Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Jakie zwierzę zabralibyście ze sobą do Hogwartu?
|
|
![]() |
Dodany dnia 04.06.2017 13:39
|
![]() ![]() Postów: 364 Dom: ![]() Punkty: 1831 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 21.05.17 |
Ja jestem podobnego zdania co Alette. Najlepiej to bym nic nie brała ze sobą. Martw się o to, co się z tą sową/ ropuchą / kotem dzieje, czy dostała jeść, czy nie napaskudziła, czy jest zdrowa... Eh, za dużo roboty. W ostateczności wzięłabym kota albo sowę, ale tak jak mówię, w ostateczności. No bo kot, on to taki w miarę samowystarczalny. A sowa to tylko temu, że głupio mi by było zawsze kiedy chcę wysłać list prosić się kogoś o pożyczenie jej. ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 04.06.2017 14:18
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 10 Postów: 990 Dom: ![]() Punkty: 11288 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 24.08.15 |
Na pewno jakiegoś puszystego sierściuszka gdyż to moje ukochane zwierzątka![]() Pewnie czarnego, szarego lub białego persa, są takie urocze, puszyste i do miziania ![]() Koteczki są bez wątpienia kochane, ale pożyteczne tylko w wypadku bólu brzucha. No i jak jest smutno. Może zabrałabym jakąś sówkę, ale nie przepadam za ptakami więc pewna nie jestem. W sumie były Hogwarckie. Sen też jest bardzo wartościowy, a na pewno bardziej niż edukacja zdalna ~ CoSieDzieje 16.04.2020 Moim domem na HPnecie jest Ravenclaw ale jestem pewna że w Hogwarcie trafiłabym Slytherinu. Szczerze jednak mówiąc, jestem hybrydą, mianowicie Krugonką ![]() Wprowadziłam emotkę " ![]() ![]() (No dobra, nie zrewolucjonizowało, ale i tak jestem z tego dumna ![]() Moja HPnetowa twórczość ![]() Fanarty: Meropa Gaunt Trytonka Chiński Ogniomiot Molly Weasley Hagrid i Aragog Hagrid i Sfinks Fan ficki: Moja seria o Draco Malfoyu. Psychologiczne, trzy rozdziały. Moja seria o początkach Hogwartu. Przygodowe, jeden rozdział. Moje drabble o... A zresztą sami się przekonajcie ![]() Artykuły: Patriotycznie, czyli artykuł o Ravenclawie. Ten artykuł o Wiktorze Krumie pisałam razem z Lorką - pozdro! ![]() A w tym wydaniu Proroka odpowiadałam za rozrywkę ![]() A tu są takie (nie)miłe rzeczy o mnie z sb ![]() Ostatnio przychodzę tu nie dla punktów, tylko aby z tobą pogadać ~ potterkking Oczywiście, że to naprawisz. Zdolna z ciebie dziewczyna ~ Nedelle Chociaż ja tam ubóstwiam twoją trytonkę i twierdzę, że jest najpiękniejsza ![]() Witaj księżniczko rozrywki ![]() Biorę przykład z najlepszych ![]() ![]() Mówiłam Ci kiedyś, że mi przypominasz takiego hpnetowego kociaka? Taka spokojna, miła kulka puchu ![]() Ona jest ogólnie mistrzem dziwactwa, samokontroli i ciętych ripost, to z nią wszystko możliwe ![]() Jesteś świetną męską postacią ![]() Uważaj przy Rue! To gramatyczny i ortograficzny strażnik HPneta! ~ Livka (Moja nowa fucha ![]() Rue na władcę Hogwartu! ~ Angelina Johnson No chyba już widzę kto będzie miał Hogwardzkiego Awardsa ![]() (Nie miałam) ![]() Ale wiesz co? lubię Cię za ten Twój nieogar ![]() Są tacy ludzie, którym się nie odmawia, a ty jesteś jedną z takowych ![]() Awwww <3 jesteś jak piwo kremowe na moje serce <3 ~ Livka Jeny, co to się zadziało, żeby ktoś poprawiał Rue Riddle ![]() Jesteś tak wyrodna, że ciotka Petunia już bardziej kochała Harry'ego niż ty swoje dzieci ![]() I mistrzowski tekst Adersa: Jak można nie pić, jak tu wchodzisz. Ja tego na trzeźwo nie zniosę... ![]() A oto niezbity dowód na moją fajową fajowatość i śmieszność ![]() - Uwielbiam Cię ![]() - Za co? ![]() - Za twoje teksty ![]() By Shanti Black ![]() A to jest po prostu śmieszne ![]() Roksolana Delakur, Asen jest bardziej... mrrraśny. Taki ponury i nieociosany, męski... zostaw kluchę Neville'a i bierz Bułgara! ~ Angelina Johnson Nie sprowadzajcie Rue na złą drogę... może będą z niej ludzie! ~ ulka_black_potter ... Dzięki, ulka ![]() - Pff, Krukoni są wredni ~ Didi Malfoy - Nie. Tylko Rue ~ Lilyatte ![]() - Rue jest łatwa do wołania ![]() - Krzyczysz "obiaaaaaaad" i Rue pomimo bycia na drugim krańcu Polski reaguje ![]() Moja HPnetowa rodzinka ![]() Dobry Wujaszek (AdersYooo), Najlepsza Ciocia (Bad wolf), Dziadek Bat (batalion_88), Antybliźniaczka (Inga Clinton), Pomocna Lewa Dłoń (EmilyWright), Po Prostu Babcia (Ewa Potter), Babcia Chrzestna (Roksolana Delakur), Bogini Spisku Hogwardzkiego (BumSzakalaka). Może kiedyś też tu trafisz? :tanczy: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 06.03.2020 18:28
|
![]() ![]() Postów: 10 Dom: ![]() Punkty: 50 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 13.01.20 |
Ja z całą pewnością zdecydowałabym się na kota. Wiem, że na temat tych zwierzaków krążą różne opinie (wredne, zdradzieckie, ciemna strona mocy) ale ja z większością z nich się nie zgadzam. Fakt, że koty są tajemnicze, ale właśnie ta cecha nadaje im najwięcej uroku. To przekochane, zabawne stworzenia kroczące przez życie własną drogą, a do tego chyba każdy tutaj zvodzi się, że kociaki to urocze zwierzęta, czego nie można powiedzieć na przykład o małych ropuchach. Co do maści nie mogę się zdecydować, chociaż na ten moment jestem pewna, że kot, którego bym ze sobą zabrała, byłby dzikim dachowcem. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 06.03.2020 22:25
|
![]() ![]() Postów: 34 Dom: ![]() Punkty: 1662 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 26.01.20 |
Z jednej strony zabrałabym sowę z czysto praktycznych względów. Niby są szkolne sowy, ale jednak swoja to swoja, zaufana i własna. Chociaż kusiłby mnie też kot, bo jest samowystarczalny, ale na pewno nie zaniedbałabym opieki nad nim. Normalnie w domu nie mogę mieć sierściuchów ze względu na alergię, ale myślę, że w Hogwarcie jakoś bym sobie poradziła. Jestem zdecydowanie pewna, że nie chciałabym mieć ropuchy. Jakoś nie widzę żadnej potrzeby posiadania takowej, to już bym wolała coś w stylu jaszczurki bądź węża. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 19.03.2020 17:45
|
![]() ![]() Postów: 1 Dom: ![]() Punkty: 2 Ranga: Mugol Data rejestracji: 18.03.20 |
Dla mnie najfajniej by było wziąć szczurka, albo jakąś sówkę. Nie powiem jaką, bo niestety się nie znam. Powód? Oczywiście listy. Wolę mieć własną niż używać szkolnych. Koniec końców, szkolna nie przyleci do mnie po kawałek tosta i nie wytarmosi za ucho z miłości. ![]() Szczurki, myszki i takie tam są słodkie, chociaż nie ma z nich większego pożytku, ale można się z nimi pobawić, jak twój przyjaciel ma jakieś dodatkowe lekcje, a ty na nie nie chodzisz... ![]() No dobrze kot też może wejść w rachubę. Osobiście nie lubię leniwych wredotów, ale jak nie siedzi wiecznie w fotelu i lubi towarzystwo, to jak najbardziej! ![]() Ropuchy od razu odpadają z wiadomych względów... :/ Terizuki
![]() ![]() -Przez te wszystkie lata?... - Zawsze. A Ojczyzna (...) jest jak kobieta. Kochasz inną, znaczy zdradzasz tę pierwszą. ![]() Wejdź tu, przybyszu, lecz pomnij na los, Tych, którzy dybią na cudzy trzos. Bo ci, którzy biorą, co nie jest ich, Wnet pożałują żądz niskich swych. Więc jeśli wchodzisz, by zwiedzić loch I wykraść złoto, obrócisz się w proch. Złodzieju, strzeż się, usłyszałeś dzwon Co ci zwiastuje pewny,szybki zgon. Jeśli zagarniesz cudzy trzos Znajdziesz nie złoto, lecz marny los. ![]() Pozdrowionka ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 19.03.2020 17:48
|
![]() ![]() Pochwały: 1 Postów: 1163 Dom: ![]() Punkty: 10153 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 17.04.14 |
ojeju a ja nie wiem co bym ze soba zabrala totalnie! Chciałabym kotka lub sówkę - lepiej mieć własną niż używać ciągle szkolnych albo prosić o pożyczenie, a kotki są super!! ale mega bym się martwiła o to czy ma co jeść, gdzie jest aktualnie, choroby... za dużo obowiązków by spadło na mnie totalnie i bałabym się, że nie podołam połączyć opieke z nauka![]() lights will guide you home and ignite your bones and i will try to fix you w Hogwarcie możecie mnie znaleźć jako Anne Leishale ![]() ![]() |
|
|
n0timportant |
Dodany dnia 11.05.2020 11:20
|
![]() ![]() Postów: 4 Dom: Brak przydziału Punkty: 16 Ranga: Mugol Data rejestracji: 11.05.20 |
Jako posiadacz dwóch kotów wziąłbym zdecydowanie kota i wcale bym się nie przejmował, że trzeba go karmić i wymieniać kuwetę - za dużo radości daje w zamian! ![]() Szczurów zdecydowanie nie lubię (brzydkie i łatwo zgubić :cool ![]() Edytowane przez n0timportant dnia 11.05.2020 13:54 Slytherin
|
|
|
![]() |
Dodany dnia 01.07.2020 22:25
|
![]() Postów: 8 Dom: ![]() Punkty: 18 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.07.20 |
Ja bym pewnie zabrała sowę która jest brązowa nie pamiętam rasy. Wybrałam by sowę ponieważ jest słodka i pożyteczna. ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 06.12.2020 17:37
|
![]() ![]() Pochwały: 35 Postów: 3697 Dom: ![]() Punkty: 45363 Ranga: Specjalista ds. sprzedaży Data rejestracji: 09.04.15 |
Ja jestem team kotki. Boją się ptaków, a jak już bym coś chciała wysłać to te sowy w sowiarni od czegoś były, a jak się miało swoją sowę to też trzeba było się wspinać do sowiarni, więc bez różnicy. Koty są słodkie, mięciutkie, mądre i kochane, chciałabym mieć kota, więc wiadomo, że jakbym mogła mieć zwierzę w Hogwarcie to byłby to kotek. Gorzej jakby mi się trafiła współlokatorka z alergią na sierść. ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
sebtelen |
Dodany dnia 04.02.2025 11:35
|
![]() ![]() Postów: 11 Dom: Brak przydziału Punkty: 30 Ranga: Charłak Data rejestracji: 09.08.23 |
Ja bym chyba wybrał kotar12;ale takiego czarnego, puszystego i z lekkim diabelskim błyskiem w oku. Taki kot byłby świetnym towarzyszem, bo: Można go pogłaskać i przytulić, gdyby w dormitorium było chłodno. Nie byłby tak rogólnodostępnyr1; jak sowy, więc miałbym coś unikalnego. Może by pomógł w obronie przed jakimiś magicznymi szkodnikami w zamku. Co do ropuchyr30; no nie wiem, chyba że jakaś super magiczna, ale tak to trochę mało praktyczna. 😆 _______________________________ https://www.medip...f64063e477 |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przejdź do forum: |