Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
14.01.2026 21:39
znowu cisza ;(

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
10.01.2026 20:17
Szczęśliwego nowego <3 dla was przynajmniej ;3

Harrych świąt!
09.01.2026 10:04
Wchodzimy, wchodzimy, szczęśliwego nowego roku kibic

Wielki Mag
06.01.2026 16:25
Widzę, że ktoś tu jeszcze od czasu do czasu wchodzi... szczęśliwego nowego roku Albus

Pracownik departamentu
01.01.2026 10:46
Szczęśliwego!

Nowy rozdział od Nicrama na dobry początek 2026 już wrzucony!

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45363 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikalosiek13

Posiada 34226 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Lucjusz Malfoy
Limonka
Ojciec Dracona, śmierciożerca, cyniczny, bezczelny i chamski. Zawsze zachowuje klasę i uważa się za lepszego od innych. Co o nim sądzicie?
Ja osobiście uważam go za świetną postać. Uwielbiam go, tak jak całą rodzinę Malfoy'ów =D. Mam nadzieję, że Rowling wypuści go z Azkabanu w 7 tomie.

Peeves
Jest charakterystyczną postacią lubianą przeze mnie tak się wybija przy tych wszystkich cukierkowych i dobrych członkach Zakonu jednak gdybym miała wybrać jakiegoś śmierciożercę i tak wybrałabym Bellatrix.... tak mi jakoś kobita podpadla :D
"Aggressive, tough and defiant may describe me, but that leaves the impression I'm mean and I'm not. People expect me to have fangs."
Joann Jett

Limonka
A tak mnie właśnie zastanowiło...Czy Lucjusz był w Hogwarcie mniej więcej w tym samym czasie, co James i reszta?

Prefix użytkownikaDezerterka
czekajcie... trzeba po prostu zorientowa ile ok. lat ma Lupin albo Syriusz mia,
Bo bodajze w 5 HP bylo podane ze Lucjusz mial 40 pare lat...
jesli Lupin ma 30 pare, to chyba nie...

Prefix użytkownikaMoony Alex
Cóż, niekoniecznie go lubię ^^.
Nie zapałałam zbytnia sympatią do niego.
Limonka mnie przekonała do Dracona, którego polubiłam, ale Lucjusz mi się po prostu nie podoba.
Lucjusz miał w Zakonie Feniksa 41 lat.
Narodzenie Syriusza datuje się na około 1959-1960 rok (za przykład podaję Blacka, bo chodzą nie wiem na ile wiarygodne opinie, że Remus jest rok-dwa starszy od reszty Huncwotów).
Akcja rozgrywa się latach 1995/96, artykuł, w którym o tym się dowiadujemy został napisany na jesieni '95; 1995-41= 1954 <- rocznik urodzenia Lucjusza).
Do Hogwartu poszedł, gdy miał 11 lat, czyli 1965, edukację zakończył w 1973. Przyjmując rok urodzenia Syriusza jako 1960, wychodzi, że 1971 poszedł do Hogwartu, więc wygląda na to, że spotkali się w szkole.
Edytowane przez Prefix użytkownikaMoony Alex dnia 13.03.2007 15:25

Limonka
Moony...przekonałam Cię do Dracona..Ah, ten mój dar przekonywania :D. A ja jakoś polubiłam bardziej Lupina przez Ciebie ;).
Więc jeśli Huncwoci przyszli do szkoły jak Lucjusz był w 5 klasie, to pewnie nawet nie wiedzieli o swoim istnieniu :P. Dzięki za naukowy wywód :D.
Edytowane przez Limonka dnia 07.08.2007 23:40

Peeves
kurde Moony jak to wszytko ingentnie zabrzmiało... a czy się znali może później jak Huncfoci byli w Zakonie i dowiedzieli się że MAlfoy jest śmierciożercą to przypomnieli sobie takiego jednego chodzącego po korytarzu... nie wiem :D
"Aggressive, tough and defiant may describe me, but that leaves the impression I'm mean and I'm not. People expect me to have fangs."
Joann Jett

Limonka
No w sumie ciężko byłoby nie zauważyć puszącego się, chamskiego, cynicznego, wywyższającego się blondyna :D:D. Lucjusz raczej nie należy do osób które można przeoczyć :D.

Lara
Ja tam lubię Lucjusza ;] Jest inteligentny i sprytny. Potrafi wykorzystać umiejętnie to czego ma najwięcej czyli - pieniędzy. Wykorzystuje je, żeby szerzyć sobie wpływy i zawierać znajomości na których mu zależy. Ma rodzinę, złoto, dobra prace i był prawa ręką Voldemorta ;] Wiem tez, ze jest trochę tchórzliwy, bo gdy Czarny Pan upadł nie miał zamiaru go szukać tak jak zrobiła to Bellatrix i spółka ^^ Pomimo jego cynizmu, złośliwości oraz okrutności, w głębi duszy najważniejsza jest dla niego rodzina.
,, Jeżeli zabijasz spraw by ofiara czuła, że umiera'' - Bellatrix

img444.imageshack.us/img444/2754/bellajb9.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=a7IWiOeAyiA&mode=related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=SAFtF4ldeMU&mode=related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=pchB66yW7EI&mode=related&search=

b1ala.znajomi.interia.pl
volta
uwielbiam Luciusa.
nie ukrywam, że tylko i wyłącznie dzięki kreacji maser of evil sir J. Isaacs :)

bo Rowling różnie go przedstawiała.
koleś z klasą, wykształcony, inteligentny, mający moc i władzę. z drugiej stronypiesek voldzia, który daje po sobie jeździć. ehh szkoda :(
i belong to here where
no-one cares and no-one loves

a place called hate
the city of fear

Asik
Lucjusz jest super ciekawą postacią. Cyniczny, chamski, bezwzględny, z klasą i charakterem.
Jednak to wszystko mnie do niego nie przekonuje.Uwielbiam Dracona, ale za jego ojcem nie przepadam
Asik

Verity
Jest ciekawym bohaterem. Innym niż reszta, godnym uwagi. Zawsze pewny siebie, z podniesionym czołem, lepszy od innych (wg. niego), niesympatyczny, najlepszy. Lucjusz jest przedstawiony jako postać, której odpowiedników, wśród mugoli nie brak.

On sam nie przypadł mi do gustu, ale jestem szczęśliwa, że taka postać istnieje, bo bez niej fabuła powieści, nie byłaby taka, jaka jest! :smilewinkgrin:
Chcecie wiedzieć kim jestem?? To proste.

Jestem architektem: buduję solidne fundamenty i każdego roku, który spędzam w szkole, dodaję do nich kolejne piętra mądrości i wiedzy.

www.meble-sklepowe.pl/gfx/sidebar_img_architektura_sklepu.jpg

Jestem rzeźbiarzem: kształtuję swoją moralność i filozofię życia, a moją glina są kanony dobra i zła.

www.bwakielce.wici.info/wystawy/micek.jpg

Jestem malarzem: wraz z każdą nową ideą, którą wyrażam, maluję tez nowy odcień w wielobarwnym świecie kolorów.

www.va1.sk/obrazky/motyl.jpg

Jestem naukowcem: każdego dnia zbieram nowe dane, dokonuję ważnych obserwacji i eksperymentów z nowymi pomysłami i ideami.

republika.pl/blog_ca_4006583/5351497/tr/group_318_bcae6e_huge.jpg

Jestem astrologiem: czytam i analizuję linie życia każdej osoby, którą spotkam.

www.kwarc.eu/images/horoskop.jpg

Jestem astronautą: stale badam i poszerzam swoje horyzonty.

www.zsrio.reszel.iap.pl/strony/fizyka/astronauta.jpg

Jestem lekarzem: leczę tych, którzy zwracają się do mnie po poradę, i niosę witalność tym. którzy są bez życia.

www.klub-zdrowia.pl/gfx/lekarz-kieszen-stetoskop-dlugopisy.jpg

Jestem prawnikiem: nie boję się stanąć wobec nieuniknionych, podstawowych praw dotyczących mknie i innych.

www.biegli.net.pl/top.jpg

Jestem policjantem: zawsze dbam o dobro innych i bronię pokoju.

www.tuchola.kujawsko-pomorska.policja.gov.pl/innova/assets/policjant.jpg

Jestem nauczycielem: swoim przykładem uczę determinacji, poświęcenia i ciężkiej pracy.

www.wrotamalopolski.pl/NR/rdonlyres/275566F7-BA64-4581-9FA4-74CFB5E7CC9B/327407/klasa.jpg

Jestem matematykiem: upewniam się, czy problemy, które przezwyciężyłem, mają właściwe rozwiązanie.

www.univ.gda.pl/pl/info_dla_kand/kierunki/druk/wmfi/matematyka.jpg

Jestem detektywem: szukam tajemnic życia.

www.drukpol.com/obr2/ksiazka-lupa.jpg

Jestem sędzią: oceniam innych tylko wtedy, gdy znam i rozumiem ich całą historię.

www.kataga.pl/p_akta.gif

Jestem bankierem: inni ludzie obdarzają mnie zaufaniem i tym co dla nich ważne, i nigdy nie tracą.

zplasteliny.ovh.org/Images/LittlePrince/13a.gif

Jestem hokeista:
unikam tych co chcą mnie zablokować.

sklephokejowy.com/data/include/img/news/1150183099.jpg

Jestem maratończykiem: jestem pełen energii, zawsze idę do przodu i jestem gotowy na następne wyzwanie.

www.multipress.pl/images/news/maratoncracovia01.jpg

Jestem akrobata: ostrożnie kroczę po krętych ścieżkach życia, lecz zawsze bezpiecznie docieram do celi.

naklejkiscienne.pl/files/produkty/06-2008/421_akrobata_d.png

Jestem milionerem: posiadam mnóstwo miłości, szczerości i współczucia. Moim bogactwem jest wiedza, mądrość, doświadczenie i bezcenna intuicja.

www.gniazdko.com/wp-content/uploads/2008/04/willa-na-st-barts-karaiby-5.jpg

A NAJWAŻNIEJSZE - JESTEM SOBĄ!!!!!!!!

http://byverity.blog.onet.pl/1,AR3_2008-08_2008-08-01_2008-08-31,index.html
Graupka
Zawsze opanowany, zimny, był pewny że ma władze nad innymi i jest lepszy od Weasleyów ze wzgledu na to iz ma wiecej kasy.
Czysty wzór dla młodego Malfoya.
No tak, bo kto kupił miotły dla całej druzyny slizgonow? Kim zawsze straszy Malfoy? ; ) .
mroczny, tajemniczy, nieprzystępny, inteligentny, cyniczny, wredny. : )
www.superkahramanlar.com/harrypotter_avatar/thumb_ad012.jpg

LadyofLake
Z jednej strony, to właśnie jemu zawdzięczamy charakter Dracona. Z drugiej mam do niego żal, że nie okazywał synowi zbyt wiele miłości i zainteresowania, gdy ten był dzieckiem. Lucjusz z pewnością jest postacią barwną i niezwykle ciekawą, ale jednak czegoś mi w nim brakuje. Może większego zrozumienia dla otaczającego go świata? Chociaż nie, myślę, że wtedy po prostu przestałby być sobą, 'Malfoy'em na 100 %'. Trudno wypowiadać mi się na jego temat; uparcie obstaję przy tym, że wolę jego syna.
'Mimo to kochała go nadal, bo - po raz pierwszy w życiu - poznała, co to wolność. Mogła go kochać, choćby miał się o tym nigdy nie dowiedzieć, nie potrzebowała jego pozwolenia, by niepokoić się tym, co ludzie knują przeciwko niemu. To właśnie była wolność - czuć to, czego pragnęło jej serce, nie bacząc na to, co pomyślą inni.' - Paulo Coelho, 'Piąta Góra'

img262.imageshack.us/img262/8425/264262c7.png
(c) pottermoviesandbooks.blog.onet

www.ladyoflake.tumblr.com
Prefix użytkownikaLapa15
Lucjusz był fajną postacią. Obsesja na punkcie czystości krwi, wspaniała rodzina, majątek... Miał większość rzeczy. Postać samą bardzo lubię, bo bez niej HP ( a już zwłaszcza Komnata Tajemnic ) nie miała by takiego... uroku. Dobrze, że Lucjusz nie zginą w 7 tomie.

Prefix użytkownikaNarcissa
Lucjusz to wspaniała postać, dumny, bogaty szalejący na punkcie czystej krwi.Nie cukierkowy jak Zakon.Na pewno miał gest kupując nowe miotły do drużyny Ślizgonów, a na pewno tanie to nie było.Przebiegły i odpowiednio zły.Kocham go :D

I lubił z żoną rozpieszczać swojego jedynego synka :D

Prefix użytkownikaYourSmile
Lucjusz nie należy do grona moich ulubionych postaci. Myślę, jednak, że dobrze, że Jo stworzyła właśnie taką postać. Co prawda zieje tu stereotypami, ale no cóż.. ;p
"Nie cukierkowy"... Hmm.. Teraz każdy kto się zachowuje chamsko, jest rasistą i myśli głównie o władzy i kasie jest cudowny..? Coś mi tutaj nie gra.. ;d
Lucjusz fakt posiadał jakieś uczucia. Nad życie kochał swoją żonę i syna. Podejrzewam, że zrobił by dla nich wszystko. Właśnie to sprawia, że nie znienawidziłam tej postaci..

Prefix użytkownikaNarcissa
YourSmile jak bardzo lubię tę postać nawet nie wiem kiedy ta miłość się zrodziła.Tak był rasistowski, przebiegły i wyniosły.Lecz dobrze, że się pojawił w ksiażce bo trochę ją ożywił.Kochał swoją rodzinę, a ona kochała jego.Może jego zachowanie wynikało z tego, że w dziecinstwie nie poznał niczego innego.I to samo przekazał swojemu synowi, który jakby nie patrzeć nie był taki zły.Lucjusz na pewno nie jest w 100% postacia pozytywną, lecz negatywny do końca też nie jest.
Od cnót Gryfonów kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów chroń nas Slytherinie

i44.tinypic.com/ivyb7c.gif

Prefix użytkownikaYourSmile
Ja uważam, że bardzo dobrze, że się pojawił! ;p Pewnie dorastał w takiej samej atmosferze jak jego syn. Co prawda Rowling przedstawiła go w bardziej ludzki sposób dopiero w siódmej części.. Uważam, że jest bardzo potrzebną postacią.. ;p
Myślę, że jednak jest on bardziej negatywną postacią niż pozytywną.. Przecież czarne charaktery też mogą mieć jakieś uczucia. A z naszej perspektywy (czyli Harry'ego Pottera) jest on raczej bardziej "czarniejszą" postacią niżeli pozytywną.

Prefix użytkownikaplump_ginewra_17
Lucjusz Malfoy? Hmm...nigdy nie wiedziałam co mam myśleć o tej postaci.
Zawsze wydawał mi się taki dostojny, elegancki, ale i wyniosły...z drugiej strony zdaje mi się, że Lucjusz jest osobą bardzo wierną ideałom takim jak rodzina i przede wszystkim oddanie Voldemortowi.....cóż wartości są pozytywne więc, znów nie wiadomo co myśleć.
Także mimo tego, że był wiernym sługą Voldemorta, podziwiam go, jest odważny i silny (w końcu spędził trochę czasu w Azkabanie), a same bycie Śmierciożercą też nie jest takie proste...
Więc, w końcu znowu nie wiem, co mysleć...;)
Zbyt ona piękna, zbyt mądra zarazem, zbyt mądrze piękna, stąd is­tnym jest głazem.

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: