Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
losiek13
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
HP i KF - jak przejść...?
|
|
Claryn |
Dodany dnia 15.07.2008 10:13
|
![]() ![]() Postów: 15 Dom: Brak przydziału Punkty: -7 Ranga: Irytek Data rejestracji: 10.07.08 |
Jakim trollem? Ja w ogóle w te gry gram pierwszy raz, kiedyś to kuzyn grał, a ja patrzyłam i już to dawno było, że nie pamiętam x] W ogóle WA jest łatwiejszy niż KF, o wieeele ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 15.07.2008 10:41
|
![]() ![]() Pochwały: 2 Postów: 106 Dom: ![]() Punkty: 1683 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 13.12.07 |
KF jest jedną z trudniejszych gier HP. Jak będziesz miał/a problemy, to pisz. "Nie jest ważne, kto kim się urodził, ale czym się stał!" "...stanęli mu przed oczami ci, którzy tak się o niego troszczyli: jego ojciec, matka, ojciec chrzestny, a w końcu Dumbledore. Gotowi byli na wszystko, by go chronić, a teraz już ich nie ma. Już nikt nie stanie między nim a Voldemortem, musi na zawsze pozbyć się iluzji, którą powinien był utracić, gdy miał zaledwie rok: że ramiona rodziców nie uchronią go od wszelkiego zagrożenia. Nie zbudzi się z koszmarnego snu, nikt nie szepnie mu w ciemności, że jest naprawdę bezpieczny, że to wszystko to tylko jego wyobraźnia. Ostatni i największy z jego opiekunów umarł, pozostawiając go bardziej samotnym niż kiedykolwiek dotąd." I'm a girl!! |
|
|
Claryn |
Dodany dnia 15.07.2008 11:03
|
![]() ![]() Postów: 15 Dom: Brak przydziału Punkty: -7 Ranga: Irytek Data rejestracji: 10.07.08 |
No, ja właśnie mam problem i chyba nigdy nie zwalę tego Malfoya :] |
|
|
mylene |
Dodany dnia 12.08.2008 10:39
|
![]() ![]() Postów: 7 Dom: Brak przydziału Punkty: 250 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 06.07.07 |
W grze HP i Kamień Filozoficzny NIE ZABIJA się Voldemorta, co najwyżej można to określić 'pokonaniem' go. A do działania gry oczywiście potrzebna jest płyta, chyba że to pirat :rol: Aby pokonać Czarnego Pana najpierw trzeba zwalić na niego wszystkie kolumny, następnie tak się obracać, aby czary odbijały się od lustra w stronę Voldemorta. Kiedy on rzuci czar to ja przynajmniej robiłem tak, że biegłem dopóki ten strumień nie ginie sam. L'impossible, c'est rien |
|
|
Sosna |
Dodany dnia 21.08.2008 18:27
|
![]() ![]() Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: 10 Ranga: Mugol Data rejestracji: 12.02.08 |
TRZEBA Się ustawić tak aby czary rzucane przez Voldka odbijałys się od jasnej strony lustra.... ![]() |
|
|
LilyBelle |
Dodany dnia 18.08.2010 23:43
|
![]() ![]() Postów: 4 Dom: Brak przydziału Punkty: 16 Ranga: Mugol Data rejestracji: 18.08.10 |
Nie grałam w WA, ale w KF według mnie najtrudniejsze były wyzwania z Malfoyem i ostatnie starcie. I don't need the parachute...
|
|
|
TomPierwszy |
Dodany dnia 17.05.2013 21:54
|
![]() ![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 2 Ranga: Mugol Data rejestracji: 17.05.13 |
Witam Was Zapraszam do obejrzenia mojej rozgrywki w grę Harry Potter i Kamień Filozoficzny. O to playlista: http://www.youtub...RlLIu1gbts Pozdrawiam |
|
|
![]() |
Dodany dnia 10.02.2015 22:16
|
![]() ![]() Pochwały: 4 Postów: 328 Dom: ![]() Punkty: 3481 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 29.07.11 |
Dobra, widzę, że nikt tu tego nie napisał, więc oświecę: nie do końca trzeba się ustawiać przed lustrem, można też rzucić zaklęcie Flippendo (chyba tak to się nazywało) na lustro i wtedy ono samo się obraca ![]() Gra jest ogólnie banalnie prosta i przechodzi się ją bardzo szybko, jednak mimo to należy do moich ulubionych potterowych gier. Prawdopodobnie głównie ze względu na wielki sentyment, bo grafika lipna, o poziomie trudności już wspomniałam, ale i tak uwielbiam w nią grać ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 18.07.2015 09:11
|
![]() ![]() Postów: 697 Dom: ![]() Punkty: 1813 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Hey. Mam pytanie - czy ktos z was próbował grać w HPiKF na win 8? Bo strasznie mi się przycina i mam problemy z grafika, nie wiem czy da sie to jakos ogarnac.. Dodaje zdjęcie tego co mi się dzieje. Edytowane przez ![]() "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
![]() |
Dodany dnia 18.07.2015 09:29
|
![]() ![]() Postów: 15 Dom: ![]() Punkty: 1163 Ranga: Prefekt Naczelny Ravenclawu Data rejestracji: 28.06.15 |
wg mnie najtrudniejsze przyznam że nie grałem ale czasem myslę że wyzwanie Malfoya będzie najtrudniejsze podzielam taka opinie z wami. PS. mam nadzieję że kiedys zobacze taka grę.....![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 09.04.2016 21:44
|
![]() ![]() Postów: 33 Dom: ![]() Punkty: 1463 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 28.11.15 |
Gra, od której tak naprawdę wszystko się zaczęło... Dlatego mam do niej sentyment, mimo przestarzałej grafiki i różnych niedoróbek czy innych bugów. Wprawdzie okres dzieciństwa dawno już mam za sobą i żem stara baba już, to po cichu przyznam, że chętnie bym sobie raz pyknęła w HPiKF. Wydaje mi się, że mimo swojej prostoty, głównie w aspekcie graficznym (co na tamte czasy pewnie był to szczyt możliwości technologicznych, tak przypuszczam), nadrabiała ścieżką dźwiękową i magicznym klimatem przedstawionego świata. Nie za wiele pamiętam z samej rozgrywki (w końcu to ładnych parę lat minęło, odkąd ostatni raz grałam w KF), ale kojarzę, że za dzieciaka bałam się Krwawego Barona urzędującego w lochach, w których Potter zbierał bodajże jakieś składniki dla Snape'a. Prosiłam wówczas kuzynkę lub koleżankę (z którą akurat urządzałam sobie "sesję" ![]() ![]() ![]() |
|
|
Anastazja Schubert |
Dodany dnia 01.05.2022 23:52
|
![]() ![]() Pochwały: 6 Postów: 329 Dom: ![]() Punkty: 9074 Ranga: Pracownik departamentu Data rejestracji: 11.04.20 |
Próbuję właśnie przejść ostatnie wyzwanie w Kamieniu Filozoficznym i mam problem z pokonaniem Voldemorta. Wpisałam w Google jak to zrobić i pierwszy wyskoczył mi HPnet ![]() Pamiętam, że za dzieciaka doszłam do tego momentu, ale właśnie na walce z Voldemortem poległam i przez nią nie udało mi się skończyć gry. Teraz znowu mam z tym problem, choć resztę gry przeszłam dość szybko i bezboleśnie. No, może poza wyzwaniem z usypianiem Puszka i ucieczką przed trollem, która była stricte zręcznościowa, ale jakoś mi nie szła. Mam nadzieję, że uda mi się to przejść tym razem i nie poddam się jak jakieś 15 lat temu, haha. A Wy jak wspominacie tę gierkę? ![]() ![]() Czasem coś piszę Artykuły: Historia pod skórą zapisana Fan-fiction Drugie życie Gilderoy'a Lockharta Podanie o przyjęcie do Hogwartu |
|
|
![]() |
Dodany dnia 08.05.2022 20:26
|
![]() ![]() Pochwały: 9 Postów: 300 Dom: ![]() Punkty: 26821 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 15.04.18 |
Z tego co pamiętam to też miałem z tym duże problemy ![]() ![]() Nie ukrywam, dla mnie najlepszą grą był Zakon Feniksa (w odróżnieniu od filmu, bo książkę uwielbiam). Ta możliwość eksploracji całego zamku, świetnie odzwierciedlonego. Dzięki temu nie przeszkadzała mi nawet tak bardzo denerwująca kamera. No i to sprzątanie całego zamku i szukanie, czego jeszcze brakuje, aby ukończyć grę na 100 procent, co po długim czasie mi się udało, bez sięgania do solucji. Książę Półkrwi był dość podobny stylistycznie, ale już zabrakło mi aż tak dużej eksploracji Hogwartu i tego sprzątania, znajdziek. Za to bardzo przyjemnie ważyło się eliksiry. Części 1 - 3, były zgoła odmienne, ale też przyjemnie mi się w nie grało, bardziej zręcznościowe. W moim zestawieniu umieściłbym je za 5 i 6. Natomiast obie części Insygniów Śmierci były powiedzmy sobie wprost... tragiczne. W niczym nie przypominały części 1 - 3, czy też 5 - 6. To była bezmyślna nawalanka, w stylu zwykłej strzelanki. Druga część była tylko odrobinę lepsza, ale niewiele. Ogólnie zmuszałem się, żeby je przejść. Do Zakonu Feniksa wracam najczęściej, kiedy zbiera mnie ochota na pozwiedzanie Hogwartu, ale jedynkę również bardzo cenię. ![]() Dom Gryffindor ![]() "Może w Gryffindorze, Gdzie kwitnie męstwa cnota, Gdzie króluje odwaga I do wyczynów ochota." Postać w Hogwarcie ![]() Natalie Swan (Prefekt Gryffindoru) Harry, Ron, Hermiona - czyli przyjaźń, która przetrwa wszystko ![]() ![]() ![]() Severus Snape, czyli człowiek zagadka ![]() Kluby piłkarskie ![]() Juventus F.C. ![]() Wisła Kraków ![]() Korona Kielce ![]() AKS 1947 Busko-Zdrój Filmy: ![]() Harry Potter ![]() Gwiezdne Wojny ![]() Władca Pierścieni ![]() Piraci z Karaibów ![]() Indiana Jones ![]() Kiler ![]() Mistrz kierownicy ucieka Muzyka ![]() |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Strona 2 z 2: 12
Przejdź do forum: |