Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Harrych świąt!
12.02.2026 09:40
Shanti Black, chyba nie da się zmieniać rang, ja na zawsze przez cały rok będę życzyć Harrych Świąt :D

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
10.02.2026 12:04
mam prośbę gdyby zobaczył to jakiś admin to poproszę o zmianę rangi z tej hipogryfowej bo mam ją przynajmniej 3 rok xD

Pomocnik Filcha
01.02.2026 23:10
Nie logowałem się na koncie od chyba 10 lat, choć stronę zdarzało mi się odwiedzać i śledzić w SM. Co za nostalgia! :D

Harrych świąt!
30.01.2026 10:46
Nquus, ano tak ;(

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
14.01.2026 21:39
znowu cisza ;(

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45363 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikalosiek13

Posiada 34226 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Który rozdział jest najlepszy?
bartek1st
hmm... najbardziej to mi się podobał chyba rozdział 19 (Srebrna łania). Powrót Rona, niszczenie horkruksa. Ale te które wymieniacie takie jak "Dwór Malfoya", czy "Bitwa o Hogwart" również były super.

dawcio930
"Bitwa o Hogwart" - aż dreszcze przebiegły mi po plecach, gdy słyszałem ten piskliwy i zimny głos: "Wydajcie mi Harry'ego Pottera, Macie godzine" SUUUPER!!
"Dwór Malfoya" - coś w nim jest, że przyciąga:)
"Komisja Rejestracji Mugolaków" - po prostu lubie jak Rowling pisze o Umbridge...
"Dolina Godryka" i "Sekret Bathildy" - jedne z mroczniejszych rozdziałów Insygnii
"Bank Gringotta" - podobał mi się ten plan zdobycia czarki Helgi Hufflepuff
... to tyle:)

Ksiaze_Pol_Krwi
Dla mnie fajne były, Bitwa o Hogwart i Opowieść Księcia ten ostatni zmienił moje nastawienie do Snapea, wcześniej nie myślałem o nim zbyt pozytywnie ale szanowałem za wiedzę jaką posiada. Bo zgodzicie się że jest naprawde wielka.
hogsmeade.pl/button/gryffindor.jpg

kasienka930
Mnie się najbardziej podobał rozdział keidy śmierciożercy przyprowadzili do domu Malfoy'ów Harrego, Hermionę, Rona i resztę. Podoba mi się ich walka, ucieczka i poświęcenie Zgredka. No i ewentualnie walka w Hogwarcie, ale nie samego Harrego i Voldemorta bo tym się zawiodłam, ale kiedy nauczyciele i uczniowie walczą, a Harry czyni swoją powinność ^^

Hermiona1334
Moim zdaniem wszytskie rozdzialy są super ale najlepsze to:
*Opowieść Księcia-jest wzruszający i wiele wyjaśnia
*Opowieść Stworka-tu również wyjaśnia się wiele rzeczy
*Dwór Malfoy'a-bardzo dynamiczna akcja nie mówiąc już o odwadze Zgredka
*Bitwa o Hogwart-chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego
*The Silver doe-powrót Rona
*Poległy wojownik:wzruszający i pełen akcji rozdział
*Komisja Rejestracji czarodziejów mugolskiego pochodzenia:utarcie nosaUmbridgexD
*Życie i kłamstwa Albusa Dumbledore'a:ze względu nażyciorys Dumbledore'a i możliwość poznania jego życia i rodziny
Wiem,że dużo tych rozdziałów napislam no ale poprostu już tak mam.Cała książka jest THE BEST!:D
"Wyglądasz bardzo zdrowo Potter,więc wybacz mi,ale nie zwolnię cię z obowiązku odrobienia pracy domowej.
Chyba żebyś umarł,wtedy możesz śmiało czuć się zwolniony"
"Będziemy na tyle silni,na ile będziemy zjednoczeni i na tyle słabi na ile będziemy podzieleni"
"Co ma być to będzie a jak już będzie to trzeba się z tym zmierzyć"

www.huncwots-world.blog.onet.pl
Libby
mi się jeszcze podoba rozdział Rysa w planie czy coś takiego
jak Harry tłumaczy Voldemortowi ze nie wystarczy być najpotężniejszym,ze licza sie uczucia itepe itede

ładne.
amazing and magic harry potter's world.

Prefix użytkownikalosiek13
Mi najbardziej podoba się rozdział ,,Siedmiu Potterów'', ponieważ był to jeden z tych rozdziałów, które trzymały w napięciu! kiedy go czytałem cały czas zastanawiałem sie kto zginie!

Santino
Mi najbardziej podobały się dwa rozdziały. Pierwszym jest ,,Bitwa o Hogwart". Dzieje się dużo, wielka walka między Śmierciożercami, a Zakonem Feniksa. Drugim jest ,,Opowieść Księcia". W tym rozdziale dowiadujemy się wszystko o Severusie. Całą tajemnica jego postaci zostaje ukazana w tym właśnie rozdziale.

Acan
29.Zaginiony Diadem i 30 Ucieczka Severusa Snape'a, ten moment kiedy wściekły Harry rzuca crucio na Alecto Carrow gdy ona spluwa na Minewre, a potem konfrontacja z Księciem Półkrwi:D
H&H

loona94
,, Opowieść Księcia" najbardziej mi się podoba. Wiele wyjaśniła, a to lubie najbardziej:) No i okazalo się , że Snape jest dobry, a ja miałam nadzieję że tak będzie od początku;)
,,-Nie ma tego pierścienia, ale... pomyślałem, że może ma pan tutaj te organki czy coś innego.
-Jesteś bystry, Harry, ale organki zawsze były tylko organkami."

LOONA***

Prefix użytkownikaKaskaPMNokturn
''Opowieść księcia'':) Zawsze lubiałąm Snape'a i po 6 części nie do końca byłam przekonana że on mógł zdradzić Dumbledora... a w tym rozdziałe pisarka rozwiała moje wątplwości:). Pozatym miło było czytać wspomnienia Snape'a.

MarlenQa
Hmm..Ja mam parę ulubionych rozdziałów. Więc: Jest to rozdział 3 w którym Harry żegna się z Dursley'ami. Gdy książkę czytałam po raz pierwszy, przyznam szczerze, że Rowling mnie zaskoczyła w jaki sposób opisała pożegnanie Harry;ego z Dundleyem. To było świetne, że pokazała go z innej strony (Dudley'a). Następny to rozdział 10 - ''Opowieść Stworka''. I tu po raz kolejny Rowling pokazała nam postać z innej strony. Mam tu oczywiście na myśli Stworka, którego przmiana była wielka. Kolejny to rozdział 12 - ''Magia to potęga''. Bardzo mi się podobał ten rozdział o wyprawie do ministerstwa. Miał w sobie trochę akcji itd xD Kolejny to rozdział 33 - ''Opowieść Księcia''. Mój ulubiony rozdział przeczytany ze wszystkich 7 tomów. Jest poprostu świetny. W nim wyjaśniono wiele wątpliwości które niektórzy mieli po przeczytanie 6, lub nawet 1 tomu Harry'ego Pottera. No i ta wzruszająca scena w której dowiadujemy się, że Snape, który w książce był przedstawiony, jako niemiły i budzący grozę nauczyciel przez całe życie kochał matkę Harry'ego. To było tak piękne, że to szok^^ Za każdym razem jak to czytam, to płacze. No bo, kto by się nie wzruszył? x)
''W Gryffndorze kwitnie męstwa cnota, króluje odwaga i do wyczynów ochota'' :)

hogsmeade.pl/button/gryffindor.jpg

hogsmeade.pl/button/userbar-gryffindor.jpg

izka_cz
Według mnie najlepsze są te rozdziały, które wszystko tłumaczą i te, w których wszystko się roztrzyga. Do tych pierwszych zaliczam "Opowieść Stworka", "Życie i kłamstwa Albusa Dumbledore'a", "Opowieść Księcia" i "King's Cross", a do tych drugich oczywiście "Luka w planie"
"Pasja jest przewodnikiem do największych tajemnic."

Pasja nr.1 - strzelanie:

imageshack.us/photo/my-images/705/pict0674t.jpg

"Ważne jest tak zwane skupienie, czyli jak blisko siebie padają kolejne strzały. A celność i opanowanie rąk to kwestia treningu."

Pasja nr.2 - taniec:

img111.imageshack.us/img111/6960/z18430080771sk1.jpg

"Muzyka jest niewidzialnym tańcem, a taniec niesłyszalną muzyką."

"Taniec jest najwznioślejszą, najbardziej wzruszającą, najpiękniejszą ze wszystkich sztuk, bo nie jest tylko prostą interpretacją czy wyobrażeniem życia; jest samym życiem."
Havelock Ellis

Pasja nr.3 - przyroda:

"Im bliżej natury jesteśmy, tym więcej czujemy w sobie Boga."

img175.imageshack.us/img175/160/obraz047ud0.jpg

"Najcenniejszym przymiotem natury jest jej rozmaitość."
Aleksander Świętochowski

img175.imageshack.us/img175/4695/obraz041gb9.jpg

Monotonia jest prawem natury. Zobacz, w jaki monotonny sposób wschodzi słońce.

img142.imageshack.us/img142/6043/2001071hj4.jpg

"Żaden promień słońca nie ginie, lecz zieleń, którą on budzi, potrzebuje czasu, aby wzrosnąć."
Albert Schweitzer

"Nic się nie spełni, jeśli nie jest wpierw marzeniem."
Carl Sandburg

img111.imageshack.us/img111/1791/rx9n974142139l1xe4.jpg

'Ostatecznie, dla należycie zorganizowanego umysłu, śmierć to tylko początek nowej wielkiej przygody.'
A.P.W.B.Dumbledore

img142.imageshack.us/img142/1069/arkadiuszgolas7806971ab4.jpg

Wielka fanka Manchesteru United!!!

img232.imageshack.us/img232/1351/manchesterunitedmf0.jpg

Wielka fanka Wayne'a Rooney'a!!!

img232.imageshack.us/img232/1646/wayneroonebz7.jpg

A Cristiano Ronaldo niech się kopnie w zadek :D

img211.imageshack.us/img211/772/manutdcristianoronaldosx2.jpg

Przepraszam wszystkich fanów Ronaldo.

KONIEC

Herma155
Mi podobały się nastepujące: ,,Opowieści Stworka" bardzo lubie tego małego skrzata, szkoda że zginoł:( ,,Dwór Malfoya" za klimat, choć ta ich ucieczka była mało realistyczna:) i ,,Opowieści Księcja" ten rozdiał duzo nam wszystkim wyjaśnia:)

Prefix użytkownikaStefa
Trochę mam tych ulubionych rozdziałów :D

1. Dwór Malfoya- woooooow! Tutaj Rowling naprawdę się postarała. Szybka akcja, torturowanie Hermiony (okrutne, ale świetnie napisane, byłam naprawdę przerażona), straszna Bella... Jedynie ucieczka nieco naciągana.
2. Bitwa o Hogwart - ach, ta atmosfera! Voldi przemawiający zimno i dobitnie, obrona zamku wszelkimi możliwymi środkami, zamieszanie i akcja... a pośród tego Wielka Trójca i horkruksy :D Super...
3. Opowieść Księcia - wiele wyjaśnił. Poza tym Sev okazał się w końcu dobry! :) Chociaż ta jego miłość do Lily... Trochę to przesłodzone.
4. Zycie i kłamstwa Albusa Dumbledore'a - ach, kocham książki! :D Ciekawy był ten fragment biografii, ciekawy.
5. Opowieść Stworka - fajnie, że skrzacik w końcu pokazał inną twarz :D Bardzo go polubiłam po przeczytaniu tego rozdziału.
6. Srebrna łania - super :) Zniszczenie horkruksa i ten napad szału Hermiony... :D
7. Magia to potęga - podoba mi się ten tytuł jezyk Akcja w ministerstwie ciekawa.
"A więc zabij mnie Voldemorcie, z ochotą powitam śmierć! Tyle że moja śmierć nie da ci tego czego szukasz... jest tyle rzeczy, których nie pojmujesz..."

Snivellus
Ogólnie ostatnie rozdziały w książce - czytałam tak szybko, że aż mnie oczy od przerwacania zaczynałOy boleć! A na fragmencie, gdzie Harry użył kamienia wskrzeszenia wyłam jak głupia; Opowieść Księcia też mnie bardzo wzruszyła, a przy okazji w końcu wyjaśniła nienawiść Snape'a do Harrego oraz pokazała, że mimo to Snape cały czas działał dla jego dobra z miłości do jego matki.
Opowieść Stworka, Dwór Malfoy'a też super... zresztą cała książka mi się podobała! Aaa no i jeszcze te, w których pojawiał się Lupin - i który w końcu zaznał trochę szczęścia, szkoda że na tak krótko :(

Prefix użytkownikaAngie Davis
Mi się najbardziej podobał rozdział "Opowieść Stworka", ale nie dlatego, że Stworek tak się po nim zmienia, ale ze względu na Regulus'a. Zawsze intrygowała mnie ta postać, szczególnie "po tym medalionie" a teraz już o nim więcej wiem i jest drugą osobą na liście moich ulubionych bohaterów. =)
www.harry-potter.net.pl/images/najwiekszy_potteromaniak2.png

Ślizgonka

Sawyer

www.lost-online.pl/karta-2654.png

img199.imageshack.us/img199/2085/logo17x.png

img175.imageshack.us/img175/4876/1180643101confdltn0.jpg
i42.tinypic.com/vqmtk1.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/818.jpg

Kto jest smierciożercą? Ja! Ktoś o tym wie? Może rzucę na niego Avada Kedavra?

Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie!

Fanka:

~Lost (Zagubionych)
~Naruto
~Roofi'ego
~Marcina Mrozińskiego
~Kuby Werela
~Chada Michaell'a Murray'a
~Josha Holloway'a
~Justin'a Timberlake'a
~Sean'a Paul'a
~Patryka Różnieckiego
~Avril Lavigne
~Draco Malfoy'a
~Regulusa Black'a
~Syriusza Black'a
~Jacoba Black'a
~Jazz Jackrabbit'a 2
~Gothic'a

images34.fotosik.pl/263/4d9084e6ce40a60c.jpg

republika.pl/blog_ug_4368259/6313353/sz/team_jacob_by_lizzabeth.gif

www.angieir.fbl.pl
Liluchna
a i jeszcze mi się podoba rozdział ,,Dzieiętnaście lat p,óxniej'' i ten w którym Voldemort zabije Severusa. Ja nie lubię Seva ale to było dla mnie takie smutne:|

Prefix użytkownikaWerka3481
-Opowieść Księcia, z wiadomych powodów
-wszystkie rozdziały w Hogwarcie
-Znowu w Zakazanym Lesie
"Zagłuszanie bólu na jakiœ czas sprawia, że powraca ze zdwojoną siłą"

Prefix użytkownikaPenelope
Raczej ciężko wybrać, ponieważ jest tego masajezyk Ale jeśli miałabym coś wybrać, to pierwsze co mi przychodzi do głowy, to rozdział z HP i KP zatytułowany: Za dużo flegmy;] Strasnie mnie śmieszy stosunek rodziny Weasley'ów do Fleur i Ron, który jest nią oczarowany.

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: