Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Filmy, na których płakaliście
|
|
![]() |
Dodany dnia 25.09.2014 19:02
|
![]() ![]() Postów: 292 Dom: ![]() Punkty: 3116 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 21.08.14 |
No to tak: - większość części Harry'ego Pottera (oczywiście ![]() - Gwiazd naszych wina, - Igrzyska śmierci, - Nie opuszczaj mnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie. W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. ![]() ![]() ![]() ![]() Harry jest jak... na przykład czekolada. Jeśli spróbowało się czekolady, nigdy się nie zapomina jej smaku. Tak samo z Harrym. Nigdy się nie zapomni magii, która z niego płynie, magii, która cię zaczarowała. ~ania potter ![]() - Ginny, nie nazywaj Rona palantem, nie jesteś kapitanem drużyny... - No wiesz, tak często sam nazywałeś go palantem, że chciałam cię wyręczyć. Kto ci podbił oko, Granger? Chcę mu posłać kwiaty. Irytek odleciał rechocząc i wrzeszcząc: - Pottuś kocha Pomuluną! - To miłe, że nikomu o tym nie powiesz - mruknął Harry. - Tak, Quirrell to był świetny nauczyciel -powiedział głośno Harry. - Miał tylko jedna wadę: z tylu głowy wystawał mu Lord Voldemort. - Granger, odejmuję Gryffindorowi pięć punktów za chamskie wyrażanie się o naszej nowej dyrektor... Macmillan też pięć, bo mi się sprzeciwiasz... Potter pięć, bo cię nie lubię... Weasley, koszulka ci wyłazi za to też pięć punktów... Dajcie mi znać, jak już pokonacie Voldemorta, dobrze? - Wiesz co, Weasley, to bardzo dobry pomysł - rzekł Lockhart. - Powinienem pójść przygotować się do mojej następnej lekcji. I odszedł szybkim krokiem. - Przygotować się do lekcji- prychnął za nim Ron. - Raczej zakręcić sobie loki. - Nie sądzę, by to miało jakieś znaczenie- oświadczyła chłodno profesor McGonagall - chyba że za drzwiami czeka jakiś szaleniec z siekierą, żeby zamordować pierwszą osobę która wyjdzie z Wielkiej Sali. - Później go poszukam, na pewno znajdę go gdzieś na górze, wypłakującego sobie oczy nad starymi pantoflami mojej matki albo nad czymś podobnym. Oczywiście, mógł też wczołgać się do szybu wentylacyjnego i tam zdechnąć, ale to chyba złudna nadzieja. - Gdyby mózg był ze złota, byłbyś biedniejszy nawet od Weasleya. - Może jest chory! - szepnął Ron z nadzieją. - Może sam odszedł - mruknął Harry - bo znowu nie dali mu obrony przed czarną magią! - Albo może go wylali! - zawołał Ron. - Przecież nikt go nie znosi, więc... - A może - rozległ się lodowaty głos tuż za nimi - czeka, żeby usłyszeć, dlaczego wy dwaj nie przyjechaliście pociągiem razem z innymi. Znasz swoją matkę, Malfoy, prawda? - powiedział Harry. - Ma minę, jakby jej ktoś podsunął łajno pod nos... Czy ona zawsze ma taki wyraz twarz, czy może tylko wtedy, kiedy ty jesteś w pobliżu? A co będzie, jeśli machnę różdżką i nic się nie stanie? Ja wiem? Może ją rzucisz i rąbniesz go w nos - zaproponował Ron. - Na co oni tak się gapią? - zapytał Albus, który razem z Rose wystawił głowę przez okno przedziału. - Nie przejmuj się - odrzekł Ron. - Na mnie. Jestem bardzo sławny. ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 25.09.2014 19:10
|
![]() ![]() Pochwały: 39 Postów: 3419 Dom: ![]() Punkty: 36773 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 14.05.09 |
O, akurat dzisiaj po raz trzeci oglądałam film "Niemożliwe" z Naomi Watts i Evanem McGrogorem. Nie sposób by nie poleciała chociaż jedna łza przy tym seansie. Jest to prawdziwa historia rodziny, która przeżyła uderzenie fali tsunami (w 2003 roku?) Strasznie grają tam na emocjach kiedy małe dzieciaczki zostają rozdzielone ze swoimi rodzicami, itp. Naprawdę wzruszający film. Okropne, jak silna jest natura i jak bardzo bezradni jesteśmy wobec niej. ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
![]() |
Dodany dnia 25.09.2014 21:22
|
![]() ![]() Postów: 35 Dom: ![]() Punkty: 809 Ranga: Alfa i Omega Data rejestracji: 30.08.14 |
- "Tomorrow, when the war began" - Ten film musiał się pojawić, obowiązkowo. Płakałam i na książce, i na filmie. Z niecierpliwością czekam na drugą część. OOO jak dobrze wiedzieć, że nie jestem sama z tą niecierpliwością i oczywiście płakaniem ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 25.09.2014 22:58
|
![]() ![]() Postów: 149 Dom: ![]() Punkty: 759 Ranga: Bohater Hogwartu Data rejestracji: 17.09.14 |
"Pamiętnik" , "Szkoła uczuć" (oglądana sto razy i za każdym razem przepłakana , tak jak książka),"Bez mojej zgody","Gwiazd naszych wina","Ósmoklasiści nie płaczą", "Zostań, jeśli kochasz", "Król Lew" - tak to film animowany, ale kto na nim nie płakał?,"Terminal","Szansa na sukces", No i oczywiście HARRY. Każda śmierć bliskich doprowadzała do łez. Filmów było oczywiście dużo więcej, ale nie wszystkie potrafię sobie przypomnieć. Jezu uświadomiłam sobie, że jestem beksa ![]() ![]() ![]() "-Jak się czujesz Georgie? - szepnęła pani Weasley. Pomacał sobie głowę. -Jak uduchowiony - wymamrotał. -Co mu się stało? - wychrypiał Fred z przerażoną miną. - Mózg ma uszkodzony? -Jak uduchowiony - powtórzył George, otwierając oczy i patrząc na brata. - Widzisz.. jestem trochę uduchowiony. ODUCHOWIONY, Fred, łapiesz teraz?" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 26.09.2014 11:23
|
![]() ![]() Postów: 8 Dom: ![]() Punkty: 182 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 16.09.14 |
"Skazani na Shawshank" znowu się pojawiają:], ale cóż poradzić ja ten film uwielbiam i już;]. Zawsze płaczę na zakończeniu ale nie dlatego, że jest smutne bo nie jest, ale jest piękne![]() "Waleczne serce" oczywiście, finał "Skazanego na Śmierć", "Gladiator", "Władca Pierścieni - Powrót Króla". To tyle tak na gorąco ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 30.09.2014 22:18
|
![]() ![]() Pochwały: 4 Postów: 328 Dom: ![]() Punkty: 3481 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 29.07.11 |
Aktualizacja ![]() - "Kraina lodu" - wiadomo, na której scenie. Strasznie emocjonalnie podeszłam do tematu, prawdopodobnie dlatego, że sama mam siostrę, a relacja Anny i Elsy w wielu momentach przypomina naszą. - "Jak wytresować smoka2" - ryczałam jak dziecko. Nie chcę tu wrzucać spojlerów, jeśli ktoś nie oglądał, a jak oglądał, to i tak wie o jaką scenę chodzi. Po pierwszym obejrzeniu miałam pół-depresję do końca dnia. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 30.09.2014 22:44
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 2 Postów: 270 Dom: ![]() Punkty: 6381 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 09.09.14 |
* HP i Insygnia śmierci - wspomnienia Severusa. * Now is Good - Tessa dowiaduje się ile życia jej zostało i później demoluje pokój. * Niemożliwe ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 01.10.2014 12:46
|
![]() ![]() Pochwały: 1 Postów: 110 Dom: ![]() Punkty: 4680 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 24.04.13 |
Z reguły filmy raczej tak na mnie nie działają, ale pamiętam, że chyba jedynym, podczas którego udało mi się uronić nie jedna łzę był niesamowity film Zielona mila, kiedy oglądałam go po raz pierwszy. To było dobre parę lat temu. LUNATYCZKA |
|
|
![]() |
Dodany dnia 08.11.2014 14:49
|
![]() ![]() Postów: 12 Dom: ![]() Punkty: 70 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 07.11.14 |
Ryczałam na filmie ''Zielona mila'' , ''Harry Potter i Książe Półkrwi'' podczas śmierci Dumbledora i Zgredka ( ale to już następna częśc),) troszkę na ''Tytaniku'' ale to jak byłam młodsza :-) ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 08.11.2014 14:54
|
![]() ![]() Postów: 12 Dom: ![]() Punkty: 70 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 07.11.14 |
I jeszcze na filmie o jakimś psie japońskiej rasy, który przywiązał się do swego właściciela,. Gdy wyczuł że jego pan umrze zaczął aportować, czego wcześniej nie chciał robić :-) wcześniej zawsze go odprowadzał i czekał przed stacją aż wróci do domu... Ne pamiętam tytułu.... |
|
|
![]() |
Dodany dnia 08.11.2014 15:43
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 8 Postów: 4391 Dom: ![]() Punkty: 24016 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 06.02.10 |
I jeszcze na filmie o jakimś psie japońskiej rasy, który przywiązał się do swego właściciela,. Gdy wyczuł że jego pan umrze zaczął aportować, czego wcześniej nie chciał robić :-) wcześniej zawsze go odprowadzał i czekał przed stacją aż wróci do domu... Ne pamiętam tytułu.... Mój przyjaciel Hachiko? ![]() Loki: Dość tego! Wszyscy stoicie niżej ode mnie! Patrzysz na boga, szkaradny stworze! I nie godzę się, aby pomiatał mną... Hulk: Wielki mi bóg. ![]() ![]() Hulk ziewać ~ Łapa ![]() Uwielbiam też jak dostajesz szału i zamieniasz się w tę wielką zieloną bestię.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zdradzę ci moją tajemnicę. Zawsze jestem zły. ![]() ![]() Nieźle. Chcą mnie zamknąć w metalowym pudle i zanurzyć w wodzie. Nie. Jest gorzej niż myślałem. ![]() No bo czym jesteśmy? Zespołem? Nie, nie, nie. Mieszanką wybuchową niosącą chaos. *** ![]() Nie bądź jeleń, nie fikaj. ![]() Matka wie że ukradłeś jej szaty? ![]() - Jarvis, znasz przypowieść o Jonaszu? - Traktowałbym ją raczej jako metaforę. - Thor walczy na 6. - Nie zaprosił mnie? ![]() Co, stawaliście na siusiu? ![]() Niech wyskakuje z ciuchów. Przenoszę imprezę do was. ![]() Weź mnie nie strasz. Co to było, robił mi usta usta? ![]() Phil? Ale on ma na imię Agent! ![]() J.A.R.V.I.S: Dostępne 400% mocy. Iron-Man: Dzięki. ![]() Nie gniewam się, pączuszku. Masz niezły prosty. ![]() Ta wiedźma miesza ci w głowie. Jesteś od niej silniejszy, mądrzejszy. Jesteś Banner. ![]() On jest szefem. Ja tylko za wszystko płacę, wszystko buduję i dbam żebyśmy byli cool. ![]() Stark! Potrzebny jest plan ataku! Mam plan: atakować! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() - Ja bym sobie odpuściła, to faceci nie z tego świata, bogowe czy coś. - Bóg jest tylko jeden! I głowę dam, że tak się nie ubiera. ![]() - No jasne. Złoty chłopiec w złotej zbroi. Co zostanie jak ją zdejmiesz? - Geniusz, miliarder, playboy, filantrop. A co? (...) A kto jest [prawdziwym bohaterem]? Ty? Jesteś wynikiem eksperymentów na ludziach. Tyle w tobie bohatera, ile zmieściło się do probówki. *** Zabijesz mnie? Ustaw się w kolejce. ![]() Kto znajdzie ten młot i okaże się go godny posiądzie moc Thora. ![]() Thor: Loki może i jest nieobliczalny, ale jest Asgardczykiem i moim bratem. Natasha: Zabił 80 ludzi w ciągu dwóch dni. Thor: Był adoptowany. - Nie będę z tobą walczył bracie. - Nie jesteśmy braćmi. ![]() Piekło rozbrzmiewa jękami jego ofiar. ![]() - O, kontratakują. - No wiesz, młodzi są. - Do stu piorunów, szanuj mowę ojczystą - Długo mi tego nie wybaczą. ![]() To bardzo, bardzo ciekawa teoria, ale ja mam prostszą. Nie jesteście godni. ![]() - A jakby wsadzić młot do windy? Uniesie ją. - Winda nie jest godna. ![]() Zobaczyłem coś we śnie. Muszę to wyjaśnić. Tutaj się nie da. ![]() - Jak tam kosmos? - Kosmos ma się dobrze. ![]() - I myślisz, że możesz mi zaufać? - Nie ufam ci. Matka ci ufała. W przeszłości. Nawet mimo naszych ciągłych sporów. Zawsze miała nadzieję, że gdzieś w tobie nadal jest iskierka mojego brata. Ta nadzieja już nie istnieje i już cię nie chroni. ![]() Mojego życia... Tato, nie nadaję się na króla. Będę bronić Asgardu i innych światów do ostatniego tchu... ale nie mogę tego robić z tronu. Mimo swego szaleństwa Loki rozumiał władzę w taki sposób, jakiego ja nigdy nie osiągnę. *** ![]() O nie, będę żył wiecznie i będę cały z plastiku. ![]() ![]() Kto okaże się godzien moc młota posiądzie. Bez jaj, stary, to sztuczka. ![]() Rekalibracja kognitywna... Zdzieliłam cię w czaszkę ![]() Mam go spowolnić? Czy wyślesz mu więcej sparingpartnerów? ![]() Lepiej wydaj rozkaz, bo zaczynam mu kibicować. ![]() Have you ever had someone take your brain and play? Pull you out and stuff something else in? Do you know what it's like to be unmade? ![]() Przerabiałem hipnozę. Nie lubię. *** Stoimy w obliczu globalnej katastrofy. ![]() Hej malutki. Słonko już zachodzi. ![]() Cicho blaszak, ja nie mam rakiety w tyłku. ![]() - Steve nie lubi takiego słownictwa. - A kopnąć cię w tą... ![]() Nie jest taki zły, tylko trochę nerwus. Drugiego takiego nie ma na całym świecie. Wszyscy lubią wygrywać, a ten mój facet robi co może by walki uniknąć, bo wie że walkę wygra. ![]() - Co ci się śniło? - Że jestem Avengersem, że jestem kimś więcej niż tylko posłuszną maszynką do zabijania. ![]() Kocha to się dzieci, ja mam u niego dług. *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Wstąp do T.A.R.C.Z.Y, poznaj dalekie kraje, niezwykłych ludzi... i zabij ich. ![]() ![]() Ja się nie pocę. Ja błyszczę. ![]() Thor mógłby choć raz przysłać boga sprzątania po sobie. Na pewno ma jakąś magiczną miotłę. ![]() ![]() Zawsze nosisz whisky? ![]() Ten dom miał wytrzymać siłę Hulka. ![]() - Jak nas znaleźli? - Zaprosiłem ich. ![]() Nie poddam się. Odzyskam Skye i T.A.R.C.Z.Ę, ale jeep od Eddiego to za mało. ![]() Nasza kiepska opcja. Grant Ward. *** ![]() Bez ciebie nie ma T.A.R.C.Z.Y. ![]() - Służysz Coulsonowi czy T.A.R.C.Z.Y? - To to samo. ![]() Kogo jak kogo, ale Coulsona nie zlikwidujesz. ![]() Dyrektor T.A.R.C.Z.Y zawsze ma tajemnice. *** Nie wierzę w strach. Wierzę w zaufanie. ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() I was able to hack S.H.I.E.L.D. from my van. You're gonna show me something new. ![]() Nie byłam w waszym durnym "S.H.I.E.L.D. Hogwarcie". ![]() ![]() *** ![]() ![]() Nie jestem dobrym człowiekiem, Skye. ![]() Long time to see. ![]() Jestem Agent Grant Ward. ![]() *** ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Jeśli to jeszcze aktualne, to poproszę tego drinka. ![]() - Żołnierzyk. Postać nie z tej epoki. Ale za to z tej planety. ![]() Nigdy nie chciałem tronu. Chciałem być równym tobie. ![]() - A ty co? Błyskawic się boisz? - Nie darzę miłością tego, co zwiastują. - Chcesz zabrać mi ukochaną planetę w odwecie za rzekomą zniewagę? Nie. Sprawuję nad nią opiekę. - No rzeczywiście, wspaniale się nią opiekujesz. Ludzie wyżynają się milionami, a ty palcem nie kiwniesz. Zaprowadzę tu porządek. Kto mnie powstrzyma? ![]() - Jesteś potworem. - O nie. Potwór jest wśród was. - A, Banner. To twój plan. ![]() Że urodziłem się by zostać królem. ![]() No dobrze. To może wolisz kogoś ze swoich nowych przyjaciół? Wydaje się, że jesteś do nich podobny. No i to jest o wiele lepsze! Mój strój jest taki sobie. Ale ile niesie ze sobą cnót! Jakiż to wielki zaszczyt! Czuję, że aż szaleję od sprawiedliwości. Chcesz usłyszeć mowę o prawdzie, honorze i patriotyźmie? Boże chroń Amer... Zaufaj mojemu gniewowi. Nie zrobiłem tego dla niego. Uuuu. A była już na wyciągnięcie ręki. Dzięki Tesseractowi mogliście mieć władzę, nieograniczoną moc. A wy co? Ciepło i światło dla wszystkich ludzi? Dopiero przekonacie się, co znaczy prawdziwa władza. ![]() Przynoszę wam dobrą nowinę. Czeka was wyzwolenie. *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Nie miałem prawa cię winić. Wiem, że chciałeś mi pomóc, chronić mnie. Od tego są przyjaciele. Możemy żyć z godnością - nie możemy z nią umrzeć. Człowiek jest najgorszym źródłem prawdy o sobie. Wszystko się zmienia. To nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 08.11.2014 21:51
|
![]() ![]() Postów: 203 Dom: ![]() Punkty: 3008 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 18.10.14 |
Dziś oglądałam film pt. "Siedem dusz" poryczałam się pod koniec ![]() Według mnie najbardziej smutny film to "Zielona mila" - płakałam prawie cały film. "Nad życie" - płakałam gdy Agata umierała ![]() A może w Hufflepuffie,
Gdzie sami prawi mieszkają, Gdzie wierni są sprawiedliwi Hogwartu szkoły są chwałą. ![]() Wiersz o mnie ![]() ![]() Lumos nasza jest kochana Mądra, zdolna, uwielbiana A przynajmniej tak myśli... Cóż, nie widzi nienawiści Zadaje wredne zadania w butelce I co myśli? Ja piszę wiersze? Mimo tego pewien respekt - Mimo, że ona nie prefekt Świetny medal dla kluch stworzyła Najlepszym, oczywiście, go wręczyła To miała być miła rymowanka, Lecz niech będzie niespodzianka! ;D ![]() To, że twoja wrażliwość uczuciowa mieści się w łyżeczce od herbaty, nie świadczy o tym, że wszyscy są tak upośledzeni. ![]() - Diabelskie sidła, diabelskie sidła... Co mówiła profesor Sprout?... Że to lubi ciemność i wilgoć... - Więc zapal coś! - wykrztusił Harry. - Tak... no jasne... ale tu nie ma drewna! - krzyknęła Hermiona, wykręcając sobie ręce. - CZY TY ZWARIOWAŁAŚ? - zawył Ron. - JESTEŚ CZARODZIEJKĄ CZY NIE? -Brat Zachariasz- powiedziała Isabelle. -Ciacho wszystkich miesięcy od stycznia do grudnia w kalendarzu Cichych Braci. Co on tu robi? -A istnieje kalendarz Cichych Braci? - zainteresował się Alec. -Sprzedają go? ![]() - Och, jesteś prefektem, Percy? - zdziwił się jeden z bliźniaków. - Dlaczego nam nie powiedziałeś? Nie mieliśmy pojęcia. - Daj spokój, przecież pamiętam, że coś o tym wspominał - powiedział drugi bliźniak. - Raz... - Albo dwa... - Chwilę temu... - Przez całe lato... -Lubię kaczki - wtrącił dyplomatycznie Jem. - Zwłaszcza te z Hyde Parku. - Zerknął z ukosa na przyjaciela. Obaj siedzieli na brzegu wysokiego stołu, z nogami zwieszonymi nad podłogą. - Pamiętasz, jak próbowałeś kiedyś mnie namówić, żebym rzucił im piróg nadziewany mięsem, bo chciałeś sprawdzić, czy uda się wyhodować rasę kaczek kanibali? -I zjadły go - przypomniał Will. - Krwiożercze małe bestie. Nigdy nie ufaj kaczkom. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 08.11.2014 22:08
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 20 Postów: 1280 Dom: ![]() Punkty: 20234 Ranga: O choinka! Data rejestracji: 18.06.14 |
A ja rzadko płaczę przy filmach, przy książkach częściej... Może to dlatego, że nie lubię dramatów i rzadko zdarza mi się je oglądać. Trochę chyba popłakałam, gdy umierał Zgredek w HP i IŚ 1... No i zdziwię was, nie oglądałam większości z wymienianych tu filmów, nawet Titanica. ;p Wszyscy się dziwią, jak słyszą, że nie widziałam tego filmu ;p Edytowane przez ![]() ![]() ![]() - - W Hogwarcie: - - 2) Valerie Adams 2.06.2019 - ![]() ![]() ![]() ![]() 1) Liliana Williams 18.06.2014 - 31.05.2019 ~ moja ulubienica spośród tej dwójki ~ ![]() ![]() ![]() ![]() 2. Poboczne - - Za 2017/2018: - - ![]() - - INBJN - - Ten little Indian Boys went out to dine One choked his little self and then there were nine. ![]() Nine little Indian Boys sat up very late One overslept himself and then there were eight. Eight little Indian Boys travelling in Devon One said he'd stay there and then there were seven. Seven little Indian Boys chopping up sticks One chopped himself in halves and then there were six. ![]() Six little Indian Boys playing with a hive A bumblebee stung one and then there were five. Five little Indian Boys going in for law One got in Chancery and then there were four. Four little Indian Boys going out to sea A red herring swallowed one and then there were three. Three little Indian Boys walking in the zoo A big bear hugged one and then there were two. Two little Indian Boys sitting in the sun One got frizzled up and then there was one. One little Indian Boy left all alone He went out and hanged himself and then there were none. ![]() ![]() - - - - ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 14.11.2014 21:19
|
![]() ![]() Postów: 128 Dom: ![]() Punkty: 1142 Ranga: Prefekt Naczelny Ravenclawu Data rejestracji: 07.09.14 |
I jeszcze płakałam przy filmie ''Forest Gump''. Nie wiem czemu, ale tak jakoś mnie naszło. monciakund, ja też się wzruszyłam na tym filmie. Matko, jak ja beczałam na samym końcu. "Forrest Gump" to najbardziej wzruszający film(według mnie oczywiście) jaki dotychczas widziałam. Oczywiście płakałam też na innych filmach, lecz ten zrobił na mnie największe wrażenie. Może dotknęło mnie to, że ten facet był chory psychicznie i nie był przez większość ludzi akceptowany. Po prostu oddane realia tego świata ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 14.11.2014 21:27
|
![]() ![]() Postów: 128 Dom: ![]() Punkty: 1142 Ranga: Prefekt Naczelny Ravenclawu Data rejestracji: 07.09.14 |
"Waleczne serce" oczywiście, finał "Skazanego na Śmierć", "Gladiator", "Władca Pierścieni - Powrót Króla". To tyle tak na gorąco Tez ryczałam na "Brave Heart" i na "Gladiatorze", a jeśli juz jesteśmy przy filmach historycznych, to na "300 Spartan" i "Spartakusie" też. No i jeszcze wojenne: "Kamienie na Szaniec" i "Pianista". Ponadto "Zielona Mila" i "Titanic"![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 04.05.2015 21:21
|
![]() ![]() Postów: 25 Dom: ![]() Punkty: 751 Ranga: Alfa i Omega Data rejestracji: 20.02.15 |
Dotąd płakałam na (uwaga!) jednym filmie!!! Wow, aż mi głupio o tym mówić, ale nikt chyba o nim nie napisał. Rozwalił mnie "Hobbit Bitwa Pięciu Armii". Po śmierci Filego moje oczy zrobiły się mokre a obraz zamazany. Po śmierci Kilego poleciała mi łezka. Ale na dobre rozchlipałam się dopiero po śmierci THORINA!!! Przez całą noc płakałam jeszcze w poduszkę. Z uwagi, że sama będę scenarzystą, może nie niedługo, ale za jakieś 20 lat mam nadzieję, że wspomnicie tu o moich filmach![]() A raczej niech nie żyje ![]() ![]() ![]() ![]() W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni ![]() ![]() ![]() ![]() Avatar <3 |
|
|
![]() |
Dodany dnia 01.06.2015 20:31
|
![]() ![]() Postów: 45 Dom: ![]() Punkty: 203 Ranga: Pogromca chochlików Data rejestracji: 31.05.15 |
Popłakałam się na filmach: /Zostań jeśli kochasz - na momencie kiedy lekarz mówi ,że nie udało się uratować Teddiego i ogólnie na całym filmie. /Mój przyjaciel Hachiko - płakałam jak małe dziecko ![]() /Król lew - jak każdy ![]() Beatrice. Gryffindor
_________________________________________________________ ![]() _________________________________________________________ ![]() _________________________________________________________ |
|
|
![]() |
Dodany dnia 01.06.2015 21:34
|
![]() ![]() Pochwały: 1 Postów: 299 Dom: ![]() Punkty: 7101 Ranga: Morderca Pająków Data rejestracji: 18.04.15 |
A więc, nie wytrzymałam emocjonalnie na: - Titanicu. Zawsze płaczę tylko w jednym, tym samym momencie - kiedy Rose wsiada do szalupy i leci ta muzyczka. - Król lew. Oczywiście na śmierci Mufasy ![]() - HP i Insygnia Śmierci. W momentach gdy leci Lily's Theme Nie mogę sobie przypomnieć więcej tytułów, ale ja jestem płaczek i na wielu filmach płaczę ![]() ![]() ![]() ![]() ღ ღ ღ ![]() ღ ღ ღ ![]() ღ ღ ღ W Hogwarcie Ellen Ripley. Od 27.07.2015 (14. edycja) dumna pani prefekt Ravenclawu Redaktorka w 3. numerze Proroka Niecodziennego, wakacje 2015 Korektor w 13. numerze Proroka Niecodziennego, wakacje 2017 |
|
|
![]() |
Dodany dnia 01.06.2015 22:04
|
![]() ![]() Pochwały: 4 Postów: 328 Dom: ![]() Punkty: 3481 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 29.07.11 |
Też płakałam na filmie "Mój przyjaciel Hachiko", co nie zmienia faktu, że dalej uważam, że ten facet zrobił krzywdę swojemu psu i to jego wina, że pies tak strasznie się przywiązał do niego, przez co potem cierpiał po śmierci właściciela. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 01.06.2015 22:06
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 5 Postów: 850 Dom: ![]() Punkty: 12302 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 23.05.15 |
Ostatni film, na którym płakałam to Marley i ja. Piękna historia człowieka i psa. Generalnie zawsze jakoś te filmy ze zwierzętami mnie wzruszają. Ucałowanka dla Elki. Niech moc Sznejpa będzie z Tobą! ~ Sam Quest
Noszę z dumą ![]() Totalnie Zielona W swoim podpisie wita Was Elizabeth Lili Prince-Baudelaire. Oda do Elizabeth by Sam Quest (trzymajcie się mocno) Elizabeth, Ty jesteś jak zdrowie, Jak mocno można kochać ten tylko się dowie Kto wie, jak Wielbisz Zielony i Snarry lub Drarry O zgrozo też Lucarry! Uwielbiasz czytać o Harrym Co rodzic ma dzieci i myślisz sobie O rety! Niestety nie każdy miał okazję W blasku twej chwały się tarzać, Jak koty które ubóstwiasz Po szafach twoich skakać. Lecz wiedz o najlepsza, że Chociaż pisać nie umiem, To wierzę, że mój wiersz, Nie zniknie nigdy w tłumie. - Harry, mam ci coś ważnego do powiedzenia, nie wiem jak zareagujesz... - Dumbledore odchrząknął. - Harry - profesor Snape jest twoim ojcem. - Naprawdę? - Nie. Ale zawalasz Eliksiry. Postaraj się pracować nieco sumienniej, dobrze? Fanfik którego imienia nie wolno wymawiać ![]() ![]() ![]() Siedzi w gabinecie! - wyrzucił z siebie Harry z wyraźnym niesmakiem. - Dlaczego? Nie powinien być teraz na lekcjach? - A to łobuz - podsumował Ron. - Co on robi w swoim własnym gabinecie? Trylogia Draco by Cassandra Clare Piszę: Dziesięć lat trudniej [1/10] Historia Pewnych Ślizgonów [2/12] Hogwart po północy [wstrzymane] Momenty z życia Snape'a w trzech aktach [10/10] Słowniczek x Harry [2/4] Pojednanie [3/12] Sprawa to jasna, że Puchar Domów Najlepiej wygląda w rękach Ślizgonów Why do you think I'm calling you? Just to say hello? Hello sick people. ![]() It's my own gallery of Gregory House: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Why I love him so much? ![]() ![]() Gregory House in black&white ![]() Three truths in life: ![]() ![]() ![]() ![]() Fanka snarry, lucarry, drarry, mpreg, severitusów & SmH. Harry spojrzał na niego zirytowany. - Następnym razem, gdy prześpię się z twoim ojcem, poinformuję cię o tym - wypluł i niemal natychmiast tego pożałował, bo Draco spojrzał na niego w czystym szoku. - Nie chcę z tobą o tym rozmawiać - dodał pospiesznie, czując narastającą panikę. - Masz brata. Jest bezpieczny. Teraz jest was trzech, gratuluję. Nas jest pięcioro, przyzwyczaj się do tej matematyki. Powinności by euphoria814 Zerknął w dół i ujrzał medalion. Spojrzał na Toma, znów stojącego przed nim, i uniósł brew. - Dobrze na tobie wygląda. - Tylko tyle powiedział Tom, nim z powrotem usiadł. Harry popatrzył na niego z niedowierzaniem. Chwilę później zaczął chichotać. - Wkrótce będę miał więcej kawałków twojej duszy, niż ty sam - zażartował. - Nie mogły trafić w lepsze ręce. Takiej odpowiedzi się nie spodziewał. - Bardziej służę jako cel do ćwiczeń - mruknął Barty, patrząc na Harry'ego z czułością w oczach, na wskutek czego Tom musiał zacisnąć zęby. Absolutnie gardził tym, jak jego śmierciożerca był blisko Harry'ego. Jednak wiedział, że nie mógł nic na to poradzić. Przynajmniej na razie. Barty podniósł wzrok i ich oczy się spotkały. Tom zobaczył w nich wszystko, czego potrzebował. Jego śmierciożerca się nie wycofa. A on nie zmusi go do poddania. Złośliwy uśmiech wypłynął na jego usta i ponownie spojrzał na Harry'ego. Chłopak będzie jego. Poza nim, nikt nie był wystarczająco dobry dla Harry'ego. To było takie proste. Syn Śmierci by Little.Miss.Xanda Dziesiąty Severus spojrzał na Harry'ego spod uniesionych brwi, z niechętnym podziwem. - Dostałeś Wybitny z Eliksirów na SUMach? Harry uśmiechnął się radośnie. - Dałem egzaminatorowi autograf. Snape jęknął. Jedenaście razy by Horcerxhexer Severus Snape. Being a hero doesn't always mean being a saint. ![]() |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przejdź do forum: |