Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
HP i ZF - jak przej¶æ...?
|
|
Kerle |
Dodany dnia 21.08.2008 13:33
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 37 Dom: RavenclawPunkty: 2002 Ranga: Praktykant w Ministerstwie Magii Data rejestracji: 12.06.08 |
Ja te¿ mam ma³y problem. Skoñczy³am ju¿ prawie ca³± grê, tylko zosta³o mi znale¶æ wszystkie rzeczy Luny. Chodzê ju¿ od dwóch dni po zamku i znalaz³am tylko dwie rzeczy - sweter w Wielkiej Sali i jak±¶ tak± czapke czy nie wiem co to jest w Bobliotece. Ju¿ nie mam cierpilwo¶ci do tej gry. Przeszuka³am ca³y zamek 3 razy w t± i z powrotem. Wie kto¶ mo¿e gdzie s± inne rzeczy Luny? By³abym bardzo wdziêczna jakby mi kto¶ pomóg³... Pami±tka ze strony:
Zarejestrowanych: 14,781 Najnowszy U¿ytkownik: Kerle ![]() I love her... ![]() ... and her... ![]() ...and him! ![]() SO MUCH <3 *** "W wieku sze¶ciu lat chcia³em zostaæ kuchark±. Gdy mia³em siedem - Napoleonem. Odt±d moja ambicja nie przestawa³a rosn±æ, podobnie jak moja mania wielko¶ci." - Salvador Dali "Magia nie zmienia zbytnio ¶wiata. W³a¶ciwie jeszcze bardziej go komplikuje. " - Joanne Kathleen Rowling "¯ycie jest niewiele warte, ale nic nie jest warte ¿ycia." - Andre Malraux "Pamiêtasz ten moment, kiedy jako dziecko, w wieku ko³o siedmiu lat, malujesz obrazek i niebo to niebieski pasek u góry kartki? I wtedy przychodzi ten moment rozczarowania, kiedy nauczyciel mówi ci, ¿e tak naprawdê niebo zajmuje ca³a woln± przestrzeñ na rysunku. I to jest ta chwila, kiedy ¿ycie zaczyna byæ coraz bardziej skomplikowane i nieco nudniejsze, poniewa¿ zamalowywanie kartki na niebiesko jest raczej nu¿±cym zajêciem." - Alan Rickman "Zawsze udawaj g³upiego."- Terry Pratchett "Mówienie jest rzecz± g³upców, milczenie - tchórzy, a s³uchanie rzecz± mêdrców." - Carlos RuÃz Zafón "Codziennie patrz na ¶wiat, jakby¶ ogl±da³ go po raz pierwszy." - Éric-Emmanuel Schmitt "Je¿eli moja teoria wzglêdno¶ci oka¿e siê s³uszna, Niemcy powiedz±, ¿e jestem Niemcem, a Francuzi, ¿e obywatelem ¶wiata. Je¶liby mia³a siê okazaæ b³êdna, Francja o¶wiadczy³aby, ¿e jestem Niemcem, a Niemcy, ¿e jestem ¯ydem. "- Albert Einstein "Nie pragnij byæ lepszym od innych, najpierw b±d¼ samym sob±." - Fiodor Dostojewski "To co oczywiste, przeczytaj jeszcze raz." - Piotr Szreniawski "K³opot z ¿yciem polega na tym, ¿e nie ma okazji go przeæwiczyæ i od razu robi siê to na powa¿nie." - Terry Pratchett "Nie ma pokoju bez sprawiedliwo¶ci, nie ma sprawiedliwo¶ci bez przebaczenia." - Jan Pawe³ II (Karol Wojty³a) "Patrz±c na ciemno¶æ lub ¶mieræ boimy siê nieznanego - niczego wiêcej." - Joanne Kathleen Rowling |
|
|
|
| Daisy |
Dodany dnia 22.08.2008 23:00
|
![]() Postów: 6 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 525 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 08.07.08 |
jedna rzecz jest na dziedziñcu pod stert± li¶ci, ( musisz wzi±æ miot³e i je pozmiataæ ) i jeszcze jedna jest ( tam jest zej¶cie do lochów) - to jest chyba wejscie na dziedziniec to tam pod tym portretowym przejsciem jeste rzecz luny a pi±tej rzeczy nie pamiêtam
|
|
|
|
fan Lupina |
Dodany dnia 29.08.2008 23:18
|
![]() Postów: 223 Dom: GryffindorPunkty: 3941 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 03.08.07 |
Ares napisa³/a: Po powy¿szym po¶cie widzê, i¿ nie masz oryginalnej wersji gry... Nie ³adnie... Piractwo jest karalne ![]() ¦ci±ganie dla siebie, nie jest karalne Polskie prawo tego nie zabrania.A mi na starym kompie (Procesor mia³em przetaktowany na 1.1 GHz, karta 128 mb, 266 mb RAM), gra nie ¶cina³a. Sama gra jest banalnie prosta. |
|
|
|
| bledny |
Dodany dnia 02.09.2008 19:36
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 4 Ranga: Mugol Data rejestracji: 02.09.08 |
Mam wielki problem a raczej chyba glupi ;] mam problem ze spaleniem tego krzaka na sowiej wiezy podczas misji Colina. Mialem rowniez problem ze spaleniem tego gdy mialem sciagnac mu aparat ale jakos sie udalo ;] Jest na to jakis latwy sposob? |
|
|
|
| Mana |
Dodany dnia 29.01.2010 19:17
|
![]() Postów: 5 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 33 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 02.01.10 |
Wiecie mo¿e jak mieæ 100% w bibliotece? Bo przesune³am t± szafê i wziê³am paczkê, zaklêciem wingardium leviosa podnios³am te pióra i mam 44%. Jeszcze w szachy nie wygra³am ale to mi chyba nie da a¿ tylu punktów. |
|
|
|
| Kate526 |
Dodany dnia 23.02.2010 17:36
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 4 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.01.10 |
Ja mam taki problem: próbujê zdobyæ has³o do portretu j±ka³y, co ka¿e mi przepêdziæ tych kolesiów. Wyci±gam ró¿d¿kê, ale nie da siê na nich skierowaæ. Wiecie, o co chodzi? Edytowane przez Kate526 dnia 25.02.2010 09:18 |
|
|
|
| Mana |
Dodany dnia 20.03.2010 13:01
|
![]() Postów: 5 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 33 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 02.01.10 |
¯eby celowaæ w kogo¶ ró¿d¼k± trzeba j± wyj±æ i przytrzymaæ prawy przycisk myszki i wtedy ¶lizgoni uciekaj±. Nie pamiêtam czy po wystraszeniu ich trzeba jeszcze raz podej¶æ do portretu czy odrazu jest rozmowa. |
|
|
|
| LadyPink |
Dodany dnia 03.03.2011 18:51
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1 Ranga: Mugol Data rejestracji: 23.12.10 |
Mam problem. W trakcie gry trzeba zdj±æ aparat Colina z dachu. Kiedy jestem na szczycie i widzê aparat nie mogê i¶æ dalej. Ten murek jest rozwalony a ja nie mogê w niego wycelowaæ ró¿d¿k±. Pomocy! |
|
|
|
| Krzysztof29 |
Dodany dnia 19.01.2012 21:34
|
![]() Postów: 7 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 10 Ranga: Mugol Data rejestracji: 17.01.12 |
LadyPink napisa³/a: Mam problem. W trakcie gry trzeba zdj±æ aparat Colina z dachu. Kiedy jestem na szczycie i widzê aparat nie mogê i¶æ dalej. Ten murek jest rozwalony a ja nie mogê w niego wycelowaæ ró¿d¿k±. Pomocy! Pokombinuj troche i spróbój rzuæiæ REPARO a potem na aparat WINGARDIUM LEVIOSA Ja przesz³em ZF kilka razy.Mam problem bo w pokoju nagród jest taka pó³ka i mam pokanaæ jaki¶ 6 zbirów.O co chodzi? Z góry dziêki. "...Granger, odejmujê Gryffindorowi piêæ punktów za chamskie wyra¿anie siê o naszej nowej dyrektor... Macmillan te¿ piêæ bo mi siê sprzeciwiasz... Potter piêæ bo ciê nie lubiê... Weasley, koszulka ci wy³azi za to te¿ piêæ punktów... "
|
|
|
|
Lily050 |
Dodany dnia 06.08.2013 18:53
|
![]() Postów: 103 Dom: GryffindorPunkty: 429 Ranga: Nieustraszony Gryfon Data rejestracji: 25.07.13 |
Mia³am problem z zadaniem dla Snape'a, ale w koñcu mi siê uda³o znale¼æ t± ksi±¿kê. Utknê³am w momencie, kiedy muszê pomóc Lunie zanie¶æ miêso na górê. Próbowa³am accio, depulso i wingardium leviosa. Potem próbowa³am za pomoc± wingardium leviosa opieraæ miêso o kamienie, te¿ mi nie wychodzi³o. :foch: A potem jak posz³am kolejny raz do Luny to nie mog³am znale¼æ tego miêsa. Ogólnie nie wiem, jak to przej¶æ. ?? Edit. Na razie znalaz³am tylko dwie rzeczy Luny - na dziedziñcu wie¿y z zegarem i w bibliotece. Jak przeszukam ca³y zamek to w koñcu mi siê uda. ![]() Harry poszed³ i us³ysza³ to has³o, ale jak potem chcia³am pogadaæ z portretem okaza³o siê, ze Harry nie zna has³a... :o HP i ZF to super gra! Szczerzy zêby Edytowane przez Xeri dnia 01.11.2013 17:47
|
|
|
|
A. |
Dodany dnia 09.08.2013 20:39
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 5 Postów: 2386 Dom: SlytherinPunkty: 43682 Ranga: Ten, Którego Konta Nie Mo¿na Wyszukaæ Data rejestracji: 29.12.07 |
Harry poszed³ i us³ysza³ to has³o, ale jak potem chcia³am pogadaæ z portretem okaza³o siê, ze Harry nie zna has³a... :o Musisz i¶æ pod peleryn± po to has³o, potem odnie¶æ pelerynê i zej¶æ od razu do portretu i podaæ has³o, dopiero po tym bêdzie mo¿na korzystaæ w pe³ni z portretu. |
|
|
|
Lily050 |
Dodany dnia 10.08.2013 12:50
|
![]() Postów: 103 Dom: GryffindorPunkty: 429 Ranga: Nieustraszony Gryfon Data rejestracji: 25.07.13 |
Znalaz³am wszystkie rzeczy Luny poza t± rzecz± pod portretem. Wie kto¶ jak mieæ 100 % w ³azience prefektów? ;-) |
|
|
|
Portugas |
Dodany dnia 10.08.2013 13:49
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Pochwa³y: 6 Postów: 1255 Dom: HufflepuffPunkty: 6535 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 08.03.13 |
Sorry Lily nie mam pojêcia o co ci chodzi Mo¿e rozwiñ to trochê ![]() Nie mam pojêcia o co chodzi z tym portretem astronoma. Jak zdobyæ jego has³o? Edytowane przez Portugas dnia 16.08.2013 15:07
kocham juliettê115 Przez pomy³kê zrobi³em to specjalnie. ![]() Ach, ta £apka ![]() ![]() ![]() Portugas - jedyny u¿ytkownik, na którego ma oko nawet Krico ![]() Wszyscy jeste¶my ¿yrafami, które urodzi³y siê nad przepa¶ci± :zyrafa: ~ Nior ^^ ![]() ![]() |
|
|
|
Anciol |
Dodany dnia 16.08.2013 13:45
|
![]() Pochwa³y: 10 Postów: 1288 Dom: RavenclawPunkty: 21527 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 11.08.13 |
Nie mam pojêcia jak mieæ e 100%. Nagrody s± tam strasznie marne ale podoba mi siê gra w szachy Czasami gram tylko po to 6 czê¶æ chyba lepiej pomy¶lana Jeg elsker Seferyn fordi han også elsker norsk ^^ <3 Wiersz autorstwa ³o¶ka <3 Anciolu, piêkny i wspania³y, kim¿e ja przy Tobie jestem, taki niedojrza³y... Spójrz w oczy me, jak lekki wiatr, pieszcz± Ciê. Odpowiedz na to pytanie, czy ¿ycie razem nam dane? Oddaj mnie rentê swê*, a szepnê Ci do ucha, Kocham Ciê! *rentê swê - u¿yte tu celowo ,,Twój artyku³ zosta³ odrzucony przez administratora Sann dnia 22.01.2014 16:43. Powód odrzucenia: Nie bêdê tego sprawdzaæ. I ch*j! ;D" ![]() ![]() |
|
|
|
Lily050 |
Dodany dnia 18.08.2013 22:20
|
Ju¿ znalaz³am wszystkie rzeczy Luny i teraz staram siê mieæ wszêdzie 100%. Nadal mam 44% w bibliotece. W ³azience prefektów znalaz³am jajo z 4 tomu, odblokowa³am wodê w wannie, ruszy³am kaczuszkê i nie wiem co robiæ dalej. <.< |
|
|
|
Lily050 |
Dodany dnia 19.10.2013 12:32
|
Nie pamiêtam, chyba rzuca³am zaklêcia w stronê toalet i wtedy chyba wylecia³o, albo jak majstrowa³am z wann±... W ka¿dym razie jak je otworzy³am jakim¶ zaklêciem zaczê³o wydawaæ te okropne d¼wiêki. :lol: Nie wchodzê ju¿ na tê stronê.
|
|
|
|
Syriusz Black123147 |
Dodany dnia 03.01.2014 10:57
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 11 Dom: RavenclawPunkty: 153 Ranga: Mol ksi±¿kowy Data rejestracji: 31.12.13 |
olsen-je¶li to ten jakby karze³kowaty,to wiem. Szukaj ksi±¿ki w Wielkiej Sali Po tym zadaniu,jak do Wielkiej Sali wejdziesz,poka¿± ci zbli¿enie na okno przy kominku,ale przy tym oknie bêdzie grupka uczniów-2 co¶ robi±cych i kto¶ z ksi±¿ka. Tej ksi±¿ki potrzebujesz. Gadasz z tym uczniem (w³a¶ciwie Hermi gada) a on daje ksi±¿kê. Po przeczytaniu,oddajesz jej automatycznie ksi±¿kê .Potem po prostu id¼ do Flitwicka i z nim pogadasz,automatycznie powiedz± odp. i gotowe.To chyba ma temat o Nicku Prawie bezg³owym |
|
|
|
| kurzel131 |
Dodany dnia 15.09.2015 00:12
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 2 Ranga: Mugol Data rejestracji: 15.09.15 |
Zrobi³em wszystko z listy a w klasie do obrony dalej nie mam 100% U podnó¿a schodów na OPCM stoi taki brzydki z³oty pos±g, podejd¼ do niego i wci¶nij enter Zapewne zauwa¿y³a¶, ¿e na pod³odze przy pos±gu s± plamy tu¿ przy wej¶ciu do klasy jest takie oddzielne pomieszczenie i przy nim jest miot³a za pomoc± zaklêcia wingardium leviosa przysuñ j± do schodów jak ju¿ nie bêdzie mo¿na posun±æ jaj dalej to przerwij zaklêcie a zacznie siê zsuwaæ na dó³ i tak kilka razy Az miot³a zsunie siê na sam dó³ wtedy u¿yj jeszcze raz wingardium leviosa i najed¼ ni± (oczywi¶cie ca³y czas musisz u¿ywaæ wingardium leviosa)na plamy mniej wiêcej w po³owie schodów jest gargulec rzuæ na niego incendio i wylec± ci punkty Projektor wingardium leviosa wszystkie ³awki od strony biurka depulso (wystarczy, ¿e zrobisz tak przy pierwszej ³awce w ka¿dym rzêdzie a ca³a reszta zrobi to samo w jednej z ³awek jest chochlik, wiêc jak j± bêdziesz otwieraæ to punkty ci wylec± rzuæ depulso na szafê i podejd¼ do niej od strony ³awki wci¶nij enter piecyk rzuæ incendio na biurku le¿y stos ksi±¿ek rzuæ na nie accio lub depulso na tablice rzuæ wingardium leviosa i wci¶nij enter pó¼niej depulso i enter i jeszcze raz depulso i enter pootwieraj te szafki od okien Edytowane przez kurzel131 dnia 15.09.2015 10:49 |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Christina

Ravenclaw

) i jeszcze jedna jest ( tam jest zej¶cie do lochów) - to jest chyba wejscie na dziedziniec to tam pod tym portretowym przejsciem jeste rzecz luny a pi±tej rzeczy nie pamiêtam

Gryffindor
Piractwo jest karalne 

Slytherin
Hufflepuff

Czasami gram tylko po to
6 czê¶æ chyba lepiej pomy¶lana