Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
losiek13
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
List do Świętego Mikołaja.
|
|
gne |
Dodany dnia 30.12.2012 21:57
|
![]() Pochwały: 24 Postów: 3001 Dom: RavenclawPunkty: 23582 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 29.08.07 |
List do Świętego Mikołaja Zadaniem uczestników konkursu było wcielenie się w losowo wybranego bohatera serii Harry Potter i napisanie listu do Świętego Mikołaja. Data rozpoczęcia konkursu: 23/12/2012 Data zakończenia konkursu: 26/12/2012 Treść newsa: http://www.harry-...o6691.html Treść newsa z wynikami: http://www.harry-...o6697.html Zwycięzcy konkursu: I MIEJSCE Cassidy II MIEJSCE alette III MIEJSCE DAGA POTTER Wyróżnienia: AdiMil Seferyn Angela Davis Nicoleee Prace uczestników: I MIEJSCE ![]() II MIEJSCE ![]() III MIEJSCE ![]() Wyróżnienia: ![]() ![]() ![]() ![]() Pozostałe prace: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Prace poza konkursem: ![]() ![]() Edytowane przez gne dnia 30.06.2014 13:42
|
|
|
|
Seferyn Collotye |
Dodany dnia 31.12.2012 11:40
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 7 Postów: 1060 Dom: RavenclawPunkty: 19293 Ranga: Żywa legenda Data rejestracji: 20.04.10 |
Hahahaha... wyróżnienie za takie coś... no, nie powiem, nie spodziewałem się. ![]() Jeśli chodzi o inne prace, to rozwaliła mnie Twoja praca, Gne. Ty powinnaś wygrać, bo Snape wyszedł Ci genialny. Szkoda, że byłaś poza konkursem... to jest najlepsza praca. List JMARTY - cóż, oględnie mówiąc, bolą mnie od niego oczy. ![]() Gratuluję! Witaj, przybyszu, w przedsionku mojego umysłu, lecz strzeż się! Dla tych, którzy zagubią się w jego zakamarkach, nie ma ratunku. Przekraczaj więc jego bramy na własną odpowiedzialność. ![]() Happiness can be found even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light... ![]() Of course it is happening inside your head, Harry, but why on earth should that mean that it is not real? ![]() Praca na rzecz HPnetu: listopad - grudzień 2011 - moderator grudzień 2011 - listopad 2014 - administrator lipiec 2016 - luty 2017 - administrator techniczny ![]() Studnia przeznaczenia W studni przeznaczenia Na wysokim szczycie Pośród bezistocia Błyszczą gwiezdne oczy ![]() W studni przeznaczenia Dźwięczą bezustannie Echa próśb i modlitw Smętne treny wiatru ![]() W studni przeznaczenia Świecą wraz z księżycem Srebrnych monet stosy Puste zabobony W studni przeznaczenia Woda krwawi złotem Diament krzesi ogień Srebrem tętnią żyły ![]() W studni przeznaczenia Iskrzą się marzenia Myśli jak kryształy Krzyczą z bezsilności ![]() W studni przeznaczenia Plączą się warkocze Zdobne pantofelki Słychać jęk cierpienia ![]() ![]() Hall of Fame "I'd really like to be in closer contact with life. I'm a little too distant, I guess. I like to place myself outside." Yves Saint Laurent ![]() "I don't care if people I admire criticize me because their opinion is valuable to me." Karl Lagerfeld ![]() |
|
|
|
Cassidy |
Dodany dnia 31.12.2012 18:14
|
![]() Pochwały: 8 Postów: 134 Dom: GryffindorPunkty: 3442 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 26.03.07 |
Rozwaliłaś mnie alette Twój list jest genialny, mimo że krótki, to treściwy i widać też, że się wczułaś. Jak tak czytam korespondencje innych uczestników, to widzę, że naprawdę wiele tworów było interesujących i niebanalnych. Do gustu przypadł mi też list AdiMila. Na początku chciałam obrać podobny kierunek, ale w końcu dałam się ponieść nurtowi, jaki wydawał mi się 'dziełem przypadku' nieco naciąganym, jednak brnęłam dalej, aż w końcu pokusiłam się o wysłanie. Trochę tego wyszło, ale cóż...Seferyn, widocznie wątpisz w swój talent pisarski Edytowane przez Cassidy dnia 31.12.2012 18:15
![]() Gryffindor * * * Jestem lojalna wobec wyboru. ![]() -Czy pamiętasz, jak mówiłem, że ćwiczymy zaklęcia NIEWERBALNE, Potter? -Tak. -Tak, proszę pana. -Nie ma potrzeby zwracania się do mnie per pan, profesorze. ![]() "Jedynym, co daje morze, są porywiste podmuchy wiatru. I czasami szansa na poczucie się silnym. Nie wiem za dużo o morzu, ale wiem, że tak to już z nim jest. I wiem też, jak ważne jest w życiu niekoniecznie żeby być silnym, ale żeby czuć się silnym, zmierzyć się z samym sobą choć raz, choć raz znaleźć się w pierwotnym położeniu człowieka, całkowicie oślepiony i głuchy, bez niczego, co może ci pomóc, mając tylko ręce i własną głowę." ![]() |
|
|
|
Lapa15 |
Dodany dnia 31.12.2012 22:51
|
![]() Pochwały: 19 Postów: 2670 Dom: GryffindorPunkty: 20150 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 01.12.12 |
Wszystkie listy były super! List gnebi był GENIALNY! alette i Cassidy też super! GRATULUJĘ! ![]() *** Moje wewnętrzne oko tu cierpi *** |
|
|
|
Werka3481 |
Dodany dnia 01.01.2013 09:17
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 5 Postów: 73 Dom: SlytherinPunkty: 383 Ranga: Najsprytniejszy wsród Ślizgonów Data rejestracji: 02.01.12 |
fajnie napisane można się trochę pośmiać "Zagłuszanie bólu na jaki czas sprawia, że powraca ze zdwojoną siłą"
|
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 01.01.2013 18:59
|
![]() Pochwały: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
II miejsce *.* Nigdy bym się nie spodziewała. Serio... Nie będę cię o nic prosił. To ty powinieneś prosić mnie To cała prawda ; ) Najbardziej podobał mi się list Ciemka. To uwielbienie postaci, w którą się wcielił widać gołym okiem. hahaha No i gne, ale to już jej pisałam. Chociaż ostatnie zdanie najlepsze. Jeśli chodzi o pierwsze miejsce - podobał mi się pomysł. To z tą potęgą i takie tam. Ale gratulacje dla każdego. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
losiek13 |
Dodany dnia 02.01.2013 20:21
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 33 Postów: 2832 Dom: RavenclawPunkty: 34226 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 19.06.08 |
Leciak, przy moim zamiłowaniu do poprawnej pisowni, lubię się czasem tak powydurniac, pisząc jak kompletny nieuk Udział wziąłem tylko po to, żeby zobaczyć jak konkurs wygląda od strony technicznej, no i liczyłem na wcielenie się w Bellatrix... po co ja to pisze, i tak wiecie ![]() Naprawdę dostaliśmy mnóstwo świetnych prac, widać każdy ma doświadczenie w rozmowach w Mikołajem xp Dla mnie najlepsza była ta Alette, świetnie się wczułaś, a z Toba i ja Lista życzeń Severusa, przygotowana przez DAGE - dla mnie mistrzostwo. Do tego śmiszny Argus od Angeli Davis. "Szaconek" należy się również dla AdiMila za pomysł i wykonanie - genialne! A postscriptum trafione idealnie w mój gust ![]() Always ![]() |
|
|
|
A. |
Dodany dnia 02.01.2013 20:33
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 5 Postów: 2386 Dom: SlytherinPunkty: 43682 Ranga: Ten, Którego Konta Nie Można Wyszukać Data rejestracji: 29.12.07 |
losiek13 napisał/a: Leciak, przy moim zamiłowaniu do poprawnej pisowni, losiek13 napisał/a: aprawdę dostaliśmy mnóstwo świetnych prac, widać każdy ma doświadczenie w rozmowach w Mikołajem Nie mogłem się powstrzymać ;] |
|
|
|
losiek13 |
Dodany dnia 02.01.2013 21:15
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 33 Postów: 2832 Dom: RavenclawPunkty: 34226 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 19.06.08 |
czasem tak powydurniac, Nie zauważyłeś braku kreski w "ć" ;< Poza tym nie istnieje słowo o takim przedrostku... Ahh, bylem niezmiernie ciekaw, czy ktoś tak zagłębi się w poprawność tego posta, ze wytknie mi te błędy Niestety, Endrju, nie udało się ;< Mam klawiaturę AZERTY i czasem zdarza mi się pomylić "w" i "z", czy tez "a" i "q" - kwestia przyzwyczajenia do QWERTY. Nie chce mi się tez męczyć z polskimi znakami, wiec brakuje tu "rze" pisanego przez kropkę, czy "terz", również z kropka albo "oł" i "eł". Słownik w przeglądarce mnie nie lubi, a ze mnie za duży len na kopiowanie ;<Bynajmniej nie moglem się powstrzymać, żeby Ci nie odpisać Edytowane przez losiek13 dnia 02.01.2013 21:19
![]() Always ![]() |
|
|
|
Panna_Elisabeth_ |
Dodany dnia 02.01.2013 23:19
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 54 Dom: SlytherinPunkty: 534 Ranga: Prefekt Slytherinu Data rejestracji: 26.12.12 |
Cassidy, jak dla mnie w pełni zasłużyłaś na pierwsze miejsce, a Twoja praca bardzo mi się spodobała! Piszesz lepiej niż niejeden pisarz Podobno Bóg kocha człowieka miłością bezwarunkową. Jak na bezwarunkową miłość, to cholernie dużo tych warunków.
|
|
|
|
panizvengerberg |
Dodany dnia 13.01.2013 23:52
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 9 Dom: SlytherinPunkty: 91 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 26.12.12 |
Cześć, nie wiedziałam, że wszystkie listy będą ukazane : ) Ale wiedziałam, że będzie Cassidy ; p Wiedziałam, czułam ; ). I nie zdziwiłam się po przeczytaniu pierwszego listu, że jest na pierwszym miejscu, ponieważ b.podoba mi się w jaki sposób jest napisany. Świetnie się czytało, choć niektórych elementów nie zrozumiałam... Ale to pewnie dlatego, że zbyt późno już i nie umiem się wczuć... Przeczytam w wolnej chwili i resztę. Ciekawy konkurs. Podobał mi się też list od Syriusza, to chyba był drugi. Edytowane przez Christina dnia 14.01.2013 11:57
|
|
|
|
Panna_Elisabeth_ |
Dodany dnia 15.01.2013 22:49
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 54 Dom: SlytherinPunkty: 534 Ranga: Prefekt Slytherinu Data rejestracji: 26.12.12 |
Alette: Wiem, że nie istniejesz i prezenty dostaję od rodziców (dobra, nie dostaję) i przyjaciół (dobra, nie mam przyjaciół). Tekst mnie rozwalił. Podobno Bóg kocha człowieka miłością bezwarunkową. Jak na bezwarunkową miłość, to cholernie dużo tych warunków.
|
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Christina

Ravenclaw

Gryffindor

Slytherin
można się trochę pośmiać
Hufflepuff

Udział wziąłem tylko po to, żeby zobaczyć jak konkurs wygląda od strony technicznej, no i liczyłem na wcielenie się w Bellatrix... po co ja to pisze, i tak wiecie