Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pracownik departamentu
14.12.2024 00:09
Może grupa powinna być prywatna zamiast tajna? Taki strzał w ciemno.

A discord istnieje, ale mało się tam dzieje. Rzadko wchodzę, ale jest jeszcze

Harrych świąt!
13.12.2024 22:16
No, nie wpuszcza

Wróg ciemnej strony
13.12.2024 22:05
ulka_black_potter,
jak się tam dostać? bo widok jest poblokowany :D

Pan Śmierci
13.12.2024 21:22
stworzyłam taką grupę

https://www.faceb.
..0164523310

Specjalista ds. sprzedaży
13.12.2024 21:04
kiedyś to były dramy

no i był discord hpnetowy, ale chyba też już umarł, nie wiem bo mało na discorda wchodzę, jakoś mi się nie przyjął jako komunikator

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 57438 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45363 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 38932 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36773 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Seriale
Prefix użytkownikaBarlom
Nawet nie wiem od czego zacząć... może od tego, że nie widziałem ponad połowy seriali, o których pisaliście w tym temacie :(
Kiedy tak myślałem sobie jaki serial podbił moje serce, to na myśl przyszło mi kilka.

1. "Charmed" - ("Czarodziejki" )
"Pewnego dnia trzy młode kobiety dowiadują się, że należą do pokolenia czarownic, a ich przeznaczeniem jest walka z demonami."
To był pierwszy serial o jakim pomyślałem. Dawno temu dane mi już było poznać historię trzech sióstr Halliwell. Oglądałem go już kilkukrotnie i zawsze z wypiekami na policzkach. Polecam i to bardzo.

2. Nasza polska "Niania"
"Gdy trzydziestoletnia Frania Maj traci pracę w salonie sukien ślubnych, trafia do domu zamożnego producenta filmowego, który wynajmuje ją jako nianię do opieki nad swoimi dziećmi."
Chyba każdy zna naszą "Nianię" graną przez Agnieszkę Dygant. Przy żadnym serialu nie uśmiałem się tyle co przy tym. Nasi aktorzy świetnie poradzili sobie z zadaniem i moim zdaniem przewyższyli amerykański oryginał.

3. Serial/e animowany/ne - "Avatar - The Last Airbender" i "The Legend of Korra"
Tutaj naprawdę mógłbym się rozpisać. W sumie to jedyny serial animowany jaki musiałem tu zamieścić xD uwielbiam uniwersum stworzone przez Michaela Dante DiMartino i Bryana Konietzko. Uwielbiam azjatycki klimat, który jest w tym serialu, ponadto muzyka którą stworzono jest... magiczna. Dodając do tego sceny akcji, z którymi studio Mir radzi sobie wspaniale. (pewnie ktoś mógł uznać za dziwne, że użyłem angielskich tytułów. To dlatego, że nie jestem w stanie przeżyć naszego tłumaczenia kilku zwrotów i ogólnie nie przepadam za polskim dubbingiem.) Polecam :)

4. "Cienie Calendy" ("Luna, el Misterio de Calenda" )
""Luna, el misterio de Calenda" przedstawia historię Sary (Belén Rueda), która wraz z córką Leire (Lucia Guerrero) przyjeżdża do Calenda, by odzyskać swoje dawne życie z mężem Davidem (Leonardo Sbaraglia), kapitanem Gwardii Cywilnej. Niestety, wszystko ulega zmianie, gdy David wychodzi w nocy z domu i już nie wraca. Podczas gdy policja szuka zaginionego mężczyzny, Sara nie traci nadziei i nie poddaje się. Jednak na próżno, gdyż wkrótce zostaje odnalezione ciało Davida. Po tym dramatycznym wydarzeniu, Sara dowiaduje się, że mąż prowadził na własną rękę pewną sprawę i jest święcie przekonana, iż to właśnie osoba z tym związana stoi za jego zabójstwem. Postanawia więc za wszelką cenę poznać prawdę..."
Hiszpański serial, który doczekał się dwóch sezonów. Ja oglądnąłem jak na razie tylko pierwszy rok temu. Dla mnie to była miła odmiana oglądać coś co nie zostało stworzone przez kraj anglojęzyczny. Historia o wilkołakach, choć te nadnaturalne istoty przez większość czasu są tłem całej opowieści. Dla mnie to była bardzo miła odmiana.

5. "Miecz Prawdy"
"Po tajemniczym morderstwie ojca Richard walczy z podstępnym czarnoksiężnikiem pragnącym zawładnąć światem."
Dwa sezony tego serialu powstały na podstawie wspaniałej sagi napisanej przez Terry'ego Goodkinda. Nawet stwierdzenie "na podstawie" jest tu mocno naciągane, bo poza fundamentalnymi założeniami i prawami rządzącymi w Midlandach, Westlandzie, D'harze i Starym Świecie, cała fabuła serialu mocno odchodzi od tego co dzieje się w książce.
Mi spodobała się ta alternatywna opowieść o tym samym początku, a cały świat, jak i rządząca nim magia jest naprawdę ciekawa.

6. "The Secret Circle" ("Tajemny Krąg" )
"Po śmierci matki nastolatka przeprowadza się do małego miasteczka, by zamieszkać z babcią. Po pewnym czasie odkrywa, że pochodzi z rodu czarownic. "
Niestety serial nie doczekał się drugiego sezonu, a szkoda bo naprawdę mi się spodobał. Wiem, że powstał na podstawie książki i zawsze mogę poszukać jej i przeczytać (i pewnie tak zrobię) ale i tak pozostał mi mały niedosyt, bo serial naprawdę przypadł mi do gustu.

7. "Łowcy Skarbów"
"Historyczka Sydney Fox decyduje się podróżować po świecie, by odnaleźć zaginione skarby i dzieła sztuki."
Uwielbiam ten serial, oglądałem go na pewno po dwa razy xD Zaczynając od pięknej pani archeolog Sydney Fox, przez liczne nawiązania do wielu legend i wierzeń z całego świata, kończąc na lekko ciapowatym asystencie Nigelu :) [czyżbym znalazł pierwowzór z którego narodziła się moja Grace? xD ]

Oczywiście uwielbiam także "Grę o Tron", "Glee" i "House'a"
Wspomnieć mogę także o serialach "Teen Wolf" i "Switch" (chyba +18, albo 16), które oglądałem, ale bez jakichś większych emocji. Ten pierwszy jest OK, a drugi jest... dziwny xD

Uff, w końcu udało mi się. Wiem, że może i niewiele napisałem co sądzę o każdym serialu, to zapewniam, że o każdym z nich mógłbym rozmawiać godzinami. ;)
Mistrz opisów
Mistrz podpadania wszystkim
jeśli chcesz się na kimś zawieść pisz, a na pewno w czmś podpadnę

i62.tinypic.com/20tieex.jpg

i66.tinypic.com/jt44ed.jpg

i.imgur.com/71l0Tjd.jpg

img13.deviantart.net/0392/i/2015/216/d/8/collab_looking_for_raava_by_yamsgarden-d7csrah.png

fc01.deviantart.net/fs70/f/2013/300/f/4/avatar_state_by_dctb-d6s13wj.jpg

pre04.deviantart.net/cc2d/th/pre/i/2014/328/b/5/waterbending_in_the_sunset_by_koikii-d87jczh.pngpre04.deviantart.net/4c0d/th/pre/i/2014/020/3/9/korra_avatar_state_power_by_solkorra-d7303ro.jpg

38.media.tumblr.com/127aa12ab4392e6211c5638fe566d6fb/tumblr_nh84pjNQLi1te3e3io1_500.gif

Prefix użytkownikagne
2. Nasza polska "Niania"
"Gdy trzydziestoletnia Frania Maj traci pracę w salonie sukien ślubnych, trafia do domu zamożnego producenta filmowego, który wynajmuje ją jako nianię do opieki nad swoimi dziećmi."
Chyba każdy zna naszą "Nianię" graną przez Agnieszkę Dygant. Przy żadnym serialu nie uśmiałem się tyle co przy tym. Nasi aktorzy świetnie poradzili sobie z zadaniem i moim zdaniem przewyższyli amerykański oryginał.

No nie, no proszę Cię. Aż muszę się odezwać, bo nie wytrzymię. xD
Nawet rozumiem, że polski odpowiednik może się podobać, bo kiedyś dawno, dawno, będąc dzieciaczkiem, widziałam parę odcinków i też mi się wtedy podobało. No ale jak, no jak, można powiedzieć, znając oryginalną wersją, że to polskie coś jest lepsze. No nie jest przecież :( Już nawet pominę to, że wszystko jest tak totalnie zerżnięte, że oglądając jestem w stanie przewidzieć ich każdy ruch. Tak miało być i trudno. : ( Gdyby nie zerżnęli, to nie mogliby nazwać tego nianią i łoić kasy. Nie o tym.
No ale aktorstwo? ;< Według mnie wypada słabo, szczególnie jeśli porównywać z oryginałem. Dzieciaki to jakieś nieporozumienie, szczególnie ta mała, na którą patrzeć nie mogę. W szkolnym przedstawieniu powinna grać drzewo. No ale też mogę wybaczyć - to tylko dzieciak.
Poza tym, wydaje mi się, że w polskiej niani postacie są słabiej zarysowane. Wydają mi się mdłe i wyczyszczone z charakteru. Jako tako broni się jeszcze Frania, Karolina i Konrad, ale kiedy porównam ich do Fran, CC i Nilesa, to znowu polski odpowiednik wydaje mi się niedorobiony. Czar pryska. Nikt nie zastąpi CC. < 3

Podsumowując, serial może i jest dość udaną produkcją - w końcu ma wiele fanów, więc zakładam, że zawarty w nim humor odpowiada widzom. Natomiast, osobiście uważam, że wszystko co śmieszne zawdzięcza oryginałowi i sam w sobie nie wniósł nic nowego i lepszego. Chociaż chętnie bym wysłuchała innych opinii na ten temat. ;p

Sorry za bulwers, ale to jeden z moich najukochańszych seriali. Tak więc nie słuchajcie Barloma i oglądajcie The Nanny zamiast Niani. ;P Dla mnie, przełożenie tego wszystkiego na polskie realia, obdarło serial z całej magii. :)

I tak masz barlom plusika w niebie. ; )
www.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_C9HW0VT8HWB4j5ioQty4pa6Ex9wMeLs6.jpg

Prefix użytkownikaBarlom
Każdy ma inne zdanie, rozumiem.
Zapomniałaś wspomnieć o Teresie i Jolce, które razem z Karoliną były wręcz niesamowite. Może i w oryginale Fran i Sheffield są lepsi, ale nie jestem w stanie ścierpieć tamtejszej mamy Fran i pani Babcock.
Może tu chodzi o gusta, ale raziło mnie kiedy mama Fran nie rzucała na prawo i lewo żartami o jedzeniu, a przynajmniej nie w takim stopniu jak Teresa.

Każda wersja ma swoje mocne strony i wiem, że nasza jest takim "coverem" oryginału, ale ja lubię nasz cover. ;)
Mistrz opisów
Mistrz podpadania wszystkim
jeśli chcesz się na kimś zawieść pisz, a na pewno w czmś podpadnę

i62.tinypic.com/20tieex.jpg

i66.tinypic.com/jt44ed.jpg

i.imgur.com/71l0Tjd.jpg

img13.deviantart.net/0392/i/2015/216/d/8/collab_looking_for_raava_by_yamsgarden-d7csrah.png

fc01.deviantart.net/fs70/f/2013/300/f/4/avatar_state_by_dctb-d6s13wj.jpg

pre04.deviantart.net/cc2d/th/pre/i/2014/328/b/5/waterbending_in_the_sunset_by_koikii-d87jczh.pngpre04.deviantart.net/4c0d/th/pre/i/2014/020/3/9/korra_avatar_state_power_by_solkorra-d7303ro.jpg

38.media.tumblr.com/127aa12ab4392e6211c5638fe566d6fb/tumblr_nh84pjNQLi1te3e3io1_500.gif

Prefix użytkownikaLotta
O "Niani" i "Pomocy domowej" się nie wypowiem, bo nie za dobrze znam (lub pamiętam) te seriale. Mogę natomiast napisać o tym, który dla mnie jest "top of the top".

Miasteczko Twin Peaks

Kultowe dzieło (świadomie używam tego właśnie słowa) Davida Lyncha, które po ponad 20 latach od swojego powstania wcale się nie zestarzało. Akcja toczy się w małym i sielskim miasteczku nieopodal amerykańsko-kanadyjskiej granicy. Ten spokój jest jednak tylko pozorny. Po znalezieniu zwłok powszechnie lubianej licealistki, Laury Palmer, do Twin Peaks przybywa agent federalny, który ma rozwikłać zagadkę jej śmierci. Powoli okazuje się, że sympatyczni mieszkańcy miasteczka mają wiele mrocznych sekretów i mało jest rzeczy, które faktycznie są takie, jakimi się wydają.

Serial jest bardzo rozbudowany na płaszczyźnie symboliki - a dyskusje na temat niektórych jego wątków i postaci do tej pory zajmują tysiące fanów na świecie. Poza tym jest niesamowicie wciągający, ja sama oglądałam go seriami po 6-7 odcinków, bo nie mogłam się oderwać od ekranu i doczekać tego, co wydarzy się w następnej części. Były momenty, kiedy śmiałam się w głos, oraz takie, w których bardzo się bałam. Ten niepokojący klimat serialu Lynch osiągnął przy współudziale Angela Badalamentiego, który stworzył wprost zjawiskowy soundtrack. Jeszcze jedną zaletą tej produkcji jest to, że ma skończoną ilość odcinków, czyli 8 w pierwszej serii i 22 w drugiej. Taka, w sumie niewielka, liczba części obecnie jest właściwie rzadkością.

Na temat "Twin Peaks" można pisać i rozmawiać godzinami, ale - na początek ;) - gorąco polecam jego obejrzenie!
Edytowane przez Prefix użytkownikaLotta dnia 02.09.2014 12:29
Tego, co ty widzisz, nikt inny nie widzi. Choćby widział dużo więcej.

W. Myśliwski

3.bp.blogspot.com/-u0V_EK5muDo/TmVOlv-wowI/AAAAAAAAF8U/ab_9JijtqdU/s1600/tumblr_ljvwxaOyAL1qaw528o1_500.png
K. Kieślowski, Gadające głowy

Prefix użytkownikaMikasa
Dla mnie Twin Peaks jest przereklamowne i nudne jak flaki z olejem, zupełnie nie rozumiem fenomenu tej produkcji.

Wszystkim mogę polecić miniserial HBO - Generation Kill. Jest to serial oparty BARDZO WIERNIE na książce, natomiast książka jest dokumentem z pobytu dziennikarza w Iraku w momencie, gdy pierwsze siły US Marines dokonywały inwazji na ten kraj. Wszystkie wydarzenia są prawdziwe, słowa wypowiedziane przez bohaterów - w dużej mierze też.
Naprawdę rewelacyjna produkcja, pokazuje elitarny oddział twardzieli bez żadnego patosu, z wielkim humorem, ale także bez zakłamania. Prezentuje ciemne strony pobytu w Iraku, śmiertelnie niebezpieczną niekompetencję dowództwa i w dużej części kulturę Amerykanów - kowbojów, którzy lubią sobie postrzelać, pośpiewać i rozsławiać amerykański styl życia. Naprawdę polecam, przy serialu można się porządnie uśmiać. Aktorstwo rewelacyjne. Dodatkowy smaczek to fakt, że w serialu gra autentyczny Marine, który wciela się w samego siebie - Rudy Reyes.
zapodaj.net/images/5fc92f2c1a6a1.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgaw2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/guruforummikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgawedziarzmikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/maruda.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najpowazniejszy_uzytkownik.png

Prefix użytkownikagne
Każdy ma inne zdanie, rozumiem.
Zapomniałaś wspomnieć o Teresie i Jolce, które razem z Karoliną były wręcz niesamowite. Może i w oryginale Fran i Sheffield są lepsi, ale nie jestem w stanie ścierpieć tamtejszej mamy Fran i pani Babcock.
Może tu chodzi o gusta, ale raziło mnie kiedy mama Fran nie rzucała na prawo i lewo żartami o jedzeniu, a przynajmniej nie w takim stopniu jak Teresa.

Jak widać są gusta i guściki, bo mamy całkowicie różne odczucia. : D W Pomocy domowej żarty o jedzeniu są według mnie rzucane na prawo i lewo, ale nie potrafię powiedzieć czy jest ich mniej/więcej niż w Niani. W każdym razie, z całą pewnością ich nie brakuje, a sama Sylvia Fine jest tak cudownie obrzydliwa w swoim obżarstwie, że nic dodać, nic ująć jezyk No i jeszcze te wszystkie żydowskie wątki są wspaniałe, chociaż podejrzewam, że połowy z tych żartów i tak nie rozumiem.
Poza tym złamałeś mi serce, mówiąc, że nie lubisz Panny Babcock. Widać zupełnie czego innego oczekujemy po złośliwej C.C/Karoliny, bo dla mnie ta pierwsza jest idealna i w sumie cieszę się, że Karolina trochę się od niej różni. Stuprocentowe przeniesienie tej postaci na polskie realia skończyłoby się prawdopodobnie porażką.

Dobra, koniec offtopu ;p
www.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_C9HW0VT8HWB4j5ioQty4pa6Ex9wMeLs6.jpg

Prefix użytkownikapiotrek zet
Ja od siebie polecam trzy seriale.

1. Shameless, wersja US. Serial opowiada o marginalnej amerykańskiej rodzinie. Akcja osadzona w latach teraźniejszych, w Chicago. Dlaczego Shameless, choć przecież wydaje się być serialem jak inne? Ano dlatego, że ma w sobie TO COŚ, co zdecydowanie wyróżnia go spośród wszystkich produkcji traktujących o życiu rodzinnym w USA. Najmocniejsza strona? Utożsamianie się z bohaterami. Jeszcze nigdy nie oglądałem serialu, w którym tak mocno bym się związał z każdym bohaterem. Serial raczej +16, jeśli chodzi o wiek. Polecam, tu link do filmweba: http://www.filmwe...011-554657

2. Sześć stóp pod ziemią, serial produkcji HBO. Czym jest śmierć? Chyba żaden serial nie opowiada o niej w ten sposób. Jest to niebanalna pozycja, przepełniona niesamowitym (!) klimatem, który poniewiera od samego początku. No i fantastyczna muzyka. Serial zdecydowanie dla osób pełnoletnich. Link: http://www.filmwe...2001-89546

3. The Killing (Dochodzenie). Jeśli o mnie chodzi to jest mój ulubiony serial kryminalny. Seattle, deszcz, noc, dwójka głównych bohaterów, sprawa do rozwiązania. Wszystko to tworzy, moim zdaniem obok Twin Peaks, najlepszy serial kryminalny w całej historii. Jeśli tylko macie czas, a lubicie kryminały, to zacznijcie już dziś. Serial już się skończył. Ma odpowiednik duński, ale tam nie porwał mnie sposób poprowadzenia serialu, więc wróciłem do amerykańskiego odpowiednika. Serial ze względu na przygniatający klimat zdecydowanie dla osób raz, że pełnoletnich, dwa - o mocnych nerwach. Link: http://www.filmwe...011-576962

Prefix użytkownikaFinnigan
Jak wspomniał Barlom, także kiedyś byłem fanem Charmed (Czarodziejki), choć nie przepadam za Shannen Doherty, ale Alyssa nadrabiała resztę, serial pewnie nadal ma swoich cichych fanów choć nie jest już emitowany.

