Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
losiek13
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
|
Potter straszny?
|
|
| Sev1302 |
Dodany dnia 26.02.2008 15:10
|
![]() Postów: 420 Dom: Brak przydziału Punkty: 761 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 23.02.08 |
Ja też uważam, że to kompletne brednie. HP nie jest oczywiście komedią, ale nie przesadzajmy mówiąc że jest bardzo straszny. Są chwile grozy, a potem rozpacz - wtedy właśnie płacze jak bóbr (myślę że nie tylko ja). Ale to w tej książce jest najpiękniejsze, że istnieje bardzo silne zło i okrutna przemoc ale i tak na końcu zostaje pokonana dobrem. W ogóle to nie jestem pewna czy ktokolwiek z Wydarzeń dogłębnie i do końca przeczytał HP? |
|
|
|
Esey |
Dodany dnia 01.03.2008 01:49
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 64 Dom: GryffindorPunkty: 14165 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 01.03.08 |
dzieki tym ksiazkom mozna oddalic sie od szarej rzeczywistosci mozna przezyc wspaniale chwile ....ja nie wiem co oni sobie mysla piszac takie debilizmy... o filmie niech tak sobie pisza ale pd ksiazki wara! Ludzie nie mogą czegoś zyskać, jeżeli czegoś nie poświęcą. Aby coś uzyskać, musisz dać coś o takiej samej wartości. Takie jest prawo równorzędnej wymiany w alchemii. ![]() ![]() Time waits for no one. Don't forget 1.JUN.12 Moja miłość, książki fantasy: Stare Królestwo (Sabriel, Lirael, Abhorsen) Mroczne Materie (Zorza Północna, Magiczny Nóż, Bursztynowa Luneta) Saga o Ludziach Lodu (na razie skończyłem na 17 tomie) Saga o Czarnoksiężniku (15 tomów) Saga o Królestwie Światła (20 tomów) Trylogia Władcy Pierścieni Trylogia Czarnego Maga Uczennica Maga Misja Ambasadora Szepty Dzieci Mgły Trylogia Era Pięciorga Kruczy Dwór (Czarodzeje Skrzydła Nocy, Władczyni Demonów, Krwawy Księżyc) Ziemiomorze (Czarnoksiężnik z Archipelagu, Grobowce Atuanu, Najdalszy Brzeg, Tehanu, Inny Wiatr) Kroniki Amberu (5 tomów znanych jako Kroniki Corwina) Zawód Wiedźma (2 tomy) Wiedźma Opiekunka (2 tomy) Wiedźma Naczelna Wiedźmin (7 tomów) Trylogia Era Czarownic Lodowy Ogień Opowieści z Narnii (7 tomów) Miecz Prawdy (11 tomów) Jesienne Ognie Amerykańscy Bogowie Prawa i powinności Wyższa Magia Malowany Człowiek (2 tomy) Pustynna Włócznia ( 2 tomy) Wielki Bazar, Złoto Brayana Tajemnica Czarnych Rycerzy (12 tomów) Trylogia Mrocznego Elfa Trylogia Doliny Lodowego Wichru Hobbit, czyli tam i z powrotem Elantris Arcymag (2 tomy) Trylogia Zimnego Ognia Nigdziebądź Gwiezdny pył Czaropis Trylogia Skrytobójcy |
|
|
|
| Hermiona1334 |
Dodany dnia 06.05.2008 15:03
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 77 Dom: Brak przydziału Punkty: 787 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 09.03.08 |
BZDURA!Czytając książki faktycznie przeżywam dreszcze emocji,ale to jest fajne.Lepiej,że HP przyzwyczai nas do tego co może się stać w życiu(szczególnie do śmierci),bo nie będzioiemy już tak rozpaczać jak nam się to przytrafi.A co do straszności to uważam,że do tej książki trzeba dorosnąć.One nie są dla dzieciaków kategorii 1-7,które boją się ciemności,wierzą w bociany i dopiero co nauczyły się czytać.Ta książka jest dla tych,którzy potrafia pogodzić się ze śmiercią ulubionego bohatera i zrobić to z godnością.A tak wogóle to wkurz mnie to ugrzecznianie książek dla dzieci.W ten sposób wbija im się do głowy,że wszystko zawsze skończy się dobrze,że nikt nigdy nie umrze i nigdy nie odczujemy pustki po stracie kogoś ukochanego,że ten kto prosi o pomoc napotka latającą wróżkę i ona go wyciągnie z tarapatów.Co za bzdury:rip:.Niedobrze mi się robi jak o tym myślę.A skoro bachory są jeszcze młode to rodzice nie powinni dawać im HP do ręki,bo one i tak nie zrozumieją o co chodzi.Uważam,że HP oprócz tego,że jest świetna lektura jest także szkołą życia.Dzięki niemu czytelnik uczy się odwagi,ale i tego,że umrzeć może każdy.A jeżelli ktoś po śmierci bohatera ryczy w poduszkę i trzęsie się ze strachu,to znaczy,że nie dojrzał do tego by to zrozumieć.I tyle |
|
|
|
| Santino |
Dodany dnia 06.05.2008 18:48
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 58 Dom: Brak przydziału Punkty: 889 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 24.03.08 |
Telewizja nie ma chyba co wymyślać jeśli pisze takie brednie... |
|
|
|
| ChoChang1994 |
Dodany dnia 16.08.2008 23:31
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 7 Ranga: Mugol Data rejestracji: 13.08.08 |
Hp mnie zachęca do życia. Daję mi siłę i nadzieję! Uważam że to co gadają w telewizji to głupoty, bo prawdopodobnie powtarzają tylko opinię innych ludzi, którzy raczej tego nie czytali. Hehe
![]() |
|
|
|
Harry Potter 33 |
Dodany dnia 21.08.2008 14:27
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 39 Dom: RavenclawPunkty: 106 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 07.04.08 |
Tak, czasami Harry jest straszny, te wszystkie śmierci i pojedynki z Voldemortem... Ale wcale Potter radości życia nie odbiera, przeciwnie, wielu osobom ją nadaje! A jak kogoś straszy, niech nie czyta i zajmie się np. Baśniami.
|
|
|
|
Lily050 |
Dodany dnia 28.09.2013 21:41
|
![]() Postów: 103 Dom: GryffindorPunkty: 429 Ranga: Nieustraszony Gryfon Data rejestracji: 25.07.13 |
Nic mnie bardziej nie denerwuje niż takie bezpodstawne krytykowanie Harry'ego. No może mówienie z pełnymi ustami i jak ktoś mnie obraża. HP nie odbiera mi radości z życia, wręcz przeciwnie. Harry nie jest straszny. Czytałam to jak miałam siedem lat i nigdy się nie bałam. :| Kompletnie nie rozumiem ludzi, którzy twierdzą, że Harry odbiera radość. Harry daje radość. -,- Nie wchodzę już na tę stronę.
|
|
|
|
harry7potter |
Dodany dnia 29.09.2013 18:59
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 303 Dom: SlytherinPunkty: 3877 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 13.06.13 |
HP był krytykowany od zawsze praktycznie albo czytaja go dzieciaki ktore nie dorosly do sprawy albo ludzie ktorzy nie widza tam nic procz wymyslonego świata, tematu magii machania różdżkami itp. Po za tym ja przeczytalam te ksiazki mojej 4 letnie corce jak zaczelysmy miała 3,5 roku jak skończylysmy miala niecale 4,5 byla i jest zafascynowana ksiazkami rozumie niezwykle duzo bo tlumaczylam jej wszystko po kilka razy a ona zadawala mnostwo pytan.temat smierci ogarnia nadzwyczaj dobrze. filmy widziala wszystkie po kilka razy. teraz czytamy te ksiazki po raz drugi bo tak sobie zazyczyla. Akurat moja cora przy HP wyleczyla sie z lęków po kubusiu puchatku. Ksiązki sa fantastyczne i nie rozumiem ludzi potepiajacych te ksiazki- je trzeba zrozumiec a jesli dzieciaki to czytaja to nalezy im wytlumaczyc rzeczy budzace watpliwosci. Pottermore - dom:Gryffindor, różdżka: głóg, włos jednorożca,14.5 cala, względnie giętka
http://www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najwiekszy_potteromaniak_harry7potter.png ![]() "Dotknij mnie tylko, to cię zabiję do krówki nędzy" "Bo widzisz, Harry, to nasze wybory ukazują, kim naprawdę jesteśmy, o wiele bardziej niż nasze zdolności." "Im więcej ludzi pokochasz tym będziesz słabsza" "Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoim słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie." "-Emocje, kaprysy, fascynacja i gra. Uczucia i ich brak...Dary, których nie wolno przyjąć...Kłamstwo i prawda. Czym jest prawda? Zaprzeczeniem kłamstwa? Czy stwierdzeniem faktu? A jeżeli fakt jest kłamstwem, czym jest wówczas prawda?Kto jest pełen uczuć, które nim targają a kto pustą skorupą zimnego czerepu?Kto? Co jest prawdą, Geralt?Czym jest prawda? - Nie wiem, Yen. Powiedz mi! - Nie- powiedziała i spuściła oczy. Po raz pierwszy. Nigdy przedtem nie widział, by to robiła. Nigdy. -Nie- powtórzyła, -Nie mogę Geralt. Nie mogę ci tego powiedzieć. Powie ci to ten ptak, zrodzony z dotknięcia twojej dłoni. Ptaku? Czym jest prawda? - Prawda - powiedziała pustułka- jest okruchem lodu. |
|
|
|
YourSmile |
Dodany dnia 20.10.2013 18:18
|
![]() Pochwały: 13 Postów: 1328 Dom: GryffindorPunkty: 29744 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 13.01.13 |
Straszny? Straszne to są horrory, do który "Potter" nie należy. Radość życia to, ale odbierają Ci którzy np. są rodzicami i swoim dzieciom zabraniają tego czytać. I tak, to jest straszne, a raczej smutne. Nie, nie, nie, nie mogę patrzeć i słuchać takich opinii, że HP jest straszne. Ewentualnie małe dzieci mogą się wystraszyć filmów np. fragmentów CO, ale przepraszam bardzo mówimy to o przedszkolach. |
|
|
|
harry7potter |
Dodany dnia 21.10.2013 07:33
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 303 Dom: SlytherinPunkty: 3877 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 13.06.13 |
moja sie nie wystraszyla a zaczela ogladac majac 3,5 roku pozniej miala jakas faze ze bala sie roche patrzec na dementorow ale ona wogole byla ciekawym stworzeniem bo uciekala na minute przed pojawieniem sie dementora a nastepnie mnie pytala czy juz sie pojawil jak mowilam ze tak to przybiegala patrzec ale z pewnego dystansu! teaz juz filmow nie glada bo obejrzala kazdy chyba po 5 razy teraz skupila sie na ksiazkach , uwielbia ksiazki tak jak pisalam czytamy je juz po raz drugi. no i wybieramy sie na to TSURU, pewnie mloda bedzie najmlodsza fanka Pottermore - dom:Gryffindor, różdżka: głóg, włos jednorożca,14.5 cala, względnie giętka
http://www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najwiekszy_potteromaniak_harry7potter.png ![]() "Dotknij mnie tylko, to cię zabiję do krówki nędzy" "Bo widzisz, Harry, to nasze wybory ukazują, kim naprawdę jesteśmy, o wiele bardziej niż nasze zdolności." "Im więcej ludzi pokochasz tym będziesz słabsza" "Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoim słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie." "-Emocje, kaprysy, fascynacja i gra. Uczucia i ich brak...Dary, których nie wolno przyjąć...Kłamstwo i prawda. Czym jest prawda? Zaprzeczeniem kłamstwa? Czy stwierdzeniem faktu? A jeżeli fakt jest kłamstwem, czym jest wówczas prawda?Kto jest pełen uczuć, które nim targają a kto pustą skorupą zimnego czerepu?Kto? Co jest prawdą, Geralt?Czym jest prawda? - Nie wiem, Yen. Powiedz mi! - Nie- powiedziała i spuściła oczy. Po raz pierwszy. Nigdy przedtem nie widział, by to robiła. Nigdy. -Nie- powtórzyła, -Nie mogę Geralt. Nie mogę ci tego powiedzieć. Powie ci to ten ptak, zrodzony z dotknięcia twojej dłoni. Ptaku? Czym jest prawda? - Prawda - powiedziała pustułka- jest okruchem lodu. |
|
|
|
Xeri |
Dodany dnia 21.10.2013 09:10
|
![]() Pochwały: 9 Postów: 1380 Dom: SlytherinPunkty: 9223 Ranga: Dystrybutor słodyczy Weasleyów Data rejestracji: 26.05.13 |
Ja zaczęłam czytać kiedy miałam... 9 lat? Nie pamiętam do końca, ale wiem, że to najpierw była ostatnia część - Insygnia Śmierci. Nie przypominam sobie, żebym się jakoś bała. Jedyny moment kiedy się bałam przez całą serię, to fragment w CO, gdy otwierany był grób Toma Riddle'a, tak samo, jak w Pamiętnikach Wampirów mieli otwierać kryptę Fellów. Była noc, czytałam sama przy świetle telefonu. Ale w sumie zaraz mi przeszło i czytałam dalej. Niektórzy może mają słabe nerwy i w pewnych momentach czują strach, ale proszę, nie przesadzajmy. Harry Potter nie jest straszną książką, raczej wzruszającą. ![]() Czy chcesz, czy chcesz pod drzewem skryć się? Tu zawisł ten, co troje zginęło z jego mocy. Dziwnie już tutaj bywało, nie dziwniej więc by się stało, gdybyśmy się spotkali pod wisielców drzewem o północy. Czy chcesz, czy chcesz pod drzewem skryć się? Choć trup ze mnie już, uwolnię cię od przemocy. Dziwnie już tutaj bywało, nie dziwniej więc by się stało, gdybyśmy się spotkali pod wisielców drzewem o północy. Czy chcesz, czy chcesz pod drzewem skryć się? Tu do mnie miałaś zbiec, żeby uniknąć przemocy. Dziwnie już tutaj bywało, nie dziwniej więc by się stało, gdybyśmy się spotkali pod wisielców drzewem o północy. Czy chcesz, czy chcesz pod drzewem skryć się też? W naszyjniku ze sznura u boku mego nie czekaj pomocy. Dziwnie już tutaj bywało, nie dziwniej więc by się stało, gdybyśmy się spotkali pod wisielców drzewem o północy. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Upadly Aniol |
Dodany dnia 03.04.2014 20:44
|
![]() Ostrzeżenia: 3 Postów: 641 Dom: HufflepuffPunkty: 4098 Ranga: Sprzedawca prac domowych Data rejestracji: 10.03.14 |
HP straszny...Odbiera radość życia ? No jak niby. W jaki sposób ? Bajeczka o młodym czarodzieju. Fikcja literacka, która ma przynieść trochę rozrywki właśnie. Jak czytałem, to nigdy lęk mnie nie ogarniał. Podobnie zresztą jak z filmami. Tyle horrorów na koncie mam, że naprawdę chyba już nic nie jest w stanie mnie przestraszyć. A już na pewno nie seria powieści o małoletnim czarodzieju. ![]() ![]() |
|
|
|
Wika2003 |
Dodany dnia 23.06.2015 12:02
|
![]() Postów: 39 Dom: SlytherinPunkty: 136 Ranga: Postrach pierwszaków Data rejestracji: 28.04.15 |
Nie rozumiem dlaczego media tak uwzięły się na Harry'ego. Bo jest w nim magia? Przecież w Hobbicie też jest dużo magii, ale media, a raczej kościół krytykuje ciągle tylko Pottera Ciekawa jestem dlaczego. No cóż, raczej nie przez to, że boją się, że ktoś przestanie wierzyć w Boga. Nie słyszałam jeszcze o tym, żeby ktoś stał się ateistą po przeczytaniu książki. Ja szanuje wszystkich ludzi bez względu na ich wiarę i poglądy, ale to, że kościół tak krytykuje na Harry'ego po prostu mnie denerwuje. Uśmiech losu można zobaczyć nawet w tych najciemniejszych chwilach, jeżeli pamięta się żeby zapalić światło.
|
|
|
|
ania potter |
Dodany dnia 23.06.2015 14:37
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 1163 Dom: SlytherinPunkty: 10153 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 17.04.14 |
Potter straszny? Niby jak? Nie wiem czemu księże uczepili się tak Harry'ego i tylko Harry'ego. Ja zawsze podejrzewałam że to przez to, że w Hogwarcie nie było religii i kościoła. tak, moja opinia ![]() Ale Harry nie jest straszną książką. Raczej ciekawą i wzruszającą. Przygody nastoletniego czarodzieja. I co jest w tym takiego strasznego? Nie rozumiem. lights will guide you home and ignite your bones and i will try to fix you w Hogwarcie możecie mnie znaleźć jako Anne Leishale ![]() ![]() |
|
|
|
Inga Clinton |
Dodany dnia 23.06.2015 18:56
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 6 Postów: 835 Dom: SlytherinPunkty: 7802 Ranga: Żywy worek treningowy Data rejestracji: 08.02.15 |
ania potter napisał(a): Potter straszny? Niby jak? Nie wiem czemu księże uczepili się tak Harry'ego i tylko Harry'ego. Ja zawsze podejrzewałam że to przez to, że w Hogwarcie nie było religii i kościoła. tak, moja opinia ![]() Ale Harry nie jest straszną książką. Raczej ciekawą i wzruszającą. Przygody nastoletniego czarodzieja. I co jest w tym takiego strasznego? Nie rozumiem. Nie było tam religii? Była obchodzona Wielkanoc, Boże Narodzenie. Byli Ojcowie Chrzestni. I to nie religia? Coś tam jednak było z relą związanego, |
|
|
|
Nessa Laime |
Dodany dnia 23.06.2015 21:03
|
![]() Postów: 292 Dom: RavenclawPunkty: 3116 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 21.08.14 |
Ludzie, którzy nigdy nie czytali/oglądali HP, patrzą głównie przez pryzmat mediów. Jeśli np. przeczytają na internecie, że cała ta seria jest satanistyczna, zła i dzieci się jej boją, to później zostaje już u nich taka właśnie opinia. Jeśli chodzi o mnie, to sądzę, że w serii nie ma nic strasznego. Nawet jeśli były sceny, w których śmierciożercy zabijali jakąś osobę, to Jo nie opisywała tego z brutalnymi szczegółami, więc nie widzę w tym nic a nic niepokojącego. Jeśli ktoś się boi, to niech nie czyta ani nie ogląda. I problem z głowy ![]() ![]() ![]() Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie. W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. ![]() ![]() ![]() ![]() Harry jest jak... na przykład czekolada. Jeśli spróbowało się czekolady, nigdy się nie zapomina jej smaku. Tak samo z Harrym. Nigdy się nie zapomni magii, która z niego płynie, magii, która cię zaczarowała. ~ania potter ![]() - Ginny, nie nazywaj Rona palantem, nie jesteś kapitanem drużyny... - No wiesz, tak często sam nazywałeś go palantem, że chciałam cię wyręczyć. Kto ci podbił oko, Granger? Chcę mu posłać kwiaty. Irytek odleciał rechocząc i wrzeszcząc: - Pottuś kocha Pomuluną! - To miłe, że nikomu o tym nie powiesz - mruknął Harry. - Tak, Quirrell to był świetny nauczyciel -powiedział głośno Harry. - Miał tylko jedna wadę: z tylu głowy wystawał mu Lord Voldemort. - Granger, odejmuję Gryffindorowi pięć punktów za chamskie wyrażanie się o naszej nowej dyrektor... Macmillan też pięć, bo mi się sprzeciwiasz... Potter pięć, bo cię nie lubię... Weasley, koszulka ci wyłazi za to też pięć punktów... Dajcie mi znać, jak już pokonacie Voldemorta, dobrze? - Wiesz co, Weasley, to bardzo dobry pomysł - rzekł Lockhart. - Powinienem pójść przygotować się do mojej następnej lekcji. I odszedł szybkim krokiem. - Przygotować się do lekcji- prychnął za nim Ron. - Raczej zakręcić sobie loki. - Nie sądzę, by to miało jakieś znaczenie- oświadczyła chłodno profesor McGonagall - chyba że za drzwiami czeka jakiś szaleniec z siekierą, żeby zamordować pierwszą osobę która wyjdzie z Wielkiej Sali. - Później go poszukam, na pewno znajdę go gdzieś na górze, wypłakującego sobie oczy nad starymi pantoflami mojej matki albo nad czymś podobnym. Oczywiście, mógł też wczołgać się do szybu wentylacyjnego i tam zdechnąć, ale to chyba złudna nadzieja. - Gdyby mózg był ze złota, byłbyś biedniejszy nawet od Weasleya. - Może jest chory! - szepnął Ron z nadzieją. - Może sam odszedł - mruknął Harry - bo znowu nie dali mu obrony przed czarną magią! - Albo może go wylali! - zawołał Ron. - Przecież nikt go nie znosi, więc... - A może - rozległ się lodowaty głos tuż za nimi - czeka, żeby usłyszeć, dlaczego wy dwaj nie przyjechaliście pociągiem razem z innymi. Znasz swoją matkę, Malfoy, prawda? - powiedział Harry. - Ma minę, jakby jej ktoś podsunął łajno pod nos... Czy ona zawsze ma taki wyraz twarz, czy może tylko wtedy, kiedy ty jesteś w pobliżu? A co będzie, jeśli machnę różdżką i nic się nie stanie? Ja wiem? Może ją rzucisz i rąbniesz go w nos - zaproponował Ron. - Na co oni tak się gapią? - zapytał Albus, który razem z Rose wystawił głowę przez okno przedziału. - Nie przejmuj się - odrzekł Ron. - Na mnie. Jestem bardzo sławny. ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 17.07.2015 16:23
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Czytałem stokroć straszniejsze i mroczniejsze powieści grozy (nie wspominając o filmach, bo krwawe horrory to dla mnie niemal chleb powszedni). Ja tam nic strasznego nie zauważyłem. Może wielkie pająki, trochę dementorzy czy Bazyliszek mogły podnieść ciśnienie, ale bez przesady. Zawału nie dostałem, da się przeczytać, obejrzeć, i nie mieć nawet jednego koszmaru związanego z serią o HP. Sam Voldemort mnie raczej nie przestraszył. Po prostu te wszystkie tomu uważam za rozrywkę, pasjonującą przygodę, i to wszystko. nie sięgnąłem po powieści Rowling, bo kocham się bać ; ) Nie, Potter straszny nie jest. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Fantha Ameria |
Dodany dnia 18.09.2015 20:52
|
![]() Postów: 52 Dom: SlytherinPunkty: 159 Ranga: Postrach pierwszaków Data rejestracji: 21.08.15 |
Czytam,oglądam,ale radości życia mi to to nie odebrało ![]() No,są tam straszne momenty,sceny,ale to lekka przesada.Ciekawa jestem dlaczego kościół nie czepia się np. "Igrzysk Śmierci" ?To o wiele bardziej kontrowersyjna książka. Od cnót Gryfonów kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów chroń nas Slytherinie!
Harry to fajny chłopczyk, troche niedorozwinięty umysłowo. Posiada wiele przyjaciół, wrogów, adidasów, fanek i włosów(na głowie). Lubi machać do kamery i karmić gumochłony. ![]() |
|
|
|
Rue Riddle |
Dodany dnia 21.01.2019 12:47
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 10 Postów: 990 Dom: RavenclawPunkty: 11288 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 24.08.15 |
No nie wiem, to w sumie zależy ![]() Znaczy ogólnie czepianie się HP jako książki "satanistycznej", "złej" itp uważam za bezsensowne i głupie, ale to, że jest straszna? To chyba zależy, kto ją czyta, bo jakby dać takie IŚ pięcioletniemu dziecku, to jasne, że się przestraszy, no ale nie ma co dramatyzować, prawda? Przyznam, że jak sama to czytałam to były fragmenty, których nieco się bałam i po których miałam dziwne sny, ale miałam wtedy jakieś 7-9 lat, więc ten Sen też jest bardzo wartościowy, a na pewno bardziej niż edukacja zdalna ~ CoSieDzieje 16.04.2020 Moim domem na HPnecie jest Ravenclaw ale jestem pewna że w Hogwarcie trafiłabym Slytherinu. Szczerze jednak mówiąc, jestem hybrydą, mianowicie Krugonką ![]() Wprowadziłam emotkę " " zamiast słowa "poszło", odnośnie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowało sb ![]() (No dobra, nie zrewolucjonizowało, ale i tak jestem z tego dumna )Moja HPnetowa twórczość Fanarty: Meropa Gaunt Trytonka Chiński Ogniomiot Molly Weasley Hagrid i Aragog Hagrid i Sfinks Fan ficki: Moja seria o Draco Malfoyu. Psychologiczne, trzy rozdziały. Moja seria o początkach Hogwartu. Przygodowe, jeden rozdział. Moje drabble o... A zresztą sami się przekonajcie ![]() Artykuły: Patriotycznie, czyli artykuł o Ravenclawie. Ten artykuł o Wiktorze Krumie pisałam razem z Lorką - pozdro! A w tym wydaniu Proroka odpowiadałam za rozrywkę W tym też ;pA tu są takie (nie)miłe rzeczy o mnie z sb ![]() Ostatnio przychodzę tu nie dla punktów, tylko aby z tobą pogadać ~ potterkking Oczywiście, że to naprawisz. Zdolna z ciebie dziewczyna ~ Nedelle Chociaż ja tam ubóstwiam twoją trytonkę i twierdzę, że jest najpiękniejsza ~ Bad wolf Witaj księżniczko rozrywki ~ Prorok Niecodzienny Biorę przykład z najlepszych (czyt. Ciebie) ~ AdersYooo Mówiłam Ci kiedyś, że mi przypominasz takiego hpnetowego kociaka? Taka spokojna, miła kulka puchu ~ ulka_black_potterOna jest ogólnie mistrzem dziwactwa, samokontroli i ciętych ripost, to z nią wszystko możliwe ~ Bad wolfJesteś świetną męską postacią ~ Angelina JohnsonUważaj przy Rue! To gramatyczny i ortograficzny strażnik HPneta! ~ Livka (Moja nowa fucha )Rue na władcę Hogwartu! ~ Angelina Johnson No chyba już widzę kto będzie miał Hogwardzkiego Awardsa ~ Roksolana Delakur(Nie miałam) ![]() Ale wiesz co? lubię Cię za ten Twój nieogar ~ gordian119Są tacy ludzie, którym się nie odmawia, a ty jesteś jedną z takowych ~ Roksolana DelakurAwwww <3 jesteś jak piwo kremowe na moje serce <3 ~ Livka Jeny, co to się zadziało, żeby ktoś poprawiał Rue Riddle ~ BumSzakalakaJesteś tak wyrodna, że ciotka Petunia już bardziej kochała Harry'ego niż ty swoje dzieci ~ MorfinGauntI mistrzowski tekst Adersa: Jak można nie pić, jak tu wchodzisz. Ja tego na trzeźwo nie zniosę... ~ AdersYoooA oto niezbity dowód na moją fajową fajowatość i śmieszność ![]() - Uwielbiam Cię - Za co? - Za twoje teksty ![]() By Shanti Black A to jest po prostu śmieszne Roksolana Delakur, Asen jest bardziej... mrrraśny. Taki ponury i nieociosany, męski... zostaw kluchę Neville'a i bierz Bułgara! ~ Angelina Johnson Nie sprowadzajcie Rue na złą drogę... może będą z niej ludzie! ~ ulka_black_potter ... Dzięki, ulka ![]() - Pff, Krukoni są wredni ~ Didi Malfoy - Nie. Tylko Rue ~ Lilyatte ![]() - Rue jest łatwa do wołania ~[color=#0000ff] Roksolana Delakur[/color]- Krzyczysz "obiaaaaaaad" i Rue pomimo bycia na drugim krańcu Polski reaguje ~ [color=#ffff00]CoSieDzieje[/color]Moja HPnetowa rodzinka ![]() Dobry Wujaszek (AdersYooo), Najlepsza Ciocia (Bad wolf), Dziadek Bat (batalion_88), Antybliźniaczka (Inga Clinton), Pomocna Lewa Dłoń (EmilyWright), Po Prostu Babcia (Ewa Potter), Babcia Chrzestna (Roksolana Delakur), Bogini Spisku Hogwardzkiego (BumSzakalaka). Może kiedyś też tu trafisz? :tanczy: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
Strona 2 z 2: 12
| Przejdź do forum: |

Gryffindor

Ravenclaw
harry7potter
Slytherin

Hufflepuff

No cóż, raczej nie przez to, że boją się, że ktoś przestanie wierzyć w Boga. Nie słyszałam jeszcze o tym, żeby ktoś stał się ateistą po przeczytaniu książki.

" zamiast słowa "poszło", odnośnie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowało sb 

~
~ 
~