Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
14.01.2026 21:39
znowu cisza ;(

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
10.01.2026 20:17
Szczęśliwego nowego <3 dla was przynajmniej ;3

Harrych świąt!
09.01.2026 10:04
Wchodzimy, wchodzimy, szczęśliwego nowego roku kibic

Wielki Mag
06.01.2026 16:25
Widzę, że ktoś tu jeszcze od czasu do czasu wchodzi... szczęśliwego nowego roku Albus

Pracownik departamentu
01.01.2026 10:46
Szczęśliwego!

Nowy rozdział od Nicrama na dobry początek 2026 już wrzucony!

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45363 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikalosiek13

Posiada 34226 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Co najbardziej rozczarowało Was w IŚ?
temari
Mnie rozczarowało to że tak dużo osub zgineło i było troche za mało jak dla mnie Tonks njabardziej ją lubiałam ale szkoda ze zgineła w walce o hogwart. Oczywiscie bardzo mnie rozczarowało zrestą od kąd wiem ze jest to ostatni tom przygód Harrego Pottera.

PanSmierci666
Mnie najbardziej zszokoało to, że J.K.R. od razu wprowadza akcje - nie ma chwili wytchnienia. Niemniej jednak jest to najlepsza książka z tej serii. Wydaje mi się, że mogła ją trochę bardziej rozwinąć... Mnie osobiście zdziwiło to, że Dudley zmienił zdanie o Harrym.... a poza tym co się stało z rodziną Hermiony i Dursleyami? Szkoda też, że nie wymieniono wszystkich (znanych oczywiście) którzy zginęli w bitwie o hogwart...! Czekam z niecierpliwościa na polskie wydanie!
Profil nieaktywny

Symmetry
Co mi się podobało:
Trzeba przyznać - była to najmroczniejsza część sagi - i za to wielki plus.
Kłotnie Harrego, Rona i Hermiony - w końcu, tak na poważnie, ukazali się w innym świetle niż "idealni przyjaciele", chociaż na krótko. Stali się przez to, dla mnie, bardziej realni.
No i chyba koniec wielbienia tej książki, bo zdecydowanie łatwiej znaleść mi minusy.
Po pierwsze i najważniejsze śmierć Severusa i to wyidealizowanie Go! Uwielbiałam Go jak był tym "złym", jakoś nie pasuje mi do Niego zakochanie.
Mało Malfoy'ów!
Tryumf Pottera i klęska V. Wiedziałam, że nie ma szans na złe zakończenie, ale miałam cień nadzieji, że i Harry i Tom zginą, tak dla równowagi. A tu słodki happy end, podkreślony beznadziejnym epilogiem.
I to chyba było na tyle.

hermionaginny
Mnie rozczarowała śmierć Hedwigi. Po co ją w ogóle zabijać?! Co to dało dla fabuły? No i to wyidealizowanie Snape'a. Akcja toczyła się wolno. Kiedy w niemalże połowie książki znaleźli dopiero jeden horkruks, myślałam, że autorka chce napisać jeszcze jedną książkę. :/
Auror to ja xD

Słucham:
Matalliki
Nirvany

Odpowiednik w HP: Hermiona
Dom: Gryffindor
Patronus: Kot
Animag: Kot
Zwierzę: Krzywołap i Hedwiga
Nazywam się Kasia :).

Akazasona
Mnie najbardziej rozczarował epilog;/ Wogóle to zakończenie nie bardzo mi pasowało:/ Tak jak Symmetry liczyłam na śmierć i ze strony zła i dobra(potter) takie bardziej prawdopodobne by mi się wydawało... Kilka rozdziałów było naprawdę niezłych, ale niektóre rozdziały powodowały u mnie grymas na twarzy;/

hemcia
Kurde.....dlaczego Rowling uśmierciła tyle fajnych postaci no..;/
Tego sobie nie daruję...
Zdredek [ jeszcze jakoś ujdzie]
Nimpha i Lupin [ na miłość boską przecież oni mieli malutkie dziecko! ]
Hedwiga [ no nie no co ona chciała od tej sowy...przecież nie musiała ginąć ]
Fred [ dobrze, że to ostatnia część, bo kolejna część bez jego żartów nie miałaby sensu..]

A jeżeli chodzi o Harry'ego, to ja uważam, że powinien jednak umrzeć. To ostatnia część, więc nie może być taka yyy nie wiem jak to ująć.
W ogóle nastawiłam się czytając tą książkę, że on umrze, a ty takie hmm 'rozczarowanie'...nie wiem jak wy, ale ja to tak odbieram.

malinka_09
Zgadzam się z hemcią. Tyle niepotrzebnych śmierci... Według mnie Harry może nie powinien umrzeć, ale na pewno nie powinno mu się tak wszystko łatwiutko udać.
Edytowane przez malinka_09 dnia 03.02.2008 17:28

fanka harrego
najbardziej mnie rozczarowało to, że między harrym a voldemortem było mało walki, a dużo rozmowy. a z zaklęć były tylko dwa. także epilog czyli 19 lat pozniej było troche krotkie.:(

ElderWand
LordVoldemort napisał/a:
mnie zdziwilo ze voldemort stworzyl tylko 7 horkruuskow. mogl stworzyc ze 20 i nikt by go nie pokonal...

Stworzenie Horkruksów jest bardzo niebezpieczne, bohaterów dziwiło(tzn Hermione, ktora im o nich opowiadała xD), że Czarny Pan stworzył ich aż 7... już teraz mógłby się nie wygrzebać, a jednak przeżył. może wolał nie ryzykować?
Dla Większego Dobra

Krzychu_110
LordVoldemort napisał/a:
mnie zdziwilo ze voldemort stworzyl tylko 7 horkruuskow. mogl stworzyc ze 20 i nikt by go nie pokonal...

Gdyby stworzył 20 to by sam siebie zniszczył ponieważ 7 to i tak już była przesada i już było widać że Voldemort trochę się niszczył np. dlatego że nie panował już nam swoją oklumencją..

fredzio
muszę przyznać, żę najbardziej rozczarowało mnie to iż to już otatnia część.Co prawda nie wyobrażam sobie następnej, ale cóż przeczytałbym jeszcze kilka przygód Harrego. Oprócz tego rozczarował mnie tani sposób śmierci Voldemorta spodziewałem się długiej walki, a nie żę tak od razu padnie.

Krzychu_110
Mnie rozczarowało że Yo uśmierciła Freda i to że Harry wo gule nie użył avada kedawry, w 6 części mówił że będzie chciał zabić Voldzia, a jeżeli mu się to nie uda to zabierze ze sobą jak najwięcej śmierciożerców, a nie zabił żadnego, a miałem nadzieje że przynajmniej Voldemorta zabije avada kedawrą a tu się okazuje że zabił go jakimś zwykłym expelliarmusem, mógł chociaż drętwoty użyć :D
Edytowane przez Krzychu_110 dnia 04.02.2008 22:10

Ges-en-la
Z tą ostatnią częścią HP jest tak, że każdy kto śledził całą sagę, a chyba każdy tutaj to robił, zżył się z jej bohaterami. Okropnie będzie mi brakowało tych wszystkich postaci i ich przygód, a głównie Harrego, Rona i Hermiony. Bardzo bym chciała móc nadal 'odpływać' w lektórze tej książki, ale jednak teraz nie wyobrażam sobie jak mogło by to dalej wyglądac, ponieważ ostatnia część skończyła się tak, ze juz chyba żadnej ciekawej historii nie da się jej dopisac. Kontynuacja była by bez sensu. I tu chwała J.K.Rowling za to że tak wygląda zakończenie, bo ciężko jest dopowiedziec sobie dalszy ciąg. Książka skończyłą się odpowiednio.

Troche chyba zeszłam z tematu ; / Mam nadzieje ze mnie za to nie zlinczujecie i mam nadzieje że chociaż troszeczke ma to wspólnego z tematem. Ups..
Edytowane przez Ges-en-la dnia 04.02.2008 22:19
hogsmeade.pl/button/userbar-gryffindor.jpg

'W miłości i na wojnie wszystko jest dozwolone, a tutaj mamy do czynienia po trochu z jednym i drugim.'

fanka harrego
Fredzio zgadzam się z tobą też rozczarowuje mnie to, że to ostatnia część. Smutno, że to już koniec HP ale mam nadzieję, że Harry nie zniknie. Na pewno nie zniknie u mnie.

Srebrnaa
Za mało opisów! Jo zawsze opisywała miejsca, w których Harry się znajduje, bardzo dokładnie. Teraz tego zabrakło, tej dokładności.

A no i zapomniałam o walce Voldzio vs. Harry - 2 zaklęcia i to jest ta walka? Pfff za dużo gadania, za mało czynów.
Edytowane przez Srebrnaa dnia 08.02.2008 09:33

Alice_Gomez
oprócz epilogu, rozczarowały mnie śmierci postaci... Dlaczego zabiła Tonks i Lupina (był wspaniały) teraz, kiedy życie zaczęło im się układać? To takie... smutne... Śmierć Hedwigi byłą dla mnie zupełnym szokiem... Taka miła, sympatyczna sówka.. No i Fred... Tego nie mogłam przeżyć...

jackjack
ogolnie to koncowka jest taka ze mozna usnac :/ beznadzieja myslalem ze chociaz epilog bedzie ok ale tez sie zawiodlem jedyne co bylo dobre w koncowce to historia snape'a i to ze szybko sie skonczyla ta cala bitwa w hogwarcie (jeszcze raz powtorze ze jak w opowiesciach z narni)

Astanada
Może to było śmieszne, ale zanim wyszła 7 część miałam cichą nadzieję - zginą obaj - i Voldek i Harry i będzie spokój! - a teraz po takim dennym zakończeniu - ciągle będę marudzić na pojedynek(?!? - można tak wogóle to nazwać???) Harry vs Voldemort. - no i mam problem, bo przez to czuje niedosyt i zastanawiam się czy Rowling napisze coś jeszcze... Skoro Harry żyje i ma tylu fanów... :o
Edytowane przez Astanada dnia 09.02.2008 15:36
Miłość, Nienawiść, Potęga, Prawda...

hogsmeade.pl/button/userbar-slytherin.jpg

FilipFansTheHarry
zakonczenie lipa.mogli by walic sie nawzajem avada kedawra a nie jedno zaklecie i koniec a to wszystko dla takiego zakonczenia?dajcie spokoj...
hogsmeade.pl/button/gryffindor.jpg

Zakon Huncwotow:
Lucio-feniks-Lucek
PowerMag-hipogryf-Hipis-główny opiekun płci żeńskiej
FilipFansTheHarry-pies-Flipo07
GellertGrindelwald-kot-Futrzak-Wielki Huncwoci Mistrz
kamilka_jk-lew-Gryfka
Pottermaniaczka94-łabędź-Ametyst
Leokadia-jeleń-Ladia
KaputDraconis- Kotkek Krzywołapek
Wszyscy nalezymy do Gryffindoru!!
OpróczGellertGrindelwald, która jest rodowitą Ślizgonką
Oraz KaputDraconic, która jest rodowitą Krukonką.
Prześwięty artefakt-mapa Huncwotów.

Regulamin Zakonu Huncpotów
1.Szanuj MZ i członków stowarzyszenia tego jak siebie samego.
2.Nie wyrażaj sie źle o MZ i członkach Zakonu.
3.Bierz aktywny udział a zgromadzeniach ZH.
4.Wspieraj wszystkich członków ZH.
5.Wszystkie decyzje podejmuje MistrzZakonu(MZ).
6.Możesz zgłaszać wszystkie propozycje MZ.
7.Przestrzegaj powyższych podpunktów.Za zaniedbywanie obowiązków ZH możesz zostać wyrzucony z niego

KaputDraconis-zonka
ZgreD-coreczka
Evi-Lyn-coreczka
TonksxD-siostra
juleczka-siostra
to najwazniejsza rodzina

wero92nika
Nie podobała mi się odmiana Stworka,wolałam jak był wredny.
Zawiodła mnie też śmierć Snape, miałam nadzieje,że zginie ratując Harrego,bądź w walce z Harrym. W każdym razie była za krótka. Mogła przynajmniej odbyć się jakaś walka pomiędzy nim a Voldemortem. Szczerze mówiąc miałam też nadzieję,że w 7 tomie Harry umrze.

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: