Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pan Śmierci
28.09.2023 20:01
przyszłam wyrazić smutek w związku ze śmiercią Gambona..

cierń krzyża
28.09.2023 18:59
chyba za 5 razem udało mi sie wbic hasło

Pracownik departamentu
28.09.2023 15:02
Aż na głos prychnęłam jak to przeczytałam xD

Mnie się z niczym nie kojarzy, ale ciągle nie rozumiem po co i czemu znani ludzie nadają imiona typu Ocean, czy jak Sheeran - Lyra Antarctica i Jupiter xD

Potęga Krwistego Steka!
28.09.2023 14:58
Odnośnie dziecka Ginny, Elio Ocean Wright Lococo totalnie kojarzy mi się z Piertotum locomotor

Pracownik departamentu
28.09.2023 14:45
Dopiero co napisałam wesołego newsa o Bonnie Wright, a tu taka informacja... :(

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Alette

Posiada 59641 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 57119 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45321 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 43981 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 38926 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36755 punktów.

10) Prefix użytkownikalosiek13

Posiada 34144 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
HP i KF - jak przejść...?
Claryn
Jakim trollem? Ja w ogóle w te gry gram pierwszy raz, kiedyś to kuzyn grał, a ja patrzyłam i już to dawno było, że nie pamiętam x] W ogóle WA jest łatwiejszy niż KF, o wieeele xD

Prefix użytkownikaannklem
KF jest jedną z trudniejszych gier HP. Jak będziesz miał/a problemy, to pisz.
"Nie jest ważne, kto kim się urodził, ale czym się stał!"

images29.fotosik.pl/264/9737631002eadced.jpg

"...stanęli mu przed oczami ci, którzy tak się o niego troszczyli: jego ojciec, matka, ojciec chrzestny, a w końcu Dumbledore. Gotowi byli na wszystko, by go chronić, a teraz już ich nie ma. Już nikt nie stanie między nim a Voldemortem, musi na zawsze pozbyć się iluzji, którą powinien był utracić, gdy miał zaledwie rok: że ramiona rodziców nie uchronią go od wszelkiego zagrożenia. Nie zbudzi się z koszmarnego snu, nikt nie szepnie mu w ciemności, że jest naprawdę bezpieczny, że to wszystko to tylko jego wyobraźnia. Ostatni i największy z jego opiekunów umarł, pozostawiając go bardziej samotnym niż kiedykolwiek dotąd."

I'm a girl!!

Claryn
No, ja właśnie mam problem i chyba nigdy nie zwalę tego Malfoya :]

mylene
W grze HP i Kamień Filozoficzny NIE ZABIJA się Voldemorta, co najwyżej można to określić 'pokonaniem' go. A do działania gry oczywiście potrzebna jest płyta, chyba że to pirat :rol: Aby pokonać Czarnego Pana najpierw trzeba zwalić na niego wszystkie kolumny, następnie tak się obracać, aby czary odbijały się od lustra w stronę Voldemorta. Kiedy on rzuci czar to ja przynajmniej robiłem tak, że biegłem dopóki ten strumień nie ginie sam.
L'impossible, c'est rien

Sosna
TRZEBA Się ustawić tak aby czary rzucane przez Voldka odbijałys się od jasnej strony lustra....
www.vpx.pl/up/20080822/beztytkulu1.jpg

LilyBelle
Nie grałam w WA, ale w KF według mnie najtrudniejsze były wyzwania z Malfoyem i ostatnie starcie.
I don't need the parachute...

TomPierwszy
Witam Was

Zapraszam do obejrzenia mojej rozgrywki w grę Harry Potter i Kamień Filozoficzny. O to playlista: http://www.youtub...RlLIu1gbts

Pozdrawiam

Prefix użytkownikayersinia
Dobra, widzę, że nikt tu tego nie napisał, więc oświecę: nie do końca trzeba się ustawiać przed lustrem, można też rzucić zaklęcie Flippendo (chyba tak to się nazywało) na lustro i wtedy ono samo się obraca ;)

Gra jest ogólnie banalnie prosta i przechodzi się ją bardzo szybko, jednak mimo to należy do moich ulubionych potterowych gier. Prawdopodobnie głównie ze względu na wielki sentyment, bo grafika lipna, o poziomie trudności już wspomniałam, ale i tak uwielbiam w nią grać ;)

Prefix użytkownikaKeira Karkarow
Hey. Mam pytanie - czy ktos z was próbował grać w HPiKF na win 8? Bo strasznie mi się przycina i mam problemy z grafika, nie wiem czy da sie to jakos ogarnac.. Dodaje zdjęcie tego co mi się dzieje.
Edytowane przez Prefix użytkownikaKeira Karkarow dnia 18.07.2015 09:16
"Someone let the doors open,
Who left me outside?
I'm bent I'm not broken,
Come live in my life.

All the worlds left unspoken
All the pages I write
On my knees and I'm hoping
That someone holds me tonight.
Hold me tonight..."

Prefix użytkownikaKubusiek0986
wg mnie najtrudniejsze przyznam że nie grałem ale czasem myslę że wyzwanie Malfoya będzie najtrudniejsze podzielam taka opinie z wami. PS. mam nadzieję że kiedys zobacze taka grę.....:(

Prefix użytkownikaSafia
Gra, od której tak naprawdę wszystko się zaczęło... Dlatego mam do niej sentyment, mimo przestarzałej grafiki i różnych niedoróbek czy innych bugów. Wprawdzie okres dzieciństwa dawno już mam za sobą i żem stara baba już, to po cichu przyznam, że chętnie bym sobie raz pyknęła w HPiKF. Wydaje mi się, że mimo swojej prostoty, głównie w aspekcie graficznym (co na tamte czasy pewnie był to szczyt możliwości technologicznych, tak przypuszczam), nadrabiała ścieżką dźwiękową i magicznym klimatem przedstawionego świata.
Nie za wiele pamiętam z samej rozgrywki (w końcu to ładnych parę lat minęło, odkąd ostatni raz grałam w KF), ale kojarzę, że za dzieciaka bałam się Krwawego Barona urzędującego w lochach, w których Potter zbierał bodajże jakieś składniki dla Snape'a. Prosiłam wówczas kuzynkę lub koleżankę (z którą akurat urządzałam sobie "sesję";), aby mi przechodziły ten poziom Duszek. No cóż, jak widać, dzieciom niewiele trzeba, żeby sobie nawet z takiego powodu coś uroiły ;)
images78.fotosik.pl/465/1973d75b5f863b22med.jpg

Anastazja Schubert
Próbuję właśnie przejść ostatnie wyzwanie w Kamieniu Filozoficznym i mam problem z pokonaniem Voldemorta. Wpisałam w Google jak to zrobić i pierwszy wyskoczył mi HPnet jezyk

Pamiętam, że za dzieciaka doszłam do tego momentu, ale właśnie na walce z Voldemortem poległam i przez nią nie udało mi się skończyć gry. Teraz znowu mam z tym problem, choć resztę gry przeszłam dość szybko i bezboleśnie. No, może poza wyzwaniem z usypianiem Puszka i ucieczką przed trollem, która była stricte zręcznościowa, ale jakoś mi nie szła.

Mam nadzieję, że uda mi się to przejść tym razem i nie poddam się jak jakieś 15 lat temu, haha.

A Wy jak wspominacie tę gierkę?

Prefix użytkownikaNicram_93
Z tego co pamiętam to też miałem z tym duże problemy ;) . Dopiero po paru próbach nieudanych zaskoczyłem o co tam biega w tej finałowej walce. Chyba ze trzy lata temu odświeżałem sobie całą serię po kolei, ale zabij mnie Anastazja, dzisiaj już nie umiem Ci powiedzieć, co tam należało robić xD

Nie ukrywam, dla mnie najlepszą grą był Zakon Feniksa (w odróżnieniu od filmu, bo książkę uwielbiam). Ta możliwość eksploracji całego zamku, świetnie odzwierciedlonego. Dzięki temu nie przeszkadzała mi nawet tak bardzo denerwująca kamera. No i to sprzątanie całego zamku i szukanie, czego jeszcze brakuje, aby ukończyć grę na 100 procent, co po długim czasie mi się udało, bez sięgania do solucji.

Książę Półkrwi był dość podobny stylistycznie, ale już zabrakło mi aż tak dużej eksploracji Hogwartu i tego sprzątania, znajdziek. Za to bardzo przyjemnie ważyło się eliksiry.

Części 1 - 3, były zgoła odmienne, ale też przyjemnie mi się w nie grało, bardziej zręcznościowe. W moim zestawieniu umieściłbym je za 5 i 6.

Natomiast obie części Insygniów Śmierci były powiedzmy sobie wprost... tragiczne. W niczym nie przypominały części 1 - 3, czy też 5 - 6. To była bezmyślna nawalanka, w stylu zwykłej strzelanki. Druga część była tylko odrobinę lepsza, ale niewiele. Ogólnie zmuszałem się, żeby je przejść.

Do Zakonu Feniksa wracam najczęściej, kiedy zbiera mnie ochota na pozwiedzanie Hogwartu, ale jedynkę również bardzo cenię.
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnews2020.jpg

Dom

Gryffindor

78.media.tumblr.com/tumblr_lqra1k0UNn1qa8ir9o1_r5_250.gif

"Może w Gryffindorze,
Gdzie kwitnie męstwa cnota,
Gdzie króluje odwaga
I do wyczynów ochota."

Postać w Hogwarcie

www.harry-potter.net.pl/infusions/hogwart/images/avatars/1_12.jpg

Natalie Swan

(Prefekt Gryffindoru)

Harry, Ron, Hermiona - czyli przyjaźń, która przetrwa wszystko

78.media.tumblr.com/5ca244c2b4120254d6676b75e59020f5/tumblr_mr9voaoDyY1suuepho1_500.gif

i.gifer.com/llT.gif

78.media.tumblr.com/e2e051649d617fa14188e82aecbadf3d/tumblr_mv3jzf0LbI1qew2ypo3_500.gif

Severus Snape, czyli człowiek zagadka

i1.kwejk.pl/k/obrazki/2012/07/789bf784107070ed4bcbc391742c8c34.gif

Kluby piłkarskie

i.pinimg.com/originals/a0/96/32/a096320fec0651f3ad30db0a085872d0.jpg

Juventus F.C.

www.sofw.pl/wp-content/uploads/2014/09/215.jpg

Wisła Kraków

polskielogo.net/wp-content/uploads/2016/01/106-korona-kielce-ikona.jpg

Korona Kielce

d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/00/26/5e08d9d07bf05_o_medium.jpg

AKS 1947 Busko-Zdrój

Filmy:

66.media.tumblr.com/tumblr_m7nmgbwdez1ry1l11o1_500.gif

Harry Potter

media3.giphy.com/media/7guVjhMF9qBKE/giphy.gif

Gwiezdne Wojny

thumbs.gfycat.com/FamiliarThunderousBarasinga-size_restricted.gif

Władca Pierścieni

i.gifer.com/3Np8.gif

Piraci z Karaibów

media.giphy.com/media/dCBZMlXEstaQE/giphy.gif

Indiana Jones

i.makeagif.com/media/9-17-2015/yTHEA2.gif

Kiler

i.imgur.com/EGm1gJS.gif

Mistrz kierownicy ucieka

Muzyka

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c8/Modern_Talking.svg/1280px-Modern_Talking.svg.png

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: