Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2) fuerte
3) Katherine_Pierce
4) Sam Quest
5) Shanti Black
6) A.
7) monciakund
8) ania919
9) ulka_black_potter
10) Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
Czy Draco Malfoy byłby zdolny zabić?
|
|
Andi Miller |
Dodany dnia 17.07.2016 20:51
|
Postów: 76 Dom: Slytherin Punkty: 1151 Ranga: Prefekt Naczelny Slytherinu Data rejestracji: 11.06.16 |
Nie lubię Draco, ale nie sądzę, że byłby w stanie kogoś zabić. W rzeczywistości był zagubionym chłopcem, który musiał robić to, na co nie ma ochoty. Twierdzę, że on potrafiłby porządnie nastraszyć, ale do morderstwa by się nie posunął. Chyba, że zrobiłby to w ostateczności, chcąc chronić rodzinę, ale wątpię. "Śmierć będzie ostatnim wrogiem który zostanie pokonany." Jestem miłą ślizgonką. Jestem leniwą puchonką. Jestem tchórzliwą gryfonką. Jestem nieoryginalną krukonką. The need for intelligence to be cunning! "We've all got both light and dark inside us. What matters is the part we choose to action. That's wo we really are." ~Sirius Black |
|
|
Wioletta |
Dodany dnia 17.07.2016 23:20
|
Pochwały: 26 Postów: 3204 Dom: Gryffindor Punkty: 33447 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 06.07.16 |
myślę, ze mimo wszystko nie. gdyby był do tego zdolny zabił by Dumbledora. a jednak nawet opuścił rozdzke. albo chociażby jak w pokoju życzeń w IS jego wierni towarzysze miotali zakleciem usmiercajacym na lewo i prawo. on go nie rzucił, a mógł. chociażby w Hermione za bycie "szlama" . myślę, ze był zły, ale nawet nie bardzo lubił patrzeć na śmierć. spadł z krzesła gdy Voldemort zabił nauczycielkę mugoloznawstwa. nie zabił Harrego a mógł. chociażby wtedy w pociągu. także uważam, ze nie. |
|
|
ania potter |
Dodany dnia 18.07.2016 10:59
|
Pochwały: 1 Postów: 1163 Dom: Slytherin Punkty: 10153 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 17.04.14 |
O jeju, trudne pytanie. Nie darzę Draco sympatią, chociaż wiem, że znalazłyby się takie osoby, ale teraz nie i tym. Chociaż Draco należał do grona śmierciożerców, nie zdołałby nikogo zabić. Bez przesady. Draco Malfoy to zwykły 17-stoletni chłopiec, który nie lubi patrzeć na śmierć innych osób. Myślę, że nawet do tortur zaklęciem Crucio nie byłby ,,wytrzymały" psychicznie. Wyraźnie było widać, że nie lubił spotkań śmierciożerców w swoim domu. Najwyraźniej chciał, aby się nie odbywały. Gdyby był do tego zdolny, zabił by Dumbledore'a, a co najmniej Harry'ego. lights will guide you home and ignite your bones and i will try to fix you w Hogwarcie możecie mnie znaleźć jako Anne Leishale |
|
|
Davidd |
Dodany dnia 18.07.2016 11:32
|
Pochwały: 1 Postów: 74 Dom: Gryffindor Punkty: 1288 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 11.12.15 |
Przepadam za Draco, aczkolwiek nie jest moją ulubioną postacią. Mimo wszystko uważam, że Draco nie byłby w stanie nikogo zabić (poddał się przecież, gdy miał zabić Dumbledore'a ). Ewentualnie posunąłby się do tego, gdyby chodziło o życie jego lub jego bliskich, ale wątpię. Draco to przecież normalny chłopak, który był zagubiony i najwyraźniej nie miał ochoty być Śmierciożercą. Seferyn i Sam Quest moimi ulubionymi Adminami <3 davidd Sefcio i Dawiś pragną powiadomić wszystkich zainteresowanych o wstąpieniu w szczęśliwy związek małżeński z dniem 25 września 2016 ~ Moje Skarby: Seferyn (Kotek ^^) <33 kospirre (Misia ;* ) <33 Moja narzeczona i psychofanka : Lilyatte (*^3^) BumSzakalaka ^^ ~ W Hogwarcie - Thomas Williams ~ Różdżka: 10 cali, głóg, włókno z pachwiny nietoperza "Może w Gryffindorze, Gdzie kwitnie męstwa cnota, Gdzie króluje odwaga I do wyczynów ochota." Uroczyście przysięgam, że knuję coś niedobrego! Snape : Czy pamiętasz, jak mówiłem, że ćwiczymy zaklęcia NIEWERBALNE, Potter? Potter : Tak. Snape : Tak, proszę pana. Potter : Nie ma potrzeby zwracania się do mnie per pan, profesorze. Koniec psot! |
|
|
poczwarkka |
Dodany dnia 18.07.2016 17:00
|
Ostrzeżenia: 1 Postów: 2 Dom: Ravenclaw Punkty: -34 Ranga: Irytek Data rejestracji: 11.07.16 |
Nie, nie i jeszcze raz nie! Fanką Malfoya nie jestem, ale muszę przyznać, że był dobrym chłopaczkiem. Coś zły był, wiadomo, lecz myślę, że to przez Lucjusza. To oddaje dzisiajszy klimat ambitnych rodziców i dzieci próbujących tym ambicjom podołać. Smutne, a jakże prawdziwe. |
|
|
Margaret Black |
Dodany dnia 18.07.2016 19:42
|
Pochwały: 3 Postów: 215 Dom: Ravenclaw Punkty: 9854 Ranga: Praktykant w Św Mungu Data rejestracji: 07.07.15 |
Nie weźcie mnie za jakiegoś potwora czy coś, ale według mnie, każdy mógłby zabić. Nigdy nie wiadomo co nam przyniesie los, a ja sama muszę przyznać, że gdybym miała do wyboru zabójstwo obcego człowieka, lub śmierć mojej rodziny - nie wahałabym się. I myślę, że większość z was (pomimo dylematów moralno-religijnych) postąpiłaby tak samo. Co się tyczy tych, którzy nie mają, lub nie cenią sobie rodziny - istnieją inne sposoby. Przekupstwo, tortury, szantaże... Jestem okrutna. Tak Draco Malfoy mógłby zabić. I pewnie zabiłby Dumbledora, gdyby ten nie zaczął mu prawić morałów o drugiej szansie i ochronie jego rodziny. "Elficka aura" - to chyba najpiękniejszy komplement, jaki kiedykolwiek otrzymałam, dziękuję <3 Żeby nie było żadnych wojen W naszym kraju (Wysłuchaj nas panie.) Żeby głód nie dotknął Nas (Wysłuchaj nas panie.) Żeby nikt nie cierpiał Gdy patrzę (Wysłuchaj nas panie.) Żeby wrogowie nasi Zdechli (Wysłuchaj nas panie.) Amen. To ja Człowiek agresywny Ze strachu Przepełniony nienawiścią Z bólu Żyjący samotnie Z obawy Szydzący ze słabszych Z niepewności Uśmiechający się Ze zmęczenia Plujący jadem Z zazdrości Zły Bo przeżarty żalem. Ej ale w sumie to ja lubię Bataliona <3 Dlaczego się tak gościa czepiacie? Sympatyczny jest Drugie miejsce to ciągle podium "Nie no co za żal, jakbym słuchał jakiejś bajki z morałem. Beznadzieja po prostu." |
|
Podziel się z innymi: |
Strona 2 z 2: 12
Przejdź do forum: |