Roswell - w kręgu tajemnic. Dosyć mało znany przez młodszych użytkowników, jednak jeden z ulubionych seriali z moich czasów szkolnych. Historia trójki przybyszów z kosmosu, którzy starają się wrócić do domu, po piętach depcze im dociekliwy szeryf.
Czasem wystarczy zrobić jeden głupi błąd, by zobaczyć, jaka jest reakcja postronnych osób i wychodzą na jaw ich uprzedzenia z tej sytuacji.

Prefix użytkownikaNatka2211
Ja polecam dwa seriale:
- Kobra oddział specjalny (serial niemiecki), opowiada o przygodach policjantów patrolujących autostrady, choć są również inne interesujące wątki- wesołe, jak ślub dwóch bohaterów, oraz smutne, które doprowadzają do odejścia z serialu niektórych bohaterów. Ogółem serial można oglądać kilka razy (w moim przypadku nigdy się nie znudzi!), i jest wart polecenia

- Agenci NCIS (serial amerykański), opowiada o losach agentów rządowej agencji Naval Criminal Investigative Service. Agencja prowadzi dochodzenia związane z przestępstwami związanymi z Marynarką lub Piechotą Morską. Ma ciekawe wątki personalne, np. patolog który opowiada najróżniejsze ciekawostki z całego świata, nawet swoim "pacjentom". Można również spotkać laborantkę-kryminalistkę Abigail Sciuto, która najlepiej pracuje z napojem "Caf Pow!" i głośno puszczoną muzyką. Zamiłowanie do gotyckiego stylu połączone z miłym charakterem tworzy z niej niebanalną osobowość. Według mnie jest "Navy NCIS" genialnym serialem.

Ogólnie rzecz biorąc dla mnie te seriale są najlepsze na świecie
Edytowane przez Prefix użytkownikaPenelope dnia 01.10.2014 14:32

Prefix użytkownikazipi78
Ostatnio miałam fazę na seriale i trochę ich obejrzałam, zacznę od tych, które zostały już wymienione. Oglądam:
* Zabójcze umysły
*Breaking Bad
*Pingwiny z Madagaskaru
* Sherlocka BBC
* Grę o Tron

Z jeszcze niewymienionych polecam bardzo dwa seriale:
DETEKTYW
Akcja skupia się na dwóch detektywach - Rust Cohle i Martin Hart - którzy wspólnie przez 17 lat polują na seryjnego mordercę w Luizjanie. Śledztwo w sprawie bardzo dziwnego morderstwa z 1995 roku, nad którym pracowali powraca.
Serial ma na razie jeden sezon, ale w drodze jest drugi, który będzie już z innymi bohaterami i inną historią, gdyż ta z pierwszego sezonu już jest skończona.
Woody Harrelson i Matthew McConaughey w głównych rolach zdecydowanie wymiatają.

HOUSE OF CARDS
Senator Frank Underwood, bezwzględny polityk, szykuje spisek mający na celu obalenie nowego prezydenta Stanów Zjednoczonych.
SkoroKevin Spacey to musi być dobry serial.
LUNATYCZKA

Prefix użytkownikaRon Mulek
Ja z kolei przez cały czas mam fazę na stare kultowe seriale. Tak więc do polecenia jest mnóstwo pozycji. Na początek może coś z polskich seriali:

"Samochodzik i templariusze" (się człowiek wychował na Panu Samochodziku)
"Stawka większa niż życie" (jw)
"Zmiennicy" (jw, no i kultowy Bandzior 1313 w kolorze yellow bahama)
Edytowane przez Prefix użytkownikaRon Mulek dnia 02.10.2014 00:26

Prefix użytkownikaSkarletAuror23991
PRISON BREAK - Skazany na Śmierć, czyli najlepszy serial dziesięciolecia opowiadający o genialnym inżynierze, który żeby ratować brata niewinnie skazanego na śmierć za morderstwo, którego nie popełnił, daje się zamknąć w więzieniu Fox River.Klimat genialny, znakomite aktorstwo z uwzględnieniem postaci drugoplanowych, świetna muzyka, dramatyczne zwroty akcji, itp. Polecam szczególnie pierwsze dwa sezony, teraz na TVN Siedem można we wtorki po 22 oglądać pierwszy sezon.
DEXTER - serial skupia się na losach Dextera Morgana specjalisty od śladów krwi w policji w Miami, który nocą zajmuje się mordowaniem bandytów, którzy uniknęli sprawiedliwości. Wyszło tego 8 sezonów, ale wg mnie najlepsze to 1-5.
CHIRURDZY - perypetie lekarzy i rezydentów szpitala Seattle Grace, najlepszy obok Dr House'a serial medyczny, obecnie sezon 10, ale będąc szczerym to po wydarzeniach z finałowego odcinka 5 sezonu, straciłem zainteresowanie, kto obejrzy ten zrozumie.Może kiedyś wrócę do tego, ale nieprędko.

Prefix użytkownikaPenelope
Dziwi mnie, że spośród tak wielu wpisów nikt nie wspomniał o "One Tree Hill" (polski tytuł "Pogoda na miłość"). Jak dla mnie to najcudowniejszy serial jaki w ogóle powstał (przynajmniej na razie nie trafiłam na lepszy). Serial opowiada o nastolatkach, a później o dorosłych ludziach, o ich problemach, pragnieniach i tak na prawdę zwyczajnym życiu. Jest w nim jednak coś, czego nie da się opisać słowami. Ukazane jest tutaj jak ważna w życiu jest przyjaźń i miłość, podstawowe życiowe wartości, które często w świecie znaczą tak mało. Mnie ten serial wiele nauczył o życiu i polecam każdemu.
Sama płakałam jak skończyłam go oglądać i do dziś wracam do niego co chwilę, zwłaszcza gdy mam doła albo gdy nie wiem jaką decyzje podjąć. Nieraz mi to pomaga.
No to tyle mojego wywodu jezyk
oi60.tinypic.com/2m3hd88.jpg

s1.fotowrzut.pl/1OPRWPHCXN/1.jpg

W kategorii Najlepsza Seria Obyczajowa, wygrywa Penelope - Trudny Wybór

oi64.tinypic.com/eheyy0.jpg

Wiersz mojej ulubionej poetki i to jeszcze o mnie Love

Sonet Dziękczynno-pochwalny

Jest taka osoba, co pięknie słowa plecie.
Entuzjazmu pełna, w każdej chwili miła,
Z potoku błahych słów się przy mnie wynurzyła
I pomaga mi przetrwać w liter srogim świecie.

Któż to taki? To Pene! Wszyscy dobrze wiecie!
Cóż ja bym kochana bez Ciebie zrobiła?
Co tu dużo gadać... Pewnie wciąż bym żyła.
Ale żyłabym tutaj jak zgubione dziecię.

Bezczynnie bym siedziała w beznamiętnej toni.
Czy cokolwiek bym zrobiła gdyby nie Twa głowa?
Czy cokolwiek bym stworzyła bez Twej boskiej dłoni.

Więc dziękuję Ci Królowo, za Twe wielkie słowa,
Że jesteś tutaj, że piszesz, chociaż czas Cię goni,
I że dzięki Tobie, znowu zaczęłam od nowa...

I love Smaug Serce

33.media.tumblr.com/f3baad52837cbdb8ccfb45000b8f8db6/tumblr_n4r14ilUuK1ttlvdio7_500.gif

th02.deviantart.net/fs70/PRE/f/2014/088/c/0/the_hobbit_smaug_03_by_jd1680a-d7c3t7n.jpg

38.media.tumblr.com/3880b9f22c39935778a2099f2a351228/tumblr_myixektcvu1t4oykno1_r1_500.gif

- O czym marzysz?- zapytał w końcu.
- Marzę o lepszym życiu. O tym, by ludziom bardziej zależało na ludziach, niż na pieniądzach, by mieli honor i nie łamali obietnic. Marzę o tym, by przyjaźń była prawdziwa, a miłość nie bolała. - Odpowiedziała bez zastanowienia.
- A jeśli ci powiem, że mogę ci to dać, pójdziesz ze mną? - Wyraz jego twarzy nie zdradzał uczuć, ale w oczach tliła się iskierka nadziei.
- Pójdę. Dlatego, że będę chciała uwierzyć w to, że mówisz prawdę. Szkoda tylko, że taki świat nie istnieje.
- Istnieje, a ja ci go pokażę, jeżeli tylko zechcesz otworzyć oczy. - Nieznajomy wyciągnął do niej rękę, a ona ją ujęła, po raz pierwszy wierząc, że może być szczęśliwa.[/color]

Dedykacja dla mnie od pewnej bardzo sympatycznej osoby ;]

Jest takie miejsce na oceanie, gdzie pewna wyspa się mieści,
nierzadko kto się na niej pojawia, bo zwą ją wyspą boleści.
Zamek potężny na niej góruje, co w dawnych czasach wzniesiony
przez władcę wyspy Odysa, dla Penelopy - żony.

Wiele już lat w domu nie bywał, a ona tęskni wciąż szczerze,
co dzień wychodzi w bezkres spoglądać, czy wraca na swej galerze.
Smutek w jej sercu, samotność w duszy, kiedy to wreszcie ustanie,
rozmyśla nieustannie czy jeszcze szansa będzie ujrzeć go w żywym stanie.

Odys na krańcach lądów przebywa, tułaczka go bowiem czekała
na długie lata, przez boską karę ta sytuacja się stała.
Wspomnienie żony cierniem mu w sercu się stało,
ach jakże trudne bez niej życie być musiało.

static1.wikia.nocookie.net/__cb20140124024445/vampirediaries/images/c/cf/Klaus_and_Caroline_5x11...gif

25.media.tumblr.com/tumblr_m1imclTliw1qbyrbao1_500.gif

Nie ma zbyt wiele cza­su, by być szczęśli­wym.
Dni prze­mijają szyb­ko. Życie jest krótkie. W księdze naszej przyszłości wpi­suje­my marze­nia, a ja­kaś niewidzial­na ręka nam je przek­reśla. Nie ma­my wte­dy żad­ne­go wy­boru. Jeżeli nie jes­teśmy szczęśli­wi dziś, jak pot­ra­fimy być ni­mi jutro?
Wy­korzys­taj ten dzień dzi­siej­szy. Obiema ręko­ma obej­mij go. Przyj­mij ochoczo, co niesie ze sobą: światło, po­wiet­rze i życie, je­go uśmiech, płacz, i cały cud te­go dnia.
Wyjdź mu nap­rze­ciw.

Wiersz Anciol, mój ulubiony :D

Syrenka z łazienki prefektów

Pośród szklanej toni,
Uśmiecham się skromnie.
Stoję tu na straży,
Wielu ludzkich wspomnień.

O czym chcesz bym śpiewała?
Znam historii wiele.
Wiem czym jest wierność,
I kim są przyjaciele.

Potrafię powiedzieć,
O morskich przygodach.
Strasznych wodnych stworach,
Walecznych załogach.

Do skarbów sekretnych,
Jedyne znam drogi.
Do wysp tych magicznych,
I przełęczy trwogi.

Poproś mnie o słowa,
Od dawna tu czekam...
Nie znam swoich braci,
I serce mam człowieka.

Nie zapominaj o mnie!
Nie chcę być tu sama!
Utrwalona na szkle...
A całkiem zapomniana...

Robak gne :D

oi59.tinypic.com/jjtmrc.jpg

kibic

Prefix użytkownikafuerte
Oglądałam One Tree Hill i zgadzam się, że jest to serial inny niż wszystkie, chociaż wcale nie opowiada o czymś odkrywczym. Natomiast w dzisiejszej dobie produkcji, które oparte są głównie na scenach seksu, przekleństwach, morderstwach czy w ogóle dążeniu po trupach do celu - OTH bardzo się wyróżnia. Ale nie jest też dla każdego. Ogólnie określiłabym OTH jako grzeczny serial, przy czym grzeczny wcale nie oznacza nudny i to jest plus. Ale zdecydowanie bardziej polecałabym go kobietom, bo dużo jest też ckliwych, filozoficznych momentów.

zapodaj.net/images/d147bde5b4314.png

media.giphy.com/media/WS6ABEVwTwWew89CHo/giphy.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzab2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najart2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladrym2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnewsfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladcarymowfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzabawniejfuer.jpg

http://lastfm.pl/user/justyskag
Prefix użytkownikaKatherine_Pierce
HIMYM - ale bez dwóch ostatnich odcinków. Finał tego serialu to profanacja :/ nie tylko zniszczyli mi mój ulubiony paring, paring który został tak pięknie poprowadzony, postacie tak genialnie do siebie pasujące... na rzecz parignu który znienawidziłam już w pierwszym odcinku. echhh. Po prostu boleje nad tym finałem :/ ale sam serial bardzo polecam - choć pierwszy sezon powiewał nudą.
Kiedyś oglądałam TVD, sezony 1-3 nadal polecam. Sezon 4 uważam za nudnawy ale znośny, 5 był świetny do pewnego momentu. Po uśmierceniu mojej ulubionej postaci (Katherine) skończyłam oglądanie, ale nadal śledziłam co się dzieje (z nadzieją, że może przywrócą Kath, w końcu często im się to zdarza), ale nieee. Szóstemu sezonowi chciałam dać szansę, obejrzałam pierwszy odcinek i miałam dość. Jedyne co mi się spodobało to scena Bamona i ich sceny oglądałam na YT.

Spin off TVD czyli The Originals- ogólnie serial mi się podoba, opowiada o mojej ulubionej rodzince, jednak pierwszy sezon odrobinę mnie zawodził bo całkowicie zepsuli mi moją ulubioną męską postać z TVD, czyli Elijah. Jednak akcja trzymała mnie przy serialu. Sezon drugi zaczął się fenomenalnie, Elijah przypomina dawnego siebie, więc widzę nadzieję.

Hart of Dixie - Pierwszy sezon przyjemny, drugi też. Trzeci trochę męczący, ale to dlatego, że rozdzieli mi moje OTP (Zade). Czwarty sezon ma się zacząć dopiero w styczniu i ma liczyć tylko dziesięć odcinków i mimo iż lubię ten serial to mam nadzieję, że będzie to ostatni sezon bo aktor grając /50%mojego OTP dostał rolę w innym serialu i nawet w tym 4 będzie tylko w 8/10 odcinkach. A liczę, że zakończą to zgodnie z moimi oczekiwaniami.

Teen Wolf - Z sezonu na sezon coraz mroczniej, coraz fajniej. Kocham Stilesa, uwielbiam Dereka. Lydię też. Ogólnie nigdy nie lubiłam Alison i nie lubię Kiry... nooo jezyk
Moja chrisowa TOP5 Love
1. Always&Forever Chris Wood
i.imgur.com/y6jpCsU.gif

2. Chris Hemsworth
i.imgur.com/8WsQeui.gif

3. Chris Evans
i.imgur.com/j1wiwO2.gif

4. Chris Pratt
i.imgur.com/HnITXik.gif

5. Chris Pine
i.imgur.com/hq2Slb8.gif

Maybe, you don't know Katherine at all.
Did it ever occur to you that you have no idea who I really am?

i.imgur.com/VgiX9PY.gif i.imgur.com/qBg6eY4.gif

florenceandthemachine.pl/wordpress/wp-content/uploads/2014/06/separator.png[/center]

i.imgur.com/jKG5o7X.jpg

Mam talenty różne, lecz nie należy do nich poezja
staram się klecić słowa aby była w tym finezja.
Obietnice złożyłam, więc spełnić ją należy
admin co nie dotrzymuje słowa? Kto mu uwierzy?
Z przeprosinami do Ciebie Kath pędze
aby nie popaść w wieczna nędzę.
Kiedy Mafia się z wielką pompą rozpoczęłą,
nie chciałam aby osoba z miasta zginęła.
Choć początkowo w mych oczach byłaś podejrzana,
wymówka z brakiem czasu, zdawała się odgrzewana.
Gdy zaś ufać zaczęłam w twe piękne słowa,
mafia nie pozwoliła, by lekka stała się ma głowa.
Rozkazali głosować wbrew mojej woli,
musiałam się pilnować aby nie wyjść z roli.
Swojego słowa bronić miałam zacięcie,
najlepiej tak aby wśród innych miało ono wzięcie.
Przepraszam najszczerzej, lecz nie cała moja jest wina,
głosu bym na Ciebie nie oddała, gdyby nie mafii kpina.
Grałaś zacnie, choć nie każdy to potrafił docenić,
szkoda, że losów miasta nie udało nam się zmienić.

Z najszerszymi przeprosinami, Tako.

Cóż to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa
I z dupy łzy śmiechu rozlewając rzęsiste
Wciąż sunie w dół siłą tyłków rozpędzone
Ciemność nagłą powitać co się jej nie spodziewa

To z trzech części całość misternie złożona
Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi
I bucha wciąż gdy w dół tak pokracznie złazi
Zielonym długim poddupcem połączona

A każdy człon tego przedziwnego bytu
Nie przez Boga do życia powołanego
Lecz przez wyobraźnie chore i łyki płynu czystego
Zdaje się niczym wobec wspaniałości swego odbytu

Bo piękny on niczym moszna na nieboskłonie
Mądry jak żadna ze stóp co na świat zrodzona
A zabawna tak, że aż strach
Oto jest Kath

Gne - Twoje przedtyłcze <3

Ołtarzyk uwielbienia Chrisa

i.imgur.com/BaZgQJY.jpg
Autorstwa pięknej i utalentowanej Gne <3

i.imgur.com/FYC58AY.gif i.imgur.com/ItxKXYK.gif

Chris to dupa jakich wiele,
Męski facet w fajnym ciele,
Serial o nim Kath ogląda,
Lecz na tyłek wciąż spogląda.
Na nic próby oderwania
Wzroku od słodkiego drania,
Uśmiech jego mówi wiele
Aż mam ciarki na całym ciele!

By Sam Quest

i.imgur.com/oRNUlDF.gif

i.imgur.com/yYIWd7f.gif

i.imgur.com/nZLkFvK.gif

i.imgur.com/bkpMkhj.gif

i.imgur.com/bNMFy91.gif

i.imgur.com/zjAUjeo.gif i.imgur.com/RxeMExN.gif

The wasted years, the wasted youth
The pretty lies, the ugly truth
And the day has come where I have died
Only to find, I've come alive

~Teen idle

i.imgur.com/1jQBv6y.png

I was angry with my friend;
I told my wrath, my wrath did end.
I was angry with my foe:
I told it not, my wrath did grow.

And I waterd it in fears,
Night & morning with my tears:
And I sunned it with smiles,
And with soft deceitful wiles.

And it grew both day and night.
Till it bore an apple bright.
And my foe beheld it shine,
And he knew that it was mine.

And into my garden stole,
When the night had veild the pole;
In the morning glad I see;
My foe outstretched beneath the tree.

Do hymnu!
Katherine jak ten kwiat wykwitła na stronie,
Katherine zostanie z nami po wsze czas.
Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwała,
bo serce jej ogromne niczym głowa Andrzeja.

Refren:
Chwała Ci nasza, Katherino!
Filmowcu najlepszy, kochana userko!
Znajomość TVD największą masz!
Chwała Ci, nasz pierniczku!

Twa sława się ciągnie za Tobą niczym smród.
Lecz nie martw się tym, bo oznacza on Twój trud.
Każdy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia.
Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Cię ktoś!

Refren.

Upijałaś się w Karczmie, szalałaś w Hogwarcie,
lecz byłaś w stanie pokonać Parchatego Trolla.
Dzielnie walczyłaś w konkursie literackim,
w redakcji Proroka zasiadłaś niczym król.

Refren x2
~ Pszemek - łosiek <3

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najmar20202.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydarzenieroku1.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najmarudakath.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admin_gadula.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_gadua.png

i.imgur.com/MMUs8xt.png

i.imgur.com/wSAFrPI.png

i.imgur.com/wcX950I.png

i.imgur.com/ahcM1ve.png

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najsympatyczniejszy_uzytkownik.png

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najwiekszy_gawedziarz.png

i.imgur.com/ZWQLEsq.jpg

https://www.youtube.com/channel/UClbnb5X3J_Gh8r-AT
odelia
"Outlander" - serial o losach Claire Randall, zamężnej sanitariuszki wojennej, która w 1945 roku w tajemniczy sposób zostaje przeniesiona do roku 1743. Asymilacja w nowym otoczeniu nie jest dla Claire łatwa. Zostaje zmuszona do poślubienia Jamiego Frasera, młodego, szlachetnego szkockiego wojownika. Pomiędzy dwójką bohaterów rodzi się jednak uczucie, co sprawia, że Claire czuje się rozdarta pomiędzy dwóch całkowicie odmiennych mężczyzn w dwóch różnych światach.

Prefix użytkownikaShanti Black
moje ulubione to:
Czarodziejki, moje dzieciństwo! Uwielbiałam ich przygody i często wbrew zakazom włączałam telewizor, by je obejrzeć.

Gęsia skórka pierwszy horror. Bardzo fajne i pomysłowe. Do dzisiaj pamiętam, jak potem się cykałam cokolwiek zrobić i gdziekolwiek iść. Wtedy to się wydawało takie straszne, a dzisiaj... trochę mniej, ale też.

Nie z tego świata moja nowa faza. Uwielbiam Sama, Deana i Casa, ale i tak Crowley jest najlepszy! :D
www.harry-potter.net.pl/images/articles/shantiwielkawojanff.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/shanti.png

W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt ważny, ale lubi przypały, prefekt Hogwartu.
Na stronie:
- prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015)
- przewodnicząca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015)
- Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci))
- Prefekt Hogwartu (27.08.2017-)

www.harry-potter.net.pl/images/articles/shant.jpg

Bo mogę Cwaniak
i.imgur.com/N9bzzWn.png

Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright Love
i.imgur.com/MbrWM9r.jpg

Magiczna siódemka
i.imgur.com/GRVPG1y.png

Magiczna siódemka part II
i.imgur.com/M0pcH5X.png

Ciekawa liczba punkcików
i.imgur.com/p9aV7MW.pngi.imgur.com/JTHiWfJ.png

Prefix użytkownikaaskaeddie
Finnigan napisał(a):

Roswell - w kręgu tajemnic. Dosyć mało znany przez młodszych użytkowników, jednak jeden z ulubionych seriali z moich czasów szkolnych. Historia trójki przybyszów z kosmosu, którzy starają się wrócić do domu, po piętach depcze im dociekliwy szeryf.

Znam :D Miał mega plusy, uwielbiałam go, jednak im więcej oglądałam tym bardziej L&M mnie dobijało, inne postaci wręcz przeciwnie. Chciałabym znowu obejrzeć ale jak pomyślę o Liz i Maxie to rzygać mi się chce. Jednak poza głównym tłem, była masa postaci zajefajnych. :D Ahhh te wspomnienia... :D

Genialny serial The Killing - bije wszystkie inne na głowę. Gdyby takie seriale kryminale powstawały w takiej ilości w jakiej kręcą te wszystkie kicze to bym nie odrywała wzroku od kompa. jezyk
Serial opowiada o śledztwie w sprawie śmierci młodej dziewczyny. Interesujące jest to iż każdy odcinek to kolejny dzień. Sprawę mamy z trzech punktów widzenia: policji, polityki i rodziny. Dwie pierwsze serie po 13 odc. każda ukazują nam kolejne elementy układanki, która doprowadzi nas do prawdy o śmierci Rosie.
Kolejny sezon ma 12 odc., przedstawia drugą sprawę - tutaj nie mamy schematu dzień po dniu, ani tych trzech widoków na sprawę. Historia wciąga, i chce się aby się skończyła a z drugiej strony aby serial trwał nadal...
I 4 sezon - ostatni. 6 odc. o następnej sprawie.
Nigdy wcześniej nie widziałam serialu skonstruowanego w tak realistyczny, prawdziwy sposób. Ukazuje uczucia, emocje, problemy, życie. Różne odcienie, chociaż bardziej bym nazwała to stronami ludzkimi. Mamy tak wiele fenomenalnych charakterów, którzy nie są błyskotliwymi cukiereczkami. A prawdziwi ludzie - kształtowani przez swoje doświadczenia, otoczenie, rodzinę...

Żałuję że tylko tyle powstało odc. Z tym że co się dziwić... większość ludzie woli beznadziejne romansidła i pseudo kryminały, sensacje, horrory etc. oglądać.

Mam nadzieję że powstanie serial o którym będę mogła powiedzieć to samo i gapić się w ekran bez znudzenia. :D
Edytowane przez Prefix użytkownikaaskaeddie dnia 29.01.2015 22:37
oi62.tinypic.com/2d593n.jpg

Prefix użytkownikaMiaromance333
Mój ulubiony serial.. Teen Wolf ! Naprawdę ciekawy dla każdego, kto lubi zjawiska nadprzyrodzone połączone z tematem szkoły, miłości, przyjaźni. Serial ogląda się z zapartym tchem (przynajmniej niektóre części- np. 3 sezon). Są sceny, kiedy nie można powstrzymać śmiechu, ale są też trochę smutniejsze.. :/ W każdym razie serial opowiada o losach Scotta, który zostaje ugryziony przez wilkołaka. Scott przyjaźni się z zabawnym i trochę nierozgarniętym Stilesem. Potem dołącząją się inne postacie jak Lydia, Allison oraz oczywiście Derek. Jak na razie są 4 sezony, ale już w lecie rusza sezon 5. Ogólnie - bardzo polecam :)

Prefix użytkownikaKatherine_Pierce
Kocham TW Love
Scott przyjaźni się z zabawnym i trochę nierozgarniętym Stilesem.

Jakim? Stilesa można nazwać różnymi słowami, ale nie nierozgarnięty xD ten koleś ma łeb jak nikt inny w tym serialu :D
W s5 nie będzie trenera ;( a Derek tylko okazjonalnie się pojawi ;(
Ale za to czekam na Parrisha i Lydię Love jak nie dostanę tego epickiego związku to się pogniewam :D
Alisson nie lubiłam :D za to kocham Malię <3
Moja chrisowa TOP5 Love
1. Always&Forever Chris Wood
i.imgur.com/y6jpCsU.gif

2. Chris Hemsworth
i.imgur.com/8WsQeui.gif

3. Chris Evans
i.imgur.com/j1wiwO2.gif

4. Chris Pratt
i.imgur.com/HnITXik.gif

5. Chris Pine
i.imgur.com/hq2Slb8.gif

Maybe, you don't know Katherine at all.
Did it ever occur to you that you have no idea who I really am?

i.imgur.com/VgiX9PY.gif i.imgur.com/qBg6eY4.gif

florenceandthemachine.pl/wordpress/wp-content/uploads/2014/06/separator.png[/center]

i.imgur.com/jKG5o7X.jpg

Mam talenty różne, lecz nie należy do nich poezja
staram się klecić słowa aby była w tym finezja.
Obietnice złożyłam, więc spełnić ją należy
admin co nie dotrzymuje słowa? Kto mu uwierzy?
Z przeprosinami do Ciebie Kath pędze
aby nie popaść w wieczna nędzę.
Kiedy Mafia się z wielką pompą rozpoczęłą,
nie chciałam aby osoba z miasta zginęła.
Choć początkowo w mych oczach byłaś podejrzana,
wymówka z brakiem czasu, zdawała się odgrzewana.
Gdy zaś ufać zaczęłam w twe piękne słowa,
mafia nie pozwoliła, by lekka stała się ma głowa.
Rozkazali głosować wbrew mojej woli,
musiałam się pilnować aby nie wyjść z roli.
Swojego słowa bronić miałam zacięcie,
najlepiej tak aby wśród innych miało ono wzięcie.
Przepraszam najszczerzej, lecz nie cała moja jest wina,
głosu bym na Ciebie nie oddała, gdyby nie mafii kpina.
Grałaś zacnie, choć nie każdy to potrafił docenić,
szkoda, że losów miasta nie udało nam się zmienić.

Z najszerszymi przeprosinami, Tako.

Cóż to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa
I z dupy łzy śmiechu rozlewając rzęsiste
Wciąż sunie w dół siłą tyłków rozpędzone
Ciemność nagłą powitać co się jej nie spodziewa

To z trzech części całość misternie złożona
Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi
I bucha wciąż gdy w dół tak pokracznie złazi
Zielonym długim poddupcem połączona

A każdy człon tego przedziwnego bytu
Nie przez Boga do życia powołanego
Lecz przez wyobraźnie chore i łyki płynu czystego
Zdaje się niczym wobec wspaniałości swego odbytu

Bo piękny on niczym moszna na nieboskłonie
Mądry jak żadna ze stóp co na świat zrodzona
A zabawna tak, że aż strach
Oto jest Kath

Gne - Twoje przedtyłcze <3

Ołtarzyk uwielbienia Chrisa

i.imgur.com/BaZgQJY.jpg
Autorstwa pięknej i utalentowanej Gne <3

i.imgur.com/FYC58AY.gif i.imgur.com/ItxKXYK.gif

Chris to dupa jakich wiele,
Męski facet w fajnym ciele,
Serial o nim Kath ogląda,
Lecz na tyłek wciąż spogląda.
Na nic próby oderwania
Wzroku od słodkiego drania,
Uśmiech jego mówi wiele
Aż mam ciarki na całym ciele!

By Sam Quest

i.imgur.com/oRNUlDF.gif

i.imgur.com/yYIWd7f.gif

i.imgur.com/nZLkFvK.gif

i.imgur.com/bkpMkhj.gif

i.imgur.com/bNMFy91.gif

i.imgur.com/zjAUjeo.gif i.imgur.com/RxeMExN.gif

The wasted years, the wasted youth
The pretty lies, the ugly truth
And the day has come where I have died
Only to find, I've come alive

~Teen idle

i.imgur.com/1jQBv6y.png

I was angry with my friend;
I told my wrath, my wrath did end.
I was angry with my foe:
I told it not, my wrath did grow.

And I waterd it in fears,
Night & morning with my tears:
And I sunned it with smiles,
And with soft deceitful wiles.

And it grew both day and night.
Till it bore an apple bright.
And my foe beheld it shine,
And he knew that it was mine.

And into my garden stole,
When the night had veild the pole;
In the morning glad I see;
My foe outstretched beneath the tree.

Do hymnu!
Katherine jak ten kwiat wykwitła na stronie,
Katherine zostanie z nami po wsze czas.
Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwała,
bo serce jej ogromne niczym głowa Andrzeja.

Refren:
Chwała Ci nasza, Katherino!
Filmowcu najlepszy, kochana userko!
Znajomość TVD największą masz!
Chwała Ci, nasz pierniczku!

Twa sława się ciągnie za Tobą niczym smród.
Lecz nie martw się tym, bo oznacza on Twój trud.
Każdy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia.
Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Cię ktoś!

Refren.

Upijałaś się w Karczmie, szalałaś w Hogwarcie,
lecz byłaś w stanie pokonać Parchatego Trolla.
Dzielnie walczyłaś w konkursie literackim,
w redakcji Proroka zasiadłaś niczym król.

Refren x2
~ Pszemek - łosiek <3

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najmar20202.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydarzenieroku1.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najmarudakath.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admin_gadula.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_gadua.png

i.imgur.com/MMUs8xt.png

i.imgur.com/wSAFrPI.png

i.imgur.com/wcX950I.png

i.imgur.com/ahcM1ve.png

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najsympatyczniejszy_uzytkownik.png

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najwiekszy_gawedziarz.png

i.imgur.com/ZWQLEsq.jpg

https://www.youtube.com/channel/UClbnb5X3J_Gh8r-AT

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: