Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Jak zaczęła się Wasza przygoda z HP?
|
|
Mafalda |
Dodany dnia 20.07.2007 20:17
|
Postów: 73 Dom: Brak przydziału Punkty: 142 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 26.04.07 |
Mając lat zaledwie siedem, obejrzałam pierwszą część. Kilka miesięcy później wybrałam się do kina na drugą. Spodobały mi się i namówiłam kilka miesięcy później rodziców na książkę, a była to chyba KT. Gdy miałam lat osiem, tuż po premierze piątej części w Polsce, kupiłam ją. Pamiętam, ze po lekturze jedynie komnaty tajemnic mało z niej rozumiałam, a przeczytanie jej zajęło mi tydzień. Później był chyba WA, CO i KP. Za filmami nie przepadam, oglądałam KA I KT, a WA I CO nie w pełni. Edytowane przez Mafalda dnia 20.07.2007 20:18 |
|
|
Natax |
Dodany dnia 21.07.2007 14:37
|
Ostrzeżenia: 2 Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: 46 Ranga: Charłak Data rejestracji: 20.07.07 |
Ja kupiłam 5 część w styczniu dzień po premierze i cztery lata przeleżała zanim ją przeczytałam Potem chciałam 6 i przeczytałam. Kupiłam 1, a obecnie czytam drugą. Potem przeczytam 3 i 4 i koniecznie będę mieć 7 Może jeszcze "Księgę wiedzy czarodziejskiej" ktoś ją ma? Wczoraj ją oglądałam, a moja koleżanka ją ma i mówi, że czasem się przydaje Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 16:58 |
|
|
XxJustAFakexX |
Dodany dnia 22.07.2007 13:53
|
Postów: 24 Dom: Brak przydziału Punkty: 26 Ranga: Charłak Data rejestracji: 20.07.07 |
Moja mama pożyczyła 3 pierwsze części od mojej siostry ciotecznej. Ja miałam wtedy ok. 7 lat Wiec mi mama czytała na głos. A za kilka lat obejrzałam Komnatę Tajemnic i zaczęłam czytywać to i mi się spodobało. Kilka lat potem przeczytałam w 2 i 1/4 dnia Księcia Półkrwi. "" nie zastępuje kropki. Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 17:01 Napalona fanka Ruperta G.
|
|
|
syllwiaaa |
Dodany dnia 23.07.2007 11:02
|
Ostrzeżenia: 1 Postów: 295 Dom: Brak przydziału Punkty: 608 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 17.07.07 |
Ja jak byłam mała, w pokoju siostry zobaczyłam Harry'ego i przeczytałam kilka rozdziałów. Kilka lat później zaczęłam czytać, ale nie skończyłam dopiero 2 lata temu znów zaczęłam i mnie wciągnęło . Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 17:01 |
|
|
Kisiel12 |
Dodany dnia 25.07.2007 20:06
|
Ostrzeżenia: 4 Postów: 5 Dom: Brak przydziału Punkty: 30 Ranga: Charłak Data rejestracji: 25.07.07 |
No to tak... Bardzo kiedyś temu poprosiłem kolegę żeby pożyczył mi parę filmów na video. Dał mi miedzy innymi: Shrek, Kosmiczna Gra czy jakoś tak.. i Harry Potter i Kamień Filozoficzny. Obejrzałem te dwa oprócz Harry'ego, bo pomyślałem że to jakiś szajs... W pewien dzień przyjechał do mnie dalszy kuzyn, jak zobaczył że mam Harrego Pottera to od razu chciał na to patrzeć... Powiedziałem mu że to dziadzostwo, ale on nalegał więc puściłem ten film. Tak mi się spodobał że oglądałem go dziennie po parę razy. Kupowałem następne części, potem zacząłem czytać książki o Harrym Potterze, i tak zostałem jego największym fanem :bigrazz: Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 17:02 |
|
|
Vikii |
Dodany dnia 26.07.2007 15:55
|
Postów: 10 Dom: Brak przydziału Punkty: -13 Ranga: Irytek Data rejestracji: 26.07.07 |
Ja poszłam z mama do jej koleżanki. Siedziałam sobie znudzona i dostrzegłam na półce tą książkę, zaczęłam czytać. Spodobała mi się, niestety nie mogłam jej wówczas dokończyć. Przeczytałam ją niestety dużo później, ale nie musiałam czekać na następne części, to jedyny plus. Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 17:03 |
|
|
destiny_girl_ |
Dodany dnia 27.07.2007 14:57
|
Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 2 Ranga: Mugol Data rejestracji: 27.07.07 |
Moja się zaczęła jakoś tak nijak w sumie. Książka jak książka. Ale zaciekawił mnie tytuł. Potem kumpela powiedziała, że fajna no i się wzięłam za czytanie. I tak mnie wciągnęło, że nie opuściłam ani jednego filmu. A książki wszystkie przeczytane. Hihi. ; p Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 17:04 |
|
|
Zona Valdzia |
Dodany dnia 28.07.2007 12:05
|
Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 1 Postów: 451 Dom: Slytherin Punkty: 1155 Ranga: Prefekt Naczelny Slytherinu Data rejestracji: 16.03.07 |
No a więc, moja przygoda z HP zaczęła się jakoś dwa lata temu. Normalnie po szkole postanowiłam zajść do biblioteki. Weszłam tam. Zaczęłam łazić po całej bibliotece, aż wreszcie moją uwagę przyciągnęła książka na pozór wyglądająca normalnie. Wzięłam ją do ręki i zaczęłam przeglądać. Okładka ukazywała jakiegoś chłopca w okularach trzymającego czerwonego ptaka za ogon. Na okładce była również jeszcze jakaś dziewczyna i rudy chłopiec. Przeczytałam tytuł '' Harry Potter i Komnata Tajemnic''. Postanowiłam ją wypożyczyć. Wróciłam do domu i siadłam na krześle. Wzięłam kanapkę i książkę do ręki i zaczęłam czytać. Przeczytałam przez pół dnia. Następnego dnia poszłam do biblioteki i oddałam ją. Wypożyczyłam następną. No, a więc tak to by było. Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 17:07 |
|
|
SamWieszKto |
Dodany dnia 01.08.2007 22:43
|
Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 2 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.08.07 |
Moja pierwsza przygoda zaczęła się niedawno w dość nietypowy sposób... Pewnego razu mój nauczyciel od angola zapytał się, czy ktoś nie zna linku do najnowszej części HP... A że jestem obeznany na różnych forach, to podałem mu linka [ten koleś był wielkim fanem HP mimo, że miał około 45 lat]. Gdy przeczytał, zaczął spekulować o niej z innymi uczniami. No i w końcu zacząłem się interesować. Do tego ciągłe informacje w TV i internecie o najnowszej części książkowej doprowadziły mnie do żądzy przeczytania. Obecnie przeczytałem 2 tomy i jestem w 1/4 3 tomu. Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 17:08 |
|
|
Darth_Crevan |
Dodany dnia 02.08.2007 09:20
|
Postów: 37 Dom: Brak przydziału Punkty: 48 Ranga: Charłak Data rejestracji: 31.07.07 |
Hmmmm... To było dawno, dawno temu, kiedy byłem jeszcze w Gimnazjum... Od dłuższego czasu miałem ochotę przeczytać HP, ale nie miałem okazji... Aż tu pewnego razu poszedłem do mojego najlepszego kumpla i zobaczyłem wszystkie części(wówczas cztery) HP. Pożyczyłem pierwszą, po czym przeczytałem ją prawie dwukrotnie w jeden dzień(na następną musiałem czekać do następnego dnia, aż mi ją kumpel do szkoły przyniesie). Cztery części przeczytałem w tydzień(uwzględniając oczekiwanie wymuszone przez kumpla, który nie chciał mi pożyczyć wszystkich części na raz). Od tamtego czasu cyklicznie czytam wszystkie części HP. W tym tygodniu na przykład przeczytałem Zakon Feniksa, Kamień Filozoficzny, a teraz jestem w Komnacie Tajemnic. Pamiętam pierwsze wydanie Harrego, ale wtedy niestety nie spodobała mi się okładka...Ehhh, o ile wcześniej mogłaby rozpocząć się moja przygoda z Harrym, gdyby nie moje głupie uprzedzenie do okładki... |
|
|
Tonks91 |
Dodany dnia 03.08.2007 15:07
|
Postów: 27 Dom: Brak przydziału Punkty: 231 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 30.07.07 |
Moja przygoda zaczęła się jakieś 9 lat temu. Byłam wtedy w podstawówce i nie chciałam czytać żadnych książek. Twierdziłam, że są dla kujonów!! Ale na urodziny od mamy dostałam książkę Harry Potter i Kamień Filozoficzny. Z początku nie chciałam tego czytać, po jakimś czasie wzięłam ją do rąk i zaczęłam czytać. Od tamtej chwili pokochałam czytać Harry'ego Pottera . Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 16:24 |
|
|
ania1 |
Dodany dnia 03.08.2007 15:59
|
Ostrzeżenia: 1 Postów: 31 Dom: Brak przydziału Punkty: 22 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.08.07 |
Początkowo uważałam, że Harry Potter to kompletny bzdet, aż pewnego dnia na j. niemieckim zaczęliśmy rozmawiać na temat książek. Oczywiście praktycznie wszyscy byli fanami Harry'ego. W końcu założyłam się z całą klasą, że przeczytam tą książkę. Zaczęłam w ferie zimowe i spodobało mi się, po nie całym miesiącu sama byłam fanką Harry'ego i miałam przeczytane wszystkie książki. Teraz nie mogę się doczekać ostatniej części. Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 16:30 |
|
|
Asik |
Dodany dnia 04.08.2007 15:32
|
Postów: 30 Dom: Brak przydziału Punkty: 384 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 04.08.07 |
Zaczęłam już dawno, dawno temu jeszcze w 6 klasie podstawówki (teraz idę już do maturalnej). Początek był bardzo niewinny. Ostatnie dni roku szkolnego, straszna nuda i pani bibliotekarka proponująca mi właśnie 1 część HP. Na początku nie chciałam ale skusiłam się i zaczęłam czytać. No a potem było chyba już jak u wszystkich. Nie mogłam się oderwać i w 1 wieczór przeczytałam cały "Kamień". Później poszło szybko. Kilka dni, a ja byłam już wielką Fanką Harry'ego i z ogromną niecierpliwością oczekiwałam premiery 6 tomu. Mogę jeszcze tylko dodać, że poranek wydania "Zakonu" i noc kiedy po raz pierwszy trzymałam w rękach '"Księcia" to jedne z najwspanialszych chwil w moim życiu. Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 16:32 Asik
|
|
|
Courage |
Dodany dnia 05.08.2007 17:38
|
Postów: 4 Dom: Brak przydziału Punkty: 149 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 05.08.07 |
Hm... moja historia z H.P.? Dobra opowiem, ale będzie nudziła, z góry zakładam. Otóż w ogóle to miałam na początku dystans do H.P. myślałam "O Boże wielkie mi coś... zwykła książka o oni przeżywają jak nie wiem..." poszłam do bibliotek z babcią. Chodziłam chyba to 2 klasy podstawówki. I proszę o Harry'ego 1,2,3 tomu nie było dostałam 4. Moja koleżanka powiedziała że rzuciłam się na głęboką wodę. No tak... nie znałam wówczas żadnej z nazw z świata Pottera... ale książka mnie tak wciągnęła, że biegiem pędziłam ze szkoły do domu, aby ją przeczytać. Nie całe 10 dni i książkę skończyłam. Zmieniłam o niej zdanie, opinię i zaczęłam czytać pozostałe tomy, grać w gry, zbierać gadżety i w ogóle... teraz za nic w świecie nie oddałabym moich rzeczy z H.P. Taki właśnie był mój początek... Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 16:35 "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące."
|
|
|
Pomylunaa |
Dodany dnia 05.08.2007 17:49
|
Postów: 11 Dom: Brak przydziału Punkty: 103 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 02.08.07 |
Pierwszy raz jak zetknęłam się z HP to było to w księgarni: moja siostra pokazała mi książkę HP i KF i powiedziała, że jest bardzo fajna, ale ja stwierdziłam że pewnie jest nudna. Potem jak do kin wszedł film HP I KF to poszłam na niego z moją klasą, a po obejrzeniu stwierdziłam, że film jest super. Jeszcze tego samego dnia poszłam do biblioteki i wypożyczyłam 1 tom, który bardzo szybko przeczytałam. Tak się zaczęła moja przygoda z Harrym Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 16:36 |
|
|
Ravenhood |
Dodany dnia 05.08.2007 21:37
|
Postów: 7 Dom: Brak przydziału Punkty: 5 Ranga: Mugol Data rejestracji: 25.07.07 |
Gdy miałem 8 lat (dziś 15), mama kupiła mi Kamień Filozoficzny, bo bała się że zostanę tumanem, który nie przeczytał żadnej książki z własnej inicjatywy. Z początku byłem zmuszany, ale po czterech przeczytanych rozdziałach tak mnie to wciągnęło że nie mogłem przestać. Wtedy to zdawało się być takie cudowne... z czasem rodzice zaczęli się martwić że za dużo czytam I tak zacząłem czytać HP. Czara Ognia, była pierwszą książką HP, na której premierę czekałem z niecierpliwością, a Deathly Hollows, była pierwszą książką którą w akcie desperacji i zniecierpliwienia przeczytałem po angielsku B) Edytowane przez Ravenhood dnia 05.08.2007 21:39 Jeśli sądzisz, że w dobie komputerów sztuka czytania zanikła, zwłaszcza wśród dzieci, to niezawodny znak, iż jesteś MUGOLEM
|
|
|
Dafney |
Dodany dnia 05.08.2007 22:38
|
Postów: 20 Dom: Brak przydziału Punkty: 473 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 28.07.07 |
Niestety moja przygoda TAK NA PRAWDĘ zaczęła się dobry miesiąc temu, choć książki mam od paru lat bo siostra jest fanką. Po obejrzeniu wszystkich filmów (łącznie z premierą ZF) natchnęło mnie jakoś do czytania Harry'ego, zacząłem więc czytać KF... szczerze myślałem, że cała seria tak mi jakoś zapełni luki nudne do końca wakacji... a teraz jest tak, że specjalnie rezygnuje z wielu atrakcji żeby czytać Harry'ego 1 część przeczytałem w 1 dzień ... a potem, dzień przerwy bo bolał mnie łeb i następna książka - i jak na razie tak jest non stop ;P Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 16:37 Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie! |
|
|
Judit |
Dodany dnia 06.08.2007 18:01
|
Postów: 17 Dom: Brak przydziału Punkty: 28 Ranga: Charłak Data rejestracji: 31.07.07 |
Niedokładnie pamiętam, to było z 5 lat temu? W 3 klasie w każdym razie Znaczy.. wakacje po trzeciej podstawówki Ja na początku byłam anty. Bo wszyscy tak uwielbiają tego Pottera, a ja za modą podążać nie chciałam Jakoś tak pamiętam, że wujek szedł z kuzynami moimi i innymi osobami (a kto pamięta z kim, pamiętam, ze dużo nas było ) do kina na Kamień Filozoficzny i zabrali mnie. Pamiętam, że siostra wcześniej widziała film i jej się podobał Mnie też się spodobał ^^' W końcu siostra zaczęła czytać HP (książki pożyczała od koleżanki), mówiła, ze fajne to i ja zaczęłam czytać. I tak się zaczęło Szybko uwinęłam się z czterema tomami i wtedy byłam już Fanką HP wyczekując Zakonu Feniksa Ale serio to do końca nie wiem ;p Jakoś tak ogółami to tak było D http://judit.livejournal.com moje avatary. również z HP
Członkini Stowarzyszenia Metamorfomagów Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie |
|
|
xXHeRmIoNaXx |
Dodany dnia 09.08.2007 18:24
|
Postów: 5 Dom: Brak przydziału Punkty: 374 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 24.06.07 |
Mi baaardzo dawno temu ciocia sprezentowała 4 pierwsze tomy na urodzin,y bo to było niedługo po ich premierze i był to wielki hit. Ja jednak nie mogłam jakoś się w sobie zebrać, żeby zacząć czytać (nie lubiłam czytać książek wtedy). Ale kiedyś tak mi się nudziło, że zaczęłam czytać i... tak się wciągnęłam że nie mogłam przestać!!! Wszystkie 4 tomy jakie miałam ogarnęłam w zadziwiająco krótkim czasie, a teraz mam wszystkie tomy (z wyjątkiem polskiej wersji Deathly Hallows i będę musiała na nią poczekać aż do stycznia) i przeczytałam je już po kilkanaście razy i jeszcze mi się nie znudziły. Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 16:38 |
|
|
Bloomsbury |
Dodany dnia 13.08.2007 20:32
|
Postów: 127 Dom: Brak przydziału Punkty: 186 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 10.08.07 |
Oh, ja jakoś specjalnie tego nie pamiętam... Po prostu kiedyś ta książka wpadła mi w ręce i tak mnie pochłonęła, że nie spałam przez kilka dni i czytałam Pottera pod kołdrą, a potem było jeszcze gorzej (czyt. lepiej) bo wciągnęłam się w cala tą Potteromanie no i cóż tak trwa do dziś Nie miałam jakiejś specjalnej przygody. Tylko nie wiem jak przeżyję kiedy się to skończy Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 16:41 |
|
Podziel się z innymi: |
Przejdź do forum: |