Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Czym jest dla ciebie muzyka?
|
|
![]() |
Dodany dnia 31.08.2014 14:05
|
![]() ![]() Pochwały: 5 Postów: 766 Dom: ![]() Punkty: 12754 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 14.07.14 |
To może zacznę tak: Nie wiem jak wy, ale ja potrafię praktycznie jednać się z muzyką. Wczuwam się w każdą piosenkę i często po prostu nie jestem wstanie tego kontrolować. Bywa, że prawie tańczę na środku sklepu, w którym z głośników płynie moja ulubiona piosenka. Jestem w stanie, słysząc daną piosenkę po raz pierwszy, dostosować do niej swój krok, gesty, a nawet sposób wysławiania się. A wy? Czy też macie czasem wrażenie, że muzyka wami zawładnęła? ![]() ![]() ![]() Uważaj, komu się narażasz, bo nie znasz dnia ani godziny, kiedy przyjdzie po Ciebie mafia.. ![]() ![]() Jeśli bóg, to tylko jeden ![]() ![]() Prawdziwy rycerz powinien się w swoim życiu wykazywać pięcioma cechami: 1. Hojnością ![]() ![]() ![]() ![]() 2. Mądrością ![]() ![]() ![]() ![]() 3. Walecznością ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4. Honorem ![]() ![]() ![]() ![]() 5. Współczuciem ![]() ![]() ![]() przede wszystkim jednak.. ![]() ...powinien pozostawać w naszych sercach bez względu na wszystko ![]() ![]() Jak gdyby jedynym właściwym czasem życia była przeszłość... ![]() ![]() MOJA KAPLICZKA *Wyznawczyni Borszewicza!* szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę gdzie szewc chodzi w butach gdzie jak cię widzą to dzień dobry szukam świata w którym człowiek człowiekowi człowiekiem *** czasem chciałbym zostawić to wszystko i ta głupia nadzieja że mam coś jeszcze do zostawienia *** *Orędowniczka Happysad!* Bo wszystkie drogi stąd Prowadzą na tory Wszystkie drogi stąd Na kolejowy most.. Już do Ciebie biegnę Ile w płucach mam sił Chociaż patrzę przed siebie I nie widzę nic Tak często Cię widzę Choć tak rzadko spotykam Smaku Twego nie znam Choć tak często Cię mam Na końcu języka I już się modlę Do spadających gwiazd Bo mi brakuje ciepła Twych rozchylonych warg Hej Ja przed Tobą się rozbieram Zrzucam zmięte brudne myśli I przed Tobą umieram Chore serce otwieram Bez znieczulenia O, udupienie totalne Niewiasty nosisz imię Ile Cię trzeba dotknąć razy Żeby się człowiek poparzył Koncerty: - festiwal, Poznań; pierwsze zetknięcie z zespołem - festiwal, Swarzędz; deszcz; znałam prawie każdą piosenkę - Poznań; pierwszy zamknięty koncert; ~zmęczony~<3 *Wierny członek Overwatch!* ]Bohaterowie nigdy nie umierają. ![]() Zhakować można wszystko.. i wszystkich. ![]() *Od lat na liście rezerwowej Avengersów!* - Żołnierzyk. Postać nie z tej epoki. - Ale za to z tej planety. ![]() - Dość tego! Wszyscy stoicie niżej ode mnie! Patrzysz na boga, szkaradny stworze! I nie godzę się, aby pomiatał mną... - Wielki mi bóg. ![]() - Tu holograficzny sobowtór Tony'ego Starka. Nagraj wiadomość. - To pilne. - To nagraj się pilnie. O, włamanie! ![]() *Winter is coming..* Jeśli dostaniesz jakieś imię, przyjmij je, uczyń swoim, a wtedy już nigdy cię nim nie zranią. ![]() Ten, kto boi się przegrać, już przegrał. ![]() ![]() Mój ukłon w stronę starych, cudownych bajek ![]() Mulan - za pokazanie, że bycie sobą jest najważniejsze<3 ![]() Planeta Skarbów - bo nauczyła wierzyć we własne siły<3 ![]() Zakochany kundel - za zaszczepienie w sercu tej bezinteresownej miłości<3 ![]() Herkules - za udowodnienie, że ciężką pracą można osiągnąć wszystko<3 ![]() Alladyn - nauczył, że powinno się podążać za marzeniami<3 ![]() ![]() Tabliczka cytatów! Strach nauczy się mnie bać ~Dotyk Julii Miłość - zabije Cię i jednocześnie Cię ocali ~Delirium Piekło jest puste, a wszystkie demony są tutaj ~William Shakespeare Usta twoje: ocean różowy. Spojrzenie: fala wzburzona. A twoje szerokie ramiona: Pas ratunkowy... ~Portret Niektórzy twierdzą, że bogów nie ma i po śmierci jest jedynie pustka. Ja już poznałem tę pustkę, nie boję się umrzeć ~Wiedźmin: Dziki Gon - Jesteś psychopatą. - Wolę określenie "człowiek z wyobraźnią" ~Szeptem -Chcesz posiąść moje ciało? -Chciałbym z nim zrobić wiele rzeczy, poza tą jedną.. ~Szeptem ![]() Kpop to styl życia ![]() ~Stałem w drzwiach garderoby i patrzyłem na członków zespołu, wiedząc, że nie mogę do nich dołączyć. Przepraszam.. Naprawdę chciałem wyjść na scenę. Na scenę, która jest moim życiem. Dziękuję wam i... kocham was...~ ![]() ~Nawet jeśli języki są różne, muzyka pozostaje ta sama~ ![]() ~Mam parę nóg na których mogę stanąć, nawet gdy upadnę osiem razy~ ![]() Avatar: Legenda Aanga + inne animopodobne rzeczy ![]() - No coś Ty.. Ja to zrobiłam? - Tak. Właśnie awansowałaś z wariatki na świruskę. Moje gratulacje! ![]() - Pij sok z kaktusa, jest bardzo mokry! Nic nie jest bardziej mokre od tego soku!! ![]() - Kto to jest Zuko? - To taki jeden facet w kucyku, który nas goni. - Co masz do kucyków, kucyku? - To jest wilczy ogon wojownika! ![]() - Nienawidzę cię stryju, śmierdzisz! - Chyba tak nie powiedziałeś? - Tak, powiedziałem.. ![]() Zemsta to tylko piękne słowo, które zwyczajnie usprawiedliwia samolubne czyny. ![]() Lepiej zostać zranionym niż ranić innych. Dobrzy ludzie będą szczęśliwi na przekór wszystkiemu. ![]() Możesz o mnie mówić, ile chcesz, ale nie waż się powiedzieć słowa o moim barcie! ![]() Gry, do których chętnie wracam: - Heroes (III najlepsza) - Wiedźmin - Civilization (głównie IV) - Overwatch - Skyrim - Battlefield - Leauge of Legends - Uncharted - Tomd Raider Jeśli chcesz pogadać o grach, uderzaj do mnie ![]() ![]() Członkini redakcji czwartego, piętnastego i szesnastego numeru Proroka! |
|
|
![]() |
Dodany dnia 31.08.2014 16:55
|
![]() ![]() Pochwały: 3 Postów: 124 Dom: ![]() Punkty: 999 Ranga: Wzór do naśladowania Data rejestracji: 19.04.13 |
Heh, mam tak samo, ale w sklepie potrafię to opanować ![]() Muzyka wiadomo, jest naprawdę "ważna", ale niektórzy (tak jak mój kolega) Stawiają to na (powiedzmy) pierwszym miejscu w swoim życiu. Nie chce "urazić" jakichś osób, ale mnie to czasami denerwuje :/ Na razie może tyle. Guess who back(again)?? The Majne podpis ludziu właśnie czytasz Siemka! Jestem KubeN, a raczej Kuba(właściwie to Jakub, ale wszyscy mówią Kuba) Konieczkowicz. Mam 13 lat. Mieszkam w Kielcach. Co tu dużo mówić ( a raczej pisać )lubię reggae, rap i hip hop. Jestem raczej człowiekiem spokojnym ( choć nie zawsze ). Chciałbym być mentalistą lub iluzjonistą ( jak nie wiecie co to jest to zawsze można liczyć na pomoc cioci wikipedii ). Dobra o mnie tyle. A, i tu macie link do mojego "przedstaw się": http://www.harry-...d_id=13971 ![]() " Magia nie istnieje dopóki jej nie stworzymy " By KubeN ![]() ![]() "Ból jest najlepszym nauczycielem. Tylko nikt nie chce być jego uczniem." Bruce Lee KAKAŁO ![]() C.D.N... [/b] |
|
|
![]() |
Dodany dnia 08.09.2014 01:24
|
![]() ![]() Postów: 15 Dom: ![]() Punkty: 123 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 07.09.14 |
Hmmm, muzyka bez wątpienia jest dla mnie czymś bardzo ważnym. Często daje mi motywacje do działania, innym razem pomaga w zwykłym spacerze, a jeszcze innym razem daje nieco rozrywki. Cały sukces polega na różnorodności, jaką daje nam muzyka. Wedle nastroju możemy manipulować rodzajami, które chcemy słuchać. Tak, muzyka dla mnie jest czymś, bez czego świat nie byłby taki sam. To właśnie muzyka sprawia, jak widzę niektóre rzeczy oczyma wyobraźni. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 17.09.2014 20:47
|
![]() ![]() Postów: 128 Dom: ![]() Punkty: 1142 Ranga: Prefekt Naczelny Ravenclawu Data rejestracji: 07.09.14 |
Często słucham muzyki po szkole, żeby mój mózg wypoczął ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 05.12.2014 09:03
|
![]() ![]() Postów: 161 Dom: ![]() Punkty: 2812 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 24.06.14 |
Mam dokładnie tak samo jak jullietta, dokładnie. Na dyskotece wariuje, a gdy gdzieś puszczą piosenke, którą znam to zaczynam ją nucić. I jeszcze! Uwielbiam śpiewać, śpiewam najładniej z klasy i zajełam drugie miejsce w ,,piosenka jest dobra na wszystko". Były tu literki.
Teraz nie ma literek. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 05.12.2014 14:50
|
![]() ![]() Postów: 5 Dom: ![]() Punkty: 1015 Ranga: Prefekt Naczelny Gryffindoru Data rejestracji: 29.11.14 |
Czym jest dla mnie muzyka? Muzyka z którą miałem do czynienia już w wieku 5 lat, oprócz aktorstwa jest dla mnie wszystkim. Muzyka uratowała moje życie, ukształtowała mój charakter, muzyka to najlepszy lek na różne rzeczy jaki może być, kocham śpiewać, kocham grać na pianinie i gitarze i chcę to robić i być związany z tym przez całe swoje życie. Muzyka to coś pięknego, tworzenie muzyki, śpiew... Kiedy to robię znajduję się w magicznym świecie. Poprzez muzykę mogę wyrazić swoją radość, miłość, ból, cierpienie. To jest dla mnie po prostu coś niesamowitego. Edytowane przez ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 21.12.2014 11:23
|
![]() ![]() Pochwały: 24 Postów: 3001 Dom: ![]() Punkty: 23582 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 29.08.07 |
Gdyby tak pomyśleć, to pewnie nie jest niczym więcej niż dla 80% społeczeństwa. Jestem trochę maniakiem, ale też nie do końca, bo tak naprawę o muzyce wiem niewiele. Za to ogromną przyjemność sprawia mi odszukiwanie i poznawanie nowych brzmień, nowych podejść do muzyki. Chyba w żadnym podgatunku nie jestem w stanie wytrzymać za długo, bo nie przepadam za wtórnością i lubię ciągle odkrywać coś nowego. Nie wiem czym jest dla mnie muzyka, ale myślę że bardzo ważną częścią mojej osoby. Uwielbiam o niej gadać i mogłabym zanudzić na śmierć opowiadaniem o niej. Paczuszka jest moja. ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 21.12.2014 12:00
|
![]() ![]() Pochwały: 2 Postów: 739 Dom: ![]() Punkty: 3722 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 01.10.14 |
Muzyka jest dla mnie jedną z najważniejszych rzeczy: daje natchnienie, wolę walki. Muzyką się wyrażam, nawet zaczęłam grać na instrumentach: gitara, perkusja a teraz chcę grać na klawiszach. Zbieram podstawy a potem sama się szkolę. Kocham słuchać muzyki, jak wspomniałam jest ona dla mnie motorkiem pchającym mnie do działania. Codziennie muszę jej słuchać, inaczej dzień uważam za stracony. Może to uzależnienie? |
|
|
![]() |
Dodany dnia 16.02.2015 16:07
|
![]() ![]() Postów: 116 Dom: ![]() Punkty: 465 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 05.05.14 |
Muzyka jest dla mnie życiem. Uważam, że to wyjątkowo potężna moc. Może sprawić, że poczuję się pełna sił i odwagi albo załamię się psychicznie. Odkąd pamiętam moje życie było od niej uzależnione. "Pamiętasz kim byłeś, zanim świat powiedział Ci kim powinieneś być?"
![]() "Nie bój się, trzeba czegoś więcej niż ludzki krzyk, żeby obudzić umarłych." |
|
|
![]() |
Dodany dnia 27.05.2015 20:55
|
![]() ![]() Pochwały: 4 Postów: 1317 Dom: ![]() Punkty: 14924 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 29.12.14 |
Muzyka jest zdecydowanie jedną z najważniejszych rzeczy w moim życiu. W sklepie nie mam takich problemów - nigdy nie puszczają moich ulubionych piosenek, nienawidzę (i nie umiem) tańczyć. A do tego rzadko kiedy pojawiam się w supermarketach. Kiedy słucham tego, czego lubię, odczuwam coś w rodzaju szczęścia, ale też uspokaja mnie to. Muzyka umożliwia mi odcięcie się od tego szarego świata, który zamieszkują w eiększości fałszywi podludzie. ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 31.05.2015 21:55
|
![]() ![]() Postów: 45 Dom: ![]() Punkty: 203 Ranga: Pogromca chochlików Data rejestracji: 31.05.15 |
Muzyka jest dla mnie bardzo ważna , ponieważ jak ją słucham to się odprężam. Czasami nie mogę się opanować i nucę np. na lekcji , w sklepie, a w domu śpiewam na cały głos. ;D Czasami nawet ludzie się dziwnie na mnie patrzą , ale mnie to nie obchodzi , bo muzyka jest wyzwoleniem mojej duszy. Jak mam zły dzień Rock/Metal jak normalnie Pop ,a jak mi smutno to ,,Christina Aguilera- Say Something'' albo oglądam Zostań , jeśli kochasz również z tą piosenką. |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przejdź do forum: |