Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Nasze dziwne przeżycia
|
|
Diana12384 |
Dodany dnia 10.10.2013 18:59
|
Pochwały: 1 Postów: 86 Dom: Hufflepuff Punkty: 808 Ranga: Wzór do naśladowania Data rejestracji: 14.06.13 |
Witam, w tym temacie możecie pisać wszystkie swoje dziwne i śmieszne historie. Mogą to być prawdziwe historie jak i sny. Możecie pisać swoje przeżycia jak i wklejać przeżycia zasłyszane od innych. Nie musi to być związane z HP ale jednocześnie nie oznacza to, że nie wolno Jeszcze tylko jedna proźba: na początku piszcie czy jest to sen czy prawdziwa historia i czy kest wasza, czy kogoś, może ja zaczne: Historia przydażyła mi się jakiś tydzień temu ale pamiętam ją do dzisiaj bardzo wyraźnie: Na początek napiszę, że uwielbiam strugać w drewnie oraz strzelać z łuku. Pewnego dnia postanowiłam połączyć oba zainteresowania i trzy dni strugałam porządny, gruby, giętki łuk. Wystrugałam również jakieś 10 czy 20 strzał i przygotowałam kołczan z oprawionej w jakiś stary kawałek skóry znalezionej w piwnicy plastikowej butelki po 2 litrowej Coca Coli. Namęczyłam się, ale efekt był wspaniały. Z moim ekwipunkiem wyruszyłam do lasu aby go przetestować. Odeszłam już spory kawałek kiedy wreszcie zobaczyłam zająca w krzakach. Nałożyłam cięciwę i za pierwszym razem...TRAFIŁAM! Oczywiście pierwsza reakcja: O Marto co ja zrobiłam?! Jestem potworem! ale zaraz potem schowałam łuk do prowizorycznego kołczanu i zaczęłam się cieszyć. Uau jaki dobry strzał, uau trafiłam z 5 metrów, uau jeszcze nie wiadomo co. Nagle z krzaków wyskoczył jeszcze jeden zwierz. Tym razem to nie był mały słodki zajączek, tylko duży, szary wilk! Na jego widok potknęłam się i spadłam na plecy. Psowaty tylko się na mnie popatrzył, potem na moją "zdobycz" jeszcze raz na mnie, zaskomlił nardzo cicho, porwał zająca i tyle go widziałam. Efekt? Połamany łuk wraz ze strzałami i zgniecony butelko-kołczan gdyż spadłam na plecy. Tak historia prawdziwa, nie zmyślam i powiem jeszcze, że drugi łuk, który wystrugałam złamał sie przy naciąganiu strzały. Przeszła mi ochota na bawienie się w małego stolarza i zbieram pieniądze na normalny klasyczny łuk ze strzałami i tarczą Piszcie swoje historie, mam nadzieję, że macie więcej szczęścia ode mnie Pozdrawiam! HARRY POTTER
Mamusiu kochana , Weź mnie na kolana, Książkę mi poczytaj, W świat magii zawitaj. Harry Potter, to czarodziej, co ma wielką moc. A rodziców stracił dawno, w halloweenu noc. Od tej pory, mieszkał z ciotką, co magii nie umie, Wernon i ich syn Dudziaczek, też jej nie rozumie. Harry uczy się w Hogwarcie, szkole czarodziejów. Transmutacji, eliksirów oraz magii dziejów, Już na miotle latać umie, w Gryffindoru jest drużynie Szukającym, od lat wielu najmłodszym, bo trzyma Bardzo dobrze się na miotle, no więc gra w Quidditha, A gra wtedy się zakończy, kiedy złapie znicza. W czasie wolnym, u Hagrida herbatkę wypije. I przyjaźni się z Hermioną i Ronem Wesleyem Lecz morderca jego bliskich, na niego też czycha. Lord Voldemort, tak się zowie, to jest wielka szycha W świecie magii bardzo znany, choć zły i okrutny. Ma swych zwolenników dużo, bogatych i butnych Już w Hogwarcie się pojawił w turbanie Quirrella Bo usłyszał o kamieniu i już go chęć zżera Żeby kamień dostać, kamień zalet licznych To bogactwa no i życia, bo filozoficzny Harry też się zorientował, ktoś kamienia pragnie Wie, że kamień jest w Hogwarcie, pod podłogą, na dnie No więc trzeba mu przeszkodzić, w planach niecnych bardzo A Ron oraz panna Granger przygodą nie wzgardzą Idą więc tam pod podłogę, choć jej Puszek strzeże Harry zagrał na fujarce, psisko śpi, nie wierzę Dalej również droga trudna, strzeżona przez czary Jest diabelskie ziele, klucze, szachy, eliksiry Dotarł wreszcie na sam koniec tam gdzie lustro stoi Quirrell trzęsie się ze strachu, bo się pana boi Już odzyskał kamień Harry czuje go w kieszeni I nie dostał go Voldemort, lecz czy coś to zmieni? Dziś w noc duchów, ktoś zapisał ścianę krwią koguta Przy łazience dla dziewczynek rOTWARTA KOMNATAr1; I powiesił kota Filtcha na haku za ogon Żeby zwiększyć efekt grozy? No tak chyba po to Strach padł na społeczność uczniów w całym już Hogwarcie Kilku już zamienił w kamień bazyliszek co zażarcie Usiłuje komuś z uczniów wzrokiem zabrać życie lecz nie może, no bo wszyscy widzieli odbicie Tylko Lockhart się nie boi gra wielkiego zucha Chodzi ciągle uśmiechnięty od ucha, do ucha Lecz gdy przyszło do komnaty zejść już, mu samemu Stchórzył i już chciał uciekać, nie uciekł Harremu Ron i Harry go zabrali w Tajemnic Komnatę Lockhart już chciał użyć, swego OBLIVATE Lecz w tym celu użył różdżki, złamanej przez Rona Zadziałała, lecz na odwrót i pamięć skończona Nie u Rona i Harrego, ale u Lockharta Czy użycie starej różdżki było tego warte? Gdy huknęło rozdzieliło, chłopców to zaklęcie, Harry poszedł dalej, a Ron został przy Lockharcie, Kiedy dotarł do Komnaty leżała tam Ginny Stał tam również rosły chłopak, ale trochę dziwny Jestem Tom Riddle się przedstawił, tak się nazywałem Ale teraz inne imię, lepsze sobie dałem Lord Voldemort, to jest imię, które mówi o mnie Czy słyszałeś już to imię? Spytał niby skromnie Wtedy wezwał Bazyliszka, ogromnego węża Lecz i jego Harry również wkrótce już zwycięża Węża zabił wielkim mieczem, Mieczem Gryffindora Bo na pomoc mu przyleciał Feniks Dumbledorer17;a Feniks przyniósł w dziobie, mu Tiarę Przydziału Z Tiary Miecz wyciągnął sobie, chociaż nie pomału No i zabił węża mieczem, co go Tiara dała Ale Ginny coraz słabsza, jakby sobie spała Riddle się wkurzył na Harrego, o to co ten zrobił Bazyliszka mu wiernego, przecież Harry zabił A gdy dziennik Toma Riddler17;a kłem już przedziurawił Tej namiastki swego życia, szybko go pozbawił I wrócili bardzo szybko, do Hogwartu w górę Feniks wszystkich ich tam zaniósł, trzymali za pióra Oj, nie lubi Lucjusz Malfoy, swego skrzata Zgredka. Ale Harry mu pomoże, przyda się skarpetka. Lucjusz dał Zgredkowi dziennik, dziennik Riddler17;a Toma, A w dzienniku dał skarpetkę i służba skończona. Zwolnił Malfoy niewolnika, całkiem nieświadomy, Dał Zgredkowi część ubrania, uczynił go wolnym. Zgredek cieszy się z wolności i chwali Pottera. Teraz mieszka tu, w Hogwarcie, tu u Dumbledorer17;a Ale wieść się straszna taka, przez świat cały niesie Z Azkabanu zwiał morderca, najgroźniejszy w świecie Ten morderca się nazywa również bardzo groźnie Syriusz Black już samo imię, brzmi aż tak poważnie Wszyscy wiedzą już dlaczego, ten morderca uciekł On Harrego też chce zabić, nim Voldemort wróci Lecz się później okazało, że nie o to chodzi Syriusz chce Harrego chronić, a nie jego zabić Syriusz chrzestnym jest Harrego, znał rodziców jego Wytłumaczył także wszystko, jak doszło do tego, Że Voldemort znał kryjówkę, Harrego i bliskich I dlaczego lord Voldemort pozabijał wszystkich I wyjawił tajemnicę szczura, już bardzo starego To Glizdogon ich przyjaciel i zdrajca do tego. Już chciał zabić Glizdogona prawdziwego zdrajcę, Ale Harry jest przeciwny bezsensownej walce Choć po drodze do Hogwartu Peter uciec zdołał Jednak Harry jest szczęśliwy i chrzestnego woła Harry jednak ma też kogoś, kogoś tak bliskiego Kto jak Harry zna też czary i rozumie jego A w Hogwarcie trwa już turniej, Turniej Trójmagiczny Biorą udział w nim uczniowie, trzech szkół, a więc śliczna Fleur i Cedrik, walczy również Wiktor sławny, No i Harry (wybór czary był tu niepoprawny), Tutaj mają trzy zadania, wykonać samemu, A zwycięży tylko jeden, uda się jednemu. Już po labiryncie chodzą, szukając pucharu. Cedrik z Harrym go znaleźli, lecz nie znają czaru. Puchar szybko ich przenosi, na cmentarz daleko, A Voldemort ze swym sługą ,czeka na Harrego, To Glizdogon, ta fajtłapa no i mało męski. Wierny sługa Voldemorta, teraz w czasach ciężkich. Ale warzy już eliksir, dla swojego pana, Kości ojca, ciało sługi i krew wroga dana I odrodził się Voldemort, ma duszę i ciało. I chce zabić znów Harrego, lecz się nie udało. W związku z tym się aktywował już Zakon Feniksa W nim zrzeszeni są od dawna, czarodzieje wszyscy Którzy walczą z czarną magią i sługami czarta Cicha wojna się zaczęła z światem Voldemorta Ministerstwo jednak głuche jest, na znaki wszelkie Że Voldemort znowu wrócił i jest znowu wielki Więc do szkoły już wysłali, okrutną Dolores W szkole ma być teraz spokój, ta wprowadzi mores Lecz Voldemort na Harrego szykuje zasadzkę Ściągnie jego tutaj na dół, ściągnął całą paczkę Tu w podziemiach ministerstwa taki departament Gdzie są wszystkie tajemnice. No i wielki zamęt Się wprowadził gdy zaczęła się zażarta walka Co powodem tego było? Przepowiedni kulka Dzieciom już na pomoc spieszy teraz Zakon cały Zaklęciami walą wszyscy i duży i mały W walce Syriusz dzielny zginął gdy bronił Harrego Więc Harry sam został, nie ma już chrzestnego I znów spotkał Voldemorta, który chce go zabić Znów nie zdołał i minister tutaj się pojawił. Więc Dumbledore już, Harrego uczy po zajęciach O horkruksach, ale także co jest owych częścią. I dlaczego musi zniszczyć, wszystkie te przedmioty. Gdzie ich szukać, nie powiedział, zginął.. Harry potem, Wraz z Hermioną, no i Ronem horkruksów szukają, Chociaż miejsca ich ukrycia, jak dotąd nie znają. Lecz znaleźli wszystkie części, duszy Voldemorta. Trudna misja, ale dla nich dużo była warta. I zniszczyli już horkruksy, nie ma części duszy, Ten Voldemort, który teraz, umrzeć przecież musi, Zginął w końcu, właśnie teraz, upadł już na ziemię, Sam się zabił, od zaklęcia odbitym promieniem. "wszystko dobre, co sie dobrze konczy" ... nie dotyczy Harrego! chcemy 8 czesc! ( 9, 10, 11 .... ewentualnie 40 tez chcemy) Moja postac to Diana Wolf, ktora chodzi do 2 klasy. Jest to wysoka brunetka o niebieskich oczach, ktore zdobia ciemno-bordowe okulary. Uwielbia ona zaklecia i obrone przed czarna magia. Wieksza czesc swojego wolnego czasu spedza w bibliotece, gdzie lubi czytac ksiazki do jej ulubionych przedmiotow, lub odsypia noce, ktore zerwala zawziecie uczac sie eliksirow. Ze wszystkich przedmiotow ma albo W albo; PO, jedynie z eliksirow ma ledwo Z. Nie cierpi ona tego przedmiotu, poniewaz wydaje jej sie, ze Snape sie na nia szczegolnie uwzial. Zarywa noce uczac sie, ale na niewiele sie to zdaje, bo profesor zawsze znajdsie jakis blad w jej wywarze. Bardzo lubi ona rowniez przesiadywac na bloniach, gdzie albo marzy pod rozlozystym debem, albo chlodzi stopy w jeziorze. Czasem odwiedza Hagrida, zeby pomoc mu przy "zupelnie niegroznych stworzonkach" lub po prostu wypic z nim herbatke i milo porozmawiac, lubi ona tez niepostrzezenie zamienic sie w psa imieniem Dark i bez potrzeby narazania sie na szlaban poprzechadzac sie po zakazanym lesie. Jest ona raczej samotniczka, moze dlateg, ze nie jest najadniejsza i caly czas chodzi w "niemodnych ciuchach", oraz w jednej fryzurze, tak zwanym kucyku, a moze dlatego, ze sama unika tlumow i nie za bardzo lubi imprezy. Jej samej samotnosc nie przeszkadza, bo ma wtedy duzo czasu na cwiczenie eliksirow, oraz zaklec i na jej ulubione zajecie, czyli zupelne pograzanie sie w marzeniach. A teraz troche pospiewamy: Ko ko ko ko Quidditch spoko! Kafel leci hen wysoko! Wszyscy razem zaspiewajmy: Hufflepuff wspierajmy! Ko ko ko ko Quidditch spoko! Kafel leci hen wysoko! Wszyscy razem zaspiewajmy: Hufflepuff wspierajmy! Ciesza sie Puchoni! Ciesza sie Puchoni! Bo tu u nas wszyscy kibicuja swemu domowi! Bo tu u nas wszyscy Kibicuja swemu domowi! HEJ! Ko ko ko ko Quidditch spoko! Kafel leci hen wysoko! wszyscy razem zaspiewajmy: Hufflepuff wspierajmy! Ko ko ko ko Quidditch spoko! Kafel leci hen wysoko! Wszyscy razem zaspiewajmy: Hufflepuff wspierajmy! Nasi dzielni gracze to sa czarno-zloci, wygrac im sie uda! tu nie grozi nuda! Wygrac im sie uda! tu nie grozi nuda! HEJ! Ko ko ko ko Quidditch spoko! Kafel leci hen wysoko! Wszyscy razem zaspiewajmy: Hufflepuff wspierajmy! Ko ko ko ko Quidditch spoko! Kafel leci hen wysoko! Wszyscy razem zaspiewajmy: Hufflepuff wspierajmy!!!! Dalej Puchoni!!! Mam tez pare fajnych cytatow: "Może jest, a może go nie ma, ale pozostaje faktem, że potrafi poruszać się szybciej niż Severus Snape, gdy mu się zagrozi szamponem, więc nie liczcie na to, że zabawi gdzieś dłużej, gdy wy planujecie coś ryzykownego." Nie wiem kto to powiedzial, bo znalazlam ten cytat przypadkiem patrzac po internecie, ale usmialam sie jak nigdy Udało się, dostali w kość, niech żyje Potter nam! A Voldek gnije w piekle, za którym tęsknił sam! r11; Irytek Wielkie szczęście, że jest ciemno. Nie zarumieniłem się tak od czasu, kiedy pani Pomfrey powiedziała, że podobają się jej moje nauszniki. r11; Albus Dumbledore Blizny mogą się przydać. Sam mam jedną nad lewym kolanem, jest doskonałym planem londyńskiego metra. r11; Albus Dumbledore r11; Czy pamiętasz, jak mówiłem, że ćwiczymy zaklęcia NIEWERBALNE, Potter? r11; Tak. r11; Tak, proszę pana. r11; Nie ma potrzeby zwracania się do mnie per pan, profesorze. - Severus Snape i Harry Potter r11; Jestem nauczycielem! r11; ryknął. r11; Nauczycielem, Potter! Jak śmiesz grozić, że wywalisz mi drzwi?! r11; Przepraszam, panie profesorze r11; powiedział Harry, wymawiając z naciskiem dwa ostatnie słowa, po czym schował różdżkę za pazuchę. Hagrid wytrzeszczył oczy. r11; A od kiedy to mówisz do mnie rpanie profesorzer1;? r11; A od kiedy mówisz do mnie rPotterr1;? r11; Hagrid i Harry Potter Harry, zabiję cię, jeśli przez nich zginiemy! r11; Ron Weasley Różdżka nadal w dżinsach? Oba pośladki jeszcze całe? W porządku, idziemy. Locomotor kufer. r11; Nimfadora Tonks Wiesz co, gdybyś jeszcze trochę wolniej myślał, to zacząłbyś się cofać. r11; Draco Malfoy Trzeba być bardzo dzielnym, by stawić czoło wrogom, ale tyle samo męstwa wymaga wierność przyjaciołom. r11; Albus Dumbledore [color=#996600]Wmawiali mi, że Hogwart nie istnieje..... No niestety nie przeżyli Avady Kedavry... Czy wiesz czemu wilk wyje do księżyca? On na prawde nie wyje, on woła. Woła swoich braci. Woła cały świat. Lecz nie wszyscy rozumieją tą tajemniczą mowę. Dla niektórych to tylko przeciągłe jęczenie wróżące coś niedobrego. Tylko niektórzy wiedzą, że w ten sposób wilk wyraża swoje wszystkie przeżycia, emocje. Tylko raz w miesiącu może się ze wszystkiego zwierzyć księżycowi w pełni. Ma tylko jedną szanse na miesiąc. Tak samo ludzie mają niewiele szans, aby wyrzucić z siebie wszystko co w sobie duszą. Księżyc jest jak brat. Starszy, opiekuńczy brat pilnujący każdego w potrzebie. Księżyc jest, tak jak wszystko, tworem Największego Boga, ale jest on tworem, którego zrozumią tylko wilki i ludzie, którzy mają czas, by raz w miesiącu usiąść, tak po prostu i zapatrzeć się w tę srebrną tarczę. Wilki są w większości zwierzyną łowną, więc nigdy nie wiedzą kiedy kłusownicy zabiorą im życie. Dlatego korzystają z każdej chwili. Wilki są mocno powiązane z księżycem. Dlatego wyją, aby dać znać innym, by jak one cieszyli się z pięknej księżycowej nocy i żyli prawdziwym życiem. By Diana12384, czyli Joanna. Fikcja Moje życie to fikcja, nie istnieje w nim nikt. Tylko świat magii, pozwala mi odetchnąć. Dla mnie real nie istnieje, mój świat należy do czarodziei. Jestem Wybrańcem losu, zmierzę się z każdym przciwnikiem. Moje serce bije bardzo mocno, zemsty zew się budzi. Jestem panem świata, moja moc jest potęgą całego świata[/color] Hymn na cześć bohaterów książki Harry Potter który konkuruje z Malofyem, Ginny która zmienia chlopaków jak rękawiczki I znów Harry co otwiera w snach dzwiczki Hermiona co zakuwa dzień w dzień Zgredek, co nie myśli o czymś takim jak sen Tylko pracuje jak Pan Weasley, który mugoli kocha Lavender, co tylko strzela focha I ten wielki Dumbledore, co magii zna rzecz Zwierzęta Hagrida, potrafi pogonić precz Cóż za dziwy, Pan Malfoy co łapówki rozdaje Jego syn, co z zazdrosci o bliznę szaleje I Ron, co zawsze o oceny walczył Jak rycerz na balu tańczył Krzywołap, kot Syriusza, co do niego, wciąz, i wciąż wyrusza Gilderoy Lochart, niezapomniany zbir co kopiował i wklejał swoje zdjęcia w Fotoshopie Nie zapomniając o ucięciu milimetra swojej stopie I McGonagall, we wszystkim kamienna we wszystkim sumienna, ostra jak brzytwa Że nawet ten Neville, mały Ze strachu wciąż pozieleniał Jak Szalonooki zabił pająka Szukając choć dymku jego bąka Wciąż nie znalazł, bo spotkał Tonks Tonks, ta która włosy miała wciąż inne co nie powinno być dziwne I pani Weasley, ciągle uparta a jednak dobroduszna i otwarta Fleur, pięknośc narodu, swoim łyżeczkom zawdzięcza życie O Potterze można wiele jednak nie usłyszysz tego w kościele Więc pamiętaj Harry Potter, rządzi a nie szkodzi W każdym z nas jest magiczna moc. Tylko u jednych jest ona ledwo widoczna, gdyż jest przytłumiona codziennymi obowiązkami, sprawami zmartwieniami. Tylko u mniejszości ta moc jest tak silnie widoczna, że aż społeczeństwo ich odrzuca, wyśmiewa i odpycha. Tacy ludzie nie mogą się zaprzyjaźnić ani dogadać z nikim innym, jak tylko z osobami, które mają równie wielką moc. Owa moc w takich ludziach nie może znaleźć ujścia w zwykłym szarym świecie, więc przeobraża się w prymitywnie nazywane "marzenia". W Marzeniach owa moc wykonuje niesamowite rzeczy - dzięki niej możemy zostać super bohaterami, możemy zmieniać się w zwierzęta albo być wspaniałymi czarodziejami w niezwykłym magicznym świecie. Marzenia zawsze mogą stać się rzeczywistością, lecz czekają one na odpowiedni moment, gdy ta szara i bezbarwna, a jednocześnie bardzo silnie przygnębiająca pozbawiona Marzeń rzeczywistość będzie trochę słabsza i przestanie "czuwać" aby moc się nie wydostała z magicznych umysłów, aby właśnie wyrwać się z tego małego więzienia i zacząć działać: pokolorować tą rzeczywistość i wsączyć się w małe umysły szarych ludzi, aby pokolorować również i ich myśli. Więc pamiętajcie: każde wielkie marzenie, każda mocna wiara w ich spełnienie osłabia Szarość, a wzmacnia Marzenie. Nie bójcie się marzyć i udowadniać tego, że Marzenia mogą się spełnić! Kiedy będziemy w nie wierzyć, to rzeczywiście się spełnią! Napisała: Diana12384 Jak mnie ktoś wkurzy, to wpi***** w gąbkę i nogi za pas zanim ktoś się zorientuje, że to ja. Jakby co, to jestem "bardzo nieśmiała", a złamany nos to przypadek! "Oda do Księżyca" Do Ciebie pieśń wznoszę o piękny księżycu Tyś przy mnie zawsze czym rad czy w trudach Ty za dnia leniwie spoczywasz w ukryciu by nocą zawstydzić wszystkie ziemskie cuda Gdy się wyłaniasz zza nocnej kurtyny na czas określony, pozornie krótki ubrany w lśniące odzienie z satyny w mroku ciemnościach ukrywasz me smutki Gdy ziemskie plony zbiore już wszystkie spichlerze życia zapełnie dostatnio na niebie spocznę w twym towarzystwie Twa bliskość uwieńczy mą podróż ostatnią Ja na ogół jestem miła, pogodna, przyjacielska, nieśmiała ale są takie dni, że bez kija to człowieku nie podchodź. Cicha, cichutka noc, Ktoś twarz wtula w koc, A wilcze srebrne oczy Lśnią jak gwiazdy tej nocy. Zmierzch zapada znów, Zza drzew wychyla się księżyca nów. Jak srebro księżyc lśni By upiększyć wilcze sny. Wataha na łowy wyrusza, A wokół niej zupełna cisza. Co jakiś czas jedynie świerszcz zagra coś, By umilić te łowy i przenieść czasu oś, O pare minut chociaż, Dla wilków to wieczność będzie aż. Srebrny księżyc pilnuje snów, Choć uchyla się już jego nów. Wilki zmęczone do groty swej gnają, I zdobycz swą z chęcią pożerają. Teraz byle do pełni, A każde marzenie się spełni. Dowodem odwagi nie jest umrzeć, lecz żyć. A na koniec: Mniam, mniam |
|
|
Padida |
Dodany dnia 10.10.2013 19:28
|
Pochwały: 3 Postów: 412 Dom: Gryffindor Punkty: 7287 Ranga: Żywy worek treningowy Data rejestracji: 13.07.13 |
Ciekawy temat ;D Też coś napiszę. To był sen. Byłam kucykiem pony w jakiejś dużej fabryce, potem zamieniłam się w Harry'ego i walczyłam z Voldemortem I drugie, tym razem prawdziwe. Byłam u babci w ogródku, który jest od strony ulicy. Grałam z kuzynką (Czeszką) w piłkę. Odbiłam ją kolanem, a ona uderzyła w słup, odbiła się od maski jadącego samochodu, potem od dachu sklepiku naprzeciwko i na chodnik ;o hej |
|
|
Diana12384 |
Dodany dnia 10.10.2013 22:07
|
Pochwały: 1 Postów: 86 Dom: Hufflepuff Punkty: 808 Ranga: Wzór do naśladowania Data rejestracji: 14.06.13 |
Haha, niezłe Padida a z tą piłką, to nieźle musiało to wyglądać Od razu jeszcze piszę, że moje postu będą raczej długie, bo ja mam długie historie i sny, a dodatkowo to jeszcze nie wiem po co rozciągam Teraz napiszę mój super dziwny sen sprzed chyba roku, ale tyle razy go już opowiadałam, że go świetnie pamiętam, a więc: Śniło mi się, że przyszłam do szkoły i zaraz przy wejściu były rozłożone różne kapcie. Dyrektor kazał wszystkim wchodzącym do szkoły zdejmować buty i rzebierać je na takie kapcie, każdy miał przypisany swój. Mi dostały się takie z różowymi króliczkami, mojemu koledze Filipowi (tutaj pod nickiem Tokai) takie niebieskie z jakimiś kwiatkami, a mojej kuzynce Weronice (jeszcze nie ma tutaj konta ale może będzie miała) takie zielone z krowami. Więc jak już ubraliśmy te kapcie to całą trójką poszliśmy na 2 piętro na lekcje. Okazało się, że lekcje odwołali, bo w szkole dzieje się coś dziwnego, bliżej nie określonego. Zobaczyłam korytarz ( jest u nas jeden taki ciasny i wąski) w którym było kompletnie ciemno. Wtedy ja wyciągnełam z magicznie pojawiającego się plecaka 3 latarki i poszłam z Werą i Filipem w głąb tego korytarza mówiąc: trzeba zbadać tę sprawę. Idziemy tak i nagle wszystkim na raz skończyły sie baterie w latarkach. Wyrzuciliśmy je za siebie i poszliśmy dalej po ciemku. Ten korytarz cały czas jakby się wydłużał. Nagle równocześnie potknęliśmy się o coś i zaczęliśmy spadać. W pewnym momencie wpadliśmy do...ogromnej pomarańczowej galaretki (WTF) w której już siedział nie kto inny jak Harry Potter ze złamaną różdżką (czemu nie Ron? Pytajcie się mojego mózgu) i wtedy on spytał się czy nie mamy może taśmy klejącej czy coś w tym stylu. Ja wyciągnełam z torby (tak, wcześniej miałam plecak o_0) kropelkę i pomogłam mu skleić tą różdżkę. Wtedy on magicznie wyparozniknął galaretkę i użył Lumos. Poszliśmy za nim trójką, a on nas poprowadził do drabiny jakiejś i powiedział, że dalej nie pójdzie, bo szuka Komnaty Tajemnic, ale przez "Mistyczny Słodki Żel Mocy" złamała mu się różdżka i czekał na pomoc. No więc on gdzieś poszedł, a my wspięliśmy się po drabinie. Okazało się, że wyszliśmy w pokoiku pana woźnego pod schodami, a do tego do góry nogami, drzwi były na sufinie, a żyrandol (tak, tam jest zwykła mała lampka, a nie żyrandol) był na podłodze. No więc my skoczyliśmy i zawiśliśmy na żyrandolu. W tej chwili wszedł woźny ubrany w jakiś długi płaszcz z kapturem. Podszedł do progi i zdjął kaptur, a pod nim miał....kogucią głowę (WTF po raz 2). Powiedział, że już nigdy się stad nie wydostaniemy przerywając każde słowo gdakaniem. Kiedy on odszedł Weronika rozchuśtała się, a Filip kopną drzwi, które się twarły i uciekliśmy. Kiedy wyskoczyliśmy na korytarz podłoga zaczęła się walić i my (nadal w tych kapciach) zaczęliśmy uciekać na zewnątrz. Kiedy wybiegliśmy okazało się, że szkoła przypominała z zewnątrz ogromne więzienie, które teraz zaczęło się zapadać pod ziemię, a z okien "ratowały się" wyskakując chordy Zombie, które chyba były uczniami. Ja zagwizdałam i wtedy przylwciała jakaś wielka wrona wielkości samolotu i powiedziała: wsiadajcie na mój grzbiet, zawiozę was do świata bez zombie, ale przygotujcie się na coś gorszego.... Wtedy my wsiedliśmy, a ona nas zawiozła do kosmosu. Po chwili wylądowała na jakiejś planecie, a ja obudziłam się w chwili, gdy ufoludek z twarzą Tuska witał nas słowami "a podatek za wronę, lądowanie i tlen to gdzie?" Ten sen to jeden z moich najdziwniejszych. Jak będę miała jeszcze trochę czasu kiedyś to napiszę jeszcze parę innych snów czy moich przygód, dziękuję HARRY POTTER
Mamusiu kochana , Weź mnie na kolana, Książkę mi poczytaj, W świat magii zawitaj. Harry Potter, to czarodziej, co ma wielką moc. A rodziców stracił dawno, w halloweenu noc. Od tej pory, mieszkał z ciotką, co magii nie umie, Wernon i ich syn Dudziaczek, też jej nie rozumie. Harry uczy się w Hogwarcie, szkole czarodziejów. Transmutacji, eliksirów oraz magii dziejów, Już na miotle latać umie, w Gryffindoru jest drużynie Szukającym, od lat wielu najmłodszym, bo trzyma Bardzo dobrze się na miotle, no więc gra w Quidditha, A gra wtedy się zakończy, kiedy złapie znicza. W czasie wolnym, u Hagrida herbatkę wypije. I przyjaźni się z Hermioną i Ronem Wesleyem Lecz morderca jego bliskich, na niego też czycha. Lord Voldemort, tak się zowie, to jest wielka szycha W świecie magii bardzo znany, choć zły i okrutny. Ma swych zwolenników dużo, bogatych i butnych Już w Hogwarcie się pojawił w turbanie Quirrella Bo usłyszał o kamieniu i już go chęć zżera Żeby kamień dostać, kamień zalet licznych To bogactwa no i życia, bo filozoficzny Harry też się zorientował, ktoś kamienia pragnie Wie, że kamień jest w Hogwarcie, pod podłogą, na dnie No więc trzeba mu przeszkodzić, w planach niecnych bardzo A Ron oraz panna Granger przygodą nie wzgardzą Idą więc tam pod podłogę, choć jej Puszek strzeże Harry zagrał na fujarce, psisko śpi, nie wierzę Dalej również droga trudna, strzeżona przez czary Jest diabelskie ziele, klucze, szachy, eliksiry Dotarł wreszcie na sam koniec tam gdzie lustro stoi Quirrell trzęsie się ze strachu, bo się pana boi Już odzyskał kamień Harry czuje go w kieszeni I nie dostał go Voldemort, lecz czy coś to zmieni? Dziś w noc duchów, ktoś zapisał ścianę krwią koguta Przy łazience dla dziewczynek rOTWARTA KOMNATAr1; I powiesił kota Filtcha na haku za ogon Żeby zwiększyć efekt grozy? No tak chyba po to Strach padł na społeczność uczniów w całym już Hogwarcie Kilku już zamienił w kamień bazyliszek co zażarcie Usiłuje komuś z uczniów wzrokiem zabrać życie lecz nie może, no bo wszyscy widzieli odbicie Tylko Lockhart się nie boi gra wielkiego zucha Chodzi ciągle uśmiechnięty od ucha, do ucha Lecz gdy przyszło do komnaty zejść już, mu samemu Stchórzył i już chciał uciekać, nie uciekł Harremu Ron i Harry go zabrali w Tajemnic Komnatę Lockhart już chciał użyć, swego OBLIVATE Lecz w tym celu użył różdżki, złamanej przez Rona Zadziałała, lecz na odwrót i pamięć skończona Nie u Rona i Harrego, ale u Lockharta Czy użycie starej różdżki było tego warte? Gdy huknęło rozdzieliło, chłopców to zaklęcie, Harry poszedł dalej, a Ron został przy Lockharcie, Kiedy dotarł do Komnaty leżała tam Ginny Stał tam również rosły chłopak, ale trochę dziwny Jestem Tom Riddle się przedstawił, tak się nazywałem Ale teraz inne imię, lepsze sobie dałem Lord Voldemort, to jest imię, które mówi o mnie Czy słyszałeś już to imię? Spytał niby skromnie Wtedy wezwał Bazyliszka, ogromnego węża Lecz i jego Harry również wkrótce już zwycięża Węża zabił wielkim mieczem, Mieczem Gryffindora Bo na pomoc mu przyleciał Feniks Dumbledorer17;a Feniks przyniósł w dziobie, mu Tiarę Przydziału Z Tiary Miecz wyciągnął sobie, chociaż nie pomału No i zabił węża mieczem, co go Tiara dała Ale Ginny coraz słabsza, jakby sobie spała Riddle się wkurzył na Harrego, o to co ten zrobił Bazyliszka mu wiernego, przecież Harry zabił A gdy dziennik Toma Riddler17;a kłem już przedziurawił Tej namiastki swego życia, szybko go pozbawił I wrócili bardzo szybko, do Hogwartu w górę Feniks wszystkich ich tam zaniósł, trzymali za pióra Oj, nie lubi Lucjusz Malfoy, swego skrzata Zgredka. Ale Harry mu pomoże, przyda się skarpetka. Lucjusz dał Zgredkowi dziennik, dziennik Riddler17;a Toma, A w dzienniku dał skarpetkę i służba skończona. Zwolnił Malfoy niewolnika, całkiem nieświadomy, Dał Zgredkowi część ubrania, uczynił go wolnym. Zgredek cieszy się z wolności i chwali Pottera. Teraz mieszka tu, w Hogwarcie, tu u Dumbledorer17;a Ale wieść się straszna taka, przez świat cały niesie Z Azkabanu zwiał morderca, najgroźniejszy w świecie Ten morderca się nazywa również bardzo groźnie Syriusz Black już samo imię, brzmi aż tak poważnie Wszyscy wiedzą już dlaczego, ten morderca uciekł On Harrego też chce zabić, nim Voldemort wróci Lecz się później okazało, że nie o to chodzi Syriusz chce Harrego chronić, a nie jego zabić Syriusz chrzestnym jest Harrego, znał rodziców jego Wytłumaczył także wszystko, jak doszło do tego, Że Voldemort znał kryjówkę, Harrego i bliskich I dlaczego lord Voldemort pozabijał wszystkich I wyjawił tajemnicę szczura, już bardzo starego To Glizdogon ich przyjaciel i zdrajca do tego. Już chciał zabić Glizdogona prawdziwego zdrajcę, Ale Harry jest przeciwny bezsensownej walce Choć po drodze do Hogwartu Peter uciec zdołał Jednak Harry jest szczęśliwy i chrzestnego woła Harry jednak ma też kogoś, kogoś tak bliskiego Kto jak Harry zna też czary i rozumie jego A w Hogwarcie trwa już turniej, Turniej Trójmagiczny Biorą udział w nim uczniowie, trzech szkół, a więc śliczna Fleur i Cedrik, walczy również Wiktor sławny, No i Harry (wybór czary był tu niepoprawny), Tutaj mają trzy zadania, wykonać samemu, A zwycięży tylko jeden, uda się jednemu. Już po labiryncie chodzą, szukając pucharu. Cedrik z Harrym go znaleźli, lecz nie znają czaru. Puchar szybko ich przenosi, na cmentarz daleko, A Voldemort ze swym sługą ,czeka na Harrego, To Glizdogon, ta fajtłapa no i mało męski. Wierny sługa Voldemorta, teraz w czasach ciężkich. Ale warzy już eliksir, dla swojego pana, Kości ojca, ciało sługi i krew wroga dana I odrodził się Voldemort, ma duszę i ciało. I chce zabić znów Harrego, lecz się nie udało. W związku z tym się aktywował już Zakon Feniksa W nim zrzeszeni są od dawna, czarodzieje wszyscy Którzy walczą z czarną magią i sługami czarta Cicha wojna się zaczęła z światem Voldemorta Ministerstwo jednak głuche jest, na znaki wszelkie Że Voldemort znowu wrócił i jest znowu wielki Więc do szkoły już wysłali, okrutną Dolores W szkole ma być teraz spokój, ta wprowadzi mores Lecz Voldemort na Harrego szykuje zasadzkę Ściągnie jego tutaj na dół, ściągnął całą paczkę Tu w podziemiach ministerstwa taki departament Gdzie są wszystkie tajemnice. No i wielki zamęt Się wprowadził gdy zaczęła się zażarta walka Co powodem tego było? Przepowiedni kulka Dzieciom już na pomoc spieszy teraz Zakon cały Zaklęciami walą wszyscy i duży i mały W walce Syriusz dzielny zginął gdy bronił Harrego Więc Harry sam został, nie ma już chrzestnego I znów spotkał Voldemorta, który chce go zabić Znów nie zdołał i minister tutaj się pojawił. Więc Dumbledore już, Harrego uczy po zajęciach O horkruksach, ale także co jest owych częścią. I dlaczego musi zniszczyć, wszystkie te przedmioty. Gdzie ich szukać, nie powiedział, zginął.. Harry potem, Wraz z Hermioną, no i Ronem horkruksów szukają, Chociaż miejsca ich ukrycia, jak dotąd nie znają. Lecz znaleźli wszystkie części, duszy Voldemorta. Trudna misja, ale dla nich dużo była warta. I zniszczyli już horkruksy, nie ma części duszy, Ten Voldemort, który teraz, umrzeć przecież musi, Zginął w końcu, właśnie teraz, upadł już na ziemię, Sam się zabił, od zaklęcia odbitym promieniem. "wszystko dobre, co sie dobrze konczy" ... nie dotyczy Harrego! chcemy 8 czesc! ( 9, 10, 11 .... ewentualnie 40 tez chcemy) Moja postac to Diana Wolf, ktora chodzi do 2 klasy. Jest to wysoka brunetka o niebieskich oczach, ktore zdobia ciemno-bordowe okulary. Uwielbia ona zaklecia i obrone przed czarna magia. Wieksza czesc swojego wolnego czasu spedza w bibliotece, gdzie lubi czytac ksiazki do jej ulubionych przedmiotow, lub odsypia noce, ktore zerwala zawziecie uczac sie eliksirow. Ze wszystkich przedmiotow ma albo W albo; PO, jedynie z eliksirow ma ledwo Z. Nie cierpi ona tego przedmiotu, poniewaz wydaje jej sie, ze Snape sie na nia szczegolnie uwzial. Zarywa noce uczac sie, ale na niewiele sie to zdaje, bo profesor zawsze znajdsie jakis blad w jej wywarze. Bardzo lubi ona rowniez przesiadywac na bloniach, gdzie albo marzy pod rozlozystym debem, albo chlodzi stopy w jeziorze. Czasem odwiedza Hagrida, zeby pomoc mu przy "zupelnie niegroznych stworzonkach" lub po prostu wypic z nim herbatke i milo porozmawiac, lubi ona tez niepostrzezenie zamienic sie w psa imieniem Dark i bez potrzeby narazania sie na szlaban poprzechadzac sie po zakazanym lesie. Jest ona raczej samotniczka, moze dlateg, ze nie jest najadniejsza i caly czas chodzi w "niemodnych ciuchach", oraz w jednej fryzurze, tak zwanym kucyku, a moze dlatego, ze sama unika tlumow i nie za bardzo lubi imprezy. Jej samej samotnosc nie przeszkadza, bo ma wtedy duzo czasu na cwiczenie eliksirow, oraz zaklec i na jej ulubione zajecie, czyli zupelne pograzanie sie w marzeniach. A teraz troche pospiewamy: Ko ko ko ko Quidditch spoko! Kafel leci hen wysoko! Wszyscy razem zaspiewajmy: Hufflepuff wspierajmy! Ko ko ko ko Quidditch spoko! Kafel leci hen wysoko! Wszyscy razem zaspiewajmy: Hufflepuff wspierajmy! Ciesza sie Puchoni! Ciesza sie Puchoni! Bo tu u nas wszyscy kibicuja swemu domowi! Bo tu u nas wszyscy Kibicuja swemu domowi! HEJ! Ko ko ko ko Quidditch spoko! Kafel leci hen wysoko! wszyscy razem zaspiewajmy: Hufflepuff wspierajmy! Ko ko ko ko Quidditch spoko! Kafel leci hen wysoko! Wszyscy razem zaspiewajmy: Hufflepuff wspierajmy! Nasi dzielni gracze to sa czarno-zloci, wygrac im sie uda! tu nie grozi nuda! Wygrac im sie uda! tu nie grozi nuda! HEJ! Ko ko ko ko Quidditch spoko! Kafel leci hen wysoko! Wszyscy razem zaspiewajmy: Hufflepuff wspierajmy! Ko ko ko ko Quidditch spoko! Kafel leci hen wysoko! Wszyscy razem zaspiewajmy: Hufflepuff wspierajmy!!!! Dalej Puchoni!!! Mam tez pare fajnych cytatow: "Może jest, a może go nie ma, ale pozostaje faktem, że potrafi poruszać się szybciej niż Severus Snape, gdy mu się zagrozi szamponem, więc nie liczcie na to, że zabawi gdzieś dłużej, gdy wy planujecie coś ryzykownego." Nie wiem kto to powiedzial, bo znalazlam ten cytat przypadkiem patrzac po internecie, ale usmialam sie jak nigdy Udało się, dostali w kość, niech żyje Potter nam! A Voldek gnije w piekle, za którym tęsknił sam! r11; Irytek Wielkie szczęście, że jest ciemno. Nie zarumieniłem się tak od czasu, kiedy pani Pomfrey powiedziała, że podobają się jej moje nauszniki. r11; Albus Dumbledore Blizny mogą się przydać. Sam mam jedną nad lewym kolanem, jest doskonałym planem londyńskiego metra. r11; Albus Dumbledore r11; Czy pamiętasz, jak mówiłem, że ćwiczymy zaklęcia NIEWERBALNE, Potter? r11; Tak. r11; Tak, proszę pana. r11; Nie ma potrzeby zwracania się do mnie per pan, profesorze. - Severus Snape i Harry Potter r11; Jestem nauczycielem! r11; ryknął. r11; Nauczycielem, Potter! Jak śmiesz grozić, że wywalisz mi drzwi?! r11; Przepraszam, panie profesorze r11; powiedział Harry, wymawiając z naciskiem dwa ostatnie słowa, po czym schował różdżkę za pazuchę. Hagrid wytrzeszczył oczy. r11; A od kiedy to mówisz do mnie rpanie profesorzer1;? r11; A od kiedy mówisz do mnie rPotterr1;? r11; Hagrid i Harry Potter Harry, zabiję cię, jeśli przez nich zginiemy! r11; Ron Weasley Różdżka nadal w dżinsach? Oba pośladki jeszcze całe? W porządku, idziemy. Locomotor kufer. r11; Nimfadora Tonks Wiesz co, gdybyś jeszcze trochę wolniej myślał, to zacząłbyś się cofać. r11; Draco Malfoy Trzeba być bardzo dzielnym, by stawić czoło wrogom, ale tyle samo męstwa wymaga wierność przyjaciołom. r11; Albus Dumbledore [color=#996600]Wmawiali mi, że Hogwart nie istnieje..... No niestety nie przeżyli Avady Kedavry... Czy wiesz czemu wilk wyje do księżyca? On na prawde nie wyje, on woła. Woła swoich braci. Woła cały świat. Lecz nie wszyscy rozumieją tą tajemniczą mowę. Dla niektórych to tylko przeciągłe jęczenie wróżące coś niedobrego. Tylko niektórzy wiedzą, że w ten sposób wilk wyraża swoje wszystkie przeżycia, emocje. Tylko raz w miesiącu może się ze wszystkiego zwierzyć księżycowi w pełni. Ma tylko jedną szanse na miesiąc. Tak samo ludzie mają niewiele szans, aby wyrzucić z siebie wszystko co w sobie duszą. Księżyc jest jak brat. Starszy, opiekuńczy brat pilnujący każdego w potrzebie. Księżyc jest, tak jak wszystko, tworem Największego Boga, ale jest on tworem, którego zrozumią tylko wilki i ludzie, którzy mają czas, by raz w miesiącu usiąść, tak po prostu i zapatrzeć się w tę srebrną tarczę. Wilki są w większości zwierzyną łowną, więc nigdy nie wiedzą kiedy kłusownicy zabiorą im życie. Dlatego korzystają z każdej chwili. Wilki są mocno powiązane z księżycem. Dlatego wyją, aby dać znać innym, by jak one cieszyli się z pięknej księżycowej nocy i żyli prawdziwym życiem. By Diana12384, czyli Joanna. Fikcja Moje życie to fikcja, nie istnieje w nim nikt. Tylko świat magii, pozwala mi odetchnąć. Dla mnie real nie istnieje, mój świat należy do czarodziei. Jestem Wybrańcem losu, zmierzę się z każdym przciwnikiem. Moje serce bije bardzo mocno, zemsty zew się budzi. Jestem panem świata, moja moc jest potęgą całego świata[/color] Hymn na cześć bohaterów książki Harry Potter który konkuruje z Malofyem, Ginny która zmienia chlopaków jak rękawiczki I znów Harry co otwiera w snach dzwiczki Hermiona co zakuwa dzień w dzień Zgredek, co nie myśli o czymś takim jak sen Tylko pracuje jak Pan Weasley, który mugoli kocha Lavender, co tylko strzela focha I ten wielki Dumbledore, co magii zna rzecz Zwierzęta Hagrida, potrafi pogonić precz Cóż za dziwy, Pan Malfoy co łapówki rozdaje Jego syn, co z zazdrosci o bliznę szaleje I Ron, co zawsze o oceny walczył Jak rycerz na balu tańczył Krzywołap, kot Syriusza, co do niego, wciąz, i wciąż wyrusza Gilderoy Lochart, niezapomniany zbir co kopiował i wklejał swoje zdjęcia w Fotoshopie Nie zapomniając o ucięciu milimetra swojej stopie I McGonagall, we wszystkim kamienna we wszystkim sumienna, ostra jak brzytwa Że nawet ten Neville, mały Ze strachu wciąż pozieleniał Jak Szalonooki zabił pająka Szukając choć dymku jego bąka Wciąż nie znalazł, bo spotkał Tonks Tonks, ta która włosy miała wciąż inne co nie powinno być dziwne I pani Weasley, ciągle uparta a jednak dobroduszna i otwarta Fleur, pięknośc narodu, swoim łyżeczkom zawdzięcza życie O Potterze można wiele jednak nie usłyszysz tego w kościele Więc pamiętaj Harry Potter, rządzi a nie szkodzi W każdym z nas jest magiczna moc. Tylko u jednych jest ona ledwo widoczna, gdyż jest przytłumiona codziennymi obowiązkami, sprawami zmartwieniami. Tylko u mniejszości ta moc jest tak silnie widoczna, że aż społeczeństwo ich odrzuca, wyśmiewa i odpycha. Tacy ludzie nie mogą się zaprzyjaźnić ani dogadać z nikim innym, jak tylko z osobami, które mają równie wielką moc. Owa moc w takich ludziach nie może znaleźć ujścia w zwykłym szarym świecie, więc przeobraża się w prymitywnie nazywane "marzenia". W Marzeniach owa moc wykonuje niesamowite rzeczy - dzięki niej możemy zostać super bohaterami, możemy zmieniać się w zwierzęta albo być wspaniałymi czarodziejami w niezwykłym magicznym świecie. Marzenia zawsze mogą stać się rzeczywistością, lecz czekają one na odpowiedni moment, gdy ta szara i bezbarwna, a jednocześnie bardzo silnie przygnębiająca pozbawiona Marzeń rzeczywistość będzie trochę słabsza i przestanie "czuwać" aby moc się nie wydostała z magicznych umysłów, aby właśnie wyrwać się z tego małego więzienia i zacząć działać: pokolorować tą rzeczywistość i wsączyć się w małe umysły szarych ludzi, aby pokolorować również i ich myśli. Więc pamiętajcie: każde wielkie marzenie, każda mocna wiara w ich spełnienie osłabia Szarość, a wzmacnia Marzenie. Nie bójcie się marzyć i udowadniać tego, że Marzenia mogą się spełnić! Kiedy będziemy w nie wierzyć, to rzeczywiście się spełnią! Napisała: Diana12384 Jak mnie ktoś wkurzy, to wpi***** w gąbkę i nogi za pas zanim ktoś się zorientuje, że to ja. Jakby co, to jestem "bardzo nieśmiała", a złamany nos to przypadek! "Oda do Księżyca" Do Ciebie pieśń wznoszę o piękny księżycu Tyś przy mnie zawsze czym rad czy w trudach Ty za dnia leniwie spoczywasz w ukryciu by nocą zawstydzić wszystkie ziemskie cuda Gdy się wyłaniasz zza nocnej kurtyny na czas określony, pozornie krótki ubrany w lśniące odzienie z satyny w mroku ciemnościach ukrywasz me smutki Gdy ziemskie plony zbiore już wszystkie spichlerze życia zapełnie dostatnio na niebie spocznę w twym towarzystwie Twa bliskość uwieńczy mą podróż ostatnią Ja na ogół jestem miła, pogodna, przyjacielska, nieśmiała ale są takie dni, że bez kija to człowieku nie podchodź. Cicha, cichutka noc, Ktoś twarz wtula w koc, A wilcze srebrne oczy Lśnią jak gwiazdy tej nocy. Zmierzch zapada znów, Zza drzew wychyla się księżyca nów. Jak srebro księżyc lśni By upiększyć wilcze sny. Wataha na łowy wyrusza, A wokół niej zupełna cisza. Co jakiś czas jedynie świerszcz zagra coś, By umilić te łowy i przenieść czasu oś, O pare minut chociaż, Dla wilków to wieczność będzie aż. Srebrny księżyc pilnuje snów, Choć uchyla się już jego nów. Wilki zmęczone do groty swej gnają, I zdobycz swą z chęcią pożerają. Teraz byle do pełni, A każde marzenie się spełni. Dowodem odwagi nie jest umrzeć, lecz żyć. A na koniec: Mniam, mniam |
|
|
Anciol |
Dodany dnia 11.10.2013 00:29
|
Pochwały: 10 Postów: 1288 Dom: Ravenclaw Punkty: 21527 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 11.08.13 |
Moja siostra cioteczna - ukochana wnusia babci przyjeżdżała do nas ze swoim chłopakiem. To był pierwszy raz, nie znaliśmy go wiec babka nas tyranizowała żeby wszystko było super i elegancja 100%. Szło super. W którymś momencie w czasie obiadu mój kot wskoczył do donicy. Babcia złapała go aby wynieść. Peszek bo kot zaczynał już sikać do tej donicy. Niczego nieświadoma machała kotem z którego się lało i który patrzył na nas rozpaczliwie. Myślałam, że umrę ze śmiechu Wzięłam ze schroniska kotkę. Miała mieć 7 miesięcy, wysterylizowana, nieźle wystraszona. Po miesiącu nieco się uspokoiła i wtedy odkryliśmy, że wcale nie była wysterylizowana. Wręcz przeciwnie - w ciąży. Urodziła 5 kociąt Miesięcy też nie miała 7 tylko około 1,5 roku ale była drobniutka. Mało tego. Wcześniej koleżanka mojej mamy wzięła tego samego kota, tylko jej wcisnęli go jako kocura Oddała go ponieważ był agresywny dla jej małego dziecka Nie moje ale dobre Jak jeszcze mieszkałam w bloku miałam z góry sąsiadkę. Imprezowa dziewczyna. Na imprezie w bloku obok wypadła przez balustradę balkonu. Zatrzymała się na skrzynkach u sąsiadów piętro niżej. Przeszła przez mieszkanie ludzi, życzyła dobrej nocy i wróciła pic Jeg elsker Seferyn fordi han også elsker norsk ^^ <3 Wiersz autorstwa łośka <3 Anciolu, piękny i wspaniały, kimże ja przy Tobie jestem, taki niedojrzały... Spójrz w oczy me, jak lekki wiatr, pieszczą Cię. Odpowiedz na to pytanie, czy życie razem nam dane? Oddaj mnie rentę swę*, a szepnę Ci do ucha, Kocham Cię! *rentę swę - użyte tu celowo ,,Twój artykuł został odrzucony przez administratora Sann dnia 22.01.2014 16:43. Powód odrzucenia: Nie będę tego sprawdzać. I ch*j! ;D" |
|
|
Evolution232 |
Dodany dnia 12.10.2013 00:21
|
Pochwały: 1 Postów: 50 Dom: Ravenclaw Punkty: 209 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 11.10.13 |
Historia zdarzyła się naprawdę w sumie nadal się toczy Mam koleżanke która mieszka w budynku który przed wojną funkcjonował jako przedszkole. No i historia taka dziewczyna wraz z rodzicami i bratem wprowadza się do mieszkania na każdym piętrze ktoś kredą nabazgrał jej imię. No ok moze dla żartu może nie pomijam że nie ma nigdzie wiecej zadnych dzieciaków oprócz koleżanki i jej brata ale to jeszcze nic. Nad jej mieszkaniem jest strych i tylko ona oraz jeden sąsiad mają klucze. Odkąd wprowadziła się do mieszkania nad jej pokojem było słychac jak ktoś biega, płacze, śmieje się , przewraca itp. Na początku w to nei wierzyłem ale ponieważ koleżanka nie dawała mi żyć wszedłem pierwszy raz na strych. Oczywiscie w głowie mam rozrysowane mieszkanie które jest podemna tak zeby zobaczyć co gania nad pokojem koleżanki. Odziwo wszystkie poboczne komórki były otwarte a nad jej pokojem drzwi były zamknięte i co najdziwszniejsze Zapiankowane -.- wszystko wygląda jakby ktoś to wstawił kilka godzin temu. No dobra myślę zdarza się może ktoś zapiankował drzwi wstawił nowe, może to ten sąsiad, nieważne. Mija kilka dni podczas tego czasu zawsze co wieczór coś ganiało po strychu. W końcu 2 raz wchodzę na strych i przeżywam zawał drzwi nie ma ! rozpłyneły się nawet śladu po montarzu nie ma NIC!. Mur wyglądał na nienaruszony ale to jeszcze mało ważne na samym środku małego pokoju leżało wbitych 12 kul z pistoletu tworzących koło a w środku leżała mała lalka bez rąk i nóg. Poudawalem ze wywołuje duchy tak tylko by dodac otuchy koleżance. Co ciekawe nic do tej pory się nie odzywa ale zniknięcia drzwi za cholerę nie wyjaśnię... |
|
|
Sixth Gun |
Dodany dnia 12.10.2013 10:33
|
Pochwały: 5 Postów: 1071 Dom: Ravenclaw Punkty: 15461 Ranga: Żywa legenda Data rejestracji: 24.07.13 |
Zawsze z grupką znajomych na majówkach łaziliśmy wokół kościoła i gadaliśmy a dopiero później wchodziliśmy do kościoła po podpis. Piękna pogoda a w środku zimno jak w igloo. Gadamy w najlepsze a co chwilę ktoś szedł wokoło żeby zobaczysz, czy przypadkiem ksiądz nie idzie na zwiady. Nagle ktoś przybiega przerażony i drze się 'KITRAĆ SIĘ W KRZAKI'. Patrzymy a tam faktycznie ksiądz, przyodziany na czarno, to zwiewamy. Skuliliśmy się za gąszczem krzaków, a ktoś spytał, czy już poszedł. W tym czasie ksiądz podjechał samochodem z drugiej strony, centralnie na nas. Jego mina, gdy zastał swoich pupilków w krzakach podczas majówki była bezcenna. My do dzisiaj nie wiemy, kto był tym 'niby' księdzem Glanek, jopro - jak zwał, tak zawał Jeżeli jesteś amatorem (lub amatorką) twórczości Borszewicza, to możemy się ożenić |
|
|
Lossiril |
Dodany dnia 12.10.2013 19:10
|
Pochwały: 7 Postów: 1040 Dom: Slytherin Punkty: 9322 Ranga: Żywy worek treningowy Data rejestracji: 30.04.13 |
Gdy miałam 10 lat chodziłam ze znajomymi na Ostatki po domach, ale postanowiliśmy odwiedzić też naszego proboszcza. Dzwonimy i dzwonimy. Czekamy i czekamy a tu wybiega pan ksiądz w rozpiętej koszuli i niedopiętych spodniach, zdyszany jak cholera i wściekły, a za nim wychyla się potargana gospodyni. Nietrudno się domyślić co się działo. "You could be great, you know, and Slytherin will help you on the way to greatness, no doubt about that." tumblr klik 'We must take a hard road, a road unforeseen. There lies our hope, if hope it be.' 'The world is indeed full of peril, and in it there are many dark places; but still there is much that is fair, and though in all lands love is now mingled with grief, it grows perhaps the greater.' 'Deserves it! I daresay he does. Many that live deserve death. And some that die deserve life. Can you give it to them? Then do not be too eager to deal out death in judgment. For even the very wise cannot see all ends.' It is not our part here to take thought only for a season, or for a few lives of Men, or for a passing age of the world. We should seek a final end of this menace, even if we do not hope to make one. |
|
|
Sixth Gun |
Dodany dnia 12.10.2013 19:42
|
Pochwały: 5 Postów: 1071 Dom: Ravenclaw Punkty: 15461 Ranga: Żywa legenda Data rejestracji: 24.07.13 |
O matko Loss ;o Przypomniało mi się dzięki tobie jeszcze coś... Gdy miałyśmy z koleżankami też tak po 10 lat jeździłyśmy na rolkach. Przejeżdżałyśmy obok śmietnika a w nim jakiś facet walił konia. Oczywiście nie wiedziałyśmy tego wtedy. Zaaferowane krążyłyśmy wokół tego śmietnika żeby podpatrzeć, co on robi. Zaprowadziłyśmy tam kolegę, który był w tedy chyba już w gimnazjum. On nam powiedział, że pozyskuje spermę (matko, jak to teraz brzmi..) I faktycznie, miał w ręku jakiś kubek. Tyle, że my nie bardzo wiedziałyśmy co to jest sperma. Mimo wszystko uznałyśmy to za coś bardzo złego. Potem miałyśmy temat do dyskusji, że chłopaki mają dziwne siusiaki, geeez Edytowane przez Sixth Gun dnia 13.10.2013 21:14 Glanek, jopro - jak zwał, tak zawał Jeżeli jesteś amatorem (lub amatorką) twórczości Borszewicza, to możemy się ożenić |
|
|
Ana_Black |
Dodany dnia 12.10.2013 21:55
|
Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 8 Postów: 4391 Dom: Gryffindor Punkty: 24016 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 06.02.10 |
To opiszę moje dziwne sny. 1.Śniło mi się, że schody na mojej klatce zmieniły się w górkę tak śliską, że nie dało się na nią wejść. Więc żeby dostać się do domu postanowiłam iść dłuższą drogą czyli piwnicą (do dzisiaj nie wiem czemu, bo i tak musiałabym się dostać do mieszkania po tej górce, bo po prostu przeszłabym do sąsiedniej klatki ??) No i gdy zbliżałam się do schodów wiodących do piwnicy schody prowadzące na parter, na którym mieszkam znowu były schodami. A gdy chciałam na nie wejść znowu górka. I tak w kółko. 2.Śniło mi się, że idę z kuzynką na pielgrzymkę, PIESZO, NIE WIADOMO DOKĄD I PO CO. Było to za pontyfikatu Jana Pawła II. Najlepsze jest to, że byłyśmy nieletnie, więc nie wiem jakim cudem rodzice nas puścili. Daleko nie zaszłyśmy. Zaledwie dwa kilometry, może nawet trochę więcej, bo się rozmyśliłyśmy. 3.Śniło mi się, że siedzę naga O.o w kościele. Myślałam, że spalę się ze wstydu i bałam się co zrobię jak msza się skończy i trzeba będzie wyjść. Na szczęście zanim to się stało sen się skończył. Dodam że nie wiem jakim cudem znalazłam się w kościele naga. 4.Mój miś, z którym spałam ożył i zaczął być agresywny. Gdy mój starszy brat próbował go uspokoić uderzył go z liścia. Dalej mam tego misia, ale od tej pory bałam się z nim spać. 5.Byłam z rodzicami w Wielkiej Brytanii i okazało się, że jestem zaginioną brytyjską księżniczką. Wszystko cacy, przygotowania do koronacji, ale na dzień przed nie wiem czemu rozmyśliłam się. Nie wiem czy doszła do skutku bo się obudziłam. Najlepsze, że z angielskiego jestem kiepska, a moi rodzice to już wcale go nie znają. No chyba, że "no" i "yes". Loki: Dość tego! Wszyscy stoicie niżej ode mnie! Patrzysz na boga, szkaradny stworze! I nie godzę się, aby pomiatał mną... Hulk: Wielki mi bóg. Hulk ziewać ~ Łapa Uwielbiam też jak dostajesz szału i zamieniasz się w tę wielką zieloną bestię.. Zdradzę ci moją tajemnicę. Zawsze jestem zły. Nieźle. Chcą mnie zamknąć w metalowym pudle i zanurzyć w wodzie. Nie. Jest gorzej niż myślałem. No bo czym jesteśmy? Zespołem? Nie, nie, nie. Mieszanką wybuchową niosącą chaos. *** Nie bądź jeleń, nie fikaj. Matka wie że ukradłeś jej szaty? - Jarvis, znasz przypowieść o Jonaszu? - Traktowałbym ją raczej jako metaforę. - Thor walczy na 6. - Nie zaprosił mnie? Co, stawaliście na siusiu? Niech wyskakuje z ciuchów. Przenoszę imprezę do was. Weź mnie nie strasz. Co to było, robił mi usta usta? Phil? Ale on ma na imię Agent! J.A.R.V.I.S: Dostępne 400% mocy. Iron-Man: Dzięki. Nie gniewam się, pączuszku. Masz niezły prosty. Ta wiedźma miesza ci w głowie. Jesteś od niej silniejszy, mądrzejszy. Jesteś Banner. On jest szefem. Ja tylko za wszystko płacę, wszystko buduję i dbam żebyśmy byli cool. Stark! Potrzebny jest plan ataku! Mam plan: atakować! *** - Ja bym sobie odpuściła, to faceci nie z tego świata, bogowe czy coś. - Bóg jest tylko jeden! I głowę dam, że tak się nie ubiera. - No jasne. Złoty chłopiec w złotej zbroi. Co zostanie jak ją zdejmiesz? - Geniusz, miliarder, playboy, filantrop. A co? (...) A kto jest [prawdziwym bohaterem]? Ty? Jesteś wynikiem eksperymentów na ludziach. Tyle w tobie bohatera, ile zmieściło się do probówki. *** Zabijesz mnie? Ustaw się w kolejce. Kto znajdzie ten młot i okaże się go godny posiądzie moc Thora. Thor: Loki może i jest nieobliczalny, ale jest Asgardczykiem i moim bratem. Natasha: Zabił 80 ludzi w ciągu dwóch dni. Thor: Był adoptowany. - Nie będę z tobą walczył bracie. - Nie jesteśmy braćmi. Piekło rozbrzmiewa jękami jego ofiar. - O, kontratakują. - No wiesz, młodzi są. - Do stu piorunów, szanuj mowę ojczystą - Długo mi tego nie wybaczą. To bardzo, bardzo ciekawa teoria, ale ja mam prostszą. Nie jesteście godni. - A jakby wsadzić młot do windy? Uniesie ją. - Winda nie jest godna. Zobaczyłem coś we śnie. Muszę to wyjaśnić. Tutaj się nie da. - Jak tam kosmos? - Kosmos ma się dobrze. - I myślisz, że możesz mi zaufać? - Nie ufam ci. Matka ci ufała. W przeszłości. Nawet mimo naszych ciągłych sporów. Zawsze miała nadzieję, że gdzieś w tobie nadal jest iskierka mojego brata. Ta nadzieja już nie istnieje i już cię nie chroni. Mojego życia... Tato, nie nadaję się na króla. Będę bronić Asgardu i innych światów do ostatniego tchu... ale nie mogę tego robić z tronu. Mimo swego szaleństwa Loki rozumiał władzę w taki sposób, jakiego ja nigdy nie osiągnę. *** O nie, będę żył wiecznie i będę cały z plastiku. Kto okaże się godzien moc młota posiądzie. Bez jaj, stary, to sztuczka. Rekalibracja kognitywna... Zdzieliłam cię w czaszkę Mam go spowolnić? Czy wyślesz mu więcej sparingpartnerów? Lepiej wydaj rozkaz, bo zaczynam mu kibicować. Have you ever had someone take your brain and play? Pull you out and stuff something else in? Do you know what it's like to be unmade? Przerabiałem hipnozę. Nie lubię. *** Stoimy w obliczu globalnej katastrofy. Hej malutki. Słonko już zachodzi. Cicho blaszak, ja nie mam rakiety w tyłku. - Steve nie lubi takiego słownictwa. - A kopnąć cię w tą... Nie jest taki zły, tylko trochę nerwus. Drugiego takiego nie ma na całym świecie. Wszyscy lubią wygrywać, a ten mój facet robi co może by walki uniknąć, bo wie że walkę wygra. - Co ci się śniło? - Że jestem Avengersem, że jestem kimś więcej niż tylko posłuszną maszynką do zabijania. Kocha to się dzieci, ja mam u niego dług. *** *** *** *** Wstąp do T.A.R.C.Z.Y, poznaj dalekie kraje, niezwykłych ludzi... i zabij ich. Ja się nie pocę. Ja błyszczę. Thor mógłby choć raz przysłać boga sprzątania po sobie. Na pewno ma jakąś magiczną miotłę. Zawsze nosisz whisky? Ten dom miał wytrzymać siłę Hulka. - Jak nas znaleźli? - Zaprosiłem ich. Nie poddam się. Odzyskam Skye i T.A.R.C.Z.Ę, ale jeep od Eddiego to za mało. Nasza kiepska opcja. Grant Ward. *** Bez ciebie nie ma T.A.R.C.Z.Y. - Służysz Coulsonowi czy T.A.R.C.Z.Y? - To to samo. Kogo jak kogo, ale Coulsona nie zlikwidujesz. Dyrektor T.A.R.C.Z.Y zawsze ma tajemnice. *** Nie wierzę w strach. Wierzę w zaufanie. *** I was able to hack S.H.I.E.L.D. from my van. You're gonna show me something new. Nie byłam w waszym durnym "S.H.I.E.L.D. Hogwarcie". *** Nie jestem dobrym człowiekiem, Skye. . Long time to see. Jestem Agent Grant Ward. *** *** *** Jeśli to jeszcze aktualne, to poproszę tego drinka. - Żołnierzyk. Postać nie z tej epoki. Ale za to z tej planety. Nigdy nie chciałem tronu. Chciałem być równym tobie. - A ty co? Błyskawic się boisz? - Nie darzę miłością tego, co zwiastują. - Chcesz zabrać mi ukochaną planetę w odwecie za rzekomą zniewagę? Nie. Sprawuję nad nią opiekę. - No rzeczywiście, wspaniale się nią opiekujesz. Ludzie wyżynają się milionami, a ty palcem nie kiwniesz. Zaprowadzę tu porządek. Kto mnie powstrzyma? - Jesteś potworem. - O nie. Potwór jest wśród was. - A, Banner. To twój plan. Że urodziłem się by zostać królem. No dobrze. To może wolisz kogoś ze swoich nowych przyjaciół? Wydaje się, że jesteś do nich podobny. No i to jest o wiele lepsze! Mój strój jest taki sobie. Ale ile niesie ze sobą cnót! Jakiż to wielki zaszczyt! Czuję, że aż szaleję od sprawiedliwości. Chcesz usłyszeć mowę o prawdzie, honorze i patriotyźmie? Boże chroń Amer... Zaufaj mojemu gniewowi. Nie zrobiłem tego dla niego. Uuuu. A była już na wyciągnięcie ręki. Dzięki Tesseractowi mogliście mieć władzę, nieograniczoną moc. A wy co? Ciepło i światło dla wszystkich ludzi? Dopiero przekonacie się, co znaczy prawdziwa władza. Przynoszę wam dobrą nowinę. Czeka was wyzwolenie. *** *** Nie miałem prawa cię winić. Wiem, że chciałeś mi pomóc, chronić mnie. Od tego są przyjaciele. Możemy żyć z godnością - nie możemy z nią umrzeć. Człowiek jest najgorszym źródłem prawdy o sobie. Wszystko się zmienia. To nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. |
|
|
Vaka |
Dodany dnia 20.10.2013 16:15
|
Pochwały: 1 Postów: 24 Dom: Ravenclaw Punkty: 141 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 12.10.13 |
Zawsze miałam pełno dziwnych snów. Jakieś krasnoludy, kościotrupy, gwałciciele. I niestety zawsze były realistyczne. Czułam zapachy, emocje, czasem budziłam się płacząc. Co do dziwnych realnych sytuacji... kiedyś poszliśmy ze znajomymi na cmentarz w nocy. Odwiedzaliśmy różne groby. Wybieraliśmy je instynktownie. Dziwny zbieg okoliczności, ale wszystkie przy których się zatrzymywaliśmy.... należały do kobiet o tym samym imieniu. Poza tym, jak chwilę tak staliśmy to nad grobem tworzyła się gęsta mgła. Oczywiście wiedzieliśmy dlaczego, ale... mimo wszystko aż dreszcze przechodziły. |
|
|
Diana12384 |
Dodany dnia 31.10.2013 19:53
|
To ja opisze co opowiadała mi moja babcia co jej opowiadał jej mąż czyli mój dziadek (obecnie nie żyje - zmarł jak miałam jakiś roczek) czyli tak: Dziadek w nocy wracał z kolegami z cmentarza, a tu nagle przed nimi z fosy wyskakuje taki wieli, czarny pies i przed nimi biegnie. Ok, jak biegnie, to biegnie. Tylko, że ten pies się odwrócił i... miał duże, czerwone oczy. zaraz potem po prostu zniknął. Mój dziadek wiewał stamtąd jak nie wiem co I druga, co opowiadał mi mój tata: On jeźdźił ciężarówką rozwożąc chleb. Wiadomo jak w piekarni - praca od rana do nocy. Pewnego razu wracał bardzo późno, jakoś około 23. Nagle złapał gumę nie daleko od domu, ale postanowił zmienić jednak. Pech chciał, że było to koło cmentarza właśnie. Kiedy już zaczął odkręcać koło usłyszał zgrzyt kamienia o kamień - tak jakby ktoś odsuwał kamienną płytę. Patrzy na zegarek - 24:00 !!! On się wystraszył, zostawił narzędzia, zapasowe koło - wszystko i pojechał do domu. Na następny dzień poszedł tam po narzędzia. Dzięki Bogu nikt nie ukradł nic. Ale od tej pory tata nigdy już nie jeźdźił obok cmentarza HARRY POTTER
|
|
Sheeby |
Dodany dnia 08.11.2013 15:50
|
Pochwały: 9 Postów: 512 Dom: Hufflepuff Punkty: 5239 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 24.02.13 |
Chwila z dzisiaj. Byłam u dentysty, poprosiłam o znieczulenie. Dostałam takie super mocne, bo nic nie mówiłam po dostaniu 1, a dentystka mnie dobrze zna i wie, że lubię gadać, więc mi dołożyła. :| Okej, byłam w gabinecie od 11:35 do 12:15 coś w tym stylu. Nie jadłam nic cały dzień, więc o 13 (pomimo, że znieczulenie nadal działało) odgrzałam sobie pizzę i zaczęłam ostrożnie jeść. 2h później znieczulenie zeszło, a mnie piekły całe usta. Co się okazało? Pogryzłam swoje usta jak gumę. Są całe posiekane z lewej strony. #typowajaimojeweirdmoments Julia part smart |
|
|
Ana_Black |
Dodany dnia 09.11.2013 13:21
|
Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 8 Postów: 4391 Dom: Gryffindor Punkty: 24016 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 06.02.10 |
Opowiem dziwny sen, który miałam niedawno. Nie pamiętam go dokładnie, więc nie opiszę dokładnie. Otóż śniło mi się, że muszę się ukrywać, ale nie wiem przed kim ani dlaczego. W ukryciu się pomagała mi kuzynka. Ukryłyśmy się w małym osiedlowym sklepie (co dziwne nikogo w nim nie było). Potem ukryłyśmy się w moim mieszkaniu. Nie wiem czemu, ale postanowiłyśmy się przenieść do jej mieszkania, które znajdowało się w miejscowości niedaleko, trzeba było tylko przejść przez pola. Więc ona wyszła pierwsza, a ja nie wiem po co jeszcze chwilę zostałam, chyba żeby coś zabrać. Wychodzę z mieszkania wołając żeby zaczekała i chcę szybko zamknąć drzwi na klucz (genialna jestem, ktoś mnie ściga, a ja zawracam sobie głowę zamykaniem drzwi na klucz)... i klucz się złamał. Próbowałam wydłubać (znów mój geniusz się odzywa) ułamany kawałek, który utknął w drzwiach, ale nic z tego. Kiedy w końcu wyszłam z bloku kuzynki już nie było. Z przyspieszonym biciem serca idę przez pola, żeby dotrzeć do jej mieszkania, modląc się w duchu, żeby ten ktoś kto mnie ściga mnie nie spotkał. Do kuzynki nie dotarłam, ponieważ... obudziłam się we śnie. I oczywiście okazało się, że nikt mnie nie ścigał. Edytowane przez Ana_Black dnia 11.11.2013 18:40 Loki: Dość tego! Wszyscy stoicie niżej ode mnie! Patrzysz na boga, szkaradny stworze! I nie godzę się, aby pomiatał mną... Hulk: Wielki mi bóg. Hulk ziewać ~ Łapa Uwielbiam też jak dostajesz szału i zamieniasz się w tę wielką zieloną bestię.. Zdradzę ci moją tajemnicę. Zawsze jestem zły. Nieźle. Chcą mnie zamknąć w metalowym pudle i zanurzyć w wodzie. Nie. Jest gorzej niż myślałem. No bo czym jesteśmy? Zespołem? Nie, nie, nie. Mieszanką wybuchową niosącą chaos. *** Nie bądź jeleń, nie fikaj. Matka wie że ukradłeś jej szaty? - Jarvis, znasz przypowieść o Jonaszu? - Traktowałbym ją raczej jako metaforę. - Thor walczy na 6. - Nie zaprosił mnie? Co, stawaliście na siusiu? Niech wyskakuje z ciuchów. Przenoszę imprezę do was. Weź mnie nie strasz. Co to było, robił mi usta usta? Phil? Ale on ma na imię Agent! J.A.R.V.I.S: Dostępne 400% mocy. Iron-Man: Dzięki. Nie gniewam się, pączuszku. Masz niezły prosty. Ta wiedźma miesza ci w głowie. Jesteś od niej silniejszy, mądrzejszy. Jesteś Banner. On jest szefem. Ja tylko za wszystko płacę, wszystko buduję i dbam żebyśmy byli cool. Stark! Potrzebny jest plan ataku! Mam plan: atakować! *** - Ja bym sobie odpuściła, to faceci nie z tego świata, bogowe czy coś. - Bóg jest tylko jeden! I głowę dam, że tak się nie ubiera. - No jasne. Złoty chłopiec w złotej zbroi. Co zostanie jak ją zdejmiesz? - Geniusz, miliarder, playboy, filantrop. A co? (...) A kto jest [prawdziwym bohaterem]? Ty? Jesteś wynikiem eksperymentów na ludziach. Tyle w tobie bohatera, ile zmieściło się do probówki. *** Zabijesz mnie? Ustaw się w kolejce. Kto znajdzie ten młot i okaże się go godny posiądzie moc Thora. Thor: Loki może i jest nieobliczalny, ale jest Asgardczykiem i moim bratem. Natasha: Zabił 80 ludzi w ciągu dwóch dni. Thor: Był adoptowany. - Nie będę z tobą walczył bracie. - Nie jesteśmy braćmi. Piekło rozbrzmiewa jękami jego ofiar. - O, kontratakują. - No wiesz, młodzi są. - Do stu piorunów, szanuj mowę ojczystą - Długo mi tego nie wybaczą. To bardzo, bardzo ciekawa teoria, ale ja mam prostszą. Nie jesteście godni. - A jakby wsadzić młot do windy? Uniesie ją. - Winda nie jest godna. Zobaczyłem coś we śnie. Muszę to wyjaśnić. Tutaj się nie da. - Jak tam kosmos? - Kosmos ma się dobrze. - I myślisz, że możesz mi zaufać? - Nie ufam ci. Matka ci ufała. W przeszłości. Nawet mimo naszych ciągłych sporów. Zawsze miała nadzieję, że gdzieś w tobie nadal jest iskierka mojego brata. Ta nadzieja już nie istnieje i już cię nie chroni. Mojego życia... Tato, nie nadaję się na króla. Będę bronić Asgardu i innych światów do ostatniego tchu... ale nie mogę tego robić z tronu. Mimo swego szaleństwa Loki rozumiał władzę w taki sposób, jakiego ja nigdy nie osiągnę. *** O nie, będę żył wiecznie i będę cały z plastiku. Kto okaże się godzien moc młota posiądzie. Bez jaj, stary, to sztuczka. Rekalibracja kognitywna... Zdzieliłam cię w czaszkę Mam go spowolnić? Czy wyślesz mu więcej sparingpartnerów? Lepiej wydaj rozkaz, bo zaczynam mu kibicować. Have you ever had someone take your brain and play? Pull you out and stuff something else in? Do you know what it's like to be unmade? Przerabiałem hipnozę. Nie lubię. *** Stoimy w obliczu globalnej katastrofy. Hej malutki. Słonko już zachodzi. Cicho blaszak, ja nie mam rakiety w tyłku. - Steve nie lubi takiego słownictwa. - A kopnąć cię w tą... Nie jest taki zły, tylko trochę nerwus. Drugiego takiego nie ma na całym świecie. Wszyscy lubią wygrywać, a ten mój facet robi co może by walki uniknąć, bo wie że walkę wygra. - Co ci się śniło? - Że jestem Avengersem, że jestem kimś więcej niż tylko posłuszną maszynką do zabijania. Kocha to się dzieci, ja mam u niego dług. *** *** *** *** Wstąp do T.A.R.C.Z.Y, poznaj dalekie kraje, niezwykłych ludzi... i zabij ich. Ja się nie pocę. Ja błyszczę. Thor mógłby choć raz przysłać boga sprzątania po sobie. Na pewno ma jakąś magiczną miotłę. Zawsze nosisz whisky? Ten dom miał wytrzymać siłę Hulka. - Jak nas znaleźli? - Zaprosiłem ich. Nie poddam się. Odzyskam Skye i T.A.R.C.Z.Ę, ale jeep od Eddiego to za mało. Nasza kiepska opcja. Grant Ward. *** Bez ciebie nie ma T.A.R.C.Z.Y. - Służysz Coulsonowi czy T.A.R.C.Z.Y? - To to samo. Kogo jak kogo, ale Coulsona nie zlikwidujesz. Dyrektor T.A.R.C.Z.Y zawsze ma tajemnice. *** Nie wierzę w strach. Wierzę w zaufanie. *** I was able to hack S.H.I.E.L.D. from my van. You're gonna show me something new. Nie byłam w waszym durnym "S.H.I.E.L.D. Hogwarcie". *** Nie jestem dobrym człowiekiem, Skye. . Long time to see. Jestem Agent Grant Ward. *** *** *** Jeśli to jeszcze aktualne, to poproszę tego drinka. - Żołnierzyk. Postać nie z tej epoki. Ale za to z tej planety. Nigdy nie chciałem tronu. Chciałem być równym tobie. - A ty co? Błyskawic się boisz? - Nie darzę miłością tego, co zwiastują. - Chcesz zabrać mi ukochaną planetę w odwecie za rzekomą zniewagę? Nie. Sprawuję nad nią opiekę. - No rzeczywiście, wspaniale się nią opiekujesz. Ludzie wyżynają się milionami, a ty palcem nie kiwniesz. Zaprowadzę tu porządek. Kto mnie powstrzyma? - Jesteś potworem. - O nie. Potwór jest wśród was. - A, Banner. To twój plan. Że urodziłem się by zostać królem. No dobrze. To może wolisz kogoś ze swoich nowych przyjaciół? Wydaje się, że jesteś do nich podobny. No i to jest o wiele lepsze! Mój strój jest taki sobie. Ale ile niesie ze sobą cnót! Jakiż to wielki zaszczyt! Czuję, że aż szaleję od sprawiedliwości. Chcesz usłyszeć mowę o prawdzie, honorze i patriotyźmie? Boże chroń Amer... Zaufaj mojemu gniewowi. Nie zrobiłem tego dla niego. Uuuu. A była już na wyciągnięcie ręki. Dzięki Tesseractowi mogliście mieć władzę, nieograniczoną moc. A wy co? Ciepło i światło dla wszystkich ludzi? Dopiero przekonacie się, co znaczy prawdziwa władza. Przynoszę wam dobrą nowinę. Czeka was wyzwolenie. *** *** Nie miałem prawa cię winić. Wiem, że chciałeś mi pomóc, chronić mnie. Od tego są przyjaciele. Możemy żyć z godnością - nie możemy z nią umrzeć. Człowiek jest najgorszym źródłem prawdy o sobie. Wszystko się zmienia. To nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. |
|
|
Malwkaaa |
Dodany dnia 25.12.2013 12:58
|
Pochwały: 3 Postów: 412 Dom: Slytherin Punkty: 6376 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 15.07.13 |
Wczoraj miałam coś takiego, że już prawie usnęłam i nagle usłyszałam dźwięki pianina. Dosłownie trzy nuty. To było dosyć dziwne, bo nie mam w domu pianina, fortepianu, ani keybordu, a bracia najczęściej nie słuchają muzyki klasycznej. Otworzyłam szybko oczy. Dalej nie wiem czy to mi się śniło czy nie . Kilka lat temu próbowałam nabrać starszego o rokkuzyna, że chodzę na karate i że jestem w tym dobra. Powiedział, że uwierzy kiedy zobaczy. Więc złapałam go za rękę i rzuciłam nim o trawę. Dalej nie wiem jak to zrobiłam. O.o "Ten, któremu starczy odwagi i wytrwałości, by przez całe życie wpatrywać się w mrok, pierwszy dojrzy w nim przebłysk światła."
Slytherin przyjmuje takich, Co mają czystą krew. Co mają więcej sprytu Od uczniów domów trzech. Sé onr sverdar sitja hvass! |
|
|
dobrosia1 |
Dodany dnia 30.03.2014 13:34
|
Postów: 764 Dom: Slytherin Punkty: 9768 Ranga: Praktykant w Św Mungu Data rejestracji: 07.03.14 |
Sen: Byłam na cmentarzu, a mój tata mnie torturował potem zabił mi brata Sen: Głoszę oświadczenie, wszyscy na mnie patrzą. Zaczynam i wszystko idzie gładko. Czytam, czytam, a przede mną pojawia się kangur. Nie pamiętam dokładnie co zrobił, ale nagle znalazłam się w jego torbie. Próbowałam dalej mówić, ale z mojego gardła wydobywały się tylko jakieś piski. Wypadłam z tej torby i wpadłam pod auto które okazało się wielką truskawką i się opudziłam |
|
|
Youka |
Dodany dnia 30.03.2014 18:27
|
Postów: 167 Dom: Slytherin Punkty: 481 Ranga: Najsprytniejszy wsród Ślizgonów Data rejestracji: 20.02.14 |
To ja też się swoimi przeżyciami podzielę, choć są może nie tyle dziwne, co z perspektywy czasu po prostu śmieszne. ^^ Kiedyś się zepsuła klamka od drzwi mojego pokoju, mianowicie od zewnątrz po prostu wypadała. Wziąłem raz tę wypadniętą klamkę, położyłem u siebie na biurku i zamknąłem od wewnątrz drzwi. Tak, brawo dla mnie! Akurat sam wtedy siedziałem w domu i nie było komu mnie stamtąd uwolnić. Wtedy też mnie na szczęście olśniło - okno mojego pokoju wychodzi bezpośrednio na balkon, tak więc wylazłem przez to okno na rozwalone krzesło, dzierżąc w jednej ręce klamkę, a w drugiej stojący na balkonie karnisz. A potem to już przez drzwi balkonowe do drugiego pokoju. Pominę fakt, że na chodniku stał jakiś dziadek i patrzył z niedowierzaniem na to, co ja tam wyprawiam. Swoją drogą - przy kolejnej takiej sytuacji okazało się, że drzwi od balkonu są zamknięte... Inna sytuacja była bardziej dramatyczna, ale teraz też chce mi się z tego śmiać. Ryż mi się zepsuł. Zgnił, czy coś tam. No i co zrobiłem? No spłukałem go w toalecie. I nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego gdyby nie to, że toaleta się w efekcie zapchała, a wody przybywało... Urządziłem sobie w łazience powódź wszech czasów, więc nie myśląc zbyt wiele, wybiegłem z mieszkania w kapciach i piżamie (i z Parkinsonem przy okazji ) i zadzwoniłem do drzwi pierwszego lepszego sąsiada. Facet zakręcił mi zawór, żeby woda przestała lecieć, a ile sprzątania potem było... To chyba jedna z najbardziej traumatycznych rzeczy, jakie mi się przytrafiły D: |
|
|
Sixth Gun |
Dodany dnia 30.03.2014 18:44
|
Jakiś czas temu zasnęłam na dniu. Byłam bardzo niewyspana (internet...) i bolała mnie głowa, więc udało mi się usnąć. To była godzina 17. Nie przyszło mi nawet do głowy, że mogę się obudzić rano. Wstaję, patrzę - ciemno. Światło się świeci, słyszę jak rodzice rozmawiają, ale jest, kurde, rano. spanikowałam, bo jeszcze tyle miałam do zrobienia że o matko bosko. Tylko się modliłam w duchu, żeby była chociaż jakaś trzecia, czwarta w nocy żeby się wyrobić ze wszystkim. Wpadam do pokoju jak trup, a tam 7:35 na zegarku. No mówię ja nie pier..dole, mam 40 minut, żeby się z czymkolwiek wyrobić. Dwa wypracowania, matematyka, test z biologii, dokończyć rysunek, słówka na niemiecki, dokończyć książkę i jeszcze coś w internetach. Aż mi się gorąco zrobiło. Drę się do taty, żeby mi oddał komputer. "Zaraz" Chciałam się tam stryndać (jakoś trzeba matmę ogarnąć...), co pół minuty żebrałam o ten komputer. W końcu zaczęłam coś jęczeć i liczyć, ile godzin spałam. Mama się na mnie patrzy jak na idiotkę. Nagle zaczęłam biadolić, że spałam 13 godzin i aż położyłam się na łóżku z głową w poduszce. Dopiero oni mi uświadomili, że jest wieczór, a nie rano... A ja już tam chciałam umrzeć .__. Glanek, jopro - jak zwał, tak zawał Jeżeli jesteś amatorem (lub amatorką) twórczości Borszewicza, to możemy się ożenić |
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 25.02.2015 19:09
|
Pochwały: 39 Postów: 3418 Dom: Hufflepuff Punkty: 36771 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 14.05.09 |
Ostatnio musiałam sama nocować w moim mieszkaniu w Gdańsku. Nie było koleżanek, które miały dojechać na zajęcia, tylko ja samiutka ja palec. Położyłam się jakoś o 22 do spania i rozmyślałam o Bóg wie czym. W końcu weszłam w mojej głowie na temat Boga i religii. Zanim się spostrzegłam smacznie już spałam. Obudziłam się około 2 w nocy zlana potem. Śniło mi się, że jestem opętana. Byłam takim małym łysym bobasem o długich i chudych kończynach i miałam całe czarne oczy. Nieprzyjemnie się wykrzywiałam i charczałam na moją mamę. obyło okropne uczucie. Potem nie mogłam zasnąć z godzinę, na szczęście jak włączyłam radio to nie obudziłam się do rana. Jako w poniedziałek też miałąm być sama na noc, ale mama co chwilę do mnie dzwoniła czy wszystko w porządku kochana. Christian. Bo liczy się to, co masz w środku. Ale czasami warto założyć maskę. "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
BumSzakalaka |
Dodany dnia 26.04.2016 18:16
|
Pochwały: 9 Postów: 1359 Dom: Ravenclaw Punkty: 17304 Ranga: Pogromca Parchatego Trolla Data rejestracji: 30.11.15 |
Sen/realia Czasami zdarza mi się mieć "proroczy" sen Ja wiem, że to idiotycznie brzmi. Miałam kiedyś sen, że mój przyjaciel i koleżanka z klasy będą w związku. Sen w zasadzie z tyłka wzięty, bez żadnych podstaw itd. Ale postanowiłam się nim "kierować". I proszę, są ze sobą od 1,5 roku Mogę komuś coś wywróżyć ;v Sen Bywa tak, że miewam sny anglojęzyczne. Tzn., znajduję się w After School (koreańskim programie, w którym idole mówią po angielsku) i tam autentycznie mówię w tym języku. Płynnie, bez żadnego zacinania się i co lepsza zachowując poprawność w tworzeniu zdań. W ogóle nikomu nie polecam wchodzić do mojej głowy. Dzieją się tam na prawdę dziwne rzeczy. 03.01.2019 r. - Pogromca Parchatego Trolla W Hogwarcie: Madison Dixie _____________________~*~_____________________ - I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587. - My name is OLIVER QUEEN. _____________________~*~_____________________ - Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem? - Jesteś czymś więcej, Ciri. Czymś więcej. _____________________~*~_____________________ BumSzakalaka Przyjaciółko ma najdroższa! Pisać wiersze sprawa "prosta" W dniu miłości coś wypada, Prawie głowa mi odpada... Gdzieś zniknęłaś, takie życie.. I na pewno nie w Madrycie. Nasz rysunek gdzieś zgubiłem, Jestem Ci go jednak winien. Szkoła chyba cię wykańcza, Jednak lepsza niż szarańcza ;D Kwaśne żelki mam pod biurkiem, Nie otworze ich więc z hukiem, Bo z tęsknoty już usycham I w te kąty je upycham. Wszędzie różu, kiczu schyłki Życie, zabierz Walentynki. Ps. Z tym obrazkiem to serio XOXO ~ Erynia. Wielkie serducho |
|
|
Nessy |
Dodany dnia 03.07.2017 15:38
|
Postów: 18 Dom: Gryffindor Punkty: 36 Ranga: Charłak Data rejestracji: 24.08.16 |
Z paranormalnych rzeczy śniło mi się, że w kościele rozdawano mleko w kartonikach (,,Ala z Podhala'', dawali nam takie w podstawówce). W dalszej części tego snu byłam u siebie na podwórku i widziałam ducha, który podrzucał garnkiem. No niby nic wielkiego, ale tuż po obudzeniu bardzo wyraźnie czułam, że ktoś kładzie mi rękę na głowie. Oczywiście w pokoju nie było nikogo poza mną... A teraz historia moich dziadków. Sprzątali mieszkanie, babcia wyszła na chwilę z pokoju. Zaraz przylatuje wystraszony dziadek i mówi, że nie może stołu przesunąć, bo nagle zrobił się ciężki jak kamień. Na to babcia śmieje się, wraca, przesuwa bez problemu ten stół i wszystko jest po staremu. Tylko, że wcześniej ktoś musiał na nim siedzieć... Bardzo ciekawe rzeczy opowiadała też kiedyś koleżanka mojej mamy, której niedawno umarła matka. Mieli oni w domu jakiś zegar i pewnego razu matka niechcący strąciła go na podłogę, a on przestał chodzić. Ale go nie wyrzucali, tylko stał dalej. Kiedy wiele lat później matka umarła, jej córka popatrzyła na godzinę zgonu i bach! Dokładnie taka sama jak na tamtym zegarze! |
|
Podziel się z innymi: |
Przejdź do forum: |