Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Harrych świąt!
17.05.2025 18:31
Koriola, Chodzi Ci o Fantastyczne Zwierzęta? Wszystko wskazuje na to, że odeszły w zapomnienie dla Warnera i więcej części nie będzie, ze względu na bardzo słabe wyniki 3 części.

Pracownik departamentu
17.05.2025 00:50
Koriola, w sumie to nie wiem, nikt tego dawno nie sprawdzał. A masz pomysł na jakąś nową? To mogłabym spróbować dodać

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
16.05.2025 11:16
Wrozka

Wzór do naśladowania
13.05.2025 10:36
Czy może te ankiety na boku działają? Głupek

Wzór do naśladowania
13.05.2025 10:36
Cieszmy się że strona jeszcze działa. Wiadomo czy coś się dzieje z serią filmową FF?

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45363 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39458 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36773 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Potter straszny?
Prefix użytkownikaStefa
Wczoraj w "Wydarzeniach" na Polsacie usłyszałam opinię, jakoby książki o Harrym były straszne i odbierały radość życia. Co Wy o tym sądzicie? Ja uważam, że to kosmiczna bzdura. Ja się wcale nie boję tych książek. Może filmy są trochę straszne, ale nie aż tak. To właśnie jest wspaniała zabawa, czekać na kolejny tom i zastanawiać się, co w nim może być. A co do wróżbiarstwa i granicy między rzeczywistością a fikcją, to ja jeszcze nigdy jej nie zatraciłam. To wszystko są głupoty! :lol:
"A więc zabij mnie Voldemorcie, z ochotą powitam śmierć! Tyle że moja śmierć nie da ci tego czego szukasz... jest tyle rzeczy, których nie pojmujesz..."

Lady Pink
Tez myślę, że to bzdura totalna ^^ Nie mają o czym gadać w tej telewizji... Ciekawe czy ktoś zatracił tą granicę :) Ja na pewno nie, no ale myślę, że np. DH nie powinno czytać 10 letnie dziecko :) Chociaż jestem pewna, ze tego nie zrobi, ale możliwe jest czytanie całej serii od tyłu, jak to robi moja kolezanka jezyk
i7.photobucket.com/albums/y257/Nagwithagun/Crying_by_zero_rider.jpg
cos all of the stars
are fading away
just try not to worry
you'll see them some day
take what you need
and be on your way
and stop crying your heart out.

http://www.yfly.com/show/590665
Darth_Crevan
Oni tam mówili, że książki HP odbierają wiarę(z kontekstu wynikało, że wiarę chrześcijańską) i radość życia, a w dalszej perspektywie mogą doprowadzić do zanegowania istnienia Boga. Ja też uważam, że to kompletna bzdura. Podejrzewam, że może to mieć lekki podtekst polityczny, jako że HP krytykowała chyba jakaś pani z rządu. Mam na myśli, że być może rządzący chcą się jakoś wykazać, a HP ma być kozłem ofiarnym...

syllwiaaa
Boże, gadają głupoty, nie mają o czym mówić, tylko o tej książce? Przeczytałam tą książkę już 3,4 razy (nie pamiętam dokładnie) i j jakoś nie straciłam chęci do życia. Zresztą co oni mogą wiedzieć, skoro pewnie nawet jej nie przeczytali? A co do wiary, to większość osób czytających HP mają rozum i własne zdanie, więc książka raczej nie wpływa na ich zdanie, czy Bóg istnieje czy nie.
"Och, wspaniale, Potter - przerwał mu Snape,
krzywiąc wargi w drwiącym uśmiechu. - Tak, to miłe,
że nauczyłeś się czegoś przez prawie sześć lat.
DUCHY Są PRZEZROCZYSTE.

Serea
0Odbierają wiae? Phi! Zero kultury. Przecież w Polsce i na świecie nie żyja tylko chrześcijanie! Harry Potter to książka która szanuje różnice kulturowe i religijne. Np ja jestem ateistką i nie lubię czytać książek które zachwalają jedną określoną wiarę. HP nie jest straszny to książka o życiu. A jeśli komuś sie nie podoba to czytać nie musi bo obowiąsku nie ma.
img217.imageshack.us/img217/8311/tumblrkyee1na7tq1qzmh77.gif

Tak. On ocieka cholernym seksem i jest cholernie cudowny. A jego francuski to marzenie.

img.userbars.pl/19/3689.png

FAN CLUB SoLL pod patronatem Trio: Sol, Villemo i Ingrid xD
* Io xD
* Sarahis!
(dopisałam się sama, sorry xD)
Esey
* losiek13
* E-Vaire
* Kyinra

Zapisy czynne ; P

OBSESYJNA FANKA STEPHANA LAMBIELA.

I odrobinę mniej obsesyjna kwartetu, który wraz z nim tworzą Brian Joubert, Johnny Weir i Evgeni Plushenko.

PseudoBETA do wynajęcia -> Sarahis poleca

Wielbicielka palantowatych tworów wyobraźni Serei i Sarahis xD

img.userbars.pl/162/32343.gif

http://myanimelist.net/animelist/Andromeda69
Prefix użytkownikaStefa
No jasssne! Ja naprawdę nie rozumiem: stracenie wiary w Boga? Bo tam jest dużo o magii? Żałosne... Taka była opinia jakiejś tam psycholog. Przestrzegała przed czytaniem tych książek? Phi... Ja jestem katoliczką, Bóg jest dla mnie bardzo ważny, a żadna książka mi go z głowy nie wybije... Zwłaszcza taka fajna, jak te o Harrym? jezyk
"A więc zabij mnie Voldemorcie, z ochotą powitam śmierć! Tyle że moja śmierć nie da ci tego czego szukasz... jest tyle rzeczy, których nie pojmujesz..."

Dafney
Ajj ludzie choćby nie wiem co o tej książce gadali, najgorsze zbrodnie to to wszystko to jest idealna reklama dla tej książki ludzie! ... myślicie, że ktoś kto czeka na premiere zrezygnuje z kupna tej książki po usłyszeniu tych bzdur?! NIE! wrecz przciwnie dużo innych osób którzy nie cyztali HP po nie sięgną!
Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie!

jetinajt
odbiera radosc zycia ... oh co za bzdura haah

No nie wiem czy taka bzdura. Mi po siódmej części odebrało na dzień radość życia.
Było mi smutno, że to już koniec.:(

Tomasz - 94
Mi też odebrało radość życia w HP i KP jak Dambeldore zginął, ale to tylko na godzinkę potem obejrzałem jakąś komedie i było ok :] A co do książki i tej telewizji : Bardziej bym powiedział, że Spider Men odbiera życie niż, że HP odbiera radość życia ! Słyszałem kiedyś, że jakiś chłopak skoczył z balkonu, bo myślał, że jest Spider Men'em jezyk
Od cnoty Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie!

Mike_PL
Nie mam się czego bać według jakiś zagranicznych psychologów to Potter Wywołuje u dzieci różne dziwactwa. Dla mnie są to ludzie którzy są słabi emocjonalnie i nie potrafią do brze odebrać książki.

Dexter
Bzdura.
Nie mają o czym gadać w telewizji.
Może chcą odegnać ludzi od harrego ? :rol:
Ja nie przejmuje się takimi bzdurami bo i tak będę czytał harrego.
- Szukający w drużynie Ravenlawu
- Uczeń Ravenlawu
- Członek gwardii Dumbledore'a

nataliapop
Książki o Harrym to najleprza seria książek na świecie. Może nie lubią Rowling i chcą, żeby zbangrutowała. Podobno Rowling jest jedyną na świecie pisarką miliarderką.
B)

Jasmine
Nie powiem, że nie płakałam czytając pewne fragmenty... śmierć Syriusza i Dumbledore'a, inne śmierci... (mniejsza o to, żeby nie było spoilerów^^).
Ale HP równocześnie wprowadza nas w inny, lepszy świat xD Gdzie zwycięża dobro xD
I zgadzam się... W Wiadomościach już nie mają o czym mówić^^.
Nie mnie juuż tu :D

Prefix użytkownikaGoszka
To totalna bzdura!Nie
Mnie wręcz przeciwnie Harry Potter - daje radość życia!Tak
Już nie mają co robić w tych wiadomościach , o przpraszam Wydzrzeniach...Duże oczy
Uważam , że w HP znajdują się czasami przerażające momenty , ale nie na tyle , żeby mówić że Harry Potter jest horrorem odbierającym ludziom radość życia!Nie

68.media.tumblr.com/fc2672d87f07e294d318933ac747d7f0/tumblr_ogyzlc3sGg1t0amgdo2_500.jpg

68.media.tumblr.com/1247c5965fe4e3bf9a88f2bfbed35765/tumblr_ogyzlc3sGg1t0amgdo3_500.jpg

http://www.filmweb.pl/user/Goszka_
martynkaaa
Heh.. jak już nie mają o czym gadać, to głupoty gadają. Jak politycy. (Myślicie, że zostanę wrogiem politycznym nr 1?;>;) Czytałam o wiele straszniejsze książki. A w HP jedyne co dla mnie straszne, to to, że seria się już skończyła ^^ No, po za 7tomem, który jeszcze nie jest po polsku, ale go już przeczytałam :D
'Nikt nikogo nie może mieć na własność - a ten, kto tak uważa, oszukuje samego siebie..'

Halszka
Tylko gadają:) Może nie mieli jak zapełnić paru minut antenowych?;)
Harry'ego czytają tylko Ci, co potrafią wyznaczyć granicę między światem realnym a fikcją. A jeśli tego nie potrafią to niech nie czytają!
'Harry' być może sprawił, iż ktoś wreszcie zaczął czytać! U mnie na przykład się do tego dołożył:) Teraz jestem uzależniona od książek:)
I o! Takie jest moje zdanie!

Herma Weasley
Co za kretyn uważa że książki o Harrym Potterze są straszne? Jak się boi to niech nie czyta prosta sprawa.A w telewizji jak nie mają o czym gadać to niech puszczą reklamy (mimo że są one już i tak za długie:)

edit

A poza tym to Harry Potter rozwinął moją wyobraźnię. Po przeczytaniu sześciu części trochę spoważniałam choć nie wiem dlaczego?smiley
Edytowane przez Prefix użytkownikaAlette dnia 15.01.2013 21:01

Prefix użytkownikaGoszka
Dokładnie..ale wiecie , nigdy do końca nie pozbędziemy się ludzi którzy uważają , że HP , to idiotyzm! Bo np. w Watykanie , było kilkanaście kapłanów , którzyw wypowiedzieli się w mediach , że HP to satanista! To , dopiero jest ttalna bzdeta! Jsak , można wymyślać takie badziewie!

68.media.tumblr.com/fc2672d87f07e294d318933ac747d7f0/tumblr_ogyzlc3sGg1t0amgdo2_500.jpg

68.media.tumblr.com/1247c5965fe4e3bf9a88f2bfbed35765/tumblr_ogyzlc3sGg1t0amgdo3_500.jpg

http://www.filmweb.pl/user/Goszka_
Mavia
Goszka, wprawdzie Rowling nie napisała w żadnym tomie, ze Potter sie modlił, bo toby było NUDNE, ale nie powiedziała też, ze jest satanistą ;/ kto wie, może jest katolikiem?
"Aitai ima
Yasashii kimi ni
Sakura kiss
Tokimeitara"

Serea
A ja myśle, że jeśli jest katolikiem, to protestantem, ale wątpie. Chyba raczej nie wierzy w Boga. Zresztą Dursleyowie go chyba do kościoła ze sobą nie brali. W każdym bądź razie, czy to naprawdę jest takie ważne w co, kto wierzy a w co nie? Ocenianie kogoś po tym w co wierzy jest zwykłym rasizmem.
img217.imageshack.us/img217/8311/tumblrkyee1na7tq1qzmh77.gif

Tak. On ocieka cholernym seksem i jest cholernie cudowny. A jego francuski to marzenie.

img.userbars.pl/19/3689.png

FAN CLUB SoLL pod patronatem Trio: Sol, Villemo i Ingrid xD
* Io xD
* Sarahis!
(dopisałam się sama, sorry xD)
Esey
* losiek13
* E-Vaire
* Kyinra

Zapisy czynne ; P

OBSESYJNA FANKA STEPHANA LAMBIELA.

I odrobinę mniej obsesyjna kwartetu, który wraz z nim tworzą Brian Joubert, Johnny Weir i Evgeni Plushenko.

PseudoBETA do wynajęcia -> Sarahis poleca

Wielbicielka palantowatych tworów wyobraźni Serei i Sarahis xD

img.userbars.pl/162/32343.gif

http://myanimelist.net/animelist/Andromeda69

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: