Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 1 z 2: 12
|
Jedliście już Fasolki Wszystkich Smaków? | ||||||||||||||||
|
Fasolki wszystkich smaków Bertiego Botta
|
|
ania potter |
Dodany dnia 20.08.2014 14:11
|
Pochwały: 1 Postów: 1163 Dom: Slytherin Punkty: 10153 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 17.04.14 |
Jedliście już takie fasolki? Są dostępne na CośSłodkiego.pl Są o smakach: -Banan -Czarny pieprz -Jagoda -Glut -Wata cukrowa -Wiśnia -Cynamon -Brud -Woskowina z ucha -Dżdżownica -Trawa -Cytryna -Zielone Jabłko -Zgniłe jajo -Pianki -Kiełbasa -Mydło -Tutti-Frutti -Wymioty -Arbuz Dodatkowe pytanie: I który smak was interesuje? lights will guide you home and ignite your bones and i will try to fix you w Hogwarcie możecie mnie znaleźć jako Anne Leishale |
|
|
Finnigan |
Dodany dnia 21.08.2014 10:26
|
Pochwały: 1 Postów: 277 Dom: Gryffindor Punkty: 4792 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 24.06.14 |
Myślę, że z czystej ciekawości spróbowałbym większości z nich, może z wyjątkiem zgniłego jaja i wymiocin, siarkowodór śmierdzi strasznie, a wymioty to też raczej nic przyjemnego Czasem wystarczy zrobić jeden głupi błąd, by zobaczyć, jaka jest reakcja postronnych osób i wychodzą na jaw ich uprzedzenia z tej sytuacji.
|
|
|
Liliana2194 |
Dodany dnia 21.08.2014 12:29
|
Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 20 Postów: 1280 Dom: Hufflepuff Punkty: 20234 Ranga: O choinka! Data rejestracji: 18.06.14 |
Raczej bym spróbowała, ale niestety byłoby ryzyko natknięcia się na smak np. wymiocin. Swoją drogą, ciekawe, jak smakuje na przykład fasolka o smaku glutów. Najchętniej zjadłabym bananową, prawdopodobnie by mi smakowała. - - W Hogwarcie: - - 2) Valerie Adams 2.06.2019 - Karta postaci: tutaj 1) Liliana Williams 18.06.2014 - 31.05.2019 ~ moja ulubienica spośród tej dwójki ~ Karta postaci: 1. Lijka 2. Poboczne - - Za 2017/2018: - - - - INBJN - - Ten little Indian Boys went out to dine One choked his little self and then there were nine. Nine little Indian Boys sat up very late One overslept himself and then there were eight. Eight little Indian Boys travelling in Devon One said he'd stay there and then there were seven. Seven little Indian Boys chopping up sticks One chopped himself in halves and then there were six. Six little Indian Boys playing with a hive A bumblebee stung one and then there were five. Five little Indian Boys going in for law One got in Chancery and then there were four. Four little Indian Boys going out to sea A red herring swallowed one and then there were three. Three little Indian Boys walking in the zoo A big bear hugged one and then there were two. Two little Indian Boys sitting in the sun One got frizzled up and then there was one. One little Indian Boy left all alone He went out and hanged himself and then there were none. - - - - |
|
|
ania potter |
Dodany dnia 21.08.2014 14:05
|
Pochwały: 1 Postów: 1163 Dom: Slytherin Punkty: 10153 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 17.04.14 |
Dziękuję za wypowiedzenie się. Nie próbowałam fasolek choć bardzo bym chciała lights will guide you home and ignite your bones and i will try to fix you w Hogwarcie możecie mnie znaleźć jako Anne Leishale |
|
|
Najpoten |
Dodany dnia 11.10.2014 20:57
|
Postów: 222 Dom: Hufflepuff Punkty: 1228 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 25.07.13 |
Zastanawiam się skąd twórcy wiedzieli jak smakuje brud, czy wosk z uszu... Większość smaków zachęca, może bym kupiła raz na próbę, gdybym tylko miała możliwość. Lately I've been, I've been losing sleep Dreaming about the things that we could be But baby I've been, I've been prayin' hard Said no more counting dollars We'll be, we'll be counting stars Kot z sumieniem to...to jak świnka morska - ani świnka, ani morska... Warto być kotem. Nie tylko masz dziewięć żyć, ale i teologia jest dużo prostsza. |
|
|
alekskot |
Dodany dnia 11.10.2014 21:45
|
Postów: 161 Dom: Ravenclaw Punkty: 2812 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 24.06.14 |
Spróbowałabym,ale jakoś nieszczególnie lubię mydło czy wymiociny .Za to parę smaków interesujących,np:wata cukrowa.I pytanie czy w smaku zielone jabłko różni się bardzo od czerwonego? Były tu literki.
Teraz nie ma literek. |
|
|
ania potter |
Dodany dnia 11.10.2014 21:51
|
aleskot Zielone jabłko czasem jest trochę kwaśniejsze od czerwonego bo czerwone dłużej dojrzewało w słońcu.Ale naprawdę są tu interesujące smaki lights will guide you home and ignite your bones and i will try to fix you w Hogwarcie możecie mnie znaleźć jako Anne Leishale |
|
|
Dodany dnia 12.10.2014 10:21
|
|
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '' at line 1You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '' at line 1 Postów: Dom: Brak przydziału Punkty: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '' at line 10 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.01.70 |
Kuzyn dał mi na zjeździe rodzinnym... Żeby nie było, najgorsze jest Tutti-Frutti. Pierwsze pytanie jakie mi się nasunęło brzmi: Jak to się stało że dopuścili to do sprzedaży? Piszcie dłuższe posty bardzo proszę, inaczej będę kasować. Pene Edytowane przez Penelope dnia 12.10.2014 12:55 |
|
|
Neterin |
Dodany dnia 16.10.2014 21:57
|
Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 2 Postów: 270 Dom: Slytherin Punkty: 6381 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 09.09.14 |
Jeszcze nie jadłem, ale jeśli nadarzyłaby się okazja to z chęcią bym spróbował. Z owocowymi smakami pewnie nie będzie szału, bo dość często mam z nimi styczność, ale taki glut czy dżdżownica... Widzę, że nie są drogie, bo te 16 zł to nic. Losowanie smaków na chybił trafił, fajna zabawa |
|
|
UsagiTsukino |
Dodany dnia 11.01.2015 12:16
|
Pochwały: 1 Postów: 221 Dom: Gryffindor Punkty: 4515 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 02.07.14 |
Ja jadlam tylko te dobre fasolki kupiłam w Rossmannie i Empiku. A co do tych Potter'owskich to koleżanka w Anglii mi ma kupić i przywieźć mówiła, że jak trafiła na smak pieluchy to więcej ich nie jadła, bardzo ciekawe smaki Może w Gryffindorze, Gdzie kwitnie męstwa cnota, Gdzie króluje odwaga I do wyczynów ochota. |
|
|
Nieoryginalna |
Dodany dnia 11.01.2015 13:39
|
Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 18 Postów: 1510 Dom: Hufflepuff Punkty: 30436 Ranga: cierń krzyża Data rejestracji: 26.01.14 |
Nigdy nie jadłam fasolek wszystkich smaków, choć bardzo bym chciała ;D Jakbym dostała opakowanie to od razu spróbowałabym pewnie wszystkich, zgadując, jaki co ma smak. Co prawda na początku pewnie trudno byłoby mi spróbować "brudnej" fasolki, ale na pewno bym się przemogła prędzej czy później. Wszystkie smaki mnie interesują, mam nadzieję, że kiedyś będę mogła ich spróbować! like the coldest winter chill, heaven beside you (hell within) |
|
|
Zuska001701 |
Dodany dnia 11.01.2015 15:02
|
Postów: 2 Dom: Gryffindor Punkty: 4 Ranga: Mugol Data rejestracji: 11.01.15 |
Z wielką chęcią bym spróbowała ;D Sama mam nawet zamiar je kupić w przyszłości. Moim zdaniem cena nie jest za droga jak na takie pudełeczko. najbardziej interesujący jest smak dżdżownicy Fajny gadżet dla każdego fana |
|
|
Lumos123 |
Dodany dnia 11.01.2015 16:38
|
Postów: 203 Dom: Hufflepuff Punkty: 3008 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 18.10.14 |
Ja próbowałam tylko podróbki z empiku. Ogólnie były smaczne, lecz smaki były tylko dobre i głównie owocowe. Tych oryginalnych jakoś nie chciałabym spróbować, niektóre smaki mnie zniechęcają. Jakoś nie chce wiedzieć jak smakuje brud czy dżdżownica A może w Hufflepuffie,
Gdzie sami prawi mieszkają, Gdzie wierni są sprawiedliwi Hogwartu szkoły są chwałą. Wiersz o mnie : Lumos nasza jest kochana Mądra, zdolna, uwielbiana A przynajmniej tak myśli... Cóż, nie widzi nienawiści Zadaje wredne zadania w butelce I co myśli? Ja piszę wiersze? Mimo tego pewien respekt - Mimo, że ona nie prefekt Świetny medal dla kluch stworzyła Najlepszym, oczywiście, go wręczyła To miała być miła rymowanka, Lecz niech będzie niespodzianka! ;D To, że twoja wrażliwość uczuciowa mieści się w łyżeczce od herbaty, nie świadczy o tym, że wszyscy są tak upośledzeni. - Diabelskie sidła, diabelskie sidła... Co mówiła profesor Sprout?... Że to lubi ciemność i wilgoć... - Więc zapal coś! - wykrztusił Harry. - Tak... no jasne... ale tu nie ma drewna! - krzyknęła Hermiona, wykręcając sobie ręce. - CZY TY ZWARIOWAŁAŚ? - zawył Ron. - JESTEŚ CZARODZIEJKĄ CZY NIE? -Brat Zachariasz- powiedziała Isabelle. -Ciacho wszystkich miesięcy od stycznia do grudnia w kalendarzu Cichych Braci. Co on tu robi? -A istnieje kalendarz Cichych Braci? - zainteresował się Alec. -Sprzedają go? - Och, jesteś prefektem, Percy? - zdziwił się jeden z bliźniaków. - Dlaczego nam nie powiedziałeś? Nie mieliśmy pojęcia. - Daj spokój, przecież pamiętam, że coś o tym wspominał - powiedział drugi bliźniak. - Raz... - Albo dwa... - Chwilę temu... - Przez całe lato... -Lubię kaczki - wtrącił dyplomatycznie Jem. - Zwłaszcza te z Hyde Parku. - Zerknął z ukosa na przyjaciela. Obaj siedzieli na brzegu wysokiego stołu, z nogami zwieszonymi nad podłogą. - Pamiętasz, jak próbowałeś kiedyś mnie namówić, żebym rzucił im piróg nadziewany mięsem, bo chciałeś sprawdzić, czy uda się wyhodować rasę kaczek kanibali? -I zjadły go - przypomniał Will. - Krwiożercze małe bestie. Nigdy nie ufaj kaczkom. |
|
|
UsagiTsukino |
Dodany dnia 11.01.2015 16:56
|
Pochwały: 1 Postów: 221 Dom: Gryffindor Punkty: 4515 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 02.07.14 |
Te fasol wyglądają tak że masz dwie wyglądające tak samo ale jedna smakuje jak np. Zielone jabłko a druga jak glut więc nie wiesz na co trafisz. Właśnie to e tych fasolka jest takie fajne bo bierzesz żółtą... myślisz, że to popcorn maślany a to wymiociny Może w Gryffindorze, Gdzie kwitnie męstwa cnota, Gdzie króluje odwaga I do wyczynów ochota. |
|
|
gne |
Dodany dnia 11.01.2015 17:12
|
Pochwały: 24 Postów: 3001 Dom: Ravenclaw Punkty: 23582 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 29.08.07 |
Ja próbowałam tylko podróbki z empiku. Ogólnie były smaczne Mi one średnio się podobały. Może nie były niesmaczne, ale też nie były według mnie smaczne. Te smaki były dla mnie mało wyraziste. Po zjedzeniu kilku fasolek już w ogóle nie czułam ich smaku... Lepiej wydać kasę na żelki. ; ) |
|
|
askaeddie |
Dodany dnia 13.02.2015 21:01
|
Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 3 Postów: 1058 Dom: Slytherin Punkty: 6070 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 10.01.15 |
Może bym spróbowała, gdyby skład był inny. Chociaż nigdy nie miałam parcia na takie rzeczy, więc też znikome czy bym się zmobilizowałam do zamówienia. lol Podobno niektóre są ohydne, ale to też kwestia kto ma jaki próg obrzydlistwa smakowego. |
|
|
thebadsweeetdomi6913 |
Dodany dnia 14.02.2015 09:42
|
Postów: 41 Dom: Ravenclaw Punkty: 511 Ranga: Prefekt Ravenclawu Data rejestracji: 07.02.15 |
Jeszcze nie jadłam tych fasolek ale oglądałam innych youtuberów którzy oni sobie takie fasolki kupują.Najgorszy smak ze wszystkich fasolek była o smaku jajka yyy,równierz nie tylko można kupić fasolki ale są czekoladowe żaby.Oprócz żaby dostaje sie karte czarodziejów . |
|
|
askaeddie |
Dodany dnia 16.02.2015 02:19
|
Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 3 Postów: 1058 Dom: Slytherin Punkty: 6070 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 10.01.15 |
thebadsweeetdomi6913 napisał(a): Jeszcze nie jadłam tych fasolek ale oglądałam innych youtuberów którzy oni sobie takie fasolki kupują.Najgorszy smak ze wszystkich fasolek była o smaku jajka yyy,równierz nie tylko można kupić fasolki ale są czekoladowe żaby.Oprócz żaby dostaje sie karte czarodziejów . Też widziałam jeden filmik. Smak jaja był jednym z najobrzydliwszych, ale podobno wymioty, glut i woskowina do smakowitych też nie należą. Chyba mydło było dziwne, ale niekoniecznie takie złe... Pewnie ile osób to tyle odczuć. |
|
|
MorganaViolinist |
Dodany dnia 16.02.2015 09:18
|
Postów: 34 Dom: Ravenclaw Punkty: 96 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 31.01.15 |
Jadłam są smaczne, ale przyznam że od niektórych zbiera się na wymioty. Ostrzegam jeśli tak jak ja nie lubisz kokosów, to jesteś po między kokosem a zgniłym jakiem, nie mam pojęcia skąd wiedzieli jak smakuje pielucha. Mają pracowników którym płacą miliony, żeby próbowali brudu na przykład i opisywali? Zadanie z butelki: Ravenclaw jest najlepszy, Gryffoni są głupi i nierozważni. My jesteśmy najlepsi. Gryffindor przegra puchar domów.
Bad Wolf, wszyscy ją znają. Jej poświęcenie, każdy o nim wie. Gdy ją widzisz, usta się w uśmiech układają Kocha wszystkich, także Ciebie Jej skromność ... Ach po co pisać wiersze. Na co, zdania te upiększać mam. Skoro osoba ta tak skromna, sobą przyćmi słów mych blask. Dzień dobry! Wiem, że większość użytkowników w tym miejscu wypisuje różne cytaty, albo wkleja zdjęcia. Ja, natomiast postanowiłam, że w tym miejscu napiszę krótką historyjkę z ukrytym morałem. Bajka o wodzie i powietrzu autor: Morgana Violinist Są ludzie, którzy rodzą się w wodzie. Nurkują przekonani, że to woda jest życiodajnym powietrzem. Po pewnym czasie zaczynają się dusić, skoro twierdzą że to dzięki wodzie mogą oddychać, to nurkują coraz głębiej przekonani, że za chwilę zwów będą mogli oddychać. W końcu tracą przytomność powietrze ciągnie ich ku górze. Kiedy ockną się dryfując, i dopiero wtedy zrozumieją, że całe życie byli w wodzie. Już zawsze będą tylko na lądzie, omijając wodę szerokim łukiem. Istnieją tacy ludzie, którzy wpadają do wody nie wiedząc o tym. Nie nurkują, zostają na miejscu próbując oddychać. Zapominają czym jest woda, a czym powietrze i nie odróżniają jednego, od drugiego. Oni nie zauważają, że się duszą, tylko zamykają oczy. Budzą się dryfując i dopiero wtedy zaczynają oddychać Są też tacy, co wcale nie wchodzą do wody i nigdy się nie duszą Morał jest prosty: Nie wchodź do wody, jeśli nie umiesz pływać. |
|
|
askaeddie |
Dodany dnia 16.02.2015 20:53
|
Nie wiem jak dokładnie opracowywali te smaki, ale pewnie mieli grupę testową, na której mogli sobie wojować. Smak pieluch? Bleee, nawet sobie nie chcę tego wyobrażać. Ohyda. |
|
Podziel się z innymi: |
Strona 1 z 2: 12
Przejdź do forum: |