Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Hit czy shit
|
|
askaeddie |
Dodany dnia 21.01.2015 14:15
|
Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 3 Postów: 1058 Dom: Slytherin Punkty: 6070 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 10.01.15 |
To jest ten typ muzyki, który mnie w ogóle nie kręci, nie jest to też jednak disco polo. Trzeba jednak wybrać do którego wiadra wsadzić więc, zestawienie tego tekstu z tą konkretną muzyką dla mnie jest błędem. Produkt końcowy zalatuje mi jedną z tych "piosenkarek" które albo nie wiedzą co ze sobą zrobić bądź na upór tworzą coś tak odpychającego. SHIT. https://www.youtu...qps9ZdMxs0 |
|
|
Sixth Gun |
Dodany dnia 17.02.2015 21:09
|
Pochwały: 5 Postów: 1071 Dom: Ravenclaw Punkty: 15461 Ranga: Żywa legenda Data rejestracji: 24.07.13 |
Tyłka nie urywa. Ot, do posłuchania w radiu. Ogólnie nie do końca przemawia do mnie ten szał i fenomen, który nastał teraz w związku ze Swift Całkiem świeży jeszcze wyśmienity kąsek od mistrzów w swojej dziedzinie. https://www.youtu...tNhXGejEak Glanek, jopro - jak zwał, tak zawał Jeżeli jesteś amatorem (lub amatorką) twórczości Borszewicza, to możemy się ożenić |
|
|
harry17 |
Dodany dnia 22.02.2015 23:19
|
Postów: 8 Dom: Gryffindor Punkty: 158 Ranga: Pogromca chochlików Data rejestracji: 12.05.07 |
Przy U2 zawsze czuję ciarki. Mam do nich sentyment. Na każdej ich płycie znajdzie się jakieś perełki. Dla mnie hit. https://www.youtu...JQk0jDZx8o |
|
|
Alette |
Dodany dnia 14.03.2015 09:29
|
Pochwały: 18 Postów: 7185 Dom: Hufflepuff Punkty: 59641 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
To chyba niespecjalnie moje klimaty. Nie mam nic, nie nazwę shitem, ale z pewnością nie będę tego słuchać, bo zasnę. Jestem entuzjastką bardziej "żywej" muzyki, co nie oznacza, że takowa jest lepsza. Ode mnie coś na czasie, czyli nasz kandydat na Eurowizję. Co myślicie? https://www.youtu...RWG6g0YjD0 Kazui <3 W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love |
|
|
Sixth Gun |
Dodany dnia 14.03.2015 12:51
|
Pochwały: 5 Postów: 1071 Dom: Ravenclaw Punkty: 15461 Ranga: Żywa legenda Data rejestracji: 24.07.13 |
Ta piosenka to zdecydowanie nie moje klimaty, ale... ma coś w sobie. Ciekawa barwa głosu, może tyłka nie urywa, ale podoba mi się. Hit The Ghost of You https://www.youtu...CUpvTMis-Y Glanek, jopro - jak zwał, tak zawał Jeżeli jesteś amatorem (lub amatorką) twórczości Borszewicza, to możemy się ożenić |
|
|
gne |
Dodany dnia 14.03.2015 13:44
|
Pochwały: 24 Postów: 3001 Dom: Ravenclaw Punkty: 23582 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 29.08.07 |
Fvck, no muszę skomentować. MCR nie słucham, nie przepadam, może nawet nie lubię, bo to zupełnie nie moja bajka. Za to ten teledysk mi się strasznie podoba i trafia prosto do mojego serduszka, bo bardzo lubię takie wojenne klimaty, które aż skręcają żołądek. Aż mam ochotę na kolejną książkę... Muzycznie nie moja bajka, nie taki wokal, zbyt przewidywalne. Nie potrafię ocenić. Jeśli gusta mają przeważyć to shit, jeśli mam się kierować tym co powinna mieć piosenka, żeby była popularna to hit. zdałam sobie sprawę, że nie słucham niczego czym mogłabym was zainteresować ;x heh tune? https://www.youtu...iktfwdnsoQ Edytowane przez gne dnia 14.03.2015 13:53 |
|
|
Sixth Gun |
Dodany dnia 14.03.2015 18:38
|
zdałam sobie sprawę, że nie słucham niczego czym mogłabym was zainteresować ;x Dlaczego? Ja tam jestem otwarta na wszelkie propozycje c: I tak, MCR muzycznie tyłka nie urywa, ale ten teledysk całkowicie kupił moje serce, mam do niego jak i tej piosenki niesamowity sentyment. Bardzo fajny kawałek. Podoba mi się jego głos i, nie wiem jak to określić, maniera? Nie wiem, czy to najodpowiedniejsze słowo. Ogólnie przepadam głównie za piosenkami z przysłowiowym pierdylnięciem, a ta takie posiada. W swój specyficzny sposób, ale posiada, pod koniec się rozkręca. HIT. Nawet sobie chyba ściągnę. Dir en Grey - Glass Skin https://www.youtube.com/watch?v=4Z6S3VR_cmI Glanek, jopro - jak zwał, tak zawał Jeżeli jesteś amatorem (lub amatorką) twórczości Borszewicza, to możemy się ożenić |
|
|
Alette |
Dodany dnia 14.03.2015 18:52
|
Pochwały: 18 Postów: 7185 Dom: Hufflepuff Punkty: 59641 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Kiedy napisałaś o piosenkach z pierdylnięciem, to stwierdziłam, że zajrzę. Może się zainspiruję ;p Podoba mi się początek, chociaż nie jestem jeszcze przekonana czy to idzie w kierunku wykrzywionego rocka czy piosnki z Eurowizji. Głos jest dla mnie jak najbardziej na plus i chociaż kompletnie nie rozumiem, o czym tam oni śpiewają i sylaby zlewają mi się w jedno, to i tak jestem pozytywnie zaskoczona. Może nie jest to pierdylnięcie, które tak uwielbiam, ale z pewnością utworu mogłabym sobie spokojnie słuchać wieczorami. Niech będzie hit. Ode mnie Decyfer Down - Faded https://www.youtu...rF9zwF4X5g Kazui <3 W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love |
|
|
gne |
Dodany dnia 14.03.2015 19:26
|
Pochwały: 24 Postów: 3001 Dom: Ravenclaw Punkty: 23582 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 29.08.07 |
Z tym utworem mam tak, że słyszę go pierwszy raz, ale wydaje mi się, że słyszałam wiele podobnych. Gdyby to był moje obecne klimaty, to by mi to nie przeszkadzało, ale że już raczej takich rzeczy nie słucham, to mnie też nie grzeje. Opinia w sumie podobnie jak we wcześniejszym poście. Dlaczego? Ja tam jestem otwarta na wszelkie propozycje c: Bo gdybym dała 12 minutowy utwór z growlem, z jednej z moich ulubionych płyt 2014 roku, to temat umarłby na miesiąc ;p Ale daję link (tak poza zabawą^^ ) http://crib45.ban...orderlines No a teraz właściwa propozycja. Niech będzie z tych bardziej z pierdo.nięciem, chociaż tego zespołu tez już daawno nie słuchałam. https://www.youtu...jdOGvzotUc |
|
|
Sixth Gun |
Dodany dnia 14.03.2015 19:35
|
No, i takie kawałki to rozumiem! Zespół obił mi się o uszy i to nie raz, ale jakoś nigdy nic mnie nie popchnęło do tego, żeby czegoś od nich posłuchać. Bardzo w moim stylu, jeszcze dziś się bardziej zagłębie w ich twórczość. Hicik. Dobre, bo polskie https://www.youtu...AqU-RDnYyY Glanek, jopro - jak zwał, tak zawał Jeżeli jesteś amatorem (lub amatorką) twórczości Borszewicza, to możemy się ożenić |
|
|
gne |
Dodany dnia 14.03.2015 19:42
|
O hahahhaha. A miałam sama wstawić coś riverside i to właśnie z najnowszej płyty, ale pomyślałam sobie, że w następnym poście. No i teraz nie mogę, bo mnie wyprzedziłaś. A wybrałabym pewnie ten sam kawałek, piona! Zostawiam ten post jako spam, niech ktoś inny oceni <3 |
|
|
Alette |
Dodany dnia 14.03.2015 21:28
|
Dla mnie utwór całkiem spoko. Podoba mi się to tło, jest takie mocne ale nie przesadzone. Wokal również na plus. Nie jest to piosenka, w której miałabym się zakochać, brakuje mi tutaj jakiegoś większego BUM, po którym mogłabym zdechnąć z wrażenia. Dlatego taki malutki hit - bez pokłonów i wielbienia, ale z szacunkiem i kciukiem do góry. Ode mnie może coś innego John Dreamer -Rise https://www.youtu...XJf6CVj4FM Kazui <3 W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love |
|
|
Emilianna |
Dodany dnia 15.03.2015 11:58
|
Postów: 3 Dom: Ravenclaw Punkty: 33 Ranga: Charłak Data rejestracji: 15.03.15 |
Piękne! Wprawdzie wolę utwory z wokalem, ale nie mam nic przeciwko takim. Trafia na listę melodii, do których z pewnością jeszcze nie raz wrócę. Ode mnie też raczej delikatny kawałek: https://www.youtu...jFAJV288g0 |
|
|
Inga Clinton |
Dodany dnia 17.03.2015 10:14
|
Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 6 Postów: 835 Dom: Slytherin Punkty: 7802 Ranga: Żywy worek treningowy Data rejestracji: 08.02.15 |
Piosenka moim zdaniem nie zasługuje ani na hit ani na shit. Jest mocno pomiędzy. Na codzień nie słucham takiej muzyki. Jednak mimo tego dajęhit . Zrobiłam to dlatego, bo lubię ballady. To teraz moje kocham, wielbie i moja piosenka naj. http://m.youtube....GJuMBdaqIw |
|
|
Alette |
Dodany dnia 22.04.2015 15:01
|
Od razu napiszę, że nie jestem fanką Katy Perry... ogólnie nie przepadam za muzyką z radia, dla mnie jest miałka i nijaka... przy tym nie jest to miałkość i nijakość, która wpada mi w ucho. Mimo to jest kilka piosenek tej wokalistki, które całkiem przyjemnie się słucha, jednak na pewno nie jest to Firework. Nie nazwę tego shitem, bo to też nie działa na zasadzie, że od samego słuchania boli mnie głowa. Po prostu... nie interesuje mnie ten utwór. Ode mnie - 65daysofstatic - Radio Protector Tak, dalej będę walić utworami tego typu https://www.youtu...pEILvXQaZM Kazui <3 W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love |
|
|
Portugas |
Dodany dnia 13.05.2015 14:17
|
Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 6 Postów: 1255 Dom: Hufflepuff Punkty: 6535 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 08.03.13 |
Hit, hit, hit <3 To jest po prostu piękne, nic dodać, nic ująć. Cudna gra skrzypiec (przynajmniej zdaje mi się, że to były skrzypce xp). Ten kontrast w postaci powolnej, spokojnej muzyki zmieniającej się w żywą i szybką tworzy bardzo ładną harmonię i uwielbiam takie utwory. The Chain Gang of 1974 - Sleepwalking https://www.youtu...t3PcA4UvPA kocham juliettę115 Przez pomyłkę zrobiłem to specjalnie. Ach, ta Łapka Portugas - jedyny użytkownik, na którego ma oko nawet Krico Wszyscy jesteśmy żyrafami, które urodziły się nad przepaścią :zyrafa: ~ Nior ^^ |
|
|
plump_ginewra_17 |
Dodany dnia 14.05.2015 09:47
|
Pochwały: 6 Postów: 94 Dom: Gryffindor Punkty: 2067 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 27.03.13 |
Moim zdaniem to hit, przyjemnie się słucha i wpada w ucho Poza tym to trochę moje klimaty, więc nie może być inaczej jak hit Od siebie daję: Welshly Arms - The Touch https://www.youtu...j8Z1zr5Y2M Zbyt ona piękna, zbyt mądra zarazem, zbyt mądrze piękna, stąd istnym jest głazem.
|
|
|
Erudieth |
Dodany dnia 13.06.2015 17:20
|
Pochwały: 4 Postów: 1317 Dom: Gryffindor Punkty: 14924 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 29.12.14 |
Tom Odell - I know - Hit. Dobre tło muzyczne, Tom ma bardzo ładny głos. Może idealne to nie jest, ale w końcu on jest jeszcze młody. No i teledysk jest taki... tajemniczy. A teraz kawałek, którego nie mogę wyrzucić z głowy od jakiegoś miesiąca. Nirvana - Lake of Fire (cover piosenki zespołu Meat Puppets) https://www.youtu...gvUaOuEdwA Edit. Al Edytowane przez Alette dnia 31.05.2015 13:31 |
|
|
Mistkey250 |
Dodany dnia 01.07.2015 15:23
|
Pochwały: 1 Postów: 334 Dom: Slytherin Punkty: 4354 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 31.05.14 |
Mimo iż ten rodzaj muzyki to coś całkiem nie dla mnie.. Za tym zespołem też jakoś specjalnie nie przepadam, aczkolwiek ta piosenka jakoś... Ani mi się nie podoba, ani mi się nie nie podoba, dlatego jestem tak po środku... Mimo wszystko jednak dam HIT, bo bardzo spodobały mi się te gitary tam Moja piosenka, dopiero dzisiaj ujrzała światło dzienne, jest nowym singlem Demi i to pierwszym z nową wytwórnią.. Demi Lovato - Cool For The Summer https://www.youtu...q935KorD88 Od cnoty Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie. Always. Jeżeli zastanawiasz się czy przegrasz, przegrasz na pewno - A więc niech zwycięży lepszy - zawołał szyderczo Deparnieux, a tym razem Halt odezwał się: - Owszem, zamierzam zwyciężyć. |
|
|
Cookie |
Dodany dnia 01.07.2015 23:36
|
Pochwały: 2 Postów: 739 Dom: Ravenclaw Punkty: 3722 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 01.10.14 |
Lubię Demi, tylko że nie słucham takich rytmów. B) Dam HIT. Na dodatek ma bardzo sexy tancerzy - nie tu, ale no. KLIK. PSSST. TEN Z BRÓDKĄ. *w* A ja dam ostatnią piosenkę AC/DC - wypalili się czy nie? KLIK. |
|
Podziel się z innymi: |
Przejdź do forum: |