Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pan Śmierci
18.04.2026 13:02
Aż mi się przypomniało ożywienie na początku covidu. Kiedy to było w ogóle xD

Sprzedawca prac domowych
16.04.2026 19:29
szkoda... spędziłam tutaj świetny czas :/

Mugol
15.04.2026 22:26
Cześć :) wracam po paru latach, a tu fandom umarł ;(

Specjalista ds. sprzedaży
12.04.2026 11:40
ja wczoraj napisałam pół posta w hogwarcie po czym stwierdziłam, że mi się nie chce i usunęłam xD

O choinka!
11.04.2026 17:22
Mnie się parę razy śniło, że Hogwart ożył

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Jak zaczęła się Wasza przygoda z HP?
paula_fanka_hp
A moja zaczęła się tak: Moja mam kiedyś poszła razem ze swoją klasą do kina na 1 część HP. Powiedziała mi, że to bardzo fajny film. Potem "Kamień Filozoficzny" wyszedł na VHS i sobie kupiłam. Od razu mi się spodobało i przy pierwszej okazji kupiłam sobie książkę. Potem już nałogowo kupowałam każdą kolejną część książki, chodziłam do kina na kolejne części i szukałam czego się da o Hp... I tak do dziś:)
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:17

Prefix użytkownikaAngie Davis
U mnie to było tak: dostałam grę Harry Potter i Kamień Filozoficzny. W pierwszej klasie bardzo mi się spodobała... Później w 3 klasie wypożyczyłam książkę w bibliotece, bo usłyszałam, że takowa jest i tak mnie wciągnęła, że każdą następną kupowałam, a nie wypożyczałam :D
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:18
www.harry-potter.net.pl/images/najwiekszy_potteromaniak2.png

Ślizgonka

Sawyer

www.lost-online.pl/karta-2654.png

img199.imageshack.us/img199/2085/logo17x.png

img175.imageshack.us/img175/4876/1180643101confdltn0.jpg
i42.tinypic.com/vqmtk1.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/818.jpg

Kto jest smierciożercą? Ja! Ktoś o tym wie? Może rzucę na niego Avada Kedavra?

Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie!

Fanka:

~Lost (Zagubionych)
~Naruto
~Roofi'ego
~Marcina Mrozińskiego
~Kuby Werela
~Chada Michaell'a Murray'a
~Josha Holloway'a
~Justin'a Timberlake'a
~Sean'a Paul'a
~Patryka Różnieckiego
~Avril Lavigne
~Draco Malfoy'a
~Regulusa Black'a
~Syriusza Black'a
~Jacoba Black'a
~Jazz Jackrabbit'a 2
~Gothic'a

images34.fotosik.pl/263/4d9084e6ce40a60c.jpg

republika.pl/blog_ug_4368259/6313353/sz/team_jacob_by_lizzabeth.gif

www.angieir.fbl.pl
Prefix użytkownikaKaMcIa
Hyymm u mnie to było tak.
Jak weszła pierwsza część Harry'ego Pottera do kin to szczerze powiedziawszy miałam to głęboko gdzieś:D Moja przyjaciółka była na niej w kinie i została przez niego opętana. Cały czas o nim pierdzieliła, zbierała różne gadżety itd. Okropnie mnie to denerwowało i właśnie przez to nienawidziłam wtedy HP;/ Kiedy wchodziła 2 część do kin to szkoła organizowała taki seans tylko taniej. Bilet chyba 8zł kosztował. Większość mojej klasy szła, więc ja też byłam zmuszona się zgodzić. Potem jednak okazało się, że odwołali to wyjście, bo mało dzieci się zgłosiło. Byłam jednym słowem ZBULWERSOWANA! Nastawiłam się na to, że pójdę do tego kina i oglądnę ten film, więc postanowiłam, że się sama wybiorę. No i poszłam. . .
Po seansie byłam w takim szoku, że przez całą noc nie mogłam zasnąć! Tak okropnie mi się spodobał ten film i... Harry:), czyli Daniel. Potem pożyczyłam sobie od kumpelki "Kamień Filozoficzny" oglądnęłam go i moja reakcja wyglądała podobnie jak poprzednia:) Zaczęłam czytać książki w kółko i zrobiłam sobie nawet takie 2 zeszyty o Harrym, które naprawdę miło jest mi oglądać. Chcę zrobić sobie jeszcze 3 taki. Moja przyjaciółka, ta która miała bzika na jego punkcie to już dawno, dawno temu jej to przeszło, a mi jeszcze nie. I normalnie kocham J.K.Rowling za jej piękną wyobraźnię. To chyba moja cała historia:D
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:20
s2.favim.com/orig/28/lol-penny-sheldon-cooper-the-big-bang-theory-Favim.com-237738.gif

jagoda1116
Ja natomiast miałam to jako lekturę w piątej klasie. Przeczytałam część pierwszą, potem drugą itd. teraz każdą książkę czytałam już po siedem razy, i wciąż po nie sięgam, czytam od nowa i czekam na HP i DH.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:21

Prefix użytkownikakajablack
Ja miałam tak samo jak ty, Limonko - także nie chciało mi się na początku czytać tych wszystkich ksiąg, ale gdy przeczytałam już pierwszą stronę to nie mogłem się po prostu oderwać=)
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:22

cho89
Byłam w 5 albo 6 klasie podstawówki, już nie pamiętam dokładnie. Mój 3lata starszy brat, który nigdy niczego nie czytał (oprócz 'Chłopców z placu broni' i 'Automaniaka' :D ) dostał od babci pod choinkę HP i KF. Na początku położył książkę na półkę i w ogóle jej nie ruszał. Jednak kiedyś musiało mu się baaardzo nudzić, gdyż przypomniało mu się o tej książce. Jak zaczął czytać to nie mógł się oderwać :D byłam w szoku i stwierdziłam, że to musi być naprawdę świetna książka skoro taki nieoczytany głupek tak się wciągnął. Jak tylko skończył, dorwałam się do niej ja B) Brat przeczytał jeszcze HP i KT i na tym zakończył swoją przygodę z Harrym. Ja przeczytałam, a właściwie pochłonęłam, wszystkie części =)

panna Swierzak
Moja przygoda zaczęła się jakiś miesiąc temu. Współlokatorka pożyczyła mi Zakon Feniksa. Pomimo, że nigdy nie lubiłam książek i filmów tego typu, postanowiłam spróbować. Po jakichś trzech rozdziałach miałam dłuższą przerwę, ale dzięki długiemu weekendowi wróciłam do książki i straciłam poczucie czasu :) Mam zamiar przeczytać pozostałe części, zaczynając od pierwszej :) i już nie mogę się doczekać!!
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:23

Brice
Moja historia na swój sposób chyba jest ciekawa.

Jestem z rocznika, który dorastał wraz z Harrym, można by rzec. Miałem 11 lat, kiedy to klasowo wybraliśmy się na pierwszy film. Bolało mnie to, bo nie mogłem znieść potterowskiej manii. Przesiedziałem tam jak pod działaniem Cruciatusa co najmniej. Próbowano mnie namówić do czytania, a ja przeczytałem parę stron i stwierdziłem: "Nie dzięki, nie zniosę jej stylu, to chyba nie dla mnie" (dalej go nie znoszę). Jestem człowiekiem, który ma wstręt do tego, co jest powszechnie lubiane i do komercji. Potter doprowadzał mnie do szału.
I tak minęło sporo lat, dziś jestem prawie dorosłym człowiekiem. Dlaczego teraz? Skończyły się fanfiki z moich ulubionych serii, a ja byłem na głodzie. Widząc ponad setkę szajsu (bez urazy dla nikogo, Potter szajsem był dla mnie sam w sobie) powiedziałem sobie, że będę twardy. Zacząłem czytać jak leciało. Poczytałem tydzień i nawet mi się spodobało, choć byłem świadom, że fani to ulepszyli (większość Harrych była mroczna). Ale pożyczyłem od znajomych Tezaurusa i Zakon, który wchłonąłem w tydzień nie bez bólu. Przez długi weekend w trzy dni wchłonąłem Księcia, mówiąc sobie: "Byle do kolejnej lekcji z Dumbledore'm". Nawet zacząłem czytać angielski Zakon.
Ostatnio nadrobiłem też stracone filmy (WA mnie ominęło) i zgłębiłem kilka innych zagadnień.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:24
"Harry zatrzymał się przed jego stolikiem i spojrzał z góry na swojego piętnastoletniego ojca.
Podniecenie eksplodowało mu w brzuchu."

Piana
Wszystko zaczęło się od początku pierwszej klasy. Polonistka zaczęła wypisywać lektury szkolne, wśród nich Harry Potter i Kamień Filozoficzny. Wypożyczyłam z biblioteki i przeczytałam w dwa i pół dnia. Wciągnęło mnie, do tego stopnia, że zauważyli to rodzice. Kupili mi na Wigilię Komnatę Tajemnic. A na urodziny, czwartego marca, dostałam tyle forsy, że kupiłam Więzień Azkabanu. Moja kupelka Alice - Potteromaniaczka - pożyczyła mi Czarę Ognia. Za pozostałą forsę, która została mi z urodzin, kupiłam Zakon Feniksa. Alice to zauważyła i gdy skończyłam czytać, pożyczyła mi z własnej woli Książę Półkrwi! Skończyłam go czytać niedawno, a nadal jestem w piątej klasie! :smilewinkgrin:

Prefix użytkownikaLily Potter
U mnie to się zaczęło jak miałam 11 lat :) Kilka osób z mojej klasy czytało tą książkę i bardzo ją chwalili. W końcu sama po nią sięgnęłam i bardzo mi się spodobała. Teraz ciągle czytam wszystkie części w nadziei, że odkryję coś nowego. Pozdrawiam :)
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:26

Ginny363
No cóż, najpierw jak wyszedł Harry i później różne gadżety, to stwierdziłam znów ten głupi Potter! Ale kiedy miałam 9 urodziny i ciotka przyniosła mi film Kamień Filozoficzny to tak mi się spodobało, że zaczęłam czytać. Ogólnie przeczytałam wszystkie części 2 razy. Chciałaby jeszcze dodać, że zanim zaczęłam to czytać, to ja nienawidziłam czytać, natomiast dzięki HP kocham czytać!!
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:27
Nigdy Nie Pozwól By Strach Przed Działaniem Wykluczył Cię Z Gry...

Gruba Dama
Zaczęło się od obejrzenia filmu w kinie... Wtedy jeszcze nie był popularny. Raczej tak sobie. Jednak spodobało mi się. Potem obejrzałam wszystkie inne części. A dopiero później po kilkukrotnym obejrzeniu filmów postanowiłam przeczytać książkę i wcale nie żałuję. Wręcz przeciwnie, książki są lepsze od filmów, bo w filmach dużo brakuje...
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:28
"No wychodź Harry... Wyłaź i walcz... To będzie szybkie, może nawet bezbolesne... Nie wiem... Nigdy nie umierałem... "

hemsidor.torget.se/users/b/boatman/pictures/oldman.jpg

"Lepiej umrzeć, niż zdradzić swoich przyjaciół..."

- Syriusz Black

cho17
Moja przygoda z HP zaczęła się kiedy w podstawówce poszliśmy całą klasą do kina na HPiKF. Nie miałam wtedy ani internetu ani kompa, więc drugi film obejrzałam dużo później. Następnie wyszły kolejne części filmu i musiałam obowiązkowo je obejrzeć. Z pol roku temu ściągnęłam wszystkie 6 książek i od tamtej pory nie mogę się od nich oderwć. Każdą część czytałam po 6 razy, tak mnie zafascynowały. Oczywiście niecierpliwie czekam na 7 tom.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:30

Madziex
Szczerze mówiąc... lubiłam filmy HP, ale nie chciałam ich czytać. Denerwowała mnie ta cała potteromania i postanowiłam, że sama nie będę czytać, nie będę robić tego co robią wszyscy. 2 części filmu już były w kinach. Aż pewnego dnia, na me urodziny, dostałam prezent. Książka! A później patrzę że dwie części ;P. No to czytałam... i się wciągnęłam. 1 część przeczytałam prawie w jeden dzień. Zaczęłam wieczorem, a na następny dzień został tylko jeden rozdział. No i drugą zaczęłam czytać :D
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:34
img517.imageshack.us/img517/6842/1024x768029ffffol7.jpg

Dla niej żyć, dla niej umierać ;]
SMG ;-*

Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie!

Narcyza
Hmm moja przygoda zaczęła się dość dziwnie bo:
Na HP i WA byłam w kinie, potem w Tv obejrzałam Hp i KT a HP i KF u kuzyna, czyli od końca :lol:
Przyznam warto było, a później czytałam książki i tak zostałam pottermaniakiem.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:40

http://harrypotter.vdd.pl/

http://www.blogi.pl/blog.php?blog=la_rive
Prefix użytkownikamk
Cóż ja przeczytałam to dzięki kuzynom dali mi i powiedzieli czytaj bo fajne, no i zaczęłam ale doszłam do połowy i mi się znudziło, przerwałam i później postanowiłam, że do 3 razy sztuka bo coś musi być w tym Potterze, skoro wszystkim się podoba. Skończyłam, ale to dawno było, teraz jest to moja ulubiona książka i nie mogę się doczekać VII tomu.

Az się wzruszyłam od tych wspomnień;)
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:43
Trzeba sie śmiać,
Wariatkę grać,
Szalonym być
I z życia drwić!!!

Hermi007
Ja nie dawno zaczęłam czytać, tak po prostu poszłam do biblioteki, żeby coś pożyczyć, szukałam na dolnych półkach, bo już z górnych wszystko przeczytałam zobaczyłam Harry'ego tom pierwszy i z myślą, że ani jednego rozdziału nie przeczytam ,przeczytałam całą i pytałam o następne. Teraz już czytam trzeci raz WA, a każdą inną część przeczytałam po dwa razy. Czekam na tom7:D
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:45

Prefix użytkownikaChristina
Ja pożyczyłam kiedyś książkę od kuzyna. No i mnie strasznie wciągnęło. W tydzień po przeczytaniu pierwszego tomu miałam już tomy od I do III. A teraz z niecierpliwością czekam na każdy nowy tom.
Szczerze powiem, że przed Potterem nie lubiłam czytać, ale teraz potrafię przeczytać trzy grube książki na tydzień.

Zabawnie poprawia się swoje własne posty z okresu dzieciństwa ^^
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:46
i65.tinypic.com/2d7bmkw.jpg
That's all they really want
i63.tinypic.com/fc8xht.jpg
Some fun
i65.tinypic.com/1zgcchl.jpg
When the working day is done
i64.tinypic.com/68xamr.jpg
All girls - they want to have fun
i66.tinypic.com/24o5d1j.jpg

i64.tinypic.com/214waz4.png
i64.tinypic.com/258waba.png
zapodaj.net/images/d9840e51c9400.png

Nagroda za Najlepszą Miniaturkę Wojenną - Niebo pośrodku piekła
Nagroda za Najlepszą Serię o Ciemnej Stronie - Krwawy Zmierzch
oi66.tinypic.com/n36vcy.jpg

http://xchristix.tumblr.com
biffyclyro
Ja dostałam na gwiazdkę :D
Nie chciało mi się czytać, ale na okładce był tekst:
"Jeżeli uważasz, że w dobie komputerów sztuka czytania zanika u dzieci, to niezawodny znak, że jesteś mugolem".
A ja chciałam się dowiedzieć co to jest mugol.
I jak przeczytałam to się dowiedziałam :D
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:48
Niepowstrzymana Tępicielka Tandety

Lara
Hmm. Pierwszy raz to tak naprawdę gdy wyjechaliśmy z klasą do kina i była to właśnie premiera Harry'ego Pottera i Kamienia Filozoficznego. Miałam wtedy 11 lat, więc tyle co Harry w 1 części xD Bardzo mi się film spodobał i kupiłam wszystkie 4 książki po jakimś czasie. Zaczęłam czytać 1, później 2,3,4 itd. Jednak nigdy po filmie HP nie byłam w pełnie usatysfakcjonowana, ponieważ wg mnie wiele brakowało do książki.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:49

b1ala.znajomi.interia.pl

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: