Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Prefekt Naczelny Ravenclawu
31.05.2023 22:35
hejka

Pracownik Izby Przyjęć
31.05.2023 22:13
fuerte, ale tylko trochę ;)

najdroższa
31.05.2023 20:17
no z tym, że się nie da, to chyba trochę nadużycie ;)

Pracownik Izby Przyjęć
31.05.2023 16:40
Anastazja Schubert, nie jeździłaś przepisowo, po prostu nikt cię nie złapał

Pracownik departamentu
31.05.2023 12:40
udawało jeździć przepisowo xD

A tak, gryfoni mają wystarczająco dużo punktów, faktycznie nie ma sensu wrzucać jezyk

Ania, no to super, że Ci się podoba telefon! Jak się dobrze korzysta to najważniejsze

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Alette

Posiada 59641 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 57119 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45321 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 43981 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 38920 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36755 punktów.

10) Prefix użytkownikalosiek13

Posiada 34144 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Magiczne stworzenia w świecie czarodziejów
Prefix użytkownikaGinewraWesley
Które ze zwierząt hodowanych przez czarodziejów wam najbardziej wam się podobało?
Mnie osobiście najbardziej zaciekawiły czerwone kapturki i boginy. Nie wiem jaką postać by przyjął w spotkaniu ze mną, ale myślę,że była by to moja pani od chemii. Zapewne bogin zaczą by na mnie krzyczeć abym nauczyła się wzorów i równań chemicznych.Duszek
Edytowane przez Smierciojadek dnia 22.09.2015 13:38

Prefix użytkownikaUpadly Aniol
Ale spamowy temat ^^ -

1. Centaury to nie są hodowlane zwierzęta ><
2. a chochlik ?

- Ja tam lubię akromantule ^^ - dało się je hodować z pewnością ( Hagrid wyhodował Aragoga ). Lubię pająki, a takie duże, śliczne, z sierścią - miodzio. Nie miałbym też nic przeciwko hipogryfom - chociaż trochę wydają mi się nudne. No i niuchacze. Fajnie byłoby wyruszyć na poszukiwanie skarbów mając kilka ;p
24.media.tumblr.com/tumblr_m8xhishKur1qhr8kmo1_400.gifauto.img.v4.skyrock.net/7396/7977396/pics/160621264.gif

Prefix użytkownikakonfacela7
Mi bardzo się spodobały Hipogryfy, Chochliki kornwalijskie i feniksy. Chciało by się na jednym polatać. A co dopiero mieć jednego... xD

Zainteresowały mnie również akromantule. Ciekawe jak to jest je hodować.

Prefix użytkownikaaskaeddie
Trójgłowy pies był super :D Tyle że mnie wszystkie magiczne stworzenia fascynowały więc chciałabym móc mieć styczność ze wszystkimi a gościć je na swoim podwórku to szczyt marzeń. :D Każde było inne i interesujące, zarówno każde z osobna w obrębie swojego gatunku - nigdy nie ma dwóch takich osobników, jak i gatunkowo. :D
oi62.tinypic.com/2d593n.jpg

Prefix użytkownikaaskaeddie
Smoki były wspaniałe, miały bardzo silną naturę, praca z nimi na pewno nie nudziła. Mam słabość do nich odkąd pamiętam, ale sęk w tym że pozostałe interesują mnie nie mniej - nie ma to jak mieć złożone hobby. To jak niektóre były traktowane było takie smutne... jak u mugoli. :(
oi62.tinypic.com/2d593n.jpg

Prefix użytkownikaBlueAri
Hipogryfy były przyjazne i można było na nich latać :D .
Feniksy - mądre ptaki i w dodatku bardzo pomocne.
Testrale - niby trochę przerażające, ale były takie.. hm.. słodziutkie Love
[center]Przysięgam uroczyście, że knuję coś niedobrego

A może w Ravenclawie
Zamieszkać wam wypadnie
Tam płonie lampa wiedzy,
Tam mędrcem będziesz snadnie.

www.arrakis.es/~jalcaraz/ELE_Y_ALMU/HP/ESCUDO%20RAVENCLAW.jpg

img.zszywka.pl/0/0052/w_8466/moj-swiat/mlodzi-huncwoci-pierwszoklasisci-.jpg

pu.i.wp.pl/k,NjgwNTIzMTcsNDY3ODkwNzI=,f,ginny-weasley.jpgffgff.jpg

Idź tam, gdzie prowadzi cię serce, inaczej utracisz wszystko

www.aceshowbiz.com/images/still/percy_jackson15.jpg

Bo to tak jest, że dla siebie, owszem, można coś tam zrobić, ale la drugiego człowieka to już można coś niesamowicie pięknego zrobić, wszystko. Wszystko.

Kto czyta książki, żyje podwójnie.

Koniec psot
[/center]

anusia_zandka
Z boginem mogłabym się zmierzyć, pewnie przyjął by postać klauna. Przerażają mnie.

A chciałabym mieć gryfa, hipogryfa i feniksa.
Takie słodkie stworzonka może groźne ale urocze.
zapraszam fanów Dramione na bloga:
"Bo oczy są ślepe. Trzeba szukać sercem."
http://miloscDramione.blogspot.com

miloscDramione.blogspot.com
Prefix użytkownikaDorcik
Feniksy są moim zdaniem najfajniejszymi.
Potrafi znikać i pojawiać się w dowolnym miejscu (także w Hogwarcie).
Jego pieśń umacnia odwagę osób o czystym sercu i zasiewa strach w sercach nieczystych.
Łzy feniksa mają silne właściwości lecznicze, potrafią uleczyć wiele ciężkich ran oraz są jedynym antidotum na jad bazyliszka.
Feniksy potrafią przenosić ogromne ciężary.
Z ich piór robi się rdzenie różdżek.

Prefix użytkownikaKHZP
Ja najbardziej lubię Feniksy, ale też w następnej kolejności Jednorożce i Sowy. Mimo faworytów w Świecie Magii, chętnie zobaczyłbym każde inne magiczne stworzenie. Bardzo chciałbym zobaczyć testrale. Jeśli kogoś to w ogóle interesuje, to mój bogin zamieniłby się raczej we mnie, ale temat na to poświęcony jest chyba gdzieś indziej. Ciekaw jestem, czy jest szansa spotkać Ponuraka. Bo gdyby na przykład wybrało się na polowanie kilku czarodziei, to czy byli by w stanie wrócić żywi? Czy mimo wszystko, jest to nie odwracalna zapowiedź zgonu...
Pozdro, Puchon KHZP
Pozdro, Puchon KHZP

Miejsce na wierszyk, który jest w fazie produkcji. ; )

i58.tinypic.com/30tq9n8.jpg

i61.tinypic.com/531hle.jpg

Ja i HPnet: od 14.06.2013 10:41 - na zawsze!

i66.tinypic.com/fymvk1.jpg

Olśniewający swym uśmiechem KHZP

i64.tinypic.com/xgktat.png

Love Dziękuję! Love

Moje arcydzieła:

FF:
1. Na plaży.
2. Cukierki.
3. Wróżba z przeszłości

Artystycznie:
1. Borsuk - wyszywanka.

NAJMROCZNIEJSZY OBSZAR MOJEGO PODPISU

i63.tinypic.com/2ia8lmv.png

<p align="justify"> </p>

Prefix użytkownikabatalion_88
Z tego co mi wiadomo, to większość magicznych stworzeń nie była hodowlana. Żyły sobie jako dzikie, robiły co chciały i gdzie chciały ;p Oczywiście Hagrid udomowił testrale, tak oswoił krwiożerczego potwora - pająka jakim bez wątpienia był Aragog, że tiary z głów. Jednak inne chyba nie byłyby tak skore do "współpracy". Przykładem choćby te okropne sklątki tylnowybuchowe ;p
Sam chyba chciałbym mieć jakieś pufki pigmejskie - chociaż nie wiem jaki z nich pożytek. Co prawda mam koty, które nie łapią myszy, ale to inna para kaloszy. Mam wielki ogród, więc gnomy by sobie mogły chadzać, ale co wtedy z marchwią, nad którą tyle trzeba się napocić? Nope, wybrałbym chyba ostatecznie feniksa - pożyteczne, inteligentne, pomocne i lojalne stworzenie. No i na tyle niewielkie, że mógłby sobie w domu spokojnie żyć. Takiego smoka a nawet hipogryfa ciężko byłoby gdzieś ulokować ;)
i67.tinypic.com/2rdhw1i.png

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Prefix użytkownikaFenris
Ciekawe, czy istniały trójgłowe psy miniaturki? Magiczne zwierzęta, z tego co pamiętam, w serii były dzikie - w jakimś stopniu udomowione zostały jedynie koty, ropuchy i sowy, co dla mnie jest dziwne. Z chęcią dowiedziałabym się, czy ktoś hoduje jakąś magiczną fretkę, łasicę. Oraz! Czy na innych kontynentach czarodzieje używają innych ptaków niż sowy do korespondencji? Nie sądzę, żebym zasłużyła na feniksa, więc gdybym miała wybierać, to pewnie mialabym pufka i kota.
2.bp.blogspot.com/-vCt57ZbDfAk/URrRbhEQhwI/AAAAAAAABA0/XRmZtvEYF_I/s1600/szczerbatek.gif

Pottermore:
Slytherin
Sekwoja, pióro feniksa, 12 i 3/4 cala, giętka

i66.tinypic.com/15qfevn.png

Prefix użytkownikaDracoloveee
Wie ktoś coś na temat krwi jednorożca ?nie pamiętam gdzie to czytałam ( było to coś podobnego do słownika magicznych zwierząt z HP )ale podobno właśnie ta krew potrafi przywrócić do życia silnie chore lub umierające osoby :)

Prefix użytkownikablad logiczny
Dracoloveee, pierwszy tom strona 268, w tym "cukierkowym wydaniu". Rozmowa z Firenzo, w zakazanym lesie.
Wracając do tematu, o jakie stworzenia chodzi, bo wiele z nich nie było hodowanych.
Kto hodował czerwone kapturki, albo boginy ?
Podobnie wspaniałe, jeśli nie najwspanialsze stworzenia, feniksy, też nie były hodowane.
Tylko bardzo nieliczni czarodzieje potrafili je sobie jakoś "oswoić". Jednak to zależało od feniksa, czy się do kogoś przywiąże. Z innymi stworzeniami, było chyba prościej, o ile nie były zbyt niebezpieczne.
Za bardzo ciekawe uważam testrale. Tylko te ich zwyczaje żywieniowe, padlina, ptaki i na szczęście też jakieś resztki ze śmietnika.
Sadząc po wyglądzie, to chyba jednak zbyt dużo nie jadały Czarodziej.
Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni.
Nie lubię kuzynów.
Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy.

Prefix użytkownikaDracoloveee
blad logiczny napisał(a):

Dracoloveee, pierwszy tom strona 268, w tym "cukierkowym wydaniu". Rozmowa z Firenzo, w zakazanym lesie.
Wracając do tematu, o jakie stworzenia chodzi, bo wiele z nich nie było hodowanych.
Kto hodował czerwone kapturki, albo boginy ?
Podobnie wspaniałe, jeśli nie najwspanialsze stworzenia, feniksy, też nie były hodowane.
Tylko bardzo nieliczni czarodzieje potrafili je sobie jakoś "oswoić". Jednak to zależało od feniksa, czy się do kogoś przywiąże. Z innymi stworzeniami, było chyba prościej, o ile nie były zbyt niebezpieczne.
Za bardzo ciekawe uważam testrale. Tylko te ich zwyczaje żywieniowe, padlina, ptaki i na szczęście też jakieś resztki ze śmietnika.
Sadząc po wyglądzie, to chyba jednak zbyt dużo nie jadały Czarodziej.

Dzięki Czarodziej

Prefix użytkownikaPomyloony
Mnie najbardziej zaciekawiły chyba centaury i jednorożce Wrozka Może to nie przypadek, że obie te istoty są po części końmi? xD

Centaury wydają się takie tajemnicze i mądre, jakby tworzące swój odrębny świat. Jednorożce również są tajemnicze i bardzo delikatne, płochliwe, niewinne. Myślę, że fajnie byłoby przyjaźnić się z centaurem i mieć własnego jednorożca xD

Swoją drogą myślę, że istotą, której na pewno nie chciałby mieć Harry jest bazyliszek. Nie wiem w sumie dlaczego, ale chyba by za sobą nie przepadali. Z jednej strony mogliby sobie porozmawiać, bo jednak przez spory czas Potter był wężoustym, mimo wszystko byłby to towarzysz dość drażliwy i o prawdziwie morderczym spojrzeniu. Poza tym biorąc pod uwagę rozmiary bazyliszka mogłoby to być dość problematyczne, aby trzymać go w domu.
78.media.tumblr.com/39993bbe9f38abc0f1a1f26fd6363683/tumblr_o124j47amU1uh2mkho1_500.gif

"Lunatykuję, dlatego śpię w butach."

img1.wikia.nocookie.net/__cb20100309163406/harrypotter/pl/images/3/39/Ksenio.jpg

"Zawsze uważałem, że my z Fredem powinniśmy dostać ze wszystkiego P, bo sam fakt, że pojawiliśmy się na egzaminach, był powyżej oczekiwań"

i.imgur.com/SPGoXwc.gif

"Może jest, a może go nie ma, ale pozostaje faktem, że potrafi się poruszać szybciej niż Severus Snape, gdy mu się zagrozi szamponem"

s5.ifotos.pl/img/wergif_qpqxarq.gif

'Wit beyond measure is man's greatest treasure'

i.imgur.com/ot15EeW.jpg

"[...] bezinteresowność i odwaga nie tak bardzo się różnią."

iv.pl/images/587b992863f8f1f7e8e4a393a7498aeb.jpg

Prefix użytkownikaania919
Mnie najbardziej interesuje sklątka tylnowybuchowa, nie wiem czemu, po prostu wydaje się być ciekawym stworzeniem. I centaury są super, z tym, że one nie są hodowane przez czarodziejów.

Smoki też są fajne. Myślę, że Harry Potter na pewno nie chciałby mieć smoka bo by mu spalił wszystkie meble w domu. No i smoki dużo jedzą i piją, Harry nie dałby rady tyle żarcia ze sklepu przynieść. Po za tym nad smokiem ciężko jest zapanować.
Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie.

W Ravenclawie tylko ci,
których umysł pięknem lśni.

www.harry-potter.net.pl/images/articles/misgal2020.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/mistrzgaleriiania.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/artykul.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/ania.png

i.imgur.com/ZSNVgbV.png

Prefix użytkownikaKlaudia Lind
Ciężko wybrać jedno magiczne zwierzę, bo każde jest fantastyczne jak sama nazwa wskazuje;) Osobiście chciałabym mieć chyba każde chociaż na chwilkę, ale np. taki Harry Potter raczej nie chciał by mieć smoka, gdyż mógłby mu się kojarzyć ze zbyt wieloma niemiłymi incydentami z młodości, np. słynny smok Hagrida, lub co gorsza smoki z turnieju trójmagicznego. Ot taka trauma po prostu;)
i.ibb.co/8DTZnrV/Hogwarts-Houses.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-pedzel.png

naforum.zapodaj.net/thumbs/f427d4baf088.png

naforum.zapodaj.net/thumbs/b3f1629c56b2.jpg

naforum.zapodaj.net/thumbs/3b5d5b75c61c.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/klaudia.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/klaudialindomensmierci.jpg

O tym zawsze pogadam:D

*rysowanie*książki*anime*wiedza ezoteryczna*Saga o Ludziach LoduSerce*zdrowie*nauka*blogi*góry*konie*dinozaury*rękodzieło

Znajdziesz mnie na:

blogu:https://sagaoludz...gspot.com/
instagramie:http://www.pictam...5597626476

mrauuuu Love Ulubione anime - Noragami

media0.giphy.com/media/tBpYqkMgAPaWA/giphy.gif

Ulubione filmy - seria Jurrasic

akns-images.eonline.com/eol_images/Entire_Site/201553/rs_500x272-150603111143-rs_500x272-150522100555-giphy.gif

[color=#ffff00]Ukochane bajki

m.gifmania.com.mx/Gifs-Animados-Walt-Disney/Gif-Animadas-Peliculas-Walt-Disney/Imagenes-Animadas-Bella-Bestia/Personajes-Bella-Bestia/Rosa-Encantada-75560.gif

i1.kwejk.pl/k/obrazki/2011/10/045f0cf3c2a06cb7076a1e0e0cb5aaec.gif

Dzięki za odwiedziny ^^[/color]

www.sagaoludziachlodu-rysunki.blogspot.com
Prefix użytkownikaEmilyWright
Chciałabym mieć nieśmiałka, o jejciu, ale bym chciała nieśmiałka Serce Te stworzonka są takie urocze! No i myślę, że byśmy się dogadali, bo ja też jestem takim nieśmiałkiem. Chyba że bylibyśmy zbyt nieśmiali, żeby się dogadać...

Jednorożce też mnie bardzo interesują, bo kojarzą mi się z ogromem pozytywnej energii i mocy.

Natomiast wydaje mi się, że Harry nie chciałby mieć sklątki tylnowybuchowej, chyba wiadomo dlaczego. Raczej nikt nie chciałby, żeby jego pupil wybuchał mu nagle w twarz ;p
funkyimg.com/i/2w1an.jpg

Prefix użytkownikaInga Clinton
Harry nie chciały mieć na sto procent tego no... Jak mu tam było xD. Oo! Niuchacza! Bo jest przegrywem i nie chce więcej hajsu, także jest super, bo facet jest takie mega poszontny no i wogle no i nie chce wincej hajsu zarobionego na boku. A takie kradnące zwirze, to bardzo pszydatne. Sama sobie kiedyś takie kupię. Okradnę całego HP neta <33 Koffam was misiaczki <33
naforum.zapodaj.net/thumbs/9274c9d6c552.jpg

imageshack.com/a/img923/3857/utQs1H.gif

#TeamMafia
Valkyrie

Prefix użytkownikaanniepe
Zawsze chciałam mieć smoka, ale odkąd obejrzałam ''Fantastyczne zwierzęta...'' jestem zakochana w niuchaczu, chociaż boje sie myslec jak wyglądałby mój dom po takim zwierzątku ;)

http://przerwanypocalunekdementora.blogspot.com/?m

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: