Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 1 z 2: 12
|
Potter straszny?
|
|
![]() |
Dodany dnia 01.08.2007 12:44
|
![]() ![]() Pochwały: 2 Postów: 69 Dom: ![]() Punkty: 437 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 27.07.07 |
Wczoraj w "Wydarzeniach" na Polsacie usłyszałam opinię, jakoby książki o Harrym były straszne i odbierały radość życia. Co Wy o tym sądzicie? Ja uważam, że to kosmiczna bzdura. Ja się wcale nie boję tych książek. Może filmy są trochę straszne, ale nie aż tak. To właśnie jest wspaniała zabawa, czekać na kolejny tom i zastanawiać się, co w nim może być. A co do wróżbiarstwa i granicy między rzeczywistością a fikcją, to ja jeszcze nigdy jej nie zatraciłam. To wszystko są głupoty! :lol: "A więc zabij mnie Voldemorcie, z ochotą powitam śmierć! Tyle że moja śmierć nie da ci tego czego szukasz... jest tyle rzeczy, których nie pojmujesz..."
|
|
|
Lady Pink |
Dodany dnia 01.08.2007 12:49
|
![]() ![]() Postów: 54 Dom: Brak przydziału Punkty: 259 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 06.06.07 |
Tez myślę, że to bzdura totalna ^^ Nie mają o czym gadać w tej telewizji... Ciekawe czy ktoś zatracił tą granicę ![]() ![]() ![]() ![]() cos all of the stars are fading away just try not to worry you'll see them some day take what you need and be on your way and stop crying your heart out. |
|
|
Darth_Crevan |
Dodany dnia 01.08.2007 14:51
|
![]() ![]() Postów: 37 Dom: Brak przydziału Punkty: 48 Ranga: Charłak Data rejestracji: 31.07.07 |
Oni tam mówili, że książki HP odbierają wiarę(z kontekstu wynikało, że wiarę chrześcijańską) i radość życia, a w dalszej perspektywie mogą doprowadzić do zanegowania istnienia Boga. Ja też uważam, że to kompletna bzdura. Podejrzewam, że może to mieć lekki podtekst polityczny, jako że HP krytykowała chyba jakaś pani z rządu. Mam na myśli, że być może rządzący chcą się jakoś wykazać, a HP ma być kozłem ofiarnym... |
|
|
syllwiaaa |
Dodany dnia 01.08.2007 15:31
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 295 Dom: Brak przydziału Punkty: 608 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 17.07.07 |
Boże, gadają głupoty, nie mają o czym mówić, tylko o tej książce? Przeczytałam tą książkę już 3,4 razy (nie pamiętam dokładnie) i j jakoś nie straciłam chęci do życia. Zresztą co oni mogą wiedzieć, skoro pewnie nawet jej nie przeczytali? A co do wiary, to większość osób czytających HP mają rozum i własne zdanie, więc książka raczej nie wpływa na ich zdanie, czy Bóg istnieje czy nie. "Och, wspaniale, Potter - przerwał mu Snape, krzywiąc wargi w drwiącym uśmiechu. - Tak, to miłe, że nauczyłeś się czegoś przez prawie sześć lat. DUCHY Są PRZEZROCZYSTE. |
|
|
Serea |
Dodany dnia 01.08.2007 17:44
|
![]() ![]() Postów: 1400 Dom: Brak przydziału Punkty: 3927 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 17.06.07 |
0Odbierają wiae? Phi! Zero kultury. Przecież w Polsce i na świecie nie żyja tylko chrześcijanie! Harry Potter to książka która szanuje różnice kulturowe i religijne. Np ja jestem ateistką i nie lubię czytać książek które zachwalają jedną określoną wiarę. HP nie jest straszny to książka o życiu. A jeśli komuś sie nie podoba to czytać nie musi bo obowiąsku nie ma. ![]() Tak. On ocieka cholernym seksem i jest cholernie cudowny. A jego francuski to marzenie. ![]() FAN CLUB SoLL pod patronatem Trio: Sol, Villemo i Ingrid ![]() * Io ![]() * Sarahis! (dopisałam się sama, sorry ![]() Esey * losiek13 * E-Vaire * Kyinra Zapisy czynne ; P OBSESYJNA FANKA STEPHANA LAMBIELA. I odrobinę mniej obsesyjna kwartetu, który wraz z nim tworzą Brian Joubert, Johnny Weir i Evgeni Plushenko. PseudoBETA do wynajęcia -> Sarahis poleca Wielbicielka palantowatych tworów wyobraźni Serei i Sarahis ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 01.08.2007 19:37
|
![]() ![]() Pochwały: 2 Postów: 69 Dom: ![]() Punkty: 437 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 27.07.07 |
No jasssne! Ja naprawdę nie rozumiem: stracenie wiary w Boga? Bo tam jest dużo o magii? Żałosne... Taka była opinia jakiejś tam psycholog. Przestrzegała przed czytaniem tych książek? Phi... Ja jestem katoliczką, Bóg jest dla mnie bardzo ważny, a żadna książka mi go z głowy nie wybije... Zwłaszcza taka fajna, jak te o Harrym? ![]() "A więc zabij mnie Voldemorcie, z ochotą powitam śmierć! Tyle że moja śmierć nie da ci tego czego szukasz... jest tyle rzeczy, których nie pojmujesz..."
|
|
|
Dafney |
Dodany dnia 06.08.2007 13:20
|
![]() ![]() Postów: 20 Dom: Brak przydziału Punkty: 473 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 28.07.07 |
Ajj ludzie choćby nie wiem co o tej książce gadali, najgorsze zbrodnie to to wszystko to jest idealna reklama dla tej książki ludzie! ... myślicie, że ktoś kto czeka na premiere zrezygnuje z kupna tej książki po usłyszeniu tych bzdur?! NIE! wrecz przciwnie dużo innych osób którzy nie cyztali HP po nie sięgną! Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie! |
|
|
jetinajt |
Dodany dnia 22.08.2007 19:16
|
![]() ![]() Postów: 371 Dom: Brak przydziału Punkty: 778 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 06.08.07 |
odbiera radosc zycia ... oh co za bzdura haah No nie wiem czy taka bzdura. Mi po siódmej części odebrało na dzień radość życia. Było mi smutno, że to już koniec. ![]() |
|
|
Tomasz - 94 |
Dodany dnia 22.08.2007 20:14
|
![]() ![]() Postów: 26 Dom: Brak przydziału Punkty: 204 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 21.08.07 |
Mi też odebrało radość życia w HP i KP jak Dambeldore zginął, ale to tylko na godzinkę potem obejrzałem jakąś komedie i było ok :] A co do książki i tej telewizji : Bardziej bym powiedział, że Spider Men odbiera życie niż, że HP odbiera radość życia ! Słyszałem kiedyś, że jakiś chłopak skoczył z balkonu, bo myślał, że jest Spider Men'em ![]() Od cnoty Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie! |
|
|
Mike_PL |
Dodany dnia 24.08.2007 11:29
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 4 Postów: 21 Dom: Brak przydziału Punkty: 44 Ranga: Charłak Data rejestracji: 24.08.07 |
Nie mam się czego bać według jakiś zagranicznych psychologów to Potter Wywołuje u dzieci różne dziwactwa. Dla mnie są to ludzie którzy są słabi emocjonalnie i nie potrafią do brze odebrać książki. |
|
|
Dexter |
Dodany dnia 26.08.2007 15:06
|
![]() ![]() Postów: 6 Dom: Brak przydziału Punkty: 7 Ranga: Mugol Data rejestracji: 22.08.07 |
Bzdura. Nie mają o czym gadać w telewizji. Może chcą odegnać ludzi od harrego ? :rol: Ja nie przejmuje się takimi bzdurami bo i tak będę czytał harrego. - Szukający w drużynie Ravenlawu
- Uczeń Ravenlawu - Członek gwardii Dumbledore'a |
|
|
nataliapop |
Dodany dnia 27.08.2007 10:36
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 10 Dom: Brak przydziału Punkty: 134 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 29.06.07 |
Książki o Harrym to najleprza seria książek na świecie. Może nie lubią Rowling i chcą, żeby zbangrutowała. Podobno Rowling jest jedyną na świecie pisarką miliarderką. B) |
|
|
Jasmine |
Dodany dnia 25.11.2007 20:59
|
![]() ![]() Postów: 41 Dom: Brak przydziału Punkty: 146 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 23.11.07 |
Nie powiem, że nie płakałam czytając pewne fragmenty... śmierć Syriusza i Dumbledore'a, inne śmierci... (mniejsza o to, żeby nie było spoilerów^^). Ale HP równocześnie wprowadza nas w inny, lepszy świat ![]() ![]() I zgadzam się... W Wiadomościach już nie mają o czym mówić^^. Nie mnie juuż tu
![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 30.11.2007 13:55
|
![]() ![]() Pochwały: 4 Postów: 619 Dom: ![]() Punkty: 15017 Ranga: Żywa Legenda Data rejestracji: 09.11.07 |
To totalna bzdura!![]() Mnie wręcz przeciwnie Harry Potter - daje radość życia! ![]() Już nie mają co robić w tych wiadomościach , o przpraszam Wydzrzeniach... ![]() Uważam , że w HP znajdują się czasami przerażające momenty , ale nie na tyle , żeby mówić że Harry Potter jest horrorem odbierającym ludziom radość życia! ![]() ![]() ![]() |
|
|
martynkaaa |
Dodany dnia 01.12.2007 00:03
|
![]() ![]() Postów: 16 Dom: Brak przydziału Punkty: -135 Ranga: Więzień Azkabanu Data rejestracji: 18.11.07 |
Heh.. jak już nie mają o czym gadać, to głupoty gadają. Jak politycy. (Myślicie, że zostanę wrogiem politycznym nr 1?;>![]() ![]() 'Nikt nikogo nie może mieć na własność - a ten, kto tak uważa, oszukuje samego siebie..' |
|
|
Halszka |
Dodany dnia 09.12.2007 20:02
|
![]() ![]() Postów: 11 Dom: Brak przydziału Punkty: 12 Ranga: Mugol Data rejestracji: 13.11.07 |
Tylko gadają![]() ![]() Harry'ego czytają tylko Ci, co potrafią wyznaczyć granicę między światem realnym a fikcją. A jeśli tego nie potrafią to niech nie czytają! 'Harry' być może sprawił, iż ktoś wreszcie zaczął czytać! U mnie na przykład się do tego dołożył ![]() ![]() I o! Takie jest moje zdanie! |
|
|
Herma Weasley |
Dodany dnia 15.12.2007 13:37
|
![]() ![]() Postów: 10 Dom: Brak przydziału Punkty: -41 Ranga: Irytek Data rejestracji: 14.12.07 |
Co za kretyn uważa że książki o Harrym Potterze są straszne? Jak się boi to niech nie czyta prosta sprawa.A w telewizji jak nie mają o czym gadać to niech puszczą reklamy (mimo że są one już i tak za długie![]() edit A poza tym to Harry Potter rozwinął moją wyobraźnię. Po przeczytaniu sześciu części trochę spoważniałam choć nie wiem dlaczego?smiley Edytowane przez ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 24.12.2007 11:10
|
![]() ![]() Pochwały: 4 Postów: 619 Dom: ![]() Punkty: 15017 Ranga: Żywa Legenda Data rejestracji: 09.11.07 |
Dokładnie..ale wiecie , nigdy do końca nie pozbędziemy się ludzi którzy uważają , że HP , to idiotyzm! Bo np. w Watykanie , było kilkanaście kapłanów , którzyw wypowiedzieli się w mediach , że HP to satanista! To , dopiero jest ttalna bzdeta! Jsak , można wymyślać takie badziewie! ![]() ![]() |
|
|
Mavia |
Dodany dnia 24.12.2007 13:27
|
![]() ![]() Postów: 308 Dom: Brak przydziału Punkty: 459 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 20.06.07 |
Goszka, wprawdzie Rowling nie napisała w żadnym tomie, ze Potter sie modlił, bo toby było NUDNE, ale nie powiedziała też, ze jest satanistą ;/ kto wie, może jest katolikiem? "Aitai ima Yasashii kimi ni Sakura kiss Tokimeitara" |
|
|
Serea |
Dodany dnia 24.12.2007 16:41
|
![]() ![]() Postów: 1400 Dom: Brak przydziału Punkty: 3927 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 17.06.07 |
A ja myśle, że jeśli jest katolikiem, to protestantem, ale wątpie. Chyba raczej nie wierzy w Boga. Zresztą Dursleyowie go chyba do kościoła ze sobą nie brali. W każdym bądź razie, czy to naprawdę jest takie ważne w co, kto wierzy a w co nie? Ocenianie kogoś po tym w co wierzy jest zwykłym rasizmem. ![]() Tak. On ocieka cholernym seksem i jest cholernie cudowny. A jego francuski to marzenie. ![]() FAN CLUB SoLL pod patronatem Trio: Sol, Villemo i Ingrid ![]() * Io ![]() * Sarahis! (dopisałam się sama, sorry ![]() Esey * losiek13 * E-Vaire * Kyinra Zapisy czynne ; P OBSESYJNA FANKA STEPHANA LAMBIELA. I odrobinę mniej obsesyjna kwartetu, który wraz z nim tworzą Brian Joubert, Johnny Weir i Evgeni Plushenko. PseudoBETA do wynajęcia -> Sarahis poleca Wielbicielka palantowatych tworów wyobraźni Serei i Sarahis ![]() ![]() |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Strona 1 z 2: 12
Przejdź do forum: |