Logowanie
Instagram
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Shanti Black
5)
Sam Quest
6)
ania919
7)
ulka_black_potter
8)
losiek13
9)
batalion_88
10)
Marcus Clinton
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
Cykl "Igrzyska Śmierci" Suzanne Collins
|
|
![]() |
Dodany dnia 01.06.2015 11:58
|
![]() ![]() Pochwały: 3 Postów: 412 Dom: ![]() Punkty: 7287 Ranga: Żywy worek treningowy Data rejestracji: 13.07.13 |
Kocham Igrzyska, dołączyłam do fandomu Tribute <3 Szybciutko wchłaniałam całą trylogię, nie mam ulubionej części. Jestem bardzo wrażliwa na książki, płakałam momentami na każdej części. Ale to co Kosogłos zrobił z moim serduszkiem... porwał i zgniótł jak kartkę z notesu. Czytałam o trzeciej w nocy, nie mogłam przerwać gdy zostało mi 100 stron. Czytałam i ryczałam. Spoiler :: Najgorsza śmierć Finnicka, najlepszy bohater, w ogóle tak go szkoda, już ułożył sobie życie; ślub... A jego śmierć była opisana w siedmiu linijkach ;_; Kocham! A Finnick to mój mąż <3 hej
|
|
|
![]() |
Dodany dnia 09.07.2015 14:18
|
![]() ![]() Postów: 693 Dom: ![]() Punkty: 1803 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Czytałam! Bardzo mi się cała trylogia podobała. Oryginalna, trochę mroczna i złowieszcza. Chociaż sama postać Katniss jest trochę irytująca, to i tak da się ją przeżyć. Za to Peety nie trawię. Bardzo mi natomiast szkoda Finnicka, bo go polubiłam ;< "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
![]() |
Dodany dnia 09.08.2015 13:13
|
![]() ![]() Postów: 45 Dom: ![]() Punkty: 176 Ranga: Pogromca chochlików Data rejestracji: 05.08.15 |
Podoba mi się. Lubię tą trylogię i jest interesująca. Nienawidzę Gale'a bo stchórzył, a kiedyś tak bardzo w niego wierzyłam ![]() Szkoda mi śmierci Finnick'a. Pierwsza część fajna, ale czasem mnie nużyło to udawanie miłości do Peety. Druga część - fajna, nawet bardzo. W końcu poznaliśmy innych zwycięzców no i inne dystrykty ![]() No a trzecia była drastyczna, ale mimo to mi się podobała. Panowie Lunatyk, Glizdogon, Łapa i Rogacz przedstawiają... profil Kasjopei!
Może i długo tu nie jestem, ale mam tu parę osób, które wprost uwielbiam. NOW_OR_NEVER Shanti Black Lilyatte julietta115 |
|
|
![]() |
Dodany dnia 20.10.2015 08:54
|
![]() ![]() Postów: 44 Dom: ![]() Punkty: 559 Ranga: Prefekt Hufflepuffu Data rejestracji: 11.10.15 |
Kocham te książki taj samo jak HP ![]() Przeczytałam Kosoglosa tylko raz ale planuje powrót do tej części. Fabuła jest ciekawa choć żal mi niektórych osób :x ![]() W Hogwarcie Vivian Nixton, ścigająca drużyny Puchonów |
|
|
![]() |
Dodany dnia 17.12.2015 01:30
|
![]() ![]() Postów: 165 Dom: ![]() Punkty: 1745 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 26.10.15 |
Najpierw obejrzałam pierwszą część filmu, spodobała mi się, uznałam, że przeczytam książki po zakończeniu trylogii filmowej. Nie wytrzymałam. Co mnie zaskoczyło na papierze, to to że wszystko jest pisane z perspektywy Katniss (w filmie tego tak bardzo nie odczułam). Seria niesamowicie smutna, mocna, nawet dołująca. Płakałam jak bóbr przy Kosogłosie. Czasami główna bohaterka mnie irytowała, ale ogółem mówiąc książki na bardzo duży plus ![]() ![]() Pottermore: Slytherin Sekwoja, pióro feniksa, 12 i 3/4 cala, giętka ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 17.12.2015 11:11
|
![]() ![]() Pochwały: 2 Postów: 739 Dom: ![]() Punkty: 3722 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 01.10.14 |
Trylogię przeczytałam po obejrzeniu pierwszej części filmu. Oczywiście jak zwykle się nie zawiodłam - książka jest o wiele lepsza. Kocham! A Finnick to mój mąż <3 Musimy się podzielić... też uważam, że to najlepsza postać z całej trylogii. I jeszcze Johanna - tym akurat zaraziła mnie Justyna. ![]() Czasami główna bohaterka mnie irytowała Jak miło, że nie tylko mnie. ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 23.12.2016 21:32
|
![]() ![]() Pochwały: 3 Postów: 140 Dom: ![]() Punkty: 1544 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 09.12.16 |
Czytałam to dosyć dawno. Pierwsza część jest moim zdaniem genialna, później robi się coraz gorzej. W trzeciej...moim zdaniem było to już troszkę naciągane. Ale serię bardzo lubię ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 04.04.2017 10:32
|
![]() ![]() Pochwały: 29 Postów: 3223 Dom: ![]() Punkty: 43631 Ranga: Uzdrowiciel Wypadków Przedmiotowych Data rejestracji: 20.07.14 |
Czytałam wszystkie trzy książki ![]() Ogólnie bardzo mi się spodobały, bo jest to ciekawe odejście od zwykłych oklepanych rzeczy, a wplecenie w to wszystko nastolatków, którzy się zabijają na pamiątkę buntu jest fajnym pomysłem, bo chce się grzebać w historii, by sprawdzić czemu tak. Najbardziej lubiłam w tej serii Effie, była taka śmieszna ![]() Katniss natomiast wydawała mi się trochę nadęta, ale chyba się w końcu przyzwyczaiłam. ![]() ![]() W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt ważny, ale lubi przypały, prefekt Hogwartu. Na stronie: - prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015) - przewodnicząca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015) - Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci)) - Prefekt Hogwartu (27.08.2017-) ![]() Bo mogę ![]() ![]() Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright ![]() ![]() Magiczna siódemka ![]() Magiczna siódemka part II ![]() Ciekawa liczba punkcików ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 04.04.2017 13:13
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 10 Postów: 990 Dom: ![]() Punkty: 10997 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 24.08.15 |
Przeczytałam wszystkie książki będzie... pod koniec 2016 czy coś w tym rodzaju![]() Naprawdę czyta się je bardzo szybko. Skończenie całej serii zajęło mi chyba lekko ponad tydzień ![]() Zauważyłam tam kilka scen, bohaterów itp. podobnych do tych z HP ale nie powiem bo nie chcę nikomu spoilerować ![]() Tylko że jak skończyłam to czułam taką pustkę ![]() ![]() Sen też jest bardzo wartościowy, a na pewno bardziej niż edukacja zdalna ~ CoSieDzieje 16.04.2020 Moim domem na HPnecie jest Ravenclaw ale jestem pewna że w Hogwarcie trafiłabym Slytherinu. Szczerze jednak mówiąc, jestem hybrydą, mianowicie Krugonką ![]() Wprowadziłam emotkę " ![]() ![]() (No dobra, nie zrewolucjonizowało, ale i tak jestem z tego dumna ![]() Moja HPnetowa twórczość ![]() Fanarty: Meropa Gaunt Trytonka Chiński Ogniomiot Molly Weasley Hagrid i Aragog Hagrid i Sfinks Fan ficki: Moja seria o Draco Malfoyu. Psychologiczne, trzy rozdziały. Moja seria o początkach Hogwartu. Przygodowe, jeden rozdział. Moje drabble o... A zresztą sami się przekonajcie ![]() Artykuły: Patriotycznie, czyli artykuł o Ravenclawie. Ten artykuł o Wiktorze Krumie pisałam razem z Lorką - pozdro! ![]() A w tym wydaniu Proroka odpowiadałam za rozrywkę ![]() A tu są takie (nie)miłe rzeczy o mnie z sb ![]() Ostatnio przychodzę tu nie dla punktów, tylko aby z tobą pogadać ~ potterkking Oczywiście, że to naprawisz. Zdolna z ciebie dziewczyna ~ Nedelle Chociaż ja tam ubóstwiam twoją trytonkę i twierdzę, że jest najpiękniejsza ![]() Witaj księżniczko rozrywki ![]() Biorę przykład z najlepszych ![]() ![]() Mówiłam Ci kiedyś, że mi przypominasz takiego hpnetowego kociaka? Taka spokojna, miła kulka puchu ![]() Ona jest ogólnie mistrzem dziwactwa, samokontroli i ciętych ripost, to z nią wszystko możliwe ![]() Jesteś świetną męską postacią ![]() Uważaj przy Rue! To gramatyczny i ortograficzny strażnik HPneta! ~ Livka (Moja nowa fucha ![]() Rue na władcę Hogwartu! ~ Angelina Johnson No chyba już widzę kto będzie miał Hogwardzkiego Awardsa ![]() (Nie miałam) ![]() Ale wiesz co? lubię Cię za ten Twój nieogar ![]() Są tacy ludzie, którym się nie odmawia, a ty jesteś jedną z takowych ![]() Awwww <3 jesteś jak piwo kremowe na moje serce <3 ~ Livka Jeny, co to się zadziało, żeby ktoś poprawiał Rue Riddle ![]() Jesteś tak wyrodna, że ciotka Petunia już bardziej kochała Harry'ego niż ty swoje dzieci ![]() I mistrzowski tekst Adersa: Jak można nie pić, jak tu wchodzisz. Ja tego na trzeźwo nie zniosę... ![]() A oto niezbity dowód na moją fajową fajowatość i śmieszność ![]() - Uwielbiam Cię ![]() - Za co? ![]() - Za twoje teksty ![]() By Shanti Black ![]() A to jest po prostu śmieszne ![]() Roksolana Delakur, Asen jest bardziej... mrrraśny. Taki ponury i nieociosany, męski... zostaw kluchę Neville'a i bierz Bułgara! ~ Angelina Johnson Nie sprowadzajcie Rue na złą drogę... może będą z niej ludzie! ~ ulka_black_potter ... Dzięki, ulka ![]() - Pff, Krukoni są wredni ~ Didi Malfoy - Nie. Tylko Rue ~ Lilyatte ![]() - Rue jest łatwa do wołania ![]() - Krzyczysz "obiaaaaaaad" i Rue pomimo bycia na drugim krańcu Polski reaguje ![]() Moja HPnetowa rodzinka ![]() Dobry Wujaszek (AdersYooo), Najlepsza Ciocia (Bad wolf), Dziadek Bat (batalion_88), Antybliźniaczka (Inga Clinton), Pomocna Lewa Dłoń (EmilyWright), Po Prostu Babcia (Ewa Potter), Babcia Chrzestna (Roksolana Delakur), Bogini Spisku Hogwardzkiego (BumSzakalaka). Może kiedyś też tu trafisz? :tanczy: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Strona 2 z 2: 12
Przejdź do forum: |