Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 1 z 2: 12
|
Harry Potter i Komnata Tajemnic
|
|
Liliana2194 |
Dodany dnia 27.07.2014 14:20
|
Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 20 Postów: 1280 Dom: Hufflepuff Punkty: 20234 Ranga: O choinka! Data rejestracji: 18.06.14 |
Co sądzicie o drugiej ekranizacji książki, "Harry Potter i Komnata Tajemnic"? Ja uważam, że film bardzo dobrze wyszedł, podobnie jak KF. Nadal czuć ten magiczny klimat, który towarzyszył pierwszej części. Niewiele scen pozmieniali i dobrze ukazali bardzo potrzebną tam grozę. Najbardziej podobały mi się walka Harry'ego z bazyliszkiem i przybycie Harry'ego do Nory ;d Uważam, że aktorów też nieźle dobrali, np. odtwórcę roli Gilderoya Lokharta. Za to nie podoba mi się, że nie uwzględnili przyjęcia z okazji rocznicy śmierci Prawie Bezgłowego Nicka, ale cóż, film nie może być za długi. I tak sądzę, że to jedna z najlepszych ekranizacji. Edytowane przez Liliana2194 dnia 16.06.2018 21:14 - - W Hogwarcie: - - 2) Valerie Adams 2.06.2019 - Karta postaci: tutaj 1) Liliana Williams 18.06.2014 - 31.05.2019 ~ moja ulubienica spośród tej dwójki ~ Karta postaci: 1. Lijka 2. Poboczne - - Za 2017/2018: - - - - INBJN - - Ten little Indian Boys went out to dine One choked his little self and then there were nine. Nine little Indian Boys sat up very late One overslept himself and then there were eight. Eight little Indian Boys travelling in Devon One said he'd stay there and then there were seven. Seven little Indian Boys chopping up sticks One chopped himself in halves and then there were six. Six little Indian Boys playing with a hive A bumblebee stung one and then there were five. Five little Indian Boys going in for law One got in Chancery and then there were four. Four little Indian Boys going out to sea A red herring swallowed one and then there were three. Three little Indian Boys walking in the zoo A big bear hugged one and then there were two. Two little Indian Boys sitting in the sun One got frizzled up and then there was one. One little Indian Boy left all alone He went out and hanged himself and then there were none. - - - - |
|
|
Nella |
Dodany dnia 07.10.2014 13:04
|
Postów: 66 Dom: Ravenclaw Punkty: 159 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 30.09.14 |
KT jest moim zdaniem jednym z najlepiej zekranizowanych filmów. Jest taki... klimatyczny. Nie zchrzanili go, jak np. ZF, który nie wyszedł im moim zdaniem. Wspaniale wykonany film, ale WA bardziej mi się podoba. |
|
|
Katherine_Pierce |
Dodany dnia 03.11.2014 23:04
|
Pochwały: 29 Postów: 5926 Dom: Gryffindor Punkty: 47342 Ranga: Członek Rady Strachu Data rejestracji: 31.10.14 |
O ile za książką nie przepadam o tyle film uważam za jeden z najlepiej zekranizowanych. Scena z pająkami w ZL fantastyczna. Podobała mi się postać młodego Toma (ciasteczko, szkoda, że oszpecił taką śliczną buźkę). Zawsze uwielbiam retrospekcje, więc niesamowicie podobało mi się to co Harry zobaczył w dzienniku. Moja chrisowa TOP5 1. Always&Forever Chris Wood 2. Chris Hemsworth 3. Chris Evans 4. Chris Pratt 5. Chris Pine Maybe, you don't know Katherine at all. Did it ever occur to you that you have no idea who I really am? [/center] Mam talenty różne, lecz nie należy do nich poezja staram się klecić słowa aby była w tym finezja. Obietnice złożyłam, więc spełnić ją należy admin co nie dotrzymuje słowa? Kto mu uwierzy? Z przeprosinami do Ciebie Kath pędze aby nie popaść w wieczna nędzę. Kiedy Mafia się z wielką pompą rozpoczęłą, nie chciałam aby osoba z miasta zginęła. Choć początkowo w mych oczach byłaś podejrzana, wymówka z brakiem czasu, zdawała się odgrzewana. Gdy zaś ufać zaczęłam w twe piękne słowa, mafia nie pozwoliła, by lekka stała się ma głowa. Rozkazali głosować wbrew mojej woli, musiałam się pilnować aby nie wyjść z roli. Swojego słowa bronić miałam zacięcie, najlepiej tak aby wśród innych miało ono wzięcie. Przepraszam najszczerzej, lecz nie cała moja jest wina, głosu bym na Ciebie nie oddała, gdyby nie mafii kpina. Grałaś zacnie, choć nie każdy to potrafił docenić, szkoda, że losów miasta nie udało nam się zmienić. Z najszerszymi przeprosinami, Tako. Cóż to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa I z dupy łzy śmiechu rozlewając rzęsiste Wciąż sunie w dół siłą tyłków rozpędzone Ciemność nagłą powitać co się jej nie spodziewa To z trzech części całość misternie złożona Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi I bucha wciąż gdy w dół tak pokracznie złazi Zielonym długim poddupcem połączona A każdy człon tego przedziwnego bytu Nie przez Boga do życia powołanego Lecz przez wyobraźnie chore i łyki płynu czystego Zdaje się niczym wobec wspaniałości swego odbytu Bo piękny on niczym moszna na nieboskłonie Mądry jak żadna ze stóp co na świat zrodzona A zabawna tak, że aż strach Oto jest Kath Gne - Twoje przedtyłcze <3 Ołtarzyk uwielbienia Chrisa Autorstwa pięknej i utalentowanej Gne <3 Chris to dupa jakich wiele, Męski facet w fajnym ciele, Serial o nim Kath ogląda, Lecz na tyłek wciąż spogląda. Na nic próby oderwania Wzroku od słodkiego drania, Uśmiech jego mówi wiele Aż mam ciarki na całym ciele! By Sam Quest The wasted years, the wasted youth The pretty lies, the ugly truth And the day has come where I have died Only to find, I've come alive ~Teen idle I was angry with my friend; I told my wrath, my wrath did end. I was angry with my foe: I told it not, my wrath did grow. And I waterd it in fears, Night & morning with my tears: And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. And it grew both day and night. Till it bore an apple bright. And my foe beheld it shine, And he knew that it was mine. And into my garden stole, When the night had veild the pole; In the morning glad I see; My foe outstretched beneath the tree. Do hymnu! Katherine jak ten kwiat wykwitła na stronie, Katherine zostanie z nami po wsze czas. Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwała, bo serce jej ogromne niczym głowa Andrzeja. Refren: Chwała Ci nasza, Katherino! Filmowcu najlepszy, kochana userko! Znajomość TVD największą masz! Chwała Ci, nasz pierniczku! Twa sława się ciągnie za Tobą niczym smród. Lecz nie martw się tym, bo oznacza on Twój trud. Każdy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia. Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Cię ktoś! Refren. Upijałaś się w Karczmie, szalałaś w Hogwarcie, lecz byłaś w stanie pokonać Parchatego Trolla. Dzielnie walczyłaś w konkursie literackim, w redakcji Proroka zasiadłaś niczym król. Refren x2 ~ Pszemek - łosiek <3 |
|
|
thebadsweeetdomi6913 |
Dodany dnia 10.02.2015 20:12
|
Postów: 41 Dom: Ravenclaw Punkty: 511 Ranga: Prefekt Ravenclawu Data rejestracji: 07.02.15 |
oglądam bez przerwy ten film no i kamień filozoficzny . i grałam w gre no super jednak porównując gre do filmu to troche opuszczonych scenek.Ale może być i sorry za błędy bo mam nowy komp |
|
|
askaeddie |
Dodany dnia 15.02.2015 23:21
|
Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 3 Postów: 1058 Dom: Slytherin Punkty: 6070 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 10.01.15 |
Przez długi czas uwielbiałam tę część, najchętniej ją oglądałam, choć koniec mnie już tak nie zachwycał. Wykonanie jest dobre, bardzo dobre, ale nie podoba mi się to jak autorka poprowadziła końcówkę. Mimo to, wciąż chętnie wracam to drugiej ekranizacji. Zalety tego filmu: - Zgredek, - akcja odbicia Pottera, - jazda do Hogwartu , - odwiedziny pająków, - dziennik Toma, - Bazyliszek, etc. |
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 09.07.2015 19:06
|
Postów: 697 Dom: Gryffindor Punkty: 1813 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
KT jest bardzo dobrze zekranizowana, w zasadzie nie wiem czy jest do czego się przyczepić. Może do samego bazyliszka, bo łeb miał mało wężowaty, no ale cóż. No i aktor grający Lokharta idealnie pasował do tej roli "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 18.07.2015 15:37
|
Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: Gryffindor Punkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
To chyba najlepsza z ekranizacji, bo według mnie bardzo wierna książce. Oczywiście powieść na tle pozostałych była krótka (chyba tylko KF był krótszy), dlatego też łatwiej było twórcom jak najwięcej przenieść na ekran. Fantastycznie wypadł Zgredek, Lockhart, Lucjusz czy potwory: pająki, Bazyliszek. Wczoraj tak na "pół gwizdka" oglądałem, ale pamiętam, że na premierze w kinie byłem pod wielkim wrażeniem. Później wielokrotnie odświeżałem film na video czy jeszcze później na DVD czy w necie. Nie mam do tej ekranizacji absolutnie żadnych zastrzeżeń. |
|
|
Nox_01 |
Dodany dnia 12.08.2016 13:23
|
Postów: 4 Dom: Slytherin Punkty: 20 Ranga: Mugol Data rejestracji: 12.08.16 |
Według mnie HP i Komnata Tajemnic wyszła bardzo dobrze. Jest to jedna z moich ulubionych części. Co prawdaż nie byłam na premierze bo byłam na to o wiele za młoda ale gdy oglądałam ja pierwszy raz z wieku sześciu lat (pięć lat po premierze) po prostu się zakochałam. Do dzisiaj mogę całą serią bez końca na okrągło b29; |
|
|
Quinto |
Dodany dnia 15.09.2016 21:47
|
Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: 6 Ranga: Mugol Data rejestracji: 15.09.16 |
Podobnie, jak w przypadku książek jest to moja ulubiona część! Widziałem chyba z kilkanaście razy Drugie miejsce ma Więzień Azkabanu, jako film, bo jako książka to już gorzej |
|
|
YodaZgredek |
Dodany dnia 21.09.2016 14:15
|
Ostrzeżenia: 2 Postów: 121 Dom: Slytherin Punkty: 63 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 10.10.15 |
Liliana2194 napisał(a): Co sądzicie o drugiej ekranizacji książki, "Harry Potter i Komnata Tajemnic"? Ja uważam, że ten film bardzo dobrze wyszedł, podobnie jak KF. Nadal czuć ten magiczny klimat, który towarzyszył pierwszej ekranizacji. Niewiele pozmieniali i sądzę, że filmowcy dobrze ukazali grozę, która powinna tam być. Najbardziej podobała mi się walka Harry'ego z bazyliszkiem (który wygląda tak, jak go sobie wyobrażałam), przybycie Harry'ego do Nory i klub pojedynków. Uważam, że aktorzy też dobrze dobrani, np. odtwórca roli Gilderoya Lokharta. Za to nie podoba mi się, że nie uwzględnili przyjęcia z okazji rocznicy śmierci prawie bezgłowego Nicka, tylko połączyli go ze szlabanem, ale cóż, film nie może być za długi. Sądzę, że to jeden z najlepszych filmów. Zdecydowanie moja ukochana część. Najbardziej wierny film książce najmniej pocięty. Magiczny klimat, obłędne efekty, aktorstwo, fabuła filmu najciekawsza mroczna. Muzyka Johna Williamsa najlepsza w tej części. Hermiona również w tej części jest najlepsza. Dla mnie ta część jest bezbłędna. batalion_88 napisał(a): To chyba najlepsza z ekranizacji, bo według mnie bardzo wierna książce. Oczywiście powieść na tle pozostałych była krótka (chyba tylko KF był krótszy), dlatego też łatwiej było twórcom jak najwięcej przenieść na ekran. Fantastycznie wypadł Zgredek, Lockhart, Lucjusz czy potwory: pająki, Bazyliszek. Wczoraj tak na "pół gwizdka" oglądałem, ale pamiętam, że na premierze w kinie byłem pod wielkim wrażeniem. Później wielokrotnie odświeżałem film na video czy jeszcze później na DVD czy w necie. Nie mam do tej ekranizacji absolutnie żadnych zastrzeżeń. Nic dodać nic ująć. To najwierniejszy film z serii Harry'ego Pottera swojemu pierwowzorowi. Kolejne części były pod tym względem słabsze. Niestety |
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 21.09.2016 15:30
|
Pochwały: 3 Postów: 523 Dom: Ravenclaw Punkty: 10428 Ranga: O choinka! Data rejestracji: 13.12.14 |
Jeśli chodzi o Emmę to faktycznie, w tych dwóch pierwszych częściach najbardziej przypominała książkową Hermionę. Druga część jest dość dobra, ale ta scena z Magicznym samochodem i pociągiem jest zupełnie niepotrzebna. Sama akcja z Wierzbą Bijącą i samochodem też im średnio wyszła, bo od błędów, aż się w niej roi. Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubię kuzynów. Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy. |
|
|
Hermiona523 |
Dodany dnia 21.09.2016 16:36
|
Postów: 84 Dom: Ravenclaw Punkty: 2613 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 09.02.16 |
Film mi się bardzo podobał Ta magiczna atmosfera była cudowna. Jeszcze oglądałam to po co dodawało trochę grozy do scen. Nie to, że się bałam Niestety, przez Vernona, Petunię i Voldemorta w jednej osobie, zwaną moją młodszą siostrą, nie mogłam obejrzeć końcówki :c Postać w Hogwarcie: Ginette Artemidorus Najlepsza i najwspanialsza Neo Moca Felix Satone Persia Asuka Jae-ha Sylphy Eru Shinya Guren Koito Tsugumi Misa Jibril Yuuki Kirigiri Aizawa |
|
|
YodaZgredek |
Dodany dnia 22.09.2016 07:29
|
Ostrzeżenia: 2 Postów: 121 Dom: Slytherin Punkty: 63 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 10.10.15 |
Hermiona523 napisał(a): Film mi się bardzo podobał Ta magiczna atmosfera była cudowna. Jeszcze oglądałam to po co dodawało trochę grozy do scen. Nie to, że się bałam Niestety, przez Vernona, Petunię i Voldemorta w jednej osobie, zwaną moją młodszą siostrą, nie mogłam obejrzeć końcówki :c Bo Harry Potter i Komnata Tajemnic to najlepsza część. Ogólnie pierwsze trzy części są bardzo klimatyczne i magiczne. Od 4 części niestety już gorzej. Na szczęście Insygnie wybroniły spadek po 4 części blad logiczny napisał(a): Jeśli chodzi o Emmę to faktycznie, w tych dwóch pierwszych częściach najbardziej przypominała książkową Hermionę. Druga część jest dość dobra, ale ta scena z Magicznym samochodem i pociągiem jest zupełnie niepotrzebna. Sama akcja z Wierzbą Bijącą i samochodem też im średnio wyszła, bo od błędów, aż się w niej roi. Właśnie te sceny były potrzebne bo jak inaczej mieli się dostać do Hogwartu. Poza tym wcale nie wyszło średnio bo było to dramatyczne. Ale wolę takie błędy niż te w Książę półromansu gdzie cały film to jeden wielki błąd w porównaniu z książką Edytowane przez YodaZgredek dnia 25.09.2016 09:00 Ulubiona scena z teasera trailera Star Wars The Last Jedi
|
|
|
YodaZgredek |
Dodany dnia 30.10.2016 20:51
|
Tak mi się teraz nasunęło żeby zapytać czy ktoś poza mną widział wersję z wmontowanymi usuniętymi scenami Harry Potter i Komnata Tajemnic chodzi mi o wersję w której te sceny są wmontowane a nie oddzielne. Która scena z tej wersji wam się podoba? Mi zdecydowanie Hermiona w szpitalu https://m.youtube...ogle&hl=pl piękna scena <3 moim zdaniem Ulubiona scena z teasera trailera Star Wars The Last Jedi
|
|
|
gass90 |
Dodany dnia 31.10.2016 02:14
|
Postów: 30 Dom: Gryffindor Punkty: 558 Ranga: Prefekt Gryffindoru Data rejestracji: 29.10.16 |
Bardzo dobra i zgodna z książką część. To był mój pierwszy Harry, na którym byłem w kinie. Muszę przyznać, że bawiłem się świetnie. Walka z bazyliszkiem zrobiła na mnie ogromne wrażenie, choć motyw z rzuceniem kamienia przez Harry'ego, kiedy bazyliszek był kilka centymetrów od niego... otóż węże są z reguły prawie całkowicie ślepe, a polują poprzez wyczuwanie ciepła ofiar, drgania oraz - rzecz jasna - mają wyczulony węch. Także bazyliszek powinien bez problemu wyczuć Harry'ego, tym bardziej, że znalazł się tak blisko niego HermionaKatniss napisał(a): Tak mi się teraz nasunęło żeby zapytać czy ktoś poza mną widział wersję z wmontowanymi usuniętymi scenami Harry Potter i Komnata Tajemnic chodzi mi o wersję w której te sceny są wmontowane a nie oddzielne. Która scena z tej wersji wam się podoba? Mi zdecydowanie Hermiona w szpitalu https://m.youtube...ogle&hl=pl piękna scena <3 moim zdaniem Niestety nie miałem okazji obejrzeć z wyciętymi scenami, ale gdy będę miał okazję, na pewno to zrobię. Scena z duchem świetna, również ta w skrzydle szpitalnym bardzo ważna, powinna zostać w wersji finalnej. |
|
|
YodaZgredek |
Dodany dnia 31.10.2016 06:01
|
gass90 napisał(a): Niestety nie miałem okazji obejrzeć z wyciętymi scenami, ale gdy będę miał okazję, na pewno to zrobię. Scena z duchem świetna, również ta w skrzydle szpitalnym bardzo ważna, powinna zostać w wersji finalnej. Jak znajdę tą wersję bo była chyba na cda to podam link. Mi również się ta scena podoba, ma piękny klimat i ta muzyka <3 kocham ją. Scena z duchem faktycznie zabawna i też mi się podoba. Dodatkowo z tymi scenami film jest jeszcze wierniejszy książce niż wersja podstawowa. Ulubiona scena z teasera trailera Star Wars The Last Jedi
|
|
|
YodaZgredek |
Dodany dnia 01.11.2016 09:42
|
gass90 napisał(a): Niestety nie miałem okazji obejrzeć z wyciętymi scenami, ale gdy będę miał okazję, na pewno to zrobię. Scena z duchem świetna, również ta w skrzydle szpitalnym bardzo ważna, powinna zostać w wersji finalnej. http://reseton.ne...-napisy-pl No to teraz masz okazję lecz. Ale nie można przewijać... bo film się wyłącza ... ale jest to ta wersja polecam ją obejrzeć jak ktoś ma czas niech obejrzy. Wersja z tymi scenami jest o wiele lepsza niż zwykła Edytowane przez YodaZgredek dnia 01.11.2016 09:44 Ulubiona scena z teasera trailera Star Wars The Last Jedi
|
|
|
Wioletta |
Dodany dnia 01.11.2016 09:44
|
Pochwały: 26 Postów: 3204 Dom: Gryffindor Punkty: 33447 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 06.07.16 |
tak jak nie lubię tej książki tak samo nie lubię tej części filmu, bo była jeszcze gorsza jak książka. jedyne co w tym filmie lubię to wygląd głównych bohaterów. jest jak dla mnie na wielki plus, i jako wielka fanka Zgredka on. nic poza tym. ta część mnie nudzi. nie ma w niej niczego poza właśnie tym co powiedziałam na co lubię spojrzeć. Severusie, jak mogłeś.. WYMOWNA - 26.07.2016 Przewodnicząca Karczmy Pod Parchatym Trollem - 22.09.2016 - 14.04.2017 (09.04) Członek Redakcji: 14.06.2017! <3 25.09.2021.. Na zamówienie, i z żywej sympatii do mnie! Seksi Sznejp w ręczniku na głowie. <3 - od wspaniałej Matki Karczmy, Alette! Dla mnie, o Sznejpie utalentowana Alette. <3 [img][/img] Z dedykacją dla mnie od Ewy! Z dedykacją dla mnie od ulki kulki! Od Klaudka! <3 Od Julki! Izrael! Wcześniej: w Hogwarcie: Wioletta Elbren Escher różdżka: 18 cali, sosna, pióro feniksa czarodziej: półkrwi. Quidditch: Obrońca Gryffindoru oraz Zastępca Kapitana Pottermore: wiolcis dom: Gryffindor różdżka: heban, 12¼ cala, włos jednorożca. |
|
|
YodaZgredek |
Dodany dnia 01.11.2016 10:00
|
Wioletta napisał(a): tak jak nie lubię tej książki tak samo nie lubię tej części filmu, bo była jeszcze gorsza jak książka. jedyne co w tym filmie lubię to wygląd głównych bohaterów. jest jak dla mnie na wielki plus, i jako wielka fanka Zgredka on. nic poza tym. ta część mnie nudzi. nie ma w niej niczego poza właśnie tym co powiedziałam na co lubię spojrzeć. Ale tak gorsza jak filmowy książę półkrwi to chyba nie PP. Wygląd głównych bohaterów oczywiście magiczny i najlepszy w pierwszych trzech częściach więc się zgodzę... Też jestem wielkim fanem Zgredka <3 żałuję tylko że na ekranie mamy tylko go w dwóch częściach... on był ważny w Czarze Ognia w Zakonie Feniksa... nigdy nie wybaczę twórcom że go olali. Brak Mrużki też Ulubiona scena z teasera trailera Star Wars The Last Jedi
|
|
|
Wioletta |
Dodany dnia 01.11.2016 10:03
|
Pochwały: 26 Postów: 3204 Dom: Gryffindor Punkty: 33447 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 06.07.16 |
ja w sumie chyba wolę sobie obejrzeć Księcia Półkrwi niż Komnatę Tajemnic.. każdemu podoba się coś innego więc mnie nawet nie namawiaj, i mi nie tłumacz co jest gorsze, a co lepsze. co do Zgredka był ważny, ale dla mnie pokazali go wystarczająco. ważne, ze nie pominęli jego śmierci. Severusie, jak mogłeś.. WYMOWNA - 26.07.2016 Przewodnicząca Karczmy Pod Parchatym Trollem - 22.09.2016 - 14.04.2017 (09.04) Członek Redakcji: 14.06.2017! <3 25.09.2021.. Na zamówienie, i z żywej sympatii do mnie! Seksi Sznejp w ręczniku na głowie. <3 - od wspaniałej Matki Karczmy, Alette! Dla mnie, o Sznejpie utalentowana Alette. <3 [img][/img] Z dedykacją dla mnie od Ewy! Z dedykacją dla mnie od ulki kulki! Od Klaudka! <3 Od Julki! Izrael! Wcześniej: w Hogwarcie: Wioletta Elbren Escher różdżka: 18 cali, sosna, pióro feniksa czarodziej: półkrwi. Quidditch: Obrońca Gryffindoru oraz Zastępca Kapitana Pottermore: wiolcis dom: Gryffindor różdżka: heban, 12¼ cala, włos jednorożca. |
|
Podziel się z innymi: |
Strona 1 z 2: 12
Przejdź do forum: |