Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Hit czy shit
|
|
Sixth Gun |
Dodany dnia 04.01.2016 22:00
|
Pochwały: 5 Postów: 1071 Dom: Ravenclaw Punkty: 15461 Ranga: Żywa legenda Data rejestracji: 24.07.13 |
Nie przepadam zbytnio za tym zespołem, do coverów z reguły też jestem niezbyt przyjaźnie nastawiona. Jednakże Rutherford brzmi tutaj ciekawie, do tego fajnie wpasowuje się w muzykę, chociaż ta jest trochę zbyt monotonna. Shit to nie jest, tylko taki mały hit Poets of the fall - Temple of tought https://www.youtu...wVuDF_uCp4 Zauważyłam, że piosenki od Ciebie zazwyczaj przypadają mi do gustu. Polecam się na przyszłość Glanek, jopro - jak zwał, tak zawał Jeżeli jesteś amatorem (lub amatorką) twórczości Borszewicza, to możemy się ożenić |
|
|
lepakkomies |
Dodany dnia 16.01.2016 20:47
|
Postów: 32 Dom: Ravenclaw Punkty: 85 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 25.07.15 |
Hit - bardzo przyjemny utwór, poza tym jak widzę, zespół z Finlandii, a jej mieszkańcy potrafią grać dobrego rocka Mam ostatnio fazę na ciekawe covery utworu "Hello", więc na początek wrzucam taki: https://youtu.be/... |
|
|
MrsBlackHP02 |
Dodany dnia 17.01.2016 08:18
|
Postów: 57 Dom: Slytherin Punkty: 171 Ranga: Postrach pierwszaków Data rejestracji: 02.10.15 |
Shit, mi się osobiście nie podoba. Nie przepadam za orginałem, więc cover też mi nie leży. Nigdy nie lubiłam tego typu muzyki, dla mnie zbyt spokojnie i powoli śpiewana. co sądzicie? ostatnio mam faze, a na refrenie prawie płacze https://www.youtu...uffle=3248 It Matters Not What Someone Is Born, But What They Grow To Be ~ A.P.W.B.D
Dark Lord is back, you know it Power=Slytherin Those cunning folk use any means to achieve their ends Od cnoty Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie. So so what? I'm still a rock star I got my rock moves And I don't need you And guess what I'm having more fun And now that we're done ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ |
|
|
BumSzakalaka |
Dodany dnia 17.01.2016 10:15
|
Pochwały: 9 Postów: 1359 Dom: Ravenclaw Punkty: 17304 Ranga: Pogromca Parchatego Trolla Data rejestracji: 30.11.15 |
Hit. Uwielbiam piosenki Eda i uważam, że każdy jego utwór jest genialny. Ten szczególnie mi się spodobał, ponieważ jest nawiązany do jednego z moich ulubionych filmów. Cover Rap Monstera and Jung Kooka - Fools Uważam, że jest to ciekawe, bo Rap Monster (jak zresztą mówi jego pseudonim) nigdy nie śpiewał. Zawsze rapował. https://www.youtu...8BiYm5DDtc 03.01.2019 r. - Pogromca Parchatego Trolla W Hogwarcie: Madison Dixie _____________________~*~_____________________ - I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587. - My name is OLIVER QUEEN. _____________________~*~_____________________ - Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem? - Jesteś czymś więcej, Ciri. Czymś więcej. _____________________~*~_____________________ BumSzakalaka Przyjaciółko ma najdroższa! Pisać wiersze sprawa "prosta" W dniu miłości coś wypada, Prawie głowa mi odpada... Gdzieś zniknęłaś, takie życie.. I na pewno nie w Madrycie. Nasz rysunek gdzieś zgubiłem, Jestem Ci go jednak winien. Szkoła chyba cię wykańcza, Jednak lepsza niż szarańcza ;D Kwaśne żelki mam pod biurkiem, Nie otworze ich więc z hukiem, Bo z tęsknoty już usycham I w te kąty je upycham. Wszędzie różu, kiczu schyłki Życie, zabierz Walentynki. Ps. Z tym obrazkiem to serio XOXO ~ Erynia. Wielkie serducho |
|
|
lepakkomies |
Dodany dnia 31.01.2016 00:17
|
Postów: 32 Dom: Ravenclaw Punkty: 85 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 25.07.15 |
Hit/Shit - chwytliwy popowy utworek i na plus, że "nie czuje się", że to wykonawca "z Azji", jednak nie wyróżniający się na tle masy podobnych w stylu "made in USA", poza tym szybko się osłuch-uje i zwyczajnie nudzi... A ode mnie kolejny cover: https://youtu.be/... |
|
|
Iva Coren |
Dodany dnia 31.01.2016 07:53
|
Postów: 128 Dom: Ravenclaw Punkty: 1499 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 29.01.16 |
HIT Celine Dion My Way hit czy kit? https://www.youtu...WUChqDaQ24 (moim zdaniem wszystko , czego się tylko Celina dotknie nabiera innego, ładnego brzmienia) I nawet jak upadnę, to wstanę. A wtedy Ty masz przechlapane! Ołtarzyk dla Batalion_88 O Batalionie, tak ładnie zawsze komentujesz, mój uśmiech wywołujesz..... |
|
|
fuerte |
Dodany dnia 02.02.2016 20:48
|
Pochwały: 30 Postów: 3225 Dom: Ravenclaw Punkty: 57438 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 15.07.07 |
Nigdy fanką Celine nie byłam i pewnie już nie zostanę, ale cenię ją za to, że od tak wielu lat śpiewa swoje i nie wymyśla piosenek z kapelusza tylko dlatego, że akurat nadeszła jakaś moda. Nie nazwę więc tego utworu jednoznacznie hitem, ale na pewno nie mogę napisać, że to kit. The Knife - Pass this on [klik] |
|
|
Iva Coren |
Dodany dnia 02.02.2016 22:32
|
Postów: 128 Dom: Ravenclaw Punkty: 1499 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 29.01.16 |
fuerte napisał(a): Nigdy fanką Celine nie byłam i pewnie już nie zostanę, ale cenię ją za to, że od tak wielu lat śpiewa swoje i nie wymyśla piosenek z kapelusza tylko dlatego, że akurat nadeszła jakaś moda. Nie nazwę więc tego utworu jednoznacznie hitem, ale na pewno nie mogę napisać, że to kit. The Knife - Pass this on [klik] Ja byłam fanką chyba od zawsze i jestem... Szalenie cenię Celine za to ,że nigdy nie zboczyła z muzycznego i życiowego kursu, Zero skandali, ten sam mąż, jeden jedyny przez tyle lat ( niestety umarł w styczniu, bardzo mi go żal ale miał już swoje lata) The Knife, HIT, chociaż niezupełnie moje klimaty A tutaj coś co odkryłam niedawno, cud.... Aż sobie taki dzwonek do tela zrobiłam https://www.youtu...wd_1NTHw1o I nawet jak upadnę, to wstanę. A wtedy Ty masz przechlapane! Ołtarzyk dla Batalion_88 O Batalionie, tak ładnie zawsze komentujesz, mój uśmiech wywołujesz..... |
|
|
EmilyWright |
Dodany dnia 03.02.2016 18:01
|
Pochwały: 10 Postów: 1126 Dom: Ravenclaw Punkty: 10809 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 18.12.14 |
Jeju, przykro mi było tego słuchać po tym, co się stało Ale dobrnęłam, bo myślę, że Alana ma głos wprost stworzony do takich sonetów Raczej nie nazwę tego piosenką, więc niestety nie mogę określić czy to hit czy bardziej kit. On po prostu wyrecytował Shakespeara, a w tle leciała muzyka, więc nie mogę tego ocenić jednoznacznie. Aczkolwiek gdyby Rickman śpiewał, to bardzo prawdwpodobne, że byłby to hit Against The Current - Outsiders https://www.youtu...58y6axpS-E |
|
|
Iva Coren |
Dodany dnia 03.02.2016 19:16
|
Hit laska ma świetny głos, poza tym piosenka łatwo wpada w ucho. Jest na tyle lekka by można było się w niej zakochać , i na tyle fajna , że na długo pozostanie w pamięci Podoba mi się jeszcze teledysk i makijaż wokalistki. W sumie , to gustuję w cięższej, poważniejszej muzyce, ale ta jest na tyle przyjemna, że może się podobać. https://www.youtu...B-RcX5DS5A I nawet jak upadnę, to wstanę. A wtedy Ty masz przechlapane! Ołtarzyk dla Batalion_88 O Batalionie, tak ładnie zawsze komentujesz, mój uśmiech wywołujesz..... |
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 04.02.2016 12:25
|
Pochwały: 35 Postów: 3696 Dom: Ravenclaw Punkty: 45361 Ranga: Specjalista ds. sprzedaży Data rejestracji: 09.04.15 |
Iva szukam tej pisoenki od jakiegoś czasu, uwielbiam ja. Ma fajny tekst, muzykę, zresztą lubie Coldplay i uważam, że to jest ten rodzaj muzyki, która zawsze się obroni. Dla mnie Hit.! https://www.youtu...wgf3wmiA04 Ściana uznania i miłości Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ Ściana chwały |
|
|
lepakkomies |
Dodany dnia 12.02.2016 23:35
|
One Direction - nie lubiłam, nie lubię i nie polubię, bez względu na utwór. Są dla mnie zbyt "amerykańscy" (w negatywny tego słowa znaczeniu) jak na brytyjsko-irlandzki boysband i tworzą mało wyróżniającą się popkulturową "papkę" dla mało wymagającej masy (daleko im do takich klasyków jak East 17, Take That, Five, Westlife czy Blue), także sorry, ale dla mnie shit. Ode mnie niedawno odkryty utwór i raper, ze znanym od dawna piosenkarzem: https://youtu.be/... |
|
|
BumSzakalaka |
Dodany dnia 18.02.2016 14:50
|
Pochwały: 9 Postów: 1359 Dom: Ravenclaw Punkty: 17304 Ranga: Pogromca Parchatego Trolla Data rejestracji: 30.11.15 |
Z początku nie przypadła mi do gustu, to nie są po prostu moje klimaty. Nie jest jakaś tragiczna, słyszałam gorsze. A refren nawet wpada w ucho. Jednak gdy doszłam do momentu rapowania, zmieniłam zdanie o całym utworze. Daję HIT. Piosenka Nicka Jonasa z, już nieistniejącego, zespołu pop-rockowego Jonas Brothers. https://www.youtu...dO7cfK4izU 03.01.2019 r. - Pogromca Parchatego Trolla W Hogwarcie: Madison Dixie _____________________~*~_____________________ - I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587. - My name is OLIVER QUEEN. _____________________~*~_____________________ - Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem? - Jesteś czymś więcej, Ciri. Czymś więcej. _____________________~*~_____________________ BumSzakalaka Przyjaciółko ma najdroższa! Pisać wiersze sprawa "prosta" W dniu miłości coś wypada, Prawie głowa mi odpada... Gdzieś zniknęłaś, takie życie.. I na pewno nie w Madrycie. Nasz rysunek gdzieś zgubiłem, Jestem Ci go jednak winien. Szkoła chyba cię wykańcza, Jednak lepsza niż szarańcza ;D Kwaśne żelki mam pod biurkiem, Nie otworze ich więc z hukiem, Bo z tęsknoty już usycham I w te kąty je upycham. Wszędzie różu, kiczu schyłki Życie, zabierz Walentynki. Ps. Z tym obrazkiem to serio XOXO ~ Erynia. Wielkie serducho |
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 18.02.2016 15:16
|
Postów: 697 Dom: Gryffindor Punkty: 1813 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Nothing else matters -> Niby hit, ale z drugiej strony, jest tak przereklamowana, że nie wiem, czy powoli pod shit nie podchodzi. Osobiście ją lubię, ale nie jest jakaś wybitna. Evanescence - Hello https://www.youtu...ence+hello Edytowane przez Alette dnia 18.02.2016 15:32 "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
Alette |
Dodany dnia 18.02.2016 15:35
|
Pochwały: 18 Postów: 7185 Dom: Hufflepuff Punkty: 59641 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Miałam taki etap w swoim życiu, że strasznie szalałam za Evanescence i to była właśnie płyta Fallen. Miałam ją nawet w domu, oryginalną haha. Słuchałam w kółko i każda piosenka mi się podobała. Nie powiem, że Hello była moją ulubioną, ale też jej słuchałam, więc na pewno HIT Ode mnie Broken Iris - New Hope https://www.youtu...FxjMdxTwag Daję tę piosenkę, bo w pewnym etapie miała na mnie szczególny wpływ, zwłaszcza te mocniejsza część. Całe Broken Iris jest takie trochę ospałe i dziwne, jestem ciekawsza, co myślisz kolejna osobo Kazui <3 W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love |
|
|
lepakkomies |
Dodany dnia 21.02.2016 22:51
|
Wokalista ma całkiem podobny głos do wokalisty zespołu RED, a i muza w podobnym stylu, który mi pasuje, więc dla mnie HIT Ode mnie, nie wiedzieć czemu dopiero teraz odkryty zespół, będący jednocześnie tegorocznym kandydatem ukraińskich preselekcji Eurowizji i z tej okazji zdecydowanie mój faworyt*: https://youtu.be/... * I za to lubię samą Eurowizję, że można na niej znaleźć takie perełki |
|
|
Alura |
Dodany dnia 22.02.2016 17:44
|
Postów: 29 Dom: Slytherin Punkty: 603 Ranga: Prefekt Slytherinu Data rejestracji: 18.02.16 |
Naprawde bardzo mi się podoba. Wokalistka ma bardzo ciekawy głos. Potrafi dać czadu To ten typ muzyki, który lubie. Taki niebanalny. Teledysk też piękny. Pełen świetnych ujęć. Miło sie oglądało i słuchało. Jedynym słowem HIT Ja daje tu piosenke moich ukochanych marsów https://youtu.be/... |
|
|
-lavender- |
Dodany dnia 22.02.2016 18:03
|
Pochwały: 6 Postów: 519 Dom: Ravenclaw Punkty: 12414 Ranga: Mistrz Expelliarmusa Data rejestracji: 20.06.13 |
Nie podoba mi się ta piosenka. Zupełnie nie mój typ muzyki, więc nie. Wokalista ma ładny głos, nie powiem że nie, ale po prostu nie słucham za bardzo takiej muzyki. Jak dla mnie SHIT. Ode mnie piosenka, którą niedawno pokochałam, a aktualnie się od niej uzależniłam. https://www.youtu...00fgKzRtdo Life is better when you dance. And if the music is good you dance. Never too tired for it. W Hogwarcie Josephine Davis - klik! Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie. W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. My body is like a rum chocolate souffle. If I don't warm it up right, it doesn't rise. Did you know that dolphins are just gay sharks? |
|
|
Alette |
Dodany dnia 22.02.2016 18:19
|
Pochwały: 18 Postów: 7185 Dom: Hufflepuff Punkty: 59641 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
No nie przepadam za nim. Większość jego piosenki mnie straszliwie nudzi, a głos denerwuje. Jednak ta akurat jest okej, ale może to dlatego, że widziałam jak dziewczyna do tego tańczyła i jakoś mi to się wwierciło w głowę. Jednak nie na tyle, żeby mi się chciało tego słuchać, może najwyżej lecieć w tle. Nie zmienia to faktu, że podziwiam faceta, ale piosenka taka ani hit ani shit. Gothic Storm - Whispers of Hope https://www.youtu...T-HeYARWJw Utwór, który bardzo bardzo kojarzy mi się z pewnym filmikiem i dlatego zastanawiam się, jak można go odebrać, nie znając tego video haha Kazui <3 W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love |
|
|
BumSzakalaka |
Dodany dnia 25.04.2016 11:41
|
Bardzo relaksujący utwór (przynajmniej jak dla mnie). Mam wrażenie, że gdzieś słyszałam pierwsze kilka sekund, ale za Chiny ludowe nie mogę sobie przypomnieć gdzie. Najprawdopodobniej w filmie, bo na ogół nie słucham tego typu piosenek. Z automatu przechodzą do "zostaw to smuty". A Bum nie lubi być smutna, dlatego ucieka od takich utworów jak najdalej Gdyby nie mój spaczony gust muzyczny dałabym mocne HIT, a tak to jest tylko słabiutkie. Ale w każdym razie HIT! Utrudnie następnej osobie zadanie *rzuca nowym MV Koreańców* 0:30 - dla kogoś kto nie lubi oglądać tylko słuchać, proszę sobie przewinąć :b BTS - Young Forever https://m.youtube...bvE0FV_70U Spokojny utwór. Słuchany przeze mnie ze względu na wykonawców oraz na sam teledysk. Pamiętamy o 5 linijkach i żadnego spamu! Do dzieła! 03.01.2019 r. - Pogromca Parchatego Trolla W Hogwarcie: Madison Dixie _____________________~*~_____________________ - I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587. - My name is OLIVER QUEEN. _____________________~*~_____________________ - Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem? - Jesteś czymś więcej, Ciri. Czymś więcej. _____________________~*~_____________________ BumSzakalaka Przyjaciółko ma najdroższa! Pisać wiersze sprawa "prosta" W dniu miłości coś wypada, Prawie głowa mi odpada... Gdzieś zniknęłaś, takie życie.. I na pewno nie w Madrycie. Nasz rysunek gdzieś zgubiłem, Jestem Ci go jednak winien. Szkoła chyba cię wykańcza, Jednak lepsza niż szarańcza ;D Kwaśne żelki mam pod biurkiem, Nie otworze ich więc z hukiem, Bo z tęsknoty już usycham I w te kąty je upycham. Wszędzie różu, kiczu schyłki Życie, zabierz Walentynki. Ps. Z tym obrazkiem to serio XOXO ~ Erynia. Wielkie serducho |
|
Podziel się z innymi: |
Przejdź do forum: |