Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Harrych świąt!
12.12.2024 01:12
MorfinGaunt, win11? Peszek/losowy sprzęt, u mnie działa, windows 10 podobnie.

I tak wymagania się nie zmieniły, jak cos to reinstalacja ; )

Wróg ciemnej strony
11.12.2024 23:04
u mnie cały komputer zaczął zacinać, jak tylko wyszła nowa wersja systemu. Pszypadeg? Nie sondze...

Ponury Żniwiarz
11.12.2024 21:44
Duszek

Pracownik departamentu
11.12.2024 21:27
Awaria Facebooka, kiepsko chodzi, a tu pustki?

Wróg ciemnej strony
09.12.2024 16:35
Sam Quest, Hug

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 57438 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45363 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 38932 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36773 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Harry Potter i wiek fanów
Prefix użytkownikaJuliaGranger
Gdy miałam około 6 lat "Harry Potter i Książę Półkrwi" Leciał w TV mój brat go lubił więc oglądał akurat ja nudziłam się już miałam iść spać lecz na chwilę podeszłam do telewizora. Zaczęłam oglądać tak gdzieś z 20 minut potem już musiałam iść zaciekawił mnie bardzo ten film. W te wakacje (2015) Był taki co tygodniowy maraton HP na tvn. Pierwszą część obejrzałam prawie do końca (Prawie: Julia chodź już jutro do szkoły, musisz się wyspać) Drugą część obejrzałam już do końca :) Z trzecią tak samo, nie mogłam się doczekać czwartej więc obejrzałam ją na cda xD Ale potem w TV również. Piątą cz tylko na cda, brat oglądał co innego ;w; Szóstą obejrzałam i tu i tu :) Niestety 7 pierwszej i drugiej połowy nie obejrzałam, bo byłam nad morzem. Wszystkie części po powrocie do domu obejrzałam jeszcze raz w internecie :) Potem jak się okazało w moim domu są książki pierwszych dwóch części, od razu zabrałam się za czytanie (wcześniej czytałam tylko lektury) :D Tak mnie to pochłonęło, tak się zachwycałam tą książką, że aż nie mogłam wytrzymać. W końcu nadszedł ten dzień :D Moja mama pojechała do sklepu *chyba do empiku* po coś tam xD Więc ja jej mówię, że bardzo bym chciała żeby mi kupiła teraz choć 3,4 części a potem dokupię, więc gdy przyjechała do domu z Więźniem Azkabanu, Czarą Ognia i Zakonem Feniksa byłam wniebowzięta. <3 Czytałam i czytałam! Piątą część zaczęłam razem z początkiem rok szkolnego, nie mogłam wytrzymać w szkole bez Pottera :D Nie cały tydzień później zaczęłam księcia półkrwi. Zrobiłam tydzień przerwy bo w szkole zapowiedzieli masę klasówek i kartkówek. Potem w prawie trzy dni pochłonęłam całą Insygnie Śmierci. Opanowałam się, bo wiedziałam, że to ostatnia część chciałam ją mieć na dłużej... No i nadszedł ten moment nie ma już co czytać (Tak, tak przeczytam jeszcze raz wszystkie książki, za tydzień zacznę :D) Ten smutny moment pożegnania świadomość, że to już koniec... Wczoraj skończyłam ją czytać dziś mam takiego doła, że już nawet 6 z polskiego mnie nie zdołało pocieszyć ;c Tak wiem, jestem młodym Potterhead, bardzo młodym. Ale nie mogę żyć bez tej sagi czy jak można to nazwać ... Bez tego innego świata, lepszego magicznego świata, który tak kocham! Pomyślicie sobie, że nie zasługuje na to miano? Taaa... Ale to, że traktuje świat który stworzyła Rowling jak prawdziwy, że cały czas o nim myślę, to nie oznacza Potterhead? Starszy nie oznacza mądrzejszy. Ale się rozpisałam :O
Łamanie zasad jest takie emocjonujące! :D

