Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
HP i ZF - jak przejść...?
|
|
sylwusia_50 |
Dodany dnia 14.11.2007 11:53
|
![]() ![]() Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: 4 Ranga: Mugol Data rejestracji: 06.11.07 |
Dzięki za pomoc!Mam jeszcze jedno pytanie gdzie są inni gracze gargulek,bo ja pokonałam tylko dwóch: -tego z kulką na środku -i tego co gra w tradycyjny sposób czyli krukona i puchona,a gdzie pozostałych dwóch? |
|
|
martak96-96 |
Dodany dnia 21.11.2007 12:21
|
![]() ![]() Postów: 16 Dom: Brak przydziału Punkty: 162 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 30.09.07 |
podpalilam rosline![]() mowia ze mam wejsc przez okno tam na prawie samej gorze jest to okno ale nie moge wejsc :/ ;P |
|
|
![]() |
Dodany dnia 26.11.2007 22:38
|
![]() ![]() Postów: 223 Dom: ![]() Punkty: 3941 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 03.08.07 |
Ogólnie gracze są na : Wybrukowany Dziedziniec (2. ja spotkałem tylko jednego gracza), Dziedziniec wejściowy, Dziedziniec wieży z zegarem. martak96-96 okno jest dość wysoko musisz się trochę powspinać. Szukaj każdej ,,drogi". PS. Jakieś pytania to do mnie. Brakuje mi jeszcze 12% do ukończenia gry na 100% (głównie gargulki jedna paczka Freda i Georga i punkty odkrycia). Edytowane przez ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 29.11.2007 20:15
|
![]() ![]() Postów: 223 Dom: ![]() Punkty: 3941 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 03.08.07 |
Co do biblioteki to stań z boku takiej szafy i użyj Depulso(na 100% trzeba jeszcze w szachy wygrać). W chatce ja mam na jakieś 87% ale spróbuj dynię lewitować na komin, kość lewitować przez okno i jeszcze ślady zwierzą i paczki freda i georga w roślinach (użyj Accio). SAlon gryfonów trudniej przejść: trzeba szachy, pogadać z portretem kolesia od quidditcha i znaleźć znicz. Znicz poszukaj na obrazach w salonie. Pogadaj ze wszystkimi obrazami. Użyj incendio na książkach. na szafie z książkami użyj accio i depulso. Ustaw stół na środku salonu i złap znicz który lata po pokoju (najpierw musisz znaleźć znicz temu gościowi z portretu a on da ci w zamian swój). Jak o czymś zapomniałem to napisz. |
|
|
minimka15 |
Dodany dnia 01.12.2007 13:55
|
![]() ![]() Postów: 42 Dom: Brak przydziału Punkty: 244 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 04.08.07 |
co do biblioteki zostało mi chyba pokonać ta mistrzynie w szachy za chiny nie moge wygrać w chatce też właśnie mam 87% , mam wszystkie paczki freda i georga, w salonie spaliłam te ksiazki i wszystko oprocz tych spiących facetów kolo tej pani na portrecie i nie wiem jak ich obudzić czy coś bo mam chyba 97% w sypialni gryfonów też mi coś zostało ale niewiem co bo zapaliłam piec i kufry też coś z nimi tam zrobiłam i to wszystkoi i nie wiem co tam jeszcze zrobić. I jeszcze zostalo zrobić coś w sali obrony przed czarna magia bo obrazek znalazłam za szafa ruszalam tablice piecyk podpaliłam z ławek wysoczyło to zwierze i jeszcze ruszylam te ksiazki na biurku oraz to coś do przeglondania slajdow i niemam jeszcze 100% i jeszcze niemam tych podczas walki 1 zaklęcia i ja mam z kimś walczyć jak skończyłam ścieżke gry ale mi punkty jeszcze zostały do zdobycia?? znajomi: Hayds, Potter H, Tonks_15, Ginny_Weasley12, lovegood, pajper, marti-tina. lenne
|
|
|
SEVERUS SNAPE 2823 |
Dodany dnia 01.12.2007 17:18
|
![]() ![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 2 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.12.07 |
witam mam pytanko jak znależc tą książkę potrzebną do wypracowania dla Snapea? sukam w bibliotece i nie ma (1 zadanie Snapea):| Edytowane przez SEVERUS SNAPE 2823 dnia 01.12.2007 17:19 |
|
|
minimka15 |
Dodany dnia 01.12.2007 19:58
|
![]() ![]() Postów: 42 Dom: Brak przydziału Punkty: 244 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 04.08.07 |
Ta książka jest w bibliotece na samym końcu jak dojdziesz do bram tam chyab na ostatnim rzedzie albo przed po lewej stronie bedzie na półce gdzieś znajomi: Hayds, Potter H, Tonks_15, Ginny_Weasley12, lovegood, pajper, marti-tina. lenne
|
|
|
Luna_9 |
Dodany dnia 02.12.2007 12:41
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 297 Dom: Brak przydziału Punkty: 545 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 02.12.07 |
witam Jestem tu nowa i mam 2 pytanie do gry HP i ZF 1.Co trzeba zrobić w zadaniu u luny(w tym drugim z bagnami) 2.Co trzeba zrobić z tym zrobić z tym zadaniem z zegarem u deana? Pomużcie!!!!!!!!!!! |
|
|
pol |
Dodany dnia 02.12.2007 13:02
|
![]() ![]() Postów: 47 Dom: Brak przydziału Punkty: 270 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 29.06.07 |
Luna_9 - w zadaniu Luny musisz położyć ławkę pod taki gzyms i wejść na dach. Na dachu trzeba rozwalić ścianę wieżyczki zaklęciem Reducto i wyjąć z niej bagno, które po ustawieniu przy fontannie trzeba podpalić zaklęciem Incendio lub Reducto. Zegar trzeba przestawić tak, aby chodził tyłem. Musisz ustawić zębatki tak, aby wszystkie się kręciły, ale inaczej niż były ustawione na początku. |
|
|
minimka15 |
Dodany dnia 02.12.2007 15:35
|
prosze bardzo pol odpowiesz mi na moje pytanie bo ty juz przeszłeś <ja też w sumie kiedyś ale pozapominało mi sie> hmm?? na to przed severusa pytaniem plissa znajomi: Hayds, Potter H, Tonks_15, Ginny_Weasley12, lovegood, pajper, marti-tina. lenne
|
|
|
pol |
Dodany dnia 03.12.2007 13:01
|
![]() ![]() Postów: 47 Dom: Brak przydziału Punkty: 270 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 29.06.07 |
minimka15 - dlatego tak długo nie odpowiadałem, bo jeszcze zbierałem informacje do twoich pytań. W szachach za dużo pomóc nie mogę, porady już napisałem (chociaż głupie nieco). Chatka Hagrida: znalazłaś wszystkie 3 ślady zwierząt? Jak nie to powiem gdzie są. Trzeba jeszcze wrzucić kość do okna. Niektóre kwiatki można podlać, musisz latać konewką po terenie przy którym stała. Wtedy powinno wyrosnąć kilka kwiatków. Skoro masz paczki Weasleyów to chyba już wszystko. Salon Gryfonów: facetów obudzić się nie da. Złapałaś Znicz? Z książką wyciąganą Acciem z półki trzeba zrobić rożne rzeczy. Trzeba wyciągnąć dwie naraz i obie podpalić. Potem znowu wyciągnąć i rzucić WL w czasie lotu. Sypialnia: chyba nie przeszukałaś wszystkich kufrów, bo tam można zrobić tylko to, złapać Znicz bo czasami tam wlatuje i podpalić piecyk. Sala obrony: musisz jeszcze przewrócić wszystkie ławki. Najpierw trzeba je otworzyć, a potem stanąć przy biurku nauczyciela i rzucić Depulso na pierwszą ławkę w jednym i w drugim rzędzie. W tym zadaniu z walką chodzi o to, aby rzucić wszystkie uroki w czasie jednej walki. Aby sprowokować walkę trzeba rzucić czar na Ślizgona, ale trzeba być na zewnątrz bo w zamku nie będzie walki. Mam nadzieję, że moje porady będą pomocne i uda Ci się zasiąść w zaszczytnym gronie tych, co przeszli grę na 100%![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 03.12.2007 13:51
|
pol dzięki. nie wiedziałem gdzie podlać konewką. ale na niektórych korytarzach da się walczyć ze ślizgonem. Mi się raz udało walczyć z Puchonem i Ślizgonem na dziedzińcu. CZy masz może jakąś poradę do mistrzyni gargulek? |
|
|
pol |
Dodany dnia 03.12.2007 15:41
|
fan Lupina - aby wygrać z mistrzynią gargulek trzeba najpierw doskonale opanować poruszanie myszką. Dopóki to się nie uda nie ma nawet co próbować z nią walczyć. Najlepiej jest ćwiczyć na Puchonie, który gra w tradycyjne gargulki. Sterowania strzałkami nie radzę używać, bo nie da się na nich wyczuć momentu puszczenia. PS: Podczas pokonywania mistrzyni gargulek na poziomie trudności trudnym (bo na takim przechodziłem grę) kilka razy rzuciłem myszą po kolejnych przegranych:lol:, ale po jakichś 20 razach udało mi się wygrać klasyczne (gargulki z dołkiem i kulką na środku są łatwe). |
|
|
hermiona_granger_15 |
Dodany dnia 05.12.2007 19:17
|
![]() ![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 1 Ranga: Mugol Data rejestracji: 02.12.07 |
Jak mam przejść tą misję z Hanną Abot? z góry dzięki:sourgrapes:męczę się nad tym pół dnia Hermiona
|
|
|
![]() |
Dodany dnia 08.12.2007 16:06
|
dpw: Tobie chodziło o Susan Bones. Co do Hanny to musisz znaleźć przejście. W tym celu znajdź portret astronoma który znajduje się jakby na pierwszym półpiętrze. Może mi ktoś wytłumaczyć Eliksiry (nie chodzi mi o zadanie Snapea tylko o punkty odkrycia). |
|
|
hermionka187 |
Dodany dnia 08.12.2007 17:03
|
![]() ![]() Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: 4 Ranga: Mugol Data rejestracji: 08.12.07 |
mugłby mi ktoś napisa gdzie są rzeczy Luny?Błagam![]() |
|
|
minimka15 |
Dodany dnia 10.12.2007 15:18
|
Opis położenia rzeczy Luny: 1. Dziedziniec przy sali wejściowej, jest pod stertą liści. 2. Na stole w Wielkiej Sali. 3. W bibliotece na stole. 4. Na dziedzińcu wieży z zegarem. 5. W wejściu na dziedziniec pod portretem. Jeśli chodzi o eliksiry punkty odkrycia tam w gabinecie snapea są takie próbuwki na stole rzucaj na nie depulso accio wingardium leviosa in na zmiane po jakimś czasie wyleca punkty a jesli chodzi o pozyczenie gry to niestety ![]() znajomi: Hayds, Potter H, Tonks_15, Ginny_Weasley12, lovegood, pajper, marti-tina. lenne
|
|
|
hermionka187 |
Dodany dnia 11.12.2007 13:06
|
![]() ![]() Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: 4 Ranga: Mugol Data rejestracji: 08.12.07 |
a mogłabyś mi powiedzieć pod jakim portretem bo nie mogę znależć tego pod portretem i przy sali wejścioewj![]() |
|
|
Luna_9 |
Dodany dnia 11.12.2007 16:00
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 297 Dom: Brak przydziału Punkty: 545 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 02.12.07 |
Ja mam problem i to dosyć duży. Kiedy podchodzę do Luny_(chodzi o te bagna) ona mi mówi, że mam podpalić bagna, a jedno zdjąć z dachu. Ale kiedy wchodzę na dziedziniec, przerzuca mi się obraz, wiem co trzeba zrobić, bo już się pytałam na tym forum (ale nie mogę wejść na tą ławkę którą sobie w ciemno postawiłam). Nie wiem też, gdzie rzuca się czary. Czy w tej grze jest coś takiego jak przełączanie widoku? Pomóżcie! Nie wiem też, jak odwrócić tarczę zegara. W tym też oczekuje na pomoc. P.S. Hermincia, do ilu ty domów należysz? Przełanczanie, odwrucić, terz... jestem w szoku. Proponuję zainstalować sobie Firefoksa, który automatycznie podkreśla błędy. Edytowane przez Limonka dnia 13.12.2007 12:22 Jeśli będziesz pogrążać się w smutku 1 minute stracisz aż 60 sekund szczęścia
|
|
|
hermionka187 |
Dodany dnia 11.12.2007 16:37
|
jeżeli chodzi ci o to zadanie z deanem thomasem to musisz poprubować jak powie że potrzebuje innych kół zębatych musisz iść o jedno wyżej i tam będą zapasowe koła znów musisz popróbować aż ci sięuda ja też się nad tym męczyłam.jeżeli ci chodzi o to zadanie to mam nadzieję że pomogłam jeżeli nie to byś musiała napisać dokładnie o które zadanie ci chodzi może bym znała odpowiedż.ja też nie mogęsięuporać z gr.jak już pokonasz voldemorta do masz zadanie Luny i musisz znależć jej rzeczy mam trzy i wciąż nie mogę znależć dwóch jeśli znasz kogoś co wie prosze niech odpisze![]() ![]() |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przejdź do forum: |