Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
losiek13
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
HP i ZF - jak przejść...?
|
|
pol |
Dodany dnia 11.12.2007 16:52
|
![]() ![]() Postów: 47 Dom: Brak przydziału Punkty: 270 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 29.06.07 |
hermionka187 - chodzi o "wejście na wiadukt" (tak to się nazywa w polskiej wersji gry). Widzę, że minimka15 skopiowała z mojego wcześniejszego posta, a ja zrobiłem tam błąd i napisałem dziedziniec zamiast wiadukt. Rzecz Luny jest przy obrazie, który tam jest. Luna_9 - nie można zmieniać widoku w tej grze. Kamera powinna się automatycznie ustawić dobrze. Napisz o który dziedziniec Ci chodzi, a postaram się pomóc. LUDZIE!!! Ile razy trzeba wam odpowiadać na te same pytania. Już przynajmniej 4 razy podawałem położenie rzeczy Luny (w tym kilka razy podali też inni). Czy naprawdę tak trudno jest przejrzeć kilka stron tematu, aby to znaleźć? Podaję ostatni raz opis położenia tych rzeczy, a jeśli ktoś znowu zapyta, to już nie odpowiem. 1. Dziedziniec przy sali wejściowej, jest pod stertą liści. 2. Na stole w Wielkiej Sali. 3. W bibliotece na stole. 4. Na dziedzińcu wieży z zegarem. 5. W wejściu na wiadukt pod portretem. Pozdrawiam wszystkich! |
|
|
![]() |
Dodany dnia 21.12.2007 13:15
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 1 Postów: 363 Dom: ![]() Punkty: 470 Ranga: Najsprytniejszy wsród Ślizgonów Data rejestracji: 16.09.07 |
Potrzebuje pomocy xDD haha... a mianowicie jak jest to zadanie Snape'a.. to że niby mam poszukać książki w bibliotece xD gdzie ona jest..? szukam kurcze i szukam i jej znaleźć nie mogę noo ;( Edytowane przez ![]() |
|
|
pol |
Dodany dnia 21.12.2007 13:49
|
![]() ![]() Postów: 47 Dom: Brak przydziału Punkty: 270 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 29.06.07 |
Sunshine - książka jest na końcu biblioteki w dziale ksiąg zakazanych, na półce po lewej. |
|
|
emilka_1609 |
Dodany dnia 23.12.2007 21:36
|
![]() ![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 1 Ranga: Mugol Data rejestracji: 23.12.07 |
wrrrr nie mogę przejść już na samym początku, ale wstyd![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
Duchbialejdamy |
Dodany dnia 09.01.2008 10:46
|
![]() ![]() Postów: 4 Dom: Brak przydziału Punkty: 5 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.12.07 |
Ja też mam problem.. Jest taki gość na czwartym piętrze do którego trzeba zdobyć hasło, nie chodzi mi o tego który rymuje ale o takiego co był na początku obrośnięty pajęczyną, gdzie jest jego drugi portret?? :smilewinkgrin: |
|
|
Wasiolinho |
Dodany dnia 09.01.2008 15:54
|
![]() ![]() Postów: 8 Dom: Brak przydziału Punkty: 13 Ranga: Mugol Data rejestracji: 08.01.08 |
pewnie wyda Wam się to śmieszne, ale.... na 10% gry trzeba pomóc Nevillowi pomóc z roślinami w szklarni. ja rzucam cały czas czas incendio , a roślina odrasta i nie można przejść dalej. co tam trzeba zrobić?? |
|
|
Wasiolinho |
Dodany dnia 09.01.2008 18:26
|
![]() ![]() Postów: 8 Dom: Brak przydziału Punkty: 13 Ranga: Mugol Data rejestracji: 08.01.08 |
ale jak to niebieski strumień?? ja z 5 min strzelałem ogniem, a ona cały czas odrastała... ![]() a jak zanikała to ruszałem i znowu się pojawiała. może coś źle robię. nie wiem. może złapie mnie ktoś na gg z odpowiedzią, ale na forum także mile widziane. z góry dziękuje |
|
|
minimka15 |
Dodany dnia 10.01.2008 12:47
|
![]() ![]() Postów: 42 Dom: Brak przydziału Punkty: 244 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 04.08.07 |
no te zaklecie jak zucach to czy ona sie rusza ?? jesli tak to ona jak bedziesz nie ustannie te zaklecie dawal nie bedzie odrastac tylko bedzie sie palic i spali sie a jak to zaklecie rzucasz to nieodrywaj reki jak zrobisz ten ruch w gore i od dołu tylko cały czas myszka musisz ten ruch robicc do gory i do dołu wtedy ta roslina sie spali znajomi: Hayds, Potter H, Tonks_15, Ginny_Weasley12, lovegood, pajper, marti-tina. lenne
|
|
|
Duchbialejdamy |
Dodany dnia 11.01.2008 18:54
|
![]() ![]() Postów: 4 Dom: Brak przydziału Punkty: 5 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.12.07 |
Ja też mam problem.. Jest taki gość na czwartym piętrze do którego trzeba zdobyć hasło, nie chodzi mi o tego który rymuje ale o takiego co był na początku obrośnięty pajęczyną, gdzie jest jego drugi portret?? |
|
|
Wasiolinho |
Dodany dnia 12.01.2008 14:51
|
a wy także nie możecie w pokoju życzeń przeczytać listy członków GD czy tylko ja?? ![]() na samym dole wielkich schodów jest Hanna Abbot i ona chce tajnego przejścia na siódme piętro, do pokoju życzeń. gdzie się znajduje owo przejście?? Edytowane przez Wasiolinho dnia 13.01.2008 15:26 |
|
|
Wasiolinho |
Dodany dnia 13.01.2008 18:39
|
a gdzie jest ten balkon z gargulcem przy wieży z zegarem?? |
|
|
Carola3000 |
Dodany dnia 13.01.2008 22:13
|
![]() ![]() Postów: 507 Dom: Brak przydziału Punkty: 947 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 13.03.07 |
Proszę państwa mam 87% i OGROMNY PROBLEM! Albo i cztery! A więc: 1)Gdzie jest ten chochlik w sali Obrony Przed Czarną Magią?(pod jaką ławką?) 2)Gdzie jest jakis tam prof. Fronsac? Bo on podobno zna hasło do portretu na 2 piętrze. 3) Mam znaleść postać o 3 twarzach (głowach), wydaje mi się, ze to może być puszek, ale o co w tym chodzi? 4) Mam iść do małej pastereczki po jakieś hasło, ona się znajduje na drugim-połpiętrze, ale jak do niej dochodzę i wciskam [spację] to coś tam mówi ale bezsensownego ;/ PROSZE BARDZO, POMOżCIE! Spróbuje się odwdzięczyć ![]() |
|
|
minimka15 |
Dodany dnia 14.01.2008 23:03
|
![]() ![]() Postów: 42 Dom: Brak przydziału Punkty: 244 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 04.08.07 |
Proszę państwa mam 87% i OGROMNY PROBLEM! Albo i cztery! A więc: 1)Gdzie jest ten chochlik w sali Obrony Przed Czarną Magią?(pod jaką ławką?) 2)Gdzie jest jakis tam prof. Fronsac? Bo on podobno zna hasło do portretu na 2 piętrze. 3) Mam znaleść postać o 3 twarzach (głowach), wydaje mi się, ze to może być puszek, ale o co w tym chodzi? 4) Mam iść do małej pastereczki po jakieś hasło, ona się znajduje na drugim-połpiętrze, ale jak do niej dochodzę i wciskam [spację] to coś tam mówi ale bezsensownego ;/ PROSZE BARDZO, POMOżCIE! Spróbuje się odwdzięczyć smiley 1) chochlik jest w którejś ławce w sali obrony o ile sie nie myle to w ktorejsc po prawej stronie (rzucaj na ławki accio depulso wtedy wyleci) 2) Co do tego nie jestem pewna sprawdze bo sama niepamietam 3) W tym "haśle" znajdz 3 twarze jak mówie bo cos tam obuwie to musisz pierw iść o ile pamietam pierw do portretu na 2 pietrze co ma hasło pilność w nauce (to ten starzec) potem do pastereczki i potem do tego portretu co jest na dziedzińcu ma hasło smocze jajo. Jeśli ci sie nie uda zdobyć to niewiem moze pomieszalam kolejność ale wiem ze do tych 3 portretów trza isc po to hasło znajomi: Hayds, Potter H, Tonks_15, Ginny_Weasley12, lovegood, pajper, marti-tina. lenne
|
|
|
minimka15 |
Dodany dnia 14.01.2008 23:04
|
"a gdzie jest ten balkon z gargulcem przy wieży z zegarem??" Balkon z gargulcem jest na czwartym piętrze znajomi: Hayds, Potter H, Tonks_15, Ginny_Weasley12, lovegood, pajper, marti-tina. lenne
|
|
|
minimka15 |
Dodany dnia 14.01.2008 23:06
|
"a wy także nie możecie w pokoju życzeń przeczytać listy członków GD czy tylko ja?? smiley na samym dole wielkich schodów jest Hanna Abbot i ona chce tajnego przejścia na siódme piętro, do pokoju życzeń. gdzie się znajduje owo przejście??" Owe przejście jest na schodach (to taki facet co się Jąka chyba na pół piętrze ) znajomi: Hayds, Potter H, Tonks_15, Ginny_Weasley12, lovegood, pajper, marti-tina. lenne
|
|
|
Carola3000 |
Dodany dnia 16.01.2008 19:30
|
![]() ![]() Postów: 507 Dom: Brak przydziału Punkty: 947 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 13.03.07 |
dzięki miminka, ale tak 1) ten chochlik mi nie wyleciał choc wszystkie te czary robilam już dawno na ławkach..... 3) No własnie, ten starzec na 2 pietrze każe mi iść do pastereczki na drugim półpiętrze, ale jak do niej idę i pod jej portretem wciskam <enter> to ona tylko się smieje i na tym koniec ![]() |
|
|
minimka15 |
Dodany dnia 18.01.2008 14:22
|
To spróbuj wszystkie otworzyc te ławki i on moze sie pojawi A co do pastereczki to tez tak mialam wiec od nowa zaczełam tzn znowu poszłam do tego starca i potem do niej i podziałało albo dwa razy niech ci ten starzec powie gdzie masz iść popróbuj znajomi: Hayds, Potter H, Tonks_15, Ginny_Weasley12, lovegood, pajper, marti-tina. lenne
|
|
|
heaven16 |
Dodany dnia 19.01.2008 12:36
|
![]() ![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 3 Ranga: Mugol Data rejestracji: 19.01.08 |
Co można robić po pokonaniu Voldemorta? Mam już 76 % gry, a chce mieć 100 ;] |
|
|
minimka15 |
Dodany dnia 19.01.2008 13:39
|
Po pokonaniu Voldemorta jest misja z luną masz zebrać jej rzeczy są porozrzucane po calym zamku jest ich 5 lub 6 niepamietam jak skonczysz ta misje zostanie ci tylko punkty zdobywać znajomi: Hayds, Potter H, Tonks_15, Ginny_Weasley12, lovegood, pajper, marti-tina. lenne
|
|
|
Wasiolinho |
Dodany dnia 20.01.2008 19:42
|
nie mogę znaleźć piątego gargulca... ![]() mam z: 1.)Schody do klasy obrony przed czarną magią. 2.)Wiadukt 3.)Wybrukowany dziedziniec 4.)Dziedziniec transmutacji. Podobno piąty jest gdzieś na balkonie, ale gdzie jest ten balkon?? |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przejdź do forum: |