Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Harrych świąt!
16.03.2025 00:40
a kanon nie kanon....

ludzie naprawdę, serio mają wywalone w takie rzeczy teraz xD

Harrych świąt!
16.03.2025 00:39
Se możesz pójść a nic nie zaszkodzi, przynajmniej se będziesz mogła powiedzieć że
e jo byłam na żywo.

Pracownik departamentu
16.03.2025 00:18
Lecę 20.03 do Londynu i mocno się zastanawiam czy by nie pójść na "Przeklęte dziecko" przy okazji. Nie kanon, ale kusi. Co myślicie? Tylko bilety w dobrych miejscach są drogie :|

Pracownik departamentu
14.03.2025 21:13
Fajnie że wciąż tu zaglądamy. Wszystkiego dobrego wam ;)

Harrych świąt!
13.03.2025 23:59
Dobranoc. Duszek

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45363 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39458 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36773 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Seria - Prison Break
Halfblood-Princess
Ubóstwiam Prison Break'a. Kocham! Nie oglądam innych seriali, więc nie mogę go do niczego porównać, ale czy się komu podoba, czy nie, to PB rządzi. Nie będę się zachwycać nad pięknym 'Wenciulkiem', chociaż nie powiem, że kolo mi się nie podoba, jednakże serial, oprócz niego ma wiele innych atutów. Ten prisonbrejkowski klimat, ta muzyka, ta zagadkowość, jedym słowem CUDO.
Teraz czekam na 4x01 Scylla, który do ściągnięcia już 2 września.
Pozdrawiam.
That's IT. No reason.
Koniec z tymi wszystkimi obrazkami, wierszykami, tekstami piosenek, sentancjami i innymi takimi pierdołami. Nie ma i nie będzie.

Prefix użytkownikaUpadly Aniol
.Oglądałem wszystkie odcinki poza ostatnim 4 sezonu - tak się jakoś dziwnie złożyło. Sezon I najbardziej trzymał mnie w napięciu, interesował, po obejrzeniu jednego z niecierpliwością czekało się na kolejny odcinek. Cały plan, "ekipa remontowa" ( Abruzzi wymiata ), plan ucieczki...Naprawdę nieprzeciętny klimat. Wiem, że od pierwszej chwili nie polubiłem T - Baga - sadysty i pedofila. Śmieszny był ten grubasek ( kuzyn Sucre ), co chciał z nimi uciekać. Nauciekał się. II sezon też wciągał, ale brakowało już chyba tego polotu, ale trudno do czegoś się przyczepić. 3 część i to więzienie w Panamie - Sona. Walki na śmierć i życie, nieeleganckie warunki bytowania, brutalna walka o przetrwanie. Mocne, ale wolałem "bezpieczniejsze" Fox River. A 4 sezon, to już naprawdę poplątanie z pomieszaniem - Scylla i... te całe zbieranie kolejnych części. Było nie najgorzej, ale wątki z matką Michaela, ten czarny agent - to już nie to samo co w jedynce czy też dwójce. Jednak ogólnie, to mile wspominam serial, bo naprawdę wciągał ( jeszcze gdyby nie reklamy, ale nie można mieć wszystkiego ).
24.media.tumblr.com/tumblr_m8xhishKur1qhr8kmo1_400.gifauto.img.v4.skyrock.net/7396/7977396/pics/160621264.gif

Prefix użytkownikaMikasa
Jest to mój najukochańszy serial ever, pozostaje od lat na pierwszym miejscu. To, co sobie cenię najbardziej, to zwroty akcji, a Prison dostarcza tego wręcz w hurtowych ilościach. Niesamowicie utożsamiałam się z bohaterami, za jednych trzymałam kciuki, innych nienawidziłam. Podobały mi się także przemiany i dynamika relacji (chociażby Kellerman, czy Mahone). Wątek miłosny między Sarą i Michaelem był oczywisty od początku, ale nie był miałki ani lukrowany. To mi się pdoobało, bo ja z zasady nienawidzę wątków miłosnych, ale twórcom Prison Break nawet to się udało. Ich związek był bardzo poważny, spokojny, dojrzały - żadne tam cukierkowe miłostki.

Moje dwie ukochane postaci: Mahone i Lincoln. Agent FBI został zagrany po mistrzowsku, lepiej się po prostu NIE DAŁO. Obsesje, emocje, ból po stracie syna, katowanie jego zabójcy, przenikliwy umysł... lubiłam go od początku, ale w czwartym sezonie go po prostu ubóstwiałam. Co do Lincolna, to podobała mi się ta postać byczka, mięśniaka, wiecznie nieufnego (z oczywistych powodów). Michaela też uwielbiałam, ale tutaj raczej nie chodzi o postać, a o jego intelekt. W końcu cały pierwszy sezon oparł się tak naprawdę na jego geniuszu... A ja zawsze kocham geniuszy.

Na wyróżnienie zasługuje także postać T-Baga. Obrzydliwy kryminalista, najczarniejsza postać w serii, moim zdaniem, ale jest coś (może to znów gra aktorska?), co sprawia, że chcesz, żeby był na ekranie jak najdłużej.

Naprawdę, mogłabym o tym serialu rozmawiać godzinami...

PS. Fanom tego serialu, polecam produkcję BREAKOUT KINGS. Ci sami twórcy, świetny pomysł, absolutnie genialna rola Jimmi'ego Simpsona (kolejny geniusz, kolejna miłość Mikasy), a w jednym z odcinków spotykamy się właśnie z... T-Bagiem! Niesamowita sentymentalna wycieczka.
zapodaj.net/images/5fc92f2c1a6a1.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgaw2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/guruforummikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgawedziarzmikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/maruda.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najpowazniejszy_uzytkownik.png

Prefix użytkownikabatalion_88
Ja oglądałem tylko I sezon, który według mnie wypadł zdecydowanie najlepiej. Zacząłem II, ale to już nie było to samo. Jakiś tam zwiastun III sezonu też zobaczyłem, ale również mnie nie przekonał. Nie wiem czemu, ale wydawało mi się, że w kolejnych odcinkach jest już za dużo jakiegoś zagmatwania...

W jedynce działo się naprawdę wiele, żaden odcinek mnie nie zawiódł. Moim ulubionym bohaterem został raczej czarny charakter, którym był John Abruzzi. Cały plan ucieczki bardzo mnie wciągnął. No i te wszystkie przeszkody, które stawały im po drodze...
i67.tinypic.com/2rdhw1i.png

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Prefix użytkownikaKeira Karkarow
Pierwszy sezon był świetny, bardzo mi się podobał. Niestety później już tak mi się nie podobało i w końcu serial porzuciłam. Planuję niedługo spróbować obejrzeć go ponownie.
"Someone let the doors open,
Who left me outside?
I'm bent I'm not broken,
Come live in my life.

All the worlds left unspoken
All the pages I write
On my knees and I'm hoping
That someone holds me tonight.
Hold me tonight..."

Prefix użytkownikaOwCCa
Nie wiem czy są tu jeszcze fani tego serialu ale mam nadzieje że tak. :) Osobiście oglądałem go kilka razy i jest to mój ulubiony serial i zawsze pewnie taki pozostanie.

Wiosną ma być premiera 5 sezonu serialu i zapowiada się bardzo ciekawie.

Zwiastun 5 sezonu: https://www.youtu...04mNpnwWkY
Fanowska grupa dla fanów serialu: https://www.faceb...994225243/

Plakat piątej serii: https://zapodaj.n...b.jpg.html
Edytowane przez Prefix użytkownikaOwCCa dnia 13.11.2016 03:04

Prefix użytkownikabatalion_88

Wiosną ma być premiera 5 sezonu serialu i zapowiada się bardzo ciekawie.

Zobaczyłem zwiastun i brak słów. Zgadzam się w 100% ^^ Istotnie zapowiada się naprawdę ciekawie. Teraz można wywnioskować, że bracia zamienią nijako rolami i to starszy z nich będzie wyciągnął z ZK Michaela ;p Nie mogę się doczekać. Właśnie taki motyw jest najlepszy - w murach, wśród osadzonych. Inne sezony poza pierwszym średnio mi się jednak podobały. W ogóle to jestem nie w temacie i w tyle <wizji>, bo byłem przekonany, że Scofiled miał jakiś guz mózgu i zmarł w 4 sezonie. Tam był mix na maxa ; ) No nic, trzeba uzupełnić serial i rozpocząć 5 na całego : )
i67.tinypic.com/2rdhw1i.png

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Prefix użytkownikaMikasa
Już dzisiaj pierwszy odcinek nowego sezonu Prison Break! Nie sądziłam, że jeszcze kiedykolwiek wypowiem te słowa :D Serial wraca na antenę w epoce odgrzewanych kotletów. Muszę przyznać, że trochę obawiam się o jakość i sens, ale na pewno daję im duży kredyt zaufania... Zamierzacie obejrzeć?

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najpowazniejszy_uzytkownik.png

Prefix użytkownikaPaulaSmith
No właśnie brat dziś do mnie dzwonił z tą wiadomością, że nowy skazany! Powiem szczerze, że fabuła wydaje być się odrobinę naciągana, ale nie zmienia to faktu, że jestem meeega ciekawa jak im to 14 kwietnia ma już być w Polsce na Canale+. Na pewno obejrzę, bo mam wielki sentyment do Michaela i Lincolna xD
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wyd2020.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydpro2020.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najadminpaula.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admingadulapaula.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydanieprorokaroku.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/objawienie.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/paula.png

78.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

SarahisSerce

funkyimg.com/i/2CwAW.jpg

Prefix użytkownikaMarcus Clinton
Na pewno obejrzę, choć przyznam szczerze, że nie pamiętam końcówki ostatniego sezonu. Znaczy wiem, że niby Michael zginął, ale nie wierzyłem, iż nie żyje naprawdę. Pogłoski o tym, że ma być kolejny sezon słyszałem już jakiś czas temu, ale teraz wychodzi on naprawdę i trzeba tylko czekać na rozwój wydarzeń. Dobrze, że mam NC+ na telefonie;D
Po prostu Marcin

images82.fotosik.pl/1011/7aa87cb1da994ba8med.jpg

Takie cudo dostałem <3

i.imgur.com/0u16lZe.png

imageshack.com/a/img923/4417/HkXkFm.gif

Takie miłe słowa mnie spotkały Love

i.imgur.com/QrjCRNM.png

Mój ranking najcudowniejszych nóg!

1. Edyta!

images92.fotosik.pl/319/9827bac25b48a187med.jpg

2. Livka!
Tu cenzura zdjęcia

3. Scarlett!

images90.fotosik.pl/319/42d14ae8e08607d7med.jpg
https://zapodaj.n...83bd62.jpg

Ogłaszam wszem i wobec, iż GiHP to moja siostra bliźniaczka. Dedykuję jej tego gifa Edki, bo mi się podoba i jej też musi się spodobać
Love
imageshack.com/a/img922/6528/dy1EEC.gif

Edyta <3 Moja motywatorka!
imageshack.com/a/img924/2810/KzL3IE.gif

United <3
imageshack.com/a/img923/9488/ketnkt.gif

Śląsk!
imageshack.com/a/img921/3372/6I8rgn.gif

You laugh at me because I'm different, I laugh at you because you're all the same.

imageshack.com/a/img924/953/bciSei.gif

"Śmierć będzie ostatnim
wrogiem, jaki będzie pokonany"

imageshack.com/a/img923/8085/HrtRvj.gif

imagizer.imageshack.us/v2/xq90/921/HZ1lIM.jpg

"Każdy ma fanów, ale ja mam najlepszych fanów, ja to wiem. Tak się stało, że moja muzyka odnalazła najpiękniejsze, najfajniejsze, najbardziej szlachetne i wartościowe serca. "
-
Edyta Górniak

Prefix użytkownikaShanti Black
Oglądałam kiedyś ten serial ale dobrnęłam do końcówki drugiego sezonu i nie miałam już czasu chociaz serial mi się podobał. Pamiętam ze trochę mnie drugi sezon nudził ale dało się żyć. Doogladam sobie 3 i 4 sezon i akurat będę miała kilka odcinków z tego co się zacznie. Jestem bardzo ciekawa co tam wymyśla bo Michael chyba umarł xD no i jak wrócą śmieszni bohaterowie to będzie świetnie xD
www.harry-potter.net.pl/images/articles/shantiwielkawojanff.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/shanti.png

W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt ważny, ale lubi przypały, prefekt Hogwartu.
Na stronie:
- prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015)
- przewodnicząca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015)
- Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci))
- Prefekt Hogwartu (27.08.2017-)

www.harry-potter.net.pl/images/articles/shant.jpg

Bo mogę Cwaniak
i.imgur.com/N9bzzWn.png

Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright Love
i.imgur.com/MbrWM9r.jpg

Magiczna siódemka
i.imgur.com/GRVPG1y.png

Magiczna siódemka part II
i.imgur.com/M0pcH5X.png

Ciekawa liczba punkcików
i.imgur.com/p9aV7MW.pngi.imgur.com/JTHiWfJ.png

Prefix użytkownikaMikasa
No i jak wrażenia po pierwszym odcinku? Mnie się podobało... Klasyczny scenariusz na przywitanie się z widzami, a na końcu bomba, która każe sie zastanawiać, CO SIĘ DZIEJE, DO CHOLERY!

Ciekawa jestem, czy zobaczymy Alexa. Uwielbiałam tę postać, mam nadzieję, że się pojawi.

Bardzo ciekawe, że wszyscy aktorzy znani z poprzedniej obsady wyglądają dokładnie tak jak 10 lat temu... to się musi udać :D

EDIT.

Chryste... Ludzie, wypowiadajcie sie, bo jest o czym! Po dwóch odcinkach jestem ZACHWYCONA. Tylko Prison potrafi tak budować napięcie. TO JEST TO. To nie jest żadna kontynuacja robiona na siłę, bez pomysłu i ze zmęczonymi aktorami. To jest po prostu świetne. Nie bez przyczyny ten serial pozostal moim numerem jeden przez dziesięć lat, czyli odkąd tylko zaczęłam w ogóle oglądać seriale.

BRAWO. Zapowiada się rewelacyjnie.

Przypominam o edytowaniu postów. Nie piszemy kolejnego tylko edytujemy poprzedni. Al
Edytowane przez Prefix użytkownikaAlette dnia 15.04.2017 13:01

Prefix użytkownikaPaulaSmith
Ja właśnie jestem po pierwszym odcinku i zgadzam się absolutnie, że trzyma poziom! Podoba mi się, że czas jakby się dla nich zatrzymał, a Michael jest taki totalnie Majkelowaty xD Jak będę mieć czas to obejrzę drugi przed premierą w Canal+.
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wyd2020.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydpro2020.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najadminpaula.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admingadulapaula.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydanieprorokaroku.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/objawienie.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/paula.png

78.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

SarahisSerce

funkyimg.com/i/2CwAW.jpg

Prefix użytkownikaAlette
Otwieram TZT. Niestety nie mam zbyt wiele do powiedzenia, bo sama nie oglądałam. Ale swoje pytania skieruję może do osób w sytuacji podobnej do mnie

*czy słyszeliście kiedyś o serialu i mieliście zamiar obejrzeć?

A obeznanych w temacie zapraszam do dyskusji o wszystkim!
web.archive.org/web/20170527063436im_/http://i61.tinypic.com/n1qk3n.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najfanfick2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png
www.harry-potter.net.pl/images/najsympatyczniejszy_uytkownik.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_ff.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój.

Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3

Za siedmioma górami, za siedmioma lasami
Żył sobie Racław z rycerzykami.
Wielu ich tam było, innej maści każdy,
Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny,
Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie,
Rozpalający serce niemal każdej kobiecie,
Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary,
Którą owładnęły miłości jego czary
I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą...
Ale koniec historii! Nie za to mi płacą.
Wracając do Lagary, żyła tam Liliana,
Która, chociaż nieporadnością owiana
I znana w otoczeniu z niechęci do koni,
Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni.
Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia.
Mając u swego boku Gaję, Aarona,
Fomę i Milana, a przed sobą zadanie,
Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie.
Jednak Racława niestety przy nich nie było,
A szkoda, bo to by się lepiej skończyło.
Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie
I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie,
Doprowadził ich całych do kapitana,
Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana,
Który miał przy sobie ogiera wspaniałego,
Nawet dla stajennych nieprzyjemnego,
Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało
Jedynie zgrabne, Racławowe ciało...

Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni?
I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni?
Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem?
Potwornym ogierem wraz z jego panem?
Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany?
Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy?

Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie.
Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie,
Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie
O Racławie i jego kochanej niewieście.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Lista ficków, które przeczytałam i polecam

Miniaturki
"Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter
"Czterdzieści pięć" Barloma
"Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce
"Przemyślenia" Wileny Romus
Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte
"Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest
"Glizdogon" Nieoryginalnej
"Las mnie wzywa" Klaudek884
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope
"Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny
"Proszę, powiedz moje imię" Only Dream
"Między wierszami" Fuerte

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty
"Bogini" ulki_black_potter

Poezja
"Feniks" Wileny Romus
"Na chwałę! Na honor!" Ann
"Zwariował!" Wileny Romus
"Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine
... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

Prefix użytkownikaMikasa
O cholera, jaki cudowny tydzień z tematem! :D

Jakiś czas temu skończył się najnowszy sezon, który - wbrew wszelkiemu prawdopodobieństwu - okazał się strzałem w dziesiątkę.

PB byl moim ukochanym serialem od chwili,gdy tylko go poznałam, czyli od jakichś dziesięciu lat. Od tamtej pory nic mnie nie porwało w takim stopniu. Rewelacyjna, nowatorska fabuła, świetnie poprowadzone wątki, masa zwrotów akcji, motyw geniuszu, dobrze dobrani aktorzy,wiele dynamicznych przemian, a nawet (!!!) całkiem umiejętnie napisany wątek miłosny!

Niektórzy narzekali na późniejsze sezony. Zgadzam się, że dwa pierwsze były nie do przebicia, trzeci był średni, ale czwarty - moim zdaniem - znów super..

Prefix użytkownikaWioletta
Zgadzam się z Mikasa, przecudowny, genialny temat! Dawno nie pisałam nic na forum, ale tutaj nie mogę się oprzeć. Z góry wybaczcie jakieś błędy, ale pisze na świeżo z telefonu.

Zacznę od tego, że kocham ten serial! Byłam małą dziewczynką gdy go puścili po raz pierwszy. Na początku moje serce skradł aktor grający Michaela byłam w nim "zakochana" hahah wiecie jak to jest na pewno. Później złamał mi serce, ale ze byłam już nieco większa dziewczynką to mu wybaczyłam. Do rzeczy. Genialna fabuła. Z każdym odcinkiem takie napięcie, że serce mało mi nie wyskoczylo z klatki, cudowna obsada, cudowne wątki. Po prostu perfekcja.

Gdy jakiś czas temu wyszedł 5 sezon. Byłam nastawiona sceptycznie. Dobrze zapamiętałam jak skończył się 4.. Śmierć Michaela.. Byłam pewna że wyjdzie z tego jakieś brzydko mówiąc gówno, serio bałam się strasznie, a tu zonk. Znowu te emocje, znowu te same ucZucie. Obsada praktycznie ta sama co mnie kupiło, bo bałam się że zobaczę same nowe twarze. Jednej mi zabrakło, Alexa, ale było wieku innych. Nawet znienawidzony przeze mnie Teodor. To dopiero genialnie napisana postać nienawidzisz go, ale bez niego było by nudno. Idealnie wybrany aktor. Cieszy mnie różnie, że Sara nie była jakaś miss Polonia tylko normalna babka.

Moim ulubionym sezonem jest pierwszy, drugi i czwarty. Trzeci był średni. Najnowszy petarda. Dobrze było poczuć to co kilka lat temu. Dzięki temu wróciłam do serialu i obejrzałam wszystko na nowo. Mimo, że znałam historię nadal towarzyszyły mi te emocje. Chyba nigdy czegoś takiego nie czułam. Chyba nie mam czego w tym serialu skrytykować.

Moja miłość!
66.media.tumblr.com/tumblr_m7w3e1EGQt1qi99a3o1_400.gif

Severusie, jak mogłeś..

media1.popsugar-assets.com/files/thumbor/3POlj6ueXAr6bf8j3EtDVQAohI0/fit-in/1024x1024/filters:format_auto-!!-:strip_icc-!!-/2016/01/14/936/n/1922283/31473ad6379f89e0_tumblr_m7q3sarQX11rxf32jo3_500/i/When-His-Hair-Becomes-Its-Own-Thing.gif

66.media.tumblr.com/851347c5eea14a6bb28865db2d39cacf/tumblr_mnfjpxvq3N1s5o7dro4_r1_500.gif

WYMOWNA - 26.07.2016
Przewodnicząca Karczmy Pod Parchatym Trollem - 22.09.2016 - 14.04.2017 (09.04)
Członek Redakcji: 14.06.2017! <3 25.09.2021..

funkyimg.com/i/2joAe.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admzpiek2020.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/adminzpieklawiola.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/galeria.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_objawienie.png

Na zamówienie, i z żywej sympatii do mnie! Seksi Sznejp w ręczniku na głowie. <3
- od wspaniałej Matki Karczmy, Alette!

funkyimg.com/i/2joEp.jpg

Dla mnie, o Sznejpie utalentowana Alette. <3

[img][/img]

Z dedykacją dla mnie od Ewy!

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/img_20170802_220052_057-1_1.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/screenshot_2017-08-07-19-14-24-2.png

Z dedykacją dla mnie od ulki kulki!

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/img_20170726_161423_624.jpg

Od Klaudka! <3

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/sevcio.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/severus-675x937.jpg

Od Julki! Izrael!

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/2w50byd.jpg

Wcześniej:
w Hogwarcie: Wioletta Elbren Escher
różdżka: 18 cali, sosna, pióro feniksa
czarodziej: półkrwi.
Quidditch: Obrońca Gryffindoru oraz Zastępca Kapitana

Pottermore: wiolcis
dom: Gryffindor
różdżka: heban, 12¼ cala, włos jednorożca.

Prefix użytkownikaMikasa
Z każdym odcinkiem takie napięcie, że serce mało mi nie wyskoczylo z klatki,

Dokładnie tak. Oglądałam wiele trzymających w napięciu seriali, ale te nerwy w PB były po prostu jedyne w swoim rodzaju, poczułam to szczególnie wyraźnie ostatnio, jak wrócili piątym sezonem. To było trochę jak Fantastyczne Zwierzęta - cudowne, znajome uczucie, którego już nigdy nie spodziewaleś się doświadczyć.

Prefix użytkownikaania919
Otwieram TZT. Niestety nie mam zbyt wiele do powiedzenia, bo sama nie oglądałam. Ale swoje pytania skieruję może do osób w sytuacji podobnej do mnie

*czy słyszeliście kiedyś o serialu i mieliście zamiar obejrzeć?

No więc ja jestem w sytuacji podobnej do Alette i podobnie jak ona nie mam niestety zbyt wiele na ten temat do powiedzenia. Tak właściwie to mogłabym odpowiedzieć na to pytanie jednym bardzo krótkim zdaniem, ale chyba niestety musi być aż pięć pełnych linijek. Nie oglądałam tego, pewnie wspaniałego i wciągającego, serialu i póki co nie zetknęłam się z nim. I nie planuję obejrzeć, chociaż w życiu nigdy nic nie wiadomo, może ktoś mnie kiedyś do niego jakoś przekona i obejrzę.
Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie.

W Ravenclawie tylko ci,
których umysł pięknem lśni.

www.harry-potter.net.pl/images/articles/misgal2020.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/mistrzgaleriiania.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/artykul.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/ania.png

i.imgur.com/ZSNVgbV.png

Prefix użytkownikaShanti Black
Bardzo lubię ten serial, dlatego też zaproponowałam ten temat. Ogólnie rzecz biorąc, gdy oglądałam go po raz pierwszy podziwiałam poniekąd Michaela za takie rozplanowanie całej akcji, ale gdy oglądałam pierwszy sezon drugi raz, to doszłam do wniosku, że plan planem, ale dużą rolę też grało szczęście. Ogólnie znowu nie dotarłam dalej niż drugi sezon, ale chyba spróbuję się przełamać i jakoś to nadrobić, bo ciekawa jestem bardzo tego piątego, bo ponoć jest bardzo ciekawie.
No i do tej pory nie mogę przeboleć śmierci Abruzziego to takie smutne Przepraszam najbardziej uczciwy z tych przestępców umarł pierwszy :<
www.harry-potter.net.pl/images/articles/shantiwielkawojanff.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/shanti.png

W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt ważny, ale lubi przypały, prefekt Hogwartu.
Na stronie:
- prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015)
- przewodnicząca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015)
- Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci))
- Prefekt Hogwartu (27.08.2017-)

www.harry-potter.net.pl/images/articles/shant.jpg

Bo mogę Cwaniak
i.imgur.com/N9bzzWn.png

Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright Love
i.imgur.com/MbrWM9r.jpg

Magiczna siódemka
i.imgur.com/GRVPG1y.png

Magiczna siódemka part II
i.imgur.com/M0pcH5X.png

Ciekawa liczba punkcików
i.imgur.com/p9aV7MW.pngi.imgur.com/JTHiWfJ.png

Prefix użytkownikaMarcus Clinton
Lubię ten film, ale nie będę mówić, że jest moin ulubionym bo tak nie jest. Świetnie wymyślony scenariusz, idealnie dobrani aktorzy, też cudna gra aktorska. Jednak trzecia seria jest chyba jedną z tych gorszych, potem wyszła piąta i nie wiem co mam myśleć. Szczęśliwe zakończenie i takie buu. Bo teraz pewnie długo będą się zastanawiać czy nakręcić szósty sezon, choć pewnie mogłyby to być odgrzewane kluchy. I taki szok gdy Wentworth się przyznał, że jest gejem xD ale pamiętam jak wyszedł pierwszy sezon i okłamywałem rodziców żeby spać w pokoju z siostrą, bo wtedy mogłem oglądać xD
Po prostu Marcin

images82.fotosik.pl/1011/7aa87cb1da994ba8med.jpg

Takie cudo dostałem <3

i.imgur.com/0u16lZe.png

imageshack.com/a/img923/4417/HkXkFm.gif

Takie miłe słowa mnie spotkały Love

i.imgur.com/QrjCRNM.png

Mój ranking najcudowniejszych nóg!

1. Edyta!

images92.fotosik.pl/319/9827bac25b48a187med.jpg

2. Livka!
Tu cenzura zdjęcia

3. Scarlett!

images90.fotosik.pl/319/42d14ae8e08607d7med.jpg
https://zapodaj.n...83bd62.jpg

Ogłaszam wszem i wobec, iż GiHP to moja siostra bliźniaczka. Dedykuję jej tego gifa Edki, bo mi się podoba i jej też musi się spodobać
Love
imageshack.com/a/img922/6528/dy1EEC.gif

Edyta <3 Moja motywatorka!
imageshack.com/a/img924/2810/KzL3IE.gif

United <3
imageshack.com/a/img923/9488/ketnkt.gif

Śląsk!
imageshack.com/a/img921/3372/6I8rgn.gif

You laugh at me because I'm different, I laugh at you because you're all the same.

imageshack.com/a/img924/953/bciSei.gif

"Śmierć będzie ostatnim
wrogiem, jaki będzie pokonany"

imageshack.com/a/img923/8085/HrtRvj.gif

imagizer.imageshack.us/v2/xq90/921/HZ1lIM.jpg

"Każdy ma fanów, ale ja mam najlepszych fanów, ja to wiem. Tak się stało, że moja muzyka odnalazła najpiękniejsze, najfajniejsze, najbardziej szlachetne i wartościowe serca. "
-
Edyta Górniak

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: