Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
14.01.2026 21:39
znowu cisza ;(

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
10.01.2026 20:17
Szczęśliwego nowego <3 dla was przynajmniej ;3

Harrych świąt!
09.01.2026 10:04
Wchodzimy, wchodzimy, szczęśliwego nowego roku kibic

Wielki Mag
06.01.2026 16:25
Widzę, że ktoś tu jeszcze od czasu do czasu wchodzi... szczęśliwego nowego roku Albus

Pracownik departamentu
01.01.2026 10:46
Szczęśliwego!

Nowy rozdział od Nicrama na dobry początek 2026 już wrzucony!

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45363 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikalosiek13

Posiada 34226 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Nocne filozofowanie
Smierciojadek
Jedynie co nam pozostaje przed snem - myślenie. Leżymy, kręcimy się, przerzucamy z boku na bok, a cały czas towarzyszy nam natłok myśli w głowie. Jak to u Was jest? Rozmyślacie o minionym dniu, planujecie coś na najbliższą przyszłość, układacie w głowie przeróżne scenariusze zdarzeń? Czy noc to jest pora dnia, kiedy możecie na spokojnie sobie wszystko przemyśleć i macie zdecydowanie lepsze pomysły?

media2.giphy.com/media/6qdkSaKx2MfMA/giphy.gif

Nie można zapłacić za coś, co nie ma ceny. Niektórzy twierdzą, że każda, absolutnie każda rzecz na świecie ma swoją cenę. To nieprawda. Są rzeczy, które ceny nie mają, są bezcenne. Najłatwiej poznać takie rzeczy po tym, że raz utracone, są utracone na zawsze.

66.media.tumblr.com/d139938a33b1b4a6e9d05302028f7545/tumblr_nwp9a04Ew81qdp7auo3_500.gif

Nie wiesz, co pamiętasz, dopóki nie spróbujesz tego opowiedzieć. I nie wiesz, co tak naprawdę sądzisz na dany temat, dopóki nie zaczniesz się o to z kimś kłócić. W samotności nie jesteś nawet świadomy swoich sprzeczności.

media.tumblr.com/3ad8106e3bbe79c5eb59d42068d27812/tumblr_inline_ncezf4w8z41spqcq1.gif

Pamiętaj. W śnie nie da się szeptać.

38.media.tumblr.com/aafd9a4ade7ecf23ca4f3335aeabfaf9/tumblr_n5nak092R91sai67qo1_500.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-wydarzenie1.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najadm2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnick20202.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/pieko.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najlepszy_newsman.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najoryginalniejszy_nick_jadek.png
www.harry-potter.net.pl/images/najoryginalniejszy_nick.png

Prefix użytkownikaUpadly Aniol
Jak się kładę spać, to rachunek sumienia robię. Co źle uczyniłem, gdzie zawiniłem, czy moja postawa była odpowiednia. Co wy nie ? ; ) W sumie coś normalnego i zwyczajnego, że przed nocnym spoczynkiem człowiek robi jakieś podsumowanie, zastanawia się co dzisiejszego dnia się wydarzyło - dla mnie, dla bliskich, w Polsce, na świecie. Przyszłość raz zaplanowana może okazać się ciągłą zmienną ^^. Nie myślę raczej co będzie za 12 lat, ale zdarza się wybiegać w przyszłość. Dziś tak ludzie sobie planują : co za 4, za 8 czy 26 lat będą robić. A przecież nie mogą powiedzieć czy jutro nie zejdą sobie z tego świata. Przyszłość jest nieznana. Podobno najlepiej rozśmieszyć Pana Boga mówiąc mu o swoich planach ;). Może faktycznie lepiej żyć tak jakby to był ostatni dzień w naszym życiu...
24.media.tumblr.com/tumblr_m8xhishKur1qhr8kmo1_400.gifauto.img.v4.skyrock.net/7396/7977396/pics/160621264.gif

Prefix użytkownikaTenKtoregoNickuPisacNieMozna
O tak, jak ja to "kocham". Nie ma nic piękniejszego. Pakuje się pod cieplutką kołderkę i chce zasnąć, ale nie-e. Zaczynają się kłębić wszelkie możliwe myśli. Jak nie z dnia minionego, to z miesiąca. Nagle się przypomina coś czego już dawno nie ma. I potem człowiek wierci się w tym łóżku, a czas mija.. godzina, dwie, trzy. Z reguły jak już zacznę rozmyślać, to wiem że noc mam z głowy. Niekiedy staram się te myśli zagłuszyć jakąś muzyką, ale to i tak nie daje rezultatu. Planować, nie planuję bo i tak większość planów jest guzik warta. Niestety często mi się zdarzają takie nieprzespane noce. Nie dość, ze człowiek potem ledwo funkcjonuje, bo się nie wyspał, to jeszcze można na głowę czasem dostać.
"Nie ma nic bardziej złudnego niż zdjęcie: zdaje nam się, że na zawsze utrwalamy jakiś szczęśliwy moment, podczas gdy stwarzamy tylko powód do tęsknoty. Naciskamy migawkę i hop, po sekundzie ta chwila znika."

Kiedy najbliższa Ci kiedyś osoba staje się obcą, to chyba jedna z najokrutniejszych kar od życia.

Prefix użytkownikaSixth Gun
Mam swój własny świat, który wykreowałam w przedszkolu i trzyma się do tej pory. Noc jest dla mnie porą na układanie różnych scenariuszy tego świata i kreowanie go. Nie rozmyślam nigdy nad tym, co mnie spotyka w 'prawdziwym' życiu ani nad problemami. Zawsze ląduję myślami w tym wyimaginowanym świecie i przynajmniej łatwiej mi się dzięki temu usypia (albo i nie, jak mnie za bardzo poniesie) ;)
Glanek, jopro - jak zwał, tak zawał

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najoryginalniejszy_nick.png

Jeżeli jesteś amatorem (lub amatorką) twórczości Borszewicza, to możemy się ożenić

Prefix użytkownikawild_child
Zawsze przed snem lubię leżeć i wszystko przemyślać. Podsumowywać miniony dzięń, myśleć co dalej, planować różne rzeczy.
Ale najbardziej ze wszystkiego uwielbiam marzyć. Marzyć o wszystkim czego nie mogę mieć. Od życia w Hogwarcie po bluzkę, którą widziałam w sklepie.
"Kto czyta książki, ten żyje podwójnie " Umberto Eco

2.bp.blogspot.com/--axHHVal5N0/Tl7gnM2WLRI/AAAAAAAAAFY/HP3iplhfg2Q/s1600/tumblr_laik6c5n731qb0zfoo1_500.gif

"Ależ oczywiście to dzieje się w twojej głowie, Harry, tylko skąd, u licha, wniosek, że wobec tego nie dzieje się to naprawdę?" - Albus Dumbledore

J. K. Rowling - "Harry Potter i Insygnia Śmierci"

iruntheinternet.com/lulzdump/images/gifs/hunger-games-lift-awkward-nudity-catching-fire-13904331970.gif

"Nie zrobią mi krzywdy, bo nie grozi mi to, co wam. Nie został już nikt, kogo bym kochała" - Johanna Mason

"W pierścieniu ognia" Suzanne Colinns

25.media.tumblr.com/tumblr_mdl5vjO13J1qgranto1_500.gif

"Okres dzieciństwa nie trwa od momentu narodzin do chwili osiągnięcia pewnego wieku. Nie jest tak, że dziecko dorasta i odkłada na bok swoje dziecięce sprawy. Dzieciństwo to królestwo, w którym nikt nie umiera."
Edna St. Vincent Millay

img.zszywka.pl/0/0096/7544/humor/romeo-i-julia-pamietacie-ten-film-z.gif

"Gwałtownych uciech i koniec gwałtowny; Są one na kształt prochu zatlonego, Co wystrzeliwszy gaśnie. Miód jest słodki, Lecz slodycz jego graniczy z ckliwością I zabytkiem smaku zabija apetyt. Kochaj więc umiarkowanie; zbyt skwapliwy Tak samo spóźnia się jak zbyt leniwy."

William Szekspir - "Romeo i Julia"

3.bp.blogspot.com/-Bev5qoa8SyE/UBwY7sGeOSI/AAAAAAAAAIE/56n8hz_OhOI/s1600/gif_stefan_y_elena__the_vampire_diaries__by_yazsexydilemma-d4u011g_large.gif

Smierciojadek
Zazwyczaj staram się, żeby ten moment między kompletnym wyciszeniem się a zaśnięciem, był jak najkrótszy. Czytam wcześniej przeróżne opowiadania, przeglądam strony internetowe, żeby, jak ja to mówię - zmęczyć oczy. Dlatego też nie zostaje mi dużo czasu na przemyślenia. Ale jak tak się teraz zastanawiam, to nie mam jakiegoś stałego planu, który realizuję co wieczór. Raz myślę sobie o tym, co było, raz o tym, co ma być jutro. Ale mimo wszystko zawsze uzmysławiam sobie, na którą idę godzinę, czym jadę (autobusem czy samochodem) i w związku z tym, ile razy mogę włączyć drzemkę po przebudzeniu. To chyba stały punkt moich rozmyślań. ;p
media2.giphy.com/media/6qdkSaKx2MfMA/giphy.gif

Nie można zapłacić za coś, co nie ma ceny. Niektórzy twierdzą, że każda, absolutnie każda rzecz na świecie ma swoją cenę. To nieprawda. Są rzeczy, które ceny nie mają, są bezcenne. Najłatwiej poznać takie rzeczy po tym, że raz utracone, są utracone na zawsze.

66.media.tumblr.com/d139938a33b1b4a6e9d05302028f7545/tumblr_nwp9a04Ew81qdp7auo3_500.gif

Nie wiesz, co pamiętasz, dopóki nie spróbujesz tego opowiedzieć. I nie wiesz, co tak naprawdę sądzisz na dany temat, dopóki nie zaczniesz się o to z kimś kłócić. W samotności nie jesteś nawet świadomy swoich sprzeczności.

media.tumblr.com/3ad8106e3bbe79c5eb59d42068d27812/tumblr_inline_ncezf4w8z41spqcq1.gif

Pamiętaj. W śnie nie da się szeptać.

38.media.tumblr.com/aafd9a4ade7ecf23ca4f3335aeabfaf9/tumblr_n5nak092R91sai67qo1_500.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-wydarzenie1.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najadm2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnick20202.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/pieko.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najlepszy_newsman.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najoryginalniejszy_nick_jadek.png
www.harry-potter.net.pl/images/najoryginalniejszy_nick.png

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: