Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Harrych świąt!
12.02.2026 09:40
Shanti Black, chyba nie da się zmieniać rang, ja na zawsze przez cały rok będę życzyć Harrych Świąt :D

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
10.02.2026 12:04
mam prośbę gdyby zobaczył to jakiś admin to poproszę o zmianę rangi z tej hipogryfowej bo mam ją przynajmniej 3 rok xD

Pomocnik Filcha
01.02.2026 23:10
Nie logowałem się na koncie od chyba 10 lat, choć stronę zdarzało mi się odwiedzać i śledzić w SM. Co za nostalgia! :D

Harrych świąt!
30.01.2026 10:46
Nquus, ano tak ;(

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
14.01.2026 21:39
znowu cisza ;(

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45363 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikalosiek13

Posiada 34226 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Potter straszny?
Sev1302
Ja też uważam, że to kompletne brednie. HP nie jest oczywiście komedią, ale nie przesadzajmy mówiąc że jest bardzo straszny. Są chwile grozy, a potem rozpacz - wtedy właśnie płacze jak bóbr (myślę że nie tylko ja). Ale to w tej książce jest najpiękniejsze, że istnieje bardzo silne zło i okrutna przemoc ale i tak na końcu zostaje pokonana dobrem. W ogóle to nie jestem pewna czy ktokolwiek z Wydarzeń dogłębnie i do końca przeczytał HP?

Prefix użytkownikaEsey
dzieki tym ksiazkom mozna oddalic sie od szarej rzeczywistosci mozna przezyc wspaniale chwile ....ja nie wiem co oni sobie mysla piszac takie debilizmy... o filmie niech tak sobie pisza ale pd ksiazki wara!
Ludzie nie mogą czegoś zyskać, jeżeli czegoś nie poświęcą. Aby coś uzyskać, musisz dać coś o takiej samej wartości. Takie jest prawo równorzędnej wymiany w alchemii.

i46.tinypic.com/xgcdh1.gif i48.tinypic.com/2553oux.gif
i46.tinypic.com/10z1wyg.gif i45.tinypic.com/acjgj.gif

Time waits for no one.

Don't forget 1.JUN.12

Moja miłość, książki fantasy:

Stare Królestwo (Sabriel, Lirael, Abhorsen)

Mroczne Materie (Zorza Północna, Magiczny Nóż, Bursztynowa Luneta)

Saga o Ludziach Lodu (na razie skończyłem na 17 tomie)

Saga o Czarnoksiężniku (15 tomów)

Saga o Królestwie Światła (20 tomów)

Trylogia Władcy Pierścieni

Trylogia Czarnego Maga

Uczennica Maga

Misja Ambasadora

Szepty Dzieci Mgły

Trylogia Era Pięciorga

Kruczy Dwór (Czarodzeje Skrzydła Nocy, Władczyni Demonów, Krwawy Księżyc)

Ziemiomorze (Czarnoksiężnik z Archipelagu, Grobowce Atuanu, Najdalszy Brzeg, Tehanu, Inny Wiatr)

Kroniki Amberu (5 tomów znanych jako Kroniki Corwina)

Zawód Wiedźma (2 tomy)

Wiedźma Opiekunka (2 tomy)

Wiedźma Naczelna

Wiedźmin (7 tomów)

Trylogia Era Czarownic

Lodowy Ogień

Opowieści z Narnii (7 tomów)

Miecz Prawdy (11 tomów)

Jesienne Ognie

Amerykańscy Bogowie

Prawa i powinności

Wyższa Magia

Malowany Człowiek (2 tomy)

Pustynna Włócznia ( 2 tomy)

Wielki Bazar, Złoto Brayana

Tajemnica Czarnych Rycerzy (12 tomów)

Trylogia Mrocznego Elfa

Trylogia Doliny Lodowego Wichru

Hobbit, czyli tam i z powrotem

Elantris

Arcymag (2 tomy)

Trylogia Zimnego Ognia

Nigdziebądź

Gwiezdny pył

Czaropis

Trylogia Skrytobójcy

Hermiona1334
BZDURA!Czytając książki faktycznie przeżywam dreszcze emocji,ale to jest fajne.Lepiej,że HP przyzwyczai nas do tego co może się stać w życiu(szczególnie do śmierci),bo nie będzioiemy już tak rozpaczać jak nam się to przytrafi.A co do straszności to uważam,że do tej książki trzeba dorosnąć.One nie są dla dzieciaków kategorii 1-7,które boją się ciemności,wierzą w bociany i dopiero co nauczyły się czytać.Ta książka jest dla tych,którzy potrafia pogodzić się ze śmiercią ulubionego bohatera i zrobić to z godnością.A tak wogóle to wkurz mnie to ugrzecznianie książek dla dzieci.W ten sposób wbija im się do głowy,że wszystko zawsze skończy się dobrze,że nikt nigdy nie umrze i nigdy nie odczujemy pustki po stracie kogoś ukochanego,że ten kto prosi o pomoc napotka latającą wróżkę i ona go wyciągnie z tarapatów.Co za bzdury:rip:.Niedobrze mi się robi jak o tym myślę.A skoro bachory są jeszcze młode to rodzice nie powinni dawać im HP do ręki,bo one i tak nie zrozumieją o co chodzi.Uważam,że HP oprócz tego,że jest świetna lektura jest także szkołą życia.Dzięki niemu czytelnik uczy się odwagi,ale i tego,że umrzeć może każdy.A jeżelli ktoś po śmierci bohatera ryczy w poduszkę i trzęsie się ze strachu,to znaczy,że nie dojrzał do tego by to zrozumieć.I tyle

www.huncwots-world.blog.onet.pl
Santino
Telewizja nie ma chyba co wymyślać jeśli pisze takie brednie...NieNie Jak dla mnie to kompletna bzdura...Harry Potter nie jest straszny...co to by była za książka jakby wszystko w niej było takie piękne, bez żadnych walk ani starć, książka zwyczajnie by była nudna, a dzięki temu, że dzieje się w niej bardzo dużo ma tylu czytelników na całym świecie...wyobraźcie sobie książkę, w której Harry nie ma żadnych wrogów, tylko wiedzie spokojne życie bez żadnych problemów...taka książka by się nie przyjęła...zresztą każdy czyta książkę z własnej nieprzymuszonej woli i wie na co się decyduje...wie chyba, że w tej książce(szczególnie w ostatnich częściach) jest wiele starć i walk, które nierzadko kończą się różnymi kontuzjami, a dochodzi także do morderstw...wiele książek jest o wiele bardziej ,,brutalniejszych" a jakoś telewizja nic na ten temat nie wspomina...

ChoChang1994
Hp mnie zachęca do życia. Daję mi siłę i nadzieję! Uważam że to co gadają w telewizji to głupoty, bo prawdopodobnie powtarzają tylko opinię innych ludzi, którzy raczej tego nie czytali.
Hehe:D

Prefix użytkownikaHarry Potter 33
Tak, czasami Harry jest straszny, te wszystkie śmierci i pojedynki z Voldemortem... Ale wcale Potter radości życia nie odbiera, przeciwnie, wielu osobom ją nadaje! A jak kogoś straszy, niech nie czyta i zajmie się np. Baśniami. ;)

www.pilkarz.ad2.pl
Prefix użytkownikaLily050
Nic mnie bardziej nie denerwuje niż takie bezpodstawne krytykowanie Harry'ego. No może mówienie z pełnymi ustami i jak ktoś mnie obraża. xD HP nie odbiera mi radości z życia, wręcz przeciwnie. Harry nie jest straszny. Czytałam to jak miałam siedem lat i nigdy się nie bałam. :| Kompletnie nie rozumiem ludzi, którzy twierdzą, że Harry odbiera radość. Harry daje radość. -,-
Nie wchodzę już na tę stronę.

Prefix użytkownikaharry7potter
HP był krytykowany od zawsze praktycznie albo czytaja go dzieciaki ktore nie dorosly do sprawy albo ludzie ktorzy nie widza tam nic procz wymyslonego świata, tematu magii machania różdżkami itp.
Po za tym ja przeczytalam te ksiazki mojej 4 letnie corce jak zaczelysmy miała 3,5 roku jak skończylysmy miala niecale 4,5 byla i jest zafascynowana ksiazkami rozumie niezwykle duzo bo tlumaczylam jej wszystko po kilka razy a ona zadawala mnostwo pytan.temat smierci ogarnia nadzwyczaj dobrze. filmy widziala wszystkie po kilka razy. teraz czytamy te ksiazki po raz drugi bo tak sobie zazyczyla. Akurat moja cora przy HP wyleczyla sie z lęków po kubusiu puchatku.
Ksiązki sa fantastyczne i nie rozumiem ludzi potepiajacych te ksiazki- je trzeba zrozumiec a jesli dzieciaki to czytaja to nalezy im wytlumaczyc rzeczy budzace watpliwosci.
Pottermore - dom:Gryffindor, różdżka: głóg, włos jednorożca,14.5 cala, względnie giętka

http://www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najwiekszy_potteromaniak_harry7potter.png

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/autor_najlepszego_fanarta.png

"Dotknij mnie tylko, to cię zabiję do krówki nędzy"

"Bo widzisz, Harry, to nasze wybory ukazują, kim naprawdę jesteśmy, o wiele bardziej niż nasze zdolności."

"Im więcej ludzi pokochasz tym będziesz słabsza"

"Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoim słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie."

"-Emocje, kaprysy, fascynacja i gra. Uczucia i ich brak...Dary, których nie wolno przyjąć...Kłamstwo i prawda.
Czym jest prawda? Zaprzeczeniem kłamstwa? Czy stwierdzeniem faktu?
A jeżeli fakt jest kłamstwem, czym jest wówczas prawda?Kto jest pełen uczuć, które nim targają a kto pustą skorupą zimnego czerepu?Kto? Co jest prawdą, Geralt?Czym jest prawda?
- Nie wiem, Yen. Powiedz mi!
- Nie- powiedziała i spuściła oczy. Po raz pierwszy. Nigdy przedtem nie widział, by to robiła. Nigdy.
-Nie- powtórzyła, -Nie mogę Geralt. Nie mogę ci tego powiedzieć. Powie ci to ten ptak, zrodzony z dotknięcia twojej dłoni. Ptaku? Czym jest prawda?
- Prawda - powiedziała pustułka- jest okruchem lodu.

Prefix użytkownikaYourSmile
Straszny? Straszne to są horrory, do który "Potter" nie należy. Radość życia to, ale odbierają Ci którzy np. są rodzicami i swoim dzieciom zabraniają tego czytać. I tak, to jest straszne, a raczej smutne. Nie, nie, nie, nie mogę patrzeć i słuchać takich opinii, że HP jest straszne. Ewentualnie małe dzieci mogą się wystraszyć filmów np. fragmentów CO, ale przepraszam bardzo mówimy to o przedszkolach.

Prefix użytkownikaharry7potter
moja sie nie wystraszyla a zaczela ogladac majac 3,5 roku pozniej miala jakas faze ze bala sie roche patrzec na dementorow ale ona wogole byla ciekawym stworzeniem bo uciekala na minute przed pojawieniem sie dementora a nastepnie mnie pytala czy juz sie pojawil jak mowilam ze tak to przybiegala patrzec ale z pewnego dystansu!
teaz juz filmow nie glada bo obejrzala kazdy chyba po 5 razy teraz skupila sie na ksiazkach , uwielbia ksiazki tak jak pisalam czytamy je juz po raz drugi.
no i wybieramy sie na to TSURU, pewnie mloda bedzie najmlodsza fanka ;)
Pottermore - dom:Gryffindor, różdżka: głóg, włos jednorożca,14.5 cala, względnie giętka

http://www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najwiekszy_potteromaniak_harry7potter.png

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/autor_najlepszego_fanarta.png

"Dotknij mnie tylko, to cię zabiję do krówki nędzy"

"Bo widzisz, Harry, to nasze wybory ukazują, kim naprawdę jesteśmy, o wiele bardziej niż nasze zdolności."

"Im więcej ludzi pokochasz tym będziesz słabsza"

"Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoim słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie."

"-Emocje, kaprysy, fascynacja i gra. Uczucia i ich brak...Dary, których nie wolno przyjąć...Kłamstwo i prawda.
Czym jest prawda? Zaprzeczeniem kłamstwa? Czy stwierdzeniem faktu?
A jeżeli fakt jest kłamstwem, czym jest wówczas prawda?Kto jest pełen uczuć, które nim targają a kto pustą skorupą zimnego czerepu?Kto? Co jest prawdą, Geralt?Czym jest prawda?
- Nie wiem, Yen. Powiedz mi!
- Nie- powiedziała i spuściła oczy. Po raz pierwszy. Nigdy przedtem nie widział, by to robiła. Nigdy.
-Nie- powtórzyła, -Nie mogę Geralt. Nie mogę ci tego powiedzieć. Powie ci to ten ptak, zrodzony z dotknięcia twojej dłoni. Ptaku? Czym jest prawda?
- Prawda - powiedziała pustułka- jest okruchem lodu.

Prefix użytkownikaXeri
Ja zaczęłam czytać kiedy miałam... 9 lat? Nie pamiętam do końca, ale wiem, że to najpierw była ostatnia część - Insygnia Śmierci. Nie przypominam sobie, żebym się jakoś bała.

Jedyny moment kiedy się bałam przez całą serię, to fragment w CO, gdy otwierany był grób Toma Riddle'a, tak samo, jak w Pamiętnikach Wampirów mieli otwierać kryptę Fellów. Była noc, czytałam sama przy świetle telefonu. Ale w sumie zaraz mi przeszło i czytałam dalej.

Niektórzy może mają słabe nerwy i w pewnych momentach czują strach, ale proszę, nie przesadzajmy. Harry Potter nie jest straszną książką, raczej wzruszającą.
i60.tinypic.com/11jyots.gif

Czy chcesz, czy chcesz
pod drzewem skryć się?
Tu zawisł ten,
co troje zginęło z jego mocy.
Dziwnie już tutaj bywało,
nie dziwniej więc by się stało,
gdybyśmy się spotkali
pod wisielców drzewem o północy.

Czy chcesz, czy chcesz
pod drzewem skryć się?
Choć trup ze mnie już,
uwolnię cię od przemocy.
gdybyśmy się spotkali

Czy chcesz, czy chcesz
pod drzewem skryć się?
Tu do mnie miałaś zbiec,
żeby uniknąć przemocy.
gdybyśmy się spotkali

Czy chcesz, czy chcesz
pod drzewem skryć się też?
W naszyjniku ze sznura
u boku mego nie czekaj pomocy.
gdybyśmy się spotkali

24.media.tumblr.com/5e7ea95eb3a66610a04f2ef69c96a95f/tumblr_mzoa4w9n8J1qfx172o5_250.gif

40.media.tumblr.com/db4b3542ad14dcd274e696dc3a7ee172/tumblr_nhs5ru1eXc1s9t61qo1_500.jpg

38.media.tumblr.com/ceac3d6d60bf1a7f26ac63d1c11c6466/tumblr_njkptkSyOh1un5mawo1_250.gif

Prefix użytkownikaUpadly Aniol
HP straszny...Odbiera radość życia ? No jak niby. W jaki sposób ? Bajeczka o młodym czarodzieju. Fikcja literacka, która ma przynieść trochę rozrywki właśnie. Jak czytałem, to nigdy lęk mnie nie ogarniał. Podobnie zresztą jak z filmami. Tyle horrorów na koncie mam, że naprawdę chyba już nic nie jest w stanie mnie przestraszyć. A już na pewno nie seria powieści o małoletnim czarodzieju.
24.media.tumblr.com/tumblr_m8xhishKur1qhr8kmo1_400.gifauto.img.v4.skyrock.net/7396/7977396/pics/160621264.gif

Prefix użytkownikaWika2003
Nie rozumiem dlaczego media tak uwzięły się na Harry'ego. Bo jest w nim magia? Przecież w Hobbicie też jest dużo magii, ale media, a raczej kościół krytykuje ciągle tylko Pottera

Ciekawa jestem dlaczego. Pytanie No cóż, raczej nie przez to, że boją się, że ktoś przestanie wierzyć w Boga. Nie słyszałam jeszcze o tym, żeby ktoś stał się ateistą po przeczytaniu książki.
Ja szanuje wszystkich ludzi bez względu na ich wiarę i poglądy, ale to, że kościół tak krytykuje na Harry'ego po prostu mnie denerwuje. Zły
Uśmiech losu można zobaczyć nawet w tych najciemniejszych chwilach, jeżeli pamięta się żeby zapalić światło.

Prefix użytkownikaania potter
Potter straszny? Niby jak?
Nie wiem czemu księże uczepili się tak Harry'ego i tylko Harry'ego. Ja zawsze podejrzewałam że to przez to, że w Hogwarcie nie było religii i kościoła. tak, moja opinia xD

Ale Harry nie jest straszną książką. Raczej ciekawą i wzruszającą. Przygody nastoletniego czarodzieja. I co jest w tym takiego strasznego? Nie rozumiem.
lights will guide you home
and ignite your bones
and i will try
to fix you

w Hogwarcie możecie mnie znaleźć jako Anne Leishale Dino

www.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_4z0q9RZEhNShaM6Ej35HuAWrDVZ4TyaU.gif

Prefix użytkownikaInga Clinton
ania potter napisał(a):

Potter straszny? Niby jak?
Nie wiem czemu księże uczepili się tak Harry'ego i tylko Harry'ego. Ja zawsze podejrzewałam że to przez to, że w Hogwarcie nie było religii i kościoła. tak, moja opinia xD

Ale Harry nie jest straszną książką. Raczej ciekawą i wzruszającą. Przygody nastoletniego czarodzieja. I co jest w tym takiego strasznego? Nie rozumiem.

Nie było tam religii? Była obchodzona Wielkanoc, Boże Narodzenie. Byli Ojcowie Chrzestni. I to nie religia? Coś tam jednak było z relą związanego,
naforum.zapodaj.net/thumbs/9274c9d6c552.jpg

imageshack.com/a/img923/3857/utQs1H.gif

#TeamMafia
Valkyrie

Prefix użytkownikaNessa Laime
Ludzie, którzy nigdy nie czytali/oglądali HP, patrzą głównie przez pryzmat mediów. Jeśli np. przeczytają na internecie, że cała ta seria jest satanistyczna, zła i dzieci się jej boją, to później zostaje już u nich taka właśnie opinia.

Jeśli chodzi o mnie, to sądzę, że w serii nie ma nic strasznego. Nawet jeśli były sceny, w których śmierciożercy zabijali jakąś osobę, to Jo nie opisywała tego z brutalnymi szczegółami, więc nie widzę w tym nic a nic niepokojącego. Jeśli ktoś się boi, to niech nie czyta ani nie ogląda. I problem z głowy jezyk
fc01.deviantart.net/fs19/f/2007/226/2/f/_cloud__by_jimmyjets.giffc01.deviantart.net/fs16/f/2007/146/f/3/Jumping_love_by_iTop_edition.gif fc01.deviantart.net/fs19/f/2007/226/2/f/_cloud__by_jimmyjets.gif

www.emeryci-sg.org.pl/wazne_sprawy/images/klepsydra_kreska.png

Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie.

W Ravenclawie tylko ci,
których umysł pięknem lśni.

i42.tinypic.com/2dhicyf_th.jpg

hogsmeade.pl/images/hat/ravenclawf.gif

Harry jest jak... na przykład czekolada. Jeśli spróbowało się czekolady, nigdy się nie zapomina jej smaku. Tak samo z Harrym. Nigdy się nie zapomni magii, która z niego płynie, magii, która cię zaczarowała. ~ania potter

- Ginny, nie nazywaj Rona palantem, nie jesteś kapitanem drużyny...
- No wiesz, tak często sam nazywałeś go palantem, że chciałam cię wyręczyć.

Kto ci podbił oko, Granger? Chcę mu posłać kwiaty.

Irytek odleciał rechocząc i wrzeszcząc:
- Pottuś kocha Pomuluną!
- To miłe, że nikomu o tym nie powiesz - mruknął Harry.

- Tak, Quirrell to był świetny nauczyciel -powiedział głośno Harry. - Miał tylko jedna wadę: z tylu głowy wystawał mu Lord Voldemort.

- Granger, odejmuję Gryffindorowi pięć punktów za chamskie wyrażanie się o naszej nowej dyrektor... Macmillan też pięć, bo mi się sprzeciwiasz... Potter pięć, bo cię nie lubię... Weasley, koszulka ci wyłazi za to też pięć punktów...

Dajcie mi znać, jak już pokonacie Voldemorta, dobrze?

- Wiesz co, Weasley, to bardzo dobry pomysł - rzekł Lockhart. - Powinienem pójść przygotować się do mojej następnej lekcji.
I odszedł szybkim krokiem.
- Przygotować się do lekcji- prychnął za nim Ron. - Raczej zakręcić sobie loki.

- Nie sądzę, by to miało jakieś znaczenie- oświadczyła chłodno profesor McGonagall - chyba że za drzwiami czeka jakiś szaleniec z siekierą, żeby zamordować pierwszą osobę która wyjdzie z Wielkiej Sali.

- Później go poszukam, na pewno znajdę go gdzieś na górze, wypłakującego sobie oczy nad starymi pantoflami mojej matki albo nad czymś podobnym. Oczywiście, mógł też wczołgać się do szybu wentylacyjnego i tam zdechnąć, ale to chyba złudna nadzieja.

- Gdyby mózg był ze złota, byłbyś biedniejszy nawet od Weasleya.

- Może jest chory! - szepnął Ron z nadzieją.
- Może sam odszedł - mruknął Harry - bo znowu nie dali mu obrony przed czarną magią!
- Albo może go wylali! - zawołał Ron. - Przecież nikt go nie znosi, więc...
- A może - rozległ się lodowaty głos tuż za nimi - czeka, żeby usłyszeć, dlaczego wy dwaj nie przyjechaliście pociągiem razem z innymi.

Znasz swoją matkę, Malfoy, prawda? - powiedział Harry. - Ma minę, jakby jej ktoś podsunął łajno pod nos... Czy ona zawsze ma taki wyraz twarz, czy może tylko wtedy, kiedy ty jesteś w pobliżu?

A co będzie, jeśli machnę różdżką i nic się nie stanie?
Ja wiem? Może ją rzucisz i rąbniesz go w nos - zaproponował Ron.

- Na co oni tak się gapią? - zapytał Albus, który razem z Rose wystawił głowę przez okno przedziału.
- Nie przejmuj się - odrzekł Ron. - Na mnie. Jestem bardzo sławny.

Prefix użytkownikabatalion_88
Czytałem stokroć straszniejsze i mroczniejsze powieści grozy (nie wspominając o filmach, bo krwawe horrory to dla mnie niemal chleb powszedni). Ja tam nic strasznego nie zauważyłem. Może wielkie pająki, trochę dementorzy czy Bazyliszek mogły podnieść ciśnienie, ale bez przesady. Zawału nie dostałem, da się przeczytać, obejrzeć, i nie mieć nawet jednego koszmaru związanego z serią o HP. Sam Voldemort mnie raczej nie przestraszył. Po prostu te wszystkie tomu uważam za rozrywkę, pasjonującą przygodę, i to wszystko. nie sięgnąłem po powieści Rowling, bo kocham się bać ; ) Nie, Potter straszny nie jest.
i67.tinypic.com/2rdhw1i.png

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Prefix użytkownikaFantha Ameria
Czytam,oglądam,ale radości życia mi to to nie odebrało xD
No,są tam straszne momenty,sceny,ale to lekka przesada.Ciekawa jestem dlaczego kościół nie czepia się np. "Igrzysk Śmierci" ?To o wiele bardziej kontrowersyjna książka.
Od cnót Gryfonów kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów chroń nas Slytherinie!
Harry to fajny chłopczyk, troche niedorozwinięty umysłowo. Posiada wiele przyjaciół, wrogów, adidasów, fanek i włosów(na głowie). Lubi machać do kamery i karmić gumochłony.
www.zbierak.pl/static/img/gotowe/08600444b2200c86c7d874ebf75c0458.jpg

Prefix użytkownikaRue Riddle
No nie wiem, to w sumie zależy xD
Znaczy ogólnie czepianie się HP jako książki "satanistycznej", "złej" itp uważam za bezsensowne i głupie, ale to, że jest straszna? To chyba zależy, kto ją czyta, bo jakby dać takie IŚ pięcioletniemu dziecku, to jasne, że się przestraszy, no ale nie ma co dramatyzować, prawda?
Przyznam, że jak sama to czytałam to były fragmenty, których nieco się bałam i po których miałam dziwne sny, ale miałam wtedy jakieś 7-9 lat, więc tenxD
Sen też jest bardzo wartościowy, a na pewno bardziej niż edukacja zdalna ~ CoSieDzieje
16.04.2020

Moim domem na HPnecie jest Ravenclaw ale jestem pewna że w Hogwarcie trafiłabym Slytherinu. Szczerze jednak mówiąc, jestem hybrydą, mianowicie Krugonką xD
Wprowadziłam emotkę "Wiedzma" zamiast słowa "poszło", odnośnie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowało sb Cwaniak
(No dobra, nie zrewolucjonizowało, ale i tak jestem z tego dumna xD)

Moja HPnetowa twórczość Wizard

Fanarty:
Meropa Gaunt
Trytonka
Chiński Ogniomiot
Molly Weasley
Hagrid i Aragog
Hagrid i Sfinks

Fan ficki:
Moja seria o Draco Malfoyu. Psychologiczne, trzy rozdziały.
Moja seria o początkach Hogwartu. Przygodowe, jeden rozdział.
Moje drabble o... A zresztą sami się przekonajcie :D

Artykuły:
Patriotycznie, czyli artykuł o Ravenclawie.
Ten artykuł o Wiktorze Krumie pisałam razem z Lorką - pozdro! Wino
A w tym wydaniu Proroka odpowiadałam za rozrywkę:D W tym też ;p

A tu są takie (nie)miłe rzeczy o mnie z sb Starstruck

Ostatnio przychodzę tu nie dla punktów, tylko aby z tobą pogadać ~ potterkking

Oczywiście, że to naprawisz. Zdolna z ciebie dziewczyna ~ Nedelle

Chociaż ja tam ubóstwiam twoją trytonkę i twierdzę, że jest najpiękniejsza Love ~ Bad wolf

Witaj księżniczko rozrywki Kapelusz ~ Prorok Niecodzienny

Biorę przykład z najlepszych :D (czyt. Ciebie) xD ~ AdersYooo

Mówiłam Ci kiedyś, że mi przypominasz takiego hpnetowego kociaka? Taka spokojna, miła kulka puchu xD ~ ulka_black_potter

Ona jest ogólnie mistrzem dziwactwa, samokontroli i ciętych ripost, to z nią wszystko możliwe xD ~ Bad wolf

Jesteś świetną męską postacią Cwaniak ~ Angelina Johnson

Uważaj przy Rue! To gramatyczny i ortograficzny strażnik HPneta! ~ Livka
(Moja nowa fucha Cwaniak )

Rue na władcę Hogwartu! ~ Angelina Johnson

No chyba już widzę kto będzie miał Hogwardzkiego Awardsa xD ~ Roksolana Delakur
(Nie miałam)

Facepalm
Ale wiesz co? lubię Cię za ten Twój nieogar xD
~
gordian119

Są tacy ludzie, którym się nie odmawia, a ty jesteś jedną z takowych Chmurka ~ Roksolana Delakur

Awwww <3 jesteś jak piwo kremowe na moje serce <3 ~ Livka

Jeny, co to się zadziało, żeby ktoś poprawiał Rue Riddle xD ~ BumSzakalaka

Jesteś tak wyrodna, że ciotka Petunia już bardziej kochała Harry'ego niż ty swoje dzieci xD ~ MorfinGaunt

I mistrzowski tekst Adersa:
Jak można nie pić, jak tu wchodzisz. Ja tego na trzeźwo nie zniosę... xD ~ AdersYooo

A oto niezbity dowód na moją fajową fajowatość i śmiesznośćCwaniak
- Uwielbiam Cię xD
- Za co? Cwaniak
- Za twoje teksty xD

By Shanti Black Love

A to jest po prostu śmieszne Śmiech
Roksolana Delakur, Asen jest bardziej... mrrraśny. Taki ponury i nieociosany, męski... zostaw kluchę Neville'a i bierz Bułgara! ~ Angelina Johnson

Nie sprowadzajcie Rue na złą drogę... może będą z niej ludzie! ~ ulka_black_potter
... Dzięki, ulka xD

- Pff, Krukoni są wredni ~ Didi Malfoy
- Nie. Tylko Rue ~ Lilyatte
Eyebrows

- Rue jest łatwa do wołania xD ~[color=#0000ff] Roksolana Delakur[/color]
- Krzyczysz "obiaaaaaaad" i Rue pomimo bycia na drugim krańcu Polski reaguje Wrozka~ [color=#ffff00]CoSieDzieje[/color]

Moja HPnetowa rodzinka :D
Dobry Wujaszek (AdersYooo), Najlepsza Ciocia (Bad wolf), Dziadek Bat (batalion_88), Antybliźniaczka (Inga Clinton), Pomocna Lewa Dłoń (EmilyWright), Po Prostu Babcia (Ewa Potter), Babcia Chrzestna (Roksolana Delakur), Bogini Spisku Hogwardzkiego (BumSzakalaka).
Może kiedyś też tu trafisz? :tanczy:

A to rysunki z dedykacją dla mnie, autorstwa Ewki Potter Serce
Podziwiajcie Ksiazka

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/screenshot_2017-08-03-10-10-43-1_1.png

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/screenshot_2017-08-04-15-51-26-1-1.png

A to od Klaudii Lind Love
Czyż nie wspaniałe? Starstruck

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/img_20171008_173442-952x699_t2.jpg

A tutaj, moi Szanowni Państwo widzimy wielkie dzieło utalentowanej Zireael Wizard
Piękne i już Motylki

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/r0tb14.jpg

i.postimg.cc/BZR8pL9C/hermiona.png

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: