Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Harrych świąt!
01.12.2024 18:13
Wrozka

Harrych świąt!
01.12.2024 18:12
kibic

Ponury Żniwiarz
30.11.2024 14:19
Wrozka

Potęga Krwistego Steka!
30.11.2024 13:20
Wszystkiego najlepszego z okazji dnia śmieciożarcia Eat

Harrych świąt!
30.11.2024 11:33
Nie ma ekipy od pogaduszek Grumpy cat

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 57438 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45361 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 38932 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36773 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Jak zaczęła się Wasza przygoda z HP?
kate20004
U mnie to było coś innego!
Mieliśmy wypożyczyć jakąś książkę na lekcje i wszystkie moje koleżanki brały HP, wiec i ja wzięłam.. Kiedy przeczytałam KT to już dostałam bzika, a gdy doszła I i pozostałe części to szaleje! Niestety z mojego otoczenia tylko we mnie zaszczepiła się Potter!
Czytam już te książki po raz tysięczny, ale i tak mi się nie znudziły!
Dlatego zaczynam czytać od nowa wszystkie tomy!!
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 12.02.2014 15:32
Nie odchodź, kiedy do Ciebie mowie'

Kapitan menel
U mnie są osoby które przeczytały HP. Ale ich jest mało.
Ja żeby sobie przeczytać wszystkie części od nowa, to bym musiała do biblioteki iść, ale mi się nie chce zadka ruszyć z przed kompa, to siedzę i czytam FF.:lol:
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 12.02.2014 15:34
www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.<-- A czy Ty możesz powiedzieć to samo?

Prefix użytkownikaGoszka
No więc... jest dużo osób, obojętnych na HP, takich którzy przeczytali i im to... zwisa., takich którzy lubią i którzy nie lubią HP. Ja HP kocham, a to jest oddzielna grupa, tzw. Potteromaniaków.

68.media.tumblr.com/fc2672d87f07e294d318933ac747d7f0/tumblr_ogyzlc3sGg1t0amgdo2_500.jpg

68.media.tumblr.com/1247c5965fe4e3bf9a88f2bfbed35765/tumblr_ogyzlc3sGg1t0amgdo3_500.jpg

http://www.filmweb.pl/user/Goszka_
Kapitan menel
Ja HP kocham, a to jest oddzielna grupa, tzw. Potteromaniaków.

Ja też do niej należę. xD
A do tematu:
Mój brat inaczej zaczął przygodę z HP.I to dzięki mnie.
Ja byłem na HP i KF w kinie i on nie był. Powiedziałem mu że HP to dobry film. On go obejrzał dopiero rok po premierze na VHS i po obejrzeniu sam się mnie zapytał czy nie mam może HP i KF jako książki.
Teraz on tez należy do TEJ grupy.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 12.02.2014 15:35
www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.<-- A czy Ty możesz powiedzieć to samo?

Prefix użytkownikaFleurEvans
Moja przygoda zaczęła się w kinie jak chodziłam chyba do drugiej klasy. Pani wychowawczyni wzięła nas na film. Na Harry'ego Pottera właśnie. Na pierwsza część. Jak wyszłam z kina bez przerwy o tym filmie myślałam. Aż w końcu mama kupiła mia HPIKT. I tak ze zniecierpliwieniem czekałam na następne częścijezyk

Renaemma
Jak się zaczęła moja przygoda? Opowiem wam krótka historyjkę:
Byłam mała. Siedziałam w czasie wakacji na parapecie. Byłam na koloni. Moje koleżanki bawiły się na dworze, jednak ja nie miałam chęci do zabawy. Patrzyłam przez okno. To było na parterze. Okno widniało kilka metrów od wielkiego placu zabaw. Nagle pojawiła się tam banda dzieciaków. Bawiły się w coś. Nie wiedziałam w co. Później usiadły na trawie i wzięły do ręki jeden z tomów o Harrym Potterze. Siedziałam na tym parapecie i słuchałam jak na zmianę czytają fragmenty pierwszej części "Harry Pottera". Następnego dnia znowu widziałam jak bawiły się w Harry'ego Pottera. Tak było codziennie. Wróciłam do domu. Zapomniałam o całej sytuacji i tych dzieciakach. Chodziłam normalnie do szkoły, odrabiałam lekcje i patrzyłam (co bardzo lubiłam robić) przez okno. Pewnego dnia zobaczyłam, jak wracałam ze szkoły pewien plakat. Reklamował on jedną z części HP. Kilka dni później poszłam do kina. Kiedy wracałam byłam taka przejęta. Opowiadałam wszystkim o świecie magii. Przechodziliśmy koło kościoła. Zobaczyłam jak jakaś dziewczynka trzymała w ręce książkę. Z okładki wyczytałam "Harry Potter i Kamień Filozoficzny". Coś mnie tknęło. Przypomniałam sobie kolonie. Następnego dnia popędziłam do biblioteki. Pożyczyłam pierwszą część i zabrałam się za lekturę. Teraz jestem wielką Potteromaniaczką. A pomyśleć, że wszytko, przez te dzieciaki bawiące się na placu zabaw!
img94.imageshack.us/img94/5924/aaxeaf.gif

Zawsze śmieje się, nawet kiedy całą ziemie przykrył ciemny płaszcz. Kiedy wszyscy pogrążeni są w rozpaczy nigdy nie tracę swego serca które rozjaśnia mi drogę w ciemności.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Nie wiedział dlaczego to robi, dlaczego podchodzi do umierającego mężczyzny, nie wiedział, co naprawdę czuje, patrząc na białoszarą twarz Snape'a i jego palce, próbujące wymacać krwawiącą ranę na szyi. Zdjął pelerynę-niewidkę i spojrzał na człowieka, którego tak nienawidził, którego szeroko rozwarte czarne oczy patrzyły teraz na niego i który poruszał wargami, jakby chciał coś powiedzieć. Pochylił się nad nim, a Snape chwycił go za szatę na piersiach i przyciągnął bliżej. Z jego gardła wydobył się straszny charkot.
- Weź... to... weź... to.
Coś z niego wyciekło i nie była to tylko krew. Z jego ust, uszu i oczu wydobyło się coś srebrzystoniebieskiego, coś, co nie było ani gazem, ani cieczą... a Harry wiedział, co to jest, lecz nie miał pojęcia, co robić...
Hermiona wcisnęła mu do trzęsącej się ręki wyczarowaną przez siebie butelkę. Przeniósł różdżką srebrzystą substancję do butelki. Kiedy była pełna, uchwyt Snape'a zelżał, a on sam wyglądał, jakby już całkowicie się wykrwawił.
- Spójrz... na... mnie - wyszeptał.
Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych czarnych oczach znikło, stały się nieruchome, puste i martwe. Ręka trzymająca szatę Harry'ego opadła z głuchym stukiem na podłogę i Snape już się więcej nie poruszył."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"..Kocham ziemię, po której On stąpa, powietrze nad jego głową; wszystko, czego dotknie jego ręka, każde jego słowo, każde spojrzenie, każdy postępek i Jego całego bez zastrzeżeń.."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

- Będę jak skała: twarda i niezniszczalna.
- Skały są twarde, ale z czasem kruszeją.
- To czym mam być?
- Kim. Bądź sobą.
- Nie. Nie mogę być kimś, kogo już nie ma.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

- ... naprawdę mi na Tobie zależy. - ucięła nagle.
- Powiedziałaś... że Ci na mnie zależy? - uniósł szybko wzrok i patrywał się w nią oczami, które zdawały się mieć barwę i wyraz jakich jeszcze nigdy w życiu Ona nie widziała.
- Nie. - odpowiedziała pośpiesznie - Chciałam tylko sprawdzić, czy mnie słuchasz.

Ania 95
Goszka, ty się nie dziw, że od razu KT. Ja Harry'ego zaczęłam czytać od trzeciej części, czyli od WA. Później przeczytałam czwórkę, następnie dwójkę, później piątkę, później jedynkę i szóstkę. Trochę zagmatwane, ale wiem wszystko o co chodzi, także ja tak mogę czytać. :lol:

Frikolita
Ja o Harrym przeczytałam w jakiejś gazecie, bardzo mnie zaciekawiło i mama przyniosła mi pierwszy tom od syna koleżanki. To było mniej więcej w tym czasie 6 lat temu ;-) od tamtej chwili jestem zakochana w "Harrym Potterze" ;D

LiDiablok
HP w lekturach mieliście? Oo woooow. Ja niestety żyje w innych czasach ;) Otóż... To było w 2000 roku, czyli dosyć dawno dawno temu. Miałam 12 lat. Zapisana byłym do miejskiej biblioteki, w której nie znosiłam bibliotekarki. Była dosyć przerażająca (do dziś jej nie trawię). I pech chciał, że pewnego dnia mój świeżo nabyty szczeniaczek pogryzł wypożyczoną książkę. Skruszona poszłam ze strzępkami do biblioteki. Oczywiście babka się nakrzyczała (wszak miała powód - tak zniszczyłam jej książkę), a ja przerażona wleciałam między półki i złapałam pierwszą książkę, która mi się rzuciła w oczy. I był nią Kamień filozoficzny. Pewno dlatego, ze z tego ciągu szarości na półkach wyróżniał się okładką.
Jak przeczytałam pierwszą część ogarnęła mnie zrozumiała mania.
A do teraz jestem dumna, że wzięłam się za HP, jeszcze zanim wybuchła potteromania :) Oczywiście że mam wszystkie części. ale dosyć niejednolicie na półce wyglądają. 4 w miękkiej okładce, 2 w twardej i tom 6 po angielsku. Teraz mam ambicje by dokupić resztę w oryginalnej wersji językowej... Polecam wszystkim czytanie w oryginale.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 12.02.2014 15:37

Prefix użytkownikaChristina
Ja po raz pierwszy książkę znalazłam na półce u kuzyna. Pożyczyłam i mnie wciągnęło. Kupiłam sobie HPiKT oraz HPiWA. Jedynkę kupiłam sporo później ^^. Zaczęłam czytać mając 10 lat . Teraz mam prawie 15. I chyba jeszcze długo będę powracać do Pottera .
i65.tinypic.com/2d7bmkw.jpg
That's all they really want
i63.tinypic.com/fc8xht.jpg
Some fun
i65.tinypic.com/1zgcchl.jpg
When the working day is done
i64.tinypic.com/68xamr.jpg
All girls - they want to have fun
i66.tinypic.com/24o5d1j.jpg

i64.tinypic.com/214waz4.png
i64.tinypic.com/258waba.png
zapodaj.net/images/d9840e51c9400.png

Nagroda za Najlepszą Miniaturkę Wojenną - Niebo pośrodku piekła
Nagroda za Najlepszą Serię o Ciemnej Stronie - Krwawy Zmierzch
oi66.tinypic.com/n36vcy.jpg

http://xchristix.tumblr.com
HP_Fan
Mój kuzyn był wielkim fanem HP :D no i kiedyś na urodziny dostałam 3 część zaczęłam czytać :D Spodobało mi się, więc przeczytałam pozostałe części ;) I teraz to jest moja obsesja xD Przeczytałam wszystkie części, nawet po kilka razy i do tego również te pozostałe książki typu "Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć","Quidditch przez wieki:,"Tezaurus" itp. :D
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 12.02.2014 15:39
hogsmeade.pl/button/gryffindor.jpg

Kausia
A ja nawet nie pamiętam kiedy ^^.
Tzn. wiem, że to było jakoś podstawówka. 2, może 3 klasa. (teraz 2 gim xD)
Pani w szkole zorganizowała wycieczkę na HP i KT do kina i tak się zaczęło...
Poprosiłam mamę o książkę i poleciało xD.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 12.02.2014 15:40

Prefix użytkownikaAlSev
Ja dostałem 'pod choinkę' Harry'ego Pottera i Komnatę Tajemnic. Kiedy już przeczytałem tak mnie to zainteresowało, że od razu pobiegłem do sklepu po... HP i Kamień Filozoficzny. :D A następne czytałem już po kolei jezyk
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 12.02.2014 15:41

Glob3r
Moja przygoda z Harrym zaczęła się dokładnie w dzień moich (i tutaj nie jestem pewny, ale chyba 11) urodzin :).
Dostałem tę książkę od mojej przyjaciółki. Na początku mnie do niej nie ciągnęło, ale po paru dniach zacząłem ją czytać... no i tak się zaczęło. Nie mogłem się od niej oderwać, moi rodzice byli strasznie zdziwieni, kiedy zobaczyli, że ciągle tylko czytam i czytam.
Z tego co mi mama później powiedziała, to na początku mówiła rodziców tej przyjaciółki, że może lepiej żeby mi nie kupowali książki, bo ja i tak nie lubię czytać... :D
No a dalej to czekałem na kolejne części i je "połykałem" w ciągu kilku dni.
A co ciekawe, ta przyjaciółka, która podarowała mi KF nigdy nie przeczytała nawet jednego tomu ;)
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 12.02.2014 15:41

Prefix użytkownikaulan1989
Dawno, dawno temu... Kiedy to było sam już dokładnie nie pamiętam, byłem chyba w V klasie podstawówki, miałem 12 lat. Moja mama powiedziała mi, że w gazecie przeczytała o tym, że niedawno wyszła jakaś fajna książka dla dzieci. Mniej więcej w tym samym czasie kolega powiedział mi, że czyta bardzo fajną książkę pt. "Harry Potter". Skojarzyłem nazwę i poprosiłem mamę żeby mi kupiła, i tak to się zaczęło... Miałem w tedy 12 i tak książki co roku wychodziły, ja je kupowałem i tak z nimi dorastałem. Dziś mam 19 lat i aż się łezka w oku kręci gdy wspominam te stare dobre czasy, jak moje życie w tamtych czasach było bardziej podobne do HP niż teraz... cóż, było, minęło, ale jeszcze wiele przed nami... :bigrazz:
Edytowane przez Prefix użytkownikaulan1989 dnia 02.02.2008 22:49
O! Quam dulce et decorum est pro patria mori!

Prefix użytkownikaEnid
Dostałam od taty pierwszą część, przeczytałam zaledwie kilka rozdziałów i stwierdziłam, że jest nudna. Jakiś miesiąc później strasznie się nudziłam wieczorami i ponownie zaczęłam czytać Harry'ego i BUM zaczęło się.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 12.02.2014 15:42

Osia
Moja koleżanka 2 lata temu wypożyczyła książkę.
Jak łatwo się domyślić był to Harry Potter.
Poleciła mi ją, a że lubię czytać książki przeczytałam pierwszy tom.
Potem następny i następne, drugi trzeci raz i polubiłam go tak że przynajmniej 1 raz w miesiącu muszę przeczytać jakąś część.jezyk
Popieram W.E.S.Z.

Morsmorde
Kiedyś w świetlicy (2 kl. podstawówki) zobaczyłem kawałek filmu (1cz.) i mnie wciągnęło... :)
Teraz często czytam pojedyncze rozdziały z różnych tomów, jak się trafi :)
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 12.02.2014 15:43

Arwena_89
Ja pierwszy raz Harry'ego Pottera przeczytałam w pierwszej klasie gimnazjum, jako lekturę, potem z czystej ciekawości przeczytałam drugą część, bo wiedziałam, że ta część jest dość krótka, no i mnie to wciągnęło :D

Ges-en-la
Wiem, że już to gdzieś pisałam i że się powtarzam, ale wtedy to nie był ten temat.
A więc.. Moja historia z HP zaczynała się kilka razy. Pierwszy raz usłyszałam o Harrym Potterze od koleżanki no i postanowiłam go przeczytać. Nie była to udana próba. Dotarłam do momentu, w którym Harry poznał Hagrida i się wycofałam. Stwierdziłam że to nie dla mnie. Po jakimś czasie (także pod presją) spróbowałam jeszcze raz. I nic. Nie siadło mi. Dopiero kiedy znajomi wyciągnęli mnie do kina na HP i ZF naprawdę mi się spodobał. No i myślę sobie - Może spróbuje jeszcze raz? ; > - Jak pomyślałam tak zrobiłam :D No i się zaczęło. Przebrnęłam przez kilka początkowych rozdziałów, a potem poszło z górki jezyk Aż dotarłam do 7 części, którą mam już za sobą :)
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 12.02.2014 14:14
hogsmeade.pl/button/userbar-gryffindor.jpg

'W miłości i na wojnie wszystko jest dozwolone, a tutaj mamy do czynienia po trochu z jednym i drugim.'

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: