Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pracownik departamentu
07.09.2024 15:24
anetta, to prawdopodobnie strona, która sypie się ze starości i braku aktualizacji :( możesz spokojnie zapisać to hasło na kartce, tutaj i tak żadnego bezpieczeństwa nie ma xD

Wróg ciemnej strony
06.09.2024 13:39
Alette, tadaaaaam 😁 Nie umiem zmienić hasła, czy to ja , mój telefon czy ograniczone uprawnienia?

Pracownik departamentu
05.09.2024 23:04
Dzięki :D Jesteśmy na etapie szukania sali i przeraża mnie, że większość jest +/- 500 zł od talerzyka... Zobaczymy co z tego wyjdzie i gdzie.I za ile, bo nieraz są 3 lata czekania, myślałam, że będą 2

Poziomka! <3
05.09.2024 20:11
Myślę, że małe dzieci to po prostu inny kłopot :D Ale rozumiem, że życie z nastolatkiem jest trudne. Tyle emocji

Pan Śmierci
05.09.2024 15:37
Niestety z nastolatkiem jest +100 do stresu, czasami mam wrażenie że padnę na zawał, skończę w psychiatryku albo pójdę siedzieć na mord na małolacie...jak to się mówi, małe dzieci, mały kłopot

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59641 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 57438 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45361 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 38930 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36761 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Kogo najbardziej nie lubicie?
Arry
Nie ma takiej postaci której bym kategorycznie nie lubiła i zdecydowanie wielkie NIE dla tej osoby. Ale nie przepadam za Malfoyem, za jego stosunek do innych, pomiatanie ludźmi i obrażenie. Za to , że dzieli ludzi na tych lepszych i gorszych tylko dla tego z jakiej rodziny się wywodzą (czytaj:Hermiona)
Rita Skeeter jest wkurzająca, szczególnie wtedy kiedy pisze jakieś brednie z kosmosu :uhoh::uhoh:
Czasami też nie przepadam za Ronem, lubie go bo nie trudno go nie lubić, ale zgadzam się z Lunatyczką95, że wiecznie chce dorównać Harremu, że jest o niego zazdrosny. Najbardziej wkurzyło mnie w nim to, że w 7 tomie uciekł i zostawił Harrego i Hermione samą. Ok, wrócił, ale to po jakimś czasie. On ogólnie przyznaje się do błędu po jakimś czasie, szybko nie kontaktuje:uhoh::rol:
[Obrazek usunięty przez administratora.
Maksymalna szerokość obrazków: 400px.]

Jestem dziewczyną, aby nikogo nie zmylił mój nick.
Dziękuje.

Hermiona2909
Ja strasznie, ale to strasznie nienawidzę Bellatriks Lestrange, ponieważ zabiła Syriusza :(...( szkoda, że ją tak późno wykończyli ) i jeszcze ten jej śmiech...
...::Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu, dobrze widzi się tylko sercem::...

"Usłyszał triumfalny krzyk Bellatriks. Nie przejął się nim - przecież Syriusz tylko wpadł za zasłonę, zaraz się pojawi po drugiej stronie...
Ale Syriusz się nie pojawił"

Alan1
Mnie najbardziej nie podobała mi się postać Alastora Moodyego(o ile dobrze to napisałem). To znaczy przebranego Barty Croucha Juniora przebranego za Szalonookiego.Od początku mnie się nie podobał i czułem, że ma złe zamiary.Ale to oczywiście jest tylko moje zdanie.:bigrazz::D
najlepszy czarodziej

Patryk McKinnon
Ja nienawidzę Umrigde i Snape'a, dlatego, że są nie sprawiedliwi, faworyzują innych (Dom Slytherinu) i nienawidzą Harrego. Gdy ich widzę robi mi się niedobrze. Są paskudni.

madzia777
Nie trawię Ginny Weasley - od początku jej nie lubiłam, więc i teraz to się nie zmieni. Za co? Za dosłownie wszystko. Jest bardzo 'nijaka'
No i oczywiście najmądrzejszej na świecie Hermiony, która po prostu się popisuje, że 'co to nie ona umie i wie'. Dla mnie to jest po prostu śmieszne.
Aktorek której grają w/w postacie też nie lubię.

Rohas
Hmm, ogólnie każdy jest fajny na swój sposób, ale Hermiona mnie jakoś ostatnio dobija :/ Po przeczytaniu all książek doszedłem do wniosku, że jest po prostu głupia, przemądrzała i zawsze to ona ma najważniejsze zdanie. Żenada, a ja potrafi Rona i Harrego gnoić czasem, aż żal czytać niektóre fragmenty :/
avatar.xboxlive.com/avatar/Kusiol/avatar-body.png

card.mygamercard.net/JA/nxe/Kusiol.png

http://xboxarea.com
Emma656
nie lubię Umbridge i parki- Crabbe/Goyle. Tak to wszyscy są spoko, oczywiście na swój sposób;) (no może są jeszcze jakieś wyjątki, jak Fenir Greyback)

Arry
Rohas napisał/a:
Hmm, ogólnie każdy jest fajny na swój sposób, ale Hermiona mnie jakoś ostatnio dobija :/ Po przeczytaniu all książek doszedłem do wniosku, że jest po prostu głupia, przemądrzała i zawsze to ona ma najważniejsze zdanie. Żenada, a ja potrafi Rona i Harrego gnoić czasem, aż żal czytać niektóre fragmenty :/

Ok, można nie lubić jej wymądrzania się, ale nie można nazywać ją głupią. Wybacz, ale większość pomysłów jest jej. I , że potrafi myśleć tak szybko i wpadać na pomysły, że głowa mała. Pomysł z zaprowadzeniem Umbridge do Zakazanego Lasu, może wydał się marnowaniem czasu, ale jednak się jej pozbyli. Jak dla mnie to ona jest odważna, bo mówi to co myśli i potrafi się pozstawić.
[Obrazek usunięty przez administratora.
Maksymalna szerokość obrazków: 400px.]

Jestem dziewczyną, aby nikogo nie zmylił mój nick.
Dziękuje.

Snivellus
Hm.. Malfoy'a i jego świty,
Pansy Parkinson, ogólnie chyba Slizgonów ;)
Umbridge - jej metod i tego, że posunie się do najgorszych sposobów, byle osiągnąć to, czego chce
Greybacka - to za Remusa... no i w ogóle za jego krzywdzenie niewinnych - dla przyjemności
Bellatrix - za jej bezwzględność i za to, że krzywdzenie innych sprawia jej taką przyjemność; chociaż muszę przyznać, że jej kreacja w filmie podobała mi się
Edytowane przez Snivellus dnia 06.08.2008 12:45

emigratka
Dolores Umbridge z tych powodów co wszyscy. Peter Pettigrew szczególnie za to jak wyglądał w filmie, był taki okropny xD. Nie to był żart. Oczywiście, że za to iż postarał się żeby Lily i James zginęli. I Pansy Parkinson, bo była taka, no taka, oj nie mogę się wysłowić. Po prostu głupia laska udająca Barbie (z całym szacunkiem do Barbie ;p). Jakoś tam wszyscy, a przynajmniej większość, pisze, że Draco i Snape. Malfoy jest strasznie śmieszny w niektórych momentach, dlatego może być, a gdyby nie było Severusa to zniknęłoby wiele ciekawych wątków więc też może zostać xD.
I nie myślcie, że o Was zapomniałam. Duszą jestem z wami i co z tego, że ciałem gdzie indziej^^. Jak chcecie to postaram się Wam telepatycznie przekazać moją tygodniową wenę xP A tymczasem Wy podkręcajcie nasz nowy związek tym razem troszkę bardziej realny xD Kocham Was :*:*:*:*:* (dla każdego po jednym)

"Mieli swoją wyidealizowaną miłość, bolesna i rozdzierająco piękną."

galeria.glitery.pl/img/czarno-biale/glitery-pl_czarno-biale64.jpg

Everything you want

Somewhere there's speaking
It's already coming in
Oh and it's rising at the back of your mind
You never could get it
Unless you were fed it
Now you're here and you don't know why

But under skinned knees and the skid marks
Past the places where you used to learn
You howl and listen
Listen and wait for the
Echoes of angels who won't return

He's everything you want
He's everything you need
He's everything inside of you
That you wish you could be
He says all the right things
At exactly the right time
But he means nothing to you
And you don't know why

You're waiting for someone
To put you together
You're waiting for someone to push you away
There's always another wound to discover
There's always something more you wish he'd say

He's everything you want
He's everything you need
And you don't know why

But you'll just tight
And watch it unwind
It's only what you're asking for
And you'll be just fine
With all of your time
It's only what you're waiting for

Out of the island
Into the highway
Past the places where you might have turned
You never did notice
But you still hide away
The anger of angels who won't return

He's everything you want
He's everything you need
And you don't know why

I am everything you want
I am everything you need
I am everything inside of you
I say all the right things
But I mean nothing to you and I don't know why
And I don't know why
Why
I don't know

[center]

Prefix użytkownikamimid
Na tej jakże wspaniałej liście osób, których najbardziej nie lubię znajdują się:

1. Harry Potter - Bliznowaty głupek z manią na punkcie ratowania. Chociaż ma zero inteligencji zawsze tryumfuje. Obwinia się o wszystko, ma beznadziejne napady złego humoru itd...

2. Hermiona Granger - Przemądrzała kujonka, która wszystko wie najlepiej. Zachowuje się beznadziejnie.

3. Peter Pettigrew - Wyglądał okropnie w filmie - aż żal było patrzeć^^. Ogólnie w książce był przedstawiony jako ktoś okropny. Boiduda, który lubi, musi służyć, lub trzymać się tych silniejszych, mających władze. Ahm

niezapominajka
Ja nie lubię Voldemorta i Bellatriks - za ich okrucieństwo, całkowity brak skrupułów i podłość nieznającą granic.
Drażni mnie Filch, Skeeter i Pettigrew.
Nie przepadam też za rodziną Malfoy'ów.
No i nie mogę strawić Umbridge! To chyba dla mnie najgorsza postać :@

Prefix użytkownikafuerte
Najbardziej nie lubię samego Pottera. Bohater za trzy grosze, który swoje powodzenie zawdzięcza przyjaciołom, a głównie samej Granger i odrobinie szczęścia. Jego `zadziwiająca` elokwencja, mnie po prostu powala.
Drugą postacią jest Cho Chang, bo przypomina mi swoim zachowaniem, mnóstwo dziewczyn ze szkoły. Idiotka i histeryczka, jak dla mnie.
Umbridge nie lubię, raczej z wiadomych powodów. Zła do szpiku kości i bezwzględna.
O, cholernie się denerwuję, gdy widzę w książce nazwiska dwóch goryli Malfoy'a.
Rowling już nie mogła zrobić z nich większych tępaków, naprawdę.
zapodaj.net/images/d147bde5b4314.png

media.giphy.com/media/WS6ABEVwTwWew89CHo/giphy.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzab2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najart2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladrym2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnewsfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladcarymowfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzabawniejfuer.jpg

http://lastfm.pl/user/justyskag
LadyofLake
Przede wszystkim, Dolores Umbridge. Na początku była nawet zabawna z tymi swoimi sztywnymi zasadami i ziabowatością, ale później zrobiła się zwyczajnie wredna i strasznie zaczęła mi grać na nerwach. Wszędzie wściubiała swój ropuszy nochal. Poza tym, róż, którym nieustannie się otaczała, mnie przerażał. Róż to zUo i mhrok.
Na miejscu drugim stawiam Sybillę Trelawney - w trzeciej części była bardzo, ale to bardzo irytująca. Jednakże zrobiło mi się jej żal, kiedy została wyrzucona z pracy przez Umbridge. Stara wariatka.
Pansy Parkinson - bo miała czelność podwalać się do Dracona. Gdzie on miał oczy, przecież Pansy miała twarz mopsa?... Chyba, że szukał kogoś 'łatwego' do obściskiwania, ale to w najmniejszym stopniu nie jest pocieszające. Jak Astorię Greengrass lubię, tak Pansy nie cierpię. To nic, że nie znam Astorii. Dzięki temu mam własną, alternatywną wersję co do jej charakteru i związku z Draco. I wierzcie mi, w mojej wersji idealnie do siebie pasują. ; )
Peter Pettigrew - chyba nikomu nie muszę tłumaczyć, dlaczego.
Moja lista z pewnością byłaby o wiele, wiele dłuższa, ale na razie postanowiłam się skupić na ścisłej czołówce.
'Mimo to kochała go nadal, bo - po raz pierwszy w życiu - poznała, co to wolność. Mogła go kochać, choćby miał się o tym nigdy nie dowiedzieć, nie potrzebowała jego pozwolenia, by niepokoić się tym, co ludzie knują przeciwko niemu. To właśnie była wolność - czuć to, czego pragnęło jej serce, nie bacząc na to, co pomyślą inni.' - Paulo Coelho, 'Piąta Góra'

img262.imageshack.us/img262/8425/264262c7.png
(c) pottermoviesandbooks.blog.onet

www.ladyoflake.tumblr.com
Luzrann
1. Umbridge - wstrętna baba, nie trzeba opisywać dlaczego.
2. Pani Weasley - wkurza mnie jej przesadna troska o "Harrusia"
3. Crabbe i Goyle - za ich służalstwo Malfoyowi.

Prefix użytkownikaPanna_Elisabeth_
Najgorsza trójka: Glizdogon, Cho Chang (wkurzała mnie ta fontanna...), Pansy Parkinson

Ja tam lubię Umbridge na swój sposób :D Ta starucha naprawdę miała pokręconą psychikę. W zasadzie to akcja ożywiła się dzięki niej, a już ten moment z "plugawymi mieszańcami" i wyobrażanie sobie tej miny, gdy centaury ją porwały... Bezcenne :D A Filch był prześmieszny jak dla mnie, tak samo Crabbe i Goyle, z tymi swoimi głupawymi minami xD

Czasami bardzo wkurzał mnie główny bohater - Harry Potter często bywał arogancki, ciągle wpatrzony w siebie, bohater od siedmiu boleści, nie podobało mi się jak od czasu do czasu zwracał się do Dumbledora i przyjaciół. W zasadzie to nic by bez nich nie osiągnął (nawet z lekcjami sobie nie radził...).

Podobno Bóg kocha człowieka miłością bezwarunkową. Jak na bezwarunkową miłość, to cholernie dużo tych warunków.

Prefix użytkownikaMordek Voldek
Harruś za:
- uczucie że on musi wszystko zrobić, wszystkim pomóc itp.
- napady złości, wyładowywanie się na wszystkim i tych co są najbliżej (np. początek ZF jak prawie na każdego wrzeszczy)

ex minister Knot za:
- omamy związane z tym, że niby Dumbledore chce przejąć jego posadę
- stanowcze odmawianie, że Voldek wrócił

Dolores ale powtarzać się nie będę, wszystko zostało już powiedziane :)

Dursleyowie za pomiatanie Harusiem. Niby siostrzeniec Petunii a traktowali go, no wiadomo jak.

James P. za:
- wywyższanie się bo niby wielka gwiazda tej gry w co oni tam grają
- uprzykrzanie życia Snape'a dlatego że "on jest" (czy jak to tam powiedział)

Chyba wszystko, coś mi się przypomni to dopisze :)

Prefix użytkownikaAlette
Ale wyście się wszyscy przyczepili do tego Harry'ego. On może nie był jakiś wybitnie interesujący, ale bez przesady. Normalny nastolatek. Wiem, że te wypowiedzi były napisane sto lat temu (2008 rok ha ha a), ale w sumie... mało mnie to interesuje - ktoś go musi bronić ;p

Żeby nie było - możecie go sobie nie lubić. Nikt wam nie zabroni xD Mnie też drażnią bohaterowie, którzy innym się podobają, a podobają się ci, którzy wzbudzają sympatię. To już raczej nasze własne odczucia. Tylko po prostu nie zgadzam się z argumentacją.

Chociaż ma zero inteligencji zawsze tryumfuje.

Nie powiedziałabym, że ma zero inteligencji. Z tego, co wiem, testy zdawał dobrze, i jako "głupi dzieciak" rozwiązywał zagadki, z którymi inni nie dawali sobie rady. Jedyne, co mogło być w tym drażniące to ta fałszywa skromność - nie nie, to nie ja pokonałem Bazyliszka, tylko feniks i tiara.

Obwinia się o wszystko, ma beznadziejne napady złego humoru itd...

Jesteś sierotą, bo rodzice oddali za ciebie życie. Masz przerąbane dzieciństwo. Ktoś próbuje cię zabić. Kpi z ciebie cała szkoła. Ginie najbliższa ci osoba, w dodatku dlatego, że jesteś naiwny... nie no - same powody do radości. Skąd ten zły humor, ja się pytam?

Bohater za trzy grosze, który swoje powodzenie zawdzięcza przyjaciołom, a głównie samej Granger i odrobinie szczęścia.

Nie wiem do końca, co ma bohaterstwo do inteligencji.
No i nie posuwałabym się do stwierdzenia, że wszystkie swoje sukcesy zawdzięcza innym. W tym problem, że wiele rzeczy zrobił sam...

Harry Potter często bywał arogancki, ciągle wpatrzony w siebie

No i to było w nim właśnie ludzkie. Jeśli mnie coś w Potterze denerwowało to właśnie ta jego "szlachetność". On nie był nawet w połowie tak wpatrzony w siebie, jak większość ludzi wokół nas. On nawet nie dorastał w tej kwestii do pięt pozostałym bohaterom w książce. Po prostu świat był przedstawiony z jego perspektywy.

uczucie że on musi wszystko zrobić, wszystkim pomóc itp.

A to jest wada? No ale dobra - trochę drażniąca cecha... niech będzie.

napady złości, wyładowywanie się na wszystkim i tych co są najbliżej (np. początek ZF jak prawie na każdego wrzeszczy)

Już to pisałam (ciekawe gdzie heh), ale postaracie się wyobrazić sobie, że wszystkie najbliższe wam osoby ignorują was przez całe wakacje. Zostaliście rzucani sami sobie i każdy ma was gdzieś. Ja nie tylko bym wrzeszczała, ale bym chyba pozabijała. Serio. Tak się nie robi i tyle. Moim zdaniem akurat wtedy Harry zareagował bardzo łagodnie.

I ot... taka jest moja obrona. Ale jeszcze jeden Potter... no tak.

James:

uprzykrzanie życia Snape'a dlatego że "on jest"

On tylko tak powiedział, ale miał swoje powody, by Severusa nie lubić. Tak samo jak Snape miał powody, by nie lubić Pottera. Tutaj żaden nie był święty. W książce zamieszczono jedną scenę i już wszyscy wielce oburzeni, bo go powiesił do góry nogami. Oczywiście - w naszym świecie by to nie przeszło. Tylko Hogwart pod tym względem w ogóle był specyficzny. Wszyscy siebie atakowali, wyzywali w dość niebezpieczny sposób. W sumie zachowanie Jamesa nie wywołało u mnie szoku ani zdenerwowania.

Ot i tyle. Rozpisałam się, przepraszam.

web.archive.org/web/20170527063436im_/http://i61.tinypic.com/n1qk3n.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najfanfick2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png
www.harry-potter.net.pl/images/najsympatyczniejszy_uytkownik.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_ff.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój.

Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3

Za siedmioma górami, za siedmioma lasami
Żył sobie Racław z rycerzykami.
Wielu ich tam było, innej maści każdy,
Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny,
Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie,
Rozpalający serce niemal każdej kobiecie,
Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary,
Którą owładnęły miłości jego czary
I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą...
Ale koniec historii! Nie za to mi płacą.
Wracając do Lagary, żyła tam Liliana,
Która, chociaż nieporadnością owiana
I znana w otoczeniu z niechęci do koni,
Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni.
Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia.
Mając u swego boku Gaję, Aarona,
Fomę i Milana, a przed sobą zadanie,
Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie.
Jednak Racława niestety przy nich nie było,
A szkoda, bo to by się lepiej skończyło.
Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie
I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie,
Doprowadził ich całych do kapitana,
Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana,
Który miał przy sobie ogiera wspaniałego,
Nawet dla stajennych nieprzyjemnego,
Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało
Jedynie zgrabne, Racławowe ciało...

Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni?
I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni?
Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem?
Potwornym ogierem wraz z jego panem?
Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany?
Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy?

Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie.
Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie,
Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie
O Racławie i jego kochanej niewieście.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Lista ficków, które przeczytałam i polecam

Miniaturki
"Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter
"Czterdzieści pięć" Barloma
"Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce
"Przemyślenia" Wileny Romus
Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte
"Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest
"Glizdogon" Nieoryginalnej
"Las mnie wzywa" Klaudek884
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope
"Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny
"Proszę, powiedz moje imię" Only Dream
"Między wierszami" Fuerte

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty
"Bogini" ulki_black_potter

Poezja
"Feniks" Wileny Romus
"Na chwałę! Na honor!" Ann
"Zwariował!" Wileny Romus
"Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine
... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

Prefix użytkownikaMordek Voldek
alette napisał/a:
James:

uprzykrzanie życia Snape'a dlatego że "on jest"

On tylko tak powiedział, ale miał swoje powody, by Severusa nie lubić. Tak samo jak Snape miał powody, by nie lubić Pottera. Tutaj żaden nie był święty. W książce zamieszczono jedną scenę i już wszyscy wielce oburzeni, bo go powiesił do góry nogami. Oczywiście - w naszym świecie by to nie przeszło. Tylko Hogwart pod tym względem w ogóle był specyficzny. Wszyscy siebie atakowali, wyzywali w dość niebezpieczny sposób. W sumie zachowanie Jamesa nie wywołało u mnie szoku ani zdenerwowania.

Ot i tyle. Rozpisałam się, przepraszam.

Tylko że James już od pierwszego ich spotkania w pociągu Severuska nie polubił, takie ocenianie ludzi po wyglądzie i po zainteresowaniach a nie po tym jaki jest. To mi się w Potterze, James'ie Poterze nie podobuje i już :)
Edytowane przez Prefix użytkownikaMordek Voldek dnia 04.01.2013 17:21

Prefix użytkownikaAlette
Nie przypominam sobie, by James ocenił go po wyglądzie. Raczej po zachowaniu, w czym nie widzę nic złego. Zazwyczaj oceniamy innych na podstawie wyborów, których dokonują, tak też Potter postąpił. W typowy dla 11-latka sposób - tatuś mi powiedział, że Slytherin jest be, więc jest i koniec. Severus z resztą nie zachował się jak pokrzywdzony cielak, sam się odgryzł... z resztą również w typowy dla 11-latka sposób.

Ale James był irytujący, bo rozpieszczony. Znaczy, do końca nie wiadomo, bo wszystko zostało przedstawione tylko z perspektywy jego wroga, ale... niech będzie.
web.archive.org/web/20170527063436im_/http://i61.tinypic.com/n1qk3n.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najfanfick2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png
www.harry-potter.net.pl/images/najsympatyczniejszy_uytkownik.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_ff.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój.

Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3

Za siedmioma górami, za siedmioma lasami
Żył sobie Racław z rycerzykami.
Wielu ich tam było, innej maści każdy,
Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny,
Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie,
Rozpalający serce niemal każdej kobiecie,
Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary,
Którą owładnęły miłości jego czary
I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą...
Ale koniec historii! Nie za to mi płacą.
Wracając do Lagary, żyła tam Liliana,
Która, chociaż nieporadnością owiana
I znana w otoczeniu z niechęci do koni,
Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni.
Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia.
Mając u swego boku Gaję, Aarona,
Fomę i Milana, a przed sobą zadanie,
Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie.
Jednak Racława niestety przy nich nie było,
A szkoda, bo to by się lepiej skończyło.
Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie
I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie,
Doprowadził ich całych do kapitana,
Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana,
Który miał przy sobie ogiera wspaniałego,
Nawet dla stajennych nieprzyjemnego,
Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało
Jedynie zgrabne, Racławowe ciało...

Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni?
I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni?
Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem?
Potwornym ogierem wraz z jego panem?
Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany?
Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy?

Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie.
Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie,
Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie
O Racławie i jego kochanej niewieście.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Lista ficków, które przeczytałam i polecam

Miniaturki
"Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter
"Czterdzieści pięć" Barloma
"Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce
"Przemyślenia" Wileny Romus
Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte
"Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest
"Glizdogon" Nieoryginalnej
"Las mnie wzywa" Klaudek884
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope
"Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny
"Proszę, powiedz moje imię" Only Dream
"Między wierszami" Fuerte

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty
"Bogini" ulki_black_potter

Poezja
"Feniks" Wileny Romus
"Na chwałę! Na honor!" Ann
"Zwariował!" Wileny Romus
"Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine
... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: