Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
losiek13
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Który rozdział jest najlepszy?
|
|
| bartek1st |
Dodany dnia 08.02.2008 22:29
|
![]() Postów: 7 Dom: Brak przydziału Punkty: 68 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 18.07.07 |
hmm... najbardziej to mi się podobał chyba rozdział 19 (Srebrna łania). Powrót Rona, niszczenie horkruksa. Ale te które wymieniacie takie jak "Dwór Malfoya", czy "Bitwa o Hogwart" również były super. |
|
|
|
| dawcio930 |
Dodany dnia 08.02.2008 22:45
|
![]() Postów: 18 Dom: Brak przydziału Punkty: 19 Ranga: Mugol Data rejestracji: 05.02.08 |
"Bitwa o Hogwart" - aż dreszcze przebiegły mi po plecach, gdy słyszałem ten piskliwy i zimny głos: "Wydajcie mi Harry'ego Pottera, Macie godzine" SUUUPER!! "Dwór Malfoya" - coś w nim jest, że przyciąga ![]() "Komisja Rejestracji Mugolaków" - po prostu lubie jak Rowling pisze o Umbridge... "Dolina Godryka" i "Sekret Bathildy" - jedne z mroczniejszych rozdziałów Insygnii "Bank Gringotta" - podobał mi się ten plan zdobycia czarki Helgi Hufflepuff ... to tyle
|
|
|
|
| Ksiaze_Pol_Krwi |
Dodany dnia 08.02.2008 23:08
|
![]() Postów: 17 Dom: Brak przydziału Punkty: 49 Ranga: Charłak Data rejestracji: 16.09.07 |
Dla mnie fajne były, Bitwa o Hogwart i Opowieść Księcia ten ostatni zmienił moje nastawienie do Snapea, wcześniej nie myślałem o nim zbyt pozytywnie ale szanowałem za wiedzę jaką posiada. Bo zgodzicie się że jest naprawde wielka. |
|
|
|
| kasienka930 |
Dodany dnia 19.02.2008 19:44
|
![]() Postów: 11 Dom: Brak przydziału Punkty: 22 Ranga: Mugol Data rejestracji: 19.02.08 |
Mnie się najbardziej podobał rozdział keidy śmierciożercy przyprowadzili do domu Malfoy'ów Harrego, Hermionę, Rona i resztę. Podoba mi się ich walka, ucieczka i poświęcenie Zgredka. No i ewentualnie walka w Hogwarcie, ale nie samego Harrego i Voldemorta bo tym się zawiodłam, ale kiedy nauczyciele i uczniowie walczą, a Harry czyni swoją powinność ^^ |
|
|
|
| Hermiona1334 |
Dodany dnia 11.07.2008 20:48
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 77 Dom: Brak przydziału Punkty: 787 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 09.03.08 |
Moim zdaniem wszytskie rozdzialy są super ale najlepsze to: *Opowieść Księcia-jest wzruszający i wiele wyjaśnia *Opowieść Stworka-tu również wyjaśnia się wiele rzeczy *Dwór Malfoy'a-bardzo dynamiczna akcja nie mówiąc już o odwadze Zgredka *Bitwa o Hogwart-chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego *The Silver doe-powrót Rona *Poległy wojownik:wzruszający i pełen akcji rozdział *Komisja Rejestracji czarodziejów mugolskiego pochodzenia:utarcie nosaUmbridge *Życie i kłamstwa Albusa Dumbledore'a:ze względu nażyciorys Dumbledore'a i możliwość poznania jego życia i rodziny Wiem,że dużo tych rozdziałów napislam no ale poprostu już tak mam.Cała książka jest THE BEST! "Wyglądasz bardzo zdrowo Potter,więc wybacz mi,ale nie zwolnię cię z obowiązku odrobienia pracy domowej.
Chyba żebyś umarł,wtedy możesz śmiało czuć się zwolniony" "Będziemy na tyle silni,na ile będziemy zjednoczeni i na tyle słabi na ile będziemy podzieleni" "Co ma być to będzie a jak już będzie to trzeba się z tym zmierzyć" |
|
|
|
| Libby |
Dodany dnia 13.07.2008 12:03
|
![]() Postów: 5 Dom: Brak przydziału Punkty: 35 Ranga: Charłak Data rejestracji: 11.07.08 |
mi się jeszcze podoba rozdział Rysa w planie czy coś takiego jak Harry tłumaczy Voldemortowi ze nie wystarczy być najpotężniejszym,ze licza sie uczucia itepe itede ładne. amazing and magic harry potter's world.
|
|
|
|
losiek13 |
Dodany dnia 14.07.2008 16:15
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 33 Postów: 2832 Dom: RavenclawPunkty: 34226 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 19.06.08 |
Mi najbardziej podoba się rozdział ,,Siedmiu Potterów'', ponieważ był to jeden z tych rozdziałów, które trzymały w napięciu! kiedy go czytałem cały czas zastanawiałem sie kto zginie! |
|
|
|
| Santino |
Dodany dnia 14.07.2008 17:37
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 58 Dom: Brak przydziału Punkty: 889 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 24.03.08 |
Mi najbardziej podobały się dwa rozdziały. Pierwszym jest ,,Bitwa o Hogwart". Dzieje się dużo, wielka walka między Śmierciożercami, a Zakonem Feniksa. Drugim jest ,,Opowieść Księcia". W tym rozdziale dowiadujemy się wszystko o Severusie. Całą tajemnica jego postaci zostaje ukazana w tym właśnie rozdziale. |
|
|
|
| Acan |
Dodany dnia 14.07.2008 19:55
|
![]() Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: 137 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 05.07.08 |
29.Zaginiony Diadem i 30 Ucieczka Severusa Snape'a, ten moment kiedy wściekły Harry rzuca crucio na Alecto Carrow gdy ona spluwa na Minewre, a potem konfrontacja z Księciem Półkrwi H&H
|
|
|
|
| loona94 |
Dodany dnia 18.07.2008 10:52
|
![]() Postów: 103 Dom: Brak przydziału Punkty: 280 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 30.06.08 |
,, Opowieść Księcia" najbardziej mi się podoba. Wiele wyjaśniła, a to lubie najbardziej No i okazalo się , że Snape jest dobry, a ja miałam nadzieję że tak będzie od początku ,,-Nie ma tego pierścienia, ale... pomyślałem, że może ma pan tutaj te organki czy coś innego.
-Jesteś bystry, Harry, ale organki zawsze były tylko organkami." LOONA*** |
|
|
|
KaskaPMNokturn |
Dodany dnia 19.07.2008 15:49
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 9 Dom: HufflepuffPunkty: 625 Ranga: Prefekt Hufflepuffu Data rejestracji: 22.05.08 |
''Opowieść księcia'' Zawsze lubiałąm Snape'a i po 6 części nie do końca byłam przekonana że on mógł zdradzić Dumbledora... a w tym rozdziałe pisarka rozwiała moje wątplwości . Pozatym miło było czytać wspomnienia Snape'a.
|
|
|
|
| MarlenQa |
Dodany dnia 20.07.2008 00:27
|
![]() Postów: 32 Dom: Brak przydziału Punkty: 687 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 26.02.08 |
Hmm..Ja mam parę ulubionych rozdziałów. Więc: Jest to rozdział 3 w którym Harry żegna się z Dursley'ami. Gdy książkę czytałam po raz pierwszy, przyznam szczerze, że Rowling mnie zaskoczyła w jaki sposób opisała pożegnanie Harry;ego z Dundleyem. To było świetne, że pokazała go z innej strony (Dudley'a). Następny to rozdział 10 - ''Opowieść Stworka''. I tu po raz kolejny Rowling pokazała nam postać z innej strony. Mam tu oczywiście na myśli Stworka, którego przmiana była wielka. Kolejny to rozdział 12 - ''Magia to potęga''. Bardzo mi się podobał ten rozdział o wyprawie do ministerstwa. Miał w sobie trochę akcji itd Kolejny to rozdział 33 - ''Opowieść Księcia''. Mój ulubiony rozdział przeczytany ze wszystkich 7 tomów. Jest poprostu świetny. W nim wyjaśniono wiele wątpliwości które niektórzy mieli po przeczytanie 6, lub nawet 1 tomu Harry'ego Pottera. No i ta wzruszająca scena w której dowiadujemy się, że Snape, który w książce był przedstawiony, jako niemiły i budzący grozę nauczyciel przez całe życie kochał matkę Harry'ego. To było tak piękne, że to szok^^ Za każdym razem jak to czytam, to płacze. No bo, kto by się nie wzruszył? x) |
|
|
|
| izka_cz |
Dodany dnia 31.07.2008 17:44
|
![]() Postów: 162 Dom: Brak przydziału Punkty: 338 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 30.07.08 |
Według mnie najlepsze są te rozdziały, które wszystko tłumaczą i te, w których wszystko się roztrzyga. Do tych pierwszych zaliczam "Opowieść Stworka", "Życie i kłamstwa Albusa Dumbledore'a", "Opowieść Księcia" i "King's Cross", a do tych drugich oczywiście "Luka w planie" "Pasja jest przewodnikiem do największych tajemnic." Pasja nr.1 - strzelanie: ![]() "Ważne jest tak zwane skupienie, czyli jak blisko siebie padają kolejne strzały. A celność i opanowanie rąk to kwestia treningu." *** Pasja nr.2 - taniec: ![]() "Muzyka jest niewidzialnym tańcem, a taniec niesłyszalną muzyką." *** "Taniec jest najwznioślejszą, najbardziej wzruszającą, najpiękniejszą ze wszystkich sztuk, bo nie jest tylko prostą interpretacją czy wyobrażeniem życia; jest samym życiem." Havelock Ellis *** Pasja nr.3 - przyroda: "Im bliżej natury jesteśmy, tym więcej czujemy w sobie Boga." ![]() "Najcenniejszym przymiotem natury jest jej rozmaitość." Aleksander Świętochowski ![]() Monotonia jest prawem natury. Zobacz, w jaki monotonny sposób wschodzi słońce. ![]() "Żaden promień słońca nie ginie, lecz zieleń, którą on budzi, potrzebuje czasu, aby wzrosnąć." Albert Schweitzer ******* "Nic się nie spełni, jeśli nie jest wpierw marzeniem." Carl Sandburg ![]() 'Ostatecznie, dla należycie zorganizowanego umysłu, śmierć to tylko początek nowej wielkiej przygody.' A.P.W.B.Dumbledore ![]() *** Wielka fanka Manchesteru United!!! ![]() Wielka fanka Wayne'a Rooney'a!!! ![]() A Cristiano Ronaldo niech się kopnie w zadek ![]() ![]() Przepraszam wszystkich fanów Ronaldo. *** KONIEC |
|
|
|
| Herma155 |
Dodany dnia 02.08.2008 11:05
|
![]() Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: 32 Ranga: Charłak Data rejestracji: 09.07.08 |
Mi podobały się nastepujące: ,,Opowieści Stworka" bardzo lubie tego małego skrzata, szkoda że zginoł ,,Dwór Malfoya" za klimat, choć ta ich ucieczka była mało realistyczna i ,,Opowieści Księcja" ten rozdiał duzo nam wszystkim wyjaśnia
|
|
|
|
Stefa |
Dodany dnia 04.08.2008 19:29
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 69 Dom: RavenclawPunkty: 437 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 27.07.07 |
Trochę mam tych ulubionych rozdziałów ![]() 1. Dwór Malfoya- woooooow! Tutaj Rowling naprawdę się postarała. Szybka akcja, torturowanie Hermiony (okrutne, ale świetnie napisane, byłam naprawdę przerażona), straszna Bella... Jedynie ucieczka nieco naciągana. 2. Bitwa o Hogwart - ach, ta atmosfera! Voldi przemawiający zimno i dobitnie, obrona zamku wszelkimi możliwymi środkami, zamieszanie i akcja... a pośród tego Wielka Trójca i horkruksy Super...3. Opowieść Księcia - wiele wyjaśnił. Poza tym Sev okazał się w końcu dobry! Chociaż ta jego miłość do Lily... Trochę to przesłodzone.4. Zycie i kłamstwa Albusa Dumbledore'a - ach, kocham książki! Ciekawy był ten fragment biografii, ciekawy.5. Opowieść Stworka - fajnie, że skrzacik w końcu pokazał inną twarz Bardzo go polubiłam po przeczytaniu tego rozdziału.6. Srebrna łania - super Zniszczenie horkruksa i ten napad szału Hermiony... ![]() 7. Magia to potęga - podoba mi się ten tytuł Akcja w ministerstwie ciekawa. "A więc zabij mnie Voldemorcie, z ochotą powitam śmierć! Tyle że moja śmierć nie da ci tego czego szukasz... jest tyle rzeczy, których nie pojmujesz..."
|
|
|
|
| Snivellus |
Dodany dnia 05.08.2008 13:45
|
![]() Postów: 16 Dom: Brak przydziału Punkty: 96 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 07.07.08 |
Ogólnie ostatnie rozdziały w książce - czytałam tak szybko, że aż mnie oczy od przerwacania zaczynałOy boleć! A na fragmencie, gdzie Harry użył kamienia wskrzeszenia wyłam jak głupia; Opowieść Księcia też mnie bardzo wzruszyła, a przy okazji w końcu wyjaśniła nienawiść Snape'a do Harrego oraz pokazała, że mimo to Snape cały czas działał dla jego dobra z miłości do jego matki. Opowieść Stworka, Dwór Malfoy'a też super... zresztą cała książka mi się podobała! Aaa no i jeszcze te, w których pojawiał się Lupin - i który w końcu zaznał trochę szczęścia, szkoda że na tak krótko ![]() |
|
|
|
Angie Davis |
Dodany dnia 08.08.2008 17:03
|
![]() Pochwały: 12 Postów: 4033 Dom: SlytherinPunkty: 19297 Ranga: Żywa Legenda Data rejestracji: 01.05.07 |
Mi się najbardziej podobał rozdział "Opowieść Stworka", ale nie dlatego, że Stworek tak się po nim zmienia, ale ze względu na Regulus'a. Zawsze intrygowała mnie ta postać, szczególnie "po tym medalionie" a teraz już o nim więcej wiem i jest drugą osobą na liście moich ulubionych bohaterów. =) ![]() Ślizgonka Sawyer ![]() ![]() ![]() ![]() Kto jest smierciożercą? Ja! Ktoś o tym wie? Może rzucę na niego Avada Kedavra? Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie! Fanka: ~Lost (Zagubionych) ~Naruto ~Roofi'ego ~Marcina Mrozińskiego ~Kuby Werela ~Chada Michaell'a Murray'a ~Josha Holloway'a ~Justin'a Timberlake'a ~Sean'a Paul'a ~Patryka Różnieckiego ~Avril Lavigne ~Draco Malfoy'a ~Regulusa Black'a ~Syriusza Black'a ~Jacoba Black'a ~Jazz Jackrabbit'a 2 ~Gothic'a ![]() ![]() |
|
|
|
| Liluchna |
Dodany dnia 09.08.2008 11:36
|
![]() Postów: 14 Dom: Brak przydziału Punkty: 98 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 09.08.08 |
a i jeszcze mi się podoba rozdział ,,Dzieiętnaście lat p,óxniej'' i ten w którym Voldemort zabije Severusa. Ja nie lubię Seva ale to było dla mnie takie smutne:| |
|
|
|
Werka3481 |
Dodany dnia 18.07.2013 13:06
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 5 Postów: 73 Dom: SlytherinPunkty: 383 Ranga: Najsprytniejszy wsród Ślizgonów Data rejestracji: 02.01.12 |
-Opowieść Księcia, z wiadomych powodów -wszystkie rozdziały w Hogwarcie -Znowu w Zakazanym Lesie "Zagłuszanie bólu na jaki czas sprawia, że powraca ze zdwojoną siłą"
|
|
|
|
Penelope |
Dodany dnia 19.07.2013 13:44
|
![]() Pochwały: 13 Postów: 1729 Dom: RavenclawPunkty: 17625 Ranga: Poraniona Data rejestracji: 27.02.08 |
Raczej ciężko wybrać, ponieważ jest tego masa Ale jeśli miałabym coś wybrać, to pierwsze co mi przychodzi do głowy, to rozdział z HP i KP zatytułowany: Za dużo flegmy;] Strasnie mnie śmieszy stosunek rodziny Weasley'ów do Fleur i Ron, który jest nią oczarowany.
|
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Ravenclaw
Hufflepuff

,,Dwór Malfoya" za klimat, choć ta ich ucieczka była mało realistyczna
Akcja w ministerstwie ciekawa.
Angie Davis