Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
Zdrowy tryb życia - tak czy nie?
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 08.02.2015 11:49
|
Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 21 Postów: 2007 Dom: Ravenclaw Punkty: 22743 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Szukam chętnych do podjęcia ze mną wyzwania przysiadowego ;d Ostatnio napisałam krótki tekst o tym, że już teraz trzeba zacząć ćwiczyć, jeśli chcemy osiągnąć jakieś efekty na wakacje. Można go znaleźć tutaj http://pl.blastin...62219.html No i, żeby nie wyjść na hipokrytkę, wróciłam do ćwiczeń Mam już pewien rytm i zestaw wyrobiony w ubiegłym roku, ale pomyślałam sobie, że warto dodać coś takiego, kto się przyłączy? W końcu miesiąc to nie tak długo, a spróbować warto ;> |
|
|
Avanti J |
Dodany dnia 08.02.2015 18:27
|
Postów: 61 Dom: Gryffindor Punkty: 125 Ranga: Pogromca chochlików Data rejestracji: 22.01.15 |
Najgorszy jest pierwszy miesiac, niewazne czy to na silowni, basenie, treningach. Pozniej jak juz sie cialo przyzwyczai, to juz jakos samo leci. Osobiscie, nie mam jakiejs sprecyzowanej diety ale staram sie odzywiac zdrowo. Rzadko pije picia gazowane, najczesciej woda lub soki, okolo 2l dziennie. Biegam 1-3 razy w tygodniu, to zalezy od innych obowiazkow. Trenuje sztuki walki 3 razy w tygodniu. Niestety pale papierosy, ale za to moge powiedziec, ze pale malo, jedna paczka starcza mi na 3-4 dni spokojnie. Alkohol lubie, ale nie przesadzam. Nie opijam sie weekend w weekend, tylko im starszy sie robie tym bardziej czekam na jakies okazje np. urodziny czy jakas wieksza impreza. O innych uzywkach nie bede sie tu wypowiadal ze wzgledu na wiek niektorych forumowiczow, ale zdarzalo sie poprobowac co nieco, juz mam ten etap za soba Znajomi, ktorych nazwalbym zaniedbanymi, pytaja czy warto jest odmawiac sobie tylu przyjemnosci wzgledem odzywiania sie lub treningow, odpowiadam im ze tak, bo ja w przeciwienstwie do nich nie klne pod nosem jak trzeba wejsc po schodach na 3 pietro. |
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 17.01.2016 00:34
|
Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: Gryffindor Punkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
jak tam wasze postanowienia noworoczne? Wiele osób obiecuje sobie nowy start i nowe życie. Nowy Rok niedawno zawitał, więc niby temat na czasie. Z tym, że ja już jakiś okres temu stanowczo zrezygnowałem z noworocznymi postanowieniami. Nigdy, ale to nigdy się nie sprawdzało. Jeżeli chodzi o zdrowy tryb życia, ćwiczenia czy dietę, to chyba za wiele się nie zmieniło. Odstawiłem alkohol (jakoś od 29 grudnia), bo naprawdę niekorzystnie na mnie działał. Większa impreza, i już coś z tą wątrobą nie tak - potem kilka dni nic, Essentiale Forte czy jakoś tak, dużo grejpfrutów i wszystko ok. Nie jadam słodyczy właściwie, zrezygnowałem z używania soli i cukru, nie pijam kawy również. Staram się zaczynać dzień od porady żony Roberta Lewandowskiego Ani, żeby dzień zaczynać od szklanki ciepłej wody z sokiem z cytryny - oczyszcza organizm z tych wszelkich toksyn. Fast foody to już przeszłość, mam też więcej ruchu. Dużo warzyw i owoców, soki itp. są normą - obiad bez dużej ilości warzyw, to nie obiad. Natomiast palę papierosy... Nie odczuwam rzecz jasna jakichś ubocznych skutków, bo palę mało - z 10 dziennie góra. o i coca-colę zbytnio lubię, choć też zdrowa nie jest. Ostatnie wyniki badań wyszły w porządku - ciśnienie, morfologia, RTG klatki piersiowej, EKG, cukier, próby wątrobowe, USG jamy brzusznej - niby teoretycznie zdrowy jestem, więc nie mam też jakichś radykalnych wyrzeczeń, głodówek czy "diet specjalnych". |
|
|
MrsBlackHP02 |
Dodany dnia 17.01.2016 08:12
|
Postów: 57 Dom: Slytherin Punkty: 171 Ranga: Postrach pierwszaków Data rejestracji: 02.10.15 |
Też robie to wyzwanie, ale jestem już przy 230 ja zaczełam ćwiczyć w marcu i idzie mi bardzo dobrze. To była jedna z najlepszych decyzji jakie kiedykolwiek podjełam. Polecam zdrowy tryb życia nie tylko tym osobą które chcą schudnąć, ale i takim które mają ładną figure od urodzenia, bo zawsze można sprawić by była jeszcze piękniejsza. Same przysiady mało dadzą, chociaż to zależy od naszych indywidualnych cech. Większość dziewczyn które pokazują swoje efekty z "squat challange" ćwiczą też kilka innych zestawów + oczwyiście bardzo zdrowa dieta. It Matters Not What Someone Is Born, But What They Grow To Be ~ A.P.W.B.D
Dark Lord is back, you know it Power=Slytherin Those cunning folk use any means to achieve their ends Od cnoty Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie. So so what? I'm still a rock star I got my rock moves And I don't need you And guess what I'm having more fun And now that we're done ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ |
|
Podziel się z innymi: |
Strona 2 z 2: 12
Przejdź do forum: |