Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Jak zaczęła się Wasza przygoda z HP?
|
|
Karciia |
Dodany dnia 04.11.2007 20:04
|
Ostrzeżenia: 3 Postów: 7 Dom: Brak przydziału Punkty: 261 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 08.10.07 |
Ja poszłam kiedyś z mamą do biblioteki, bo mama wypożyczała książki i pani z biblioteki mi dała książkę. Na początku nie chciałam myślałam, że jest głupie. Ale to nieprawda. To cudowna książka <3 Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 16:21 |
|
|
Ginny150 |
Dodany dnia 14.11.2007 19:50
|
Postów: 11 Dom: Brak przydziału Punkty: 378 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 11.11.07 |
Ja muszę się przyznać, że na początku oglądałam jednak filmy... aż mi wstyd Ale kiedy poszłam na Zakon Feniksa słyszałam wiele negatywnych komentarzy, że prawie wszystko wycięli więc postanowiłam przeczytać książkę no i do tego czasu przeczytałam wszystkie więcej niż raz Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 16:22 |
|
|
The DOS |
Dodany dnia 19.11.2007 06:49
|
Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 5 Ranga: Mugol Data rejestracji: 16.11.07 |
Heh... ja mało czytałem i miałem COŚ przeczytać... no i dostałem HPiKF pod choinkę i tak przez pół roku się zabierałem do czytania. A jak zacząłem, to w 4 godziny pierwszy tomik łyknąłem... No i tak to idzie... Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 15:47 Gdyby Harry Potter był mugolem nikt by o nim nie czytał...
|
|
|
michase |
Dodany dnia 19.11.2007 12:58
|
Ostrzeżenia: 1 Postów: 4 Dom: Brak przydziału Punkty: 31 Ranga: Charłak Data rejestracji: 18.11.07 |
Moja przygoda z tą książką zaczęła się przypadkowo. Mój kolega założył się ze mną o 10 zł, że w 3 dni nie przeczytam pierwszej części HP. Zakład wygrałem HP mnie wciągnął. Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 15:48 |
|
|
Profesor-Snape |
Dodany dnia 05.01.2008 19:51
|
Ostrzeżenia: 1 Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 26 Ranga: Charłak Data rejestracji: 05.01.08 |
Więc tak... Moja kuzynka, jak miałem 9 lat pożyczyła mi grę HP i Kamień Filozoficzny i od razu mnie wciągnęła. Pragnąłem więcej i więcej. W końcu udało mi się namówić mamę, aby mi kupiła książkę, i tak się zaczęło! Teraz po przeczytaniu części 1-6 czekam na siódemkę!!! I oto cała historia. Mam nadzieje, że wam się podobała. Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 15:51 Na moich lekcjach nie będzie rzucania zaklęć i bezcelowego machania różdżkami!!!
Zrozumiano??? |
|
|
Goszka |
Dodany dnia 05.01.2008 20:43
|
Pochwały: 4 Postów: 619 Dom: Slytherin Punkty: 15017 Ranga: Żywa Legenda Data rejestracji: 09.11.07 |
Kiedyś nie lubiłam Harry'ego Pottera... Bałam się tego, po obejrzeniu filmu! Byłam mała i głupia! Do przeczytania książki namówiła mnie przyjaciółka. Marysia. Kiedyś też uważała, że książka jest głupia, ale nie wiem jakim cudem przeczytała książkę. Sięgnęłam po HP, mając nadzieję, że gdy skończę ją czytać to z czystym sercem powiem, że to bzdura i nikt się nie będzie czepiać. Niestety, a może stety, książka okazała się fantastyczna! Musiałam przyznać rację kumpeli. Zrobiłam to ze smutkiem, bo się pomyliłam, a jak powiedział kiedyś Dumbledore..."Ludzie o wiele łatwiej wybaczają innym omyłki, niż to, że mieli racje". Sięgnęłam po następne tomy. Teraz jestem zagorzałą fanką HP i... co tu dużo mówić... zakochałam się w tej książce! Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 15:52 |
|
|
motterpoter |
Dodany dnia 06.01.2008 16:46
|
Ostrzeżenia: 1 Postów: 2 Dom: Brak przydziału Punkty: 22 Ranga: Mugol Data rejestracji: 26.12.07 |
Ja, gdy obejrzałem pierwszą część Harry'ego nic nie zrozumiałem... ale gdy miałem 9 lat poprosiłem tatę żeby mi kupił pierwszą część Harry'ego Pottera. No i zacząłem czytać. Wciągnęło mnie i w rekordowym czasie ją przeczytałem. Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 15:53 |
|
|
Ania 95 |
Dodany dnia 06.01.2008 17:28
|
Postów: 1235 Dom: Brak przydziału Punkty: 1635 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 26.12.07 |
Też bym chciała być potteromaniaczką w wieku 9 lat... Ja Harry'ego zaczęłam czytać w piątej klasie, więc miałam chyba 12 lat. A jak się zaczęła moja przygoda? Zawsze bardzo lubiłam czytać i często odwiedzałam szkolną bibliotekę. Pewnego dnia do biblioteki przywieziono nowe książki. Był wśród nich HP. Na początku nie chciałam tego wypożyczyć. Chciałam "Opoweści z Narni" (ale byłam głupia). Ale bibliotekarka mnie namówiła i wypożyczyłam HP i Więźnia Azkabanu. W domu z nudów zaczęłam czytać... i od tej pory jestem potteromaniaczką. Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 15:53 |
|
|
Goszka |
Dodany dnia 06.01.2008 18:41
|
Pochwały: 4 Postów: 619 Dom: Slytherin Punkty: 15017 Ranga: Żywa Legenda Data rejestracji: 09.11.07 |
No i tak to zwykle jest... Mnie namówiły koleżanki i teraz w obecności wszystkich świadków na forum chciałabym oświadczyć, że je kocham! Gdyby nie namówiły to nie wiem co bym zrobiła! Kocham te dwie wariatki!!! Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 15:54 |
|
|
martafun |
Dodany dnia 06.01.2008 20:55
|
Postów: 18 Dom: Brak przydziału Punkty: 20 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.01.08 |
Ja dosyć późno zaczęłam czytać i żałuję i to jak. Moja siostra i jej przyjaciółki strasznie lubiły Harry'ego! Pożyczyłam książkę no i zaczęłam czytać pierwszą część (12lat) strasznie mi się nie podobała, znudziła mi się po 4 rozdziałach. Oczywiście oglądałam wszystkie filmy. Wtedy to akurat tylko 2. No i zabrałam się drugi raz do książki, i znowu nie wypaliło. Trzeciej części nie obejrzałam. Później siostra namówiła mnie do pójścia do kina na 4 część. Poszłam chętnie. W ogóle nic nie kapowałam nie wiedziałam o co chodzi w tym filmie. Po wyjściu obiecałam sobie, że przeczytam! No i przeczytałam szybko w zadziwiającym tempie. Nie wiedziałam że umiem tak szybko czytać. Obejrzałam 3 cześć. No i teraz uwielbiam go czytać, przeczytałam go już ponad 50 razy i jeszcze nie mam dosyć. Teraz szaleje na punkcie Harry'ego czekam na 7:o Trochę zagmatwałam Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 15:56 Były dwie siostry - Noc i śmierć, śmierć większa a Noc mniejsza, Noc była piękna jak sen, a śmierć... śmierć była jeszcze piękniejsza.
|
|
|
Ginewra Wesly5 |
Dodany dnia 07.01.2008 17:33
|
Ostrzeżenia: 2 Postów: 7 Dom: Brak przydziału Punkty: 96 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 25.11.07 |
Moja przygoda zaczęła się rok temu, kiedy to dostałam grę, pt. ,, Harry Potter i Komnata Tajemnic '' Po miesiącu przyszedł czas aby obejrzeć film. Pokochałam go. Oglądałam po 2 razy dziennie ;) . Później kupiłam następną grę i jeszcze jedną i jeszcze jedną. Ale postanowiłam to zmienić - wypożyczyłam w szkolnej bibliotece książkę i nie mogłam się od niej oderwać. Jeśli ktoś z was nie przeczytał jeszcze żadnej książki to zachęcam. Pozdrawiam. www.myslodsiewnia.lua.pl www.myslodsiewnia.lua.pl www.myslodsiewnia.lua.pl www.myslodsiewnia.lua.pl Hej. Wspólnie z przyjaciółmi założyłam strone o tematyce Potterowskiej. Jest to kontynuacja strony www.huncwoci.lua.pl. Z powodu awarii musieliśmy założyć nową. Adres do niej to: http://www.Myslod...ia.lua.pl/. Z góry dzięki za rejestrację. Pozdrawiam=* |
|
|
Ania 95 |
Dodany dnia 07.01.2008 20:49
|
Postów: 1235 Dom: Brak przydziału Punkty: 1635 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 26.12.07 |
Oj, Goszka byś się zdziwiła. Niektórzy obejrzeli tylko filmy i uważają się za potteromaniaków. Ja sama do nich nie należę. Przeczytałam i oglądnęłam wszystkie części HP i mogę spokojnie nazywać siebie potteromaniaczką.:smilewinkgrin: |
|
|
Goszka |
Dodany dnia 08.01.2008 07:06
|
Ania95, jestem 100% pewna, że do nich nie należę, ale nie przczytać Harrego Pottera i nazywać się potteromaniakiem to jest totalna żenada, żałość i wstyd! |
|
|
Andrzejk1k |
Dodany dnia 09.01.2008 16:38
|
Postów: 10 Dom: Brak przydziału Punkty: -11 Ranga: Irytek Data rejestracji: 22.07.07 |
Kiedyś nie wiedziałem o istnieniu Harry'ego Potter'a do puki nie ukazał się film. Film bardzo mi się spodobał. Nie wiedziałem nawet że są książki! Potem obejrzałem 2, 3 i 4 część. Po wyjściu z kina po czwartej części rodzice powiedzieli mi, że są książki. Chciałem dowiedzieć się co będzie dalej, a nie wiedziałem o istnieniu V tomu, więc przeczytałem VI. Od kolegi dowiedziałem się o V tomie. Więc go przeczytałem. To wszystko tak mi się tak spodobało, że przeczytałem całą serię od początku. Podsumowanie: Najpierw przeczytałem VI tom Potem V Potem I Potem II Potem III Potem IV Potem znowu V Potem znowu VI Teraz czekam na VII Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 15:58 Zaśpiewajcie razem ze mną hymn Hogwartu:
Hogwart, Hogwart, Pieprzo-Wieprzy Hogwart, Naucz nas choć trochę czegoś! Czy kto młody z świerzbem ostrym, Czy kto stary z łbem łysego, Możesz wypchać nasze głowy Farszem czegoś ciekawego, Bo powietrze je wypełnia, Muchy zdechłe, kurzu wełna. Naucz nas co porzyteczne, Pamięć wzrusz, co ledwie zipie, My zaś będziem wkuwać wiecznie, Aż się w próchno mózg rozsypie! |
|
|
Goszka |
Dodany dnia 09.01.2008 19:33
|
Royal, to raczej niemożliwe, bo bym wygrała... Ale tak na serio, to jest bardzo dużo wspaniałych osób, które mogłyby wygrać konkurs... Pytaj się administaratorów. Najlepiej Limonki |
|
|
Ana93 |
Dodany dnia 11.01.2008 22:09
|
Postów: 21 Dom: Hufflepuff Punkty: 227 Ranga: Pomocna dłoń Data rejestracji: 30.12.07 |
Teraz to mi już troszkę przeszło, ale jeszcze kilka lat temu znałam wszystkie zaklęcia, rośliny, nawet przepisy eliksirów, które były opisane w książkach. Pamięć niestety zawodzi i dlatego czytam serię od nowa (nie pytajcie który raz z rzędu ) Grałam tylko w jedną grę, a oglądałam filmy, bo uważałam, że jest to mój obowiązek jako potteromaniakalnej wariatki... Nie twierdze, że mi się nie podobały... Na pierwszych trzech częściach byłam w kinie, przy kolejnych jakoś się nie układało... A książki czytam praktycznie od początku... "Praktycznie" bo 1 i 2 tom przeczytałam kiedy wydali 2 (oczywiście po kolei xP). No i to by było na tyle B) P.S. Nie byłam na filmach w kinie, ale wszystkie mam na kasetach (1 i 2) bądź płytach (3, 4, 5) Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 15:59 |
|
|
herma_007 |
Dodany dnia 12.01.2008 18:27
|
Postów: 264 Dom: Brak przydziału Punkty: 4776 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 18.06.07 |
Ja muszę przyznać, że moja przygoda z HP zaczęła się dość późno. Mniej więcej jakieś 3-4 lata temu. Moja koleżanka już od dawna czytała HP, jednak o tym nie rozmawiałyśmy, zresztą ja nie lubiłam książek, a raczej ich czytać. W końcu, kiedyś wypożyczyłam sobie, I tom, sama nie wiem dlaczego. Zaczęłam go czytać. Była to jedna z pierwszych książek jakie przeczytałam, nie licząc lektur. Po prostu tak się cieszyłam, że potrafię przeczytać inną książkę, to zapoczątkowało moją przygodę. I tak po kolei, przeczytałam całą serię kilka razy. Może to dlatego, że tak późno zaczęłam się interesować to byłam tylko na premierze V części. A nie! O matko, teraz sobie przypomniałam, że byłam kiedyś z bratem w kinie, ale to tak dawno, że nie pamiętam czy to był film 'Komnata Tajemnic", czy "Kamień Filozoficzny" ... Teraz już to kino nie istnieje i to było jeszcze, za nim zaczęłam czytać. Kiedyś kupię nóż i powyżynam wszystkich wkoło Kupię nóż, zostawię nas dwoje Bo ja kocham Bukę! |
|
|
Nacia |
Dodany dnia 12.01.2008 18:37
|
Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 1 Postów: 3664 Dom: Brak przydziału Punkty: 3252 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 27.08.07 |
To nie było tak dawno, bo na wakacjach. W lipcu pojechałam do kumpeli,z e starych lat. Nie wiedziałam, że z niej aż taka Potteromaniaczka. Ja wtedy masakrycznie tego nie lubiłam. Więc pojechałam do niej na noc. Akurat wieczorem leciała 1 część HP. Nie chciałam oglądać, ale ona i jej mama mnie jakoś namówiły. Po raz pierwszy mogłam naprawdę skupić się przy oglądaniu tego filmu. Wciągnęłam się, więc chciałam więcej i tak dalej. Sami widzicie, że wszystko zaczęło się od filmu. A żałuję, że wcześniej nie zaczęłam czytać. Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 16:00 Life is wasted on the living |
|
|
hermionaginny |
Dodany dnia 13.01.2008 16:42
|
Ostrzeżenia: 2 Postów: 55 Dom: Brak przydziału Punkty: 202 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 17.04.07 |
Miałam 8 lat i zobaczyłam, że u mojej siostry ciotecznej stoją dwa HP po angielsku na półce. Tyle że wtedy nie umiałam za dobrze angielskiego, więc przeczytałam po polsku. Następne części czytałam już po ang. Aczkolwiek moja siostra mówiła, że to dla mnie za bardzo przerażające. Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 16:01 Auror to ja
Słucham: Matalliki Nirvany Odpowiednik w HP: Hermiona Dom: Gryffindor Patronus: Kot Animag: Kot Zwierzę: Krzywołap i Hedwiga Nazywam się Kasia . |
|
|
herma_007 |
Dodany dnia 18.01.2008 14:29
|
Postów: 264 Dom: Brak przydziału Punkty: 4776 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 18.06.07 |
U mnie w klasie też są takie osoby. Co prawda jest ich bardzo mało ale to już zawsze coś. Tylko po nich tego nie można poznać, ja się dowiedziałam jeszcze w podstawówce, kiedy to pani od j. polskiego kazała nam zakładać dzienniczki książek przeczytanych w wolnym czasie. Ale mam jeszcze nauczyciela od matematyki, który bardzo lubi tę sagę. Kiedyś nawet podyktował nam zadanie o książkach HP .... Kiedyś kupię nóż i powyżynam wszystkich wkoło Kupię nóż, zostawię nas dwoje Bo ja kocham Bukę! |
|
Podziel się z innymi: |
Przejdź do forum: |