu bym na Ciebie nie oddała, gdyby nie mafii kpina. Grałaś zacnie, choć nie każdy to potrafił docenić, szkoda, że losów miasta nie udało nam się zmienić. Z najszerszymi przeprosinami, Tako. Cóż to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa I z dupy łzy śmiechu rozlewając rzęsiste Wciąż sunie w dół siłą tyłków rozpędzone Ciemność nagłą powitać co się jej nie spodziewa To z trzech części całość misternie złożona Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi I bucha wciąż gdy w dół tak pokracznie złazi Zielonym długim poddupcem połączona A każdy człon tego przedziwnego bytu Nie przez Boga do życia powołanego Lecz przez wyobraźnie chore i łyki płynu czystego Zdaje się niczym wobec wspaniałości swego odbytu Bo piękny on niczym moszna na nieboskłonie Mądry jak żadna ze stóp co na świat zrodzona A zabawna tak, że aż strach Oto jest Kath Gne - Twoje przedtyłcze <3 Ołtarzyk uwielbienia Chrisa Autorstwa pięknej i utalentowanej Gne <3 Chris to dupa jakich wiele, Męski facet w fajnym ciele, Serial o nim Kath ogląda, Lecz na tyłek wciąż spogląda. Na nic próby oderwania Wzroku od słodkiego drania, Uśmiech jego mówi wiele Aż mam ciarki na całym ciele! By Sam Quest The wasted years, the wasted youth The pretty lies, the ugly truth And the day has come where I have died Only to find, I've come alive ~Teen idle I was angry with my friend; I told my wrath, my wrath did end. I was angry with my foe: I told it not, my wrath did grow. And I waterd it in fears, Night & morning with my tears: And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. And it grew both day and night. Till it bore an apple bright. And my foe beheld it shine, And he knew that it was mine. And into my garden stole, When the night had veild the pole; In the morning glad I see; My foe outstretched beneath the tree. Do hymnu! Katherine jak ten kwiat wykwitła na stronie, Katherine zostanie z nami po wsze czas. Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwała, bo serce jej ogromne niczym głowa Andrzeja. Refren: Chwała Ci nasza, Katherino! Filmowcu najlepszy, kochana userko! Znajomość TVD największą masz! Chwała Ci, nasz pierniczku! Twa sława się ciągnie za Tobą niczym smród. Lecz nie martw się tym, bo oznacza on Twój trud. Każdy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia. Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Cię ktoś! Refren. Upijałaś się w Karczmie, szalałaś w Hogwarcie, lecz byłaś w stanie pokonać Parchatego Trolla. Dzielnie walczyłaś w konkursie literackim, w redakcji Proroka zasiadłaś niczym król. Refren x2 ~ Pszemek - łosiek <3 |
|
|
pandi887 |
Dodany dnia 25.01.2015 12:54
|
Postów: 46 Dom: Slytherin Punkty: 261 Ranga: Najsprytniejszy wsród Ślizgonów Data rejestracji: 23.12.14 |
Oczywiście że chciałabym uczyć się w Hogwarcie. Chciałabym być w Slytherinie ale prefektem raczej bym nie chciała być. Wybrałabym zajęcia takie jak : OPCM, zaklęcia, eliksiry i transmutację. A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Więc bez lęku, do dzieła! Na głowy mnie wkładajcie, Jam jest Myśląca Tiara, Los wam wyznaczę na starcie! Loki is beyond reason, but he is of Asgard, and he's my brother. He killed eighty people in two days. He's adopted. |
|
|
Herma_22 |
Dodany dnia 25.01.2015 13:23
|
Postów: 31 Dom: Ravenclaw Punkty: 2803 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 23.11.08 |
1. Oczywiście, że chciałabym się uczyć w Hogwarcie. 2. Chciałabym być w Gryffindorze. 3. Z byciem Prefektem to różnie, ale jeśli by mnie wybrali to starałabym się wypełniać swoje obowiązki jak najlepiej. 4. Numerologie, OPCM, eliksiry. 5. Chciałabym się zaprzyjaźnić z Ginny i Hermioną. |
|
|
tomparker |
Dodany dnia 25.01.2015 13:38
|
Postów: 128 Dom: Ravenclaw Punkty: 1142 Ranga: Prefekt Naczelny Ravenclawu Data rejestracji: 07.09.14 |
1. Tak 2. Ravenclaw 3. Być może... 4. Eliksiry, historia magii, wyobrżnię mam , więc wróżbiastwo też, może jescze transmutacja i obrona przed czarną magią 5. Hermiona, Luna, może też Ron... "A może w Ravenclawie zamieszkać wam wypadnie.
Tam płonie lampa wiedzy, tam mędrcem będziesz snadnie." |
|
|
askaeddie |
Dodany dnia 25.01.2015 14:42
|
Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 3 Postów: 1058 Dom: Slytherin Punkty: 6070 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 10.01.15 |
Pewnie że tak Co za pytanie. W Slytherinie. To jedyny Dom do którego mogłabym trafić. Nigdzie indziej bym nie czuła sie dobrze i pośród swoich. Taka szkoła nawet dająca w kość nauką, wypracowaniami, egzaminami to byłaby samą przyjemnością w porównaniu do tego mugolskiego śmieciowiska. |
|
|
thebadsweeetdomi6913 |
Dodany dnia 10.02.2015 19:29
|
Postów: 41 Dom: Ravenclaw Punkty: 511 Ranga: Prefekt Ravenclawu Data rejestracji: 07.02.15 |
chciałam bym sie uczyć w hograwcie to moje marzenie. Ale nie da sie go spełnic no cóż chciałam bym należeć do slytheninu posiadać czarną różdżke. A jakie zwierzątko to kot nwm czy sowe |
|
|
GinnyHermiona1 |
Dodany dnia 11.02.2015 21:52
|
Postów: 103 Dom: Ravenclaw Punkty: 293 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 07.02.15 |
Chciałabym się uczyć w Hogwarcie i być w Griffindorze lub w Ravenclaw. Wybrałabym: obronę przed czarną magią, opiekę nad magicznymi zwierzętami, transmutację, eliksiry. Kumplowałabym się z Cho Chang, Ginny, Hermiona, Luną, Harrym i Ronem. |
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 19.07.2015 19:35
|
Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: Gryffindor Punkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Czy chcielibyście uczyć się w Hogwarcie? Jeśli tak, to w jakim domu? Chcielibyście być Prefektami? Jakie lekcje w trzeciej klasie wybralibyście? I z kim byście się zaprzyjaźnili? Oczywiście, żebym chciał. No, ale 11 lat już dawno skończone, a listu nie było. Mógłbym się nawet w jakiejś Polskiej Szkole Magii w Krakowie uczyć ;p Byle coś tam czarować. Co do domu to nie wiem... Na razie nawet na HP-necie nie mam przydziału Także nie wiem. Myślę jednak, że w każdym czułbym się dobrze. Prefektem nie chciałbym być, bo zwyczajnie się nie nadaje do sprawowania takiej funkcji. Pewnie z kimś bym się zaprzyjaźnił, może z Luną? Co do lekcji, to pewnie tak jak Harry i Ron: wróżbiarstwo i ONMS. |
|
|
Animag37 |
Dodany dnia 19.07.2015 21:13
|
Postów: 210 Dom: Ravenclaw Punkty: 3142 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 22.04.15 |
1. Jasne 2. W Ravenclaw. 3. Tak 4. OPCM, runy, zaklęcia i eliksiry. 5. Z kim się da byle nie był z zachowania jak Draco. |
|
|
seectumsempra |
Dodany dnia 20.07.2015 17:02
|
Postów: 15 Dom: Gryffindor Punkty: 244 Ranga: Pogromca chochlików Data rejestracji: 15.07.15 |
1. Jasne, kto by nie chciał? Nadal czekam na list. 2. Gryffindor 3. Myślę, że tak. 4. Wróżbiarstwo, ONMS 5. Bliźniacy, Luna i może Draco |
|
Podziel się z innymi: |
Przejdź do forum: |