Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
10.08.2026 14:25
Oho widze ze polskie znaki tez juz opuszczaja HPneta :v

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Snape...
aldona
dla mnie S. Snape by³ zawsze w¶ród postaci ulubionych. Nawet jak czyta³am o tym ze jest dyrektorem H. i pozwala na tortury i ju¿ s³ysza³am znajomych mówi±cych ACHA!, ja powtarza³am: Niewa¿ne i tak nie wierzê ¿e jest z³y, ale... No w³a¶nie, czy autorka nie mog³a mieæ choæ trochê lito¶ci.
Najpierw dzieciñstwo w toksycznym domu. Potem szko³a i takie rozpuszczone Jamesy Pottery. Znam takich co my¶l±, ¿e mo¿na kogo¶ poni¿aæ dla rozrywki. Potem ucieczka pod skrzyd³a Voldemorta, zapewne jako chêæ pokazania i Lili i Potterowi i ca³emu ¶wiatu ¿e jest w czym¶ lepszy,¿e co¶ znaczy. Ci±g³a drêcz±ca my¶l,¿e ukochana jest ¿on± faceta ,który bawi³ siê jego kosztem. Na dodatek ma urodziæ dziecko. Potem z jego winy sens jego ¿ycia, Lili ,ginie. Czeka go wiele lat ¿ycia ze z³amanym sercem. A na koniec, zamiast daæ mu choæ troche pociechy, szczê¶cia, choæ troszeczke....Ach, po co. Lepiej niech mu wielki w±¿" odgryzie g³owê".

No i to,¿e w ostatniej chwili ¿ycia chcia³ patrzeæ w oczy tak podobne do oczu ukochanej. Trochê to wali Harlekinem.

Ogólnie moje zdanie jako doros³ej powa¿nej kobiety jest takie:

NIE ZGADZAM SIE NA TO! NIE CHCê, NIE CHCê! NIECH TO NAPISZE OD NOWA! MóJ SEVERUSIK ZGIN±³ A JA SIê NIE ZGADZAM.'

To tyle bycia doros³ym. Pozdro.

Which he Her
MI te¿ siê nie podoba³ na pocz±tku, wrêcz go nienawidzi³em, lecz jak siê dowiedzialem siê o planie Dumbledore'a zmienilem o nim zdanie zauwa¿aj±c jak musia³ byæ lojalny Dyrektorowi.

malinka_09
Ja na pocz±tku nie lubi³am go mo¿e jako cz³owieka, ale musia³am przyznaæ, ¿e ma to "co¶". Potem, gdy zabi³ Dumbledore'a by³am w¶ciek³a, ¿e jest zdolny do czego¶ takiego. W siódmym tomie za to... nie no, nie potrafiê opisaæ jak siê zmieni³am w stosunku do postaci. Dopiero wtedy zrozumia³am dlaczego Snape tak siê w¶ciek³ w 6 czê¶ci, gdy Harry nazwa³ go tchórzem. O nie, Severus tchórzem nigdy nie by³. I za to go uwielbiam

Cho Chang2
Ja na samym pocz±tku czu³am do Snape'a odraze. Denerwowa³o mnie to w jaki sposób traktowa³ Harrego i innych uczniów Hogwartu. By³ niesprawiedliwy. Ale w ostatniej czê¶ci jak wszystko siê wyja¶ni³o trochê sta³ siê lepszy w moich oczach i nawet by³o mi go ¿al. Czy to nie dowód, ¿e ludzie mog± staæ sie lepsi??
www.potterharryitp.vgh.pl

Muriel
Je¶li chodzi o Snape....:D
Od pocz±tku by³ na pewno intryguj±ca postaci±, a jego zachowanie by³o w jaki¶ sposób nie przewidywalne. Mój stosunek do niego zmienia³ siê z ksi±¿ki na ksi±¿kê, raz budzi³ we mnie sympatiê lub wspó³czucie.....Do ostatniej kartki przed ostatniego tomu nie wierzy³am, ze to on zabi³ Dumbledora! A po ostatnim tomie moze budziæ tylko pozytywne uczucia!

5yriusz Black
Mnie siê podoba³ Snape z³y, zafascynowany czarna magi±, z kompleksami i pe³en goryczy. A w 6-tej cze¶ci Snape okaza³ sie wrêcz kryszta³owo czysty, wrêcz lepszy od Dumbledora. Dlatego co do Snape'a uwa¿am, ¿e Rowling przes³odzi³a go. Zdecydowanie.

GellertGrindelwald
Nigdy nie lubi³am Snape'a.... Dlaczego? Mo¿e za te jego t³uste w³osy:o:D... Ale tak na powa¿nie to co prawda by³ dobry, ale nie podoba³o mi siê to, ¿e zgodzi³ siê zabic dumbledore'a. to wszytsko.
Nie ma. I ju¿ nie bêdzie.

Muriel
A ja chcia³am jeszcze dodaæ, ze podoba³o mi siê bardzo jedno zdanie w ksi±¿ce, wypowiedziane przez jednego z bli¼niaków w tym radiu:) kiedy mówi³ o czym¶ i powiedzia³ ¿e kto¶ tam boi siê czego¶ jak Snape szamponu:D pomys³owe. Przepraszam za taki niedok³adny cytat ale ciê¿ko by³o by mi to teraz znale¼æ w ksi±¿ce:)

malinka_09
Ja kiedy¶ Snape'a nie lubi³am, wkurza³a mnie jego niesprawiedliwo¶c, hipokryzja, jednostronno¶æ, z³o¶liwo¶æ, sarkazm i jego kompletnie antyspo³eczne podej¶cie. A po siódmym tomie...có¿. Jednym s³owem: pokocha³am go ca³ym sercem. Niektórzy pewnie uwa¿aj±, ¿e Rowling go "wybieli³a", a ju¿ w±tek z Lily by³ kompletnie beznadziejny, pompatyczny itp. itd. Ja siê z tym nie zgadzam i swojego Severa tkn±æ nie dam!

http://pl.youtube...SUpMFuywCA - tu macie taki wyciskacz ³ez o Snap'ie i Lily. Nie wiem jak wstawiæ hiper³acze, wiêc sobie po prostu skopiujcie ten link do paska adresu.

megumi_rose
Po pierwsze witam bo jestem tu nowa ^^
W sumie to od pocz±tku czu³am, ¿e Snape jest po dobrej stronie, przecie¿ Dumbledore darzy³ go takim zaufaniem... Kiedy Snape zabi³ go w 6 tomie, mia³am nadziejê, ¿e nie zrobi³ tego ze z³ej woli.
Poza tym gdzie¶ od 5 tomu, tak sobie my¶la³am, ¿e mo¿e Snape czu³ co¶ do Lily xD
Jeszcze jedno co do Snape... w czasie kiedy Voldemort rozmawia³ ze Snapem, a nastêpnie go zabi³, nie zdawa³ sobie sprawy, ¿e Harry jest w pobli¿u. Harry równie dobrze móg³ siê pojawiæ kilka minut pó¼niej, gdy Snape by³by ju¿ martwy, nie pozna³ by jego wspomnieñ i z planu Dumbledore'a nici xD

http://www.bestanime.pl
malinka_09
Witam megumi_rose :D. Masz racjê, to niemal¿e cud, ¿e Harry tam by³. Zastanawia mnie tylko jedno: dlaczego portret Snape'a nie pojawi³ siê na ¶cianie w gabinecie Dumbledore'a? Strasznie mnie to zastanawia. Chyba wtedy Harry chcia³ by sobie z nim porozmawiaæ i go osobi¶cie przeprosiæ. Jak my¶licie?
Edytowane przez malinka_09 dnia 01.02.2008 01:20

Mitzi Caspar
Raz go lubi³am, raz nie...Mia³am mieszane co do niego uczucia, po 5 tomie wiedzia³am, ¿e nie jest taki cyniczny sam z siebie. Po 7 tomie okaza³ siê byæ jedn± z najlepszych postaci. Nie uwa¿am, ¿eby Rowling go przes³odzi³a, w koñcu dalej zachowywa³ siê tak jak kiedy¶, dowiedzieli¶my siê tylko, ¿e wszystko to robi³ dla Lily...

"From childhood's hour I have not been
As others were: I have not seen
As others saw..."

/Edgar A. Poe/

megumi_rose
malinka_09, mo¿e portret nie pojawi³ siê, bo Snape nie by³ prawidziwym dyrektorem, tzn. ustanowiony kiedy kto¶ chcia³ ingerowaæ w sprawy Hogwartu. Portet Umbridge te¿ siê nie pojawi³ xD Swoj± drog± ciekawe to z tym portretem, wcze¶niej w ogóle na to uwagi nie zwróci³am
Edytowane przez megumi_rose dnia 01.02.2008 14:21

http://www.bestanime.pl
malinka_09
No mo¿e tak...a szkoda, bo wtedy Harry móg³ by siê jeszcze wielu rzeczy dowiedzieæ od Snape'a. A co do tego, ¿e siê portret Umbridge nie pojawi³, to po prostu ona nie umar³a i dlatego.

_Albus Dumbledore_
Ja od samego pocz±tku bardzo szanowa³em Snape'a.
Nie dokoñca lubi³em ale szanowa³em...... Bo niew±tpliwie by³ czarodziejem najwy¿szej klasy.
By³em te¿ bardzo ciekawy czy na koniec oka¿e siê zdrajc± czy bohaterem.
Po przetytaniu 7 czê¶ci jestem pod du¿ym wra¿eniem tego co robi³ przez ca³y czas i chocia¿ na pocz±tku wsó³pracy z Dumbledorem robi³ to raczej z egoistycznych pobudek, to po ¶mierci Lilly chroni³ Harrego dalej co dla mnie czyni go niesamowicie odwa¿nym.
Albus

gussia14
ja tam do Snape nigdy nic nie mia³am
tak zawsze mi siê wydawa³o ¿e on tam w g³ebi duszy jest dobry
dlatego przy ¶mierci Snape siê porycza³am
jeszcze ¿eby ona by³a mniej drastyczna....
heh ^^

Arwena_89
Snape to zdecydowanie najlepsza postaæ w ca³ej serii. Polubi³am go od razu, mo¿e przez kilka chwil nie mog³am mu wybaczyæ, ¿e zabi³ Dumbledore'a, ale zaraz potem przysz³a refleksja, ¿e widocznie mia³ powód dlaczego go zabija, czu³am, ¿e musia³ to zrobiæ, i teraz wiem, ¿e siê nie myli³am :)

Ksiaze_Pol_Krwi
No on jest postaci± kontrowersyjn±, by³ wybitnie uzdolniony jak i do eliksirów tak i do czarnej magi. Taki nauczyciel jest Najlepszy, anty ludzki, okropnie wymagaj±cy i opryskliwy. Niestety musia³ zgin±æ a szkoda bo jak by naucza³ Obrony to na pewno ¿aden uczeñ nie wyszed³ by z jego lekcji bez wiedzy...
hogsmeade.pl/button/gryffindor.jpg

Astanada
Ja tam lubi³am Severusa od pocz±tku - bo mimo, ¿e by³ "z³y" to by³o widaæ, ¿e nie jest "z³y do szpiku ko¶ci".
I wiedzia³am, ¿e bêdzie jakie¶ wyt³umaczenie, dlaczego zabi³ starego, dobrego Dumble'a.
No i hha! Nie myli³am siê :D

Poza tym ten w±tek z Lily mnie rozbroi³... ah ta mi³o¶æ...
ale nie podoba mi siê sposób w jaki umar³! To by³o okrutne! Niegodne niego!!!
Foch na Rowling za to

Mi³o¶æ, Nienawi¶æ, Potêga, Prawda...

hogsmeade.pl/button/userbar-slytherin.jpg

Prefix u¿ytkownikagne
Sposób w jaki go u¶mierci³a by³ straszny... Chcia³am ¿eby jego ¶mieræ by³a bardziej dramatyczna. Pewnie chcia³a pokazac t± ¶mierci±, ¿e Severus by³ gotowy chroniæ Harry'ego oddaj±c w³asne ¿ycie. I tak tez siê sta³o. Szkoda, ¿e umar³, ale jeszcze wieksza "szkoda" ¿e w taki szybki sposób :( Nawet nie móg³ siê broniæ. Chociaz jak sie teraz zastanowiê to ta ¶mieræ znaczy³a wiêcej ni¿ wymachiwanie rózd¿k±.

Podziel siê z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejd¼ do forum: