Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Instagram
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pracownik Miodowego Królestwa
20.10.2020 13:51
ale za to w grudniu idę na dwa tygodnie urlopu świątecznego kibic

Pracownik Miodowego Królestwa
20.10.2020 12:50
ja właśnie niestety nie będę się mogła urywać wcześniej, bo będę miała dużo pracy, pff

Niezwyciężony mag
20.10.2020 12:50
No dzień dobry Wrozka

Praktykant w Ministerstwie Magii
20.10.2020 12:44
Dzień dobry

moje życie to mem
20.10.2020 11:31
Chociaż u mnie teraz też ładne słoneczko. Gdybym nie miała tyle do robot to bym gdzieś sobie pojechała

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Avatar

Posiada 59576 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Avatar

Posiada 56229 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Avatar

Posiada 44549 punktów.

4) Prefix użytkownikaShanti Black

Avatar

Posiada 43147 punktów.

5) Prefix użytkownikaSam Quest

Avatar

Posiada 38342 punktów.

6) Prefix użytkownikaania919

Avatar

Posiada 37194 punktów.

7) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Avatar

Posiada 36433 punktów.

8) Prefix użytkownikalosiek13

Avatar

Posiada 33345 punktów.

9) Prefix użytkownikabatalion_88

Avatar

Posiada 31890 punktów.

10) Prefix użytkownikaMarcus Clinton

Avatar

Posiada 30892 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Gotowanie i przepisy
Prefix użytkownikaAdersYooo
Teraz nadeszła wiekopomna chwila! Czas na opus magnum prawdziwych Ślązaków. Wrzucam przepis na rolady śląskie. Kto nie zna tego smaku nie jest prawdziwym Ślązakiem:

Składniki:

- mięso wołowe lub wieprzowe, zależy na co nas stać
- ogórki kiszone
- boczek wędzony 200g
- kiełbasa 2-3
- cebula 1-2
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- musztarda
- biała nić
- margaryna
- woda do podlewania rolad, lub rosół, jeśli mamy

Przygotowanie:

Mięso kroimy na plastry i rozbijamy tłuczkiem, tylko uważajcie byście nie poszarpali mięsa. Każdy plaster solimy i pieprzymy, a w dodatku smarujemy musztardą po tej stronie co ma być farsz.

Teraz jak zrobić farsz:

Kroimy boczek, cebulę, kiełbasę i ogórki kiszone. Wszystko w kosteczkę. Wkładamy to do jednej miski i mieszamy ze sobą.

Teraz nakładamy farsz na plastry mięsa, po tej stronie, gdzie smarowaliśmy musztardą. Nie za dużo, i nie za mało, tak by udało je się zwinąć w rulon i tak właśnie robimy. Na końcu zawiązujemy je białą nicią, by nam się nie rozwalały i wrzucamy na patelnię, bądź brytfannę. Zależnie od tego jakie mięso mamy, to smażymy tyle czasu. Głównie, wiadomo, do miękkości. Rolady śląskie można podawać z gumiklyzami czy gałuszkami i mordą kapustą. Czyli z kluskami śląskimi i niebieską kapustą.

Smacznego!
i.imgur.com/8rIvTk2.jpg


i.imgur.com/aVAdvqb.jpg


i.imgur.com/cKmTO9N.png


i.imgur.com/AYts4iv.jpg
 
Prefix użytkownikaMikasa
Nowe odkrycie, idealne comfort food na jesień:

Składniki:

- połówka dyni makaronowej
- 100 gramów boczku usmażonego na chrupko i/lub chorizo
- dowolne sery, dobrze się sprawdza różnorodność (u mnie mozarella, gouda i ser bursztyn, czyli twardy)

Z dyni wykrajamy gniazdo nasienne, oczyszczamy z pestek. Smarujemy odrobiną masła i wstawiamy do piekarnika - 180 stopni na około 40 minut, tak aż będzie się dało widelcem wyskrobać miąższ.

Po wyskrobaniu, puree mieszamy ze startymi serami i boczkiem, przyprawiamy w dowolny sposób - ja lubię na ostro - i zapiekamy wszystko razem do roztopienia serów.

Pyszotka.
i.imgur.com/EH9ghkC.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgaw2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/guruforummikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgawedziarzmikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/maruda.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najpowazniejszy_uzytkownik.png
 

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum:
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2020 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Theme by Andrzejster
Copyright © 2006-2015 by Harry-Potter.net.pl
All rights reserved.
Wygenerowano w sekund: 1.35