Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Hit czy shit
|
|
lepakkomies |
Dodany dnia 25.04.2016 22:28
|
Postów: 32 Dom: Ravenclaw Punkty: 85 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 25.07.15 |
Niestety, jest to wersja pierwotna, która nie zostanie zaprezentowana w półfinałach - zamiast tego, nie wiedzieć po co, "podrasowana" wersja eurowizyjna, którą można znaleźć pod tytułem Fairytale. Rany, wieki nie słuchałam The Pretty Reckless Oczywiście hit - choćby za samo przywołanie pozytywnych wspomnień mojej młodości i niestety, końca młodzieńczego życia (brzmię jak wapniak, ale niestety po 25. roku życia zaczyna się odczuwać mijające lata) Ode mnie serii "perełki Eurowizji 2016" ciąg dalszy: https://youtu.be/... Edytowane przez lepakkomies dnia 25.04.2016 22:58 |
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 26.04.2016 13:23
|
Pochwały: 39 Postów: 3419 Dom: Hufflepuff Punkty: 36773 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 14.05.09 |
To było do alette, nie zauważyłam kolejnego posta: Haha, też chciałam to tu wrzucić. Podoba mi się, bo bardzo lubię barwę głosu Momsen. Jest taka mocna ale jednocześnie dziewczęca... Nie wiem dokładnie jak to ująć. Piosenkę przemieliła już dawno temu, ale od czasu do czasu sobie do niej wracam i za każdym razem podoba mi się tak samo. Co tam, że tekst jest bardzo jednostajny, jak się obejrzy teledysk to wiadomo, że tak miało być, haha. Jak dla mnie zdecydowany hit. Gitara dopełnia wszystkiego. Co do piosenki lepy. Niestety nie podoba mi się chyba. Jest bardzo popowa ale w tym złym sensie, jeśli wiesz co mam na myśli. Refren jest wyrwany z kosmosu. Niezbyt podoba mi się tez głos wokalistki, chociaż może w lepszym utworze wyszłoby lepiej. Muzyka okropna, te dźwięki kiedy wyje to koszmar. Teledysk kiczowaty z lekka. Jak dla mnie kit i mam nadzieje, ze ta babka nie zajdzie daleko w Eurowizji. https://www.youtu...nzHOsiaJns Damien Rice r11; I Donr17;t Want To Change You Edytowane przez ulka_black_potter dnia 26.04.2016 13:28 Christian. Bo liczy się to, co masz w środku. Ale czasami warto założyć maskę. "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
BumSzakalaka |
Dodany dnia 26.04.2016 15:28
|
Pochwały: 9 Postów: 1359 Dom: Ravenclaw Punkty: 17304 Ranga: Pogromca Parchatego Trolla Data rejestracji: 30.11.15 |
Przecudowny głos! Tego nie da się inaczej opisać. Uwielbiam męskie wokale, a w szczególności te wyjątkowe (dlatego też najbardziej interesuję się rapem). Lubię wyszukiwać męskie perełki i chyba zaliczę Damiena do tej listy. Jest mocny moment i spowolnione zakończenie - podoba mi się. Chociaż piosenka nie w moim typie, daję ogromne HIT. Co do samego teledysku, to nie wiem czemu, ale się uśmiałam. W momencie kiedy zaczął się telepać na pomoście, wybuchłam śmiechem. Przepraszam ;c Teraz coś polskiego ode mnie. Tu tu du duuuu... South Blunt System - Za nas https://www.youtu...EAK0TzYfb8 Jeśli ktoś słyszał "Sam na sam" Szymona Chodynieckiego to musi wiedzieć, że doskonały z niego reggae - raper, a ta piosenka jest właśnie jego. I mimo, iż nie trawię polskich piosenek, jego utwory są moimi ulubionymi. Edytowane przez BumSzakalaka dnia 26.04.2016 15:35 03.01.2019 r. - Pogromca Parchatego Trolla W Hogwarcie: Madison Dixie _____________________~*~_____________________ - I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587. - My name is OLIVER QUEEN. _____________________~*~_____________________ - Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem? - Jesteś czymś więcej, Ciri. Czymś więcej. _____________________~*~_____________________ BumSzakalaka Przyjaciółko ma najdroższa! Pisać wiersze sprawa "prosta" W dniu miłości coś wypada, Prawie głowa mi odpada... Gdzieś zniknęłaś, takie życie.. I na pewno nie w Madrycie. Nasz rysunek gdzieś zgubiłem, Jestem Ci go jednak winien. Szkoła chyba cię wykańcza, Jednak lepsza niż szarańcza ;D Kwaśne żelki mam pod biurkiem, Nie otworze ich więc z hukiem, Bo z tęsknoty już usycham I w te kąty je upycham. Wszędzie różu, kiczu schyłki Życie, zabierz Walentynki. Ps. Z tym obrazkiem to serio XOXO ~ Erynia. Wielkie serducho |
|
|
Erudieth |
Dodany dnia 26.04.2016 16:07
|
Pochwały: 4 Postów: 1317 Dom: Gryffindor Punkty: 14924 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 29.12.14 |
Powiem szczerze, że jestem w niezłej rozterce. Kiedyś słuchałam takich reagge'owych klimatów, i muszę przyznać, że znam sporo o wiele lepszych piosenek, dużo wybitniejszych zespołów, wykonawców. Pierwsze, co mi tu nie pasuje, to głos wokalisty - śpiewa, jakby chciał ale nie mógł. Po drugie tło muzyczne jest takie proste, w ogóle nie rozbudowane, ot, takie niewyróżniające się wśród tysięcy takich. I tutaj też nie byłoby to dla mnie wielkim problemem, gdybym nie znała całej gromady lepszych tego typu kawałków, pomysłowych, a także lepszych wokalistów. Dlaczego więc mam problem z oceną? O ile muzycznie ten utwór raczej mi nie leży, o tyle jestem pod wrażeniem tekstu, który może pod względem technicznym nie powala, jednak jest taki szczery, prawdziwy, i wbrew pozorom odważny, bo porusza tematy, o których ludzie nie mówią, bo im wygodniej, bo nie mogą się pogodzić z pewnymi rzeczami. Także muzycznie shit, lirycznie hit. (O ile dopuszcza się taką opcję) Foo Fighters - Walk (teledysk taki piękny <3) https://www.youtu...PkcfQtibmU Edytowane przez Erudieth dnia 26.04.2016 16:18 |
|
|
BumSzakalaka |
Dodany dnia 26.04.2016 17:38
|
Pochwały: 9 Postów: 1359 Dom: Ravenclaw Punkty: 17304 Ranga: Pogromca Parchatego Trolla Data rejestracji: 30.11.15 |
Powiem tak, przeciętny głos jak na ten gatunek. Podobają mi się jego "chrypki" chwilami. I chociaż nie przepadam za gitarami, te idealnie tutaj pasują. A teraz co mi się nie podoba. Jest to po prostu piosenka nie wpasowana w mój gust. Rock i rockopodobne piosenki leżą na drugim miejscu na mojej liście nielubianych piosenek, zraz po Disco Polo. Po prostu irytuje mi darcie mordeczek, które niekiedy są grubą przesadą. A jeśli chodzi o teledysk to także przeciętny, chociaż zakochałam się w tatuażach tego pana! Daję słabe shit, ponieważ są rzeczy które mi się w tej piosence podobają. A co powiecie na kawałek Rihanny - Work? https://www.youtu...L1UzIK-flA Szczerze mówiąc to mi podoba się tylko refren ;D Jest taki chwytliwy Edytowane przez BumSzakalaka dnia 26.04.2016 17:51 03.01.2019 r. - Pogromca Parchatego Trolla W Hogwarcie: Madison Dixie _____________________~*~_____________________ - I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587. - My name is OLIVER QUEEN. _____________________~*~_____________________ - Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem? - Jesteś czymś więcej, Ciri. Czymś więcej. _____________________~*~_____________________ BumSzakalaka Przyjaciółko ma najdroższa! Pisać wiersze sprawa "prosta" W dniu miłości coś wypada, Prawie głowa mi odpada... Gdzieś zniknęłaś, takie życie.. I na pewno nie w Madrycie. Nasz rysunek gdzieś zgubiłem, Jestem Ci go jednak winien. Szkoła chyba cię wykańcza, Jednak lepsza niż szarańcza ;D Kwaśne żelki mam pod biurkiem, Nie otworze ich więc z hukiem, Bo z tęsknoty już usycham I w te kąty je upycham. Wszędzie różu, kiczu schyłki Życie, zabierz Walentynki. Ps. Z tym obrazkiem to serio XOXO ~ Erynia. Wielkie serducho |
|
|
Alette |
Dodany dnia 26.04.2016 18:44
|
Pochwały: 18 Postów: 7185 Dom: Hufflepuff Punkty: 59641 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Nie uważam Rihanny za wyjątkową artystkę, ale muszę przyznać, że spora część jej piosenek wpada w ucho. Lubię "Only girl" i... "Unfaithful", a także kilka innych. Jednak ten utwór to prawdziwa szmira i serio nie obraźcie się na mnie za to, ale dawno nie miałam tak, żeby z czystym sercem nazwać coś Shitem haha. Nie wiem w ogóle, na czym opiera się ta piosenka, powtarzanie w kółko jednej frazy, w dodatku w takim przyćpanym stylu. Serio ona drażni moje biedne uszy i z prawdziwym bólem wysłuchałam jej do końca. Mam nadzieję, że jej twórczość zmieni tor, bo fuj. Głos aż tak bardzo przeszedł przez syntezator, że chyba Umbrella była bardziej naturalna Samantha Barks - On my own Jest to oczywiście utwór z musicalu "Les Miserables" https://www.youtu...EOla4fbRFM Edytowane przez Alette dnia 26.04.2016 18:02 Kazui <3 W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love |
|
|
kospirre |
Dodany dnia 26.04.2016 18:49
|
Pochwały: 3 Postów: 652 Dom: Slytherin Punkty: 5045 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 18.04.16 |
Całość jest naprawdę ładnie zaśpiewana, kobieta ma dobry, głęboki głos. Jednak jak dla mnie całość zdaje się ciągnąć w nieskończoność, co w wyniku troszkę mnie przynudza. Brakuje mi jakiegoś przełamania, czegoś co urozmaiciło by utwór. Nie mogę jednak powiedzieć, że nie jest to nic dla mnie, absolutnie nie! Piosenka fajna na wieczory z kubkiem herbaty i kawałkiem dobrej książki. Oceniam więc jako... hit Ode mnie Woodkid, Run boy run https://www.youtu...mc21V-zBq0 Edytowane przez kospirre dnia 26.04.2016 18:55 Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, jeśli nie wiesz, gdzie jest jego mózg. infj|aquarius|xvii|ravenclaw ~~~ there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life ~~~ Natka Potter, Lilyatte Chciałam również podziękować wszystkim kochanym Ślizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3 |
|
|
fuerte |
Dodany dnia 26.04.2016 18:58
|
Pochwały: 30 Postów: 3225 Dom: Ravenclaw Punkty: 57438 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 15.07.07 |
Zabierałam się tyle razy za słuchanie Woodkida, że nie zliczę chyba. Ten kawałek jest w porządku, chociaż nie jest jakiś zachwycający. Przynajmniej początek jest mocno średni, koło 1:20 minuty się rozkręca i jest lepiej. Myślę, że po kilku przesłuchaniach mógłby wpaść w ucho i może się podobać. Dlatego mimo wszystko daje HIT, bo ma potencjał, teledysk jest fajnie pomyślany i nie jest to jakaś głupkowata muzyka. Hey - Prędko, prędzej Edytowane przez fuerte dnia 26.04.2016 19:04 |
|
|
lepakkomies |
Dodany dnia 26.04.2016 19:05
|
Postów: 32 Dom: Ravenclaw Punkty: 85 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 25.07.15 |
HEY - klasa sama w sobie, co w sumie nie podlega dla mnie dyskusji. Każdy ich kawałek jest świetny i jedyny w swoim rodzaju, na czele z wokalem Nosowskiej. Edit: Odnośnie samego utworu, to ma fajne specyficzne brzmienie, charakterystyczne dla zespołu no i genialne riffy gitarowe. Sam teledysk przywodzi na myśl konsolę i syntezator tak dobrze znany dla muzyki elektronicznej, a i dolna część wizualizacji nieodparcie kojarzy mi się z teledyskiem Justice, natomiast górna część jest świetnym dopełnieniem tekstu. Dla mnie Hit przez duże H <3 To teraz jeden z moich faworytów do podium: https://youtu.be/... Edytowane przez lepakkomies dnia 26.04.2016 20:11 |
|
|
BumSzakalaka |
Dodany dnia 26.04.2016 19:12
|
HIT od pierwszych pięciu sekund! Niby normalny, niczym nie wyróżniający się głos, ale tak doskonale wykorzystany. Podoba mi się melodia, która jest dopasowana do obecnych czasów, kiedy na topie są szybkie utwory z dobrym walnięciem. Aż odtworzyłam sobie drugi raz ;D Może jednak, nie mam aż tak zepsutego gustu muzycznego, skoro mogę słuchać tych względnie normalnych, zagranicznych utworów? I w ogóle podoba mi się fryzura tej dziewczyny i pomyśleć, że mama kiedyś mi taką proponowała a ja kategorycznie odmówiłam x'd Lecimy ponownie z utrudnieniem zadania, czyli z kpopem. Wersja bez teledysku, ponieważ jest +18 https://www.youtu...ZjoyEdSXpo Zakochana w chorych koreańskich raperach. Edytowane przez BumSzakalaka dnia 26.04.2016 19:24 03.01.2019 r. - Pogromca Parchatego Trolla W Hogwarcie: Madison Dixie _____________________~*~_____________________ - I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587. - My name is OLIVER QUEEN. _____________________~*~_____________________ - Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem? - Jesteś czymś więcej, Ciri. Czymś więcej. _____________________~*~_____________________ BumSzakalaka Przyjaciółko ma najdroższa! Pisać wiersze sprawa "prosta" W dniu miłości coś wypada, Prawie głowa mi odpada... Gdzieś zniknęłaś, takie życie.. I na pewno nie w Madrycie. Nasz rysunek gdzieś zgubiłem, Jestem Ci go jednak winien. Szkoła chyba cię wykańcza, Jednak lepsza niż szarańcza ;D Kwaśne żelki mam pod biurkiem, Nie otworze ich więc z hukiem, Bo z tęsknoty już usycham I w te kąty je upycham. Wszędzie różu, kiczu schyłki Życie, zabierz Walentynki. Ps. Z tym obrazkiem to serio XOXO ~ Erynia. Wielkie serducho |
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 26.04.2016 19:56
|
Pochwały: 39 Postów: 3419 Dom: Hufflepuff Punkty: 36773 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 14.05.09 |
Dobrze, że lubię rapsy, bo inaczej ten koreański z miejsca by mnie odrzucił, haha. Nie ma tu nic nadzwyczajnego, jednak nie jest to zdecydowanie shit. Szkoda też, ze nic nie rozumiem, ale mogę sobie udawać, że rozumiem i wkładać w ten tekst własne słowa i tematykę, hahah. Trochę to przypoina PSY, nie? Chyba dam Hit z senstymentu dla tego, że kiedyś słuchałąm dużo takiego czegoś https://www.youtu...ExsMgOsHq4 Uwielbiam to od paru dni, haha Edytowane przez ulka_black_potter dnia 26.04.2016 20:02 Christian. Bo liczy się to, co masz w środku. Ale czasami warto założyć maskę. "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
Alette |
Dodany dnia 26.04.2016 21:10
|
Pochwały: 18 Postów: 7185 Dom: Hufflepuff Punkty: 59641 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
To nie mój styl, zawsze mnie takie piosenki nudzą i sama nie wiem, na czym mam się skupić. Pewnie powinnam się wsłuchać w tekst, ale nie trafia do mnie jego "przekaz". Jeszcze nie przemawia do mnie tak samo tło do tej piosenki, takie elektroniczne trochę a trochę rapsowe. Nie chcę nazywać tego shitem, bo to ma jakąś myśl przewodnią i chyba jest zrobione z sercem, ale jednak totalnie to do mnie nie przemawia i pewnie jeszcze dziś zapomnę o tym utworze. Ale animacja na plusie. Ode mnie klasycznie ; ) Queen - Don't stop me now https://www.youtu...gzGwKwLmgM Edytowane przez Alette dnia 26.04.2016 21:19 Kazui <3 W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love |
|
|
lepakkomies |
Dodany dnia 26.04.2016 21:40
|
Kolejny klasyk, który uwielbiam. W dodatku teledysk w formie występu "na żywo", ukazująca to co najlepsze w zespole, tym i w ogóle. Wykonanie jest najprościej mówiąc fenomenalne. Utwór wyciąga z tzw. "dołka", podnosi na duchu niczym Don't worry, be happy. Poza tym, ma niemożliwy ładunek emocjonalny, który wręcz hipnotyzuje. Po porostu jest jak narkotyk, emanuje życiem i taką pozytywną wibracją, która podczas słuchania wywołuje efekt "bana na twarzy". Oczywiście, dla mnie hit nad hity Ode mnie, mój drugi faworyt do tegorocznego podium (żabiu-żabiu ): https://youtu.be/... Edytowane przez lepakkomies dnia 26.04.2016 21:51 |
|
|
kospirre |
Dodany dnia 26.04.2016 21:52
|
Pochwały: 3 Postów: 652 Dom: Slytherin Punkty: 5045 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 18.04.16 |
Hm, trudne. Sama do końca nie jestem pewna co o tym myśleć :x Utwór ma fajny rytm, ale nie wiem czemu ten wokal, po prostu mi nie spasował. Odrażające jest dla mnie to "wycie", którego wprost nie znoszę. Owszem, w niektórych piosenkach brzmi całkiem dobrze, ale tutaj mnie to nie przeszło. Kawałek sam w sobie nie jest zły, ale na pewno drugi raz nie posłucham. Gdyby nie fakt, że naprawdę kocham Francuzki i teledysk daje radę dałabym shit, ale doceniam te dwie rzeczy + rytm i całokształt utworu i daję... Hit na szynach (hm no niestety ale ten wokal mnie tutaj odraża) Ode mnie Nothing but Thieves - Trip Switch wraz z teledyskiem https://m.youtube...1Qxxx2SQoo Edytowane przez kospirre dnia 26.04.2016 22:03 Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, jeśli nie wiesz, gdzie jest jego mózg. infj|aquarius|xvii|ravenclaw ~~~ there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life ~~~ Natka Potter, Lilyatte Chciałam również podziękować wszystkim kochanym Ślizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3 |
|
|
Alette |
Dodany dnia 26.04.2016 22:10
|
Nie mogę sprecyzować swojej opinii na temat tego utworu. Shit to to na pewno nie jest, ale też nie zakocham się. Wpada w ucho na pewno, jest rytmiczne i może sobie lecieć w tle, absolutnie mi nie przeszkadza. Jednak podoba mi się to, że pojawia się wybuch, czyli że po zwrotce jest głośniej i mocniej. Tylko wbrew wszystkiemu takie trajkotanie mi nie odpowiada, ale wiem, że wiele osób jest tego fanką - bo trochę wokal się zmienia i w ogóle. Tak czy inaczej taki mały hit ; ) Hans Zimmer - Calypso Z Piratów z karaibów https://www.youtu...LBuwWc92dI Edytowane przez Alette dnia 26.04.2016 22:18 Kazui <3 W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love |
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 27.04.2016 08:12
|
O kurczę z Piratami z Karaibów kojarzy mi się tylko jedna piosenka, która zna chyba każdy, haha. Trochę zamulający początek, jednak im dalej w las tym jaśniej (wiem, że tak się nie mówi). Chciałabym zobaczyć jak orkietra to gra, bo wtedy jakoś tak bardziej czuje się tę muzykę. Podoba mi się, jednak ciązko nazwać to hitem, jednak na pewno nie jest to shit. Jest to coś miłego dla ucha, co mogę sobie posłuchać jak się uczę czy chcę zasnąć. Na pewno działa na wyobraźnię. Hit.l https://www.youtu...YyE2ItjRHE Christian. Bo liczy się to, co masz w środku. Ale czasami warto założyć maskę. "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
kospirre |
Dodany dnia 27.04.2016 08:54
|
Naruto? Już mi się podoba! Ale nie wyciągajmy pochopnych wniosków. Utwór jest naprawde ciekawy i przyjemny... Ma w sobie charakter, miłe brzmienie. Cenię w tym utworze też to, że nie jest to kolejny utwór gdzie nic się nie dzieje a przez 15 minut leci w kółko to samo. Tutaj mamy rożne refleksje i to mi się naprawdę podoba! Mogłabym słuchać tego utworu, niezależnie od pogody i pory dnia. Jak dla mnie HIT Ode mnie BMTH - Can you feel my heart https://m.youtube...JJYpsA5tv8 Edytowane przez kospirre dnia 27.04.2016 09:04 Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, jeśli nie wiesz, gdzie jest jego mózg. infj|aquarius|xvii|ravenclaw ~~~ there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life ~~~ Natka Potter, Lilyatte Chciałam również podziękować wszystkim kochanym Ślizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3 |
|
|
gne |
Dodany dnia 27.04.2016 10:47
|
Pochwały: 24 Postów: 3001 Dom: Ravenclaw Punkty: 23582 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 29.08.07 |
Ja jestem tak pół na pół. Jak zwykle. Bo dla mnie ten utwór jest jak wiele innych i nie należy do tego czego bym chciała słuchać, ale jednocześnie konstrukcja utworu jest taka, że na pewno wielu osobom wpada w ucho. Za to hit mogę na pewno dać, za to że kilkukrotnie użyto tam dźwięku (dźwięku podobnego do) sonaru, przez który byłam w połowie podnoszenia **** z fotela żeby iść po telefon i sprawdzić jakiego smsa dostałam To ja postaram się rzucić czymś bez szatanów i darcia ryja. Björk - Army Of Me https://www.youtu...KxtgS2lU94 |
|
|
fuerte |
Dodany dnia 27.04.2016 11:07
|
Pochwały: 30 Postów: 3225 Dom: Ravenclaw Punkty: 57438 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 15.07.07 |
No tutaj to właściwie nie ma dyskusji, więc już na początku napiszę, że to HIT. Björk jest dość specyficzną artystką, ale może dlatego właśnie nazywa się ją artystką, a nie piosenkarką, bo między tymi pojęciami jest jednak zasadnicza różnica. "Army of me" to i tak jeden z tych kawałków, które mają szansę spodobać się trochę szerszej grupie odbiorców niż tylko najwierniejsi fani. Nie bez powodu pewnie jest to jeden z najbardziej znanych utworów Björk. Mimo że kawałek jest na pewno specyficzny i z łatwością można powiedzieć, kto go wykonuje, to jednak słychać nieco grania z lat 90. Foals - Mountain at my gates |
|
|
UsagiTsukino |
Dodany dnia 27.04.2016 14:10
|
Pochwały: 1 Postów: 221 Dom: Gryffindor Punkty: 4515 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 02.07.14 |
Wcześniej nigdy nie słyszałam tej piosenki i aż jestem w szoku! Jest bardzo ładna i ma fajny klimat. Idealnie pasowałaby do gry Life is Strange (takie moje pierwsze skojarzenie). Wykonawca ma wciągający głos i przyjemnie się go słucha, więc kiedyś pewnie wrócę do tego utworu... No chyba, że jak zwykle zapomnę tytułu czy coś. Teledysk taki średni, no ale muzykę się słucha, a nie ogląda więc to nie zmienia mojej oceny. Całość oceniam na HIT Ode mnie, pewnie dobrze wam znany: Nick Cave - O Children https://www.youtu...KsJRgs6Q08 Edytowane przez UsagiTsukino dnia 27.04.2016 14:16 Może w Gryffindorze, Gdzie kwitnie męstwa cnota, Gdzie króluje odwaga I do wyczynów ochota. |
|
Podziel się z innymi: |
Przejdź do forum: |