Voice... Your voice Hermione. <3

Prefix użytkownikahermiona03
Moja przygoda z HP zaczęła się nie dawno - w te wakacje:)

Dawno dawno temu... ( naprawdę- wakacje wydają mi się takie odległe:) moja mama zaczęła oglądać 1 cz. HP. Zamiast się kłócić by przełączyła na coś ciekawego zaczęłam oglądać i analizować film. Pierwszy film mnie nie zachwycił lecz następny tak. Po trzeciej części uznałam że filmy HP są wręcz boskie nie tylko jeśli chodzi o aktorów (i tu pozdrawiam serdecznie panią Emmę ) ale też o grafikę. (Na prawdę! Grafika jest fantastyczna!) Obejrzałam wszystkie kolejne części oprócz Księcia Półkrwi i też Insygni Śmierci. (Niestety - wyjazd do Grecji:( A więc wtedy zabrałam książki! Nie mogłam się opanować! Wszędzie - nawet w restauracji można mnie było spotkać tylko z książką. W tedy nastąpił przełom - słuchajcie zaczęłam czytać książki i patrzeć jaki są wartościowe!!! Uważam że seria HP jest bardzo wartościowa! Przecież tam głównie liczy się miłość! Przyznał to nawet mój tata. ( Mój tata sądzi że książki wartościowe to tylko i wyłącznie podręczniki, atlasy i słowniki może jeszcze encyklopedie) Tak więc mam 11 lat. Wiem że głównie są tu dorośli ale znajomi moich rodziców i rodzina twierdzi że jestem bardzo dojrzała. Chyba mój dziecięcy wiek nikomu nie przeszkadza;)? Dobra to chyba tyle! Oddaję głos komuś innemu.;)
Witam!!!
Więc tak, jestem rezolutną nastolatką o imieniu Maja, która kocha swoich najbliższych, muzykę i podróże. Muzyka którą wielbię to przede wszystkim rock, hard rock i metal. Do best zespołów można zaliczyć między innymi Red Hot Chili Peppers, Metallica, Led Zeppelin, Deep Purple, Pearl Jam, Nirvana, Depeche Mode, Pink Floyd, Beirut. Zakochałam się w Open'erze. Potrafię grać na gitarze i trochę na pianinie. Nie mam pojęcia co jeszcze napisać o sobie... lubię książki...AMEN!

Jestem również dzielną działaczką w grupie Hermionki78 w której domagamy się śniegu. Pozdrawiam wszystkich jej członków. CHCEMY WIĘCEJ ŚNIEGU!!!

Teraz za prezentuje ważne cytaty:

,,Książka to Twój najlepszy przyjaciel, nie wyśmieje, nie zostawi - a nauczy wiele''
Maria Kowalewska

,,Czytanie książek to najlepsza zabawa jaką sobie ludzkość wymyśliła''
Wisława Szymborska

,,Mówi się LewiOsa a nie LewioSA!''
Hermiona Granger''

Teraz jeszcze podziękowania:

Fenris, za bycie najlepszą partnerką do rozmowy Hug
Only Dream, za to że mam Cię w znajomych i można z Tobą pogadać i ogólnie za wszystko
Hermionka78, kochana, za wszystkie miłe słowa, za każde ,,Hejjo''.
batalion_88, za zachęcanie by iść na boisko
Kiera Karkarow, za nasze wspólne, długie, rozmowy.
kkinga123, za uwielbianie Wspaniałego Stulecia
Katherine_Pierce, za gadanie o Twojej pracy
EmilyWright, za uciekanie by oglądać The Voice'a
Całemu HP - netowi, za to że, razem dzielimy się wielbieniem HP...:D

W Hogusiu jestem Maja Choda ;)

brak
Prefix użytkownikaaLmanaC
Kiedyś kiedyś miałem okazję przeczytać 1 tom jak i obejrzeć film na jego podstawie, nigdy się nie skusiłem, aktualnie jestem na początku filmu zakon feniksa( i chyba zostawie sobie filmy na koniec) i jutro lecę do empiku po 1 tom. Pomimo 25 lat, pamiętam ten klimat z lat młodzieńczych :)

Prefix użytkownikaAnimag37
U mnie najpierw były filmy, które wszystkie oglądnąłem przed przeczytaniem serii. Obejrzałem ekranizacje i nastąpiła chwila braku zainteresowania. Nadszedł jednak dzień (miałem wtedy 12 lub 13 lat) gdy sięgnąłem po KF głównie zachęcony walką na różdżki (te światła i dźwięki są magiczne :fairy:) i niektórymi postaciami. Teraz uwielbiam dowiadywać się wszelkich szczegółów na temat tej świetnej serii.

Takoizu
Moja przygoda zaczęła się w pewne wakacje, kiedy to w telewizji leciał jeden z filmów, a mój tata stwierdził że najpierw mam przeczytać książki.
Do tamtej pory nie byłam jakąś wielką fanką Pottera, lubiłam go oglądać ale to była taka luźna rozrywka.
Kiedy przeczytałam jedną, drugą i tak do szóstej części byłam zachwycona i od razu go pokochałam!
Miał wtedy około 11-12 lat i od tamtej pory jestem wierną fanką.
33.media.tumblr.com/4389ee5493c85321bd37937172d5c1a0/tumblr_n2hmj3ZZNl1tqs1heo1_250.gif

Prefix użytkownikabatalion_88
Ojejciu... Ja zacząłem czytać HP w gimnazjum, ale w której klasie dokładnie, to pojęcia nie mam. Ja niejako dorastałem z Potterem, bo żyłem w czasach gdy na premiery książek się czekało xD Doskonale wiem, że po HP i Zakon Feniksa sięgnąłem w pierwszej klasie LO. Pożyczyłem od kolegi, który skończył ją czytać w pięć dni. W każdym bądź razie serię zakończyłem mając już na pewno ponad dwudziestkę na karku. Inaczej po prostu nie dało rady. A potem odświeżałem co jakiś tam czas. Teraz jest tak, że 10-letnia fanka ma już wszystkie tomy przeczytane, ekranizacje obejrzane, a ja gdy miałem 10, to magiczny świat nastoletniego czarodzieja dopiero wydobywał się jak niewielki promyczek czegoś niesamowitego z mugolskiej szarości ^^
i67.tinypic.com/2rdhw1i.png

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Prefix użytkownikaHermionka78
Batalion, mówisz 10-sięcio latka miała wszystkie tomy przeczytane?
Ja mam w tym roku dziewięć lat, a czytam Zakon Feniksa...Tak czy siak czytam bardzo szybko i chcę przeczytać te wszystkie tomy Harry'ego Pottera do wieku dziesięciu lat, mam nadzieję, że to wyjdzie ale czy na pewno to dowiem się za rok...

Harry-Potter.Net.pl
Prefix użytkownikaDracoloveee
Obecnie mam 14 lat ,serią książek o Harrym Potterze zaczęłam interesować się gdy miałam 10 lat .Od tamtego czasu aż do dzisiaj ciągle kocham książki z tej serii i podziwiam ich znakomita autorkę.Po książkach przyszedł czas na filmy które również zawładnęły moim serduszkiem Czarodziej Od początku gdy zaczęłam czytać Harrego pokochałam Draco i Severusa Love

Prefix użytkownikaShilaSnape
Ja aktualnie mam lat 15... Potterem interesuję się od dobrych sześciu lat i nie zapowiada się żeby przestałaShuffelin
W moim przypadku najpierw były książki a dopiero potem filmy. A i tak książki musiałam czytać po kryjomu bo moi rodzice nie tolerują mojej pasji :lezki: zaczęłam przygodę z magią w zimie...pamiętam...musiałam zostać dłużej w szkole bo było śnierzyca i rodzice nie mogli po mnie przyjechać. Nie chciałam siedzieć z innymi dziećmi, które się ze mnie śmiały bo zamiast grać na telefonie lub biegać siedziałam z nosem w książce, więc uciekłam do biblioteki. Pani zrobiła mi herbatę i pozwoliła wejść między regały(to duży przywilej, zwykle podaje się tytuł lub autora a ona sama przynosi książkę).
Większość cienkich książek z regału dla podstawówki już przeczytałam i zaczynały mnie nudzić, powoli oswajałam się z Szeksiprem.
Więc tego dnia, pani podeszła do mnie i dała mi Harrego Pottera i Kamień Filozoficzny. Wsześniej tej książki nie widziałam, tylko o niej słyszałam. Odłożyłam Makbeta i zaczzęłam czytać Pottera...
I w dwie godziny pochłonełam całą pierwszą częśćLove
Już od samego początku nie za bardzo lubiłam Chłopca - Któremu - Wszystko - Się- Udaje. Po prostu nie przypadł mi do gustu, owszem, było mi go żal i mu współczułam ale gdybym w realnym świecie spotkała kogoś takiego jak on to raczej byśmy się nie zaprzyjaźnili. Największe wrażenie zrobił na mnie Hagrid, Draco i profesor SnapeLove

(Żeby nie było że zakochałam się w nim dopiero po przeczytaniu jakiegoś ff albo coś... Lubiłam go od samego początku. Zafascynowała mnie jego postać, tak samo jak i postać DracoSerce ).
Tak więc, zawarłam układ z panią bibliotekarką, której mmoi rodzice zabronili dawać mi jakiekolwiek książki, że nie będzie ich słuchać i pod warunkiem, że będę ostrożna będzie mi wypożyczać Pottera(i jak się potem okazało i inne książki:) ).

Filmy obejrzałam kilka miesięcy po skończeni czytania całej serii. One też baaardzo mnie zafascynowały. Najlepsza wydaje mi się szósta część, HP i Książe Półkrwi, ale znając mnie z to za kilka dni mi się odmieni Grin
Kilka cytatów:

-After all this time?
-Always...

Pokój bez książek to jak ciało bez duszy.
-Gilbert Keith Chesterton

Ten, kto skacze do nieba, może upaść, to prawda. Ale może też poszybować w górę.

-Lauren Oliver

Czas pełen był cichych rozmów, czułości, poezji o blasku starego złota i zieleni oczu. Tej nieprawdopodobnej zieleni oczu, poza którą nic nie ośmielało się istnieć.

images5.fanpop.com/image/photos/31300000/GIF-bellatrix-lestrange-31336859-250-157.gif

--------------------------------------------------
Piosenki na dziś:

https://m.youtube.com/results?q=andy%20black&sm=1
https://m.youtube.com/watch?v=8fEoWA9Vz3A
https://m.youtube.com/results?q=silent%20scream%20anna%20blue&sm=1

45.media.tumblr.com/a5a9be1acd8b1603a2ecfd525f34e998/tumblr_napgtp74PC1s20ojko1_500.gif

media1.giphy.com/media/19u6Fe8292IRW/200_s.gif

25.media.tumblr.com/70e1f26f4507374385b02bf5d1239487/tumblr_meyadgclPR1qecsaco1_250.gif

36.media.tumblr.com/c23d65cce8b62ed690c77c9e84a417a6/tumblr_nltyhfHhSf1u1s81ho1_1280.jpg

Zastępca Prezesa Fan Clubu Severusa Snape' a Always & Forever

zapodaj.net/images/405f15f85fc1c.png

Czarne oczy, czarna dusza
Czarne włosy i nos kruczy
Zostań fanem Severusa!
A on mikstur cię nauczy

Jeśli lubisz profesora
Albo kochasz tak jak my!
To jest bardzo dobra pora
By ziściły się Twe sny

Elitarny Fan Club Snape'a
Dołącz do nas, czaruj z nami!
On jest Mistrzem nad Mistrzami!

Zamyślony, tajemniczy
On jest Always&Forever
Z każdym wrogiem się policzy!
Ave! Ave! Boski Sever!

Śmierciożerca ukochany!
Tłustowłosy idol nasz!
Profesorze! Pamiętamy!
Twoją tajemniczą twarz.

Dołącz do nas, czaruj z nami!
On jest Mistrzem nad Mistrzami

Prefix użytkownikaMargaret Black
Sama nie wiem jak to się zaczęło u mnie. Mogłam mieć chyba dziesięć lat gdy po raz pierwszy zobaczyłam Pottera w telewizji. Była to Czarna Ognia. Oglądałam mniej więcej jedną czwartą i nie wiedziałam o co w nim chodzi. W końcu sflustrowana wyłączyłam.
Zanim przeczytałam serię byłam na Harry'ego strasznie cięta. "Magia. Ktoś to w ogóle czyta?".
Ale pewnego dnia (miałam 13 lat, były wakacje) strasznie mi się nudziło. Pobrałam ebooka Kamienia Filozoficznego i zaczęłam czytać.
Gdy po raz pierwszy przeczytałam o Mcgonagall coś zaczęło mi świtać. Wygooglowałam i... Wyszło mi jej zdjęcie. Przypomniało mi się wtedy jak oglądałam Pottera po raz pierwszy.
Więc czytałam. Tak się wciągnęłam, że rodzice nie potrafili mnie odciągnąć od komputera.
Po kilku dniach poszłam do biblioteki i wypożyczyłam kolejne tomy.
Do końca wakacji zdążyłam je przeczytać i obejrzeć filmy. Zostałam fanką i jestem nią ciągle.
"Elficka aura" - to chyba najpiękniejszy komplement, jaki kiedykolwiek otrzymałam, dziękuję <3

fotowrzut.pl/tmp/upload/LAZ7TDN4S6/1.jpg

38.media.tumblr.com/97de7821b60974f267e375a8ba4e020f/tumblr_nhkn11heLW1qk88rvo2_500.gif

38.media.tumblr.com/68c3b191b188cf262e85d3ef6054652c/tumblr_nhkn11heLW1qk88rvo1_500.gif

38.media.tumblr.com/98d076184641ee1621b78f416e1f8f12/tumblr_nhkn11heLW1qk88rvo4_500.gif

Żeby nie było żadnych wojen
W naszym kraju
(Wysłuchaj nas panie.)
Żeby głód nie dotknął
Nas
(Wysłuchaj nas panie.)
Żeby nikt nie cierpiał
Gdy patrzę
(Wysłuchaj nas panie.)
Żeby wrogowie nasi
Zdechli
(Wysłuchaj nas panie.)
Amen.

33.media.tumblr.com/834207459bc174af59f3eacac5f1de3f/tumblr_nhzbxq9oFc1s8uzino1_250.gif 33.media.tumblr.com/4ce2001dc16f7fed2e9d96475972eb0c/tumblr_nhzbxq9oFc1s8uzino3_250.gif
38.media.tumblr.com/e56f382fe73c78ea91462221e53b3caf/tumblr_nhzbxq9oFc1s8uzino4_250.gif 38.media.tumblr.com/bf633d910ec03872138ce7d92881dadf/tumblr_nhzbxq9oFc1s8uzino2_250.gif

To ja
Człowiek agresywny
Ze strachu
Przepełniony nienawiścią
Z bólu
Żyjący samotnie
Z obawy
Szydzący ze słabszych
Z niepewności
Uśmiechający się
Ze zmęczenia
Plujący jadem
Z zazdrości
Zły
Bo przeżarty żalem.

24.media.tumblr.com/tumblr_mac5ck2MHN1qgyohyo1_250.gif 25.media.tumblr.com/tumblr_mac5ck2MHN1qgyohyo2_250.gif
24.media.tumblr.com/tumblr_mac5ck2MHN1qgyohyo3_250.gif 24.media.tumblr.com/tumblr_mac5ck2MHN1qgyohyo4_250.gif
24.media.tumblr.com/tumblr_mac5ck2MHN1qgyohyo7_r1_250.gif 25.media.tumblr.com/tumblr_mac5ck2MHN1qgyohyo8_r1_250.gif
24.media.tumblr.com/tumblr_mac5ck2MHN1qgyohyo9_r1_250.gif 25.media.tumblr.com/tumblr_mac5ck2MHN1qgyohyo10_r1_250.gif

Ej ale w sumie to ja lubię Bataliona <3 Dlaczego się tak gościa czepiacie? Sympatyczny jest xD

fotowrzut.pl/tmp/upload/RV6SW7S0UM/1.jpg

Drugie miejsce to ciągle podium xD

www.harry-potter.net.pl/images/articles/margaret.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/margaret.png

oi66.tinypic.com/2505h13.jpg

"Nie no co za żal, jakbym słuchał jakiejś bajki z morałem. Beznadzieja po prostu."

Prefix użytkownikaDrea
Ja mam 13 lat. Pierwszy film widziałam w październiku 2015 [taak, trochę późno] i tak jakoś się wkręciłam, jednak najpierw film, potem książki. Naprawdę mało czasu zajęło mi przeczytanie wszystkich 7 książek. Przy okazji wkręciło się też moje rodzeństwo i rodzice.
Hello, hello? Ca-can you hear me?
I can be your china doll if you like to see me fall
Boy, you're so dope,
Your love is deadly.
Tell me life is beautiful,
They all think I have it all.
I've nothing without you.
All my dreams and all the lights mean
Nothing without you.

~

RIP Krystian Rempała [*] 1.04.1998-28.05.2016 ; (
pbs.twimg.com/media/CjjmEEtWYAA66By.jpg

Prefix użytkownikaBaozhai
Ja mam 16 lat. Będę szczera, najpierw zaczęłam od oglądania filmów. Pierwszy widziałam jak miałam chyba 6 lat. Ogółem od zawsze kochałam czytać, ale do HP zbierałam się bardzo długo...bo aż 9 lat Duże oczy I bardzo żałuję, że zrobiłam to dopiero tak późno, ale lepiej późno niż wcale, czyż nie?
Tutaj przebiegła Ślizgonka na Pottermore odważna GryfonkaSerce

65.media.tumblr.com/c02e19e1ac98f599321c66cff5543579/tumblr_o7wluqOMBg1tsompdo1_500.jpg

Trzeba być bardzo dzielnym, by stawić czoło wrogom, ale tyle samo męstwa wymaga wierność przyjaciołom.

66.media.tumblr.com/755d2c0b841b2c64be6176221a2f5027/tumblr_nzz9uuLvFO1ulqaswo1_500.gif

My love. My reason to live in this world. My sweet ChimChim <3

67.media.tumblr.com/96236f99331b00cc8c3fcdb7d2e39b6c/tumblr_o0hf2aRfOn1tfp223o1_500.gif

Prefix użytkownikapotterekking
Ja chyba zacząłem oglądać film, póżniej czytać książkę.
Film w 10 lun 11 lat, książkę też, a teraz to ja mam 12. Bardzo mi się podoba Harry Potter. W książkach są zamieszczone piękne opisy postaci oraz miejsc.
Ksiazka

Prefix użytkownikagass90
Rocznik 90, pierwszy tom przeczytałem w wieku(chyba) 10 lat i zostałem w tym świecie do dziś. Czasem łapię się za głowę, kiedy pomyślę sobie ile już czasu upłynęło...
images84.fotosik.pl/123/7301f419e7bb0ee6med.png

www.zatarty-szlak.blogspot.com
Prefix użytkownikaolusinka
Swoją przygodę z magią zaczęłam tak jak Harry w wieku 11 lat. Teraz mam lat 27 i nadal uwielbiam te książki.
przeglądałam powyższe posty i miło wiedzieć, że nie tylko ja jestem tutaj tak "stara" :D

Prefix użytkownikaShadow_Angel
Ja obecnie mam 16 lat . Pierwszy raz spotkałem się z HP w wieku 8 lat i od tamtej pory zakochałem się w tj serii . Sam nie wiem ile razy już czytałem tą serię ale chyba nigdy mi się nie znudzi :) :D

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: