Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Wzór do naśladowania
13.05.2025 10:36
Czy może te ankiety na boku działają? Głupek

Wzór do naśladowania
13.05.2025 10:36
Cieszmy się że strona jeszcze działa. Wiadomo czy coś się dzieje z serią filmową FF?

Wzór do naśladowania
13.05.2025 10:35
Jak to brzmi, zniknąć przez ciążę Duszek chociaż pewnie masz rację!Syriusz32

Potęga Krwistego Steka!
12.05.2025 07:41
Anastazja Schubert, ang chyba zniknęła przez ciążę, ale mogę się mylic

Pracownik departamentu
11.05.2025 10:24
Dobra,zgasiłeś mnie. Już się ucieszyłam, bo myślałam, że nic tu nie działało, a z ff faktycznie nie było problemów xD

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45363 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39458 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36773 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Śmierciożercy
Ginny_Potter_07
Co się stało ze Śmierciożercami po upadku Lorda Voldemorta? W ostatnim rozdziale pisało, że uciekli albo zostali złapani. Chodzi mi tu o Draco Malfoya. Był na peronie. Czy to znaczy, że on jednak nie był Śmierciożercą? A prawdziwi Śmierciożercy, ci którzy zostali złapani? Są w Azkabanie? A może dementorzy ich wycałowali?
Edytowane przez Smierciojadek dnia 22.09.2015 13:42

Prefix użytkownikaBlinkBlinkBoy
Nie wiem czy dementorzy mogli ich wycałować, bo nie było nigdzie napisane, co stało się z dementorami po upadku Voldemorta.

A młody Malfoy? Prawdopodobnie został ułaskawiony :)

auror14
Malfoy'ów pewnie ułaskawili. A Śmierciożercy... pewnie większość zginęła, bo pod koniec bitwy nie brano już jeńców. O dementorach nic nie było, ale ja na miejscu Ministerstwa bym z nich raz na zawsze zrezygnował.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 02.07.2014 22:18
Marti-tina :*:*:*

Członek Zakonu Feniksa
i Gwardii Dumbledore'a, Auror
republika.pl/blog_ve_673759/1634741/tr/herb_mojej_kwatery.gif
Hymn Zakonu
Płoną domostwa, leje się krew
Do walki zagrzewa feniksa śpiew
Dumbledorem naszym mistrzem, Dumbledore naszym wodzem
Który na śmierciożerców zawziął się srodze

Ref:Nie pozwolimy by Zło zwyciężyło
By szczelinami jak gaz się sączyło
Śmierciożerstwu niczym wężowi łeb odetniemy
Albo próbując w boju polegniemy

Zakon Feniksa na straży Dobra stoi
I go do końca zniszczyć nie pozwoli
Zło i jego sługi zwyciężymy
Nienawiść miłością zastąpimy

Ref:

Żaden z nas nigdy Zakonu nie zdradzi
Chociaż ostrożność nigdy nie zawadzi
Odwaga i wierność to nasze cnoty
Których przestrzegamy co do joty

Ref:

Niech ta pieśń i feniksa śpiew
Rozbrzmiewa w świecie niczym Dobra zew
My w jego służbie zwyciężymy
I Zło z tego świata wyplenimy

Ref:

jules202
Ja zgadzam się z auror'em14:
większość Śmierciożerców została zabita w bitwie o Hogwart, np Bella.
A co do reszty... albo w Azkabanie albo ''dołączyli'' do Voldi'ego!
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 02.07.2014 22:18

jetinajt
Wątpię. Śmierciożercy to nie Japończycy, nie mają honoru. Będą uciekali, kryli się po jaskiniach i żyli jak zwierzęta dopóki nie znajdą ich aurorzy, albo ich żałosna egzystencja się nie zakończy.
http://www.harry-potter.net.pl/forum/viewthread.php?forum_id=23&thread_id=1717&rowstart=0

http://www.youtube.com/watch?v=xAybf5yo9YY

[quote]Ridcully mlasnął z satysfakcją.
- My w Ankh-Morpork wiemy, z czego się robi piwo - stwierdził.
Magowie pokiwali głowami - rzeczywiście wiedzieli. Dlatego pili gin z tonikiem.
[/quote]

http://www.youtube.com/watch?v=I5i5t2J7w1s

[quote]Harry shouted, "Crucio!";(...)"I see what Bellatrix meant," said Harry, the blood thundering through his brain, "you need to really mean it."

...a potem (...) ściął łodygę fasoli, dodając morderstwo i ekologiczny wandalizm do wspomnianych wcześniej przestępstw kradzieży, oszustwa i wtargnięcia na cudzy teren. Uszło mu to jednak na sucho; żył długo i szczęśliwie, bez śladu wyrzutów sumienia z powodu tego, co uczynił. Co dowodzi, że jeśli człowiek jest bohaterem, to właściwie wszystko zostanie mu wybaczone, bo nikt mu wtedy nie zadaje niewygodnych pytań.
[/quote]

Draco_123
Dementorzy nie są w Azkabanie. Kingsley z nich ostatecznie zrezygnował i nie można ich zniszczyć tylko zmniejszyć jego ilości. A Malfoy'owie zostali ułaskawieni za to że pomogli Harry'emu w walce. Przeczytajcie sobie artykuły/wywiady z J.K.Rowling po wydaniu 8 tomu i wszystkiego się dowiecie.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 02.07.2014 22:20

Ref:

Ref:

Ref:

Kto chce być w moim zakonie feniksa niech się zapisuje juz jest nowy Zakon
[img]gryffindor.gif[/img]
i.aeri.pl/f/0/33/h/2621.jpg
i.aeri.pl/f/0/38/h/1027.jpg
i.aeri.pl/f/0/39/h/1066.jpg
i.aeri.pl/f/0/39/h/7563.jpg
i.aeri.pl/f/0/39/h/6369.jpg
i.aeri.pl/f/0/39/h/7371.jpg
i.aeri.pl/f/0/39/h/7609.jpg
i.aeri.pl/f/2/2446/h/80449.jpg
i.aeri.pl/f/2/2446/h/81355.jpg
i.aeri.pl/f/2/2446/h/80445.jpg
i.aeri.pl/f/2/2446/h/45538.jpg
i.aeri.pl/f/2/2446/h/81227.jpg
i.aeri.pl/f/2/2446/h/45536.jpg
i.aeri.pl/f/2/2446/h/68392.jpg
i.aeri.pl/f/0/82/h/74941.jpg
i.aeri.pl/f/0/39/h/72165.jpg
i.aeri.pl/f/2/2446/h/66964.jpg
i.aeri.pl/f/2/2446/h/45545.jpg
i.aeri.pl/f/0/82/h/6714.jpg
i.aeri.pl/f/0/82/h/7326.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/518.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/511.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/498.jpg
swiatpottera.fm.interia.pl/zamek_hogwart.gif

Prefix użytkownikaKyinra
Nimfadora Lupin napisał/a
A ja myślę, że śmierciozercy popełnili samobujstwo aby dołączyć do Czarnego Pana. Malfoyowie ztchóżyli i żyją w śród dobrych

Nie pogrążaj mnie! Wiesz, że istnieje coś takiego, jak słownik ortograficzny? Po pierwsze: wyraz 'samobójstwo' pisze się przez 'ó' z kreską. Po drugie w wyrazie 'stchórzyli' na początku jest 's' a nie 'z', a w środku nie 'ż' tylko 'rz'! Jeżeli masz dysortografię, to ściągnij sobie Firefox'a, który podkreśla błędy...

Teraz do tematu. Według mnie, Śmierciożercy zostali złapani i umieszczeni w Azkabanie. Draco, on jednak nie był do końca zły, musiał działać dla Voldemorta, bo ten wywierał na nim presję (choć trzeba przyznać, iż był tchórzem...). Kto wie, czy dementorzy nie złożyli pocałunków na najgorszych Śmierciożercach?

AGA! Wystrzelali ich? Buahah! Może dementorzy ich ucałowali, ale nie wystrzelali! Bo z czego? A co znowu za dementoidzi? Buahahah! Dziś sama mi mówiłaś coś o dementorach i ani razu nie wypaliłaś o dementoidach.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 02.07.2014 22:21
oi52.tinypic.com/jr2q15.jpg

Es 22:30:53
ale masz ladne oczy
Es 22:30:57
przypominaja mi konia

Lastfm!

Ja 17:19:53
luna z filmu? ; o
Mateusz 17:19:57
z filmu
17:20:05
dobra gerl
Ja 17:20:10
przeciez nie jest ladna
Mateusz 17:20:17
: D
17:20:17
ale mowie fajnie zagrala
17:20:17
=o
17:20:20
ladna nie ladna
17:20:24
dla mnei by mogla byc
17:20:34
taka piekna nie jest
17:20:34
ale z takim charakterem
17:20:40
'ide puknac twoja kolezanke'
17:20:45
'ok, zjem budyn w tym czasie'
17:20:47
xD

Prefix użytkownikaJuliet
A ja myślę, że śmierciożercy popełnili samobójstwo aby dołączyć do Czarnego Pana. Malfoyowie stchórzyli i żyją wśród dobrych.

Wybaczcie, nie mogłam się powstrzymać, żeby nie poprawić tych błędów.
Lipiec 26 1991

Słoneczko, pewna jesteś, że to Twoja data urodzenia?

Odczepcie się wszyscy od Draco. On nie popierał Śmierciożerców. W ogóle to wydaję mi się, że każdy Śmierciożerca pragnął po cichu klęski Voldemorta [może z wyjątkiem Bellatriks].

A pozostali to albo zginęli albo przeszli na dobrą stronę

Ludzie nie dzielą się na ludzi dobrych i Śmierciożerców.

Gizmolina
Nieliczni pewnie się ukryli, a ci, którzy mają trochę oleju w głowach i którzy w końcu przejrzeli na oczy, pewnie dołączyli do tej 'Dobrej Strony', tak jak np. Draco Malfoy z rodziną. I wszystko dla wszystkich skończyło się dobrze... Przynajmniej aż do pojawienia się kolejnego groźnego czarodzieja-szaleńca. jezyk B)
WWW.VERITASERUM.CBA.PL

Insygnia
No cóż, trudno stwierdzić co się stało ze Śmierciożercami. Cieszę się, że Draco żyje i ma się dobrze. Jestem tylko ciekawa jakie były potem stosunki między Harrym i Lucjuszem...
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 02.07.2014 22:21
hogsmeade.pl/button/userbar-gryffindor.jpg
hogsmeade.pl/button/userbar-slytherin.jpg
- Zostaniecie na kolacji? - zawołał, znikając na schodach. - Wszyscy
zawsze proszą o przepis na naszą Plimpkową zupę.
- Pewnie po to, żeby odwiedzić Wydział Zatruć w Świętym Mungu. -
wymamrotał Ron.

www.f1onfire.com
Aberforth
Część Śmierciożerców została złapana, część uciekła a Draco, Lucjusz i Narcyza zostali uniewinnieni, ponieważ nie walczyli z Voldemortem do końca.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 02.07.2014 22:22
Śmierć będzie ostatnim wrogiem, który zostanie zniszczony.

Agusia Grenger
Pewnie po prostu uznali swoją klęskę. Niektórzy udowodnili, że byli zmuszeni np. Imperiusem albo że pozabijają ich rodziny i żyją normalnie, inni są w Azkabanie, może niektórzy ukrywają się za granicą... A co do Draco to został ułaskawiony za to, że jego matka ostatecznie pomogła Potterowi, a on sam nie był zły, tylko tchórzliwy. Dementorzy siedzą w Azkabanie tak na wszelki wypadek, np. gdyby jakiś ukrywający się Śmiercorzerca zebrał armię i chciał zrobić zamach stanu to mogliby dać mu buzi albo następcy Voldiego...
Moje ulubione cytaty:
" Chłopiec, Który Przeżył pozostaje symbolem wszystkiego, o co walczymy : triumfu dobra nad złem, potęgi niewinności, wyrwania w oporze"
" Może jest, a może go niem ma, ale pozostaje faktem, że potrafi poruszać się szybciej niż Severus Snape, gdy mu się pogrozi szamponem..."

AlterEgo
jules202 napisał/a:
ja zgadzam się z auror'em14:
większość śmierciożerców zabita w bitwie o Hogwart,np Bella.
a co do reszty...albo w Azkabanie albo ''dołączyli'' do Voldi'ego!

Co za bzdury. Bellatrix nie zginęła, bo dostała zaklęciem Expelliarmus a nie Avada Kedavra.
Kolejna osoba wmawia forumowiczom, że członkowie Zakonu Feniksa używali zaklęć niewybaczalnych!

palec napisał/a:
draco malfoy pewnie walnął skruche a także jego matka pomogła harremu przedtym jak zabił voldemorta:smilewinkgrin:

Przecież Harry nie zabił Voldemorta. Potter użył zaklęcia Expelliarmus a nie Avada Kedavra. Natomiast Voldemort zginął od rykoszetu własnego zaklęcia, śmiertelnej Avada Kedavra.

Czy nikt tu nie czyta ze zrozumieniem...?

Nimfadora777
E tam, ważne jest to że została pokonana.. Chociaż Bellatrix mi się bardzo podobała - szczególnie w filmie " Harry Potter i Zakon Feniksa". Dobrze odegrała swoją rolę i jeszcze ten śpiew "zabiłam Syriusza Blacka" - Extra. A wracając do tematu, to Malfoy'owie zostali uniewinnieni, no bo to dzięki Narcyzie Harry dostał się do zamku żywy, a reszta Śmierciożerców uciekła...
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 02.07.2014 22:23

www.kociaki.nmj.pl
Prefix użytkownikaKerle
Nimfadora777 całkowicie się z tobą zgadzam, jeżeli chodzi o Lastrange - osoba, która się w nią wcieliła w piątej części świetnie odegrała tą role, szczególnie spodobał mi się tekst: Ecie, pecie ... - to było niezłe.

Jeżeli chodzi o Draco to myślę, że dostał taryfę ulgową - być może współpracował z Ministerstwem Magii i nie wsadzili go do Azkabanu. Ale jest jeszcze inna możliwość; Epilog był 19 lat później, więc Draco mógł już wysiedzieć swoje i go wypuścili.
Reszta Śmierciożerców pewnie uciekła, albo powiesiła się za swojego pana załamując się... Wszystko jest możliwe, to właśnie jest ten minus HP 7 - Rowling nie wyjaśniła wszystkiego, być może odpowie nam na te pytania w Encyklopedii - jeśli ją napisze myślę, że tak będzie.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 02.07.2014 22:24
Pamiątka ze strony:
Zarejestrowanych: 14,781
Najnowszy Użytkownik: Kerle
2.bp.blogspot.com/-NKhJ7KKU1sU/Th0TCPR3sNI/AAAAAAAAEX4/ibecEAdAFsM/s1600/Tumblr-images-harry-potter-15941631-500-281.jpg

I love her...

www.media-courses.com/blog/wp-content/uploads/2011/01/helena-bonham-carter-083.jpg

... and her...

i2.listal.com/image/486750/600full-sandra-oh.jpg

...and him!

www.sirlin.net/storage/post-images/dr_house_65.jpg

SO MUCH <3

"W wieku sześciu lat chciałem zostać kucharką. Gdy miałem siedem - Napoleonem. Odtąd moja ambicja nie przestawała rosnąć, podobnie jak moja mania wielkości." - Salvador Dali

"Magia nie zmienia zbytnio świata. Właściwie jeszcze bardziej go komplikuje. " - Joanne Kathleen Rowling

"Życie jest niewiele warte, ale nic nie jest warte życia." - Andre Malraux

"Pamiętasz ten moment, kiedy jako dziecko, w wieku koło siedmiu lat, malujesz obrazek i niebo to niebieski pasek u góry kartki? I wtedy przychodzi ten moment rozczarowania, kiedy nauczyciel mówi ci, że tak naprawdę niebo zajmuje cała wolną przestrzeń na rysunku. I to jest ta chwila, kiedy życie zaczyna być coraz bardziej skomplikowane i nieco nudniejsze, ponieważ zamalowywanie kartki na niebiesko jest raczej nużącym zajęciem." - Alan Rickman

"Zawsze udawaj głupiego."- Terry Pratchett

"Mówienie jest rzeczą głupców, milczenie - tchórzy, a słuchanie rzeczą mędrców."
- Carlos Ruíz Zafón

"Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy." - Éric-Emmanuel Schmitt

"Jeżeli moja teoria względności okaże się słuszna, Niemcy powiedzą, że jestem Niemcem, a Francuzi, że obywatelem świata. Jeśliby miała się okazać błędna, Francja oświadczyłaby, że jestem Niemcem, a Niemcy, że jestem Żydem. "- Albert Einstein

"Nie pragnij być lepszym od innych, najpierw bądź samym sobą." - Fiodor Dostojewski

"To co oczywiste, przeczytaj jeszcze raz." - Piotr Szreniawski

"Kłopot z życiem polega na tym, że nie ma okazji go przećwiczyć i od razu robi się to na poważnie." - Terry Pratchett

"Nie ma pokoju bez sprawiedliwości, nie ma sprawiedliwości bez przebaczenia." - Jan Paweł II (Karol Wojtyła)

"Patrząc na ciemność lub śmierć boimy się nieznanego - niczego więcej." - Joanne Kathleen Rowling

Draco_123
AlterEgo napisał/a:
[quote]jules202 napisał/a:
ja zgadzam się z auror'em14:
większość śmierciożerców zabita w bitwie o Hogwart,np Bella.
a co do reszty...albo w Azkabanie albo ''dołączyli'' do Voldi'ego!

Co za bzdury. Bellatrix nie zginęła, bo dostała zaklęciem Expelliarmus a nie Avada Kedavra.
Kolejna osoba wmawia forumowiczom, że członkowie Zakonu Feniksa używali zaklęć niewybaczalnych!

To ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem był taki moment w książce gdzie Lestrange się śmieje, a Harry wiedział co się zaraz stanie. To samo co z Syriuszem, więc zginęła.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 02.07.2014 22:25

Ref:

Ref:

Ref:

Kto chce być w moim zakonie feniksa niech się zapisuje juz jest nowy Zakon
[img]gryffindor.gif[/img]
i.aeri.pl/f/0/33/h/2621.jpg
i.aeri.pl/f/0/38/h/1027.jpg
i.aeri.pl/f/0/39/h/1066.jpg
i.aeri.pl/f/0/39/h/7563.jpg
i.aeri.pl/f/0/39/h/6369.jpg
i.aeri.pl/f/0/39/h/7371.jpg
i.aeri.pl/f/0/39/h/7609.jpg
i.aeri.pl/f/2/2446/h/80449.jpg
i.aeri.pl/f/2/2446/h/81355.jpg
i.aeri.pl/f/2/2446/h/80445.jpg
i.aeri.pl/f/2/2446/h/45538.jpg
i.aeri.pl/f/2/2446/h/81227.jpg
i.aeri.pl/f/2/2446/h/45536.jpg
i.aeri.pl/f/2/2446/h/68392.jpg
i.aeri.pl/f/0/82/h/74941.jpg
i.aeri.pl/f/0/39/h/72165.jpg
i.aeri.pl/f/2/2446/h/66964.jpg
i.aeri.pl/f/2/2446/h/45545.jpg
i.aeri.pl/f/0/82/h/6714.jpg
i.aeri.pl/f/0/82/h/7326.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/518.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/511.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/498.jpg
swiatpottera.fm.interia.pl/zamek_hogwart.gif

AlterEgo
Draco_123 napisał/a:
To ty nie umiesz czytac ze zrozumieniem byl taki moment w ksiazce gdzie lestrange sie smieje a Harry wiedzial co sie zaraz stanie to samo co z Syriuszem wiec zginela
[quote]palec napisał/a:

Niby chcesz polemizować ze mną, a nawet nie chciało Ci się znaleźć odpowiedniego fragmentu. A może to strach, że ten fragment nie jest Twoim atutem...?
Zatem przytoczę Ci go:

Bellatrix zaniosła się takim samym szyderczym śmiechem jak jej kuzyn Syriusz, gdy padał do tyłu przez czarną zasłonę w Sali Śmierci... i nagle Harry poczuł, że już wie, co się zaraz stanie, zanim to się stało.
Zaklęcie Molly przemknęło pod wyciągniętą ręką Bellatrix i ugodziło ją w pierś, prosto w serce.
Szyderczy śmiech Bellatrix zamarł, oczy wyszły jej na wierzch i zaledwie zrozumiała, co się stało, runęła na posadzkę

Nie ma tu nic o śmierci...

Imperius
Duża część Śmierciorzerców zginęła, część siedzi w Azkabanie i trochę uciekło, jeżeli chodzi o najbardziej czarne charaktery, które zostały na wolności i ułożyły sobie życie, to oni i tak pozostali źli i jak tylko pojawi się nowy imperator to mu będą służyć, ale może już nie jako Śmierciorzercy, ale pod inną nazwą.

Najbardziej złożone zdanie jakie kiedykolwiek widziałam ^^.Ch
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 02.07.2014 22:27
Trzeba być bardzo dzielnym,
by stawić czoło wrogom,
ale tyle samo męstwa wymaga
wierność przyjaciołom
www.mediarodzina.com.pl/img/but_hp.gif

http://www.fotka.pl/profil/kowall55/
Darth Revan
Jak sami dobrze wiemy, wraz ze śmiercią Voldemorta, Śmierciożercy nie rozpłynęli się:). Część się ukryła, część została złapana i uwięziona w Azkabanie.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 02.07.2014 22:29

Draco_123
Bellatrix zaniosła się takim samym szyderczym śmiechem jak jej kuzyn Syriusz, gdy padał do tyłu przez czarną zasłonę w Sali Śmierci... i nagle Harry poczuł, że już wie, co się zaraz stanie, zanim to się stało.
Zaklęcie Molly przemknęło pod wyciągniętą ręką Bellatrix i ugodziło ją w pierś, prosto w serce.
Szyderczy śmiech Bellatrix zamarł, oczy wyszły jej na wierzch i zaledwie zrozumiała, co się stało, runęła na posadzkę

Nie ma tu nic o śmierci...

Czy tobie to trzeba wszystko napisać, że ktoś umarł? Bellatrix zginęła, tak samo jak Syriusz. Śmiali się oboje i zostali trafieni morderczym zaklęciem i umarli. Czy gdyby Rowling napisała w książce, że Dumbledore został trafiony morderczym zaklęciem i na dodatek spadł z wieży, bez różdżki i pomocy niczyjej zleciał stamtąd. To byś nie chciał uwierzyć, że umarł? Po prostu ona nie musiała pisać, że umarła bo to było już jasne. No chyba, że źle czytałeś.

Czy po Tobie trzeba wszystko poprawiać? Ch.

Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 02.07.2014 22:38