Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pan Śmierci
13.06.2025 15:06
Wesołego geja Hopsa hopsa Wrozka

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
11.06.2025 21:25
hello trochę pobudzam forum :)

Nieustraszony Gryfon
09.06.2025 16:00
Dzień dobry!

cierń krzyża
05.06.2025 16:24
Duszek

Wzór do naśladowania
30.05.2025 10:29
Syriusz32, jeszcze wszystkich nie widziałam, ale jestem pewna że colour i gender swapy są niepotrzebne. Na tomiast widziałam Golden Trio i całkiem dobrze wybra- chwilą jaki kolor oczu ma Harry?

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45363 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39458 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36773 punktów.

10) Prefix użytkownikalosiek13

Posiada 34226 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
HP i ZF - jak przejść...?
PudelekNML
ludzie pomocy!! :( gdzie są ślady zwierząt?? znalazłam 2, a trzeci ślad gdzieś wcieło!! i jeszcze jak odblokować wejście za obrazem tej kolesiówy z lochów?? Proszę o szybką odpowiedź!! z góry dzienx

Mystic Assasin
@PudelekNML

Chyba było już tu napisane, aby poznać hasło do obrazu w lochach trzeba iść do sypialni gryfonów, założyć peleryne niewidke iść do lochów tam gdzie jest obraz i tam będzie 2 ślizgonów, musisz za nimi iść ale uważaj żeby ich nie dotknąć, i kiedy dojdą pod obraz to poznasz hasło :) (tylko musisz pelerynę zdjąć bo jak jesteś niewdzialny to nie możesz tego hasła powiedzieć)

Co do śladów to nie wiem, sam znalazłem tylko 2.
PS. Będę tu częściej zaglądał jakby co piszcie bo przeszedłem już prawie całą grę zostały mi 2 misje dla nauczycieli i znalezienie rzeczy luny, noi zrobienie 100% w niektórych pomieszczeniach :D
Edytowane przez Mystic Assasin dnia 20.10.2007 14:44

PudelekNML
dzięki wielkieWstydniś. męczyłam się z tym przez cały dzień. znalazłam już ostatni ślad. jest na prawo od chatki Hagrida. teraz muszę jeszcze powygrywać te cholerne gargulki, szachy i wybuchowego durnia. ja nie mam pojęcia jak grać w szachy ;(;(

Mystic Assasin
Nie ma za co, trzeba sobie pomagać ;] W szachy wszystkich ograłem, najtrudniej tą w bibliotece, tylko ona zrobiła mi szacha xD Thx za ślady, później je znajdę. Nie mam jeszcze tylko niektórych haseł do portretów bo nie wiem gdzie znaleźć gazetę żeby dać temu w bibliotece z sową, jeśli ktoś wie proszę o pomoc, z góry dzięki :)
Edytowane przez Mystic Assasin dnia 20.10.2007 16:19

PudelekNML
gazeta jest w wielkiej sali. trzeba rzucić zaklęcie na to coś przy czym się przemawia. dokładnie nie pamiętam, ale sowy zlececą z góry i jedna upuści proroka codziennego. jeśli potrzebne ci będzie jeszcze jakieś hasło to pytaj, bo mam wszystkie :) Pozdro :):)

PudelekNML
mam trzy pytania :). co można zrobić w bibliotece, bo mam tylko 44 %...?? Gdzie są gracze gargulek, bo znalazłam tylko 3...?? i czemu nie mogę zagrać w szachy z tym kolesiem w wielkiej sali....??

pol
W klasie od eliksirów można rzucać czar na próbowki. Nie pamiętam dokładnie ale trzeba chyba rzucić dwa razy Accio lub Wingardium Leviosa. W klasie obrony najpierw trzeba otworzyć wszystkie ławki, a potem pójść tam gdzie jest biurko nauczyciela i rzucić Depulso na pierwszą ławkę w obu rzędach. Nie ma czegoś takiego jak 6-6 bójek. Przypuszczam, że chodzi ci o rzucenie wszystkich sześciu uroków w czasie jednej walki. Jak się wejdzie na dach na wybrukowanym dziedzińcu to tamtej dachówki nie można naprawić. Można ją tylko zbadać enterem lub spacją. Jakby co to ukończyłem na 100% tą grę i to bez żadnych głupich poradników, bo one psują zabawę z grania i jest za łatwo. Precz z poradnikami!!! xD

PudelekNML
dzięki. z ławkami w końcu mi się udało, ale ciagle nie mam 100 % w sali orony przed czarną magią. co tam można jeszcze zrobić oprócz włączenia pieca, przesunięcia szafy i znalezienia tego plakatu, odwrócenia i zbadania tablicy, podniesienia książek z biórka nauczyciela i włączenia tego czegoś dużego?? z probówkami próbowałam wcześniej i to i tak nic nie daje... Cholera nie mogę pokonać tej mistrzyniu od gargulków, ale ograłam wszystkich w szachy :D <jupi> :D:D:D

minimka15
na gargulki jest tylko jeden sposub weź graj na klawiaturze w gargulki , ja gralam z poczatku myszka wiec mi sie nie udawalo potem gralam klawiatura to wszystkich w godzine ogralam:D
znajomi: Hayds, Potter H, Tonks_15, Ginny_Weasley12, lovegood, pajper, marti-tina. lenne

PudelekNML
mi dobrze idzie myszką, ale ta kolesiara zawsze wybija tą cholerną gargulkę za koło. wystarczy, że raz nie uderzę i juz jej nie dogonie.... ale jakoś to przejdę. tylko nie wiem co zrobić z tymi probówkami pod eliksirami i co jeszcze można zrobić pod obroną przed czarną magią....

minimka15
nie pamiętam ale w gargulkach może4sz jeszcze wybijać jej gargulki wtedy będziesz pierwsza :D w obronie przed czarna magia znalazłaś pod ławkami tego chochlika?? A na eliksirach nie pamietam:D
znajomi: Hayds, Potter H, Tonks_15, Ginny_Weasley12, lovegood, pajper, marti-tina. lenne

PudelekNML
no znalazłam. w eliksirach podobno coś trzeba zrobić z probówkami, ale nie wiem co i jak....

Livy
A ja też ma problem... Tylko się nie śmiejcie:rol: Nie wiem, jak na samym początku dostać to hasło do portretu grubej damy... :(

Mystic Assasin
Livy napisał/a:
A ja też ma problem... Tylko się nie śmiejcie:rol: Nie wiem, jak na samym początku dostać to hasło do portretu grubej damy... :(

Musisz zapytać jakiegoś Gryfona... Czasami łazi po schodach a jak nie to poszukaj.

Mam pytanie... Jak zdobyć hasło do tego portretu co nikt go nie używał od 50 lat ?

pol
Livy - musisz zapytać się jakiegoś Gryfona.
PudelekNML - specjalnie dla ciebie zaczynałem nową grę żeby sprawdzić co trzeba zrobić. Nusisz rzucić Wingardium Leviosa na fiolki.
Mystic Assasin - musisz zapytać się Marty bo ona zmarła ponad 50 lat temu, kiedy Tom otworzył Komnatę Tajemnic.

PudelekNML
- Mystic Assasin

Może ty wiesz co można zrobić w sali obrony przed czarną magią?? Bo jak się nie mylę to mam tylko 93%...

Mystic Assasin
Ja w sali obrony przed czarną magią nie mam full, też bym prosił o pomoc ;/ 100 % mam tylko w wielkiej sali, bibliotece i dziedzińcu transmutacji...
w sali obrony przed czarną magią tylko włączyłem projektor, wypuściłem chochlika, na odkryłem ten plakat i chyba rzuciłem accio na szuflady i potrzaskałem ławkami, i nie wiem co jeszcze można zrobić ;/

@Edit

Pudelek - jak chcesz podaj mi swoje gg, szybciej będzie można się skontaktować niż przez forum :)

edit

wie ktoś jak mieć 100 % w Eliksirach ? jak rzucam wingardium leviosa i inne zaklęcia na próbówki to mi punktów nie daje Kwaśny i jeszcze jedno... co trzeba zrobić w sali obrony przed czarną magią ? :confused:
Edytowane przez Prefix użytkownikaAlette dnia 07.03.2013 13:14

pol
Trzeba rzucić Wingardium Leviosa. To na 100% pewne. Dwa razy sprawdzałem. Tylko że nie zawsze wychodzi. Czasami tylko poleci dymek. Trzeba próbować aż wyskoczy próbówka.

Mystic Assasin
Dzięki próbowałem kilka razy i mi się udało żeby wszystkie próbówki do góry poszły i wtedy dostałem punkty. Rzuciłem accio, depulso, wingardium leviosa, incendio i reparo i wtedy dostałem punkty :) A co jeszcze można zrobić na wiadukcie ? mam 90 %... rzuciłem incendio na gargulca i pozapalałem chyba wszystkie lampy i nie wiem co jeszcze moge zrobić ;/

BiednaHedwiga00
Błagam powiedzcie co zrobić, zeby dostać hasła do portretów?
"Szukasz Rona?-zapytała z kpiącym uśmieszkiem.- Jest tam, podły hipokryta."

Różdżka: 11,5 cala, cis, pióro feniksa, dość giętka

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: