Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
12.08.2026 15:44
Rue Riddle, myslalem, ze to moj internet Du¿e oczy

10.08.2026 14:25
Oho widze ze polskie znaki tez juz opuszczaja HPneta :v

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
HP i ZF - jak przej¶æ...?
Prefix u¿ytkownikaKerle
Ja te¿ mam ma³y problem. Skoñczy³am ju¿ prawie ca³± grê, tylko zosta³o mi znale¶æ wszystkie rzeczy Luny. Chodzê ju¿ od dwóch dni po zamku i znalaz³am tylko dwie rzeczy - sweter w Wielkiej Sali i jak±¶ tak± czapke czy nie wiem co to jest w Bobliotece. Ju¿ nie mam cierpilwo¶ci do tej gry. Przeszuka³am ca³y zamek 3 razy w t± i z powrotem. Wie kto¶ mo¿e gdzie s± inne rzeczy Luny? By³abym bardzo wdziêczna jakby mi kto¶ pomóg³...
Pami±tka ze strony:
Zarejestrowanych: 14,781
Najnowszy U¿ytkownik: Kerle
2.bp.blogspot.com/-NKhJ7KKU1sU/Th0TCPR3sNI/AAAAAAAAEX4/ibecEAdAFsM/s1600/Tumblr-images-harry-potter-15941631-500-281.jpg

I love her...

www.media-courses.com/blog/wp-content/uploads/2011/01/helena-bonham-carter-083.jpg

... and her...

i2.listal.com/image/486750/600full-sandra-oh.jpg

...and him!

www.sirlin.net/storage/post-images/dr_house_65.jpg

SO MUCH <3

"W wieku sze¶ciu lat chcia³em zostaæ kuchark±. Gdy mia³em siedem - Napoleonem. Odt±d moja ambicja nie przestawa³a rosn±æ, podobnie jak moja mania wielko¶ci." - Salvador Dali

"Magia nie zmienia zbytnio ¶wiata. W³a¶ciwie jeszcze bardziej go komplikuje. " - Joanne Kathleen Rowling

"¯ycie jest niewiele warte, ale nic nie jest warte ¿ycia." - Andre Malraux

"Pamiêtasz ten moment, kiedy jako dziecko, w wieku ko³o siedmiu lat, malujesz obrazek i niebo to niebieski pasek u góry kartki? I wtedy przychodzi ten moment rozczarowania, kiedy nauczyciel mówi ci, ¿e tak naprawdê niebo zajmuje ca³a woln± przestrzeñ na rysunku. I to jest ta chwila, kiedy ¿ycie zaczyna byæ coraz bardziej skomplikowane i nieco nudniejsze, poniewa¿ zamalowywanie kartki na niebiesko jest raczej nu¿±cym zajêciem." - Alan Rickman

"Zawsze udawaj g³upiego."- Terry Pratchett

"Mówienie jest rzecz± g³upców, milczenie - tchórzy, a s³uchanie rzecz± mêdrców."
- Carlos Ruíz Zafón

"Codziennie patrz na ¶wiat, jakby¶ ogl±da³ go po raz pierwszy." - Éric-Emmanuel Schmitt

"Je¿eli moja teoria wzglêdno¶ci oka¿e siê s³uszna, Niemcy powiedz±, ¿e jestem Niemcem, a Francuzi, ¿e obywatelem ¶wiata. Je¶liby mia³a siê okazaæ b³êdna, Francja o¶wiadczy³aby, ¿e jestem Niemcem, a Niemcy, ¿e jestem ¯ydem. "- Albert Einstein

"Nie pragnij byæ lepszym od innych, najpierw b±d¼ samym sob±." - Fiodor Dostojewski

"To co oczywiste, przeczytaj jeszcze raz." - Piotr Szreniawski

"K³opot z ¿yciem polega na tym, ¿e nie ma okazji go przeæwiczyæ i od razu robi siê to na powa¿nie." - Terry Pratchett

"Nie ma pokoju bez sprawiedliwo¶ci, nie ma sprawiedliwo¶ci bez przebaczenia." - Jan Pawe³ II (Karol Wojty³a)

"Patrz±c na ciemno¶æ lub ¶mieræ boimy siê nieznanego - niczego wiêcej." - Joanne Kathleen Rowling

Daisy
jedna rzecz jest na dziedziñcu pod stert± li¶ci, ( musisz wzi±æ miot³e i je pozmiataæ :) ) i jeszcze jedna jest ( tam jest zej¶cie do lochów) - to jest chyba wejscie na dziedziniec to tam pod tym portretowym przejsciem jeste rzecz luny a pi±tej rzeczy nie pamiêtam :(

Prefix u¿ytkownikafan Lupina
Ares napisa³/a:
Po powy¿szym po¶cie widzê, i¿ nie masz oryginalnej wersji gry... Nie ³adnie... jezyk Piractwo jest karalne xD

¦ci±ganie dla siebie, nie jest karalne xD Polskie prawo tego nie zabrania.

A mi na starym kompie (Procesor mia³em przetaktowany na 1.1 GHz, karta 128 mb, 266 mb RAM), gra nie ¶cina³a. Sama gra jest banalnie prosta.

www.blednyrycerz.ddl2.pl
bledny
Mam wielki problem a raczej chyba glupi ;] mam problem ze spaleniem tego krzaka na sowiej wiezy podczas misji Colina. Mialem rowniez problem ze spaleniem tego gdy mialem sciagnac mu aparat ale jakos sie udalo ;] Jest na to jakis latwy sposob?

Mana
Wiecie mo¿e jak mieæ 100% w bibliotece? Bo przesune³am t± szafê i wziê³am paczkê, zaklêciem wingardium leviosa podnios³am te pióra i mam 44%. Jeszcze w szachy nie wygra³am ale to mi chyba nie da a¿ tylu punktów.

Kate526
Ja mam taki problem: próbujê zdobyæ has³o do portretu j±ka³y, co ka¿e mi przepêdziæ tych kolesiów. Wyci±gam ró¿d¿kê, ale nie da siê na nich skierowaæ. Wiecie, o co chodzi?
Edytowane przez Kate526 dnia 25.02.2010 09:18

Mana
¯eby celowaæ w kogo¶ ró¿d¼k± trzeba j± wyj±æ i przytrzymaæ prawy przycisk myszki i wtedy ¶lizgoni uciekaj±. Nie pamiêtam czy po wystraszeniu ich trzeba jeszcze raz podej¶æ do portretu czy odrazu jest rozmowa.

LadyPink
Mam problem. W trakcie gry trzeba zdj±æ aparat Colina z dachu. Kiedy jestem na szczycie i widzê aparat nie mogê i¶æ dalej. Ten murek jest rozwalony a ja nie mogê w niego wycelowaæ ró¿d¿k±. Pomocy!

Krzysztof29
LadyPink napisa³/a:
Mam problem. W trakcie gry trzeba zdj±æ aparat Colina z dachu. Kiedy jestem na szczycie i widzê aparat nie mogê i¶æ dalej. Ten murek jest rozwalony a ja nie mogê w niego wycelowaæ ró¿d¿k±. Pomocy!

Pokombinuj troche i spróbój rzuæiæ REPARO a potem na aparat WINGARDIUM LEVIOSA

Ja przesz³em ZF kilka razy.Mam problem bo w pokoju nagród jest taka pó³ka i mam pokanaæ jaki¶ 6 zbirów.O co chodzi? Z góry dziêki.jezyk
"...Granger, odejmujê Gryffindorowi piêæ punktów za chamskie wyra¿anie siê o naszej nowej dyrektor... Macmillan te¿ piêæ bo mi siê sprzeciwiasz... Potter piêæ bo ciê nie lubiê... Weasley, koszulka ci wy³azi za to te¿ piêæ punktów... "

Prefix u¿ytkownikaLily050
Mia³am problem z zadaniem dla Snape'a, ale w koñcu mi siê uda³o znale¼æ t± ksi±¿kê. Utknê³am w momencie, kiedy muszê pomóc Lunie zanie¶æ miêso na górê. Próbowa³am accio, depulso i wingardium leviosa. Potem próbowa³am za pomoc± wingardium leviosa opieraæ miêso o kamienie, te¿ mi nie wychodzi³o. :foch: A potem jak posz³am kolejny raz do Luny to nie mog³am znale¼æ tego miêsa. Ogólnie nie wiem, jak to przej¶æ. ??

Edit.
Na razie znalaz³am tylko dwie rzeczy Luny - na dziedziñcu wie¿y z zegarem i w bibliotece. Jak przeszukam ca³y zamek to w koñcu mi siê uda. xD
Harry poszed³ i us³ysza³ to has³o, ale jak potem chcia³am pogadaæ z portretem okaza³o siê, ze Harry nie zna has³a... :o HP i ZF to super gra! Szczerzy zêby
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaXeri dnia 01.11.2013 17:47

Prefix u¿ytkownikaA.
Harry poszed³ i us³ysza³ to has³o, ale jak potem chcia³am pogadaæ z portretem okaza³o siê, ze Harry nie zna has³a... :o

Musisz i¶æ pod peleryn± po to has³o, potem odnie¶æ pelerynê i zej¶æ od razu do portretu i podaæ has³o, dopiero po tym bêdzie mo¿na korzystaæ w pe³ni z portretu.

Znalaz³am wszystkie rzeczy Luny poza t± rzecz± pod portretem. Wie kto¶ jak mieæ 100 % w ³azience prefektów? ;-)

Prefix u¿ytkownikaPortugas
Sorry Lily nie mam pojêcia o co ci chodzi :( Mo¿e rozwiñ to trochê :)

Nie mam pojêcia o co chodzi z tym portretem astronoma. Jak zdobyæ jego has³o?
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaPortugas dnia 16.08.2013 15:07
kocham juliettê115

Przez pomy³kê zrobi³em to specjalnie.

oi62.tinypic.com/35lvi50.jpg
Ach, ta £apka Love

i58.tinypic.com/24dr61t.png

fc03.deviantart.net/fs71/i/2013/051/6/3/clementine_from_the_walking_dead_the_game_by_dorimacus-d5luis8.jpg

Portugas - jedyny u¿ytkownik, na którego ma oko nawet Krico Cwaniak
Wszyscy jeste¶my ¿yrafami, które urodzi³y siê nad przepa¶ci± :zyrafa:
~ Nior ^^

fc01.deviantart.net/fs70/f/2012/247/5/a/the_walking_dead_video_game___facebook_cover_by_enveedesigns-d5dm6t3.png

i.imgur.com/SYhANSm.png

GotujJajkaZPortem.com
Prefix u¿ytkownikaAnciol
Nie mam pojêcia jak mieæ e 100%. Nagrody s± tam strasznie marne ale podoba mi siê gra w szachy :D Czasami gram tylko po to ;) 6 czê¶æ chyba lepiej pomy¶lana :)
Jeg elsker Seferyn fordi han også elsker norsk ^^ <3

Wiersz autorstwa ³o¶ka <3

Anciolu, piêkny i wspania³y,
kim¿e ja przy Tobie jestem,
taki niedojrza³y...
Spójrz w oczy me,
jak lekki wiatr,
pieszcz± Ciê.
Odpowiedz na to pytanie,
czy ¿ycie razem nam dane?
Oddaj mnie rentê swê*,
a szepnê Ci do ucha,
Kocham Ciê!

*rentê swê - u¿yte tu celowo

,,Twój artyku³ zosta³ odrzucony przez administratora Sann dnia 22.01.2014 16:43.
Powód odrzucenia: Nie bêdê tego sprawdzaæ. I ch*j! ;D"

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/wladca_rymow.png

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/wladca_rymow.png

Ju¿ znalaz³am wszystkie rzeczy Luny i teraz staram siê mieæ wszêdzie 100%. Nadal mam 44% w bibliotece.
W ³azience prefektów znalaz³am jajo z 4 tomu, odblokowa³am wodê w wannie, ruszy³am kaczuszkê i nie wiem co robiæ dalej. <.<

Nie pamiêtam, chyba rzuca³am zaklêcia w stronê toalet i wtedy chyba wylecia³o, albo jak majstrowa³am z wann±... W ka¿dym razie jak je otworzy³am jakim¶ zaklêciem zaczê³o wydawaæ te okropne d¼wiêki. :lol:
Nie wchodzê ju¿ na tê stronê.

Prefix u¿ytkownikaSyriusz Black123147
olsen-je¶li to ten jakby karze³kowaty,to wiem.
Szukaj ksi±¿ki w Wielkiej Sali
Po tym zadaniu,jak do Wielkiej Sali wejdziesz,poka¿± ci zbli¿enie na okno przy kominku,ale przy tym oknie bêdzie grupka uczniów-2 co¶ robi±cych i kto¶ z ksi±¿ka. Tej ksi±¿ki potrzebujesz.
Gadasz z tym uczniem (w³a¶ciwie Hermi gada) a on daje ksi±¿kê.
Po przeczytaniu,oddajesz jej automatycznie ksi±¿kê .Potem po prostu id¼ do Flitwicka i z nim pogadasz,automatycznie powiedz± odp. i gotowe.To chyba ma temat o Nicku Prawie bezg³owym

kurzel131
Zrobi³em wszystko z listy a w klasie do obrony dalej nie mam 100%

U podnó¿a schodów na OPCM stoi taki brzydki z³oty pos±g, podejd¼ do niego i wci¶nij enter
Zapewne zauwa¿y³a¶, ¿e na pod³odze przy pos±gu s± plamy tu¿ przy wej¶ciu do klasy jest takie oddzielne pomieszczenie i przy nim jest miot³a za pomoc± zaklêcia wingardium leviosa przysuñ j± do schodów jak ju¿ nie bêdzie mo¿na posun±æ jaj dalej to przerwij zaklêcie a zacznie siê zsuwaæ na dó³ i tak kilka razy Az miot³a zsunie siê na sam dó³ wtedy u¿yj jeszcze raz wingardium leviosa i najed¼ ni± (oczywi¶cie ca³y czas musisz u¿ywaæ wingardium leviosa)na plamy
mniej wiêcej w po³owie schodów jest gargulec rzuæ na niego incendio i wylec± ci punkty
Projektor wingardium leviosa
wszystkie ³awki od strony biurka depulso (wystarczy, ¿e zrobisz tak przy pierwszej ³awce w ka¿dym rzêdzie a ca³a reszta zrobi to samo
w jednej z ³awek jest chochlik, wiêc jak j± bêdziesz otwieraæ to punkty ci wylec±
rzuæ depulso na szafê i podejd¼ do niej od strony ³awki wci¶nij enter
piecyk rzuæ incendio
na biurku le¿y stos ksi±¿ek rzuæ na nie accio lub depulso
na tablice rzuæ wingardium leviosa i wci¶nij enter pó¼niej depulso i enter i jeszcze raz depulso i enter
pootwieraj te szafki od okien
Edytowane przez kurzel131 dnia 15.09.2015 10:49

Podziel siê z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejd¼ do forum: