Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pracownik departamentu
17.05.2025 00:50
Koriola, w sumie to nie wiem, nikt tego dawno nie sprawdzał. A masz pomysł na jakąś nową? To mogłabym spróbować dodać

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
16.05.2025 11:16
Wrozka

Wzór do naśladowania
13.05.2025 10:36
Czy może te ankiety na boku działają? Głupek

Wzór do naśladowania
13.05.2025 10:36
Cieszmy się że strona jeszcze działa. Wiadomo czy coś się dzieje z serią filmową FF?

Wzór do naśladowania
13.05.2025 10:35
Jak to brzmi, zniknąć przez ciążę Duszek chociaż pewnie masz rację!Syriusz32

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45363 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39458 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36773 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Jak zaczęła się Wasza przygoda z HP?
Limonka
Rozmowa na ten temat zaczęła się w Shoutboxie, ale pomyślałam, że lepiej będzie się gadało na forum. Więc pytanie, takie jak w nazwie tematu.

Mi kiedyś tata przyniósł książkę. Najpierw pomyślałam, że to jakieś nudne debilstwo i odłożyłam. Potem, jak kiedyś straaasznie mi się nudziło, wzięłam i zaczęłam czytać... no i się wciągnęłam :).
Edytowane przez Limonka dnia 13.10.2007 02:35

Prefix użytkownikaE-Vaire
Obejrzałam 3 filmy i bardzo mnie to wciągnęło. Zakupiłam książki 1-5 i chciałam więcej. Od tamtego czasu wchodziłam na stronki o HP i w ogóle. Naprawdę zaczęłam się tym interesować jakieś 3 lata temu. I w końcu trafiłam na tą stronę - pół roku temu :D
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 11.02.2014 20:23

Hermiona_xD
A u mnie siostra sobie kupiła 1-3 części, ale nie przeczytała ani jednej ... A słyszałam od kuzynki, że jest świetna, więc zaczęłam ją czytać i teraz czytam 6 cz. :D
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 11.02.2014 20:21
;D

Caroline
Moja siostra kupiła tylko 5-tą i 1-szą część i je przeczytałam, a potem oglądałam filmy. W 3-eciej części Harry'ego Pottera film bardzo mnie wciągnął.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 11.02.2014 20:22

http://world-beautiful-bloggers.blog.onet.pl/
Prefix użytkownikaMoony Alex
Hmm... no więc tak.
Pierwszy raz zetknęłam się z Potterem jak miałam mniej więcej 9 lat.
Poszliśmy wtedy z klasą na pierwszy film do kina. Wtedy mi się średnio podobał. Na dwie kolejne części filmu również poszłam z klasą. Jednak gdy oglądaliśmy trzecią część już mnie coś tknęło. Później mi to umknęło. Na jesieni 2004 zaczęłam być wielką fanką popularnego wtedy zespołu O-Zone. I gdzieś wyczytałam, że rzekomo lubią książki o HP. Więc wypożyczyłam Komnatę Tajemnic (Kamienia Filozoficznego nie było. Pamiętam, że mało nie narobiłam sobie obciachu, bo chciałam powiedzieć "Czy jest Harry Potter i Kamień FIZJOLOGICZNY?" zamiast "...Filozoficzny" xD.
Przeczytałam, bardzo mnie wciągnęło. Wypożyczyłam inne: KF, WA i ZF chyba, później na mikołajki dostałam CO. Przeczytałam wszystkie książki i mi się spodobały. Później miałam wahania- to bardziej lubiłam i ciągle czytałam, to sięgałam po inne książki... Przed premierą Czary Ognia w kinach miałam czas jednego z większych bzików ^^. Po premierze Księcia Półkrwi przez jakiś czas znowu niewiarygodnie szalałam. Później mi trochę przeszło i znowu rzadziej sięgałam po HP. No i na przełomie roku 2006 i 2007 dostałam bzika na maksa. Znalazłam sobie ukochaną postać, no i to szaleństwo mam do dzisiaj ^^. I mam nadzieję, że się szybko nie skończy! A do zespołu O-Zone mam sentyment, mimo, że już ich od dawna nie słucham.
Edytowane przez Prefix użytkownikaMoony Alex dnia 13.03.2007 15:39

Kate_Luis
Ja na początku strasznie nie lubiłam HP... no ale jakoś tak wyszło, że byłam chora i mama mi kupiła książkę, bo chciałam coś do poczytania. Okazało się, że to HP... no i zaczęłam czytać jezyk i tak mnie wciągnęło xD
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 11.02.2014 20:15

Peeves
Mi kupił ją tata na początku przeczytałam kilka pierwszych rozdziałów, ale szybko odłożyłam po dwóch miesiącach o tym zapomniałam strasznie mi się w domu nudziło, a była sobota i wszyscy powyjeżdżali i zaczęłam czytać pochłonęło mnie... niedługo potem dostałam HPiKT na urodziny i... lawina ruszyła.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 11.02.2014 20:15
"Aggressive, tough and defiant may describe me, but that leaves the impression I'm mean and I'm not. People expect me to have fangs."
Joann Jett

Prefix użytkownikaGinny_Weasley12
A ja miałam to jako lekturę. Pamiętam jak moja koleżanka mówiła, że kocha czytać książki i że jej ulubioną jest HP, ale lepszy jest Wiedzmin. Mialam to na lekturę jakieś 2 tygodnie temu, ale pani zapowiedziała to już w październiku poprzedniego roku. No więc jak trzeba to trzeba. Poszłam do szkolnej biblioteki, wypożyczyłam HP i KF i zaczęłam czytać. Nie mogłam się od niej oderwać. Później zaczęłam czytać pozostałe książki. Spodobało mi się. Nie mogłam uwierzyć, że zmieniłam się do tego stopnia, że nie cierpiałam czytać, a w ciągu tygodnia stwierdziłam, że książki to najfajniejsza rzecz pod słońcem. Kiedyś rodzice zaciągali mnie do czytania, a teraz chcą mnie od niego oderwać. W końcu sięgnęłam po inne książki. Moja najlepszą jest (na razie) Eragon. Na moje urodziny (5 marca) dostałam same książki. A teraz je czytam :smilewinkgrin:
Książka HP zmieniła mnie i moje życie. Kiedyś to było tylko od komputera do telewizora, a teraz komputer potrafi stać nienaruszony całymi tygodniami. Tylko na prace do szkoły go używam i co jakiś miesiąc gram.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 11.02.2014 20:27
img329.imageshack.us/img329/619/drfyhdrhrehtrherhgdgfbmj5.png
Draco&Hermiona - mówię NIE! Dołącz.

Być może istnieją czasy piękniejsze,
Ale te są nasze.

Ciąg dalszy w profilu.

Jestem fanką Kurzego Wylotu oraz Brudnego Odbytu. Wiedzcie, że to jedna i ta sama osoba. ;D

[O]ld [G]ood [S]tyle

of

H-P.net

*Angela
*Angelina
*Mimid
*Christina
*Śmierciojadek
*Lestrange
*Essi
*Adzilla
*Wera
*Lenne
*Hemcia
*Nacia
*filis

img218.imageshack.us/img218/7083/scrittaslykv2.gif

Od cnót Gryfonów, Kretynizmu Puchonów, Wiedzy-o-wlasnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie!

th03.deviantart.com/fs7/300W/i/2005/210/0/6/Death_Eaters_by_digijohn.png
Śmierciożerca

mitsurugi.files.wordpress.com/2007/01/las.png
Trzeba żyć, a nie tylko istnieć.

republika.pl/blog_cy_3256437/3538848/tr/kadziewicz_zdjecia_dnia512.jpg
Mój ulubieniec, a siatkówka to moje życie!

TomV
Jak miałem jakieś 10, może 11 lat... moja mama przyniosła do domu taką książkę. Miała dziwny tytuł: "Harry Potter i Kamień Filozoficzny". Nie widziałem o co chodzi. Na okładce był jakiś chuderlawy chłopiec na miotle. Mama, która przeczytała jakieś 60 stron trochę mi o tym opowiedziała... Po jakimś czasie sam przeczytałem całą książkę, a potem 2 tom i trzeci i czwarty i piąty i szósty, a teraz, po 5 latach czekam na siódmy...
Bierz co się da i nie oddawaj!

Hermiona_S
Byłam na każdej części w kinie i bardzo mi się spodobało. Filmy mi już nie wystarczały i postanowiłam przeczytać książki. Po przeczytaniu pierwszej części jeszcze bardziej się w to wciągnęłam i tak przeczytałam wszystkie części. Za każdym razem gdy kończyłam czytać kolejną część coraz bardziej wciągałam się w świat Pottera. Dzięki książkom mogę wiedzieć o wiele więcej niż to co jest pokazane w filmach.

Prefix użytkownikaDezerterka
Koleżanka mi pożyczyła, bo wymieniałyśmy się książkami jak szalone - mania czytania xD

Tyle, że w tymże czasie mało kto znał HP, a my w 2 po prostu się zakochałyśmy...
W księgarniach wtedy byłe dwie pierwsze części... chyba, że się mylę...

Muszę, że na początku byłam zakochana z Harrym Potterze i innych szlamach, a mój ulubiony dom to był obowiązkowo Gryffindor...
Teraz się zmieniłam, jak i zmieniła się moje spojrzenie na książkę i bardzo dobrze, bo SLYTHERIN RZĄDZI xD.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 11.02.2014 20:32
fuck you very much.

Flegma
Ja tam lubię Gryffindor, no ale cóż =P. U mnie to było tak, że moja siostra kupowała wszytki tomy i razem czytałyśmy pierwsze 3 tomy, a potem sama zaczęłam czytać. Za to jak już drugi raz zaczęłam czytać wszystkie tomy, to zaczęłam wchodzić na różne strony o HP, zalogowałam się na tym forum i zaczęła się moja potteromania xD.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 11.02.2014 20:10

Harry Potter 13
Film to nie to samo co książka. Ja oglądałem najpierw filmy, a potem przeczytałem książki i powiem, że w książce jest inaczej i w filmie jest inaczej. Chociażby HP i Czara ognia. Pierwszy rozdział jest bardzo rozbudowany, a w filmie tego nie ma.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 11.02.2014 20:11

Peeves
Mój rekord to piątka w jeden dzień... ale to nie było normalne... zamknęłam się w pokoju od wewnątrz, z zapasami jedzenia i z nowo kupioną książką... weszłam rano wyszłam wieczorem... nie wiedzieć czemu lekko zmęczona xD
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 11.02.2014 20:12
"Aggressive, tough and defiant may describe me, but that leaves the impression I'm mean and I'm not. People expect me to have fangs."
Joann Jett

Hermionka_Emma Watson
Wielu z Was jak czytałam, już od początku wciągnęli się w ten jakże interesujący świat Pottera, tej magii widzianej oczami wyobraźni. Ja natomiast widziałam filmy, nie jestem w stanie określić ile części to wtedy było, ale na pewno jedną, może dwie już wtedy były. Filmy dla mnie były super, no i w końcu nadszedł ten przełomowy dzień, dzień mej Pierwszej Komunii Św. po zebraniu sporej sumki na Komunii, uparłam się, że chcę Harrego Pottera, no i moi rodzice nie mieli wyjścia, po wejściu do księgarni, poleciałam do półki z Harrym Potterem. Wtedy były tylko cztery części. Moja mama próbowała, na próżno wcisnąć mi, że kupimy dwie, a dwie innym razem. Na mnie jak się uprę, nie ma rady! I powiem Wam szczerze, że gdyby nie moja upartość, dziś pewnie nie byłabym taką fanką Harrego. Więc po kupieniu czterech części, które kosztowały ok. 120zł (moja mama niemal się przewróciła) książki wylądowały na półce w moim pokoju. Zostały tam jakieś trzy lata nieruszone. Wydawały mi się taaakie grube! Kiedyś nadszedł dzień, w którym sięgnęłam po pierwszą część. Tak mnie nudziła, że szok po prostu! Ale kiedy kończyłam, leżałam chora w łóżku. Chciałam ją skończyć, no i wreszcie, tak się stało. Kolejne części, choć grubsze połykałam dość szybko. Nadszedł dzień zakończenia roku szkolnego 2005/2006. A ja z średnią 5.1 (6 z matematyki) pojechałam do chrzestnej pochwalić się pięknym świadectwem! Ona miała 5 części HP, bo to ja ją namówiłam do kupienia. I za dobre świadectwo dała mi tą piątą część. Obiecując, że jak tylko wyjdzie szósta, to mi kupi. I tak się stało. W dwa miesiące wakacji przeczytałam dwie najgrubsze części HP. Wiem, że dla niektórych z Was, to strasznie długo, ale dla mnie nie, aż tak. Teraz mając lat trzynaście mój światopogląd zmienił się bardzo, książki są dla mnie super... I już czekam na HP i DH, mając nadzieję, że będzie najgrubsza ze wszystkich!

Jeśli Was zanudziłam, to przepraszam, ale tak właśnie było.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 11.02.2014 20:14

Dinek
Mnie do książki zachęciła biblioteka i swoją pasją zaraziłem kilku kumpli... Lubie chodzić, w ogóle, do biblioteki, bo lubię czytać książki fantastyczne. I właśnie w kiedyś jak wszedłem do niej pani powiedziała mi, że jest dostawa nowych książek i moją uwagę przyciągną właśnie HP... A potem czytałem następną i następną i następną część...
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 11.02.2014 20:33
http://magiahp.pun.pl

Prefix użytkownikamelancholia
A ja zaczęłam czytać Pottera, gdy dwie koleżanki u mnie w klasie non stop nadawały o Potterze... Harry to Harry tamto to się wkurzyłam i mówię: Kuźwa coś w tym musi być. Pożyczyłam od jednej z nich książkę i poszłam do chałupy. Zaczęłam czytać, ale po kilku stronach rzuciłam ją w kąt, klnąc, co ich fascynuje w takim gównie. Oddałam jej książkę... ale jakiś czas później jeszcze raz pożyczyłam i przebrnęłam przez najnudniejszy pierwszy rozdział w 1 tomie. Później moja mama dorwała książkę... i następne mi już rodzice kupowali... I jakoś się zaczęło :D
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 11.02.2014 20:34

Zelda
Dobra to mój pierwszy post więc witam wasjezyk

A co do tematu jezyk
HP znałam od dawna i nigdy nie powiedziałam, że to beznadziejny tytuł, bo od początku mi się spodobał. Pierw oglądałam filmy, ale nie pamiętam kiedy jezyk. Aż w końcu na jakimś forum wyczytałam, że jest książka pt. Eragon która jest o magi itp. Ja wtedy grałam w RPG gdzie było pełno magii (książek w ogóle nie czytałam, bo cały dzień przy kompie) więc chciałam zobaczyć jak wygląda magia w książce. No i przeczytałam potem drugą cześć, a potem sobie pomyślałam aby przeczytać HP. Wiem, że to nic nadzwyczajnego, ale cóż...
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:13
:>

herma_78
Moja przygoda z Harrym zaczęła się bardzo, bardzo dawno temu. Siostra wciągnęła mnie czytając książki pożyczone od przyjaciółki. Ale tak naprawdę to dopiero czytając każdą część po jakieś 7 razy, pojęłam jak bardzo się wciągnęłam w świat i życie Harry'ego Pottera. To mi się spodobało i tak już zostało do dzisiaj!!
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:14
Puchoni z nikim nie wojują
Oni zawsze zgode budują!
Helgo Hufflepuff miej w opiece nas!

Zastępca Ministra Magii!
Zastępca Szefa Zakonu Feniksa
Nindalf...Wiesz, że Cię...

Hermiona_xD
A moja przygoda zaczęła się od tego, że siostra kupiła sobie 1 część i tak mnie wciągnęło, że przeczytałam wszystkie ... a ona żadnej. ;|
Ginny_Weasley12 gdybym ja miała HP za lekturę to bym skakała z radości... i miałabym 6 za spr. z wiadomości o lekturze czy jak się to tam zwie. Bo w mojej klasie nikt nie przeczytał ani jednej z serii ... ewentualnie oglądali film, ale tam są niektóre fakty pominięte.

P.S. i wątpię żeby ktoś się zabrał za jej czytanie. jezyk

Połączyłam dwa posty.
Edytowane przez Limonka dnia 13.06.2007 02:11
;D

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: