Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Ponury Żniwiarz
11.12.2024 21:44
Duszek

Pracownik departamentu
11.12.2024 21:27
Awaria Facebooka, kiepsko chodzi, a tu pustki?

Wróg ciemnej strony
09.12.2024 16:35
Sam Quest, Hug

Specjalista ds. sprzedaży
08.12.2024 20:46
MorfinGaunt, spuczucia

O choinka!
08.12.2024 20:26
Hermiona Justysia, Mikasa chyba pracuje tam gdzie wcześniej, w międzynarodowej korporacji ale z tego co pisała ma pracę zdalną.

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 57438 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45363 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 38932 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36773 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Harry Potter
Prefix użytkownikaulka_black_potter
No nie wierzę. Nie ma tematu o Harrym w Postaciach? Czy ja coś przeoczyłam? Najwyżej usuniecie jeśli taki topic był już założony.

Tak mnie naszło dzisiaj, a właściwie nachodziło od dłuższego czasu, że większość z nas (userów) jest fanami HP (oczywista oczywistość). Jednak mówiąc, że jesteśmy fanami Harry'ego Pottera nie zawsze mamy na myśli jego postać, tylko ogólnie świat wykreowany przez Rowling. Niektórzy z nas są fanami Draco inni Luny, a ja Harry'ego i na nim chciałabym się skupić.

Kilka spostrzeżeń, a potem miłość do Chłopca z blizną. Zauważyłam, że my, tu na stronie w ogóle, albo bardzo rzadko skupiamy się na Harrym, co mnie bardzo boli w serduszku. Konkursy czy jakieś większe akcje dotyczą zawsze kogoś innego (Walentynki - Lokhart, Dzień Kobiet - Voldi, Święta z Pimikami, Kulonami i Rim-Cim-Pami). Strasznie brakuje mi czegoś co jest ściśle związane ze Złotym Chłopcem. To tyle, marudzę jak zwykle;p

Dobra, a teraz Harry. Od czego zacząć? Może od początku. Uwielbiam jego postać i od początku wiedziałam, że będę go kochać (choć nie jest blondynem, haha). Podziwiam w nim jego naturalność, wrażliwość, odwagę i czasami głupotę (nie ukrywajmy, robił czasami głupie rzeczy). Jestem szalenie szczęśliwa, że Rowling nie zrobiła z niego jakiegoś wypasionego, przystojnego superhero, ani też nie poszła w drugą stronę, robiąc z niego bohaterską ciamajdę. Harry jest taki, jaki powinien być - normalny.
Dobra, na razie tyle. Mając na względzie, że są tu osoby, które nie lubią tej postaci, liczę na ożywioną dyskusje. : )
Teraz Wy powiedzcie co myślicie o Harry'm, Chłopcu, Który Przeżył, Wybrańcu.

btw. Dlaczego Harry nigdy nie pojawia się na stronie jako bot?! Toż to okrutne! Macie Bellatriks, Voldemorta, Dumba, a nie macie Harry'ego na stornie pod jego wezwaniem: (

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.
i.pinimg.com/originals/02/0b/07/020b0757879bbd8cc21454799bff6f55.gif

Bo liczy się to, co masz w środku.
cdn.junglecreations.com/wp/junglecms/2017/12/Christian-Bale-Resized.jpg

Ale czasami warto założyć maskę.
pa1.narvii.com/6412/37cb60531dd1e8002b7ec87c8da0ba734a67f9f3_hq.gif

"ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB"
"zmiennokanoniczne"
"piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma"
"po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu"

by Cantaris

Ula urzędniczka
Zarejestruje ci chomiczka
Da mu zielona kartę
I marchewki starte
<muza>

by fuer

Prefix użytkownikaAnciol
Zgadzam się, że jest omijany na stronie. W ogóle się go nie promuje.

Musze się z Ulką zgodzić, lubię Harry'ego. Jest jedną z niewielu osób, które nie są przesadzone. Nawet Hermiona i Ron są lekko naciągani - ona zawsze wszystko wie i zna, aż nierealnie. A Ron i jego bieda też są dla mnie nie całkiem przekonujące. A Harry mnie przekonuje. Jasne, że wkurza mnie jego zachowanie z Zakonie Feniksa, ale z drugiej strony dzieciak kradł całe wakacje gazety ze śmietników! Jak ma być normalny ;)
Jeg elsker Seferyn fordi han også elsker norsk ^^ <3

Wiersz autorstwa łośka <3

Anciolu, piękny i wspaniały,
kimże ja przy Tobie jestem,
taki niedojrzały...
Spójrz w oczy me,
jak lekki wiatr,
pieszczą Cię.
Odpowiedz na to pytanie,
czy życie razem nam dane?
Oddaj mnie rentę swę*,
a szepnę Ci do ucha,
Kocham Cię!

*rentę swę - użyte tu celowo

,,Twój artykuł został odrzucony przez administratora Sann dnia 22.01.2014 16:43.
Powód odrzucenia: Nie będę tego sprawdzać. I ch*j! ;D"

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/wladca_rymow.png

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/wladca_rymow.png

Prefix użytkownikaTheWarsaw1920
Wiesz co Ulka... Harry Potter jest wałkowany jak ciasto na pizzę włoskiej roboty. Praktycznie każda osoba, która jest fanem zna go na wylot, a mało informacji jest na temat np. nauczycieli w Hogwarcie. Ja na przykład nie przepadam za nim, ale jakaś więź do niego jest, coś sie do niego czuje.

jest pomijany, owszem, ale wydaje mi się, że t dlatego, że ludziom sie po prostu, czysto technicznie znudził.

"Pamiętajcie o ogrodach - Czy tak trudno być poetą?
W żar epoki nie użyczy wam chłodu Żaden schron, żaden beton!" ~ Jonasz Kofta
2.bp.blogspot.com/-3SkdEZrtMp8/UPtGYX1BbcI/AAAAAAAAAaA/1aV5hCY7IKI/s1600/ozdobniki.png
"Świecie nasz - daj nam,
Daj nam wreszcie zgodę,
Spokój daj - zgubę weź,
Zabierz ją, odprowadź." ~ Marek Grechuta
2.bp.blogspot.com/-3SkdEZrtMp8/UPtGYX1BbcI/AAAAAAAAAaA/1aV5hCY7IKI/s1600/ozdobniki.png
"Tak nas Panie obdarzasz, wżdy nam zawsze mało -
Za nic mamy - co mamy, więcej by się chciało." ~ Jacek Kaczmarski

Prefix użytkownikafuerte
No właśnie, trochę nie rozumiem promowania postaci, która jest głównym bohaterem w książce i o której wiemy najwięcej. Znamy jego myśli, uczucia, plany. Jeżeli nie wiemy o nim wszystkiego, to na pewno wszystko to, co Rowling chciała nam przekazać i uznała za najważniejsze.

Jasne, Harry'ego się lubi, bo jest ludzki, bo możemy się z nim identyfikować przez to, że nie jest idealny. Bo z jednej strony podziwia się jego odwagę, bohaterstwo, a z drugiej ma się na uwadze to, że jednak często zachowuje się jakby pozjadał wszystkie rozumy, że czasami jest egoistą. No i ja tę sympatię rozumiem, tylko nie do końca wiem, czy jest się nad czym zachwycać. Bo Harry jest zwyczajnie nudny jako postać. Może jego przygody są ciekawe, ale no właśnie... Wszystkie inne postacie - a przynajmniej te bliskie Harry'emu - sprawiają, że te jego perypetie są tak ciekawe.

I w przeciwieństwie do wypowiedzi wyżej, nie zgodzę się, że Ron i Hermiona są naciągani. Ron, może jest biedny, niezbyt urodziwy i lubi sobie strzelić focha, ale do tego jest wspaniałym przyjacielem i odwagi też mu nie brakuje. (Ten jego strach przed pająkami jest w kontekście jego czynów niezwykle kuriozalny jak dla mnie). Hermiona z kolei nie jest też w moim przekonaniu idealna, bo oprócz wiedzy, której zdobywanie jest zdecydowanie jej pasją, pod względem charakteru i wyglądu jest raczej przeciętną postacią.

No i właśnie, podobno jest tak, że najbardziej lubimy postaci, z którymi się utożsamiamy, ale w tym przypadku widać, że to nie do końca prawda. Poza tym Harry, bez obrazy dla nikogo oczywiście, w mojej ocenie jest idealnym bohaterem dla młodszych czytelników. Bo przekazuje swoją osobą cechy i wartości, które powinny być propagowane. No i jest bohaterem, a dzieciaki potrzebują bohaterów. Co nie znaczy oczywiście, że uważam, że sympatia do Harry'ego, kiedy się ma 20 lat jest infantylna, bo tak nie jest.

Natomiast, jak pisałam wcześniej, dla mnie Harry jest zbyt nudny, zbyt przewidywalny - i tak, biorę pod uwagę fakt, że jest tylko dzieciakiem. Ale mnie zdecydowanie bardziej imponowała mądrość Hermiony, szaleństwo Luny albo nieprawdopodobna zmiana Neville'a na przestrzeni tych książek. Harry natomiast, przez wszystkie części, był dla mnie zawsze taki sam. I może właśnie to sprawia, że jest mi kompletnie obojętny.

zapodaj.net/images/d147bde5b4314.png

media.giphy.com/media/WS6ABEVwTwWew89CHo/giphy.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzab2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najart2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladrym2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnewsfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladcarymowfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzabawniejfuer.jpg

http://lastfm.pl/user/justyskag
Prefix użytkownikaAlette
Jest pomijany, ale dla mnie wcale nie dlatego, że się znudził. Po prostu on jest jedną z tych postaci, które charakter mają ukształtowany w 100% i wszelkie próby jego kopiowania czy cokolwiek to profanacja.

Ja Harry'ego zawsze bardzo lubiłam. Może nie najbardziej, ale mi się wydaje że wszelkie "nie lubię tego bohatera" to bzdura wyssana z palca. On może nie być ulubionym bohaterem, ale "nielubienie" go przez fana HP jest technicznie niemożliwe. Bo cały "Harry Potter" jak napisany z perspektywy Harry'ego, wszelkie wydarzenia dotyczą właśnie jego osoby.

No i zgadzam się z tym, że w przeciwieństwie do innych Harry był po prostu normalny. Potrafił robić głupie rzeczy, ale w gruncie rzeczy wybierał to, co dobre.
Nie zgadzam się z kolei z panoszącą się opinią, że Potter był głupi. Jak ktoś, kto zdaje sumy na poziomie Powyżej Oczekiwań może być głupi. Toż to kujon był. Nie taki jak Hermiona, no ale dajcie spokój. Kto jest taki jak Hermiona i recytuje książki?

Nie rozumiem też tego gadania, że on tak strasznie źle zachowywał się w piątej części. Przecież on miał 15 lat - po prostu humor jak kobieta w ciąży. Ale już nawet pomijając to - chciałabym zobaczyć jak ktoś inny na jego miejscu zachowałby się, gdyby siedział sam jak palec przez całe wakacje u rodziny, która po prostu się nad nim znęcała (może nie wtedy, ale dzieciństwo to dla mnie podpada pod jakiś paragraf - trzymanie w komórce pod schodami, szczucie na niego psa itd.), a jedyne osoby, które kochał siedziały sobie gdzieś razem. Ja też bym wylała swoją frustrację.

I cieszę się, że w końcu tego Voldemorta pokonał, należało się bucowi haha
web.archive.org/web/20170527063436im_/http://i61.tinypic.com/n1qk3n.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najfanfick2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png
www.harry-potter.net.pl/images/najsympatyczniejszy_uytkownik.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_ff.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój.

Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3

Za siedmioma górami, za siedmioma lasami
Żył sobie Racław z rycerzykami.
Wielu ich tam było, innej maści każdy,
Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny,
Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie,
Rozpalający serce niemal każdej kobiecie,
Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary,
Którą owładnęły miłości jego czary
I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą...
Ale koniec historii! Nie za to mi płacą.
Wracając do Lagary, żyła tam Liliana,
Która, chociaż nieporadnością owiana
I znana w otoczeniu z niechęci do koni,
Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni.
Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia.
Mając u swego boku Gaję, Aarona,
Fomę i Milana, a przed sobą zadanie,
Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie.
Jednak Racława niestety przy nich nie było,
A szkoda, bo to by się lepiej skończyło.
Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie
I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie,
Doprowadził ich całych do kapitana,
Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana,
Który miał przy sobie ogiera wspaniałego,
Nawet dla stajennych nieprzyjemnego,
Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało
Jedynie zgrabne, Racławowe ciało...

Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni?
I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni?
Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem?
Potwornym ogierem wraz z jego panem?
Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany?
Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy?

Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie.
Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie,
Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie
O Racławie i jego kochanej niewieście.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Lista ficków, które przeczytałam i polecam

Miniaturki
"Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter
"Czterdzieści pięć" Barloma
"Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce
"Przemyślenia" Wileny Romus
Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte
"Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest
"Glizdogon" Nieoryginalnej
"Las mnie wzywa" Klaudek884
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope
"Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny
"Proszę, powiedz moje imię" Only Dream
"Między wierszami" Fuerte

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty
"Bogini" ulki_black_potter

Poezja
"Feniks" Wileny Romus
"Na chwałę! Na honor!" Ann
"Zwariował!" Wileny Romus
"Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine
... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

Prefix użytkownikaMikasa
Wszyscy, którzy narzekają na egoizm i humorki Harry'ego, po prostu mnie osłabiają. W "Zakonie Feniksa" właśnie O TO CHODZIŁO! O pokazanie fazy dorastania, bycia męczącym dla innych i nawet dla samego siebie. Wszyscy tacy byliśmy/będziemy.
A egoizm? SERIO? Harry był wręcz maniakiem poświęcania siebie dla innych, jak już to przesadzał właśnie w tę stronę, ale nigdy bym go nie posądziła o bycie egoistą... W nauce był tacy, jak większość z nas - miał swoje mocne i słabe strony, często mu się nie chciało i odkładał wszystko na ostatnią chwilę. To czyniło z niego normalnego chłopaka.
No i nie zaopminajmy, że doznał od w życiu wręcz nieprawdopodobnych krzywd i cierpienia. To każdemu mogłoby skrzywić psychikę i światopogląd, a on do końca kochał ludzi i założył zdrową rodzinę.
Podsumowując - tak, lubię Harry'ego, czuję do niego zarówno sympatię, jak i empatię.
zapodaj.net/images/5fc92f2c1a6a1.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgaw2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/guruforummikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgawedziarzmikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/maruda.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najpowazniejszy_uzytkownik.png

Anciol napisał(a):
A Ron i jego bieda też są dla mnie nie całkiem przekonujące. A Harry mnie przekonuje. Jasne, że wkurza mnie jego zachowanie z Zakonie Feniksa)

Bieda Rona to akurat nic przesadzonego, bo przecież są tacy ludzie. A co do zachowania Harry'ego w Zakonie to mnie ono ani trochę nie wkurzało. Dlaczego on miał zawsze zachowywać się jak zbawiciel świata i pokornie przyjmować zasady nakładane przez innych? Tutaj Rowling pokazała, że on jest zwykłym człowiekiem jak my wszyscy (przez to go uwielbiam). Lubię ten moment kiedy Harry leży na łóżku w czasie przebywania w Grimmuald Place i rozmyśla nad tym czemu "groszy" Ron został prefektem. To jest takie prawdziwe, bo kto z nas nie zazdrościł czasem nawet swojemu najlepszemu przyjacielowi.

fuer napisała:
No i właśnie, podobno jest tak, że najbardziej lubimy postaci, z którymi się utożsamiamy, ale w tym przypadku widać, że to nie do końca prawda. Poza tym Harry, bez obrazy dla nikogo oczywiście, w mojej ocenie jest idealnym bohaterem dla młodszych czytelników. Bo przekazuje swoją osobą cechy i wartości, które powinny być propagowane. No i jest bohaterem, a dzieciaki potrzebują bohaterów. Co nie znaczy oczywiście, że uważam, że sympatia do Harry'ego, kiedy się ma 20 lat jest infantylna, bo tak nie jest.

Natomiast, jak pisałam wcześniej, dla mnie Harry jest zbyt nudny, zbyt przewidywalny - i tak, biorę pod uwagę fakt, że jest tylko dzieciakiem. Ale mnie zdecydowanie bardziej imponowała mądrość Hermiony, szaleństwo Luny albo nieprawdopodobna zmiana Neville'a na przestrzeni tych książek. Harry natomiast, przez wszystkie części, był dla mnie zawsze taki sam. I może właśnie to sprawia, że jest mi kompletnie obojętny.

Cechy innych pozytywnych bohaterów również są godne podziwu i są przykładem dla młodszych. Jednak nie zgodzę się, że Harry jest nudny i przewidywalny. Właśnie nie. To jest postać, po której nie możemy się spodziewać co zrobi (oczywiście nie biorę pod uwagę przypadków kiedy miał kogoś ratować, tu się zgodzę, był do bólu przewidywalny). I w mojej skromnej opinii Harry, mimo że zbytnio sie nie zmieniał, miał w sobie coś takiego, że bił wszystkich innych na głowę jeśli chodzi o osobowość. Nie lubię Luny...;p

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.

"zmiennokanoniczne"

by Cantaris

Ula urzędniczka
Da mu zielona kartę
I marchewki starte
<muza>

by fuer

Prefix użytkownikaMikasa
Świetnie został zrobiony ten rozdział, kiedy Ron i Hermiona zostają prefektami. Harry walczy z zazdrością wobec Rona, potem sam siebie wyśmiewa i gardzi tym odruchem, potem jest chwilowo szczęśliwy na uczcie,a potem wstrząsa nim zdjęcie starego Zakonu i boginy Molly. Niesamowita huśtawka nastrojów, bardzo prawdzie rozchwianie emocjonalne nastolatka.

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najpowazniejszy_uzytkownik.png

Przez to jego zachowanie najbardziej podoba mi się Zakon Feniksa. Uwielbiam moment kiedy krzyczy na Hermione i Rona, bo oni serio jak dupki się zachowali. Dumbledore im zabronił i koniec. Oni nic nie mogą zrobić. No błagam... Mogli chociaż coś napomknąc no i wysyłać więcej listów. Rozumiem Harry'ego i jego zachowanie. Strasznie ubolewam, że w filmie zostało to pokazane w tak badziewny sposób.

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.

"zmiennokanoniczne"

by Cantaris

Ula urzędniczka
Da mu zielona kartę
I marchewki starte
<muza>

by fuer

Prefix użytkownikaMikasa
Filmy ogólnie są badziewne i bardzo powierzchowne :)
Harry miał swoje powody,ale był też bardzo wrażliwy, np. wtedy gdy nakrzyczał na przyjaciół,że się kłócą. Ale powtórzę - to całkowicie naturalne! Tak samo jak reakcja obronna Rona i Hermiony,gdy byli już zmęczeni jego wyrzutami.
Zwykłe emocjonalne problemy młodych ludzi.

Prefix użytkownikafuerte
Przez to jego zachowanie najbardziej podoba mi się Zakon Feniksa. Uwielbiam moment kiedy krzyczy na Hermione i Rona, bo oni serio jak dupki się zachowali. Dumbledore im zabronił i koniec. Oni nic nie mogą zrobić. No błagam... Mogli chociaż coś napomknąc no i wysyłać więcej listów.

Moim zdaniem się wcale nie zachowali jak dupki, a wręcz przeciwnie. Zachowali się tak, jak każdy myślący człowiek by postąpił. Bo założyli, że jednak Dumbledore jest mądrzejszy od nich i Harry'ego i mu zaufali. Bo nigdy wcześniej ich nie zawiódł. Uwierzyli, że Dumbledore wie najlepiej, co jest dobre dla Harry'ego, co więcej, wiedzieli, że Harry też mu ufa. I nie obwiniałabym ich o to, że nie domyślili się, że staruszek jednak nie wiedział, co robi. I spoko, rozumiem frustrację Harry'ego i miał prawo im wykrzyczeć, że się tego nie spodziewał. Ale moim zdaniem to właśnie on zachowywał się jak dupek. Bo przecież to ON walczył z Voldemortem, to ON sprawił, że Voldemort zniknął, on, on i on jest najważniejszy. I nawet przez myśl mu nie przeszło, żeby zrozumieć, że ktoś się o niego troszczy i nie chce, żeby stała mu się krzywda. Nawet jeśli nie podoba mu się sposób, w jaki ktoś chce go chronić. I sorry, o ile w wieku 15 lat emocje rządzą człowiekiem, to jednak postać, która była przedstawiana jako wyważona i raczej kumata - tak jak Harry, mogłaby się opamiętać, serio. Nie mówię o pierwszym wybuchu, ale o całej gamie jego zachowań, które prezentował w Zakonie.

Mnie tam Harry ani ziębi, ani grzeje, ale akurat to, że Rowling chciała go przedstawić w Zakonie jako zwykłego nastolatka, nie zmienia faktu, że był irytujący. I że akurat w tej części był dla wielu osób najbardziej irytującą postacią, zaraz po Umbridge.

Prefix użytkownikaAlette
I spoko, rozumiem frustrację Harry'ego i miał prawo im wykrzyczeć, że się tego nie spodziewał. Ale moim zdaniem to właśnie on zachowywał się jak dupek.

No a dla mnie zachował się całkiem przyzwoicie. Nie powiedział im nic, co by ich zraniło tak naprawdę. Ludzie w takiej sytuacji zazwyczaj zachowuję się o wiele wiele wiele gorzej. I dlatego nie rozumiem tego "Harry jest taki irytujący". Normalny, a nawet bym rzekła że nazbyt spokojny. Po raz kolejny napiszę - chciałabym zobaczyć, jak te osoby krytykujące jego zachowanie, by się zachowały na jego miejscu. Najpierw podłe wakacje u Dursley'ów, a potem otoczenie, które ma go za wariata i do tego dochodzi jeszcze Umbridge, które też się nad nim znęca. Ach... i Voldemort, który obrał sobie jego za cel. Po prostu super, milion powodów na to, by być spokojnym, szczęśliwym nastolatkiem.

No i że on tak wrzeszczał, że on walczył z Voldemortem i inne nanana - a nie była taka prawda? No sorry, ale to jego Voldemort chciał zabić w pierwszej kolejności i dlatego moim zdaniem Harry miał prawo wymagać, by inni traktowali go poważnie. A że w wielu momentach przesadzał - to jasne. Tylko on miał ku temu jakieś powody, a my przesadzamy czasami bez powodu.

Moim zdaniem się wcale nie zachowali jak dupki, a wręcz przeciwnie. Zachowali się tak, jak każdy myślący człowiek by postąpił.

No ja się trochę dziwię jednak, bo chociaż oczywiście nie mogli bezpośrednio sprzeciwić się poleceniom Albusa, to mogli starać się wywrzeć jakiś nacisk na pozostałych członków Zakonu, co do trzymania Harry'ego samego - jak wiadomo frustracja zawsze skłania nas do robienia głupich rzeczy.

No i Harry nie był egoistą. Nie był i koniec. Może być egocentrykiem w pewnym sense, ale też nie dochodziło to do jakiejś przesady.
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Miniaturki
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty

Poezja
"Feniks" Wileny Romus

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

Prefix użytkownikafuerte
No ja się trochę dziwię jednak, bo chociaż oczywiście nie mogli bezpośrednio sprzeciwić się poleceniom Albusa, to mogli starać się wywrzeć jakiś nacisk na pozostałych członków Zakonu, co do trzymania Harry'ego samego - jak wiadomo frustracja zawsze skłania nas do robienia głupich rzeczy.

Hm, z jednej strony traktujemy Harry'ego jako normalnego nastolatka, który ma prawo do słabości, itd. A z drugiej chcemy, żeby 15-letnie dzieciaki, którymi byli Ron i Hermiona, wywierały nacisk na dorosłych członków Zakonu, którzy nie traktowali ich zbyt poważnie. Poza tym, serio, Albus się zapewne nie zwrócił z prośbą o zostawienie Harry'ego w spokoju tylko do Hermiony i Rona, ale do całej reszty. A był najwyższym autorytetem, którego posłuchał nawet Syriusz. Więc nie wiem, co takiego mogli zdziałać d;

fuerte napisał(a):

Przez to jego zachowanie najbardziej podoba mi się Zakon Feniksa. Uwielbiam moment kiedy krzyczy na Hermione i Rona, bo oni serio jak dupki się zachowali. Dumbledore im zabronił i koniec. Oni nic nie mogą zrobić. No błagam... Mogli chociaż coś napomknąc no i wysyłać więcej listów.

Moim zdaniem się wcale nie zachowali jak dupki, a wręcz przeciwnie. Zachowali się tak, jak każdy myślący człowiek by postąpił. Bo założyli, że jednak Dumbledore jest mądrzejszy od nich i Harry'ego i mu zaufali. Bo nigdy wcześniej ich nie zawiódł. Uwierzyli, że Dumbledore wie najlepiej, co jest dobre dla Harry'ego, co więcej, wiedzieli, że Harry też mu ufa. I nie obwiniałabym ich o to, że nie domyślili się, że staruszek jednak nie wiedział, co robi.

Każdy myślący człowiek napisałaby cokolwiek do przyjaciela, a z tego co pamiętam to oni jeden lis przez całe wkacje mu napisali. Tja, świetne zachowanie. Harry na pewno napisałaby im co i jak, chociażby powierzchownie. No cokolwiek. O, jak było z tym listem do Syriusza, pięknie wszystko zaszyfrował, a najinteligentniejsza dziewczyna na roku tego nie potrafiła. Cos tu jest nie halo. Poza tym, jak sam Harry powiedział, Dumledore chyba potrafił skontaktować się z nim inaczej niż przez sowę.

I spoko, rozumiem frustrację Harry'ego i miał prawo im wykrzyczeć, że się tego nie spodziewał. Ale moim zdaniem to właśnie on zachowywał się jak dupek. Bo przecież to ON walczył z Voldemortem, to ON sprawił, że Voldemort zniknął, on, on i on jest najważniejszy. I nawet przez myśl mu nie przeszło, żeby zrozumieć, że ktoś się o niego troszczy i nie chce, żeby stała mu się krzywda. Nawet jeśli nie podoba mu się sposób, w jaki ktoś chce go chronić. I sorry, o ile w wieku 15 lat emocje rządzą człowiekiem, to jednak postać, która była przedstawiana jako wyważona i raczej kumata - tak jak Harry, mogłaby się opamiętać, serio. Nie mówię o pierwszym wybuchu, ale o całej gamie jego zachowań, które prezentował w Zakonie.

No ale taka prawda, gdyby nie on nie mielibyśmy co robić gdy łapie nas nuda. To on tu jest bohaterem. Poza tym, powiedział to gdy był strasznie wkurzony. Każdego z nas ponoszą emocje i mówimy co nam ślina na język przyniesie. Gdy Hermi chciał by kierował Gwardią, mówił przecież, że to wszystko działo się zawsze z czyjąś pomocą.
A co do jego wybuchów gniewu, rozdrażnienia czy czego tam jeszcze. Jestem prawie pewna, że one skończyły się przed Gwiazdką więc raczej nie było tak źle.

Mnie tam Harry ani ziębi, ani grzeje, ale akurat to, że Rowling chciała go przedstawić w Zakonie jako zwykłego nastolatka, nie zmienia faktu, że był irytujący. I że akurat w tej części był dla wielu osób najbardziej irytującą postacią, zaraz po Umbridge.

Nieeeeeee! Fueeeer! Co Ty mówisz? :o Zraniłaś moje serce do żywego. Stawiasz go zaraz za Umbridge? No nie. umarłam.

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.

"zmiennokanoniczne"

by Cantaris

Ula urzędniczka
Da mu zielona kartę
I marchewki starte
<muza>

by fuer

Prefix użytkownikaAlette
Hm, z jednej strony traktujemy Harry'ego jako normalnego nastolatka, który ma prawo do słabości, itd. A z drugiej chcemy, żeby 15-letnie dzieciaki, którymi byli Ron i Hermiona, wywierały nacisk na dorosłych członków Zakonu, którzy nie traktowali ich zbyt poważnie.

No ja akurat uważam, że Harry miał prawo do słabości nie jako 15-latek, ale jako człowiek. Moim zdaniem on po prostu miał powody do tej swojej frustracji, o których napisałam wyżej.

A co do Rona Hermiony - piszę tylko, że oni mieli jakieś inne możliwości. To nie jest tak, że nie mieli żadnego wyboru, bo mieli. Jednak zdecydowali się robić tak, jak kazał im Zakon. Nie byli typem buntownika jak chociażby Harry, spoko. Dlatego też nie uznaję ich zachowania za jakieś strasznie złe, ale z drugiej strony niech się nie dziwią, że Harry potem się wścieka, no jak ma się chłopak nie wściekać. Oni byli naprawdę świetnymi przyjaciółmi, w życiu takich nie zaświadczysz, tylko byli właśnie dla Harry'ego jedynymi bliskimi osobami, ich "nieodzywanie się" i takie trochę odrzucenie zwyczajnie Harry'ego zabolało. Dlatego musiał wylać z siebie też żal, inaczej nie byłoby normalnie.

Kazui <3

Miniaturki
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty

Poezja
"Feniks" Wileny Romus

Prefix użytkownikafuerte
Każdy myślący człowiek napisałaby cokolwiek do przyjaciela, a z tego co pamiętam to oni jeden lis przez całe wkacje mu napisali. Tja, świetne zachowanie. Harry na pewno napisałaby im co i jak, chociażby powierzchownie. No cokolwiek.

Nie bierzesz pod uwagę jednej rzeczy. Wrócił Voldemort i w Zakonie wszyscy w to wierzyli. Tak jak wierzyli w to Ron i Hermiona. I właśnie dlatego zgodzili się z Dumbledore'em. Żeby nie narażać Harry'ego na niebezpieczeństwo. Zaufali Dumbledore'owi. Harry pewnie zrobiłby wszystko, żeby się z nimi skontaktować, nawet jeśli to miałoby na wszystkich sprowadzić niebezpieczeństwo. Zachowałby się po prostu bezmyślnie, a chyba wszyscy wiemy, że nie zawsze warto robić wszystko za wszelką cenę. I za to właśnie szanuję decyzję Rona i Hermiony, którzy myśleli, że zostawiają los Harry'ego w rękach mądrzejszych i bardziej doświadczonych od nich ludzi. Byli przekonani, że tak będzie dla Harry'ego najlepiej, mając równocześnie świadomość, że go ranią.

Nieeeeeee! Fueeeer! Co Ty mówisz? :o Zraniłaś moje serce do żywego. Stawiasz go zaraz za Umbridge? No nie. umarłam.

Nic nie poradzę, że takie są moje odczucia. I że jak czytam sobie czasem serię, to omijam Zakon. Po pierwsze dlatego, że Harry jest wkurzający, a po drugie - Syriusz. Powiem więcej, postać Umbridge sprawiła, że współczułam Harry'emu. Jej postać była okropna, Harry był tylko
irytujący.

Prefix użytkownikalosiek13
A ja nie lubię Syriusza...

Dobra, mam sobie bekę z tej rozkminy charakteru Pottera, bo sam nigdy takiej szczegółowej nie robiłem. Po lekturze, jestem jednak skłonny przyznać rację Fuer, która ma rację z tym, że jego postać może wydawać się superaśna głównie dla małych dzieci, ze względu na jego bohaterskie cechy. Mnie obecnie Harry też w głównej mierze irytuje. Jego rozchwianie emocjonalne jest naprawdę godne podziwu. I może Leciak ma rację, że to przez Dursleyów, śmierć rodziców i Voldemorta, co jednak nie zmienia faktu, że jako osoba jest on cholernie wkurzający i nic go z tego nie tłumaczy...
zapodaj.net/images/edba268d6e942.png

Always

zapodaj.net/images/c4ff56e394964.jpg

Prefix użytkownikaAna_Black
Ja lubię Harry'ego. W Zakonie Feniksa może był irytujący, ale ja mu się nie dziwię. No bo kto by nie był wkurzony, gdy wszyscy traktują go jak pięciolatka, gdy ma się 15 lat. A właśnie tak go wszyscy dorośli traktowali, no z wyjątkiem Syriusza, ale on akurat za wiele do gadania nie miał. No sorry... bez Harry'ego nawet by nie wiedzieli, że Voldemort wrócił. I żeby było jeszcze lepiej Ron i Hermiona, którzy mieli tyle samo lat co Harry wiedzieli co się dzieje, wiedzieli o Zakonie. Osobiście uważam, że Zakon powinien od razu Harry'emu powiedzieć o przepowiedni. Nie treść, ale po prostu że taka istnieje i że to ją chce zdobyć Voldemort. Wtedy chłopak prawdopodobnie mniej ufałby swoim snom i nie poleciałby do ministerstwa ratować Syriusza i on by nie zginął. Dumbledore nie chciał narażać Harry'ego na niebezpieczeństwo, tylko jak dla mnie nie chcący właśnie to zrobił. No bo czy on, Albus Dumbledore, najmądrzejsza osoba jaką Harry znał, naprawdę myślał, że SNAPE NIENAWIDZĄCY Harry'ego, nauczy go oklumencji? Skoro nawet nie potrafił chłopakowi wytłumaczyć co to właściwie jest. I jeszcze to polecenie przekazanie Harry'emu przez portret Fineasa Nigellusa... "Zostań tam gdzie jesteś"... no jasne, każdy od razu domyśliłby się, że chodziło mu o to, żeby nie opuszczał Hogwartu. Przyznam, że Syriusz też zachował się głupio. Nie chodzi mi tu tylko o to, że poleciał do ministerstwa i nieświadome wyrzucenie Stworka, ale o lusterko dwukierunkowe. Według mnie powinien dać Harry'emu lusterko wcześniej, a nie ostatniego dnia, i wprost wytłumaczyć mu co to jest i, że nie stwarza to ryzyka, że ktoś dowiedziałby się gdzie się ukrywa. Przecież Syriusz dobrze wiedział, że Harry się o niego martwi (z wzajemnością zresztą), więc logicznie myśląc powinien się domyślić, że nie będzie chciał otworzyć paczki z lusterkiem, nie chcąc narażać go na niebezpieczeństwo.
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najwiekszy_potteromaniak_ana_black.png

Loki: Dość tego! Wszyscy stoicie niżej ode mnie! Patrzysz na boga, szkaradny stworze! I nie godzę się, aby pomiatał mną...
Hulk: Wielki mi bóg.

mtv.mtvnimages.com/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2015/04/Thor-1429558677.gif

33.media.tumblr.com/8caebe0f50235ec3d8997bfacbf114c6/tumblr_n9g5j564Fx1skiebmo1_400.gif

Hulk ziewać ~ Łapa

25.media.tumblr.com/tumblr_m8z9tyv7qg1rpcea3o3_250.gif

Uwielbiam też jak dostajesz szału i zamieniasz się w tę wielką zieloną bestię..

i1217.photobucket.com/albums/dd398/MiyakoHiteya/Tumblr%20pics/thanks.gif

static.tumblr.com/04db463ca2c0ae5f8ab6f1ad512f6aed/adptjxj/OfVmwe80a/tumblr_static_tumblr_mdh7ruogcd1qmccp7o2_r3_250.gif

31.media.tumblr.com/6f73dc5f8974e16664b596cf79053647/tumblr_inline_n7jsc9ns7i1rqfizb.gif

24.media.tumblr.com/tumblr_m835m1wVOX1qk04hlo1_500.gif33.media.tumblr.com/70cd59c666abdc6ae0e12a5fcbbfbe96/tumblr_nm0zn7iBiG1qzxanao1_400.gif

Zdradzę ci moją tajemnicę. Zawsze jestem zły.

33.media.tumblr.com/5274675726286bc0a424d856c26df680/tumblr_inline_nnqxmemBsb1rqgtqi_500.gif

33.media.tumblr.com/020ea28e37d4be3b8867fdbd58514a96/tumblr_inline_nnmre4l6ZH1tpfg2f_500.gif

Nieźle. Chcą mnie zamknąć w metalowym pudle i zanurzyć w wodzie. Nie. Jest gorzej niż myślałem.

25.media.tumblr.com/tumblr_m42wevvwnM1qaon7qo2_500.gif

No bo czym jesteśmy? Zespołem? Nie, nie, nie. Mieszanką wybuchową niosącą chaos.

38.media.tumblr.com/cda9ac059ee51a9d1a478f66c1293c31/tumblr_inline_nrcijhheTW1rbyvbg_500.gif

Nie bądź jeleń, nie fikaj.

media.giphy.com/media/jo43sGvtnNEdO/giphy.gif

Matka wie że ukradłeś jej szaty?

38.media.tumblr.com/tumblr_m5tuqzaljl1rqlfp9.gif

- Jarvis, znasz przypowieść o Jonaszu?
- Traktowałbym ją raczej jako metaforę.

- Thor walczy na 6.
- Nie zaprosił mnie?

24.media.tumblr.com/tumblr_m6rmf3RHqe1qismt6o1_500.gif

Co, stawaliście na siusiu?

www.gifmania.pl/Animowane-Gify-Komiks/Obrazki-Animowane-Iron-Man/Iron-Man-64217.gif

Niech wyskakuje z ciuchów. Przenoszę imprezę do was.

static.tumblr.com/2xsmasw/vQqm3rjpb/iron_man.gif

Weź mnie nie strasz. Co to było, robił mi usta usta?

i.imgur.com/k75NyyH.gif

Phil? Ale on ma na imię Agent!

31.media.tumblr.com/tumblr_m4ldk2Fzvu1qci7ofo1_250.gif

J.A.R.V.I.S: Dostępne 400% mocy.
Iron-Man: Dzięki.

25.media.tumblr.com/tumblr_mcc45djkA11qe8pkxo1_500.gif

Nie gniewam się, pączuszku. Masz niezły prosty.

cdn3.whatculture.com/wp-content/uploads/2014/10/Avengers-Hulk-Buster.gif

Ta wiedźma miesza ci w głowie. Jesteś od niej silniejszy, mądrzejszy. Jesteś Banner.

33.media.tumblr.com/598337ea881bd60b366a9350ecc80373/tumblr_nmq7kewjJN1s3y9slo4_500.gif

On jest szefem. Ja tylko za wszystko płacę, wszystko buduję i dbam żebyśmy byli cool.

mtv.mtvnimages.com/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2015/04/iron-man-14-1428067620.gif

Stark! Potrzebny jest plan ataku!
Mam plan: atakować!

static.comicvine.com/uploads/original/0/2532/3509642-tumblr_mxs289cxyq1qddteyo1_500.gif

static.tumblr.com/sr7nemf/VyTm9fw51/tony5.gif

38.media.tumblr.com/bab5ebf21d2c082caa6a03346f7c5480/tumblr_mhobkiz5Lx1ra5vgio2_500.gif

rack.3.mshcdn.com/media/ZgkyMDEzLzA1LzAzLzY1LzExLjgzYTJlLmdpZgpwCXRodW1iCTEyMDB4OTYwMD4/db896365/5ab/11.gif

media.giphy.com/media/11dMtvmKPLrwCk/giphy.gif

b1.pinger.pl/5b4fd557bea774512fc3600d1ec2946c/Captain-America-Thor-fight-togeth.gif

- Ja bym sobie odpuściła, to faceci nie z tego świata, bogowe czy coś.
- Bóg jest tylko jeden! I głowę dam, że tak się nie ubiera.

i.annihil.us/u/prod/avengersmovie/captainamerica/mainsite/images/grid/animgifs/falcon_pre.gif

- No jasne. Złoty chłopiec w złotej zbroi. Co zostanie jak ją zdejmiesz?
- Geniusz, miliarder, playboy, filantrop. A co? (...) A kto jest [prawdziwym bohaterem]? Ty? Jesteś wynikiem eksperymentów na ludziach. Tyle w tobie bohatera, ile zmieściło się do probówki.

Zabijesz mnie? Ustaw się w kolejce.

mtv.mtvnimages.com/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2015/02/thor-hammer-1424957797.gif

Kto znajdzie ten młot
i okaże się go godny
posiądzie moc Thora.

38.media.tumblr.com/tumblr_m745zkaPTf1ru1wbho2_250.gif

Thor: Loki może i jest nieobliczalny, ale jest Asgardczykiem i moim bratem.
Natasha: Zabił 80 ludzi w ciągu dwóch dni.
Thor: Był adoptowany.

- Nie będę z tobą walczył bracie.
- Nie jesteśmy braćmi.

33.media.tumblr.com/209f4f4410f874b5b0a45a2f302c5cc4/tumblr_inline_namnsenSv51s0g87j.gif

Piekło rozbrzmiewa jękami jego ofiar.

i31.photobucket.com/albums/c355/543210-BOOM/THEYMOVEWHENIFLAIL/thorsaysapprovesmashingly.gif

- O, kontratakują.
- No wiesz, młodzi są.
- Do stu piorunów, szanuj mowę ojczystą
- Długo mi tego nie wybaczą.

33.media.tumblr.com/tumblr_m726hykhNm1rsy50k.gif

To bardzo, bardzo ciekawa teoria, ale ja mam prostszą. Nie jesteście godni.

moargeek.com/wp-content/uploads/2015/05/avengers-age-of-ultron-not-worthy.gif

- A jakby wsadzić młot do windy? Uniesie ją.
- Winda nie jest godna.

37.media.tumblr.com/32e00153d10200c13549d960c6f4901c/tumblr_n3zy3tiV8g1s00jsao5_500.gif

Zobaczyłem coś we śnie. Muszę to wyjaśnić. Tutaj się nie da.

c3.thejournal.ie/media/2015/07/tumblr_m726xuq0701rsy50k.gif

- Jak tam kosmos?
- Kosmos ma się dobrze.

24.media.tumblr.com/tumblr_m068saHsv51qjowpro1_500.gif

- I myślisz, że możesz mi zaufać?
- Nie ufam ci. Matka ci ufała. W przeszłości. Nawet mimo naszych ciągłych sporów. Zawsze miała nadzieję, że gdzieś w tobie nadal jest iskierka mojego brata. Ta nadzieja już nie istnieje i już cię nie chroni.

38.media.tumblr.com/tumblr_m726h5gMYu1rsy50k.gif

Mojego życia... Tato, nie nadaję się na króla. Będę bronić Asgardu i innych światów do ostatniego tchu... ale nie mogę tego robić z tronu. Mimo swego szaleństwa Loki rozumiał władzę w taki sposób, jakiego ja nigdy nie osiągnę.

sg.uploads.ru/t/R7Gmd.gif

O nie, będę żył wiecznie i będę cały z plastiku.

media.tumblr.com/cd46d5daafada989ad40aea7c2c3e434/tumblr_inline_mi34jgE5MN1qz4rgp.gifmedia.tumblr.com/cc910e990f52449283e0d4d0e8f21cde/tumblr_inline_mi34jqIXQ01qz4rgp.gif

Kto okaże się godzien moc młota posiądzie. Bez jaj, stary, to sztuczka.

25.media.tumblr.com/tumblr_m70w64YzEX1qap9q7o4_500.gif

Rekalibracja kognitywna... Zdzieliłam cię w czaszkę

ic.pics.livejournal.com/swing_set13/12737011/55389/55389_original.gif

Mam go spowolnić? Czy wyślesz mu więcej sparingpartnerów?

mtv.mtvnimages.com/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2015/03/hawkeye-5-1425321334.gif

Lepiej wydaj rozkaz, bo zaczynam mu kibicować.

33.media.tumblr.com/tumblr_m72im12cSA1rsy50k.gif

Have you ever had someone take your brain and play? Pull you out and stuff something else in? Do you know what it's like to be unmade?

img2.wikia.nocookie.net/__cb20130503063353/yakuza-mob-roleplay/images/9/97/Dom12.gif

Przerabiałem hipnozę. Nie lubię.

Stoimy w obliczu globalnej katastrofy.

38.media.tumblr.com/3b8b9b2d4f7cccded3b74b21640d60d6/tumblr_noesmkmmwK1unm9tpo8_500.gif

Hej malutki. Słonko już zachodzi.

i.imgur.com/QC8H4.gif

Cicho blaszak, ja nie mam rakiety w tyłku.

media.tumblr.com/tumblr_m7knw0jsiG1rsy50k.gif

- Steve nie lubi takiego słownictwa.
- A kopnąć cię w tą...

www.btchflcks.com/wp-content/uploads/2015/05/dirtyenough.gif

Nie jest taki zły, tylko trochę nerwus. Drugiego takiego nie ma na całym świecie. Wszyscy lubią wygrywać, a ten mój facet robi co może by walki uniknąć, bo wie że walkę wygra.

31.media.tumblr.com/tumblr_m21w9stkuY1qzcnvbo1_500.gif

- Co ci się śniło?
- Że jestem Avengersem, że jestem kimś więcej niż tylko posłuszną maszynką do zabijania.

media.tumblr.com/tumblr_m8t9g54ohv1r4z8sp.gif

Kocha to się dzieci, ja mam u niego dług.

imagesmtv-a.akamaihd.net/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2015/03/tumblr_ndvjpwRlwc1tv7tl2o2_r1_500-1427726593.gif

media.comicbook.com/uploads1/2015/03/whoisthatguy-128089.gif

screencrush.com/files/2015/03/scargif.gif

33.media.tumblr.com/0bf4d02e0594b534906a358fe2f02b38/tumblr_nek98zQdbM1r7gbeko2_r3_500.gif

33.media.tumblr.com/22bbd2537043876693c912e900e12a44/tumblr_no6rv9KAyk1qzo8iho1_500.gif

media.tumblr.com/tumblr_md3e07f3FK1qbqdfc.gif
38.media.tumblr.com/8421e9efc8073ab5c8bdf9c3faeaade6/tumblr_inline_nnpocxNuQz1t6nbgh_500.gif

25.media.tumblr.com/a7f43fdf07ea25a182b8d20740226546/tumblr_mfe2lrjn8H1qf2m9lo1_250.gif

38.media.tumblr.com/ab802d7120eb8e51306a5adf808d78c9/tumblr_inline_myuk6e2PAN1s3776n.gif

24.media.tumblr.com/tumblr_m8yttoyTqS1qm5bjko1_250.gif

24.media.tumblr.com/tumblr_m54ddygy381qjpi22o1_500.gifppss.kr/wp-content/uploads/2015/07/f.gif

33.media.tumblr.com/c0407e20203ddd67bc15db95bb2706b4/tumblr_n5lpkzcZnv1qhktavo10_250.gif

Wstąp do T.A.R.C.Z.Y, poznaj dalekie kraje, niezwykłych ludzi... i zabij ich.

www.wired.com/wp-content/uploads/2015/04/CoulsonAvengers.gif

static.tumblr.com/ed25722d40fad1805ab02855f04aa360/elphmmj/Wtvmgpbnd/tumblr_static_i_wear_my_sunglasses_at_night.gif

Ja się nie pocę. Ja błyszczę.

31.media.tumblr.com/9dd2a523cef1e34137b5a471094db1d6/tumblr_mmp2h2mHCS1qbbseto1_500.gif

Thor mógłby choć raz przysłać boga sprzątania po sobie. Na pewno ma jakąś magiczną miotłę.

37.media.tumblr.com/c2e3d4fdc72dba6261336613f19a30bc/tumblr_n4tlo7dxgF1qb9jcko1_250.gif

33.media.tumblr.com/12b97139bb8b966f9fb41650603166c4/tumblr_inline_no0so47yL71sm8bid_500.gif

Zawsze nosisz whisky?

auto.img.v4.skyrock.net/6087/91026087/pics/3249892288_1_15_d52LXUOb.gif

Ten dom miał wytrzymać siłę Hulka.

24.media.tumblr.com/845a6d2d998aa2e4613727c8151247b4/tumblr_n5jnrfXPwm1qe3p9bo1_500.gif

- Jak nas znaleźli?
- Zaprosiłem ich.

jlnelson73.files.wordpress.com/2014/05/tumblr_inline_n10d7gus6a1soew1g.gif

Nie poddam się. Odzyskam Skye i T.A.R.C.Z.Ę, ale jeep od Eddiego to za mało.

37.media.tumblr.com/6310f8400e6138491b9bfc00fc738779/tumblr_n5jnfpk75W1qc80zxo2_250.gif

Nasza kiepska opcja. Grant Ward.

media.tumblr.com/29e7e2bab8256ae80cdeceea5d966683/tumblr_inline_n5bjkjLMTH1qgp297.gif

Bez ciebie nie ma T.A.R.C.Z.Y.

33.media.tumblr.com/f32a1a7b82bf7b4ab15b9b3c1d61a57a/tumblr_mwwxs1tDEI1t0xz7jo1_500.gif

- Służysz Coulsonowi czy T.A.R.C.Z.Y?
- To to samo.

38.media.tumblr.com/e41aa5eda1d20c19304a141413501cc2/tumblr_ndhppazWXT1qgqr0ho3_500.gif

Kogo jak kogo, ale Coulsona nie zlikwidujesz.

s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/80/2d/df/802ddf8eb51aa2bbf1476a3dc1239415.jpg

Dyrektor T.A.R.C.Z.Y zawsze ma tajemnice.

Nie wierzę w strach. Wierzę w zaufanie.

33.media.tumblr.com/2e004bd58b351590cd67506bed27fd24/tumblr_nrcqtaemyD1uq32vbo1_500.gif

31.media.tumblr.com/30de7b1e7495569e3bfbb5e94fa6cf69/tumblr_n4gtq0mhRB1qea60lo3_250.gif

31.media.tumblr.com/6c8af00d33ef73aa7d922e19aa4ac240/tumblr_mv9simIVX31qko9h3o2_250.gif

25.media.tumblr.com/3c8f088cedb454c18665f8394567eda9/tumblr_mv9simIVX31qko9h3o4_250.gif

media.giphy.com/media/2wYQhcMdUqCdO/giphy.gif

25.media.tumblr.com/0c9d9826babe9ac4483dc683b0a90a58/tumblr_muqn6l7tn01rt5ctno2_250.gif

I was able to hack S.H.I.E.L.D. from my van. You're gonna show me something new.

s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/29/34/a3/2934a3f25256ceb3e9cfec921cae3f8c.jpg

Nie byłam w waszym durnym "S.H.I.E.L.D. Hogwarcie".

overmental.com/wp-content/uploads/2015/01/skye-whattheybecome-gif3-26555.gif

38.media.tumblr.com/6a257e4505f56537505f33cb838b7625/tumblr_nm3xi3OkMp1qllhdno1_500.gif

static.tumblr.com/4203ff72c14d9dfa97d0d4593639af87/rxidj0f/YaCn1jhvg/tumblr_static_grant.gif

2.bp.blogspot.com/-eNovJZT1dcA/VWSf3EPqdzI/AAAAAAAAA3M/9YEBe2PJ6XQ/s400/agent%2Bcoulson.gif

Nie jestem dobrym człowiekiem, Skye.

38.media.tumblr.com/0c0bf09a073873c7d92bfe4d03acdbfd/tumblr_n4wh54tCbo1s0gqfgo2_250.gif
.

Long time to see.

media.giphy.com/media/z6EYJDY5kNfxK/giphy.gif

Jestem Agent Grant Ward.

31.media.tumblr.com/6fd59c719f4fad54a2c44eda3d62fadf/tumblr_mto8bjzffS1r8wqbxo1_500.gif

fictionfg.files.wordpress.com/2014/07/tumblr_n4msy4npe61rearvyo3_250.gif

37.media.tumblr.com/5866af3cec36e72245dea883d587848e/tumblr_n2anh0sV9V1t0xz7jo1_250.gif

33.media.tumblr.com/4a50944b27b8516769d1108ce1218ee6/tumblr_n4yt41nUAI1qhaefjo3_250.gif

media0.giphy.com/media/7oNP9r2ufABqg/200.gifmedia2.giphy.com/media/HYkf6aeiMoQQo/200.gif

38.media.tumblr.com/1c632dcd5147fffccaed7b16cce775e9/tumblr_n6sqzxr3wX1r3ud65o1_250.gif

30.media.tumblr.com/53acd9557e266ab537df86f31560fd42/tumblr_n5qilbFp1S1rjh2ymo5_250.gif

38.media.tumblr.com/034bc44c710b3b6fb461015e0ec03f9b/tumblr_n3z608svmK1sjoo39o2_500.gif

Jeśli to jeszcze aktualne, to poproszę tego drinka.

static.tumblr.com/06e31c3fee384da90a7c942b546c2974/wactdjh/E0zmsd6em/tumblr_static_thor__j_arrival.gif

- Żołnierzyk. Postać nie z tej epoki.
Ale za to z tej planety.

38.media.tumblr.com/tumblr_m3dayw74jm1qapy9o.gif

Nigdy nie chciałem tronu. Chciałem być równym tobie.

33.media.tumblr.com/0d4eb97a2737d90cd5c8739b99506f35/tumblr_mgwfq32ZEW1ra8x1ao12_r1_500.gif

- A ty co? Błyskawic się boisz?
- Nie darzę miłością tego, co zwiastują.

- Chcesz zabrać mi ukochaną planetę w odwecie za rzekomą zniewagę? Nie. Sprawuję nad nią opiekę.
- No rzeczywiście, wspaniale się nią opiekujesz. Ludzie wyżynają się milionami, a ty palcem nie kiwniesz. Zaprowadzę tu porządek. Kto mnie powstrzyma?

thats-normal.com/wp-content/uploads/2013/05/madness01.gif

- Jesteś potworem.
- O nie. Potwór jest wśród was.
- A, Banner. To twój plan.

media.tumblr.com/tumblr_m9mucrxQ311r1sleg.gif

Że urodziłem się by zostać królem.

33.media.tumblr.com/4bfe4e0d17e71f8d0656496a1758b1ce/tumblr_inline_my9xl60oPO1qzu49c.gif

No dobrze. To może wolisz kogoś ze swoich nowych przyjaciół? Wydaje się, że jesteś do nich podobny. No i to jest o wiele lepsze! Mój strój jest taki sobie. Ale ile niesie ze sobą cnót! Jakiż to wielki zaszczyt! Czuję, że aż szaleję od sprawiedliwości. Chcesz usłyszeć mowę o prawdzie, honorze i patriotyźmie? Boże chroń Amer...

Zaufaj mojemu gniewowi.

Nie zrobiłem tego dla niego.

Uuuu. A była już na wyciągnięcie ręki. Dzięki Tesseractowi mogliście mieć władzę, nieograniczoną moc. A wy co? Ciepło i światło dla wszystkich ludzi? Dopiero przekonacie się, co znaczy prawdziwa władza.

25.media.tumblr.com/tumblr_m3qqfxEAxa1r5r8duo2_250.gif

Przynoszę wam dobrą nowinę. Czeka was wyzwolenie.

pobierak.jeja.pl/images/d/0/7/146491_avengersi-tancza-tancza-tancza.gif

orig09.deviantart.net/7874/f/2012/247/8/7/avengers_adorable_eyes__gifs_faster_gif__by_lokigodofmiischief-d5djwoi.gif

38.media.tumblr.com/tumblr_m8rcl1kffW1rqd9vio5_500.gif

38.media.tumblr.com/bc3f0dd2dc0bba787cced4437e1ebea7/tumblr_mxcwx2V3o61qhct03o3_500.gif

cdn.natemat.pl/63aec486743540661bf43b7c41f917fe,981,0,0,0.jpg

Nie miałem prawa cię winić. Wiem, że chciałeś mi pomóc, chronić mnie. Od tego są przyjaciele.

Możemy żyć z godnością - nie możemy z nią umrzeć.

Człowiek jest najgorszym źródłem prawdy o sobie.

Wszystko się zmienia. To nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi.

Prefix użytkownikaAlette
I za to właśnie szanuję decyzję Rona i Hermiony, którzy myśleli, że zostawiają los Harry'ego w rękach mądrzejszych i bardziej doświadczonych od nich ludzi. Byli przekonani, że tak będzie dla Harry'ego najlepiej, mając równocześnie świadomość, że go ranią.

No właśnie - mieli świadomość, że go ranią. Chociaż oczywiście nie ma co zbędnie się czepiać, bo zrobili to, co uznawali za najlepsze dla niego. Na pewno nie działali na jego szkodę, a ich kroki wynikały z tej właśnie miłości do przyjaciela. Dlatego Harry nie zakończył ich przyjaźni, tylko zwyczajnie się na nich wydarł, a jak przyszło co do czego, to i tak trzymał się ich i wszystko im mówił.

że jego postać może wydawać się superaśna głównie dla małych dzieci, ze względu na jego bohaterskie cechy.

Dla mnie jakakolwiek postać może się wydawać superaśnia tylko dziecku. Bo dorosły człowiek jeśli lubi Harry'ego to nie za to, że był idealny czy właśnie że miał te swoje bohaterskie cechy. Duże dzieci trochę dokładniej analizują zachowania bohaterów książek, a Harry dla mnie po takiej dokładnej analizie jest właśnie ciekawy x)
No ale wiadomo, że każdy czegoś innego szuka w bohaterach. Mnie nie przeszkadza jak ktoś od czasu do czasu zachowa się jak debil, tak samo jak nie przeszkadza mi kilka irytujących cech. Nie lubię z kolei postaci a la ciepłe kluchy, tak samo jak nie zniosę takich cech, których z zasady nie rozumiem (tchórzostwo u Malfoy'a czy okrucieństwo u Voldemorta).

Osobiście uważam, że Zakon powinien od razu Harry'emu powiedzieć o przepowiedni. Nie treść, ale po prostu że taka istnieje i że to ją chce zdobyć Voldemort.

No i tutaj właśnie przejawia się to, że cały rzekomo mądry Zakon się pomylił, jeśli chodzi o trzymanie Harry'ego z boku. Oczywiście chęć wprowadzenia go do końca przez Syriusza może była ciut przesadzona, ale moim zdaniem lepsza. Nie rozumiem, jak oni mogli wymagać od Harry'ego, by się nie wtrącał, skoro cała akcja dotyczyła właśnie jego.

rzyznam, że Syriusz też zachował się głupio. Nie chodzi mi tu tylko o to, że poleciał do ministerstwa i nieświadome wyrzucenie Stworka, ale o lusterko dwukierunkowe. Według mnie powinien dać Harry'emu lusterko wcześniej, a nie ostatniego dnia, i wprost wytłumaczyć mu co to jest i, że nie stwarza to ryzyka, że ktoś dowiedziałby się gdzie się ukrywa. Przecież Syriusz dobrze wiedział, że Harry się o niego martwi (z wzajemnością zresztą), więc logicznie myśląc powinien się domyślić, że nie będzie chciał otworzyć paczki z lusterkiem, nie chcąc narażać go na niebezpieczeństwo.

Syriusz miał swoje wady, ale tutaj akurat się nie zgadzam. Nie chcę się rozpisywać, bo to nie ten temat, ale Syriusz dobrze zrobił dając młodemu lusterko tak a nie inaczej. Gdyby lusterko dostało się w czyjeś ręce Syriusz mógłby mieć kłopoty, więc takiej np. Moly by się to nie spodobało (poleciałaby do Albusa ze skargą i tak by się to skończyło). Dla mnie wyjaśnienie pozostawione w liściku było wystarczające i gdyby Harry chociaż zajrzał do tego pakunku i wtedy zdecydował czy chce tego używać (co za debil, że tego nie zrobił nooo), to nic by się nie stało.
Że do Ministerstwa poleciał to jasne, a zachowanie jego wobec Stworka nie będę tłumaczyć, bo nie ten temat ;p Chciałam tylko odnieść się do lusterka w kontekście Harry'ego.

Kazui <3

Miniaturki
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty

Poezja
"Feniks" Wileny Romus

Prefix użytkownikafuerte
Mnie też nie imponują postacie, które są albo idealne albo skrajnie złe. I z jednej strony dobrze, że Rowling w Zakonie nadała Harry'emu trochę takich niezbyt fajnych cech. Natomiast jak dla mnie, trochę za dużo się ich w tej części skumulowało i tyle. Biorąc pod uwagę, że w czwartym i szóstym tomie Harry wrócił na normalne tory, to czasem mam wrażenie, że Rowling akurat w Zakonie przedobrzyła.

Ja nadal w tej postaci nie widzę nic szczególnego ani ciekawego, może poza tym, że jest do bólu przeciętny. Życie jest wystarczająco zwyczajne, żeby czytać o zwyczajnych bohaterach, moim zdaniem. Natomiast może właśnie to, jak Rowling poprowadziła postać Harry'ego jest największą tajemnicą sukcesu całej książki.

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: