Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Ulubiony zespół/wykonawca
|
|
![]() |
Dodany dnia 03.08.2013 17:58
|
![]() ![]() Pochwały: 1 Postów: 16 Dom: ![]() Punkty: 310 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 02.08.13 |
O, no proszę! Tak jak pisałam, nie tylko metal tam u mnie brzmi. Reggae też uwielbiam, naprawdę! I idealnie trafiłaś z Marleyem i Mesajahem. Wydaję mi się, że to reggae i 'reggae', ale nie mam nic złego na myśli i obydwóch panów cenię ![]() ABRACADABRA. ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 03.08.2013 20:13
|
![]() ![]() Pochwały: 6 Postów: 94 Dom: ![]() Punkty: 2067 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 27.03.13 |
Moje zainteresowania zmieniają się wraz z upływem czasu. Obecnie lubię posłuchać takich zespołów jak Papa Roach, One Republic czy Depeche Mode. Co do wokalistów niezmiennie uwielbiam Jasona Walkera i jego znakomity utwór Echo, a także Ellie Goulding, która według mnie jest bardzo oryginalną artystką![]() ![]() Zbyt ona piękna, zbyt mądra zarazem, zbyt mądrze piękna, stąd istnym jest głazem.
|
|
|
![]() |
Dodany dnia 22.09.2013 23:34
|
![]() ![]() Postów: 11 Dom: ![]() Punkty: 28 Ranga: Charłak Data rejestracji: 22.09.13 |
Metallica jest świetna na żywo, ale do płyt mam mieszane uczucia. Generalnie miłością mojego życia od lat kilku jest Guns N roses (do epoki Use your Illusion włącznie). Bardzo lubię też Bryana Adamsa, AC/DC (pojedyncze numery), Dylana (tak samo) ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 11.09.2014 12:14
|
![]() ![]() Postów: 3 Dom: ![]() Punkty: 6 Ranga: Mugol Data rejestracji: 06.09.10 |
Ulubionych zespołów nie mam, bo słucham różnej muzyki w zależności od nastroju. Jednak jeśli miałabym wymieniać te, których słucham najczęściej i które pobudzają mój mózg do myślenia, to będą to: Evanescence, Within Temptation, Skillet, Three Days Grace, Trillium a ostatnio również Sabaton. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 26.05.2015 20:02
|
![]() ![]() Pochwały: 4 Postów: 1317 Dom: ![]() Punkty: 14924 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 29.12.14 |
Mogłabym pisać w nieskończoność, ale to ma być zespół/wykonawca, a ja chyba ulubionego nie mam. Co chwila mi się zmienia. Teraz mam fazę na Nirvanę. Nie, nie tylko przez Kurta. Ludzie mówią, że słuchają Nirvany, a tak naprawdę podoba im się jedynie Kurt. Nie, ja cenię ich MUZYKĘ. Ale, tak jak mówię, za pół roku pewnie mi się zmieni... Trudno więc byłoby mówić o jakichś "zmianach w życiu". ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 27.05.2015 20:03
|
![]() ![]() Postów: 116 Dom: ![]() Punkty: 465 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 05.05.14 |
Słucham wszystkich możliwych gatunków oprócz jazzu ( nie wiem czemu, ale reaguję na niego, jak wtedy gdy kreda wydaje ten "zły" dźwięk na tablicy). Dlatego też moje ulubione zespoły są trochę sprzeczne, bo najbardziej lubię Three Days Grace, My Chemical Romance oraz utwory Two Steps From Hell ![]() "Pamiętasz kim byłeś, zanim świat powiedział Ci kim powinieneś być?"
![]() "Nie bój się, trzeba czegoś więcej niż ludzki krzyk, żeby obudzić umarłych." |
|
|
![]() |
Dodany dnia 27.05.2015 20:32
|
![]() ![]() Pochwały: 4 Postów: 1317 Dom: ![]() Punkty: 14924 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 29.12.14 |
Jak to? Dawid Kwiatkowski, pop - to mi pasuje. No ale jazz i rock? Jakoś mi to tak nie leży. Chyba, że ktoś słyszał jeden kawałek Perfectu i uważa się za fana rocka. Na jazzie się nie znam. Ale te rzeczy mi się jakoś ze sobą gryzą. To tak, jakby ktoś słuchał disco-polo i trash metalu. ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 29.05.2015 13:59
|
![]() ![]() Pochwały: 7 Postów: 561 Dom: ![]() Punkty: 3368 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 30.08.07 |
NOW_OR_NEVER napisał(a): Ale te rzeczy mi się jakoś ze sobą gryzą. To tak, jakby ktoś słuchał disco-polo i trash metalu. To najpierw zacznij słuchać jeszcze więcej i więcej muzyki to zrozumiesz o co chodzi: Ludzie słuchają na przemian nojzów Merzbowa i Vivaldiego, na przemian potrafią pizgać grindkory z bekowymi tekstami i słuchać jazzu. Po części muzycy muszą tak robić, coby nie wypaść z obiegu. Tak, można wszystko. Znajomy z metką ponad 30+ lat potrafi tak robić i przez niego mi się tak stało :< Black metale i metamorfoza a'la Ulver z początku wieku, luuuzik : D ![]() ![]() ![]() ![]() Mikołaj Święty wielu przyjaciół posiadał Wielu walniętych, jednego wiernego miał Skrzata wspaniałego, zawsze zaufanego Zgryzika onego, zaiste rozrywkowego Umilacza czasu, pracownika wybitnego Co zawsze w potrzebie rozweseli... A i pomoże na Pomorzu, również tym po kądzieli. The enemy is among us The enemy is among us And nobody is doing anything about it They don't care So we had to take matters into our own hands A WORLD NOT OF MY MAKING YET A WORLD OF MY DESIGN SO STRANGE AND SO FAMILIAR BUT NO MATTER HOW DISTANT IN TIME OR SPACE ONE CONSTANT REMAINS CHAOS |
|
|
![]() |
Dodany dnia 31.05.2015 21:11
|
![]() ![]() Postów: 45 Dom: ![]() Punkty: 203 Ranga: Pogromca chochlików Data rejestracji: 31.05.15 |
Mam dwa ulubione zespoły : The Neighbourhood i Years & Years. The NBHD gra muzykę Rockową , a Years & Years elektroniczny pop. Piosenki THe NBHD : Honest, Afraid, Sweather Weather , Flawless, Let it go. Piosenki Years & Years : Take Shelter, King, Eyes Shut, Desire, Real , Breathe. Lubię je dlatego , że nie są ciężkie jak np. piosenki mojej koleżanki która słucha BvB (Black veil Brides) |
|
|
![]() |
Dodany dnia 31.05.2015 21:17
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 3 Postów: 692 Dom: ![]() Punkty: 12854 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 26.11.14 |
Mam kilka ulubionych zespołów i artystów, ale taki naj naj naj to Thirty Seconds To Mars ![]() ![]() ![]() ![]() ~ W Hogwarcie ~ Elizabeth Robertson pani Prefekt Naczelna i pałkarka dryżyny Gryfonów ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 19.07.2015 16:56
|
![]() ![]() Pochwały: 30 Postów: 3226 Dom: ![]() Punkty: 58190 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 15.07.07 |
Ludzie, napiszcie coś więcej o tych wykonawcach, bo samo wymienienie to trochę za mało d; ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 23.07.2015 00:03
|
![]() ![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: ![]() Punkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Jednego zespołu, którego non stop słucham od zmierzchu do świtu, to niestety nie mam. U mnie odpada rap, disco-polo, pop, czy te wszystkie "nowości" z radia. Kocham takie kapele jak Nordica, Tormentia czy Obłęd. Czasami jeszcze dojdzie do tego Rewolta, BTM. To chyba tyle. Nie słucham namiętnie, ale od czasu do czasu kilka kawałków odtworzę. Te zespoły grają muzykę... No właśnie jaką? Nie wiem jak to wytłumaczyć w sposób fachowy. Taką głośną, a teksty głównie dotyczą tożsamości czy narodowej muzyki. Rzadko dają koncerty (ja nie byłem na żadnym jeszcze). Niektóre chyba już w ogóle nie istnieją. Moje ulubione utwory to np. "System już klęka", "Zapamiętaj", "Marzenia" czy "Memoriał". Dla zabicia czasu naprawdę dobra sprawa. ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 29.02.2016 11:39
|
![]() ![]() Postów: 103 Dom: ![]() Punkty: 293 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 07.02.15 |
Ja najbardziej lubię Eda Sheerana. Moim zdaniem tworzy piękną muzykę i ma niezwykły głos. Lubię też jego teledyski, szczególnie przypadł mi do gustu teledysk do piosenki ,,Photograph". Całe video zostało stworzone z nagrań, kiedy był mały. Moim zdaniem to bardzo oryginalny pomysł. A może w Ravenclawie'' Zamieszkać wam wypadnie Tam płonie lampa wiedzy, Tam mędrcem będziesz snadnie |
|
|
![]() |
Dodany dnia 20.03.2016 17:55
|
![]() ![]() Pochwały: 9 Postów: 1359 Dom: ![]() Punkty: 17304 Ranga: Pogromca Parchatego Trolla Data rejestracji: 30.11.15 |
Mam kilka ulubionych zespołów, i jak można się domyślić, są to zespoły koreańskie. Jedynym, w którym członków znam od deski do deski, jest Bangtan Boys (BTS). W kpopie jest "lista podstawowych zespołów, które należy znać, jeśli zaczynasz wchodzić w kpop", i właśnie BTS znajdują się na górze, zaraz po Big Bangu i EXO. Jeśli chodzi o zmiany jakie wprowadzili w moim życiu, to na pewno nauczyli mnie tolerancji oraz cierpliwości (niestety, w kpopie trzeba czekać dość długo na nową płytę, chociaż akurat ten zespół, mimo przerw, cały czas coś tworzy). Jedynymi wrogami BTSu są inne fandomy. Denerwuje ich to, że Bangtan Boys tak szybko wspinają się na szczyty list Azjatyckich zespołów. Akurat ja z wyśmiewaniem nie mam problemów. Mimo, iż jestem jedyną kpopową fanką w mojej okolicy, nikt mnie z tego powodu nie wyśmiewa. Dlatego, że jestem dość "kontrowersyjną" osobą i takie odchyły nie są im w ogóle obce. Albo dlatego, że po prostu ich nie znają, więc czemu niby mieliby ich/mnie wyśmiewać, skoro nic o nich nie wiedzą? Inaczej jest w przypadku Biebera (jego także słucham), jego znają - tylko tyle ile mówią o nim media, rzecz jasna. 03.01.2019 r. - Pogromca Parchatego Trolla ![]() W Hogwarcie: Madison Dixie ![]() ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587. - My name is OLIVER QUEEN. ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem? - Jesteś czymś więcej, Ciri. Czymś więcej. ![]() _____________________~*~_____________________ BumSzakalaka Przyjaciółko ma najdroższa! Pisać wiersze sprawa "prosta" W dniu miłości coś wypada, Prawie głowa mi odpada... Gdzieś zniknęłaś, takie życie.. I na pewno nie w Madrycie. Nasz rysunek gdzieś zgubiłem, Jestem Ci go jednak winien. Szkoła chyba cię wykańcza, Jednak lepsza niż szarańcza ;D Kwaśne żelki mam pod biurkiem, Nie otworze ich więc z hukiem, Bo z tęsknoty już usycham I w te kąty je upycham. Wszędzie różu, kiczu schyłki Życie, zabierz Walentynki. Ps. Z tym obrazkiem to serio ![]() XOXO ~ Erynia. Wielkie serducho ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 20.03.2016 23:00
|
![]() ![]() Postów: 29 Dom: ![]() Punkty: 603 Ranga: Prefekt Slytherinu Data rejestracji: 18.02.16 |
Nie umiem określić swojego ulubionego wykonawcy lub gatunku muzycznego. Mam nastroje, że słucham Bring Me The Horizon, Nirvany, My Chemical Romance, 30STM. Często przechodzę w lżejsze dzwięki. Np. Mikky Ekko, Melanie Martinez, Young the Giant. Bywają momenty, że słucham muzyki klasycznej. A będąc już przy tym gatunku chcę zapytać was, czy polecacie jakichś dobrych muzyków klasycznych ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 21.03.2016 10:56
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 215 Dom: ![]() Punkty: 9854 Ranga: Praktykant w Św Mungu Data rejestracji: 07.07.15 |
Ostatnio zakochałam się w piosenkach zespołu Breaking Benjamin. Podoba mi się dosłownie każda z nich. Nie nazwałabym się jednak ich fanką, co jednak nie przeszkadza mi w codziennym słuchaniu ich utworów. Breaking Benjamin jest grupą rockową, ale ich utwory nie należą raczej do tych typu "zobaczymy co się stanie, gdy kupimy kilkanaście wzmacniaczy dźwięku". Gdyby ktoś chciał ich posłuchać to serdecznie polecam. "Elficka aura" - to chyba najpiękniejszy komplement, jaki kiedykolwiek otrzymałam, dziękuję <3 ![]() ![]() ![]() ![]() Żeby nie było żadnych wojen W naszym kraju (Wysłuchaj nas panie.) Żeby głód nie dotknął Nas (Wysłuchaj nas panie.) Żeby nikt nie cierpiał Gdy patrzę (Wysłuchaj nas panie.) Żeby wrogowie nasi Zdechli (Wysłuchaj nas panie.) Amen. ![]() ![]() ![]() ![]() To ja Człowiek agresywny Ze strachu Przepełniony nienawiścią Z bólu Żyjący samotnie Z obawy Szydzący ze słabszych Z niepewności Uśmiechający się Ze zmęczenia Plujący jadem Z zazdrości Zły Bo przeżarty żalem. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ej ale w sumie to ja lubię Bataliona <3 Dlaczego się tak gościa czepiacie? Sympatyczny jest ![]() ![]() Drugie miejsce to ciągle podium ![]() ![]() ![]() ![]() "Nie no co za żal, jakbym słuchał jakiejś bajki z morałem. Beznadzieja po prostu." |
|
|
![]() |
Dodany dnia 24.05.2016 15:11
|
![]() ![]() Postów: 84 Dom: ![]() Punkty: 77 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 01.01.16 |
Moją ulubioną wokalistką jest Lana Del Rey. Od dłuższego czasu jestem jej fanką. W sumie nie mam pojęcia, dlaczego, ale wpadła mi w ucho na dobre. Wybieram się na OWF2016, bo tam ma być. ![]() Hello, hello? Ca-can you hear me? I can be your china doll if you like to see me fall Boy, you're so dope, Your love is deadly. Tell me life is beautiful, They all think I have it all. I've nothing without you. All my dreams and all the lights mean Nothing without you. ~ RIP Krystian Rempała [*] 1.04.1998-28.05.2016 ; ( ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 24.05.2016 18:09
|
![]() ![]() Pochwały: 3 Postów: 652 Dom: ![]() Punkty: 5045 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 18.04.16 |
Trudno powiedzieć. Słucham metalu, rocka, hard rocka, rock punk'a, indie rock... Czasem pop, ale to muszą być wyjątki. Gdybym miała wymieniać zespoły, mogłoby to trochę zająć. Ale to takie ogóły: - Red Hot Chilli Peppers, Coldplay, ACDC, Nirvana, IronMaiden, BlackSabath, Hozier... I wiele innych :> Edytowane przez ![]() Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, jeśli nie wiesz, gdzie jest jego mózg. ![]() ![]() ![]() infj|aquarius|xvii|ravenclaw ~~~ there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life ~~~ ![]() ![]() Natka Potter, Lilyatte Chciałam również podziękować wszystkim kochanym Ślizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3 ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 24.05.2016 18:31
|
![]() ![]() Pochwały: 6 Postów: 519 Dom: ![]() Punkty: 12414 Ranga: Mistrz Expelliarmusa Data rejestracji: 20.06.13 |
Mam kilka ulubionych wykonawców i zespołów, więc raczej nie wymienię tutaj wszystkich ;p Ostatnio zaczęłam też często słuchać dupstepów ;D Jednym z moich ulubionych zespołów jest Pentatonix. Jest to zespół, który wykonuje swoje utwory a także nagrywa covery znanych piosenek a capella. Ich piosenki są dla mnie po prostu zachwycające. Lubię też słuchać piosenek Sii. Podoba mi się jej lekko zachrypnięty głos i teksty piosenek. Myślę, że tyle wystarczy ;D ![]() Life is better when you dance. ![]() And if the music is good you dance. ![]() Never too tired for it. ![]() ![]() W Hogwarcie Josephine Davis - klik! ![]() Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie. ![]() W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. ![]() ![]() My body is like a rum chocolate souffle. If I don't warm it up right, it doesn't rise. ![]() Did you know that dolphins are just gay sharks? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 24.05.2016 19:39
|
![]() ![]() Postów: 22 Dom: ![]() Punkty: 69 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 12.05.16 |
Hmmm, to trudny wybór nie powiem, ale sądzę, że najbardziej lubię zespoły zagraniczne takie jak 30 Seconds To Mars, Imagine Dragons, Linkin Park, Coldplay, Fall out Boy. A jeśli chodzi o wokalistów...no cóż temat rzeka. Ciężko mi to stwierdzić ponieważ bardziej gustuję w zespołach.![]() "Do not let what you cannot do interfere with what you can do"
I solemnly swear that i am up to no good ![]() |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przejdź do forum: |