Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
losiek13
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
|
Czy Draco Malfoy byłby zdolny zabić?
|
|
Andi Miller |
Dodany dnia 17.07.2016 20:51
|
![]() Postów: 76 Dom: SlytherinPunkty: 1151 Ranga: Prefekt Naczelny Slytherinu Data rejestracji: 11.06.16 |
Nie lubię Draco, ale nie sądzę, że byłby w stanie kogoś zabić. W rzeczywistości był zagubionym chłopcem, który musiał robić to, na co nie ma ochoty. Twierdzę, że on potrafiłby porządnie nastraszyć, ale do morderstwa by się nie posunął. Chyba, że zrobiłby to w ostateczności, chcąc chronić rodzinę, ale wątpię. "Śmierć będzie ostatnim wrogiem który zostanie pokonany." ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jestem miłą ślizgonką. Jestem leniwą puchonką. Jestem tchórzliwą gryfonką. Jestem nieoryginalną krukonką. ![]() The need for intelligence to be cunning! ![]() ![]() "We've all got both light and dark inside us. What matters is the part we choose to action. That's wo we really are." ~Sirius Black |
|
|
|
Wioletta |
Dodany dnia 17.07.2016 23:20
|
![]() Pochwały: 26 Postów: 3204 Dom: GryffindorPunkty: 33447 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 06.07.16 |
myślę, ze mimo wszystko nie. gdyby był do tego zdolny zabił by Dumbledora. a jednak nawet opuścił rozdzke. albo chociażby jak w pokoju życzeń w IS jego wierni towarzysze miotali zakleciem usmiercajacym na lewo i prawo. on go nie rzucił, a mógł. chociażby w Hermione za bycie "szlama" . myślę, ze był zły, ale nawet nie bardzo lubił patrzeć na śmierć. spadł z krzesła gdy Voldemort zabił nauczycielkę mugoloznawstwa. nie zabił Harrego a mógł. chociażby wtedy w pociągu. także uważam, ze nie. |
|
|
|
ania potter |
Dodany dnia 18.07.2016 10:59
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 1163 Dom: SlytherinPunkty: 10153 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 17.04.14 |
O jeju, trudne pytanie. Nie darzę Draco sympatią, chociaż wiem, że znalazłyby się takie osoby, ale teraz nie i tym. Chociaż Draco należał do grona śmierciożerców, nie zdołałby nikogo zabić. Bez przesady. Draco Malfoy to zwykły 17-stoletni chłopiec, który nie lubi patrzeć na śmierć innych osób. Myślę, że nawet do tortur zaklęciem Crucio nie byłby ,,wytrzymały" psychicznie. Wyraźnie było widać, że nie lubił spotkań śmierciożerców w swoim domu. Najwyraźniej chciał, aby się nie odbywały. Gdyby był do tego zdolny, zabił by Dumbledore'a, a co najmniej Harry'ego. lights will guide you home and ignite your bones and i will try to fix you w Hogwarcie możecie mnie znaleźć jako Anne Leishale ![]() ![]() |
|
|
|
Davidd |
Dodany dnia 18.07.2016 11:32
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 74 Dom: GryffindorPunkty: 1288 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 11.12.15 |
Przepadam za Draco, aczkolwiek nie jest moją ulubioną postacią. Mimo wszystko uważam, że Draco nie byłby w stanie nikogo zabić (poddał się przecież, gdy miał zabić Dumbledore'a ). Ewentualnie posunąłby się do tego, gdyby chodziło o życie jego lub jego bliskich, ale wątpię. Draco to przecież normalny chłopak, który był zagubiony i najwyraźniej nie miał ochoty być Śmierciożercą. ![]() Seferyn i Sam Quest moimi ulubionymi Adminami <3 davidd Sefcio i Dawiś pragną powiadomić wszystkich zainteresowanych o wstąpieniu w szczęśliwy związek małżeński z dniem 25 września 2016 ~ Moje Skarby: Seferyn (Kotek ^^) <33 kospirre (Misia ;* ) <33 Moja narzeczona i psychofanka : Lilyatte (*^3^) BumSzakalaka ^^ ~ W Hogwarcie - Thomas Williams ~ Różdżka: 10 cali, głóg, włókno z pachwiny nietoperza "Może w Gryffindorze, Gdzie kwitnie męstwa cnota, Gdzie króluje odwaga I do wyczynów ochota." Uroczyście przysięgam, że knuję coś niedobrego! ![]() ![]() Snape : Czy pamiętasz, jak mówiłem, że ćwiczymy zaklęcia NIEWERBALNE, Potter? Potter : Tak. Snape : Tak, proszę pana. Potter : Nie ma potrzeby zwracania się do mnie per pan, profesorze. ![]() ![]() ![]() Koniec psot! |
|
|
|
poczwarkka |
Dodany dnia 18.07.2016 17:00
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 2 Dom: RavenclawPunkty: -34 Ranga: Irytek Data rejestracji: 11.07.16 |
Nie, nie i jeszcze raz nie! Fanką Malfoya nie jestem, ale muszę przyznać, że był dobrym chłopaczkiem. Coś zły był, wiadomo, lecz myślę, że to przez Lucjusza. To oddaje dzisiajszy klimat ambitnych rodziców i dzieci próbujących tym ambicjom podołać. Smutne, a jakże prawdziwe. |
|
|
|
Margaret Black |
Dodany dnia 18.07.2016 19:42
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 215 Dom: RavenclawPunkty: 9854 Ranga: Praktykant w Św Mungu Data rejestracji: 07.07.15 |
Nie weźcie mnie za jakiegoś potwora czy coś, ale według mnie, każdy mógłby zabić. Nigdy nie wiadomo co nam przyniesie los, a ja sama muszę przyznać, że gdybym miała do wyboru zabójstwo obcego człowieka, lub śmierć mojej rodziny - nie wahałabym się. I myślę, że większość z was (pomimo dylematów moralno-religijnych) postąpiłaby tak samo. Co się tyczy tych, którzy nie mają, lub nie cenią sobie rodziny - istnieją inne sposoby. Przekupstwo, tortury, szantaże... Jestem okrutna. Tak Draco Malfoy mógłby zabić. I pewnie zabiłby Dumbledora, gdyby ten nie zaczął mu prawić morałów o drugiej szansie i ochronie jego rodziny. "Elficka aura" - to chyba najpiękniejszy komplement, jaki kiedykolwiek otrzymałam, dziękuję <3 ![]() ![]() ![]() ![]() Żeby nie było żadnych wojen W naszym kraju (Wysłuchaj nas panie.) Żeby głód nie dotknął Nas (Wysłuchaj nas panie.) Żeby nikt nie cierpiał Gdy patrzę (Wysłuchaj nas panie.) Żeby wrogowie nasi Zdechli (Wysłuchaj nas panie.) Amen. ![]() ![]() To ja Człowiek agresywny Ze strachu Przepełniony nienawiścią Z bólu Żyjący samotnie Z obawy Szydzący ze słabszych Z niepewności Uśmiechający się Ze zmęczenia Plujący jadem Z zazdrości Zły Bo przeżarty żalem. ![]() ![]() ![]() ![]() Ej ale w sumie to ja lubię Bataliona <3 Dlaczego się tak gościa czepiacie? Sympatyczny jest ![]() ![]() Drugie miejsce to ciągle podium ![]() ![]() ![]() ![]() "Nie no co za żal, jakbym słuchał jakiejś bajki z morałem. Beznadzieja po prostu." |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
Strona 2 z 2: 12
| Przejdź do forum: |

Christina

Slytherin

Gryffindor

Ravenclaw