Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Jak zaczęła się Wasza przygoda z HP?
|
|
Nyata |
Dodany dnia 13.08.2007 21:46
|
Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: 54 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 11.08.07 |
Byłam na pierwszej części Harry'ego w kinie z klasą.. spodobało mi się, a że wiele o tym słyszałam ruszyłam śmiało do biblioteki.. wypożyczyłam i zasiadłam do czytania.. nie mogłam się oderwać aż nie skończyłam, potem następna i następna książka i oczekiwanie na wydanie kolejnych.. w międzyczasie przypominałam sobie poprzednie części:smilewinkgrin: |
|
|
Akitaki0 |
Dodany dnia 13.08.2007 21:56
|
Postów: 5 Dom: Brak przydziału Punkty: 24 Ranga: Mugol Data rejestracji: 11.08.07 |
Ja dostałem HP i KF od taty bo wygrał ją w Coca Coli. Miałem wtedy chyba 5 lat więc mama mi ją przeczytała. Bardzo mi się spodobała więc, 3 lata temu dostałem na komunię resztę części (bez KP bo wtedy jeszcze nie wyszło). Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 16:42 |
|
|
Ginny_Potter_07 |
Dodany dnia 20.08.2007 10:47
|
Ostrzeżenia: 3 Postów: 13 Dom: Brak przydziału Punkty: 600 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 11.08.07 |
A ja. To był przypadek. Szczęśliwy przypadek. Miałam wtedy 13 lat. Moja siostra była w 2 klasie SP. Jej koleżanka (jako, że kocha Dana) postanowiła przeczytać HP. Moja siora nie mogła być gorsza, więc założyły się, że przeczytają to w dobę (moja siostra nigdy nawet nie przeczytała ulotki). Przyniosła go do domu i nawet nie miała zamiaru zacząć (tamta przeczytała, choć zajęło jej to cały rok szkolny). Wzięłam go do ręki (byłam wtedy chora i siedziałam w domu) i zaczęłam czytać. To był piątek. KATASTROFA!!! W sobotę nie idzie się do szkoły. Jak miała (siostra, ja byłam w domu) mi przynieść HPiKT??? Ale jako, że dożyłam poniedziałku dostałam i 2 część. Kolejnych nie było w bibliotece. :rip:[...]:rip: Wspomniałam o tym koleżance i ona to miała!!! Jak mogłam to przeoczyć?! Podobno nawet śmiałam się z niej jak czytała w szkole 6 część!!!:o Pożyczyła mi następne części i od tego czasu zawsze jakiś HP jest ze mną. Teraz moje życie się składa właśnie z niego, z Harry'ego Pottera. Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 16:42 |
|
|
anek-love-danek |
Dodany dnia 20.08.2007 14:21
|
Postów: 2 Dom: Brak przydziału Punkty: -55 Ranga: Więzień Azkabanu Data rejestracji: 19.08.07 |
Ja od niedawna jestem fanatyczką Pottera. Moja siostra zaczęła czytać Harry'ego przed tymi wakacjami, w tedy ja też zaczęłam go czytać i bardzo mnie to wciągnęło. Kilka tygodni temu skończyłam czytać 6 część. Nie mogę się doczekać, kiedy 7 wejdzie po polsku Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 16:42 Anka-Potteromanka=)
|
|
|
nataliapop |
Dodany dnia 20.08.2007 15:29
|
Ostrzeżenia: 1 Postów: 10 Dom: Brak przydziału Punkty: 134 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 29.06.07 |
Moja przygoda zaczęła się od filmu. Gdy nie mogłam się doczekać 5 części Harry'ego to poprosiłam tatę żeby pożyczył od kuzyna piątą część. Przeczytałam ją w 17 dni. Potem poprosiłam tatę żeby pożyczył pierwszą część. Przeczytałam ją w 4 i trzy czwarte dnia potem drugą część, też o koło tego a teraz czytam czwartą. Kuzyn pewnie pożyczył, albo nie ma trzeciej części. Potem będę czytać 6. Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 16:43 |
|
|
bombel147 |
Dodany dnia 20.08.2007 15:38
|
Postów: 2 Dom: Brak przydziału Punkty: 0 Ranga: Mugol Data rejestracji: 20.08.07 |
Ja dostałem pierwszy tom od cioci, w wieku 7 lat(mam 14) i jakoś przeczytałem, ale mnie zbytnio nie wciągnęło. Potem po dwóch latach pożyczyłem od sąsiadki KT, potem WA. a od CO kupowałem książki. Każdą przeczytałem po kilka razy, teraz mam już wszystkie oczywiście :lol: Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 16:08 AVADA KEDAVRA
|
|
|
Mitzi Caspar |
Dodany dnia 20.08.2007 18:56
|
Postów: 83 Dom: Brak przydziału Punkty: 245 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 19.08.07 |
Hm... już nie pamiętam jak książka znalazła się w moim domu, mama twierdzi, że prosiłam ją o zakup ;-) Zaczęłam czytać... początkowo jakoś specjalnie mi się nie podobało. To chyba dlatego, że zaczęłam od 3 części... ale potem się wciągnęłam, no i od jakiegoś czasu czekam z niecierpliwością na kolejne tomy i filmy. Hm... ile mogłam mieć lat? 10? Chyba tak. Uuch...to 6 lat temu ;-) Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 16:09 "From childhood's hour I have not been
As others were: I have not seen As others saw..." /Edgar A. Poe/ |
|
|
Ginny14 |
Dodany dnia 07.09.2007 21:03
|
Ostrzeżenia: 1 Postów: 12 Dom: Brak przydziału Punkty: 150 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 25.08.07 |
Ja zawsze lubiłam czarodziejów i czarodziejki, a także książki. Kiedy miałam 8 lat chciałam przeczytać coś magii, więc chciałam wziąć Władcę Pierścieni, ale brat mi powiedział, że to nie dla mnie, że jestem za mała, a ja czy mogę tą - wskazałam na 2 cz. HP. i poczytałam i spodobało mi się. Potem wyszła w kinach pierwsza część i tak się zaczęła moja przygoda z magią.:smilewinkgrin: Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 16:10 "-Czy jest coś bardziej ekscytującego niż łamanie reguł?
- Kim jesteś i co zrobiłaś z prawdziwą Hermioną Granger?" |
|
|
alema |
Dodany dnia 22.09.2007 07:34
|
Ostrzeżenia: 1 Postów: 16 Dom: Brak przydziału Punkty: -256 Ranga: Więzień Azkabanu Data rejestracji: 26.08.07 |
Ja byłam jeszcze dość mała i pierwszą część czytała mi mama. Resztę części czytałam już sama i tak mnie to wciągało że 1-6cz. przeczytałam ok. 3 razy. No a teraz gdy mam wreszcie neta i znalazłam te stronkę. Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 16:11 PROFIL DO USUNIĘCIA!!!!!!
|
|
|
Nacia |
Dodany dnia 22.09.2007 07:55
|
Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 1 Postów: 3664 Dom: Brak przydziału Punkty: 3252 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 27.08.07 |
Szczerze mówiąc Harry Potter zaczął interesować mnie niecały miesiąc temu. Wcześniej wydawało mi się to głupie. Więc tak, pojechałam do koleżanki, akurat ona była Potteromaniaczką. W telewizji leciał Hp i KF. Prosiła mnie, żebym z nią obejrzała.Tak się zaczęło... Na następny dzień musiałam oglądnąć następną część i następną. W końcu w dwa niecałe dni przeczytałam pierwszy tom Harry'ego, a na razie drugi czytam na raty bo nie za bardzo mam czas... Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 16:13 Life is wasted on the living |
|
|
Malfoy-ka |
Dodany dnia 22.09.2007 19:58
|
Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: 7 Ranga: Mugol Data rejestracji: 22.09.07 |
Moja przygoda z Harrym Potterm zaczęła się od filmu, a nie od książki. Książek raczej nie czytam bo nie lubię i przyznam szczerze, po oglądnięciu w kinie (Multikino ;D) zakochałam się w tej magii.. I od razu na drugi dzień wypożyczyłam sobie pierwsze 2części, a później już kupowałam Harry Potter jest ze mną już tak długo ^^ Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 16:14 SEVEN BOOKS, BUT ONE STORY!!!
*HARRY POTTER* |
|
|
Serpensortia |
Dodany dnia 24.09.2007 12:00
|
Postów: 42 Dom: Brak przydziału Punkty: 1198 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 24.09.07 |
Moja przygoda zaczęła się od książki W roku 2001, miałam wtedy 11 lat, a ciocia podsunęła mi I i II tom z dedykacją, życząc niezapomnianych wrażeń podczas czytania... Hehe... Ironia losu... W wieku 11 lat trafiłam do magicznego świata, i tak zostało aż do dziś... Ślizgonka, Snaperka, Lupinistka, Malfoy'istka.
* Totally obsessed Snupin fangirl! * 'The right song can turn an emperor into a laughing stock, can bring down dynasties. A song can last long after the events and people in it are dust and dreams are gone.' |
|
|
Kapitan menel |
Dodany dnia 28.09.2007 19:46
|
Ostrzeżenia: 2 Postów: 190 Dom: Brak przydziału Punkty: 388 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 14.09.07 |
Moja przygoda zaczęła się tym, że moja siostra przyniosła do domu HP i KF. W tym wieku (miałem wtedy 8 lat, a teraz mam 16) dużo czytałem, ale nie książki fantastyczne, a popularno-naukowe i wtedy, gdy zobaczyłem tę książkę postanowiłem, że w końcu trzeba zacząć czytać inne książki... Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 16:16 Piszę poprawnie po polsku.<-- A czy Ty możesz powiedzieć to samo?
|
|
|
caroline349 |
Dodany dnia 02.10.2007 21:42
|
Ostrzeżenia: 2 Postów: 25 Dom: Brak przydziału Punkty: -192 Ranga: Więzień Azkabanu Data rejestracji: 11.09.07 |
Kiedy w telewizji leciał Kamień Filozoficzny, oglądałam z wypiekami na twarzy. Potem, na Gwiazdkę dostałam model Hogwartu, który leży rozstawiony do dziś w mym pokoju. Kiedyś mi się nudziło wypożyczyłam III część, bo pierwszej nie było. Przeczytałam. Niedawno kupiłam cały zestaw I-V. A szóstą mam kupioną zaraz po premierze. Mojej mamie też się nudziło, i czyta razem ze mną. Pamiętam, jak kiedyś na nią naryczałam, bo mi zostały dwie strony, a ona zaczynała dopiero Biały Grobowiec. Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 16:07 Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
Caroline łączy pozdrowienia i życzy miłego dnia wszystkim fanom!!!!!!!!!!!! |
|
|
RazorBMW |
Dodany dnia 04.10.2007 18:35
|
Pochwały: 7 Postów: 561 Dom: Hufflepuff Punkty: 3368 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 30.08.07 |
Kuzynos miał, mój brat mu kupił chyba 1-4, a w wakacje 2004 zacząłem czytać. W szkole specjalnie pożyczyłem Zakon Feniksa [miałem 2 dni na przeczytanie, 1 dzień ok 500 stron 2 reszta :-]], dalej Książę Półkrwi na początku 2004r i teraz DH... zarówno po angielsku, jak i nieoficjalne tłumaczenie. Taka moja historia. Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 16:17 Mikołaj Święty wielu przyjaciół posiadał Wielu walniętych, jednego wiernego miał Skrzata wspaniałego, zawsze zaufanego Zgryzika onego, zaiste rozrywkowego Umilacza czasu, pracownika wybitnego Co zawsze w potrzebie rozweseli... A i pomoże na Pomorzu, również tym po kądzieli. The enemy is among us The enemy is among us And nobody is doing anything about it They don't care So we had to take matters into our own hands A WORLD NOT OF MY MAKING YET A WORLD OF MY DESIGN SO STRANGE AND SO FAMILIAR BUT NO MATTER HOW DISTANT IN TIME OR SPACE ONE CONSTANT REMAINS CHAOS |
|
|
Srebrnaa |
Dodany dnia 06.10.2007 10:46
|
Ostrzeżenia: 1 Postów: 8 Dom: Brak przydziału Punkty: 609 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 15.08.07 |
Zaczęła się banalnie Rodzice kupili mi HP i powiedzieli, że bardzo ją chwalą itp. No więc otworzyłam niechętnie tą książkę (nie lubiłam czytać książek, co zostało mi do tej pory) i... przeczytałam pierwszą stronę, drugą, pięćdziesiątą, czytałam i czytałam. Do tej pory nie wiem co mnie tak wciągnęło Najpierw byłam zachwycona Dumbledorem, Harrym, Ronem i innymi. Teraz wolę śmierciożerców i Czarnego Pana i oczywiście Slytherin Ale jak umarł Dumb to ryczałam jak by mi ktoś z rodziny umarł! Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 16:18 |
|
|
gne |
Dodany dnia 08.10.2007 13:38
|
Pochwały: 24 Postów: 3001 Dom: Ravenclaw Punkty: 23582 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 29.08.07 |
Oj wiem co masz na myśli Srebrnaa. Tez się rozryczałam chociaż już wtedy zaczynała się moja fascynacja tym co ZŁE - no nie wiem jak to nazwać. Moja historia: Nie pamiętam skąd u licha wzięłam 1tom. Tata mi kupił, ale czy go prosiłam czy sam z siebie?? No wiec za czasów jak wyszedł 4tom to uświadomiłam sobie, że taki kolega z klasy (w którym byłam szaleńczo zakochana - no może nie szaleńczo, ale mi się podobał) jest fanem. Wiec postanowiłam przeczytać żeby wiedzieć o co chodzi. Co myślałam po przeczytaniu 1tomu nie mam pojęcia. Wiem, że potem wpadł mi w łapska 2tom (dziękuje tato ;D) i się w nim zacięłam! Nie mogłam przebrnąć przez rozdział o Lockharcie. I po jakimś pół roku znowu się zabrałam za czytanie. Ale po przeczytaniu byłam już wielkim fanem. Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 16:19 |
|
|
herma_007 |
Dodany dnia 19.10.2007 23:03
|
Postów: 264 Dom: Brak przydziału Punkty: 4776 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 18.06.07 |
Moja przygoda z Harry'm Potterem zaczęła się w dziwny sposób. Teraz wybaczcie mi brak skromności ale w niedalekim dzieciństwie (kilka lat temu ok. 3) uznawano mnie za dziecko , które dobrze się uczy, zachowuje ... - po prostu za wzorowe dziecko. Jednak nie czytałam książek, nad czym ubolewali moi rodzice. Któregoś dnia wzięłam do reki, ni z gruszki ni z pietruszki, Harry'ego Pottera. I cudem przeczytałam, to był nie lada wyczyn jak na mnie...rodzice się cieszyli a tym bardziej, że zaczęłam czytać następne tomy. Po tych trzech latach w kółko czytam całą serię ... i teraz rodzice dziwnie na mnie patrzą jak się pytają który raz to czytam .... "dorośli są naprawdę bardzo, bardzo zabawni" Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 16:19 Kiedyś kupię nóż i powyżynam wszystkich wkoło Kupię nóż, zostawię nas dwoje Bo ja kocham Bukę! |
|
|
barrystone_lynch |
Dodany dnia 02.11.2007 19:27
|
Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 0 Ranga: Mugol Data rejestracji: 02.11.07 |
Było tak. Pojechałem sobie pewnego słonecznego dnia do babci (wiem, przynudzam). Moja siostra cioteczna któregoś tam stopnia zostawiła książkę Harry Potter i Kamień Filozoficzny. Jako że nie było nic do roboty (oprócz obierania ziemniaków), zacząłem czytać. Już od samego początku mnie wciągnęło i z czasem kupowałem sobie następne tomy. ~The End |
|
|
Lucio |
Dodany dnia 04.11.2007 17:47
|
Postów: 19 Dom: Brak przydziału Punkty: 763 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 04.11.07 |
O ile dobrze pamiętam w 4 albo 5 klasie poszedłem do kina na Kamień Filozoficzny, potem poszedłem sam na Komnatę Tajemnic, a na drugi dzień z klasą. jakiś czas później kiedy byłem z kuzynem na wakacjach pożyczyłem od niego Czarę Ognia i przeczytałem- to był mój 1 przeczytany tom. Jakoś po wakacjach byłem chory coś w okolicach jesieni i wypożyczyłem Część 3. Od tamtego czasu siedzę w tym po uszy (: |
|
Podziel się z innymi: |
Przejdź do forum: |