Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
losiek13
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 1 z 2: 12
|
|
Seria "Straszny film"
|
|
susan |
Dodany dnia 13.07.2007 18:14
|
![]() Postów: 36 Dom: RavenclawPunkty: 80 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 30.03.07 |
STRASZNY FILM Mam nadzieje, ze wszyscy ogladali... ![]() Albo przynajmniej o nim slyszeli... ![]() Seria STRASZNY FILM nie ma nic wspolnego ze swoja nazwa. Gdyz jest to komedia, jedna z lepszych! ![]() Jest to parodia, jedna z najlepszych!!! ![]() STRASZNY FILM odwaznie kpi z klasycznych juz scen wielu znanych filmow, min.: Krzyku, Szostego zmyslu, Matrixa, Kregu, Klatwy, Pily itd. :lol: Polecam wszystkim!!! B) To najzabawniejsza i najglupsza seria, jaka powstala... :bigrazz: MOZNA UMRZEC ZE... SMIECHU!!! :smilewinkgrin: Edytowane przez Smierciojadek dnia 11.04.2014 19:01 Wielka kinomanka! ![]() |
|
|
|
| jetinajt |
Dodany dnia 05.09.2007 09:49
|
![]() Postów: 371 Dom: Brak przydziału Punkty: 778 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 06.08.07 |
Tak totalnie głupiego filmu to jeszcze nie widziałem. Poziom żartów jest niebezpiecznie blisko dna rowu mariańskiego. Najbliżej im do najbardziej wulgarnych żartów z Borata. Tyle, że w Boracie miały one jakiś sens, bo pokazywały jacy naprawdę są amerykanie. W strasznym filmie nie mają żadnego sensu. Szczerze odradzam tę produkcję. http://www.harry-potter.net.pl/forum/viewthread.php?forum_id=23&thread_id=1717&rowstart=0
http://www.youtube.com/watch?v=xAybf5yo9YY [quote]Ridcully mlasnął z satysfakcją. - My w Ankh-Morpork wiemy, z czego się robi piwo - stwierdził. Magowie pokiwali głowami - rzeczywiście wiedzieli. Dlatego pili gin z tonikiem. [/quote] http://www.youtube.com/watch?v=I5i5t2J7w1s [quote]Harry shouted, "Crucio!" ...)"I see what Bellatrix meant," said Harry, the blood thundering through his brain, "you need to really mean it."...a potem (...) ściął łodygę fasoli, dodając morderstwo i ekologiczny wandalizm do wspomnianych wcześniej przestępstw kradzieży, oszustwa i wtargnięcia na cudzy teren. Uszło mu to jednak na sucho; żył długo i szczęśliwie, bez śladu wyrzutów sumienia z powodu tego, co uczynił. Co dowodzi, że jeśli człowiek jest bohaterem, to właściwie wszystko zostanie mu wybaczone, bo nikt mu wtedy nie zadaje niewygodnych pytań. [/quote] |
|
|
|
| Serea |
Dodany dnia 05.09.2007 22:06
|
![]() Postów: 1400 Dom: Brak przydziału Punkty: 3927 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 17.06.07 |
Czy ja wiem Straszny Film jest dobry nawety bardzo, ale nawet Ryś i Testosteron są odrobine lepsze. O serii Zandarm nie wspominając. Ale polecam. Można dostać ataku śmiechu przy niektórych scenach.(A prosze nie pisać, ze Testosteron jest nieodpowiedni do mego wieku, bo to wiem, ale nic mnie to nie obchodzi) ![]() Tak. On ocieka cholernym seksem i jest cholernie cudowny. A jego francuski to marzenie. ![]() FAN CLUB SoLL pod patronatem Trio: Sol, Villemo i Ingrid ![]() * Io ![]() * Sarahis! (dopisałam się sama, sorry )Esey * losiek13 * E-Vaire * Kyinra Zapisy czynne ; P OBSESYJNA FANKA STEPHANA LAMBIELA. I odrobinę mniej obsesyjna kwartetu, który wraz z nim tworzą Brian Joubert, Johnny Weir i Evgeni Plushenko. PseudoBETA do wynajęcia -> Sarahis poleca Wielbicielka palantowatych tworów wyobraźni Serei i Sarahis ![]() ![]() |
|
|
|
| jetinajt |
Dodany dnia 06.10.2007 15:28
|
![]() Postów: 371 Dom: Brak przydziału Punkty: 778 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 06.08.07 |
To była chyba jedyna parodia jaką widziałaś, no chyba, że porównujesz z następnymi częściami tej serii. Jak chcesz zobaczyć fajną parodię to polecam między innymi: Robin Hood- Faceci w Rajtuzach, Kosmiczne Jaja i Hot Shots. http://www.harry-potter.net.pl/forum/viewthread.php?forum_id=23&thread_id=1717&rowstart=0
http://www.youtube.com/watch?v=xAybf5yo9YY [quote]Ridcully mlasnął z satysfakcją. - My w Ankh-Morpork wiemy, z czego się robi piwo - stwierdził. Magowie pokiwali głowami - rzeczywiście wiedzieli. Dlatego pili gin z tonikiem. [/quote] http://www.youtube.com/watch?v=I5i5t2J7w1s [quote]Harry shouted, "Crucio!" ...)"I see what Bellatrix meant," said Harry, the blood thundering through his brain, "you need to really mean it."...a potem (...) ściął łodygę fasoli, dodając morderstwo i ekologiczny wandalizm do wspomnianych wcześniej przestępstw kradzieży, oszustwa i wtargnięcia na cudzy teren. Uszło mu to jednak na sucho; żył długo i szczęśliwie, bez śladu wyrzutów sumienia z powodu tego, co uczynił. Co dowodzi, że jeśli człowiek jest bohaterem, to właściwie wszystko zostanie mu wybaczone, bo nikt mu wtedy nie zadaje niewygodnych pytań. [/quote] |
|
|
|
| Miss Bagwell |
Dodany dnia 17.10.2007 11:23
|
![]() Postów: 869 Dom: Brak przydziału Punkty: 2954 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 12.04.07 |
''Scare movie'' to jeden z bardziej idiotycznych filmów ,ale go...uwielbiam. Humor w tym filmie jest tak glupi i prosty że ludzie , mimo ,że nie chcą się do tego przyznać to go lubia. Dlaczego? Bo reprezentuje ze sobą humor mas; czyli taki jaki ma większość społeczeństwa. A ludzie lubią jak coś ,co widzą na ekranie jest im bliskie. Ja najbardziej lubię pierwszą część...jak widze to scenę z Krzykiem i słyszę to ''Whats up'' tp padam na ryj ze śmiechu...:lol: Bjork ![]() All Is Full Of Love You'll be given love you'll be taken care of you'll be given love you have to trust it maybe not from the sources you've poured yours into maybe not from the directions you are staring at twist your head around it's all around you all is full of love all around you all is full of love you just ain't receiving... Siobhan Donaghy ![]() Ghost Full mug my friends certainly familiar Ah, hear that glitch say search the orbs Tree-ann said it his seize the circus Ram's wool that cause way a cricus Full mug my friends certainly familiar Warmy funny Anna say say maluska Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Phwoar so spirit smother me in Ah, hear that glitch fought and ought Fuel full fat her glass of milk Warm sitting here, sitting in bed Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Fever Ray If I Hard A Heart This will never end cause I want more More give me more give me more This will never end cause I want more More give me more give me more If I had a heart I could love you If I had a voice I would sing After the night when I wake up Ir17;ll se what tomorrow brings Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah If I had a voice I would sing Dangling feet from window frame Will they ever ever reach the floor More give me more give me more Cushion filled with all I found Underneath and inside just to come around More give me more give me more Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah If I had a voice I would sing ![]() The Knife - Heartbeats One night to be confused One night to speed up truth We had a promise made Four hands and then away Both under influense We had demons in To know what to say Mind is a razorblade To call for hands of above To lean on Wouldn't be good enough For me, no One night of magic rush The start of simple touch One night to push and scream And make believes. Ten days of perfect tunes The colors red and blue We had a promise made We were in love |
|
|
|
| Mitzi Caspar |
Dodany dnia 20.10.2007 00:36
|
![]() Postów: 83 Dom: Brak przydziału Punkty: 245 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 19.08.07 |
Jest tak głupie, że aż śmieszne, to fakt![]() Jetinajt, nie zgadzam się. Borat był filmem beznadziejnym, tak samo jak i zresztą Komedia Romantyczna. Straszne filmy 1, 2 i 3 są całkiem niezle, kiedy człowiek chce się wyluzować ;-) "From childhood's hour I have not been
As others were: I have not seen As others saw..." /Edgar A. Poe/ |
|
|
|
| jetinajt |
Dodany dnia 20.10.2007 13:02
|
Nie mówię, że Borat był filmem beznadziejnym, tylko, że w filmie tym duża część żartów stała na porażająco niskim poziomie, który jednak w pewnym sensie był usprawiedliwiony formułą tego filmu. Poza tym w Boracie były żarty na prawdę świetne, jak na przykład przemówienie przed rodeo w teksasie. http://www.harry-potter.net.pl/forum/viewthread.php?forum_id=23&thread_id=1717&rowstart=0
|
|
|
Dezerterka |
Dodany dnia 21.10.2007 23:24
|
![]() Postów: 2786 Dom: SlytherinPunkty: 5375 Ranga: Praktykant w Ministerstwie Magii Data rejestracji: 19.02.07 |
O tak... filmy dla niedorozwojów sfrustrowanych seksualnie... DNO! Poza tym, Seria STRASZNY FILM nie ma nic wspolnego ze swoja nazwa. Po pierwsze - sama nazwa jest parodią horrorów - nikt normalny nie nazwałby normalnego filmu 'scary movie' Poza tym, w pierwszej części intencją autora było to, aby pośmiać się z 'Krzyku'. Kto oglądał ten film, wie, że gościu w masce miał obsesję 'strasznych filmów' - horrorów - a początek serii 'SF' miał być głównie wyśmianiem tych wszystkich 'klasycznych - mrożących krew w żyłach' scenariuszy, które były jego obsesją... Film odniósł... eee... sukces w tej posiadającej mniej-inteligentny dowcip części społeczeństwa. Tłumaczę zawile i skomplikowanie... ech... - cóz. Takie jest moje myślenie i mam nadzieje, że jest ktoś kto je zrozumiał fuck you very much.
|
|
|
|
| Miss Bagwell |
Dodany dnia 26.10.2007 10:28
|
![]() Postów: 869 Dom: Brak przydziału Punkty: 2954 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 12.04.07 |
A Borata nie oglądałam, ale mam nadzieję, że w najbliższym czasie go zobacze. W sumie to lubię parodie, ale muszą być naprawdę dobre. ''Scare Movie'' nie jest kinem ambitnym, ale wole takie żarty niż kawały z komedii romantycznych...Nie znoszę ich, są tak tandetne i idiotyczne ,że głowa boli...:rol: Edytowane przez Miss Bagwell dnia 26.10.2007 10:29 Bjork ![]() All Is Full Of Love You'll be given love you'll be taken care of you'll be given love you have to trust it maybe not from the sources you've poured yours into maybe not from the directions you are staring at twist your head around it's all around you all is full of love all around you all is full of love you just ain't receiving... Siobhan Donaghy ![]() Ghost Full mug my friends certainly familiar Ah, hear that glitch say search the orbs Tree-ann said it his seize the circus Ram's wool that cause way a cricus Full mug my friends certainly familiar Warmy funny Anna say say maluska Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Phwoar so spirit smother me in Ah, hear that glitch fought and ought Fuel full fat her glass of milk Warm sitting here, sitting in bed Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Fever Ray If I Hard A Heart This will never end cause I want more More give me more give me more This will never end cause I want more More give me more give me more If I had a heart I could love you If I had a voice I would sing After the night when I wake up Ir17;ll se what tomorrow brings Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah If I had a voice I would sing Dangling feet from window frame Will they ever ever reach the floor More give me more give me more Cushion filled with all I found Underneath and inside just to come around More give me more give me more Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah If I had a voice I would sing ![]() The Knife - Heartbeats One night to be confused One night to speed up truth We had a promise made Four hands and then away Both under influense We had demons in To know what to say Mind is a razorblade To call for hands of above To lean on Wouldn't be good enough For me, no One night of magic rush The start of simple touch One night to push and scream And make believes. Ten days of perfect tunes The colors red and blue We had a promise made We were in love |
|
|
|
Filemona |
Dodany dnia 18.12.2007 18:32
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 1077 Dom: RavenclawPunkty: 2089 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 10.03.07 |
Straszny Film to bezsensowna, zboczona, durna, nic nie wnosząca, nieciekawa, nudna komedia. Czyli krótko mówią jeden z moich ulubionych filmów. Można się pośmiać, mimo, że żarty są zwykle idiotyczne. Edytowane przez Filemona dnia 21.04.2008 16:04
|
|
|
|
Lady Mary Jane |
Dodany dnia 20.04.2008 12:13
|
![]() Postów: 541 Dom: RavenclawPunkty: 1379 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 31.03.08 |
Ah tak 'Scary Movie'... No cóż, nie powiem, że film jest dnem, bo gdyby nim był, nie zrobiłby takiej furory. Chciałam tylko powiedzieć, że przede wszystkim miała to być komedia, tak głupia, że aż śmieszna, która miała przyciągnąć do siebie jak najwięcej ludzi. Miałbyć to film, który byłby największą komercyjną produkcją w historii kina. No i przyznam, że był. Bo jeśli coś by nie wypaliło po pierwszej cześc [np. byłoby za mało chętnych widzów do oglądania] to nie wiem po co mieliby kręcić kolejne części. Ogólnie, nie ubóstwiam tej produkcji, jednakże czasami, gdy już zupełnie brak mi pomysłów na spędzenie nudznego wieczoru, to sięgam po 'Scary Movie' i śmieję się z tego naprawdę szczerym śmiechem. Chcę z Tobą przejść przez piekło...
|
|
|
|
Magia01 |
Dodany dnia 21.07.2013 20:04
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 1 Postów: 10 Dom: RavenclawPunkty: 63 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 20.07.13 |
Najśmeszniejsza część Strasznego Filmu to 4. Najlepszy moment to było dla mnie to gdy ta główna bohaterka szła za tym dzieckiem chyba z "klątwy" gdy już doszła musiała wejść na strych. Jak już weszła to spojrzała na lewo nikogo nie było spojrzała na prawo nikogo nie było gdy znów spojrzała na lewo to to dziecko trzymało rękę w płomieniu i krzyczało a ona razem z nim bo się przestraszyła ale lepiej jest jak się ogląda a nie ma tego śmiechu jak czytasz polecam tą komedie naprawdę zachęcam do oglądania pozdrowienia. |
|
|
|
Najpoten |
Dodany dnia 25.07.2013 22:46
|
![]() Postów: 222 Dom: HufflepuffPunkty: 1228 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 25.07.13 |
Oglądałam 4 część, w klasie jeden z chłopców puścił. Poziom żartów to dno, nie ma co się spodziewać jakiegokolwiek głębszego przesłania, film ma tylko śmieszyć. Dokładnie - tak głupie że aż śmieszne. Było dużo scen które mnie rozśmieszyły. Jeśli ktoś nie ma co robić, a chciałby jakiejś prostej rozrywki to polecam. Idealny film jak nie masz co robić, przynajmniej będziesz miał ubaw. ![]() Lately I've been, I've been losing sleep Dreaming about the things that we could be But baby I've been, I've been prayin' hard Said no more counting dollars We'll be, we'll be counting stars ![]() Kot z sumieniem to...to jak świnka morska - ani świnka, ani morska... Warto być kotem. Nie tylko masz dziewięć żyć, ale i teologia jest dużo prostsza. |
|
|
|
Bluecube |
Dodany dnia 22.01.2014 22:56
|
![]() Postów: 292 Dom: SlytherinPunkty: 1369 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 21.01.14 |
Straszny film osiągnął to, co miał osiągnąć. Sukces. Prosta sprawa dlaczego - jak już wspominano, humor obowiązujący na całym świecie, znaleźli odbiorców na wszystkich kontynentach, więc musiał odnieść sukces. Typowa komercha, ale sam chętnie obejrze. Dla fanów takich głupich filmów mam 2 propozycje : "But manitu" i mam"straszny hiszpański film". ;P |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 22.01.2014 23:05
|
![]() Pochwały: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 14.05.09 |
joproxyz napisał(a): I tak dla mnie najbardziej żenująca parodia to poznaj moich spartan. Tam są TAK głupie 'żarty' że nawet już ta głupota nie jest śmieszna, tak jak w przypadku strasznego filmu (oczywiście jak dla kogo) Carmen Electra i wszystko z nią związane w tym filmie było żenujące. Niestety, a może raczej dobrze, nie śmieszyły mnie nigdy żarty o podtekstach erotycznych. Tzn. gdy są przedstawione w sposób inteligentny to tak, ale nigdy to co pokazuje Electra i inne panny jej pokroju. Ogólnie w "Poznaj moich Spartan" były jakies smieszne momenty... Ta bitwa taneczna była spoko i cos jeszcze, ale juz nie pamiętam. ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Sixth Gun |
Dodany dnia 23.01.2014 07:20
|
![]() Pochwały: 5 Postów: 1071 Dom: RavenclawPunkty: 15461 Ranga: Żywa legenda Data rejestracji: 24.07.13 |
Ta bitwa jeszcze uszła, ale np. Britney goląc się na łyso nad tą słynną dziurą? I jeszcze to niby jury Britains got talent show? Masakra. Może mam aż tak negatywne odczucia, bo całym sercem kocham '300' i ogółem lubię historię starożytności,a ta parodia nie oddaje prawie nic. Glanek, jopro - jak zwał, tak zawał ![]() Jeżeli jesteś amatorem (lub amatorką) twórczości Borszewicza, to możemy się ożenić |
|
|
|
Malwkaaa |
Dodany dnia 31.01.2014 16:06
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 412 Dom: SlytherinPunkty: 6376 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 15.07.13 |
Co do Strasznego Filmu, to oglądałam 3, 4 i 5 część. Trzecia mnie trochę przerażała w przeszłości, ale jakbyście mieli 6 lat i patrzyli na dziewczynkę, która wychodzi z telewizora, też byście się pewnie troszkę bali. Żarty właściwie w każdym z tych filmów są denne, ale widocznie mam zbyt wielkie poczucie humoru, bo śmieję się właściwie ze wszystkiego. >.< "Ten, któremu starczy odwagi i wytrwałości, by przez całe życie wpatrywać się w mrok, pierwszy dojrzy w nim przebłysk światła."
Slytherin przyjmuje takich, Co mają czystą krew. Co mają więcej sprytu Od uczniów domów trzech. ![]() Sé onr sverdar sitja hvass! |
|
|
|
Upadly Aniol |
Dodany dnia 31.10.2014 00:00
|
![]() Ostrzeżenia: 3 Postów: 641 Dom: HufflepuffPunkty: 4098 Ranga: Sprzedawca prac domowych Data rejestracji: 10.03.14 |
Oglądałem, ale przyznam od razu, że nie wszystkie części. Co myśleć ? Pierwszy film był nawet, nawet. Nie twierdzę, że boki przy nim zrywałem, ale śmiesznych momentów nie brakowało. Nie przepadam za "parodiami", ale "Straszny Film" miał w sobie 'to coś'...I mam na myśli dow**** i groteskowe sytuacje związane z horrorami a nie podteksty i sceny erotyczne. Dwójka też miała odpowiednią dawkę humory. A w tym zamku doprawdy się działo ^^. Scena jak dziewczyny goni kościotrup jest kapitalna. Pozostałe filmy mniej zapadły mi w pamięć. Moim zdaniem za dużo chcieli 'wszystko wrzucić' w jednym filmie - za dużo wątków, odniesień, no i...Żart już nie ten. ;p ![]() ![]() |
|
|
|
ania potter |
Dodany dnia 31.10.2014 07:06
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 1163 Dom: SlytherinPunkty: 10153 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 17.04.14 |
Oglądałam, przyznam szczerze ale nie wszystkie części. Tylko pierwszą i drugą. Trzecia.... trochę się jej bałam lecz poprzednie części nie były takie złe ![]() Żarty są za denne w tym filmie. lights will guide you home and ignite your bones and i will try to fix you w Hogwarcie możecie mnie znaleźć jako Anne Leishale ![]() ![]() |
|
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 29.12.2014 21:13
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 525 Dom: RavenclawPunkty: 10701 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 13.12.14 |
Coś chyba, widziałem. Oceniając klasycznie, to "dno i 6 metrów mułu". Ale, to ocena moja, a ja należę do innego pokolenia. Nie bardzo łapię, te niuanse "amerykańskiej kultury". Może dlatego nie potrafię docenić, "finezji" takich "dowcipów". Teraz już poważnie, jedyne co zapamiętałem, to scena z podlewaniem sadzonki Cannabis indica i tekst: " rośnij........wypalą cię raperzy i ..... sobie życie". Potem jeszcze scena, z wypalaniem, gościa przez monstrualna roślinę i tekst coś w stylu "ale odlot". To akurat, uważam, za dobre. Więcej śmieszności nie pamiętam, być może coś było. Nawet, tej niepamięci nie żałuję zbytnio. Widziałem nieco lepsze parodie. Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubię kuzynów. Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy. |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
Strona 1 z 2: 12
| Przejdź do forum: |

gordian119

Ravenclaw

Straszny Film jest dobry nawety bardzo, ale nawet Ryś i Testosteron są odrobine lepsze. O serii Zandarm nie wspominając. Ale polecam. Można dostać ataku śmiechu przy niektórych scenach.

Slytherin
Hufflepuff