Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
losiek13
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 1 z 2: 12
|
Magiczne stworzenia w świecie czarodziejów
|
|
![]() |
Dodany dnia 29.05.2013 15:30
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 2 Postów: 12 Dom: ![]() Punkty: 239 Ranga: Pogromca chochlików Data rejestracji: 16.04.13 |
Które ze zwierząt hodowanych przez czarodziejów wam najbardziej wam się podobało? Mnie osobiście najbardziej zaciekawiły czerwone kapturki i boginy. Nie wiem jaką postać by przyjął w spotkaniu ze mną, ale myślę,że była by to moja pani od chemii. Zapewne bogin zaczą by na mnie krzyczeć abym nauczyła się wzorów i równań chemicznych. ![]() Edytowane przez Smierciojadek dnia 22.09.2015 13:38 |
|
|
![]() |
Dodany dnia 09.05.2014 18:40
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 3 Postów: 641 Dom: ![]() Punkty: 4098 Ranga: Sprzedawca prac domowych Data rejestracji: 10.03.14 |
Ale spamowy temat ^^ - 1. Centaury to nie są hodowlane zwierzęta >< 2. a chochlik ? - Ja tam lubię akromantule ^^ - dało się je hodować z pewnością ( Hagrid wyhodował Aragoga ). Lubię pająki, a takie duże, śliczne, z sierścią - miodzio. Nie miałbym też nic przeciwko hipogryfom - chociaż trochę wydają mi się nudne. No i niuchacze. Fajnie byłoby wyruszyć na poszukiwanie skarbów mając kilka ;p ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 25.01.2015 13:26
|
![]() ![]() Postów: 2 Dom: ![]() Punkty: 42 Ranga: Charłak Data rejestracji: 25.01.15 |
Mi bardzo się spodobały Hipogryfy, Chochliki kornwalijskie i feniksy. Chciało by się na jednym polatać. A co dopiero mieć jednego... ![]() Zainteresowały mnie również akromantule. Ciekawe jak to jest je hodować. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 25.01.2015 14:34
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 3 Postów: 1058 Dom: ![]() Punkty: 6070 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 10.01.15 |
Trójgłowy pies był super ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 25.01.2015 14:53
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 3 Postów: 1058 Dom: ![]() Punkty: 6070 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 10.01.15 |
Smoki były wspaniałe, miały bardzo silną naturę, praca z nimi na pewno nie nudziła. Mam słabość do nich odkąd pamiętam, ale sęk w tym że pozostałe interesują mnie nie mniej - nie ma to jak mieć złożone hobby. To jak niektóre były traktowane było takie smutne... jak u mugoli. ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 11.09.2015 21:47
|
![]() ![]() Postów: 83 Dom: ![]() Punkty: 417 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 16.08.15 |
Hipogryfy były przyjazne i można było na nich latać ![]() Feniksy - mądre ptaki i w dodatku bardzo pomocne. Testrale - niby trochę przerażające, ale były takie.. hm.. słodziutkie ![]() [center]Przysięgam uroczyście, że knuję coś niedobrego A może w Ravenclawie Zamieszkać wam wypadnie Tam płonie lampa wiedzy, Tam mędrcem będziesz snadnie. ![]() ![]() ![]() Idź tam, gdzie prowadzi cię serce, inaczej utracisz wszystko ![]() Bo to tak jest, że dla siebie, owszem, można coś tam zrobić, ale la drugiego człowieka to już można coś niesamowicie pięknego zrobić, wszystko. Wszystko. Kto czyta książki, żyje podwójnie. Koniec psot [/center] |
|
|
anusia_zandka |
Dodany dnia 12.09.2015 00:19
|
![]() ![]() Postów: 27 Dom: ![]() Punkty: 1287 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 31.07.15 |
Z boginem mogłabym się zmierzyć, pewnie przyjął by postać klauna. Przerażają mnie. A chciałabym mieć gryfa, hipogryfa i feniksa. Takie słodkie stworzonka może groźne ale urocze. zapraszam fanów Dramione na bloga: "Bo oczy są ślepe. Trzeba szukać sercem." http://miloscDramione.blogspot.com |
|
|
![]() |
Dodany dnia 15.09.2015 11:50
|
![]() ![]() Postów: 9 Dom: ![]() Punkty: 69 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 14.08.15 |
Feniksy są moim zdaniem najfajniejszymi. Potrafi znikać i pojawiać się w dowolnym miejscu (także w Hogwarcie). Jego pieśń umacnia odwagę osób o czystym sercu i zasiewa strach w sercach nieczystych. Łzy feniksa mają silne właściwości lecznicze, potrafią uleczyć wiele ciężkich ran oraz są jedynym antidotum na jad bazyliszka. Feniksy potrafią przenosić ogromne ciężary. Z ich piór robi się rdzenie różdżek. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 26.01.2016 00:49
|
![]() ![]() Pochwały: 4 Postów: 400 Dom: ![]() Punkty: 4582 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 14.06.13 |
Ja najbardziej lubię Feniksy, ale też w następnej kolejności Jednorożce i Sowy. Mimo faworytów w Świecie Magii, chętnie zobaczyłbym każde inne magiczne stworzenie. Bardzo chciałbym zobaczyć testrale. Jeśli kogoś to w ogóle interesuje, to mój bogin zamieniłby się raczej we mnie, ale temat na to poświęcony jest chyba gdzieś indziej. Ciekaw jestem, czy jest szansa spotkać Ponuraka. Bo gdyby na przykład wybrało się na polowanie kilku czarodziei, to czy byli by w stanie wrócić żywi? Czy mimo wszystko, jest to nie odwracalna zapowiedź zgonu... Pozdro, Puchon KHZP Pozdro, Puchon KHZP Miejsce na wierszyk, który jest w fazie produkcji. ; ) ![]() ![]() Ja i HPnet: od 14.06.2013 10:41 - na zawsze! ![]() Olśniewający swym uśmiechem KHZP ![]() ![]() ![]() Moje arcydzieła: FF: 1. Na plaży. 2. Cukierki. 3. Wróżba z przeszłości Artystycznie: 1. Borsuk - wyszywanka. ************************************************************* NAJMROCZNIEJSZY OBSZAR MOJEGO PODPISU ![]() <p align="justify"> </p> ************************************************************* |
|
|
![]() |
Dodany dnia 16.02.2016 20:25
|
![]() ![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: ![]() Punkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Z tego co mi wiadomo, to większość magicznych stworzeń nie była hodowlana. Żyły sobie jako dzikie, robiły co chciały i gdzie chciały ;p Oczywiście Hagrid udomowił testrale, tak oswoił krwiożerczego potwora - pająka jakim bez wątpienia był Aragog, że tiary z głów. Jednak inne chyba nie byłyby tak skore do "współpracy". Przykładem choćby te okropne sklątki tylnowybuchowe ;p Sam chyba chciałbym mieć jakieś pufki pigmejskie - chociaż nie wiem jaki z nich pożytek. Co prawda mam koty, które nie łapią myszy, ale to inna para kaloszy. Mam wielki ogród, więc gnomy by sobie mogły chadzać, ale co wtedy z marchwią, nad którą tyle trzeba się napocić? Nope, wybrałbym chyba ostatecznie feniksa - pożyteczne, inteligentne, pomocne i lojalne stworzenie. No i na tyle niewielkie, że mógłby sobie w domu spokojnie żyć. Takiego smoka a nawet hipogryfa ciężko byłoby gdzieś ulokować ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 16.02.2016 20:58
|
![]() ![]() Postów: 165 Dom: ![]() Punkty: 1745 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 26.10.15 |
Ciekawe, czy istniały trójgłowe psy miniaturki? Magiczne zwierzęta, z tego co pamiętam, w serii były dzikie - w jakimś stopniu udomowione zostały jedynie koty, ropuchy i sowy, co dla mnie jest dziwne. Z chęcią dowiedziałabym się, czy ktoś hoduje jakąś magiczną fretkę, łasicę. Oraz! Czy na innych kontynentach czarodzieje używają innych ptaków niż sowy do korespondencji? Nie sądzę, żebym zasłużyła na feniksa, więc gdybym miała wybierać, to pewnie mialabym pufka i kota. ![]() Pottermore: Slytherin Sekwoja, pióro feniksa, 12 i 3/4 cala, giętka ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 17.02.2016 09:49
|
![]() ![]() Postów: 32 Dom: ![]() Punkty: 276 Ranga: Najsprytniejszy wsród Ślizgonów Data rejestracji: 13.01.16 |
Wie ktoś coś na temat krwi jednorożca ?nie pamiętam gdzie to czytałam ( było to coś podobnego do słownika magicznych zwierząt z HP )ale podobno właśnie ta krew potrafi przywrócić do życia silnie chore lub umierające osoby ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 17.02.2016 11:02
|
![]() ![]() Pochwały: 3 Postów: 519 Dom: ![]() Punkty: 10415 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 13.12.14 |
Dracoloveee, pierwszy tom strona 268, w tym "cukierkowym wydaniu". Rozmowa z Firenzo, w zakazanym lesie. Wracając do tematu, o jakie stworzenia chodzi, bo wiele z nich nie było hodowanych. Kto hodował czerwone kapturki, albo boginy ? Podobnie wspaniałe, jeśli nie najwspanialsze stworzenia, feniksy, też nie były hodowane. Tylko bardzo nieliczni czarodzieje potrafili je sobie jakoś "oswoić". Jednak to zależało od feniksa, czy się do kogoś przywiąże. Z innymi stworzeniami, było chyba prościej, o ile nie były zbyt niebezpieczne. Za bardzo ciekawe uważam testrale. Tylko te ich zwyczaje żywieniowe, padlina, ptaki i na szczęście też jakieś resztki ze śmietnika. Sadząc po wyglądzie, to chyba jednak zbyt dużo nie jadały ![]() Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubię kuzynów. Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 17.02.2016 14:53
|
![]() ![]() Postów: 32 Dom: ![]() Punkty: 276 Ranga: Najsprytniejszy wsród Ślizgonów Data rejestracji: 13.01.16 |
blad logiczny napisał(a): Dracoloveee, pierwszy tom strona 268, w tym "cukierkowym wydaniu". Rozmowa z Firenzo, w zakazanym lesie. Wracając do tematu, o jakie stworzenia chodzi, bo wiele z nich nie było hodowanych. Kto hodował czerwone kapturki, albo boginy ? Podobnie wspaniałe, jeśli nie najwspanialsze stworzenia, feniksy, też nie były hodowane. Tylko bardzo nieliczni czarodzieje potrafili je sobie jakoś "oswoić". Jednak to zależało od feniksa, czy się do kogoś przywiąże. Z innymi stworzeniami, było chyba prościej, o ile nie były zbyt niebezpieczne. Za bardzo ciekawe uważam testrale. Tylko te ich zwyczaje żywieniowe, padlina, ptaki i na szczęście też jakieś resztki ze śmietnika. Sadząc po wyglądzie, to chyba jednak zbyt dużo nie jadały ![]() Dzięki ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 31.07.2017 21:18
|
![]() ![]() Pochwały: 2 Postów: 120 Dom: ![]() Punkty: 6308 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 10.01.15 |
Mnie najbardziej zaciekawiły chyba centaury i jednorożce ![]() ![]() Centaury wydają się takie tajemnicze i mądre, jakby tworzące swój odrębny świat. Jednorożce również są tajemnicze i bardzo delikatne, płochliwe, niewinne. Myślę, że fajnie byłoby przyjaźnić się z centaurem i mieć własnego jednorożca ![]() Swoją drogą myślę, że istotą, której na pewno nie chciałby mieć Harry jest bazyliszek. Nie wiem w sumie dlaczego, ale chyba by za sobą nie przepadali. Z jednej strony mogliby sobie porozmawiać, bo jednak przez spory czas Potter był wężoustym, mimo wszystko byłby to towarzysz dość drażliwy i o prawdziwie morderczym spojrzeniu. Poza tym biorąc pod uwagę rozmiary bazyliszka mogłoby to być dość problematyczne, aby trzymać go w domu. ![]() "Lunatykuję, dlatego śpię w butach." ![]() "Zawsze uważałem, że my z Fredem powinniśmy dostać ze wszystkiego P, bo sam fakt, że pojawiliśmy się na egzaminach, był powyżej oczekiwań" ![]() "Może jest, a może go nie ma, ale pozostaje faktem, że potrafi się poruszać szybciej niż Severus Snape, gdy mu się zagrozi szamponem" ![]() 'Wit beyond measure is man's greatest treasure' "[...] bezinteresowność i odwaga nie tak bardzo się różnią." ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 31.07.2017 21:22
|
![]() ![]() Pochwały: 11 Postów: 1225 Dom: ![]() Punkty: 38920 Ranga: Pracownik Izby Przyjęć Data rejestracji: 09.10.15 |
Mnie najbardziej interesuje sklątka tylnowybuchowa, nie wiem czemu, po prostu wydaje się być ciekawym stworzeniem. I centaury są super, z tym, że one nie są hodowane przez czarodziejów. Smoki też są fajne. Myślę, że Harry Potter na pewno nie chciałby mieć smoka bo by mu spalił wszystkie meble w domu. No i smoki dużo jedzą i piją, Harry nie dałby rady tyle żarcia ze sklepu przynieść. Po za tym nad smokiem ciężko jest zapanować. Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie. W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 31.07.2017 21:33
|
![]() ![]() Pochwały: 13 Postów: 1039 Dom: ![]() Punkty: 34060 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 31.01.17 |
Ciężko wybrać jedno magiczne zwierzę, bo każde jest fantastyczne jak sama nazwa wskazuje![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O tym zawsze pogadam ![]() *rysowanie*książki*anime*wiedza ezoteryczna*Saga o Ludziach Lodu ![]() Znajdziesz mnie na: blogu:https://sagaoludz...gspot.com/ instagramie:http://www.pictam...5597626476 mrauuuu ![]() ![]() Ulubione filmy - seria Jurrasic ![]() [color=#ffff00]Ukochane bajki ![]() ![]() Dzięki za odwiedziny ^^[/color] |
|
|
![]() |
Dodany dnia 31.07.2017 22:13
|
![]() ![]() Pochwały: 10 Postów: 1126 Dom: ![]() Punkty: 10809 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 18.12.14 |
Chciałabym mieć nieśmiałka, o jejciu, ale bym chciała nieśmiałka ![]() Jednorożce też mnie bardzo interesują, bo kojarzą mi się z ogromem pozytywnej energii i mocy. Natomiast wydaje mi się, że Harry nie chciałby mieć sklątki tylnowybuchowej, chyba wiadomo dlaczego. Raczej nikt nie chciałby, żeby jego pupil wybuchał mu nagle w twarz ;p ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 31.07.2017 22:20
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 6 Postów: 835 Dom: ![]() Punkty: 7802 Ranga: Żywy worek treningowy Data rejestracji: 08.02.15 |
Harry nie chciały mieć na sto procent tego no... Jak mu tam było ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 01.08.2017 00:07
|
![]() ![]() Postów: 1 Dom: ![]() Punkty: 2 Ranga: Mugol Data rejestracji: 31.07.17 |
Zawsze chciałam mieć smoka, ale odkąd obejrzałam ''Fantastyczne zwierzęta...'' jestem zakochana w niuchaczu, chociaż boje sie myslec jak wyglądałby mój dom po takim zwierzątku ![]() |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Strona 1 z 2: 12
Przejdź do forum: |