Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Jak zaczęła się Wasza przygoda z HP?
|
|
Alice_Gomez |
Dodany dnia 09.02.2008 19:14
|
Postów: 70 Dom: Brak przydziału Punkty: 113 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 06.02.08 |
Moja przygoda z Harrym zaczęła się od filmu "Hp i KT". Z początku byłam sceptycznie nastawiona do książki, ale szybko się przekonałam. Pierwsze cztery tomy przeczytałam w 5 dni. Ostatnie trzy części stoją u mnie na półce. Oprócz Harry'ego czytałam też "Quidttidch przez wieki" oraz "Magiczne stworzenia i jak je znaleźć". Wspaniałe książki. Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 14:14 |
|
|
wero92nika |
Dodany dnia 11.02.2008 12:43
|
Postów: 22 Dom: Brak przydziału Punkty: 68 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 10.02.08 |
Pamiętam ,że czytałam Harrego Pottera zaraz po tym jak wyszedł bez większego zainteresowania, potem gdy wyszła 4 część to strasznie mnie znudził początek i przerwałam czytanie. Jakieś 2-3 lata temu w wakacje nie miałam co czytać i postanowiłam przeczytać sobie 5 część. No i się zaczęło,przeczytałam ją w jakieś 2 dni i byłam zachwycona. Zaczęłam czytać wszystkie tomy od początku i tak wpadłam w nałóg ; D Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 14:15 |
|
|
Goszka |
Dodany dnia 11.02.2008 15:08
|
Pochwały: 4 Postów: 619 Dom: Slytherin Punkty: 15017 Ranga: Żywa Legenda Data rejestracji: 09.11.07 |
Osobiście, to zazdroszczę tym, którzy czytali Harry'ego od początku. Byli z nim zawsze i obrażali się, gdy ktoś powiedział na Harry'ego coś złego. Sama, zaczęłam czytać 2 lata temu. I jestem zachwycona i olśniona. A wręcz oczarowana. ; ) Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 14:15 |
|
|
Mares |
Dodany dnia 11.02.2008 15:39
|
Ostrzeżenia: 1 Postów: 15 Dom: Brak przydziału Punkty: 38 Ranga: Charłak Data rejestracji: 05.02.08 |
Mi też za pierwszym razem nie podeszła. Mama kupiła mi ją bo usłyszała, że bardzo fajna książka dla młodzieży, a zarazem chciała abyśmy z bratem coś czytali. Lecz od razu się poddałem, nie podeszło. Następnie wyszedł film Kamień Filozoficzny i postanowiłem przeczytać, a tym razem poszło z górki i leciały następne części Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 14:16 |
|
|
Aberrant |
Dodany dnia 14.02.2008 08:45
|
Postów: 872 Dom: Brak przydziału Punkty: 1047 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 09.01.08 |
A u mnie to się zaczęło od tego że czytałam HP i KF jako lekturę w 5 klasie Wtedy mnie jeszcze nie wciągnęło. Bo nie lubiłam za bardzo czytać. Po jakiś czasie znowu przeczytałam i wtedy mnie wciągnęło dopiero. Potem postanowiłam przeczytać inne części. Tylko żałuje że nie czytałam tego po kolei. Bo na początku prawie nic nie rozumiałam w 6 części. Była mowa o jakieś przepowiedni... a ja bania. Teraz jestem Potteromaniaczką "" nie zastępuje kropki na końcu zdania! Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 14:16 Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie!
*** Kiedy myślę i nic nie wymyślę to sobie myślę po co ja tyle myślałem aby nic nie wymyślić. Przecież mogłem nic nie myśleć i tyle samo bym wymyślił. Gdyby mężczyzna nawet potrafił zrozumieć co myśli kobieta i tak by w to nie uwierzył. [Dorothy Parker] Dziś mężczyzna uchodzi już za dżentelmena, kiedy wyjmuje papierosa z ust, zanim pocałuje kobietę. [Barbara Streisand] Jeśli potrafisz śmiać się z siebie - to najlepszy dowód, ze masz poczucie humoru. [Molier] Nic tak nie odmładza, jak prawdziwie niedorzeczny kawał. Właśnie najgłupsze prawa natury są najbardziej smakowite. [Witold Gombrowicz] Jeśli czasem Polka się Panu Bogu uda, to już mówiąc po prostu, klękajcie narody! [Henryk Sienkiewicz] Dzień, w którym się nie śmiałeś, jest dniem straconym. [Phil Bosmans] *** Naj, naj: Norie-14 leśniczówka, terrorystka Mój grzybek^^ Jest niepowtarzalna, uwielbiam z nią rozmawiać (szczególnie o lesie ). Ma wspaniałe poczucie humoru ;] Draco i tak jest mój Ania 95 Za nasze skojarzenia^^ Jest po prostu niemożliwa Ma świetne poczucie humoru, uwielbiam z nią rozmawiać... I w ogóle... Jest jedną z najlepszych... Kochana Anix ;* Najlepszy tekst: "A Rudy je gumki" ( inne na końcu podpisu^^) miszel14 Szelka Ma świetne poczucie humoru, uwielbiam z nią rozmawiać. Ma fajnego (?) sąsiada Myszaaa ;* pocisk Obojniaczka taka sama jak ja. Klub Obojniaków Ma duże poczucie humoru ;] Qin Terrorystka, zabawka Fajnie się z nią gada, można z nią pożartować ( bez skojarzeń ) Kochana Fiszka ;* ;] Evi-Lyn Hmm... Jest miła, sympatyczna Sama nie wiem za co ją lubię. KaputDraconis Za jej troske o moje włosy...^^ Ha! Jest powalona...^^ I dobrze D Mateusz Dumbledore Za genialne teksty, przez które umieram Esey Za poczucie humoru, świetne teksty, miłe rozmowy^^ inne nie znaczy gorsze, inne znaczy zboczone lesniczowki smiley Nacia1234 Za to, że zawsze mówi to co myśli, jest ślizgonką, fajnie się z nią gada^^. Lubie ją D Karolcia_potteromaniaczka Za miłe rozmowy, poczucie humoru... ;* Uwielbiam z nią rozmawiać Utilisateur Utilek^^ Jest miły, można z nim pożartować. ^^ Klaudia@Harry Potter Fajnie się z nią rozmawia... I... w ogóle jest super d *** By Ania 95 ! D Proszę nie umierać... Abi i Nori były w lesie! W nocy... w domku... A tu: Domek z piernika! Abi i Norie oblewały Dzień Kobiet na swój sposób... W domku z piernika -Abi kocha las. Las kocha Abi. A Abi i Norie są w lesie! Rudy=Gumkopożeracz Ja: ja pieje....D Ania: Kogut! kura jajko płód nowe życie "Psze pani, psze pani, bo on je gumki"... buhha Znaczy się gumy... "A skąd ten wytrysk?" "Util, nie wiem dlaczego ale twoj avek kojarzy mi sie z pedofilem, ktory chce komus to zrobic przez ekran..." Zgon... zgony... zgoń go, zgoń... Dobrze, że nie powiedziałam "zgol go, zgol"... buahah "A Abi bedzie ogladac Norie" "Ty nie wiesz co to sa gumki?" "Ty pedofilu, nie jedz tego dywanu!" Do Teletubisia - królika) Abi, od dzisiaj nazywasz sie "Gumeczka" |
|
|
SeV |
Dodany dnia 14.02.2008 13:38
|
Postów: 5 Dom: Brak przydziału Punkty: 49 Ranga: Charłak Data rejestracji: 08.02.08 |
U mnie to się zaczęło tak, że moja ciocia kupiła sobie HP i KF. Miałem wtedy jakieś 9 lat i nie za bardzo lubiłem czytać, jednak ciocia mi trochę opowiedziała o tej książce, no i zacząłem czytać. HP szybko mnie wciągnął i potem po kolej przeczytałem wszystkie inne... Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 14:17 ŚMIERĆ TO OSTATNI WRÓG KTÓRY ZOSTANIE POKONANY
Przyjaciele z hp.net (kolejność nie ma znaczenia, jak o kimś zapomniałem to pisać ;p ) klaudusiaaa :* Apocalypso Malfoy :* (moja żona ) GellertGrindewald :* (słodka osóbka do której można się przytulić w trudnych chwilach ;] ) Aga1995 :* bush ;] (spoko koleś z którym mozna pogadac na różne tematy;pp ) Justaa :* :* (nie będę sie rozpisywał, po prostu SUPER dziewczyna ;] ) |
|
|
OLCIA |
Dodany dnia 18.02.2008 09:55
|
Postów: 41 Dom: Hufflepuff Punkty: 1369 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 16.05.07 |
Moja przygoda z HP zaczęła się od tego, że od kolegi z klasy pożyczyłam pierwszą część i tak miałam ją czytać, ale że ja nie przepadam ogólnie za jakimikolwiek książkami, to najpierw HP leżał w moim pokoju, nie dotknięty przez dwa tygodnie, ale w końcu, kiedy nudziłam się wzięłam się za czytanie i wiecie co, oderwać się nie mogłam... W końcu znalazłam książki jakie uwielbiam najbardziej i nadal inne książki jakoś mnie nie zachęcają do czytania. Tylko jedynie TE są wprost dla mnie stworzone... Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 14:19 Szczęśliwy człowiek jest wtedy, kiedy przestaje narzekać na problemy które ma, a zaczyna doceniać jak wiele ma ich za sobą
|
|
|
Sev1302 |
Dodany dnia 26.02.2008 15:38
|
Postów: 420 Dom: Brak przydziału Punkty: 761 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 23.02.08 |
Ja miałam 9 lat kiedy dopadła mnie obsesja na punkcie HP. Wcześniej owszem obejrzałam filmy 1 i 2, ale nie zrobiły na mnie żadnego wrażenia i tak twierdzę nadal, że filmy są beznadziejne. Ale na moje 9 urodziny dostałam od wujka HP i Zakon Feniksa. Nie miałam co robić i zaczęłam czytać. Wiadomo, że 5 jest najgrubsza i ma 950 stron więc czytałam ją około miesiąc, ale było warto. Nie wiedziałam za bardzo o co chodzi w niektórych momentach bo nie czytałam jeszcze wtedy 4. Ale po skończeniu 5 pobiegłam prędko do biblioteki i wypożyczyłam. A potem już tylko niecierpliwie czekałam na kolejne części. Ja osobiście nigdy nie przepadałam za książkami, ale odkąd uwielbiam i bóstwie HP czytam co najmniej jedną książkę dziennie. HP na pewno bardzo mnie zmienił... Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 14:22 |
|
|
netka |
Dodany dnia 26.02.2008 16:33
|
Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 20 Ranga: Mugol Data rejestracji: 21.02.08 |
Ja się przyznam, że książkę Harry Potter i Kamień Filozoficzny zaczynałam z 5 razy na pewno. Bardzo nie podobał mi się pierwszy rozdział i okładka [wiem, wiem książki nie ocenia się po okładce, ale jakąś niechęć czułam do tej książki] no i postanowiłam spróbować 6 raz przeczytać tą książkę i jak przeczytałam to ze zniecierpliwieniem czekałam na drugą część No i tak stałam się " fanką " tej książki. Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 14:22 Spojrzeć na chemiczny świat
Pachnący szarością z papieru miłością... Znajomi ze stronki: -Qin |
|
|
xxxdreamxxx |
Dodany dnia 26.02.2008 19:55
|
Postów: 8 Dom: Brak przydziału Punkty: 24 Ranga: Mugol Data rejestracji: 25.02.08 |
A moja przygoda z Harrym zaczęła się dość dawno i dość typowo, a mianowicie nigdy nie lubiłam czytać... Kiedyś pojechałam na wakacje do babci i moja koleżanka po prostu uwielbiała Harry'ego... próbowałam się przełamać do czytania, ale tak mnie tu nudziło (jak zresztą większość znanych mi osób) i tak trochę poczekałam, aż nazbierało mi się kilka części w domu i jak zaczęłam, tak nie mogłam skończyć i niecierpliwiłam się na każdą kolejną część, a teraz ubolewam nad tym, że siódmy tom jest ostatnim Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 14:23 |
|
|
Hermiona1334 |
Dodany dnia 12.04.2008 15:21
|
Ostrzeżenia: 1 Postów: 77 Dom: Brak przydziału Punkty: 787 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 09.03.08 |
Ja na początku tylko oglądałam filmy. Potem dostałam od kogoś książkę, ale miałam tylko 7 lat, więc nie przeczytałam. Postanowiłam znowu spróbować w wieku 10lat i tak mnie to wciągnęło, że 1 tom przeczytałam w 3 dni. Ta książka jest suuuper. Bardzo lubię czytać, ale ta jest zdecydowanie najlepsza Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 14:24 |
|
|
Gizmolina |
Dodany dnia 12.04.2008 19:36
|
Postów: 181 Dom: Brak przydziału Punkty: 1629 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 20.02.08 |
Moja przygoda z HP jest baardzo rozciągnięta w czasie. Jak miałam jakieś 9 lat dostałam na urodziny kasetę video z pierwszą częścią. Potwornie się bałam. Ale mojego tatę to zaciekawiło (wow) i po jakimś czasie oglądaliśmy drugą część: "Jest całkiem fajna. Lepsza od poprzedniej." Myślałam, że to koniec mojej podróży z Harry'm Potterem, ale na chyba 11 urodziny, dostałam kolejne 2 części HP - trzecią i szóstą. Już wtedy nie miałam wyboru i musiałam je przeczytać. Jednak tak w pełni, Harry Potter zainteresował mnie jakiś rok temu: od tego czasu nie mogę rozstać się z tymi tomami... :* Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 14:25 WWW.VERITASERUM.CBA.PL
|
|
|
AgaP |
Dodany dnia 13.04.2008 13:35
|
Postów: 15 Dom: Brak przydziału Punkty: 18 Ranga: Mugol Data rejestracji: 05.03.08 |
Kiedy miałam dziewięć lat to dostałam pod choinkę książkę "Harry Potter i Komnata Tajemnic". Zaczęłam ją czytać, ale skończyłam na trzydziestej stronie, ponieważ mój tata przyniósł do domu tą samą część, tylko jako film. Spodobała mi się, ale do książki nie powróciłam. Po czterech latach pewnego grudniowego dnia naszło mnie na czytanie. Tylko, że nie miałam żadnych książek, bo wszystkie przeczytałam w wakacje. Po chwili spojrzałam na półkę i zauważyłam, że stoi na niej Harry. Zaczęłam go czytać i nie ukrywam, że strasznie mnie wciągnął. Po kilku dniach udałam się do biblioteki i wypożyczyłam wszystkie części. Przez te parę tygodni zamieniłam sobie dzień z nocą. Zdarzało się, że czytałam nawet do ósmej nad ranem^^. Ale warto było. Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 15:14 -And what will you give me in return, Severus?
-Anything. |
|
|
SabinaPotterKhan |
Dodany dnia 13.04.2008 21:59
|
Postów: 22 Dom: Brak przydziału Punkty: 89 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 26.03.08 |
Moja przygoda z Harrym zaczęła się, gdy moja mama przyniosła do domu kasetę z filmem "Harry Potter i Kamień Filozoficzny" pożyczonym od koleżanki z pracy najpierw (z tego co pamiętam), powiedziałam chyba coś w stylu "eee... Harry Potter !?" nie za bardzo go lubiłam, ale nie wiem czemu, jakoś tak.... ale gdy obejrzałam, no normalnie nie mogłam się powstrzymać i ciągle w kółko oglądałam No i tak to było. Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 15:15 |
|
|
Harry Potter 33 |
Dodany dnia 16.04.2008 16:42
|
Pochwały: 1 Postów: 39 Dom: Ravenclaw Punkty: 106 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 07.04.08 |
Moja przygoda z HP W mediach roiło się od tego, jaki Harry jest cudowny, co za wspaniała książka, itp, itp. No więc poprosiłem mamę, żeby i mnie kupiła tego Harry'ego Pottera. Mama mi kupiła, ja zacząłem od razu czytać i mnie wciągnęło. Część HP czytałem/czytam wiele razy. Choć bardzo lubię książki i uwielbiam HP, nie czytam tak szybko - rekord to Czara Ognia w niecały miesiąc. [Jedyną książkę, którą przeczytałem w jeden dzień, była... Balladyna ;-] ] |
|
|
Hermiona xxD |
Dodany dnia 17.04.2008 20:00
|
Postów: 12 Dom: Brak przydziału Punkty: 11 Ranga: Mugol Data rejestracji: 07.03.08 |
Ja przeczytałam (i to mój rekord) HPiIŚ w 4 dni, ale i tak moja siora w całe 2 dni przeczytała HPiZF. A wracając do tematu, to ja na początku nie czytałam, ale jak moja siostra (starsza ode mnie o 6 lat) czytała to całymi dniami to postanowiłam, że nie będę od niej gorsza i tak oto zaczęłam czytać HPiKF, ale na początku wydawało mi się nudno z powodu połowy książki u Dursleyów. Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 13:47 |
|
|
Lady Mary Jane |
Dodany dnia 18.04.2008 14:05
|
Postów: 541 Dom: Ravenclaw Punkty: 1379 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 31.03.08 |
To było tak dawno, że aż nie pamiętam ;] Wiem, że zaczęło się w trzeciej klasie szkoły podstawowej. Czytałam HP i Kamień Filozoficzny w takim tempie, że bibliotekarki nie chciały mi uwierzyć, że to wszystko w dwa dni przeczytała trzecioklasistka. Potem wszystkie tomy, jeden po drugim 'połykałam' w szaleńczym tempie. Wyczekując na tomy, które miały się pojawić zawsze byłam w stanie lekkiej 'galaretowatości'. A wszystko to wzięło się z jednego papierka rzuconego pod ławką. Podniosłam, a na tej karteczce napisane było 'A czytałaś już Harego Potera, códowna ksionżka' [błędy ort. specjalnie - to prawdziwa treść ^^] Postanowiłam wyszkać coś o domniemanym 'Harym Poterze' i tak zaczęła się moja przygoda z całą serią ;] I szczerze mówiąc, nie żałuję w ogóle ;] Pozdrawiam, Mary J. Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 13:48 Chcę z Tobą przejść przez piekło...
|
|
|
Hermiona1334 |
Dodany dnia 18.04.2008 17:53
|
Ostrzeżenia: 1 Postów: 77 Dom: Brak przydziału Punkty: 787 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 09.03.08 |
Do CzaryMary: niezły wynik, ale ja w dwa i pół dnia przeczytałam HPIKF, a pozostałe tomy jeszcze szybciej. Jak miałam 7 lat to dostałam tę książkę od kolegi, ale byłam na nią za młoda. W wieku 11 lat wypożyczyłam ja z biblioteki i wciągnęłam się na maxsa .Raz podczas czytania HPIKP mama musiała mnie odegnać od książki, bo przeczytałam 20 rozdziałów na raz. I teraz myślę, że nie ma na świecie lepszej książki od HP. Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 13:49 |
|
|
isabelle99 |
Dodany dnia 19.04.2008 20:47
|
Postów: 5 Dom: Brak przydziału Punkty: 241 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 13.03.08 |
Harry'ego Pottera i Kamień Filozoficzny wygrałam w konkursie na mistrza ortografii. Moja rodzina i przyjaciele od początku byli źle nastawieni do Harry'ego Pottera. Uważali tę książkę za największe badziewie jakie może być. Przeczytałam ją dopiero gdy byłam chora i leżałam w łóżku. (Dziwne, że ta książka wcześniej nie wpadła mi w ręce. Jestem po prostu molem książkowym!) I tak się zaczęło... Kolejne książki, filmy... Ale rodzinka się nie przekonała i zaakceptowała fakt, że jestem wielką fanką Harry'ego Pottera. Próbuję wciągnąć w to młodszą siostrę.. |
|
|
Ewa_Granger |
Dodany dnia 25.04.2008 18:23
|
Postów: 4 Dom: Brak przydziału Punkty: -49 Ranga: Irytek Data rejestracji: 06.03.08 |
Jak zaczęłam czytać Komnatę Tajemnic w 5 klasie - wcale mi się to nie spodobało. Nienawidziłam tych książek, ale chyba tylko dlatego, że nic o nich nie wiedziałam! Nie wiedziałam nawet jaka jest kolejność serii! Ale w 1 klasie gimnazjum nie wiedziałam co robić i poszłam do brata i pożyczył mi filmy czterech pierwszych części! Bardzo mnie to wciągnęło i chciałam więcej!! Opowiedział mi o kolejności serii i w ogóle!! Wypożyczyłam sobie i zaczęłam czytać! Czytanie mnie bardziej wciągnęło od oglądania filmów i dzięki temu zaczęłam kochać książki i czytam nawet lektury w szkole!! HP i ZF przeczytałam w 6 dni - tak mnie wciągnęło a ta książka jest najdłuższa z wszystkich serii (około 1000 stron)!! Kocham Harry'ego Pottera!! Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 13:51 Ewunusia93
|
|
Podziel się z innymi: |
Przejdź do forum: |