Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Snape...
|
|
| aldona |
Dodany dnia 27.01.2008 11:44
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 314 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 28.12.07 |
dla mnie S. Snape by³ zawsze w¶ród postaci ulubionych. Nawet jak czyta³am o tym ze jest dyrektorem H. i pozwala na tortury i ju¿ s³ysza³am znajomych mówi±cych ACHA!, ja powtarza³am: Niewa¿ne i tak nie wierzê ¿e jest z³y, ale... No w³a¶nie, czy autorka nie mog³a mieæ choæ trochê lito¶ci. Najpierw dzieciñstwo w toksycznym domu. Potem szko³a i takie rozpuszczone Jamesy Pottery. Znam takich co my¶l±, ¿e mo¿na kogo¶ poni¿aæ dla rozrywki. Potem ucieczka pod skrzyd³a Voldemorta, zapewne jako chêæ pokazania i Lili i Potterowi i ca³emu ¶wiatu ¿e jest w czym¶ lepszy,¿e co¶ znaczy. Ci±g³a drêcz±ca my¶l,¿e ukochana jest ¿on± faceta ,który bawi³ siê jego kosztem. Na dodatek ma urodziæ dziecko. Potem z jego winy sens jego ¿ycia, Lili ,ginie. Czeka go wiele lat ¿ycia ze z³amanym sercem. A na koniec, zamiast daæ mu choæ troche pociechy, szczê¶cia, choæ troszeczke....Ach, po co. Lepiej niech mu wielki w±¿" odgryzie g³owê". No i to,¿e w ostatniej chwili ¿ycia chcia³ patrzeæ w oczy tak podobne do oczu ukochanej. Trochê to wali Harlekinem. Ogólnie moje zdanie jako doros³ej powa¿nej kobiety jest takie: NIE ZGADZAM SIE NA TO! NIE CHCê, NIE CHCê! NIECH TO NAPISZE OD NOWA! MóJ SEVERUSIK ZGIN±³ A JA SIê NIE ZGADZAM.' To tyle bycia doros³ym. Pozdro. |
|
|
|
| Which he Her |
Dodany dnia 28.01.2008 13:14
|
![]() Postów: 15 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 9 Ranga: Mugol Data rejestracji: 23.12.07 |
MI te¿ siê nie podoba³ na pocz±tku, wrêcz go nienawidzi³em, lecz jak siê dowiedzialem siê o planie Dumbledore'a zmienilem o nim zdanie zauwa¿aj±c jak musia³ byæ lojalny Dyrektorowi. |
|
|
|
| malinka_09 |
Dodany dnia 28.01.2008 17:48
|
![]() Postów: 62 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 184 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 08.11.07 |
Ja na pocz±tku nie lubi³am go mo¿e jako cz³owieka, ale musia³am przyznaæ, ¿e ma to "co¶". Potem, gdy zabi³ Dumbledore'a by³am w¶ciek³a, ¿e jest zdolny do czego¶ takiego. W siódmym tomie za to... nie no, nie potrafiê opisaæ jak siê zmieni³am w stosunku do postaci. Dopiero wtedy zrozumia³am dlaczego Snape tak siê w¶ciek³ w 6 czê¶ci, gdy Harry nazwa³ go tchórzem. O nie, Severus tchórzem nigdy nie by³. I za to go uwielbiam |
|
|
|
| Cho Chang2 |
Dodany dnia 28.01.2008 18:12
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 504 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 3342 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 07.01.07 |
Ja na samym pocz±tku czu³am do Snape'a odraze. Denerwowa³o mnie to w jaki sposób traktowa³ Harrego i innych uczniów Hogwartu. By³ niesprawiedliwy. Ale w ostatniej czê¶ci jak wszystko siê wyja¶ni³o trochê sta³ siê lepszy w moich oczach i nawet by³o mi go ¿al. Czy to nie dowód, ¿e ludzie mog± staæ sie lepsi?? www.potterharryitp.vgh.pl
|
|
|
|
| Muriel |
Dodany dnia 28.01.2008 21:22
|
![]() Postów: 4 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 5 Ranga: Mugol Data rejestracji: 28.01.08 |
Je¶li chodzi o Snape....![]() Od pocz±tku by³ na pewno intryguj±ca postaci±, a jego zachowanie by³o w jaki¶ sposób nie przewidywalne. Mój stosunek do niego zmienia³ siê z ksi±¿ki na ksi±¿kê, raz budzi³ we mnie sympatiê lub wspó³czucie.....Do ostatniej kartki przed ostatniego tomu nie wierzy³am, ze to on zabi³ Dumbledora! A po ostatnim tomie moze budziæ tylko pozytywne uczucia! |
|
|
|
| 5yriusz Black |
Dodany dnia 28.01.2008 22:19
|
![]() Postów: 4 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 211 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 15.05.07 |
Mnie siê podoba³ Snape z³y, zafascynowany czarna magi±, z kompleksami i pe³en goryczy. A w 6-tej cze¶ci Snape okaza³ sie wrêcz kryszta³owo czysty, wrêcz lepszy od Dumbledora. Dlatego co do Snape'a uwa¿am, ¿e Rowling przes³odzi³a go. Zdecydowanie. |
|
|
|
| GellertGrindelwald |
Dodany dnia 29.01.2008 14:01
|
![]() Postów: 51 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 72 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 28.01.08 |
Nigdy nie lubi³am Snape'a.... Dlaczego? Mo¿e za te jego t³uste w³osy:o ... Ale tak na powa¿nie to co prawda by³ dobry, ale nie podoba³o mi siê to, ¿e zgodzi³ siê zabic dumbledore'a. to wszytsko. Nie ma. I ju¿ nie bêdzie. |
|
|
|
| Muriel |
Dodany dnia 29.01.2008 19:07
|
![]() Postów: 4 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 5 Ranga: Mugol Data rejestracji: 28.01.08 |
A ja chcia³am jeszcze dodaæ, ze podoba³o mi siê bardzo jedno zdanie w ksi±¿ce, wypowiedziane przez jednego z bli¼niaków w tym radiu kiedy mówi³ o czym¶ i powiedzia³ ¿e kto¶ tam boi siê czego¶ jak Snape szamponu pomys³owe. Przepraszam za taki niedok³adny cytat ale ciê¿ko by³o by mi to teraz znale¼æ w ksi±¿ce
|
|
|
|
| malinka_09 |
Dodany dnia 30.01.2008 01:26
|
![]() Postów: 62 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 184 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 08.11.07 |
Ja kiedy¶ Snape'a nie lubi³am, wkurza³a mnie jego niesprawiedliwo¶c, hipokryzja, jednostronno¶æ, z³o¶liwo¶æ, sarkazm i jego kompletnie antyspo³eczne podej¶cie. A po siódmym tomie...có¿. Jednym s³owem: pokocha³am go ca³ym sercem. Niektórzy pewnie uwa¿aj±, ¿e Rowling go "wybieli³a", a ju¿ w±tek z Lily by³ kompletnie beznadziejny, pompatyczny itp. itd. Ja siê z tym nie zgadzam i swojego Severa tkn±æ nie dam! http://pl.youtube...SUpMFuywCA - tu macie taki wyciskacz ³ez o Snap'ie i Lily. Nie wiem jak wstawiæ hiper³acze, wiêc sobie po prostu skopiujcie ten link do paska adresu. |
|
|
|
| megumi_rose |
Dodany dnia 31.01.2008 23:29
|
![]() Postów: 5 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 16 Ranga: Mugol Data rejestracji: 31.01.08 |
Po pierwsze witam bo jestem tu nowa ^^ W sumie to od pocz±tku czu³am, ¿e Snape jest po dobrej stronie, przecie¿ Dumbledore darzy³ go takim zaufaniem... Kiedy Snape zabi³ go w 6 tomie, mia³am nadziejê, ¿e nie zrobi³ tego ze z³ej woli. Poza tym gdzie¶ od 5 tomu, tak sobie my¶la³am, ¿e mo¿e Snape czu³ co¶ do Lily ![]() Jeszcze jedno co do Snape... w czasie kiedy Voldemort rozmawia³ ze Snapem, a nastêpnie go zabi³, nie zdawa³ sobie sprawy, ¿e Harry jest w pobli¿u. Harry równie dobrze móg³ siê pojawiæ kilka minut pó¼niej, gdy Snape by³by ju¿ martwy, nie pozna³ by jego wspomnieñ i z planu Dumbledore'a nici
|
|
|
|
| malinka_09 |
Dodany dnia 01.02.2008 01:19
|
Witam megumi_rose . Masz racjê, to niemal¿e cud, ¿e Harry tam by³. Zastanawia mnie tylko jedno: dlaczego portret Snape'a nie pojawi³ siê na ¶cianie w gabinecie Dumbledore'a? Strasznie mnie to zastanawia. Chyba wtedy Harry chcia³ by sobie z nim porozmawiaæ i go osobi¶cie przeprosiæ. Jak my¶licie? Edytowane przez malinka_09 dnia 01.02.2008 01:20 |
|
|
|
| Mitzi Caspar |
Dodany dnia 01.02.2008 12:57
|
![]() Postów: 83 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 245 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 19.08.07 |
Raz go lubi³am, raz nie...Mia³am mieszane co do niego uczucia, po 5 tomie wiedzia³am, ¿e nie jest taki cyniczny sam z siebie. Po 7 tomie okaza³ siê byæ jedn± z najlepszych postaci. Nie uwa¿am, ¿eby Rowling go przes³odzi³a, w koñcu dalej zachowywa³ siê tak jak kiedy¶, dowiedzieli¶my siê tylko, ¿e wszystko to robi³ dla Lily... "From childhood's hour I have not been
As others were: I have not seen As others saw..." /Edgar A. Poe/ |
|
|
|
| megumi_rose |
Dodany dnia 01.02.2008 13:51
|
![]() Postów: 5 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 16 Ranga: Mugol Data rejestracji: 31.01.08 |
malinka_09, mo¿e portret nie pojawi³ siê, bo Snape nie by³ prawidziwym dyrektorem, tzn. ustanowiony kiedy kto¶ chcia³ ingerowaæ w sprawy Hogwartu. Portet Umbridge te¿ siê nie pojawi³ Swoj± drog± ciekawe to z tym portretem, wcze¶niej w ogóle na to uwagi nie zwróci³am Edytowane przez megumi_rose dnia 01.02.2008 14:21 |
|
|
|
| malinka_09 |
Dodany dnia 01.02.2008 16:52
|
No mo¿e tak...a szkoda, bo wtedy Harry móg³ by siê jeszcze wielu rzeczy dowiedzieæ od Snape'a. A co do tego, ¿e siê portret Umbridge nie pojawi³, to po prostu ona nie umar³a i dlatego. |
|
|
|
| _Albus Dumbledore_ |
Dodany dnia 02.02.2008 11:13
|
![]() Postów: 3 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 3 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.02.08 |
Ja od samego pocz±tku bardzo szanowa³em Snape'a. Nie dokoñca lubi³em ale szanowa³em...... Bo niew±tpliwie by³ czarodziejem najwy¿szej klasy. By³em te¿ bardzo ciekawy czy na koniec oka¿e siê zdrajc± czy bohaterem. Po przetytaniu 7 czê¶ci jestem pod du¿ym wra¿eniem tego co robi³ przez ca³y czas i chocia¿ na pocz±tku wsó³pracy z Dumbledorem robi³ to raczej z egoistycznych pobudek, to po ¶mierci Lilly chroni³ Harrego dalej co dla mnie czyni go niesamowicie odwa¿nym. Albus |
|
|
|
| gussia14 |
Dodany dnia 02.02.2008 13:17
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 9 Ranga: Mugol Data rejestracji: 02.02.08 |
ja tam do Snape nigdy nic nie mia³am tak zawsze mi siê wydawa³o ¿e on tam w g³ebi duszy jest dobry dlatego przy ¶mierci Snape siê porycza³am jeszcze ¿eby ona by³a mniej drastyczna.... heh ^^
|
|
|
|
| Arwena_89 |
Dodany dnia 08.02.2008 18:59
|
![]() Postów: 3 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 25 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 08.02.08 |
Snape to zdecydowanie najlepsza postaæ w ca³ej serii. Polubi³am go od razu, mo¿e przez kilka chwil nie mog³am mu wybaczyæ, ¿e zabi³ Dumbledore'a, ale zaraz potem przysz³a refleksja, ¿e widocznie mia³ powód dlaczego go zabija, czu³am, ¿e musia³ to zrobiæ, i teraz wiem, ¿e siê nie myli³am
|
|
|
|
| Ksiaze_Pol_Krwi |
Dodany dnia 08.02.2008 23:16
|
![]() Postów: 17 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 49 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 16.09.07 |
No on jest postaci± kontrowersyjn±, by³ wybitnie uzdolniony jak i do eliksirów tak i do czarnej magi. Taki nauczyciel jest Najlepszy, anty ludzki, okropnie wymagaj±cy i opryskliwy. Niestety musia³ zgin±æ a szkoda bo jak by naucza³ Obrony to na pewno ¿aden uczeñ nie wyszed³ by z jego lekcji bez wiedzy... |
|
|
|
| Astanada |
Dodany dnia 09.02.2008 15:48
|
![]() Postów: 4 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 17 Ranga: Mugol Data rejestracji: 09.02.08 |
Ja tam lubi³am Severusa od pocz±tku - bo mimo, ¿e by³ "z³y" to by³o widaæ, ¿e nie jest "z³y do szpiku ko¶ci". I wiedzia³am, ¿e bêdzie jakie¶ wyt³umaczenie, dlaczego zabi³ starego, dobrego Dumble'a. No i hha! Nie myli³am siê ![]() Poza tym ten w±tek z Lily mnie rozbroi³... ah ta mi³o¶æ... ale nie podoba mi siê sposób w jaki umar³! To by³o okrutne! Niegodne niego!!! Foch na Rowling za to |
|
|
|
gne |
Dodany dnia 11.02.2008 11:56
|
![]() Pochwa³y: 24 Postów: 3001 Dom: RavenclawPunkty: 23582 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 29.08.07 |
Sposób w jaki go u¶mierci³a by³ straszny... Chcia³am ¿eby jego ¶mieræ by³a bardziej dramatyczna. Pewnie chcia³a pokazac t± ¶mierci±, ¿e Severus by³ gotowy chroniæ Harry'ego oddaj±c w³asne ¿ycie. I tak tez siê sta³o. Szkoda, ¿e umar³, ale jeszcze wieksza "szkoda" ¿e w taki szybki sposób Nawet nie móg³ siê broniæ. Chociaz jak sie teraz zastanowiê to ta ¶mieræ znaczy³a wiêcej ni¿ wymachiwanie rózd¿k±. |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

kiedy mówi³ o czym¶ i powiedzia³ ¿e kto¶ tam boi siê czego¶ jak Snape szamponu

Ravenclaw
Nawet nie móg³ siê broniæ. Chociaz jak sie teraz zastanowiê to ta ¶mieræ znaczy³a wiêcej ni¿ wymachiwanie rózd¿k±.