Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Harrych świąt!
12.02.2026 09:40
Shanti Black, chyba nie da się zmieniać rang, ja na zawsze przez cały rok będę życzyć Harrych Świąt :D

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
10.02.2026 12:04
mam prośbę gdyby zobaczył to jakiś admin to poproszę o zmianę rangi z tej hipogryfowej bo mam ją przynajmniej 3 rok xD

Pomocnik Filcha
01.02.2026 23:10
Nie logowałem się na koncie od chyba 10 lat, choć stronę zdarzało mi się odwiedzać i śledzić w SM. Co za nostalgia! :D

Harrych świąt!
30.01.2026 10:46
Nquus, ano tak ;(

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
14.01.2026 21:39
znowu cisza ;(

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45363 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikalosiek13

Posiada 34226 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Opinia o Insygniach Śmierci
Prefix użytkownikaKlaudia Lind
Poprawiłam, dzięki:) Te błędy to chyba przez to, że nie czytałam książek:/ W każdym razie już nadrabiam i czytam teraz Kamień Filozoficzny, więc mam nadzieję poprawić swoją pisownię:)

Co do wspomnień Księcia to właśnie nie bardzo załapałam o co w tym chodzi. Przypomniałam sobie też scenę śmierci Snape'a i moim zdaniem była potraktowana bardzo po macoszemu. Skoro okazało się, że Snape był jednak dobry i Harry się o tym dowiedział ( a nawet nazwał jego drugim imieniem swojego syna) to dlaczego się tym wcale nie przejął? Tak na prawdę to każda śmierć głównego bohatera była pozbawiona reakcji otoczenia. Szczerze mówiąc to ledwo zauważyłam śmierć Lupina:/

www.sagaoludziachlodu-rysunki.blogspot.com
Prefix użytkownikaMorfinGaunt
Nie przejął się Snapem, bo dotarło do niego, co musi zrobić. Był pewny, że za kilka chwil spotka się i z Dumbledorem i ze Snapem i ze swoimi bliskimi po drugiej stronie. Nie miał więc czasu rozpaczać, ani go żałować. W książce jest to dużo lepiej ukazane.
MorfinGaunt

i.postimg.cc/gkk79Ch8/rowling.png

i.postimg.cc/15GVmCdR/ornamentline.png

Jeśli ktoś ci mówi, że czuje się benowo, albo do bena z takim życiem, to wiedz, że to nie przelewki i trzeba takiej osobie natychmiast pomóc! Bo z Benem nie ma żartów!

i.postimg.cc/15GVmCdR/ornamentline.png

i.postimg.cc/yxJC8bjf/poster.png

zapodaj.net/images/f1efe2ea40db3.png

Prefix użytkownikaPanna Lovegood
Mnie osobiście najbardziej zabolało praktyczne pominięcie śmierci Freda. Czytając książkę wracałam (i nadal wracam) do tego fragmentu dość często. Jest postacią występującą w każdej części, a "pominięcie" jego śmierci w filmie jest dla mnie ogromnym bólem i szokiem... :(

Prefix użytkownikaPaulaSmith
Co do wspomnień Księcia to właśnie nie bardzo załapałam o co w tym chodzi. Przypomniałam sobie też scenę śmierci Snape'a i moim zdaniem była potraktowana bardzo po macoszemu. Skoro okazało się, że Snape był jednak dobry i Harry się o tym dowiedział ( a nawet nazwał jego drugim imieniem swojego syna) to dlaczego się tym wcale nie przejął? Tak na prawdę to każda śmierć głównego bohatera była pozbawiona reakcji otoczenia. Szczerze mówiąc to ledwo zauważyłam śmierć Lupina:/

Harry przecież dopiero po śmierci Snape`a dowiedział się jaką rolę odegrał Snape w jego życiu. Myślę, że właśnie nazwanie syna imieniem Snape`a było wyrażeniem tego przejęcia się.

Niestety nie da się wszystkiego zawrzeć w filmie, musimy się z tym pogodzić, jednak uważam, że Insygnia mimo wszystko są najwierniejsze książce.

Kosmadeus
Chyba najlepszy film, bo najmroczniejszy. Zgoda co do gry Watson, ale ona w ogóle jest słabą aktorką. Przecież rolę w Pieknej i Bestii dostała za to, że woziłą się i usługiwała Weinsteinowi ^^ a w przerwach ja by odreagować, że jest zwykłą panną lekkich obyczajów, dzieliła się ze światem swoimi feministycznymi przemyśleniami - no wzór!
Przeczyytałem 3 częśći
1,2 i insygnia - zdecydowanie warto najpierw przeczytać, a później obejrzeć

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: